Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

08.12.2017 15:18

Na obrázku je Hyperloop, ktorý umožňuje prepraviť ľudí bezpečnejšie a šetrnejšie k prírode. Dopravný systém, vďaka ktorému bude umožnená preprava ľudí a tovaru po koľajniciach, ktoré budú umiestnené nad našimi hlavami. Bezpečie, šetrnosť k prírode, minimálne náklady na prevádzku takejto trate, presne to si dnes sľubuje od projektu Skyway jeho autor. Ten sľubuje pre investorov dlhodobý pasívny príjem, na ktorom budú zarábať aj ďalšie generácie. Je to ale skutočne tak? Rysuje sa nám tu revolučný biznis, alebo ide opäť len o ďalší podvod na ľudí?

 

Čo je to SkyWay a kto za tým stojí

SkyWay má byť nadúrovňový dopravný systém, ktorý bude na pohyb využívať patentovanú strunovú technológiu. Má ísť o revolúciu, ktorá zmení celkový systém dopravy. Dopravnými prostriedkami SkyWay majú byť samostatné kapsule alebo celé súpravy kapsúl zavesených na koľajniciach, ktoré budú visieť vo vzduchu. Vývojári si od nich sľubujú vysokú rýchlosť a bezpečnosť, nízke náklady na prevádzku a šetrnosť k životnému prostrediu.

 

Železničný inžinier a ruský vedec Anatoly Junitský so svojim prototypom. Nápad na SkyWay vznikol v Bielorusku už pred mnohými rokmi a za projektom má stáť ruský vedec Anatoly Yunitskiy (Junitský), ktorý na ňom pracoval údajne až 39 rokov! Anatoly Yunitskiy je zároveň prezidentom spoločnosti SkyWay Group of Companies.

Anatoly Yunitskiy je pôvodným vzdelaním železničný inžinier, podľa oficiálneho zápisu autor viac ako stovky rôznych patentov a osemnástich kníh, rovnako ako ďalších 200 vedeckých štúdií a publikácií. S jeho osobou sa spája celý rad rôznych ocenení, a to platí celosvetovo - nie je teda oceňovaný len v Bielorusku či v ďalších bývalých zväzových republikách ZSSR.

 

Ako to má fungovať - možnosti, ako zarobiť na SkyWay

Podstata investičného projektu SkyWay spočíva v nakupovaní akcií Euroasian Rail SkyWay Systems, American Rail SkyWay Systems, African Rail SkyWay Systems a tiež Australian & Oceanic Rail SkyWay Systems prostredníctvom investičného fondu SkyWay Capital a ďalších podobných spoločností (tie sú partnermi spoločnosti SkyWay Group of Companies). Riaditeľom investičnej spoločnosti SkyWay Capital je Jevgenij Kudriašov. 

Hodnota spomínaných akcií by po uvedení na burzu mala podľa vyjadrení majiteľov tohto online „biznisu“ výrazne vzrásť, a to odhadom do 2 až 5 rokov. Hovorí sa, že rozdiel môže byť až v horizonte niekoľko tisíc percent, akcie zakúpené vo vhodnom čase údajne môžu zvýšiť svoju hodnotu dokonca až päťstokrát.

 

Peniaze, ktoré spoločnosť SkyWay získa od svojich partnerov/investorov, má použiť na dokončenie projektu – výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku. Ten je potrebné vybudovať, aby spoločnosť získala certifikáciu a mohla tak začať s výstavbou projektu. Spomínaný EkoTechnoPark má slúžiť aj na testovanie budúcich technológií.

 

Zarobiť peniaze je možné nielen investovaním, resp. nakupovaním akcií spoločností, ale aj tým, že tento internetový „biznis“ úspešne odporučíte ďalším ľuďom. Ide o viacúrovňový provízny systém, vďaka ktorému vám spoločnosť vyplatí až 20 % z investícií členov, ktorých do systému privediete.

 

Investovať, či neinvestovať?

Projekt vyzerá zaujímavo a niečo podobné by v budúcnosti určite mohlo fungovať (som v tejto oblasti laik, takže sa môžem mýliť). Majiteľ spoločnosti Anatoly Yunitskiy je skutočná osoba, čo pri väčšine internetových biznisov nebýva samozrejmosťou. Naša planéta určite potrebuje podobný druh dopravy. Je tiež pravda, že SkyWay sa prezentuje na rôznych svetových výstavách a veľtrhoch. Problém však vidím v investičnej príležitosti, konkrétne v partnerskej spoločnosti SkyWay Capital. Tu je pár dôvodov, prečo vo mne SkyWay Capital vzbudzuje nedôveru a prečo do tohto projektu rozhodne neodporúčam investovať.

 

1.) Na začiatku bola vízia - a tá tu stále ešte je, budúcnosť potenciálne neistá

Skyway v súčasnej dobe nefiguruje na žiadnej verejnej burze, teda jednoducho platí, že kupujete len fiktívne (ak chcete - virtuálne) akcie. Presnejšie povedané, dostanete zdrap papiera s názvom certifikát, v ktorom firma potvrdzuje, že vám rezervuje nejaké akcie (také „akcie“ vám môžem vyrobiť aj ja).

 

Podľa oficiálnych videí, ktoré SkyWay prezentuje, ak investujete 4 000 dolárov (za túto investovanú sumu dostanete milión „akcií“), zarobíte milión USD, pretože keď spoločnosť vstúpi na burzu, jednu akciu budete môcť predať za 1 USD (milión akcií = milión USD).

 

Ak SkyWay niekedy vstúpi na burzu, o čom ja pochybujem, hodnota jednej akcie určite nebude 1 USD. Cenu na burze určuje dopyt a ponuka. Pokojne sa môže stať, že ak vstúpia na burzu a ľudia budú chcieť svoje akcie predať a zarobiť, nikto o ne nebude mať záujem. V tom momente sa ukáže ich skutočná hodnota.

 

 

Čo je však zaujímavé a čo ľudí zrejme láka, je, že SkyWay garantuje odkúpenie vašich certifikátov za 1 USD. Takže ak vstúpia na burzu a ukáže sa, že skutočná hodnota ich akcií je veľká nula, SkyWay sľubuje, že ich od vás odkúpi.
To sú krásne sľuby, no nereálne. Jednak na burzu nikdy nevstúpia, a aj keby, určite svoje sľuby nesplnia, v opačnom prípade by skrachovali. Stačí jednoduchá matematika. Registruje sa 100 000 ľudí a každý z nich investuje 4 000 USD. SkyWay zarobí 400 miliónov USD. 50 % z tejto sumy sa rozdelí do pyramídy, medzi partnerov (aby mali motiváciu lákať do tohto projektu ďalších ľudí), nejaké peniaze SkyWay určite minie na výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku atď. Ak však spoločnosť vstúpi na burzu, bude musieť odkúpiť od 100 000 ľudí presne 100 miliárd akcií. A keďže garantujú odkúpenie jednej akcie za 1 USD, tak si to spočítajte. Odkiaľ SkyWay získa 100 miliárd USD? To sa možno dozvieme nižšie, v bode 2.

 

Mimochodom, ešte v roku 2016 sa písalo, že SkyWay vstúpi na burzu v roku 2017. Je pomaly koniec roka, a zatiaľ sa nič nedeje. Údajne to odložili na rok 2018. Rovnaká pesnička, ako u X podobných spoločností, ktoré predávali bezcenné papieriky sľubujúc, že keď vstúpia na burzu, odkúpia ich od vás za oveľa vyššiu sumu.

 

Pôsobia na vás všetky tie vyhlásenia od SkyWay dôveryhodne, alebo si myslíte, rovnako ako ja, že ide len o navijak na ľudí, ktorí sa ľahko nachytajú na vidinu obrovských ziskov?

 

2.) Kde sa berie zisk už teraz, keď sa nič nepostavilo? Z čoho vyplácajú peniaze?

SkyWay tvrdí, že podpísal kontrakty za miliardy dolárov (z týchto peňazí majú vyplácať svojich partnerov) s niekoľkými vládami po celom svete (napr. podpísané zmluvy s austrálskou a indickou vládou v hodnote 922 mil. USD). Je však zaujímavé, že žiadna vláda o tomto tvrdení nič nevie. 

Ani samotná spoločnosť, ani ľudia, ktorí do tohto biznisu investovali, doteraz nepredložili žiadne dôkazy o vyššie uvedenom tvrdení. Žiadny územný plán, stavebné povolenie, vládne dokumenty, proste čokoľvek, čo by potvrdzovalo, že SkyWay má podpísané zmluvy za miliardy dolárov. Čokoľvek, čo by dokazovalo skutočné príjmy SkyWay, poprípade aspoň záujem o ich revolučný dopravný systém. Prečo spoločnosť nepredloží nejaké podpísané zmluvy aspoň svojim partnerom/investorom? Zavreli by ústa všetkým pochybovačom a taktiež aj čoraz nervóznejším spoločníkom. Bol by to jasný dôkaz serióznosti tohto „revolučného projektu“.

 

Skyway dopravný system budúcnosti - avšak, zatiaľ len vo forme množstva prezentačných videí a simulácií.

 

Jediným ľahko viditeľným zdrojom príjmov spoločnosti sú peniaze od investorov, ktorí si za ne kupujú bezcenné certifikáty. A je viac než pravdepodobné, že práve tieto peniaze firma používa aj na vyplácanie odmien (môžem sa mýliť). Ak je to pravda, tak nejde o nič viac, než prerozdeľovanie peňazí prostredníctvom pyramídovej hry/Ponziho schémy.

 

Pri každom systéme vždy sledujte, odkiaľ berú peniaze na výplaty. Ak sú z vkladov, registračných poplatkov, investícií nových členov, ide o pyramídovú hru/Ponziho schému.

 

3.)  Nemajú povolenie na poskytovanie investičných služieb

Ak má ísť o kupovanie akcií spoločnosti, je to investovanie. Aby mohla spoločnosť podnikať v tejto oblasti, potrebuje mať na to licenciu od Slovenskej národnej banky. Čo myslíte, má SkyWay povolenie na poskytovanie investičných služieb?

 

Na webe Českej národnej banky sa dokonca objavuje oznámenie, že investície do cenných papierov Euroasian Rail SkyWay Systems Holding nie sú v súlade so zákonmi. Viac informácií:

https://www.cnb.cz/cs/spotrebitel/ochrana_spotrebitele/upozorneni/upozorneni_euroasian_rail_skyway.html

 

Podobná správa prišla aj z Estónska, Talianska, Belgicka a Lotyšska. Dá sa teda predpokladať, že spoločnosť SkyWay nemá na predaj akcií licenciu od žiadnej krajiny EU.

 

4.) Nie príliš čistá minulosť zakladateľa SkyWay

Pán Yunitskiy je usvedčený z predchádzajúcich finančných podvodov menšieho rozsahu. Na diskusiách som našiel niekoľko odkazov, v ktorých tohto pána usvedčujú z klamstiev a podvodov. 

 

5.) Môže vôbec dopravný systém, ktorý ponúka SkyWay, fungovať?

Nie som odborník, aby som hodnotil technickú stránku tohto projektu. To prenechám niekomu inému. Ono je to asi aj tak jedno, pretože SkyWay je podľa mňa finančný projekt, v ktorom technická stránka plní úlohu návnady. Niečo v zmysle:  aha, pozrite sa, máme revolučný produkt (dopravný systém), do ktorého keď investujete, do 2-5 rokov z vás budú milionári.

 

V každom prípade, v rôznych internetových diskusiách sa viacerí znalí ľudia zhodujú na tom, že technológia koľajníc SkyWay nie je realistická a návrhy realizácie nie sú úplne domyslené.

 

V nižšie uvedenom článku si môžete prečítať, v čom bol hlavný nedostatok strunových technológií pána Junitského už v roku 2002 -  https://www.membrana.ru/particle/2486

V článku sa píše o tom, že správy prezentujúce STU možno rozdeliť na tie o testovacej prevádzke, na tie o účasti na výstavách a na tie o prednáškach a návštevách významných hostí. Teda už pred 15 rokmi pán Junitský postavil testovací polygón, prijímal delegácie z celého sveta, prezentoval sa pred Putinom, Žirinovskim a jazdil po výstavách. Aká teda bola hlavná výhrada v roku 2002? Že nepostavil ani jeden kilometer trate. A aký je dnešný stav? Polygón, výstavy, politici a 0 km tratí.

 

Mohlo by vás zaujímať:

7 spôsobov, ako rozoznať serióznu investíciu od finančného podvodu - v článku si môžete prečítať základné rozdiely medzi serióznymi investíciami a pyramídovými podvodmi.

 

Pár slov na záver

Musím uznať, že SkyWay je po technickej stránke tak detailne premyslený, aspoň pre laikov, že vzbudzuje dôveru. Pán Yunitskiy existuje, čo u podobných projektov nebýva zvykom. Určite má za sebou nejaké patenty a vynálezy, ale jeho problém spočíva v tom, že 30 rokov ťahá z investorov peniaze, ale nikto tú jeho revolučnú technológiu nechce kúpiť. Teda aspoň doposiaľ neboli predložené žiadne dôkazy o opaku.

 

Podľa môjho názoru ide len o ďalší sofistikovaný podvod (žiaľ, zatiaľ to tak vypadá), ktorý stojí a padá na vstupných investíciách partnerov a ich následnom prerozdeľovaní do pyramídy. Vyššie uvedené fakty tomu nasvedčujú. Celý projekt je len o balamutení a sľubovaní krajších zajtrajškov. Investujte do spoločnosti, zakúpte si „akcie“ a jedného dňa, ak vstúpia na burzu, na tom možno zarobíte.

 

Musím ale uznať, že zo všetkých sofistikovaných projektov ako sú Kairos, OneCoin, Recyclix, Banners Broker, Zeekrewards, Dexcar atď., je SkyWay podľa mňa ten najsofistikovanejší

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom si skúste pozrieť aj diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií k tejto téme. 

Ak už máte so Skyway nejaké vlastné skúsenosti, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie. 

 

Zdroj: čiastočne čerpané z facebookovej skupiny Rozborka MLM projektu

 

Našli ste v tomto článku zaujímavé informácie, ktoré považujete za prospešné? Potom sa o ne podeľte so svojimi známymi a možno tak niekomu pomôžete. Stačí, ak článok budete zdieľať alebo mu dáte like. Určite odporúčam lajknúť moje facebookové skupiny, v ktorých neustále zverejňujem novinky týkajúce sa práce z domu a podnikania na internete. V prvej skupine sa zameriavam všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), druhá facebooková skupina patrí ponukám práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Odporúčam prečítať si tieto tri články:

Základná charakteristika Ponziho schémy – v článku sa dozviete, čo majú spoločné všetky vyššie spomínané internetové podvody. Mal by vám dopomôcť pochopiť, ako funguje každá Ponziho schéma, resp. ako začne, ako prebieha a ako skončí.

 

Čo sú to pyramídové hry a ako fungujú článok o pyramídových hrách + praktické príklady.

 

Pár rád, ako sa nedať nachytať internetovým šmejdom – v tomto článku si môžete prečítať pár mojich postrehov a rád, na čo si dať pozor, aby ste v budúcnosti nenaleteli na nejaký podvod.

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

Dátum: 20.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Ne, oni (SW) jen slibují a předstírají, že něco dělají. To je dost velký rozdíl.

Dátum: 21.06.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

postavilo sa už vela ovela vačšich stavieb , a nebolo okolo nich tolko diskusii, fakt neviem, čo brani, aby užbpola postavena trať napr. skrz Australiu, alebo Londyn- Tokyo.

Dátum: 10.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Takový obecný článek...

https://www.penize.cz/investice/417256-brzo-spadnou-dalsi-letadla-varuje-pravnik-klientu-j-o-investment

Schválně... kolik SW splňuje ze znaků v článku zmíněných - znaků tak typických pro podvodné Ponzáky a letadla?

Zároveň ten článek může posloužit poškozeným jako příprava na to, co bude následovat, až to padne.

Doporučuji k pozornému přečtení a zapamatování.

Dátum: 11.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Takový obecný článek...

Nechcel som už na teba reagovať, ale toto vyzerá tak odborne, že urobím výnimku.
Snažil som to čítať s tvojou hlavou, ale nič som v tom proti Skyway nenašiel, práve naopak. Podľa mna si myslel na tieto vety, tak ja to vidím takto.

“Varovných znaků je několik a často se opakují. První z nich: too good to be true – společnost slibuje výnosy, které jsou značně nadstandardní.
Často jde o korporátní dluhopisy. Pokud nějaká společnost slibuje roční zhodnocení dvanáct, patnáct procent, tak je na místě klást si otázku, co za skvělý business model má, že dovede platit takový úrok.
K výraznému pozvednutí obočí to vede u start-upů. Ty si totiž často půjčují na vývoj svého produktu. A když se takový start-up zaváže hradit úrok hned v prvním roce, je opravdu na místě otázka, kde jinde na to může vzít peníze než z peněz investorů, co tam vloží peníze po vás.”

Projekt SW nevydáva žiadne dlhopisy, ale akcie, SHARES ako to vidis na certifikátoch. Beží od 2014 už siedmy rok. Kolko krát za tu dobu vyplatil “úrok”, “výnos” svojim investorom? Tak ti poviem, ANI RAZ!
Zbytočne to pletieš s dvoma vecmi:
⁃ dvakrát počas tej doby dal ponuku na odpredaj svojich podielov prvým investorom. Ktorí chceli, to využili. To ale nebol žiadny úrok, odkúpil to od nich naspäť JEDNORAZOVOU SUMOU. Takéto ponuky budú aj v budúcnosti, firma chce vlastniť pri IPO čo najviac podielov, to je normálne.
⁃ Každý ktorý podporil tento crowdinvesting, ma možnosť dať informáciu ďalej, priviesť dalších investorov s čím sa zvýši počet podporovateľov. Väčšina investorov tuto možnosť nevyužije, ale ktorí využijú dostanú za to JEDNORAZOVU odmenu z prostredkovanej investície, ale to nie je “úrok” “výnos” ale odmena za prácu čo vykonali. Vyplatí to SWC, nie Skyway holding. Junickij nespravuje verejné zdroje, v rámci voľného podnikania je na ňom kolko percent za tuto činnosť zaplatí pre SWC, berie na seba zodpovednosť za zaplatene investície v plnej výške.

“Pokud investuji do start-upu, měl bych alespoň trochu rozumět produktu, který dělá, a trhu, na kterém se pohubuje”

S tým absolútne súhlasím, a to som už aspoň 100 krát tu napísal, že vás problém je, že vôbec nič o technologie neviete, a s tým by ste mali začať!

“Problém je v tom, že jsou často nabízeny nevhodnou formou investorům, pro které se vůbec nehodí. Například start-up vydá dluhopis, kde slibuje pravidelný roční výnos 12 procent, aby nalákal i konzervativní investory, kteří příliš nechápou riziko a vidí jen stabilní dvanáctiprocentní roční zhodnocení.”

SW nevydáva dlhopis, žiadny pravidelný ročný výnos nesľúbil ani nevyplatil.

“Proč má sídlo na Britských panenských ostrovech, když podniká jen v Česku? Proč je vlastněna mateřskou společností z Delaware? Proč má sídlo v zapadlé ulici na Novém Zélandu, kde jinak sídlí tři tisíce dalších schránkových společností?”

Podniká SW len v Bielorusku? Vôbec nie, nikdy takové plány nemala. Spoločnosť “Strunné technologie” je zaregistrovaná v Bielorusku, táto firma vlastni všetky, stroje, nehnuteľnosti, zamestnancov atd, a tam samozrejme odvádza aj nemalé dane v Bielorusku. Takisto v Emirátoch je zaregistrovaná zvláštna firma, Greentech. A ďalšie spoločnosti.

Všetky tieto zastrešuje GTI, ktorá je ich majiteľom, jedna sa o holding. A v tejto firme sa stanu investori podielnikom cez ERSSH. Táto firma je zaregistrovaná v Britských Panenskych Ostrovoch, je to bežný postup nadnárodných spolocnosti.

Ma to dve veľké výhody:
⁃ britské právo dá najväčšiu istotu investorom a je uznaná všade vo svete, ma oveľa väčšiu garanciu ako Bieloruská, alebo ruská.
⁃ Daňové výhody, pri založeni, v súčasnosti aj v budúcnosti.

A tu pridám veľmi dôležitú vec, ktorú začal investor, a SKORO mal pravdu. Napísal že pred IPO treba splatiť menovitu hodnotu podielov, bez toho sa nedá ist na burzu. Mal pravdu, pred IPO, PRESNEJŠIE pri emitovani, vydaní cenných papierov! A to bolo v 2014, tak ako je to možné že je tam uvedená nominálna hodnota 1 USD? Ako môže mat platný ISIN/CUSIP kod, malo by ist falšovanie cenných papierov čo je veľmi vážny trestný čin!

Tak ti to vysvetlím. V 2013 (!) bola ohodnotená v Londine duševne vlastníctvo, následne moskovská auditorská spoločnosť to uznala, a tým bola SPLATENÁ nominálna hodnota! Lebo menovita hodnota musí byt splatená hotovosťou, ALEBO INOU FORMOU. Takze majiteľom vynálezov, patentov atd už nie je Junickij ale GTI. A on rozpredá časť majetku GTI medzi tými ktorí sú spoluzakladatelia.

Pôvodne bola plánovaná založiť akciovú spoločnosť v Londine (bola aj založená), lenže pri tejto operácii hneď by mali zaplatiť asi 30 miliónovú daň, čo je na Britských panenskych ostrovoch asi 3000 USD paušálne ročne. Preto je to tam už 5 rokov, toto zbytočne riešiš, bolo dávno.

“Velmi často také investoři dají na zkušenosti svých známých, kteří už dostávají z daného projektu „výplaty“. To je ono klasické lákadlo Ponziho schémat: vidím, že lidé dostávají své peníze zpět. Kamarád tam vložil sto tisíc a už tři roky po sobě dostal zpět dvacet tisíc. To je přeci dvacetiprocentní zhodnocení, to vám v bance nedaji”

Ešte nikdy SW za sedem rokov nevyplatil žiadne “výplaty”.

“A nejspolehlivějším způsobem, jak poznat cinklou investici, jsou lidé. Kdo je prostředníkem, kdo je zakladatelem, jaký má track record. V dnešní době pomůže Google – za pár chvil zjistíte, že zakladatel projektu byl v minulosti stíhaný pro majetkovou trestnou činnost nebo měl účast v projektech, kde investoři přišli o peníze. Případně je v čele společnosti rovnou bílý kůň. “

Je Junickij biely kôň? Nemá svoju históriu? Nenašiel si o ňom nič v minulosti? Je prioritným vlastníkom GTI, je generálnym konštruktérom, a manželka je generálnou riaditeľkou. Toto by mal byt biely kôň?

Úplne zbytočne riešite SWC ako sporstredkovatela. Približne do 30 dni ako investor splatil jednorazovo alebo v splátkach svoj crowdinvesting príspevok prebehne právny akt medzi Kudriasovom a Junickym, dostaneš svoje podiely na meno, a si vedený v zozname akcionárov ERSSH, takze od vtedy s tým už Kudriasov ani SWC nič spoločného nemá, len Junickij. Páči nepáči, je to tak. Ukáž mi jedného investora, ktorý sťažoval na to, že za svoj príspevok nedostal podiel v ERSSH, nič iné im nebolo prisľúbené. Je ich státisíce.
O tom ani nehovorím, že další tvoj best of by bolo “ak dobre vim, SWIG (NEEW) dal od Skyway ruky preč. Tak veľmi zle víš, bolo to opačne, Skyway dal od NEEW ruky preč, čo je obrovský rozdiel.

“Klasická „Ponzi“ padnou na tom, že se najednou sníží počet nových kavek, které do nich investují a z jejichž vkladů je možno vyplácet výdělky těch, kteří tam přišli před nimi.”

Presne, len to SW nerobí, nič nevypláca starým z peniazi nových.
Investora budú mat len dve príjmy:
⁃ dividendy, čo bude zisk z peniazi objednávateľov konkrétnych cieľových projektov.
⁃ z predaja svojich podielov na verejnej burze, čo budú peniaze od tých, ktorí v tom uvideli fantáziu neskôr, pripadne nezostalo im počas 15 etáp, alebo od veľkých nadnárodných podielových fondov, ktorí podľa zákona môžu nakúpiť výlučne po IPO na verejnej burze.

Tento fórum by mal zmysel, keby sme pisali a faktoch. Keď začneš písať úplné vymysli mimo veci, nebudem na to reagovať.

Dátum: 12.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Takový obecný článek...

"too good to be true" (příliš hezké, než aby to mohla být pravda)
Diskont: nákup podílu v hodnotě 1 USD za 0.001 USD, tedy zaručené tisícinásobné zhodnocení investice? Sice ve fakticky neurčeném (=nekonečném) časovém horizontu, ale... i tak to vypadá na investici z říše snů. Žádní žabaři slibující upocených 20%, 30%, 100%, desetinásobek zisku. Rovnou tisícinásobek! A je jedno, jestli instrumentem pro ten slib jsou dluhopisy, akcie, opce...
Q.E.D.

“Pokud investuji do start-upu, měl bych alespoň trochu rozumět produktu, který dělá, a trhu, na kterém se pohybuje”

Kolik "investorů" SkyWay má nějaké zkušenosti s investováním? Kolik z nich má technické vzdělání a kolik z nich v oblasti dopravních staveb a konstrukce dopravních vozidel, nebo alespoň obecně stavařské? Kolik z nich jen prostě "věří" těm hezkým videím a obrázkům, kterými je SW pravidelně zásobuje? Zatím jsem mezi příznivci SW nenašel ani jednoho skutečného odborníka v tomto oboru. V nejlepších případech jsem narazil na zručné "opisovače" z Junitského příruček pro investory. Ve většině případů ani to ne. Prostě hele Máňo, ono to jezdí ve vzduchu a hezky to vypadá, to je skvělá investice!
Q.E.D.

"Proč má firma sídlo na Britských panenských ostrovech..."

SW má poměrně košatou vlastnickou strukturu a její část (zrovna jedna z těch, co je ve vztahu k investorům) má sídlo na zmiňovaných Britských panenských ostrovech. Nejde jen o daňové "optimalizace" ale i dosažitelnost a vymahatelnost čehokoli, až začne exit scam ( = plánovaný útěk s penězi). Budete se o své peníze soudit s firmou a jezdit kvůli tomu k soudu na BVI? Když jde o (v zásadě) bagatelní částku? To je princip těchto podvodů - vytahat slušnou sumu po malých částkách z velkého množství malých investorů. Tak malých, že jim nebude za to stát se o ztracenou investici bojovat v nějakém exotickém zahraničí.
Q.E.D.

“Velmi často také investoři dají na zkušenosti svých známých, kteří už dostávají z daného projektu „výplaty“. To je ono klasické lákadlo Ponziho schémat: vidím, že lidé dostávají své peníze zpět."

MyNick: Ešte nikdy SW za sedem rokov nevyplatil žiadne “výplaty”.

Provize za přivádění dalších oveček do pyramidy se ale vyplácejí... nebo ani to ne? ;-) To je ta pyramidová část podvodu, a lze ji použít přesně v tom duchu, jak bylo uvedeno v tom obecném článku.
Ponzi část (slíbený pasivní zisk z investice, bez nutnosti přivádět další lidi) je momentálně jen v oblasti slibů, ale svoji roli hraje také. V počátcích podvodu (2016) bylo slibováno toto:

https://youtu.be/5g_gJd0NkTw?t=644

Výnos 22%, nebo 46% denně. Sice se to ve skutečnosti nevyplácelo a je to jen přepočet z celkové slibované výnosnosti v původně očekávaném časovém horizontu, ale jako komunikace směrem k investorovi je to jasná pobídka.
Q.E.D.

A mimochodem... vidíte v té prezentaci (roku 2016), že v roce 2022 bude postaveno 100 000 km tratí? Hmm... Další "too good to be true".


"A nejspolehlivějším způsobem, jak poznat cinklou investici, jsou lidé. Kdo je prostředníkem, kdo je zakladatelem, jaký má track record."

Lidé investují do společnosti vedené tímto pánem: Evgeny Kudryashov (SkyWay Capital) = prošel mnoha podvody /web.archive.org/web/20131104081151/https://www.ekudryashov.com
Q.E.D.

"“Klasická „Ponzi“ padnou na tom, že se najednou sníží počet nových kavek, které do nich investují a z jejichž vkladů je možno vyplácet výdělky těch, kteří tam přišli před nimi."

Ano, SW momentálně "výdělky" z Ponzi části podvodu jen slibuje do budoucna. Dokud "investoři" věří, že je někdy dostanou, tak podvod nepadá. I když se příliv nových investorů zastaví, nemusí to znamenat okamžitý výbuch nespokojenosti těch stávajících... dokud budou věřit, budou stát ve frontě na slibovaný výnos a čekat... a čekat... a čekat...
Pokud jde o pyramidovou část podvodu, tak ta je "spravedlivá" v tom, že "odměňuje" jen ty, co "makají" a přivádí nové lidi. A jde celkem dobře zařídit, že ani z dlouhodobého hlediska se v pyramidě nebude vyplácet víc, než kolik se vybere.

Závěr: SkyWay tu může smrdět ještě docela dlouho.
Tak dlouho, dokud stávající investoři budou věřit pohádkám o svém podílu na nedozírném majetkovém a duševním bohatství SW.
Nebo tak dlouho, dokud příliv nových obětí podvodu bude přinášet alespoň tolik peněz, aby stálo za to podvod udržovat při životě (to také něco stojí).
Podle toho, co nastane dříve.

Dátum: 12.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Takový obecný článek...

Az teraz som všimol ze v predošlom príspevku som náhodou používal slovo "porozmýšlaj". Toto bolo naozaj silné na teba, sorry

Dátum: 12.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Takový obecný článek...

Aha, ty nemáš co říct, tak dáváš knížecí rady a zkoušíš to s urážením. Mne ale urazí jen inteligent, takže máš smůlu.

No a co ta prezentace, ve které se uvádí, že v roce 2022 bude mít SW postaveno 100 000 km tratí? Délka tratí, co by dva a půlkrát obkroužila zeměkouli? K tomu povíš co? Že to do té doby SW stihne? Nebo že ta prezentace byla z roku 2016, a co bylo před 4 roky - to už neplatí? Nebo že neručíš za obsah prezentací, které dělá někdo jiný než ty?

Jedna věc je jistá... užiteční idioti (investoři a propagátoři SW) už od roku 2016 lákají další idioty na nesmyslné pohádky.

Dátum: 13.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Takový obecný článek...

Písal som ti, že keď budeš písať vymysli mimo veci, nebudem na to reagovať.

Je to prezentácia nijakej SWIG spolupracovníčky z 2016, nemám to prečo pozrieť.

Bohužiaľ o SW za tú dobu napisali a povedali neskutočne veľa blbosti na obidvoch stranách, áno, aj vlastni partneri, je to bohužiaľ tak. Keď si zvedavý na môj osobný názor, bolo to chyba od Junickeho povoliť obidvom spoločnostiam používať značku Skyway, aj v mene. Stalo sa, už to napravil, a čas to zahojí.

Ja som mal to šťastie, že v 2016 som k tomu venoval dostatok času, aby som pochopil základy, a potom som vedel selektovať kde mám hľadať korektné informácie. Vies čo bolo posledné čo som urobil, lebo som nevedel komu mám veriť? Začal som hľadať na Google Maps, lebo som vedel, že park na 36 hektároch musí to tam byť :). A našiel som nezmyselne bodky vedľa seba pri lese, to boli prvé piliere v ETP. Nemal som ďalšie otázky.

Dúfam že ti nemusím potvrdiť že svoje rozhodnutie som nikdy neoľutoval. Čo bude pre teba v nasledovných rokoch smrad, pre mna to bude vôňa :)

Skyway zodpovedá len za tie správy ktoré sú na https://rsw-systems.com/news pripadne o pár dni neskôr na stránkach SWC v 20 jazykoch vhttps://skyway.capital/news . A https://unitsky.engineer/ je takisto plnohodnotná stránka.

Keď kvôli týmto blbostiam nemáš podiely v SW, mal si možnosť to za štyri roky napraviť. Hlavne teraz.

Dátum: 06.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Spam od MyNick podruhé

Tak i já jsem se dočkal pozornosti od MyNicka v podobě "Best of" z mých příspěvků zde. Že moc děkuji!

Doufám, že to pro něj byly příjemně a užitečně strávené chvilky, že si to prostě užil... ;-)
...když procházel zdejší dlouhou diskusi a mechanicky prováděl Ctrl+C, Ctrl+V (možná i Ctrl+F přišlo na řadu). A doufám, že si mimoděk ty mé příspěvky během kopírování i znovu přečetl.

Já osobně v tom smysl nevidím - proč duplikovat příspěvky a vytrhávat je z kontextu... kdo chce, tak si je přečte na místě a kontextu, ve kterém byly původně napsány. Smysl by to mělo jen v případě, kdyby je MyNick připomínal jen proto, že na ně chce konkrétně reagovat.

Pokud tím chtěl MyNick ukázat, jak moc se pletu... tak se mu to nepovedlo. Za drtivou většinou mých příspěvků si stojím. Opravil nebo upřesnil bych jen dva z toho výčtu...

"23.03.2019
Myslím, že po uplynutí podobný doby od varovaní NBS začali rozsáhlé problémy s vyplácením společníků společnosti Kairos Technologies ;-) Co vy na to, společníci SkyWay Capital??? :-D Jak dlouho se ještě povozíte v tomto padajícím letadle, než přesednete na další? :-)"

K tomu upřesnění a kontext - pokud vím, od SkyWay dal ruce pryč SWIG (RSW Investment Group Ltd., Sky Way Invest Group, SWIG) a rovnou se i přejmenoval na NEEW. SkyWay Capital (zatím) stále platí: svým "investorům" SW vyplácí zprostředkovatelské provize (přerozdělování části vkladů investorů jako že na "propagaci" = pyramidová část podvodu). Výplatu podílů, vstup na burzu atd. lze celkem jednoduše odkládat s poukazem na různé technické, ale hlavně "politické" potíže. Prostě SW celkem správně své investory nevyplatí dříve, dokud nebude mít vydělávající instalace své technologie. A to nenastane - není to ani záměr projektu. Varování státních orgánů je jen známka toho, že něco je podvod. Samo o sobě podvod pocházející ze zahraničí nezastaví, pouze může zpomalit nebo narušit průtok peněz (část lidí začne pochybovat a přestane sypat do systému další peníze - u rychloprůtokových Ponzi a pyramid to často nastartuje nebo výrazně urychlí jejich pád...). SW ale "zamyká" peníze investorů na blíže neurčenou dobu, takže i když se zpomalí přítok peněz, ještě to neznamená viditelný kolaps. SW je navržen tak, aby ždímal lidi co nejdéle - klidně několik let. Ne jako Kairos, kterému jsem dával tři čtvrtě roku (a nakonec vydržel cca rok a půl).

"25.03.2019
Mimochodem, neznepokojuje vás, že běloruský Ekotechnopark Skyway poustne? Rezavějící popraskané stožáry, spousta zkorodovaného železa, téměř opuštěný areál, pusto"

Tak tohle je jediné špatně. Ani si nevybavuji, že jsem to psal já. To muselo být v nějakém stavu pomatení mysli ;-) Areál logicky vzkvétá (-al), je to hlavní nástroj propagandy. Otázka, jak to s ním bude letos a příští rok... zatím nevidím oznámení dalšího ročníku "ekofestu", a na to už je nejvyšší čas...

...a mimochodem - MyNick: "Tvoje best of som tam nedal, lebo si písal ze do septembra nebudeš písať."

Nic takového jsem nikde netvrdil. Nauč se číst. Napsal jsem:
"Tak jestli za 6 měsíců bude hotová trať, po které bude jezdit Unibus s 80 pasažéry rychlostí až 150 km/h, tj. 2.5 km vzdálenost ... to dá za přibližně 2 minuty čistého času jízdy... a tak sem přijdu fanouškům SW pogratulovat a pokorně se omluvit za všechny ty pochybnosti, co jsem proti jejich projektu vyjádřil. A přiznám, že na jejich projektu něco je."

Tj., že za šest měsíců si uděláme kontrolu plnění úkolů. ;-) A když se ukáže, že SW své plní, tak se omluvím (fakt nemám strach, že bych to musel udělat). Nikde ani slovo o tom, že do té doby sem o jiných věcech psát nebudu.

Vzhledem k tomu, že informace o zprovoznění trati za 6 měsíců byla publikovaná na konci ledna, tak kontrola bude na začátku srpna. Udivuje mne, že zatím nikde nejsou další oslavné články a obrázky a z pokračující stavby. ;-) :-D Aha, on to celé zpomalil koronavirus.

Zdroj:
https://www.dubailad.com/the-skys-the-limit-as-sharjah-test-new-driverless-sky-pods/
(odkaz, kterým se pochlubil sám MyNick),

Dátum: 06.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Spam od MyNick podruhé

P.S. Zajímalo by mne, zda je MyNick schopen a připraven se omluvit za lhaní v případě, že stavba trati "2.5 km pro rychlost 150 km/h" nedopadne tak, jak bylo slibováno.

Dátum: 12.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Spam od MyNick podruhé

Týžden ťa nikto nekomentoval, zbytočne si otvoril novú tému.

Skús predstaviť situáciu. Stojíš sám na javisku a povieš výborný vtip, si o tom presvedčený a dobre aj zarehoceš. A 500 ľudí na hľadisku zostane ticho.

Trápne, že? Áno, si.

Šťastie máš len preto, lebo tu máš prázdne hľadisko. Mne osobne je do plaču z tvojich vtipov.

Dátum: 12.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Spam od MyNick podruhé

Nové (a duplicitní) téma jsi zbytečně otevřel ty.

Je fajn být S TEBOU před prázdným hledištěm. Děláš sám to samé co já a dělá ti to dobře. Nemáme si co vyčítat. ;-)

Dátum: 12.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Spam od MyNick podruhé

Ja len vysedávam na hľadisku, a polutovanim sledujem tvoje trápenie na javisku.

Dátum: 18.05.2020

Vložil: Investor

Titulok: Ospravedlnenie

Ospravedlňujem sa Jozefovi Illéšovi za označenie zlodej, podvodník a klamár a Františkovi Solárovi za označenie zlodej, konšpirátor a klamár z môjho príspevku uverejnenom dňa 16.05.2020 cca o 13.00 na tomto fóre. Moje označenie sa zakladalo výlučne na fakte, že pre firmu Skyway Capital zabezpečujú prísun nových peňazí, pričom som presvedčený že firma Skyway Capital prevádzkuje pyramídovú hru. Uznávam, že daný dôvod nemusí byť dostatočný pre použité označenie.
V žiadnom prípade nemám vedomosť o tom, že by vyššie dvaja menovaní páni boli odsúdení za akýkoľvek trestný čin, zúčastnili sa mimo Skyway Capital nejakého podvodu, alebo klamstva.
Investor

Dátum: 18.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Ospravedlnenie

Typický prístup bezcharakterného zbabelca. Roky z teba tečie hovno, ohováraš ľudí menom, priezviskom, adresou, nazývas ich kriminálnikom, potom ti trvá dva dni aby si pochopil že to bude mať trestno právne následky, kedy ťa už anonymita nezachráni a budeš musieť im to povedať do oči, a tvoje meno bude zverejnené. Potom sa ospravedlňuješ, s tým ale že naďalej budeš ohovárať “podľa teba” pyramídovú hru. K tomu sa podpíšeš hrdo ako “investor”. No bravo, už o tebe všetko viem, odbornik.

Dátum: 05.06.2020

Vložil: .

Titulok: Re:Re:Ospravedlnenie

tak ako ?MyNick, kedy začina prevadzka sky way ?v ktorom storoči ? už to akosi dlho naťahujete- Ešte ste vybrali malo od investorov ? Roky bežia a stale nič, kde to viazne ??????????????

Dátum: 07.06.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Ospravedlnenie

no a nie je do čudne, že sa už roky nič nedeje ? chcete zachraniť planetu ekologickou dopravou, už by po tom mali skočiť všetky štaty,ale ešte so v žiadnej televizii nepočul za tie roky ani zmienku o tomto prevratnom vynaleze. Mate zmluvy s Autraliou, Vietnamom atď. Kolko rokov ešte budu čakať na realizaciu ? Vymenia sa vlady a vaše zmluvy budu na nič.

Dátum: 07.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Ospravedlnenie

Prevádzka SkyWay začína ako to
bolo plánované, v 21.storocí. Dovtedy pozeraj retro v telke, to ti pomôže. Pripadne sleduj telku tam, kde sa o tom hovorí.
https://rsw-systems.com/news/new-altitude

Dátum: 08.06.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Ospravedlnenie

nemožeš odpovedať normalne ? moji znmi tam vložili peniazeto nie je sranda. Kedy dostanu prve "dividendy"

Dátum: 08.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Ospravedlnenie

Ako by som mohol odpovedať normálne na tvoje abnormálne otázky? Roky vypisuješ, bez šance na to aby si pochopil co sa deje v súčasnosti, ale si zvedavý co bude v budúcnosti. Ako aj teraz, tvojich známych ktorí podporili vznik tejto technológie to netrápi, ale teba ktorý len roky anonymne a bez šance ohováras, teba áno.
Takže isté normálne odpovede sú len dve:
- tvoji známy dostanú didividendy keď holding bude ziskový, keď svoje podiely  nepredaju tak dlhé roky aj pre svojich dedičov, takže ich mená budú pamätať aj pravnúčatá.
- ty z tohto projektu nedostanes nikdy ani cent ako dividendy.

Okrem toho tvoji známy majú možnosť byť v obraze ohľadom aktuálnych dianí, nemusia hľadať nekompetentné odpovede na anonymných fórach.
https://vimeo.com/407859103

Dátum: 08.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Ospravedlnenie

MyNick, dostal jsi od Sydneyho jednoduchou otázku: "Kolko rokov ešte budu čakať na realizaciu?" Normální dotaz investora, který chce znát investiční horizont.

Ty jsi na tu otázku neodpověděl (a odpověď sám neznáš). Místo toho odpovídáš na jinou otázku a ještě špatně:

"tvoji známy dostanú didividendy keď holding bude ziskový, keď svoje podiely nepredaju tak dlhé roky aj pre svojich dedičov, takže ich mená budú pamätať aj pravnúčatá."

Mě se to jeví tak, že holding nikdy nebude ziskový, jen zmizí i s vybranými penězi. Vnoučata a pravnoučata zdědí jen bezcenné "cenné" papíry a poučení, že investovat do pochybných, ne-li podvodných projektů je riskantní obvykle to končí ztrátou.

"- ty z tohto projektu nedostanes nikdy ani cent ako dividendy."

Samozřejmě, kdo neinvestoval, nic nedostane. V tom se ale v tomto případě nebude lišit od toho, kdo investoval. ;-)
Rozdíl je v tom, že kdo neinvestoval do SkayWay, tak o nic nepřijde.

Dátum: 08.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Ospravedlnenie

Sydney/Boris/Horak/... nie je investor, ale trol. Je zvláštne že investori take otázky nemajú, ani na fórach, ani napríklad na hromadných protestoch (ktoré nie sú a neboli) na Ekofeste alebo pred budovách SW. Toto nie je virtuálny projekt, na to stále zabúdaš.

Nie som kompetentná osoba zodpovedať na tuto otázku, som len jeden z tisíce popodporovatelov, nič viac. Mám len informácie z verejných zdrojov čo sledujem 4 roky, to by mohol urobiť aj on. Aj ty, mimo behindmlm a onliner. Na tuto otázku ti neodpovie ani Junickij, ty ako odbornik na Kairos, zbytočne očakávaš od tohto projektu že zaplatíš, a o týžden budeš mat 5% týždenný “výnos”. Nikdy takáto ponuka v SW nebola. Keby som povedal dátum “podľa mna”, tak ďalšia otázka by bola, kolko to bude. Ja do takých blbosti neidem.

Tebe se “jeví tak”, ty “ak dobre víš”, tak ti veľmi zle jevi, a veľmi zle víš.

Kto má to šťastie že vie o Skyway, roky to sleduje, “analyzuje”, a predsa do toho neinvestuje, príde o veľa. A zapamätaj si tieto týždne, keď si mal možnosť získať podiely za tretinu cenu a ako prep/po júni 2020!

V obdobi keď je cieľom získať ešte čím viac podielov, rozmýšľať o tom čo bude keď už bude možné aj predávať (a získať dividendy) je hlboko podpriemerne.

A matematika je veľmi jednudachá ešte 3 týždne. V nasledovných rokoch je treba sledovať kolko krát vyplatí 1 cent dividendy na jeden podiel, toľko si stratil, mimo predaja podielov na burze.

Dátum: 09.06.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Ospravedlnenie

vlastne už ani nezaleži na tom,či sa niekde niečo postavi, to je vedľajšie. Doležite je mať akcie , ktore vlastne budu mať vysoku hodnotu aj bez toho, aby sa stavali trate SW, vysoku hodnotu tvori duševne vlastnictvo,/ nie buduce zisky/To ako keby sme si v rodine rozdali po 1000 Eur, a ja kupim od syna tu tisicku za 2 000, potom predam dalšiemu za 3000t. A tak to bude aj v SW, ti čo predaju prvi, tym čo ostanu akcie, to bude ten čierni peter, ti utru nos,,

Dátum: 09.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Ospravedlnenie

Písal som ja niečo také ze nezáleží na tom ci sa niečo podstavi? Vieš čítať ty idiot jeden? Ty si pital ze kedy KEDY KEDY KEDY KEDY KEDY KEDY KEDY? To je pre normálneho cloveka úplne jasné, keď sa postavia protopipy a nikto to nekúpi, tak to nebude mať hodnotu, a takisto ani podiely nie. A čo tato sprava, ktorá má viac ako rok, a ma 60.000 zhliadnutí len tu, keď priemerne majú správy 3-4 tisic zhliadnutí?
https://rsw-systems.com/news/skyway-dubai-uae
Tvoj anonymný nazor by mal byt väčšiu vahu ako objednávka od Sejka Dubaja, ktorý je aj zaroveň podpredsedom a premiérom SAE, tak o čom ty píšeš? Každý normálny človek už od mája 2019 pochopil, že sa mýlil. Ale vy traja trvate na svojom blbosti, hrozné. A v období keď máš možnosť získať vynimočne podiely za podmienky rok pred touto správou. Si úplne iebnuty.. Aj tvoji kolegovia.

Dátum: 10.06.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Ospravedlnenie

idiot si ty, ale na to prideš neskor.Investgativni novinari "vyštrchaju" všetko, ak by SW bol realny projekt, ktory by zaručil tak obrovske vynosy pre investorov, už by sa o tom pisalo, bolo v TV , ale nič ?Kolko ma sprava zhliadnuti. to nič neznamena. čim vačši hovadina, tym viac ma zhliadnuti,Napiš, že pristal v Bratislave marťn a budeš mať milion vzhliadnuti

Dátum: 10.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Ospravedlnenie

Píše svetový odbornik, ktorý v čase objednávky Šejka Dubaja viackrát predviedol svoje odborne znalosti o SW:

“Z Bratislav&y do Nitry postavite 80 stlpov , to je otaza tak 6 mesiacov a potom už len natiahnuť strunu a je hotovo !!!!!!!!!!!!!!!!!Do roka a do dna sa vozime !”

Odbornik. Len keby nahodou niekto spochybňoval ktory názor je dôležitejší.

Daj si pozor na tú tenkú strunu v hlave keď ti tam už nič iné neostalo, lebo keď sa to pretrhne, spadnú ti uši, a to je také nepríjemné.

Dátum: 08.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Ospravedlnenie

...jo, a to video s Junitským, na které jsi dal odkaz... to je lahůdka!
Ani Junitský nezná termíny čehokoli a nemá dost peněz na realizaci svých CGI malůvek.

Oslíci, otřásejte se dále!

Dátum: 16.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: OPAKOVANE UPOZORNENIE PRE ADMINISTRÁTORA STRÁNKY!

Upozorňujem administrátora stránky, že používateľ pod menom “investor” opakovane dopustil trestného činu oho­vá­ra­nia v zmys­le § 373 ods. 1 Trestneho poriadku, keď 16.05.2020 cca o 13.00 na tomto fóre napísal:

“Napríklad zlodeja, podvodníka a klamára s menom Jozef Illéš:
nolink://www.pracanadoma-skusenosti.eu/discussion/?tid=200016670&mid=200011438
alebo zlodeja, konšpirátora a klamára s menom František Solár:
nolink://www.pracanadoma-skusenosti.eu/discussion/?tid=200016670&mid=200012256”

Povinnosťou administratora je zálohovať všetky jeho príspevky s IP adresou až do ďalšieho konania! Takisto žiadam zálohovať s IP adresou všetky príspevky od užívateľov “Žaluď” a “Pomstiteľ”!

Dátum: 18.05.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:OPAKOVANE UPOZORNENIE PRE ADMINISTRÁTORA STRÁNKY!

Nápodobně, MyNick, nápodobně...

SkyWay může podporovat jen hlupák nebo podvodník. Do které z těchto dvou kategorií by ses sám zařadil?

Dátum: 21.05.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:OPAKOVANE UPOZORNENIE PRE ADMINISTRÁTORA STRÁNKY!

to su uplne zbytočne hadky,o 5 rokov už budeme len spominať na Sky Way, my s usmevom a ti čo do toho dali peniaze, s plačom

Dátum: 18.05.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:OPAKOVANE UPOZORNENIE PRE ADMINISTRÁTORA STRÁNKY!

P.S.

Nemyslím si, že jsi úplný hlupák.

Dátum: 18.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:OPAKOVANE UPOZORNENIE PRE ADMINISTRÁTORA STRÁNKY!

Ja už o tebe od teraz áno.

Dátum: 18.05.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:OPAKOVANE UPOZORNENIE PRE ADMINISTRÁTORA STRÁNKY!

Áno, bol som možno trochu zbrklý a pod vplyvom hnevu som sa trochu viac odviazal a súhlasím, že prezieravejšie by bolo napísať niečo v zmysle:
“Napríklad propagátora s menom Jozef Illéš:
alebo propagátora s menom František Solár:"

Ako iste vieš, na tomto fóre si nevieš príspevky editovať ani mazať, takže s tým už sám nič nenarobím.

Dátum: 18.05.2020

Vložil: Admin Juraj

Titulok: Re:OPAKOVANE UPOZORNENIE PRE ADMINISTRÁTORA STRÁNKY!

Nemám prístup k IP adresám, toto je anonymné fórum.

Dátum: 16.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: UPOZORNENIE PRE ADMINISTRATORA STRÁNKY!

Upozorňujem admina stránky, že používateľ pod menom investor opakovane dopustil trestného činu oho­vá­ra­nia v zmys­le § 373 ods. 1 Trestneho poriadku, preto povinnosťou admina je zálohovať všetky jeho príspevky s IP adresou až do ďalšieho konania.

Dátum: 18.05.2020

Vložil: Admin Juraj

Titulok: Re:UPOZORNENIE PRE ADMINISTRATORA STRÁNKY!

Nemám prístup k IP adresám, toto je anonymné fórum.

Dátum: 16.05.2020

Vložil: Investor

Titulok: “Investičná“ ponuka “STEP-UP 2021“ s diskontom až 1:100

Príspevok bol vymazaný na žiadosť autora.

Admin Juraj

Dátum: 16.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:“Investičná“ ponuka “STEP-UP 2021“ s diskontom až 1:100

Upozorňujem admina stránky, že používateľ pod menom investor opakovane dopustil trestného činu oho­vá­ra­nia v zmys­le § 373 ods. 1 Trestneho poriadku, preto povinnosťou admina je zálohovať všetky jeho príspevky s IP adresou až do ďalšieho konania.

Dátum: 16.05.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:“Investičná“ ponuka “STEP-UP 2021“ s diskontom až 1:100

Príspevok bol vymazaný na žiadosť autora.

Admin Juraj

Dátum: 16.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:“Investičná“ ponuka “STEP-UP 2021“ s diskontom až 1:100

Budeš mat možnosť im to povedať do očí.

Dátum: 17.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:“Investičná“ ponuka “STEP-UP 2021“ s diskontom až 1:100

Si posledný idiot ktorý dokáže takéto mega blbosti písať o Skyway v 2020, možno aj vo svete, nevšimol si?

Si úplne na omyle, keď si myslíš že prešetria “to celé”, už to bolo dávno prešetrené aj na Slovensku.

Polícia bude konať ex offo, a prešetria iba dve veci:
⁃ Tvoju identitu, čo je veľmi jednoduché.
⁃ Pravost tých súdnych rozhodnutí, ktorými preukážeš tvoje tvrdenia o tom, že menovaní sú podvodnici, zlodeji a klamári, takže boli trestne odsúdení.

Keď ich nemáš, máš prúser. Ale najviac dôležité je, že tu bude zavesené tvoje slávne meno investičného a finančného odborníka, a takto sa zápišeš do dejín ako posledný idiot.

Dátum: 17.05.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:“Investičná“ ponuka “STEP-UP 2021“ s diskontom až 1:100

Príspevok bol vymazaný na žiadosť autora.

Admin Juraj.

Dátum: 12.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Best OF Tomáš

Tomáš
23.03.2019
Myslím, že po uplynutí podobný doby od varovaní NBS začali rozsáhlé problémy s vyplácením společníků společnosti Kairos Technologies ;-) Co vy na to, společníci SkyWay Capital??? :-D Jak dlouho se ještě povozíte v tomto padajícím letadle, než přesednete na další? :-)

25.03.2019
Jestli někdo potřebujete vidět od nějaké autority napsáno černé na bílém, že Skyway je podvod formou pyramidové hry, pak si může třeba přečíst varování od belgického regulátora staré již půl druha roku. K tomu by však potřeboval umět anglicky, co pro většinu investorů do Skyway může být docela problém:

Mimochodem, neznepokojuje vás, že běloruský Ekotechnopark Skyway poustne? Rezavějící popraskané stožáry, spousta zkorodovaného železa, téměř opuštěný areál, pusto:

26.03.2019

Tak se zdá, že potenciál pohádky o nové dopravě se pomalu naplnil a začíná docházet cash. Proto podvod Skyway přišel s novou nabídkou jakýchsi tokenů, aby z lidí dostal další peníze.

28.03.2019

To, jestli podvod Skyway vybuduje další "testovací" polygon v SAE či nikoli nemění nic na tom, že je to podvod. Vysbíraných peněz od naivních lidí mají přeci na výstavbu dost, i po tom co se jich notná část rozplyne v pyramidové struktuře.

08.12.2019

https://tng-neew.com/en/news/neew-new-stage-in-the-development-of-our-brand

Takže už ne SkyWay, ale NEEW. Už ne strunová doprava, ale krypto unity, obecné investování a finanční vzdělávání. Nabírá to podobný kurs jako One Coin. :-P

O stavu projektu v SAE se nesmí mluvit. Zřejmě proto, že se v Dubaji nic stavět nebude? Junitskému zbudou ty dva lunaparky v Bělorusku a Sharjah. Ty samozřejmě nic nevydělají. Doufám, že "investoři" si SkyWay jsou spokojeni, že z jejich peněz vznikly alespoň tyhle dvě ukázkové Potěmkinovy vesnice.

A největší sranda je, že o tom mají investoři a propagátoři zakázáno mluvit. ;-)

10.12.2019
To vypadá, že internetová peněženka a zpracovatel plateb AdvCash dává od SkyWay ruce pryč. A všichni dobře víme, co pro pyramidový podvod znamená, když začnou drhnout platby (výplaty i posílání peněz do firmy).

10.12.2019
Podstatou věci je, že značka SkyWay začíná být toxická a nikdo soudný s ní nechce mít nic společného. Proto se mění na NEEW a cílem je, aby nebylo jasné historické propojení SkyWay (SWIG) a NEEW.

10.12.2019
Ale jdi ty brepto.
Technologie není nijak nová. Junitskij ji nevyvíjí, jen ji využívá a dělá konkrétní technická řešení, na která si nechává registrovat průmyslové vzory. "Průlomové" je na tom jen to, že vydal nesmyslná prohlášení o limitech technologie (na jeho tratích rychlosti 150 km/h a výše nebyly a nebudou, zrovna tak jako nikdy nedosáhne slibovaných přepravních kapacit). Potíž je v tom, že v odborných kruzích nikdo tomu napínaní limitů na papíře a v hezoučkých CGI prezentacích nevěří.

Já vidím použití té technologie asi tak - krátké a rovné tratě bez převýšení, nízká rychlost a přepravní kapacita. Vhodné pro vyhlídkové jízdy v turisticky zajímavých oblastech. Potíž je v tom, že to samé zvládá s podobným záborem půdy a finanční náročností stavby trati i klasická lanovka. Ta zvládne navíc i ta převýšení, a je tak nějak osvědčená. Certifikovaná zařízení už desetiletí vyrábí řada zavedených firem... možná vedle nich UniSračky najdou nějaké uplatnění na trhu, až ty certifikace také (možná někdy) získají. Ale miliardový byznys to nebude. ;-)

10.12.2019
Junitskij si na sklonku života za peníze drobných investorů splnil svůj sen a postavil Ekotechnopark, kde mu jezdí jeho kabinky a kde si pěstuje jablíčka a mrkev. Spousta lidí nepostavila ani desetinu toho co on, takže klobouk dolů.

Vzpomínám na jedno video (nechce se mi hledat), kde se na Ekofestu někdo zeptal přímo Junitského, kdy se očekává návratnost peněz vložených do projektu. A Junitský se urazil a skoro až nas*al, jak si může někdo dovolit se ptát na takové věci. Je přeci jasné, že se z vložených peněz postavil EkoTechnoPark, který je reálný, krásný a úžasný a jednou do roka se v něm investoři mohou sejít, podívat se na své jméno na stropě návštěvnické místnosti a svézt se Unisračkou na dráze necelý kilometr dlouhé rychlostí do 50 km/h. A to přece musí každého uspokojit, ne?

11.12.2019
SWIG je jeden z kanálů, který Junitskému zajišťuje peníze na provoz jeho pimprlového divadla v Mariině Horce (a samozřejmě z toho má SWIG také nějaký podstatný vývar). Junitskij na oplátku SWIGu dává zdání skutečného a legálního projektu (alespoň na první pohled to tak může vypadat, takže se leckdo nechá napálit).

Jaké bude skutečné zhodnocení a kdy k němu dojde - ukáže samozřejmě čas. Já tvrdím, že zhodnocení bude záporné. Protože technologie, která má být nositelem toho zhodnocení... je prostě na prd a má jen zanedbatelné komerční použití (pokud vůbec k nějakému komerčnímu nasazení dojde) .

21.12.2019
Fanoušci SkyWay se radují - v Sharjah postavili monument, který připomíná vzácný mezník v budování dopravních staveb SkyWay:

Právě teď (stejně jako před týdnem, měsícem, rokem, i deseti roky) má SkyWay postaveno 0 km tratí v projektu dopravní sítě TransNet.

29.12.2019
P.S. To co máte v ruce, asi akcie nebo cenný papír nebude. ;-)
Je to certifikát - papír s příslibem výměny za akcie (až budou). Vzhledem ke způsobu fungování SkyWay... jeho cenu odhaduji na cenu papíru, na kterém je vytištěn.

Dátum: 12.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Best OF Tomáš

31.01.2020
Dejme tomtu, že věřím, že se staví další testovací centrum v Sharjah na půdě univerzity a další v nějakém nejmenovaném emirátu.

Proč se staví 4 (nebo dokonce 5) testovacích polygonů? A proč se začalo stavbou polygonů, na kterých není možné předvést a odzkoušet slibované parametry dopravy (protože jsou pozemky příliš malé)?

Proč se nepostaví jeden pořádně, na kterém se ukáže přepravní kapacita, maximální a běžná provozní rychlost, nádraží atd.?

Není předváděný postup plýtváním vašich prostředků, investoři?

31.01.2020
"Domnívám se, že v roce 2020 vstoupíme na světový dopravní trh a uzavřeme smlouvy na několik projektů, možná v několika zemích."

Aha, takže jisté to není. Je to jen "možné". Jisté je jen to, že zatím žádné smlouvy a příjmy společnost nemá (kromě poplatků za vstupenky do letadla... pardon, "cowdfundingových" příspěvků). Možná i já se projdu po povrchu Měsíce.

16.02.2020
Dovedu pochopit, že některé části různých projektů se vyvíjejí jako "imidžovky" - jen na předvedení: "My něco máme a umíme". Imidžovka může být strategická pro získání financování, i když se v ní nějaké peníze utopí zbytečně. Ale SW financování přeci má, ne? No a honba za "imidžovkami" v podání SW mi připadá jako přehnaná, jen plýtvá už získanými penězi. Jak to připadá tobě, MyNicku?

P.S. Pokud jde o odpor - víš, že síla odporu se aproximuje jako polynomický výraz, který je funkcí první, druhé a třetí mocniny rychlosti vzhledem k prostředí?
Víš, že řešení rovnice pro pohyb rovnoměrně zrychlovaný silou F proti síle odporu Fx (závislé převážně na první mocnině rychlosti - pro obtékavé proudění) vede na diferenciální rovnici prvního řádu?

18.02.2020
A já si zase myslím, že Junitský a spol. mají sevřenou prdel, aby jim náhodou někdo nepovolil / nezadal zakázku na výstavbu takové tratě a pak ji po nich nevyžadoval normálně dokončenou a zprovozněnou.

18.02.2020
Troufám si tvrdit, že na žádné zkušební dráze SW není ve strunách beton. Nedává tam smysl, jen by konstrukci zbytečně zatěžoval. A s tím praskáním tenkých vrstev betonu souhlasím se Sydneym.

V "těžkých a polotěžkých" drahách (příhradové nosníky, resp. jednokolejové dráhy s hustějšími sloupy - to, po čem se lidé v Maryině Gorce svezli) nejsou nejspíš ani lana.

Já osobně doufám, že na lehkých tratích v těch jeklech je přeci jen nějaké ocelové lano (jako základ konstrukce), na které se O profily navlékají jako korálky. Profil pak slouží jen jako opora pro pohon kabinek. Jinak trnu, že se najdou lidi, co do toho vlezou.

Mimochodem... na lehké trati v Sharjah nebo Maryině Gorce - svezli se už "cvičně" nějací pasažéři? Nebo tam pořád jezdí prázdné kabinky?

20.02.2020
Pohled do dílen "výrobního závodu" SW a spousta hezkého dalšího materiálu ke čtení i koukání zde:
https://tech.onliner.by/2016/09/05/sky-way

Díly kabinek jsou nejspíš z laminátu, připravují se na kopytech podobně jako třeba kánoe:
https://content.onliner.by/news/1100x5616/2e561ea233c0956f336461c48d3d6bb0.jpeg

Pravda, toto je trochu starší článek. Možná se od té doby nějaké detaily změnily.

20.02.2020
Máš nějaký zdroj, který by dokazoval, že SW má v nějakém státě něco certifikovaného (něco, co souvisí s veřejnou dopravou)???
Pro jistotu: Prosím, nezaměňuj to s průmyslovými vzory. Těch si může každý zaregistrovat tolik, na kolik mu stačí peníze.

Nevím, jestli ses jen tak nešikovně vyjádřil, nebo sem "nenápadně" podsouváš myšlenku, že svezení nebo posazení nějakého státníka či člena delegace do kabinky SW = certifikace.

Tak to tedy není. Jestli si nějaký šejk sedne na sedadlo kabinky posazené na zem před výstavištěm a usměje se u toho, nebo se kabinkou sveze poslankyně pochybné strany a pak o tom vybleje spoustu nesmyslů a lží do dezinformačního webového rádia pro pár posluchačů - tak nic z toho NENÍ certifikace.

To jen pro pořádek.

22.02.2020
https://rsw-systems.com/news/certification-sai-45001

Když pominu ilustrační obrázek, kde jsou vystavené jakési diplomy... tak v centru pozornosti jsou dva certifikáty vydané v lednu 2019 australskou společností SAI GLOBAL Certification Services Pty Ltd.

Nabízí se otázka... proč si SW něco nechává v roce 2019 certifikovat od australské firmy, když aktivity SW v Austrálii skončily (neslavně) v roce 2016?

Ale hlavně,,, je v té certifikaci něco o železničních stavbách a vozidlech?

https://rsw-systems.com/assets/files/shares/documents-2019/Certificate_HSM41353_20190128.pdf

22.02.2020
Šejk byl jeho blahorodí Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Důležitá osoba. Politik a místní dědičný vládce. Že se na výstavě osobně zastaví u nějakého stánku (ano, osobně, v tomto případě nešlo o herce) a nechá si předvést firemní prezentaci je dobrý začátek.

Ale je to "jen" politik a monarcha, ne odborník. Pokud jde o hodnocení projektu, není to na něm. Vzhledem k trochu jinak fungujícímu zřízení v královstvích to bude chvilku trvat, než se mu nějaký odborně zdatný poddaný odváží vysvětlit, že SW je technický nesmysl a velký průšvih, od kterého je třeba se držet dál, i když na papíře a v CGI prezentacích vypadá hezky.

Nicméně... kdy naposledy vyšla nějaká zmínka o SW od RTA?

Odpovím si sám: na jaře roku 2019. Od té doby nic.

A i ty články, co tam vyšly do té doby se dají shrnout do pár slov: podepsalo se memorandum o porozumění. Šejk si prohlédl kabinky SkyWay a v rámci představení záměru projektu "Leisure and Happiness" si vyslechl prezentaci SkyWay.


22.02.2020
A ještě jednou - to, že se v tom někdo svezl, neznamená, že to má nějakou neprůstřelnou certifikaci. Když si na své soukromé zahradě postavím třeba horskou dráhu, budu v tom vozit sebe, své kamarády a návštěvy... tak mi jako "ceritfikace" bude stačit stavební povolení. Pokud tam nedojde k nějakému úrazu, nikdo to nebude dál řešit.

24.02.2020
https://yunitskiy.com/author/2017/2017_122.pdf

Náš malý bod za to, že jsi něco k certifikacím vůbec našel a ukázal. To už jsem ti napsal.

Ale co tady obluzuješ s MINISTRY OF TRANSPORT OF THE RUSSIAN FEDERATION?

Podívejme se tomu na zoubek.

Především: Certifikát pro dva typy kabinky SkyWay nevydalo ministerstvo. Vydala ho soukromá společnost (ruské sro) hezkým názvem:

"научно технический центр научно исследовательский институт горэлектротранспорта Москвы"

31.03.2020

Pro ty, co věří, že unibusy budou na "lehké" trati jezdit vysokými rychlostmi - tady je video, kde je v detailu vidět testovací trať v Sarjah a nájezd prázdného unibusu na nosný sloup... a co se při nájezdu na "struně" děje:

https://imgur.com/a/2rbGvES

Všimněte si, jak se u nosníku před přibližující se kabinou zostřuje "zalomení" plynoucí z propnutí struny a tvoří se čím dál strmější "schod" nebo "hup", přes který se musí kabina přehoupnout. Z toho důvodu se i kabina před nosníkem téměř zastavuje, aby přejezd nebyl tvrdý.

Pokud by se jelo vyšší rychlostí, pak kabina bude nájezdem na sloup "vystřelena" do vzduchu, a po dopadu celou konstrukci rozvibruje. Nájezd na další nosník bude o to extrémnější a více adrenalinový... Tady je simulace průjezdu přes nosníky ve vysoké rychlosti:

https://youtu.be/ENFqxBONGSM?t=1020

01.04.2020

A co bude s tratí dělat těžší unibus nebo skupina unibusů spřažených do vlaku, když i lehký Unicar na ní vyvádí takovéhle psí kusy? Vydrží nosník ve tvaru O profilu takové opakovaní namáhání a ohýbání? A co ten "beton", který je údajně nalitý do struny? Ten je taky pružný?

À propos... Zatím jsem neviděl ani Unicar, ani Unibus jet po lehké trati s lidmi. Viděl to někdo jiný a má to natočené?
A zatím jsem viděl nejvýše dva prázdné Unicary (nebo to byly Unibusy?) na jednom segmentu lehké trati (v Maryině Gorce). Viděl jich někdy někdo víc, jak jedou spřažené do vláčku? A zatížené lidmi?

01.04.2020
"Na začátku se budou naše dopravní prostředky pohybovat rychlostmi 500 km/h, v trochu vzdálenější budoucnosti to bude více než dvakrát rychleji. Máme takové plány, Vy jste je někdy oznámil na EkoFestu."

https://vimeo.com/400550205#t=655s

Pravda, tady ten kontext s převislou tratí není tak pevně daný jako v předešlém případě. Ale lze to tak chápat, když se řekne "naše dopravní prostředky", tak si za tím nutně představím VEŠKERÉ dopravní prostředky, co SW předvádí.


02.04.2020
Budu ti gratulovat, pokud se libovolná Unisračka bude na libovolném typu trati pohybovat jen těch 150 km/h (což mají všechny typy uvedené ofiko v prezentacích - jak z roku 2018, tak 2019).

16.04.2020
Pořád stejná písnička. Kolikrát obhájci podvodů napadali odpůrce slovy "vymysleli to chytřejší než vy", "nejste členem - nemáte všechny informace", "jak by to mohl být podvod, když vyplácí"... atd.
A pokaždé to dopadlo stejně. Podvod po čase zkolaboval, obhájci se vypařili jako pára nad hrncem, zůstal jen hořko kyselá pachuť a smutný pocit vítězství "já jsem vám to říkal".

20.04.2020
Ono má nějaký důvod, že tento projekt (který v hlavě svého tvůrce "zraje" od sedmdesátých let minulého století) nemá zatím postaveno víc než pár stovek metrů soukromých zkušebních tratí. Dobrý výsledek za cca 40 let práce. A nikdo komerční tratě SkyWay zatím nechce. Uváděné spolupráce nepřekračují rámec vydání úvodního "memoranda o porozumění".

pPokud vím, tohle obecné zadání je součástí plánu rozvoje města, označovaného jako "Happiness and Leisure project" a vyhlásil ho Mohammed bin Rashid jako svou "imidžovku". Konkrétní plnění zatím není známo.

P.S. Možná jsem ze staré školy, ale ty buzzwordy "blockchainová platforma", "tokenizace", "digitalizace ekonomiky"... jak se to týká fundamentu dopravních staveb a systémů? Budeme místo oceli a betonu stavět z nul a jedniček? Nějak v tom nevidím souvislost.

21.04.2020
Jako relevantní zdroj informací je pro mne RTA Dubai, kde zmínky o SW končí v dubnu 2019 - tedy po podepsání memoranda o porozumění se SkyWay. Od té doby se memorandum o porozumění podepsalo s dalšími dvěma firmami nabízejícími nadzemní dopravu. Nic nenasvědčuje tomu, že se SW připravovali nějaký zásadní komerční projekt, něco velkého

25.04.2020
Jestli se pletu se SW ukáže čas (zatím jsem se nikdy v odhaleních podvodů nespletl... ale nikdy neříkej nikdy). Přesto si s velkou jistotou myslím a trvám na tom, že SW je ruský podvod na vytahání peněz z kapes drobných investorů. Jen má mnohem lepší krycí legendu (a vyšší rozpočet na to krytí) než měl třeba Kairos.

01.05.2020
"...úplne si vynachal PREČO a ČO robia."

Dělají ukázku technologie, která z principu nesplňuje deklarované cíle.

A dělají ne proto, že by touto technologií chtěli zachránit svět (což by bylo chvályhodné, kdyby to bla pravda). Dělají to proto, že chtějí ojebat pár naivních drobných investorů (když jim to v minulých letech nevyšlo s těmi velkými).

Netřeba za tím hledat nic složitého a dělat nějaké konspirační teorie. Chamtivost a snaha snadno na něčem vydělat je lidem celkem přirozená a logicky vysvětluje spoustu špinavostí.

01.05.2020
Netvrdím, že dokument je falšovaný, i když jisté indicie k tomu tu jsou.

Nejlepší bude se zeptat přímo v UN nebo SDG. ;-)

03.05.2020
Laco, já se na to nedívám černobíle. Snažím se na tom projektu najít nějaké klady - a tak nějak je zatím nevidím.

Prostě se jako analytik dívám na projekt, který mi po technické stránce nedává valný smysl, a ani tam nevidím velký potenciál pro nápravu. A to se fakt snažím na tom nějaké klady najít. Mohu se (s nízkou pravděpodobností) mýlit. ;-)

Ano, je pozoruhodné, že se Junitský 40 let drží své myšlenky. A že ji dovedl do formy funkčních prototypů a lunaparku v Maryině Gorce - postavit něco takového jistě vyžaduje určité technické, organizační a konstrukční dovednosti a osobní nasazení. Jen je "trochu" problém, že to vybudoval za cizí peníze, u kterých se slibuje nereálná návratnost.

A jestli je to jinak správně? Když se na to budu dívat z více perspektiv, tak to může být chvályhodný obraz člověka, co překonává všechny překážky a jde si za svým a "něco" vybudoval... nebo to může být politováníhodný osud člověka, co za 40 let nerozpoznal, že jde slepou cestou.

Neduhy stáří:
- Neschopnost opustit myšlenku.
- Neschopnost udržet myšlenku.
- Neschopnost udržet moč.

04.05.2020
Nemyslím si, že říkáním pravdy se dopouštím arogance. Arogantní bych byl kdybych se investorům do SW vysmíval (arogance: "užijte si svoji investici do SW, dobře vám tak").

Ale je pravda, že investory do SW hodnotím docela nízko. Buď jsou docela hloupí (nepoznali podvod - těch mi je líto), nebo jsou vyčůraní podvodníci (poznali podvod, pochopili ten "deal", na kterém je to založené... a rozhodli se na podvodu přiživit jeho propagací - tak těmi pohrdám).

04.05.2020
Stojím si za tím, co jsem tu kdy napsal. Popisuji věci tak jak jsou, bez příkras a z prstu vycucaných podsunutých pozitivních očekávání. Kdo chce, může si mé názory a závěry tady najít a porovnat je s těmi tvými. A zhodnotit argumenty, kterými své názory kdo podepřel.

Víc se teď nebudu opakovat.

Čas ukáže, kdo je iniciativní blbec, kdo je sprostý osel (somár), kdo analytik a kdo vizionář. S vytrvalostí to máme oba dva tak nějak nastejno.
Bohužel to nebude hned - SW to má nastavené tak, aby lidi mohlo oblbovat a dojit co nejdéle.

P.S. Představ si, že by mi vůbec nevadilo, kdyby se ukázalo, že nemám pravdu a SW je reálný podnik, který lidem přinese slibované zhodnocení jejich investice (hodně vlídný odhad: tak 5% šance).


05.05.2020
Ne to jsem netvrdil. To tvrdil váš nejvyšší inženýr Junitský. Nauč se čít.

"Ale důraz budeme klást až na čtvrtou linku, kde bude převislá traťová struktura, ale už s delšími rozpětími (rozpětí budou délkou několik stovek metrů, na rozdil od nosnikové, která má 48m rozpětí), kde budou jezdit už i těžká vozidla."

Těžká vozidla na pružné trati:
https://vimeo.com/400550205#t=165s

A o kus dál:
"Na začátku se budou naše dopravní prostředky pohybovat rychlostmi 500 km/h, v trochu vzdálenější budoucnosti to bude více než dvakrát rychleji. Máme takové plány, Vy jste je někdy oznámil na EkoFestu."

https://vimeo.com/400550205#t=653s

Můžeme se dohadovat, jestli ta druhá část se dá vztáhnout k té první (podle mne je cílem takový dojem vyvolat - je to tvrzení dostatečně obecné: "naše dopravní prostředky = všechny naše dopravní prostředky).

04.05.2020

Když bude do 6 měsíců (do 1. listopadu) hotová trať, po které bude jezdit Unibus s 80 pasažéry rychlostí až 150 km/h, tj. tu 2.5 km vzdálenost mezi letištěm a universitou dá za přibližně 2 minuty čistého času jízdy... a tak sem přijdu fanouškům SW pogratulovat a pokorně se omluvit za všechny ty pochybnosti, co jsem proti jejich projektu vyjádřil. A přiznám, že na jejich projektu něco je.

Dátum: 15.05.2020

Vložil: Laco

Titulok: Re:Re:Best OF Tomáš

Tomas, Tomas, pri vsetkej ucte - z tvojej snahy vyfiltrovat informacie vo vztahu k debatam, ktore sa tu vedú k danemu projektu vylyva, ze tebe vobec nejde o to v akom stadiu je v sucasnosti projekt. Tebe ide vyslovne len o tvoje vlastne ego a za kazdu cenu si tu dokazovat svoje analiticko-financne predstavy. Tomas uzivaj si svoje predstavy s nazeranim z okna.

Dátum: 15.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Best OF Tomáš

Laco, to som vyfiltroval ja, nie Tomáš. Práve preto, lebo už mi stačilo, že mesiace tu diskutujeme, a oni traja (pod rôznymi menami) sú presvedčení o svojej pravde, a stoja za tým,. V tieni anonymity ohovárajú menovite ľudí, spoločnosť, Junickeho ktorému nesiahnu ani po kolena, teba, mna, atd, mi sme podvodnici a oni odborníci.

Takto keď vidí v celku svoj názor za rok, došlo mu to. Asi. Určite prvý jeho nápad bol, že urobí best OF MyNick, ale začal čítať, a došlo mu že som mal pravdu. Nie preto, lebo som múdry, ale preto lebo sledujem tento projekt štyri roky, prečítal som všetky články, všetky videá čo vidali, a poznám aj onliner, behindmlm, upozornenia, atd. Keď už nič iné, čas ukázal kto mal pravdu. Už teraz.

Chlapské by bolo teraz od nich troch, aby bud sa podpísali pod svoj názor, alebo by dokázali napísať, Sorry, mýlil som sa, pozriem sa na ten projekt normálne, bez predsudkov. Uvidíme.

Dátum: 16.05.2020

Vložil: Laco

Titulok: Re:Re:Re:Re:Best OF Tomáš

Ok. Suhlas.

Dátum: 16.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Best OF Tomáš

Takže investičný a finančný odbornik sa rozhodol podpísať vlastným menom. Ja sa tomu teším, aspoň konečne budeme vidieť aj tie nepriestrelné dôkazy o tom že Kudriasov je preukázateľne podvodnik, väčší ako podvodnik Junickij. Takisto preukáže na polícii nepriestrelné dôkazy a súdne rozhodnutia o tom, že Jozef I. je zlodej, podvodnik a klamár, takisto ako František S. zlodej, konšpirátor a klamár. Čakám na výsledok.

Dátum: 16.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Best OF Tomáš

Zatiaľ sem dal len nepriestrelný dôkaz mimo zdrojov SW o tom, že Junickij nikdy nebol ani OBVINENÝ ani ODSÚDENÝ v Litve, len VYŠETROVANÝ na základe PODOZRENIA od 2014 do 2017.
https://www.baltic-course.com/eng/legislation/?doc=146312&underline=Rail+SkyWay+
(Samozrejme toto ešte nie je konečné rozhodnutie súdu v spore Junickeho voči Litve)

Dátum: 16.05.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Best OF Tomáš

Best of MyNick si si urobil sám – tento výcuc rôznych príspevkov od viacerých ľudí je tvojim najlepším zrkadlom, ktoré hovorí za všetko.
Máš snáď pocit, že skyway vyvinul niečo, čo dokáže generovať zisk? Ako tie kabínky, čo pred každým stĺpom musia pomaly zastaviť, aby nevyleteli? Buď si až taký hlupák čo tomu verí, alebo slizký hajzel, čo tu ohlupuje ľudí, aby investovali a ty si mal z toho provízie.
Kto asi má pravdu? Finanční odborníci z mnohých krajín z celého sveta, ktorí menom rôznych regulačných úradov a centrálnych bánk pred skyway varovali a diskutéri, ktorí svoj názor odborne podložili? Alebo preukázaní podvodníci (Kudriašov, Junitskij, a ďalší) ktorí na skyway TERAZ profitujú a diskutéri, ktorí sa nielenže vyhýbajú nepríjemným otázkam (napríklad ten seriózne crowdfunding čo by mal sprostredkovateľské náklady podobné skyway capital si doteraz neukázal, podobne, ako si ignoroval mnoho Tomášových dotazov) ale majú aj viditeľný problém s gramatikou a pravopisom vlastného materinského jazyka?

Dátum: 17.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Best OF Tomáš

JEDINE za pravopisné chyby sa ospravedlňujem. Ja aj také dokážem. Vidím aj ja, len to už neviem opraviť, väčšinou keď píšem cez telefón, a nevšimnem že ma zle opravil. A slovenčina nie je môj materinský jazyk. Nemyslím si, že kvôli tomu si nič nepochopil z toho čo som za roky napísal, problém je úplne inde.

Dátum: 12.05.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Spam od MyNick

MyNick sem jen tak zkopírovat a vytrhal z kontextu výběr z příspěvků od svých odpůrců. Nevidím jiný důvod, než že chtěl odsunout dolů zajímavější příspěvky třeba od uživatele Investor ... Tak, aby se k nim čtenář znuděný třemi výkřiky do tmy nepropracoval.

Koho zajímá, zda má pan Solár jako hlavní propagátor SW v sk spojení se známým podvodníkem a propagátorem pyramidových podvodů a letadel, Mgr. Valovičem... čte o hodně dále.

Dátum: 12.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Spam od MyNick

V prípade boris/sydney/horák som nemusel nič vybrať z kontextu, lebo to je 90% jeho príspevkov.

Dal som tan len preto, keď to niekto prečíta od anonymného vykrikovatela, aby mohol zvážiť rýchlejšie o akého odborníka ide. Samozrejme keď ma základné info o projekte a nie na fórach to hľadá. Ma tam aj celé texty v kontexte.

Vôbec to s tým príspevkom nesuvysi, dal som ako záver z mojej strany. Keď niekto myslí že osoba, vzťahy a názory p. Solara (mimo SW s čím nemusím súhlasiť ani ja) ma vplyv okrem činnosť vo vedení v SWC aj na hodnotu podielov SW, ma to tam, nech kvôli tomu vynechá SW, je to na ňom.

Tvoje best of som tam nedal, lebo si písal ze do septembra nebudeš písať. Tak dobre, aj ty môžeš prečítať svoje názory za ktorými stojíš. Samozrejme teraz je to zaujímavé len pre tých ktorí vedia o čom je projekt SW, ale aj ty to pochopíš o 2 roky, ulož to.

Dátum: 13.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Spam od MyNick

A ešte jedna rada, lebo na rozdiel od teba ja ťa nepokladám za debila. Len si urobil tu chybu, že urobil si veľký guláš v hlave, lebo si najprv prečítal “kritikov” a potom už na skutočnosť pozeráš tak, že dvakrát vo vete musíš napísať podvod.

Takže tá rada je: SW na pár týždňov sa vrati o 2 roky späť z hľadiska diskontov. Teraz máš ešte raz šancu napraviť svoje zrkadlo, keď si tomu venoval toľko času.
https://skyway.capital/news/new?id=813

Dátum: 11.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Best OF Boris/Sydney/Horak


Boris/Sydney/Horak

17.05.2018

Ked som si pozrel videa tých vozíkov(vagónov), tak tam vidno kolieska, ako rúčky na fúriku. Pri hmotnosti aspoň 8 ľudí v kupé plus hmotnosť samotného vozíka, tak mám pochybnosti, či to vôbec udrží! Ešte si pamätám na lanovku cementárne v Bystrom, kde vagónky na transport materiálu mali koliíeska oveľa väčšie, priemerom aj 5x širšie. A to mal ten vagonik hmotnosť brutto 290 kg.

26.02.2019
Ak Yunitsky navrhol strunovu dopravu, tak to asi ma spočitane., Ved každa stavba sa da po stranke statiky a dynamiky vypočitať, tak prečo to hned nebuduju ? Stavaju skušobny polygon v Bielorusku, teraz vraj aj v SAE, aby zistili, ako sa bude chovať SW v podmienkach tam,potom budu dalšie skušobne polygony, robia predanašky pre vkladatelov investicii, Aj ja mam v banke peniaze, ale banka ma nevola na porady a seminare. Podla toho, ako napreduje SW, aj stavitelia mostov by mali najprv postaviť skušobny most, pustit tam dopravu a ked sa osvedči, tak postaviť vedla planovany most.Vysute drahy rozneho typu su po celom svete, videl som na vlastne oči, ale pred ich vystavbou nebudovali za obrovske financie skušobne drahy, Vypočitali a postavili, to by sa dalo aj pri SW. Už niekolko rokov rokuju so šejkami v SAE, Dubaji, Za tu dobu tam arabi postavili vela exztremnych stavieb a keby fakt chceli SW, ktore je super ekonomicky vyhodne, s rychlou navratnostou, tak by to už postavili a nechodili len po vystavach a furt niečo podpisovali....

28.03.2019
presvedčili ste ma , najprv investujem 10 000 Eur, potom sa uvidi,

26.04.2019
1000 inžinierov, ktori natom pracuju , to je cca 30 milionov eur za rok, na vyplaty,od roku 2016 to je už 100 000 000 ? z čoho to platia , z vkladov budúcich podvedených ?

18.05.2019
medzi stlpami bude vzdialenosť 500 až 1000 m , tak v čom je problem ? Z Bratislav&y do Nitry postavite 80 stlpov , to je otaza tak 6 mesiacov a potom už len natiahnuť strunu a je hotovo !!!!!!!!!!!!!!!!!Do roka a do dna sa vozime !

27.05.2019
SW nikdy nič nepostavi, nebude na burze , rok 2045 je velmi optimisticky, to sa skor postavi dialnica Košice -Bratislava,neviem, čo 40 rokov vyvyjaju, Koleso je už vymyslene, elektromotory tiež, aj kolajnice, tak neviem, čo tu bude take nove, čo tu ešte nebolo ????????????????


21.06.2019
Postavia, za sumy dohodnutu, vyplatia robotnikov, a čo myslite, kolo ostane na vyplatenie asi 800 000 investorov? po 50 centov ? Ved sa spamatajte, ešte nikdy nezbohatli masy na stavebnej činnosti, Ale to pišem aj tak zbytočne, lebo skyway už buduci rok sa pomaly vytrati, už nezoženu dalšich blbcov a tak sa aj s peniazmi utiahnu niekde do "rajov"

30.08.2019
medzi Činou a Ruskom buduju lanovku pre spojenie 2 miest, Prečo nie SkyWay ?prečo sa už nevozime po 40 rokoch vyvoja ? čina pred 40 rokmi bola rozvojova krajina a teraz maju vybudovanu špičkovu dopravu, či už dialniice, železnice, lietaju d vsmiru a Junitky stale len projektuje ????????????????????Ak zomrie ma nasledovnika, čo bude dalšich 40 rokov projektova ť ??

07.09.2019
Už v roku 2017 mal isť SW na burzu, Kde su všetky peniaze drobnych investorov ??? A to nehovorim o tom , že SW je technicky nezmysel, každy kto je trochu technicky zdatny, to už pochopil, len nie ti, čo čakaju na to, že im , až to praskne, niečo z toho velkeho balika kvapne

21.09.2019

to už ani nie j e pyramida, všetky peniaze su niekde na Bahamach, alebo Belize , nikto už nič neuvidi a ani sa nikdy neprevezieme na SW. Tento technicky nezmysel sa nikdy nepostavi. Ano, vysuta draha na riadnej konštrukcii je realna, ale spotrebuje 10 x viac železa ako železnica, Aj SW potrebuje prekonať vysoke kopce a bude musieť stavať tunely, aj mosty/ alebo aspon stlpy v riekach/,Ak chce bxť SW rentabilna, nemože voziť ludi po 4 alebo 8 , ale minimalne 80-100 a to už je poriadny vagon o hmotnosti aj 50 ton, a som zvedavy, ako to unesie vaša "struna"

28.09.2019
kto sa kedy odviezol ? ved v Minsku už ten park neekzistuje, už zarasta burinou. Tie vagoniky z plastu važiace niekolko kg, akože mali odviezť ludi ? už prestante pisat bludy, kamarat tam dal 20 000 USD ,už ich neuvidi, bol fanatik ore SW, ale už sa zmieruje s tym, že nič neuvidi

06.10.2019
tak kedy bude postavena prva trať ??? Prečo, ked sw je tak genialne, medzi Ruskom a činou sa buduje lanovka na medzihraničnu dopravu a nie SW ?

08.10.2019

kedy ste mali isť na burzu ? v roku 2017, potom 18,19,20 a teraz z dnešneho pohľadu kedy je to realne ? 2030 ? čo tomu bráni ? prečo sa to szále odkladá ? ked je to take genialne ?

09.10.2019
Ešte nikdy žiadna lanvka, alebo vysuta drha, nezarobila na viac ako prevádzku, trochu aj na platy manažerov a nie, pre 100 000 Iinvestorov. Kto vie, kde su všetky peniaze teraz ? v akom danovom raji ?

10.10.2019
Preto tvrdim,že nebudu take vynosy, ako očakavate.Maximalne budu sa vziť 4 pasažieri a potom kapacita nebude konkurovať ani autobusom,Ak chcete zavesiť jednu supravu pre 100 osob, tak nie na strunu. Je jasne , že ti čo ste t am dali eura, pišete rovnako, ani inač nemožete , musite tomu veriť. že zbohatnete, Ved mate každu chvilu porady , webinare, neviem, čo sa da preberať na takyh poradach. Mam peniaze v banke, ale ešte ma na žiadny webinar nevolali. Predsa ja nemožem riešiť, ako banka funguje

11.10.2019

tak kedy už bude vybudovana prva trať ?to by ste už mali vedieť nejaky termin z tych webinarov, na čo sa ešte čaka ? Aj v Bratislave sa malo stavať metro, aj začali pred cca 35 rokmi, ten 100m usek mohli dokončiť a voziť tam ludi a ukazovať, ako by to vyzeralo, keby sa to postavilo. Keby ste sa zbierali na metro ako na sw, to by bolo realnejšie a aj by ste niečo zarobili

14.10.2019

vy tu slubujete 3400 % zisku, za 1000 USD 34 000 ??? Ti čo slubovali / Drukos, BMG ,..../ 40 % vynosy, skrachovali.Krachuju letecke spoločnosti zabehané,železnice bojujú so stratami,za dialnice sa plati, ale aj tak niet dosť penazi na udžbu a SW s vagonikmi pre 4 cestujúcich, / lebo vagon pre 100 cestujucich už nemože byť zaveseny na strune,ale na riadnej ocelovej mohutnej konštrukcii a to už nebude lacné /prinesie obrovské zisky ?????????????Ja tipujem, že tie zbierky sa na SW do roka a do dňa skončia a zmiznu aj vyzbierané peniaze

15.10.2019
Tu vobec nejde o SW.Vagony po 5 sekundach ? kto si to ryskne, že sa nezrazia.Všetko je pokazitelne, aj SW. Vlastne škoda o tom debatovať, SW nikdy nebude v prevadzke. keby neboli postavili skušobny polygon a ine ,

16.10.2019
nezmysel je ta predpata struna, ktora podla tych romerov v priereze by sa na vzdialenosť 100 prehla o cca , odhadujem o 2 m aj bez zataže, a ked na nu zavesite vlak ???statiku ani dynamiku neoklamete, iba ludi, aj nosnik z materialov ktore su na zemeguli / zatial ine zvesmiru nedoviezli /dostupne, musi mať svoje rozmery,na velke rozpatia bude možna iba priehradova konštrukcia / ako napr. železny most v Bratislave / Prečo tam miesto priehradoviny, ktora je vysoka cca 4m .,nepoužili zazračnu strunu a minuli tolko železa ? lebo aj SW bude musieť byť na takych priehradovych nosnikoch s množstvom železa.A by aj bol nosnik z predpatej struny , musia byť stlpy po cca 20 m ?nad každym stlpom ale bude prehyb a vlak v rychlosti 500 km by nad stlpom vyletel, ako na rampe

17.10.2019

sa stavia sa v Emiratoch ?kde ? ukažte foto.Taka prevratna technologia, vyvyjana 40 rokov, ktora ma ovladnuť 50 % dopravy na zemeguli a nebola ani zmienka v novinach, alebo v TV, že sa už buduje.? novinari všetko vykutrajú ,pomaly každy most, ktory sa postavi je v TV a toto nie ?????????????

17.10.2019
moj znamy bol na dovolenke v Dubai, vypytoval sa , kde sa buduje SW, chcel isť pozrieť,ma tam 1500 USD, ale nikdo o SW tam nepočul . Dubai nie je taky velky, aby sa taka stavba utajila ?

18.10.2019

všetky peniaze ste preinvestovali do technoparkov a čim budu kryte akcie ? technoparkami ? alebo Yunitskeho myšlienkami ? ten ani možno netuši, že na ukor jeho 40 ročneho vynalezu sa par ludi užasne obohati

22.10.2019
akou rychlostou bude jazdiť SW v Sharjah ? tych slubovanyh 150 ? ved zastavky budu od seba cca 700 m , to sa na aku rychlosť stihne rozbehnuť ?? Tych 15 km mali postaviť za 15 dni a nie za par rokov ? pri tomtotempe nikdy neovladnu 50 % dopravy na zemi

24.10.2019
U SW je to v pohode, počkame 10 rokov , potom to už dokonca bude aj premlčane, U nas je pemlčacia doba na vratenie dlhu 3 roky, takže tym, čo dali peniaze do SW pred 3 rokmi, už nemusia nič dostať!!!!!

25.10.2019
SW je udajne vynalez stary 40 rokov ? to Vas nenapadlo, že može už byť zastaraly ? kolko ludi na tom pracovalo k dnešnemu dnu ? 1000 , alebo viac ? a z toho množstva sa nenašiel an jeden, čo by chcel ten zazrak spenažiť niekde na "zapade"?ved ked na tom pracuje tolko projektantov,vedia o tom vštko. činania ukradnu všetko, prečo neukradli tento "zázark " ?,

23.12.2019
svetova vystava bude pre prezentaciu SW a hlavne pre nachytanie dalšich tisicov naivnych investorov. Nema ten Junitsky už dosť ? SW je technicky nezmysel, všetky debaty su uplne zbytočne, nikdy nič postavene nebude,Ved ak je to technicky v poriadku, čo bráni , aby už sa konečne nejaka dlhšia trasa postavila ?

30.12.2019
Ved ak budu niečo stavať,nebudu žiadne zisky. Ešte žiadna dopravna stavba nezarobila miliony, zarobi akurat na prevadzku.,ak vobec- Ved keby to malo priniesť obrovske zisky, až desiatky násobky vkladov, činania by to už davno mali postavene, Oni nepotrebuju licencie, proste okopiruju a je to.

10.01.2020
Za tie roky sa nič nepostavilo, čo by malo vplyv na hodnotu podielov, akurat sa minuli peniaze investorov , ktore sa už nikdy nevratia. Tie eko parky nič neprinesu , za tych 5 rokov už bolo postavenych x stavieb,aj zložitejšich , nakladnejšich, bez drobnych investorov, bez webinarov , porad s malymi investormi. Som zvedavy, kedy tento podvod skonči, predpokladam, že už čoskoro.

22.01.2020
aj vo Wuppertale zavesnu trať počitali statici Dynamicke razy pri brzdeni a rozbiehani, bočne v zatačkach, vietor, to všetko museli zohaldniť a vysledok je konštrukcia, kde bolo použite cca 30 až 50 x vaic železa, ako pro normalnej železnici,Keby tak nebolo, tak ta trať už ide cez cele Nemecko.Sky Way nikdy nebude na žiadnych strunách, ani na takych priehradovych nosnikoch, ako to prezentujú, je to technicky nezmysel, ale dokazali vylakať z ludi miliony, aj to je úspech. A peniaze dali aj technicky vzedani ludia, čo sa čudujem

23.01.2020
akcie sky way nebude nikdy ničim kryte,a hlavne nie tak, že budu mať hodnotu aj 100 nasobne vyššiu, ako vklady, Čo bude tvoriť zisky, myšlienky Yunitskeho ?alebo samotna prevadzka, ak vobec nejaka bude? Prečo už niečo nestoji a nie je v prevadzke ani 1 km ?Ved čo je ny Sky Way take prevratne. Predpate nosniky sa robia desiatky rokov, priehradove tak isto, Zavesene vagony tiež nie je nič nove,Nove je akurt to klamanie naivnych ludi, že nejaka zazračna struna udrži bez prehnutia cely vlak


31.01.2020
tie predpate struny su nejakeunikatne na tych prezentaciach(/ na Yutube/ , su tu nie na vyšku, ako by to malo byť, ale na širku, To proti bočnemu vetru ???????????????Neviem, kto je troll. Tak ako tomprezentujete, nikdy nebude fungvať, iba ak vagoniky pre Barbie a Kena

03.02.2020
okolo žiadneho projektu sa tolko nepisalo za poslednych 5 rokov, ako o SkyWay, Prečo sa buduju nove železnične trate, cez cele kontinenty, ked sky way je už na "spadnutie" a štaty nepočkaju, až začne mohutna vystavba sky way ? ved by ušetrili miliardy. Čina postavila za ten čas tisice kilometrov novych trati, to sa neboja, že ich SkyWay prevalcuje ? Ešte chvilku oblbujte, kym to nepojde do "stratena" a ludia na to zabudnu, Nezabudnu ti, ktori dali tisice euro Poznam takych, čo dali aj 30 000 Eur, Ti niikdy nezaabudnu

15.02.2020
V Bratislave nikdy nebude v prevadzke žiadna nadzemna železnica. Neviem si predstaviť, kde by boli v uzkych uliciach postavene stlpy ? A kedže nemože takato tra isťť pomedzi domy v uliciach, musela by byť vedena ponad domy, takže vo vyške aj 30 m, To ake by boli mohutne stlpy a ako by boli budovane nastupne stanice vo vyške 30 m ?? a dialkove trate na stlpoch? takato doprava ma zmysel, ked je velkokapacitna, to znamena , že jeden vlak zoberie aspoň 100 cestujucich, A to už je poriadna váha, tak na taketo konštrukcie sa minie 30 x viac ocele, ako na klsicku železnicu. Dnes už aj na zemi jazdia vlaky 300 km a viac za hodinu, stači le upraviť trate. A budovať nastupne stanic v takych vyškach ? Ked dnes ešte mame zatarale stanice, viď Bratislavsska,


17.02.2020
ked je SW tak ekonomicky vyhodný, tak lacný, prečo velke mesta rozširuju, a v niektorych sa stvaju nove trate metra, ktore je niekolkonasobne drhšie ako sw ??? To su všetci hlupaci ? Prečo nepostavite už aspon jednu konkretnu stavbu , napr medzi Prešovom a Košicami, a to nech služi ako skušobny polygon, Ved tam možete rok vozit vrecia s cementom, tak, ako sa skušju ztaženia mostov, kym ich spustia do pevadzky. Ešte som nepočul, že by niekde postavili skušobny most cez rieku a ked dostane certifikat, postavia vedla už naostro,Ved tie polygony su zbytočne vvyhodene peniaze, Skušať sa može na konkretnej trati, ktora po zvladnuti všetkych testov sa otvori pre verejnosť, Ale to by nebolo take zaujimave pre investorov, nemohli by ste ich kam vodiť a oblbovať hlavy. Tak pokračujte ešte niekolko rokov ,až to už prestane baviť aj tych vašich najvernejšichm,

18.02.2020
neboj, zašiju sa na Belize aj s peniaazmi

18.02.2020
asi sa postavia zvysle a beton sa vibrovanim dostane až dole, ak bude lano dlhe niekolko 100 metrov, tak postavia vežuvysoku podla poreby, ved už su budovy vysoke 1 km,tak bude veža na liatie betonu vysoka aj 1500 m ?. Ale ako budu napinať tie lana, ktore pred zatvrdnutim beonu sa musia napnuť , zafixovať , až potom liať beton, ???????????? Ale zabudaju, že tie tzv.struny sa budu prehybať pri prechode vlaku, a prehybanim beton popraska a je po predpatom nosniku

19.02.2020
ked vidim tie zabery ,vagonik ide po tenkej strune, medzi stlpami je cca 50 až 80 m, tak tie vgoniky nemožu byť z ineho, ako z papiera, alebo lahkeho plastu. ak by tam nastupilo 6 ludi s batožinou a napr so psom,tak ako by sa ta struna ohla ? Nakoniec to dopadne ako vo Wupertali a inych, že bude mohutna priehradova konštrukcia, ina byť nemože, a do toho nepojde žiadny štat, A na toto nemuseli budovať skušobne polygony

20.02.2020

prečo nebudovali skušobny polygon hneď tam, kde su vyššie teploty a hneď aj potrebnu dlžku. Keď SW sa osvedči pri teplote 40 " celsia, tak sa osvedči j Europe pri 30 stupňoch. A keby sa osvesčil n trati 3000 m , tak aj n a kratšich. To budovanie polygonov na skušane je len natahovanie času, aby vkladatelia už nepytali spať vložene peniaze, Tak im vždy zalepia oči dalšimi a dalšimi skuškami


20.02.2020
už ma tie reči nebavia. Povedz nam termin, kedy bude spustena prva trať SW, kde by to malo byť / ked už su podpisane zmluvy v Australii, Vietname, ... / Ved by si už zaslužili ti, čo dali miliony dolarov do tohoto projektu, aby sa im to už začalo vracať, Aby sa zvyšila doverihodnosť pre buducich, ešte nerozhodnutych investorov, veri, že ti šejkovia boli hercip

21.02.2020
kedy to už bude niekde v prevadzke, ked už to ma 3 roky certifikaciu ?????????????


21.02.2020
certifikacia bol pred 3 rokmi, čo brani vystavbe ?Unibus a Unibike už možiu jazdiť, čo im brani ??????Pre arabov by to na tie kratke trate čo chcu stačilo ???Aj po Bratislave ----

22.2.2020

o SW sa vedu diskusie už niekolko rokov, genius Yunitsky na tom pracuje už vyše 40 rokov,zatial su to len reči , ale čo je na tom SW take nove prevratne ?? Nosniky priehradove, alebo lana , ako na lanovkach ? zavesene kabinky, stlpy ? To všetko je už davno vynajdene a vo svete už funguje. Prečo teda sa už davno nebuduje ? Nve je len tahanie penazi z naivnych ludi, ktori o ne definitivne pridu

24.02.2020

ako možeš porovnavať seriozne firmy ako Apple s povodom nazyvaný SkyWay ?už v roku 2017 mali isť na burzu a nevyzera to, že pojdu v 2020 ani 2021 .Ako to, že jeden moj znamy už dostava odmeny / vraj za tych, ktorych priviedol do systemu /,a dosť vysoke, ked ešte nič nie je v prevadzke. Ešte si takto budeme pisať 5 rokov, potom nacely SW zabudneme

25.02.2020
z čoho bude projekt samofinaancovany ?o chvilu už nebudu dalši investori. Aakosa možu yplacať odmeny, ked ešte nič nie jev prevadze. Aj BMG vyplacal odmeny

25.02.2020

Na záver"-,až sa vybuduju trate, z čoho budu konkretne peniaaze v takom množstve, aby sa vyplacali všetkym investorom ? jediny prijem bude z cestovneho, alebo stale bude fungovať pyramida ? ?Ved slubujete tisicom ludi, že zbohatnu, odkial budu na to financie ?????????????????

27.02.2020

ale čim budu kryte akcie, s ktorymi sa bude obchodovať ? Duševnym vlastnictvom ? nejakou vybudovanou tratou v Dubai ? To z čoho sa budu vypacat miliardy , čo by malo byžť už čoskoro, možno aj v tomto roku

29.02.2020
asi som nechapavy, ale "adresne projekty" sa mali začat budovať v roku 2017, v roku 2018 sa malo isť na burzu, vystavba nezačne ani v roku 2020 a asi ani 2021, V čom je problem ? už sa minuli vyzbierane peniaze ???

24.03.2020
ved už konečne niečo postavte, uvedte do prevadzky, vyplacajte vysoke provizie a všetci uverime, Prečo sa to z roka na rok odkladá ? Pražske metro sa postavilo skor !! Ak sa nič nepostavi, budete všetkym zasielať vložene peniaze ? či su už stratene

03.04.2020
a čo brani, aby to už bolo ov prevadzke ? po tolkych rokoch skušania ? ved to nie je až taka zložita technologia, aby to už nemohlo byť v prevadzke.

25.04.2020
stale sa tu debatuje a je to o ničom,Nikdy nič nebude , a ak bude nejaaka trať postavena, tak určite neprinesie zisky pre tisice investorov,skor ešte budu pravidelne prispievať na prevazku. Ved ked si to postavili, nech to, aj udržuju a dotuju, je to investicia na cely život.Potom budu vebinare, etapa č, 99, potom č, 100, atď.

26.04.2020
Ak to nie je podvod a každy štat to chce, su na to peniaze,mate stale vebinare, vystavy, zmluvy so štatmi, tak prečo to už nie je v prevadzke ?A ak bude, tak obyčajna "lanovka" zarobi tolko milionov pre 400 000 investorov ?

10.05.2020
dobre, akj ked skonči 15,etapa, rozbehnu sa zakazky po celom svete, ako dlho bude trvať, kym sa bude kolaudovať, kolko rokov sa budu vykupovať pozemky a niekde sato ani nepodari dojde ku križovani s vedenim VVN, ako sa toto bude riešiť ? A nakoniec , kedy budu tie miliardove zisky , aby sa vyplacali investori ? A z čoho budu take obrovske zisky ? z cestovneho ? alebo z toho, že si budu investori medzi sebou predavať a kupovať akcie? na tom všetci zbohatnu ?Lebo akcie ti čo do toho nešli teraz, nekupia ani potom, takže sa bude obchodovať v "uzkom kruhu"

Dátum: 11.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Best OF pomstiteľ/zalud/investor


Best OF Pomstiteľ/Žaluď/investor

24.05.2018
Ty radšej nič nepíš, lebo sa ešte viac strápniš. Chce to fakt neskutočnú dávku hlúposti a arogancie takto vytrvalo obhajovať jeden podvod. Najmä po tom všetkom, čo tu už bolo napísané.

26.05.2018
Keď SkyWay prestane zamorovať vzduch maškarádou na zalepenie očí "investorom", tak títo si budú môcť s tými certifikátmi tak vytrieť riť (tieto certifikáty nehovoria vôbec nič o potenciálnej profitabilite SkyWay -u). Budú si búchať hlavu o stôl, že naleteli frázam hodným predajcu hrncov na predvádzacej akcii pre dôchodcov, typu "keď sa reálna hodnota priblíži nominálnej" a pod.

29.05.2018
Len doplním, že propagačné stránky podvodov majú občas sklon mazať staré sľuby a človek sa potom nestíha čudovať, čo vyhrabe z internetového archívu:-) :
https://web.archive.org/web/20170606184528/https://skyway.capital/investoram/kalkulyator/
Toto je jediná uložená kalkulačka v archíve, ale odkaz na ňu vidno už v zálohách z roku 2016. Podľa behindmlm vtedy sľubovali ešte krajší výnos, konkrétne 22% denne.

20.06.2019
Možno aj dubajskému monarchovi dopína pomalšie, a tak až po podpise memoranda so SkyWay zistil, čo je SkyWay zač. Keď zistil o čo ide, tak vyjebal SkyWay z krajiny a podpísal zmluvu s podobne znejúcou spoločnosťou, SkyTran:

31.07.2019
Nauč sa čítať ty bezcenná napodobenina človeka!

Na stránkach OSN sa nikde nespomína skyway, ani na odkaze na stránky osn ktorý si skopíroval. Naopak, v nesfalšovanej verzii dokumentu skyway nie je nikde
Nejaká tebe podobný bezvýznamný k***t reklamu na skyway jednoducho prilepil do dokumentu a prepašoval ho na stránku bezvýznamnej rakúskej organizácie.

K*****o pritrúbly. Patríš do basy ako podobný zločinci, sa tam môžeš rovno obesiť. Bol by to prvý a posledný čin v tvojom bezvýznamnom živote, ktorý by tejto planéte pomohol.

28.08.2019
Aplikuj svoju "logiku" na pripady ako Madoffove hedgeove fondy alebo BMG invest a vyjde ti, ze iba idioti si mohli mysliet, ze to su podvody.

BTW necitala si vcera, ze ti, co uverili BMG investu, dostali naspat len 1.8% vkladov. Stavil som sa, ze v Skyway-i skoncite este horsie ;-)

28.08.2019
No ty k***t ty tu asi nikdy neprestaneš vypisovať k*****y, že?
Kúpil si nejakú z tých akcií? Veľkú p**u, len tu tento podvod propaguješ ty ......!!!

22.10.2019
Je to projekt z Bieloruska/Ruska, uvedom si, že tam je vymožiteľnosť práva ešte o poznanie horšia ako u nás. A uvedom si ako končí väčšina podvodov. Tí čo prispeli utrú hubu, peniaze skončia na účtoch v daňových rajoch a polícia väčšinou nič nevyšetrí.

26.10.2019
Určite nie, hodnotné veci predsa vytvárajú podvodníci ako Jevgenij Kudriašov, ktorí predtým odrbali ľudí o peniaze v desiatke podobných projektov. Určite sa teraz prebudilo v ňom (v prípade Skyway) svedomie a vstúpil do neho duch svätý, takže chce pomôcť ľudstvu riešiť ekologické problémy, bez toho že by pri tom myslel na seba a svoje vrecká.
Vlastne by sme mali toho Kočnera pustiť z väzby a urobiť ho premiérom SR, on by bol na to najkvalifikovanejší. Jeho najviac hryzie svedomie a budeme sa s ním mať o 4 roky o 3400 percent lepšie.

27.10.2019
Skyway zákonite časť peňazí používa na stavbu aby ľudia mali pocit, že sa čosi deje a nalievali ďalšie peniaze. Emir osobne asi bude z projektu profitovať, tak to podporuje.

28.10.2019
Píšeš nezmysly ktoré sú odveci. Pozemok nebol zdarma pridelený, ale bol kúpený za peniaze naivných ľudí čo zverili skyway svoje úspory. Ale aspoň si sa úplne odkryl ako mentálne alebo morálne zaostalý človek. Dôkaz o tom, že riaditeľ Skyway Capital je preukázateľný podvodník, som dal úplne jasný,

10.12.2019
Radil by som ti narábať opatrne s pojmom hodnota investície. Súčasná aj budúca hodnota investície do Skyway je rovná 0. Dnes je to zrejmé už asi väčšine zúčastnených, ale bolo to zrejmé už aj v roku 2017 keď admin Juraj napísal tento článok. Vlastne to bolo už zrejmé už aj v roku 2013 pred vznikom Skyway, keďže mnohonásobný podvodníci nezvyknú zakladať celosvetovo úspešné spoločnosti, však pán Kudryashov (riaditeľ SW Capital)?

11.12.2019
Žiadna prelomová technológia sa u Junickeho nevyvýja. Špičkoví inžinieri, čo by na to mali, nepôjdu pracovať do Bieloruska a už vôbec nebudú robiť pre firmu ktorá verejne klame (o zakázkach, partnerov, o technológii, vlastne o všetkom) a získava kapitál od podvodníkov. Počas troch rokov to v SW len opakovane dokazovali.

Akú má podľa teba hodnotu názor človeka, ktorý pošle tisíce až deaaťtisíce eur na účet preukázateľného podvodníka? A ešte sa nehanbí tým aj verejne chváliť a odporúčať to ďalším?

18.12.2019
Čo sa týka ‘veľkosti‘ projektu, tak už som ti písal že podobne veľké bolo imfpérium BMG Invest/Horizont Slovakia tesne pred koncom. A slávny podvodník Madoff mal impérium mnohonásobne väčšie, asi niekoľko desiatok miliárd dolárov. Čiže len to, že je to relatívne veľké neznamená, že to nemôže byť celé podvod. Hold, ľudia tam naposielali hromadu peňazí, tak logicky časť z nich v SW použijú na to, aby im zalepili oči. Chcú predsa, aby schéma fungovala čo najdlhšie a aby peniaze poslali aj ďalší ľudia, no nie?

31.01.2020
Podobne aj "ten najpovolanejší", Anatolij Junitski, dostatočne preukázal, že je len obchodník s dažďom. Ktorá jeho publikácia má aspoň nejaký ohlas v odborných kruhoch? Prečo zbiera ocenenia na ktoré sa musí samonominovať, sám za seba hlasovať a potom si ich vyzdvihne v sprievode preukázaného podvodníka Kudriašova?

26.02.2020
Súhlasím s tebou, že pochybná certifikácia nie je žiadne veľké odborné odhalenie, ale terciálny problém skyway. Keby sa trochu viac snažili, možno mohli získať dôveryhodnejší certifikát na to, že na poloťažkej trati je možné bezpečne voziť ľudí, že majú zabezpečenú techniku pre prípady neočakávaného zlyhania, že spĺňajú elektrické normy a pod. Nič z toho by však nepreukazovalo akúkoľvek revolučnosť technológie a potenciál "ovládnuť svet".

27.03.2020
Teraz je už beztak dosť zlá situácia.
Snáď si v týchto ťažkých časoch zachytil vo verejnom priestore nejaké vystúpenie prof. Vladimíra Krčméryho. Skús si pre vlastné dobro vyhľadať, ako vyzerá jeho vedecký výstup na scopuse:
nolink://www.scopus.com/freelookup/form/author.uri
Porovnaj si to s Junitskim a skús sa nad tým trošku zamyslieť.
Skús sa tiež pozrieť, vo svetle toho čo sa dnes vo svete deje, na stránku noviniek Skyway Capital. Žiadna zmienka o vplyve koronavíru na testovacie centrá, žiadne ubezpečenie "investorov", že spoločnosť má plány obmedzenia škôd, pripravené postupy. Namiesto toho nové reklamné video a oznam o rebrandingu. Toto sú veci ktoré treba v dnešných dňoch komunikovať? Zamysli sa nad tým.

04.05.2020
Nechcem sa navážať alebo podpichovať, ale s tým odhadom šance, že investory dostanú sľubovaný vklad by som bol opatrnejší. Sľubované zisky sú totiž absurdne vysoké, "akcie" sú ponúkané za 1/85 "nominálnej hodnoty a trolovia zo skyway hovoria o možnom zhodnotení až na 10-násobok "nominálnej hodnoty". To by znamenalo, že pri odhade "úspešnosti" projektu by 5% bohate stačilo, aby sa to "oplatilo". Na "výhodnú" investíciu stačí, aby imvestory dostali sľubovaný vklad v niečo viac ako 0.1% prípadoch (v prípade, že by sme brali že skyway sľubuje, že akcie sa budú obchodovať "len" v "nominálnej" hodnote, tak niečo viac ako 1%. Trol MyNick by ti mohol začať vypisovať rozprávočky o tom, že nevieš zobrať na seba riziko a riziko nerovná sa podvod a podobne. A že máš investovať do 20tich obdobných "investičných" príležitostí ako skyway (alebo rovno 100) a tým "diverzifikuješ" riziko a získaš cca 42 násobný zisk oproti vkladu (aldbo aspoň viac ako 4-násobný pri predpoklade odpredaja akcií v "nominálnej" hodnote).

04.05.2020
Pracujem vo finančnom sektore, som finančný a investičný odborník a aj zo svojej skúsenosti a znalostí ti hovorím – skyway je zrejmý podvod. Ak by si sa unúval a prečítal si aspoň časť tejto diskusie, snáď by si to pochopil aj ty.
Snáď najmarkantnejší a najjednoduchší (z môjho pohľadu) znak celého podvodu je osoba Jevgenija Kudriašova a jeho rola v celom podvode. Je ti dúfam jasné, že tento pán má v celej veci väčšiu rolu ako samotný Junickij (ktorý je tiež podvodník s veľmi prehnitými metódami ako sme písali nižšie, ale na Kudriašova nemá).

A na záver ... že z arogancie Tomáša obviní niekto ako ty je fakt úsmevné. Tomáš sa tu podľa môjho názoru veľmi pokorne a trpezlivo snaží jednému/dvom zjavne intelektovo menejcenným diskutérom vysvetliť problémy skywaju a diskutovať o každej sprostosti, ktorú sem pridajú a tvrdia, že nejako preukazuje serióznosť biznisu skupiny skyway

06.05.2020
O hodnote investície do skyway sme sa tu už bavili. Prirovnal som to k hovnu zabalenom do toaletného papiera (Tomáš to potom upgradoval na hovno zabalené do darčekovej krabice čo je ešte výstižnejšie, lebo to napovie aj o dôvode, prečo to ľudia kupujú). Skrátka to hovno zostane hovnom bez ohľadu na to, či ten úchyl čo to predáva zvýši cenu z 5 eur na 10 eur, 50 eur, alebo rovno na 1000 eur.

06.05.2020
Možno že to všetko chápeš, v skyway nemáš ani cent a celé tvoje vystupovanie je len trolling, ktorý robíš pre vlastné pobavenie. Alebo si vyčúraný podvodník, ktorý rozpoznal podvod, pochopili ten "deal", na ktorom je to založené... a rozhodol si sa na podvode priživiť jeho propagáciou?

06.05.2020
Ale ešte viac o tebe vypovedá to, že si spláchol svoje peniaze v skyway.
Prečo by som mal mať túžbu posielať svoje peniaze niekomu ako Junitski? Ten človek hovno dokázal, ani len poriadny vedecký článok nevedel odpublikovať. Alebo ma snáď majú presvedčiť jeho rodinné fotoalbumy z Marinej Gorky, či ocenenia, ktoré si prevzal od svojich ľudí? Vie len vyťahovať peniaze z vrecák investorov, ktorí sú dostatočne hlúpi, aby uverili takému človeku ako je on. Skrátka podvodník a odpad spoločnosti.

08.05.2020
Áno, odhad 5% šance, že sa investorovi niečo vráti mi pripadá dosť "sensible". Dokonca aj v prípade BMG sa teraz nedávno vrátilo investorom 1%, a to BMG bolo pred krachom optimalizované tak, aby čo najviac prostriedkov uniklo na zahraničné účty. Taký drukos výnos, kde šéf František Mojžiš bol možno aj tak trošku psychycky narušený a možno si aj fakt myslel, že má normálny biznis model, tak tam sa poškodeným vrátilo až 20% (nerobili sa pred pádom prevody na zahraničné účty a väčšina rozbehnutého biznisu mala nejakú hodnotu a dala sa speňažiť).
Rozhodujúce v momente ofciálneho krachu (ak sa to urobí pomerne čisto, čo je skôr nepravdepodobné) asi budú aj právne otázky - či tým certifikátom vzniká "investorom" nejaká pohľadávka voči aktívam skyway a s akou senioritou (spleť štruktúr je tam pomerne neprehľadná). A keby áno ... tak či veľkosť pohľadávky bude determinovaná historicky preukázanou celkovo prevedenou sumou, alebo počtom "predakcií" ktoré človek vlastní. Ak je to druhý prípad (čo je asi pravdepodobnejšie), tak by to mohol byť o dôvod viac pre "starých investorov", prečo sa tohto podvodu tak zastávať. ;-)

08.05.2020
Je vtipné, že spomínaš aroganciu u mňa alebo Tomáša, ale vôbec ju nevidíš u MyNicka, ktorý tu uráža a prudí najčastejšie. Čo sa ale čudujem nad farizejstvom u človeka, ktorý obhajuje podvod Skyway

Dátum: 12.05.2020

Vložil: .

Titulok: Re:Best OF pomstiteľ/zalud/investor

až to skonči, a budete čeliť žalobam za podvod, potom si urob suhrn svojich vyplodov

Dátum: 09.05.2020

Vložil: Investor

Titulok: František Solár a skyway

Príspevok bol vymazaný na žiadosť autora.

Admin Juraj

Dátum: 07.04.2020

Vložil: taktoje

Titulok: je mi luto hlupacikof

vy ste prilis hlupy ludia na to aby ste vedeli posudit alebo si to predstavit zeby to mohlo fungovat nieto este sa vyjadrit ci to zarobi... skyway podporte realne to spravit je... to len taky hlupacikovia tu co si to nevedia predstavit a takych je vo svete vacsina co nemaju logicke myslenie sami nic nevedia vymysliet a sami na nic nemaju tak taki sa najradsej vyjadruju... povedat ze strunova doprava je nerealna to moze len idiot povedat

Dátum: 16.04.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:je mi luto hlupacikof

Konečně sem přišel někdo kdo není hlupáček, ale naopak je vysoce inteligentní a má technické, ekonomické a obchodní vzdělání a zázemí... a pohybuje se ve světe velkého byznysu, kterému skvěle rozumí.

Díky, že tak jednoduše vysvětlil, proč SkyWay není podvod - pomocí pádných argumentů "nedovedete si představit", "nemáte logické myšlení" a "sami jste nic nevymysleli".

Pořád stejná písnička. Kolikrát obhájci podvodů napadali odpůrce slovy "vymysleli to chytřejší než vy", "nejste členem - nemáte všechny informace", "jak by to mohl být podvod, když vyplácí"... atd.
A pokaždé to dopadlo stejně. Podvod po čase zkolaboval, obhájci se vypařili jako pára nad hrncem, zůstal jen hořko kyselá pachuť a smutný pocit vítězství "já jsem vám to říkal".

Dátum: 20.04.2020

Vložil: laco

Titulok: Re:Re:je mi luto hlupacikof

Ahoj Tomáš, v tomto projekte " nadúrovňový dopravný inovatívny systém " som od r. 2016. Nešiel som do tohto projektu preto, že som mal okamžite vidinu naakumulovania si kaplitálu. Tento projekt vznikal dávno predtým v 70 rokoch minulého storočia a začal sa reálne realizovať od polovice roka 2015. Skús si naštudovať čo obnáša digitalizácia ekonomiky a na ňu naväzujúca Blockchainová platforma, tokenizácia a tento nový inovatívny dopravný systém, ktorý sa dnes buduje a na ktorý projekt vyčlenila vláda SAE finančné prostriedky na postavenie 15 km nadúrovňovej trate s 21 stanicami v emiráte Dubaj. Ono totižto filozofia tohto projektu je budúcnosť novej nadúrovňovej dopravnej štruktúry pre svet, či sa ti to páči, alebo nie, pretože svet sa digitalizuje a dnešný spôsob dopravy je v kolapsovom stave ( preplnené cesty autami, zápchy, nákladne budovanie dopravných stavieb, ekológia, bezpečnosť, hospodársnosť atď).Tento projekt či už mestskej, mimo mestskej, medzinárodnej a nákladnej dopravy bude podstatne efektívnejší, ekonomickejši, bezpečnejší, rýchlejší a inovatívnejší ako dnešná doprava. Bude doplňujúcim faktorom dnešnej dopravy napojený na Klastre a bude spĺňať úroveň mobility 4.0 až 5.0 o čom dnešná doprava zatiaľ môže len snívať pre svoju zložitú dopravnú štruktúru. Tento projekt je inžiniersky projekt a nie marketingový projekt a je to projekt postavený na fyzikálnych zákonoch. Jeho rozvoj bude mať vplyv aj na rozvoj ekonomiky, lebo ekonomika potrebuje efektívnu, rýchlu a hospodárnu dopravnú štruktúru. Elektromobil - dobre, fajn, rôzne inovácie do automobilov - dobre, fajn ... ale stáť niekde v zápchach každý deň, a dochádzať do roboty cca. 30km za 2 hodiny a niekde aj viac - tak to už nie je dobre, fajn. Čas to je najväčšia devíza, ktorú tu máme. My tu na Slovensku, Česku ešte poriadne nevieme, čo je dopravná zápcha - chod do sveta a tam si postojíš aj 5 a viac hodín, pričom o znečistení ovzdušia ani nehovorím. Všimni si dnes ako sa prečistilo ovzdušie pri koronavíruse v priemyselných oblastiach Talianska, Španielska a inde. Tento dopravný systém podstatným spôsobom môže napomôcť, aby sme si nezamorovali ovzdušia a mali dobré zdravie a ekológiu. Tento inovativný dopravný systém je hlavne aj pre nás, pre obyčajných ľudí, aby sme sa mohli rýchlo a bezpečne presúvať do vzdialených oblastí za pracou, aby sme sa mohli zamestnať kdekoľvek v okruhu 500 km a dochádzať každý deň domov, k svojim rodinám. Tento projekt nie je žiadna ponzi štruktúra. Je to projekt, ktorý sa vyvíja a smeruje na globálný dopravný trh. Tento nový dopravný nadúrovňový inovatívny systém je prezentovaný v mnohých krajínách sveta, bol na výstave železničnej dopravnej techniky InoTrans v Berlíne v r. 2016,2018 a bude tam aj v r. 2020. Ďalej bol vystavený v r. 2019 v Dubaji a bude predstavený aj na EXPO Dubaj v r. 2020, pokiaľ pre koronavírus nebude termín zmenený. Takže, skús sa pozrieš na tento projekt aj inými očami. História ukazuje, že v prevažnej miere každý inovatívny projekt spoločnosť neprijímala vždy pozitívne. Je to v ľudoch a vždy sa najdú takí, ktorí všetko budú spochybňovať. Ja nemám nič proti tebe. Je to tvoj osobný názor, ktorý rešpektujem. Môj názor je, že tento projekt je konečne cesta ako zoptimalizovať tento svet. Ja tomuto projektu verím.


.

Dátum: 20.04.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Hledání způsobu rychlé, efektivní a k prostředí šetrné dopravy s dostatečnou kapacitou - v pořádku, to je záslužné a se těmito problémy zabývat. V tom se asi shodneme.

Potíž je v tom, že SkyWay není v žádném případě odpovědí na tyto problémy. Kabinky po 2, 4, 6... možná až 16 lidech ploužících se na zavěšené koleji a prakticky zastavující před každým sloupem (na tratích s většími rozestupy sloupů), bez možnosti předjíždění se (vícerychlostní pruhy)... Kde je slibovaná kapacita v desítkách tisíc lidí za hodinu a rychlosti 150 km/h a více?

Ono má nějaký důvod, že tento projekt (který v hlavě svého tvůrce "zraje" od sedmdesátých let minulého století) nemá zatím postaveno víc než pár stovek metrů soukromých zkušebních tratí. Dobrý výsledek za cca 40 let práce. A nikdo komerční tratě SkyWay zatím nechce. Uváděné spolupráce nepřekračují rámec vydání úvodního "memoranda o porozumění".

Když to říkáte, tak dokažte, že vláda v SAE vyčlenila prostředky pro stavbu 15 km nadúrovňové trati s 21 stanicemi PRÁVĚ PRO SKYWAY... Je to veřejná stavba - o tom musí být někde k dohledání něco jako smlouva, územní plán atd... nebo se pletu? Pokud vím, tohle obecné zadání je součástí plánu rozvoje města, označovaného jako "Happiness and Leisure project" a vyhlásil ho Mohammed bin Rashid jako svou "imidžovku". Konkrétní plnění zatím není známo.

P.S. Možná jsem ze staré školy, ale ty buzzwordy "blockchainová platforma", "tokenizace", "digitalizace ekonomiky"... jak se to týká fundamentu dopravních staveb a systémů? Budeme místo oceli a betonu stavět z nul a jedniček? Nějak v tom nevidím souvislost.

Dátum: 20.04.2020

Vložil: Laco

Titulok: Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

skyway.capital, ico.rsw-system.com, Unitsky.engineer, sky-way.org - na zaciatok ti to mozno bude stacit, aby si ziskal dostatok informacii o rozvoji projektu a nejde len o tri typy unibusov. Pokial ide o SAE je tam dostatok informacii o vystavbe Celosvetoveho inovacneho centra na pode americkej univerzity v emirate Sharjah atd. Najdes tam aj videa o schvaleni projektu pre Dubaj vladou SAE v zastupeni viceprezidenta SAE a spravcu Dubaja p. Maktuma, co najdes aj v mediach a v novinovych clankoch zo SAE atd. Dokumentacie je viac nez dost. Precitaj si "Unitsky,engineer" o zakladatelovi projeku, ako to zapocalo, ake boli problemy pri implementacii, ako sa rozvija a kam smeruje atd. O Blockchaine a digitalizacii ekonomiky, liniove mesta - to bude buducnost. A este nieco, tento projekt realizuje holdingova spolocnost, ktora zabezpecuje rozvoj, budovanie a certifikaciu inovativneho dopravneho systemu druhej urovne a uzatvara dohody so zmluvnymi partnermi, tak ako je to naprikl. aj v SAE. Projekt je Start Up rozdeleny na 15 etap svojho rozvoja. Dnes bezi14 etapa pricom financny marketing uskutocnuje ina spolocnost na zaklade zmluvneho vztahu s hlavnou hold. spolocnostou. Exisuju uctovne zavierky, ktore su zverejnene z cinnosti holdingu, ktore vypracovava jedna zo styroch najvyznambejsich auditorskych spolocnosti. Vsetko sa da dohladat aj s certifikaciamu na technologiu.

Dátum: 21.04.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

OK. Odkazy na zdroje, co jste uvedl... vesměs znám a jsou pod kontrolou SkyWay. Jako fajn, že vás SW "informuje", ale k ověření pravdivosti tvrzení SW je toto nepoužitelné. To je jako když vám podvodník přísahá, že vás nepodvede.

Hledal jsem i nezávislé články o aktivitách SkyWay v SAE, ale vesměs šlo jen o přiznané tiskové zprávy (tedy zase propagandu SkyWay), nebo (nepřiznaný) přetisk/čerpání z těchto tiskových zpráv.

Jako relevantní zdroj informací je pro mne RTA Dubai, kde zmínky o SW končí v dubnu 2019 - tedy po podepsání memoranda o porozumění se SkyWay. Od té doby se memorandum o porozumění podepsalo s dalšími dvěma firmami nabízejícími nadzemní dopravu. Nic nenasvědčuje tomu, že se SW připravovali nějaký zásadní komerční projekt, něco velkého. Možná mi ve vyhledání dalších informací brání jazyková bariéra - jestli máte nějaké nezávislé potvrzení, že se v tomto směru něco děje - ukažte to.

Dátum: 21.04.2020

Vložil: Laco

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

constructionweekonline.com/tags/skyway - Tomas mozes si to pozriet a Je tam stanovisko sefa RTA z 23.1.2020. Tento projekt prechadza v SAE do druhej fazy. Je tam zalozeny spolocny podnik medzi holdingom a arabskymi partnermi. V SAE je schvalenych 6 projektov a medzi nimi, uz som to uvadzal minule aj nadurovnovy dopravny system v Dubaji a pracuje sa na priprave dalsich projektov. Materialov je k tomu dost. Tlacil sa tam v tomto roku aj Anglicky vyvojar BeemCar Ltd. , ktory pokial mam dobre info sa tam nepresadil a nie je to priama konkurencia. V suvislosti s uzatvorenymi tam zmluvami, tak toto urcite nebudu len tak zverejnovat a vzhladom na trolov z konkurencie a manipulativne informacie z minulosti pod co sa podpisali svojimi nekompetentnymi vyjadreniami aj Narodne banky z Ceska a Slovenska. Takze budu oznamovat len zrealizovane postupy.

Dátum: 23.04.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Dík za odkaz. Vede na dva články... možná jsem se špatně díval, ale stanovisko RTA v nich nevidím.

První článek nepřináší vlastní názor, jen cituje jednoduché vzkazy a obecná tvrzení a plány činovníků ze SkyWay... nikoli ze strany RTA nebo politiků z UAE. Nejde o stanovisko druhé zapojené nebo třetí nezávislé strany:

https://www.constructionweekonline.com/projects-and-tenders/262229-srti-parks-skyway-driverless-pods-enter-phase-2-of-development

Klasické PR, v podstatě nepřiznaná tisková zpráva.


Druhý článek též sám nic nezávisle nehodnotí, jen cituje vyjádření Hussaina Al Mahmoudiho, jakožto výkonného ředitele a tedy šéfa projektu SRTI Parku (Sarjah Research, Techhnology and Innovation Park).
Tady je třeba upozornit, že SRTI není jen SkyWay, ale jde o mnohem širší projekt - technologický inkubátor, týkající se nejen dopravy:

"The SRTI Park aims to focus on key industries including water; design, production, and architecture; renewable energy; mobility and smart cities; as well as environmental technology, among others."

Neúplný výčet partnerů podílejících se na projektu SRTI: Arada, KEF Holdings, SOILab, Immensa Technology Labs, ITD, Nokia, 2GetThere, UNTIL, Cafu, Merlin, SkyWay

Ke SkyWay se v článku píše jen velmi stručně to, že dílčí projekt SkyWay (přeprava osob na 2.8 km dlouhé trati mezi letištěm a universitním kampusem) vstupuje do druhé fáze. Bez dalšího upřesnění. I tak... pokud taková linka osobní pro smysluplnou dopravu vznikne, bude to pro SW velmi pozitivní. Podotýkám, že ve smysluplnost této trati moc nevěřím. ;-) Zajímavé je, že (pokud si vybavuji) SkyWay mluvilo o výstavbě další ZKUŠEBNÍ tratě (jen zkušební, ne komerční tratě) v této lokalitě. Necháme se překvapit, co z toho bude. ;-)

Dále se v článku uvádí zajímavý údaj, že město Sharjah přidělilo 23% ze svého $7.9 bilionového (pro české počítání možná jen miliardového?) rozpočtu na rok 2020 na investice do infrastruktury. Nikde ale není řečeno, že kolik a zda vůbec něco z toho směřuje do SW.

A mimochodem... vůbec si nejsem jistý, jakou vážnost dávat článkům na webu Construction Week Online... protože např. pokud jde spolupráci s dodavatelem alternativního řešení nadzemní dopravy od BeemCar, tak publikoval tento článek:

https://www.constructionweekonline.com/projects-and-tenders/263250-video-rta-uks-beemcar-to-develop-sky-pods-project-in-dubai

Je docela směšné, že jako ilustrační obrázky v článku o BeemCar použil grafiku z prezentací SkyWay. ;-)
Další věc - článek je v tónu, jako že BeemCar uzavřel s RTA smlouvu o vybudování nějakých řešení a že je to hotová věc. Podle informací na webu RTA z předchozího dne šlo ale "jen" o podpis memoranda o porozumění (tedy ničeho závazného):

https://www.rta.ae/wps/portal/rta/ae/home/news-and-media/all-news/NewsDetails/rta-signs-cooperation-agreement-with-beemcar-ltd-to-develop-sky-pods

Dátum: 23.04.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

"nebudu len tak zverejnovat a vzhladom na trolov z konkurencie a manipulativne informacie z minulosti pod co sa podpisali svojimi nekompetentnymi vyjadreniami aj Narodne banky z Ceska a Slovenska."

Tak nekompetentní ČNB a NBS. :-D
To mne dostalo!

Nebyl by tam ještě nějaký podobně dobrý vtip?

Dátum: 24.04.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Toto je podľa teba dohoda o prurozumeni alebo nijaky "Happiness and Leisure project"?
https://twitter.com/HHShkMohd/status/1123212080637718529
Nie nahodou dostatočný dôkaz na to že vodca z jedných najvyspelejších miest sveta dáva súhlas na výstavbu pre 6 ročný startup, ktorý zodpovedá veľkosti štvrtine pražského metra? Táto správa bude mať o týžden rok. To ti nestačí že? Mali by samozvanému anonymnému whiteblowerovi Tomášovi z Čiech predložiť územný plán rozvoja, rozpočet, predložiť zmluvy, že? Ver mi, keď on povie že to postavia, tak to postavia, aj keď tu ešte roky budeš vypisovať čo múdreho si naštudoval o Kairosu v 2016, lebo je to isté ako Skyway. Si smiešny úplne.

A nikto o tom nepíše, len Skyway. Prauda.

www.dubailad.com/the-skys-the-limit-as-sharjah-test-new-driverless-sky-pods/

gulfnews.com/uae/transport/sharjah-driverless-cargo-pod-to-be-ready-in-six-months-1.69180689

www.khaleejtimes.com/uae/sharjah/sharjah-skypod-project-may-be-operational-by-2025

Dátum: 25.04.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Super!

Tak jestli za 6 měsíců bude hotová trať, po které bude jezdit Unibus s 80 pasažéry rychlostí až 150 km/h, tj. tu 2.5 km vzdálenost mezi letištěm a universitou to dá za přibližně 2 minuty čistého času jízdy... a tak sem přijdu fanouškům SW pogratulovat a pokorně se omluvit za všechny ty pochybnosti, co jsem proti jejich projektu vyjádřil. A přiznám, že na jejich projektu něco je.

To je fér ne?

Zatím je to (tónem sdělení i přiznaným zdrojem uváděným ve článku z Gulf News) jen tlumočené sdělení PR mluvčího ze SkyWay.

6 měsíců je jako prd... to uletí jako kolo od Škodovky. ;-)
Dávám si upomínku do kalendáře na 1. listopad. ;-)

Dátum: 25.04.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Tohle je zajímavé...

MyNick napsal: "aj keď tu ešte roky budeš vypisovať čo múdreho si naštudoval o Kairosu v 2016, lebo je to isté ako Skyway. Si smiešny úplne."

Nějak ti ten Kairos a to, co jsem k němu psal, leží v žaludku - nebo se mi to jen zdá? Takže víš, že jsem sem k němu dával docela dost informací... tudíž jsi to nejspíš sledoval v době, kdy letadlo Kairos letělo (nejspíš - jinak mi totiž nedává smysl, abys teď studoval starou diskusi o tématu, které se tě netýká, a které tu nijak nebije do očí a nepřitahuje pozornost).

Tak co? Jaký byl tvůj vztah ke Kairosu? A v čem jsem se ohledně Kairosu mýlil? (předpokládám, že chceš aby spojení slova "múdry" se mnou vyznělo ironicky a zesměšňujícím způsobem). A jak je na tom Kairos teď? Hmmm... čekám...

Dátum: 25.04.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Trafil si vedľa. Ja som tvoje príspevky ohľadne Kairos nečítal, len som si spomenul, že si na tomto fóre viackrát spomenul, že je to ako Kairos. Je to nezmysel.
Môj vzťah ku Kairos v 2015 nebola ani hodinová. Toľko som potreboval aby som pochopil o čom to je, viac som sa tomu nevenoval, ani som nepokladal za dôležité aby som o tom písal. Je mi ľúto tých, ktorí do toho vložili nijake peniaze.
Nakoľko prišiel SW na SK/ČR trh v 2016 (aj keď bol odštartovaný v 2014 pred vznikom Kairosu) v čase vrcholu Kairos blbosti, aj ty si urobil tú chybu, že si to dal do jedného koša. Len vyberajú peniaze a nič z toho nebude. Ani vtedy to nesedelo, ale čo je horšie, nevšimol si že medzitým všetky tie vizuálne plány ohľadom ETP napríklad sa stali skutočnosťou, atd. a stalo sa kopa iných veci.

Takže pravdepodobne môj názor ohľadom Kairosu je totožný s tvojim, aj keď sa nezaoberám s vecami ktorí ma netýkajú. Presvedčený som aj o tom, že stratíš oveľa viac s tým že si vynechal Skyway, ako ti, ktorí vložili hocijaké peniaze do Kairosu.

Dátum: 25.04.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Dobře. Pokud jsi Kairos po hodině zkoumání hodil do koše, tak za to tě (výjimečně) chválím.

Poznal jsem to samozřejmě i já (nic jsem s Kairosem neměl), ale věnoval jsem svůj čas tomu, abych lidi v navštěvovaných diskusích před ním varoval. Jedna (s větším počtem zapojených než místní diskuse o SW) byla i na tomto serveru https://www.pracanadoma-skusenosti.eu/news/kairos-technologies-ma-zmysel-tento-projekt/

Myslím, že mi nikdo nemůže vyčítat, že bych se ve svých zjištěních a odhaleních Kairosu v něčem spletl.

Jestli se pletu se SW ukáže čas (zatím jsem se nikdy v odhaleních podvodů nespletl... ale nikdy neříkej nikdy). Přesto si s velkou jistotou myslím a trvám na tom, že SW je ruský podvod na vytahání peněz z kapes drobných investorů. Jen má mnohem lepší krycí legendu (a vyšší rozpočet na to krytí) než měl třeba Kairos.

Za šest měsíců se podíváme, v jakém stavu bude doprava na trati letiště - americká universita v Sajah. ;-)

Dátum: 25.04.2020

Vložil: Boris

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

stale sa tu debatuje a je to o ničom,Nikdy nič nebude , a ak bude nejaaka trať postavena, tak určite neprinesie zisky pre tisice investorov,skor ešte budu pravidelne prispievať na prevazku. Ved ked si to postavili, nech to, aj udržuju a dotuju, je to investicia na cely život.Potom budu vebinare, etapa č, 99, potom č, 100, atď.

Dátum: 26.04.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Tvoj komentár Boris/Sydney/Horak úplne pasuje k titulku príspevku.

Ty na tuto technológiu nemáš, ani vedomostne, ani intelektuálne, pochop to už konečne, Ty nekritizuješ technológiu Junickeho, ale vlastnú blbosť, ktorá spočíva v tom že medzi BA a KE postavíš 400 stĺpov, vytiahneš strunu, a o rok na tom budeš jazdiť s rýchlosťou 500 km/h. Tuto blbosť si vymyslel ty, tak keď nabudúce nevydržiš aby si nešíril svoje múdrosti, tak tam láskavo dodaj že kritizuješ vlastnú technológiu, nie SW.

Dátum: 26.04.2020

Vložil: Laco

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Ahoj Tomas. Tvrdit o SkyWay, ze je to rusky podvod, tak to je dost neferova podpasovka. Nebudeme sa tu predsa sporit o tom, o com si ty uz skalopevne presvedceny a neomylny. Je uplne jedno ci ide o rusky,
americky alebo cinsky, teda kto ho ako statny prislusnik vytvara. Ale ak je podla teba projekt SkyWay podvod, tak mi vysvetli, ze preco potom Organizacia Sponenych narodov v ramci svojho programu prijala medzi expertov a partnerov aj SkyWay ? Myslis si, ze OSN je organizacia, ktora si veci nepreveruje ? "Ciele trvaleho udrzatelneho rozvoja" (Sustainable Development Goal (SDG) je program OSN prijaty v r. 2000, oficialne nazyvany, ako "Transformacia nasho sveta: prikaz dňa udrzatelneho rozvoja na obdobie do r. 2030".
S ucinnostou od r. 2015. V suvislisti s tymto programom na zaklade vysledov rokovania OSN na ktorej sa diskutovalo o realizacii SDG, bol vydany zbornik materialov v ktorom je uvedeny zoznam expertov a partnerov programu. SkyWay je jednym z nich. Mne tu v tejto nasej diskusii nejde o to, aby som ti tu dokazoval za kazdu cenu nieco o com si ty presvedceny ze ide o podvod. Ok. Je to tvoj nazor. Moj nazor je, opacny, ze to podvod nie je, ze projekt SkyWay je perspektivny inovativny projekt. Pokial ide o rozpocet, pre Sharjah, ktory uvadzas v niektorom tvojom prispevku, tak ja som hovoril o rozpocte pre SAE na inovativne projekty
( medzi nimi SkyWay) a ten balik je podstatne v inych cislach, ako co si uvadzal len pre Sharjah. Maj sa.

Dátum: 26.04.2020

Vložil: Boris

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

aspon jeden dokz o tych tvrdeniach s OSN vieš predložiť?Ak to nie je podvod a každy štat to chce, su na to peniaze,mate stale vebinare, vystavy, zmluvy so štatmi, tak prečo to už nie je v prevadzke ?A ak bude, tak obyčajna "lanovka" zarobi tolko milionov pre 400 000 investorov ?

Dátum: 26.04.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Ježiš :( Štyri roky ohováraš tuto technológiu pod rôznymi menami na rôznych fórach, pokladáš sa za odborníka, lebo si pred desiatkami rokov pracoval na výstavbe železničnej trate, a nedokázal si za tú dobu ešte pochopiť čo je rozdiel medzi lanovkou a strunovou technológiou???? A ty chceš nijake dôkazy? Ako by si ty chcel odhadnúť trhovú hodnotu tejto technologie bez nula znalosti o nej???? Hlavne že najprv by si chcel na tom cestovať, potom by mali postaviť, neskôr projektovú dokumentáciu urobiť, vyriešiť financovanie, a na konci by mali postaviť prototyp technologie. To je tvoja logika.

No skús najprv dobehnúť úroveň rozmýšľania Junickeho pred desiatkami rokov, a potom sem daj nový príspevok pod novým menom, aby si už nemusel sám za seba hanbiť Boris/Sydney/Horak.
https://vimeo.com/408789420
https://vimeo.com/410893069

Dátum: 30.04.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Není to úplně jednoduché...

Zmínka o SkyWay je v třetí edici dokumentu 25+5 SDG Cities Leadership Platform
https://bd74a1b5-d4ae-492e-bb52-86699b18885e.filesusr.com/ugd/a988f5_3a65d3e597634af9a0bdb84d49240264.pdf (podivný odkaz, ale zdá se bezpečný...)

který je odkazovaný na stránce https://www.ungsii.org/sdg-cities

Přísně vzato, nejde o stránku OSN, ale rakouské organizace zvané "Global Sustainability Index Institute". Přiznávám, že takový název slyším prvně. Web organizace je trochu tajemný - Whois prozrazuje, že stránku zaregistrovala v roce 2016 česká společnost Gransy s.r.o. (jako https://gransy.com/ - proxy registrátor domén...) a to jménem švýcarské publikační společnosti Innovatio Verlags AG. A dokument samotný je uložen mimo web této organizace.

Na velmi košatém webu un.org, resp. https://sustainabledevelopment.un.org/

se mi tento dokument nepodařilo najít. Používal jsem Google - hledání typu
site:un.org "SDG Cities",
site:un.org "25+5 SDG Cities",
site:un.org SDG Leadership platform,
site:un.org 978-3-906501-24-6 (jako že hledání čísla publikace ISBN),
site:un.org skyway...

...dotazy dávaly buď příliš mnoho nerelevantních výsledků, nebo žádné.

Žádný výsledek mi nedalo ani hledání těchto klíčových slov přímo ve vyhledávači dokumentů a obsahu digitální knihovny na webu UN, resp. partnerů na webu sustainabledevelopment.un.org.

Možná přijde s odkazem a dokumentem na webu un.org MyNick.

Taková zmínka pro mne bude mít určitý, i když ne zásadní význam - víme, jak šikovně SkyWay dovede získávat publicitu a "legitimity by association".

Aby to bylo zajímavější, podařilo se mi najít dvě verze druhé edice tohoto dokumentu - v jedné je Sky Way uvedeno, v druhé ne:

https://globalwellnessinstitute.org/initiatives/17-sustainable-development-goals/resources/
s odkazem na
https://docs.wixstatic.com/ugd/c0e9db_fd9e42b63b09448cbae917fb4b061842.pdf

(tady SkyWay je)

https://www.dropbox.com/sh/hsvhfwv2kpc34s2/AAAJEyWo3SCvmJF31FWoi9-Ua?dl=0&preview=SDG+Book+second+edition+(for+web).pdf

(tady SkyWay není, tady se mi nedaří dohledat zdroj s odkazem na tento dokument).

Shrnutí:
- zmínky o partnerství UN a SkyWay jsem nenašel na webu UN.
- dokumenty o udržitelném rozvoji , na kterých se objevují zmínky o SkyWay, jsou uložené na jiných doménách, než na kterých je uváděn odkaz na tyto dokumenty (obecná úložiště - dropbox, filesusr
- odkazy publikovaly weby patřící organizacím, které jsou partnery UN a programu SDG.

Budu rád, když někdo (MyNick) najde něco víc na webu UN.

Dátum: 01.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Ty stále budeš mat takéto “problémy”, kým pozeráš na Skyway s okuliarmi, že je to podvod, a kým pozeráš s tymi okuliarmi AKO to robia, a úplne si vynachal že PREČO a ČO robia. Ja to nepotrebujem vyhľadať, ktorá variacia kde je na stránkach UN uložená minimálne z dvoch jednoduchých dôvodov.

0. SW je už dosť veľká na to, aby bola v stredobode pozornosti určitých kruhov (samozrejme nemyslím s tým na bezvýznamných trolov, skôr na toto https://vimeo.com/412609039 ).. Povedať, že je na zozname projektu podporovanou s OSN a falšovať dokument by bola úplne zbytočná chyba. Od júna 2019 už by sa zrodil link “UN WARNING”, kde by OSN varovala, že SW zneužije jej meno. Tomu by sa viacerí tešili, lenže taký link nie je, takisto ani o tom že Šejka Dubaja pre SW zahral herec.

0. OSN je kompetentný organ na to aby pripravoval a podporoval projekty o udržateľnom vývoji sveta. Udržateľný vývoj bez ekologickej, bezpečnej a efektívnej dopravy vo svete nebude, a existujuce a plánované dopravne infraštruktúry dnes už neplnia tieto požiadavky do budúcnosti. Svet po 100 rokoch dospel do bodu zrodu šiestej dopravnej infraštruktúry. Takže strunová technológia so svojou komplexnosťou nemá alternatívu, má tam svoje miesto medzi ostatnými technológiami z iných odvetvi, lebo bez neho nebude udržateľný vývoj vo svete, a to neni sranda. Ber to ako chceš.

Dátum: 01.05.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

"...úplne si vynachal PREČO a ČO robia."

Dělají ukázku technologie, která z principu nesplňuje deklarované cíle.

A dělají ne proto, že by touto technologií chtěli zachránit svět (což by bylo chvályhodné, kdyby to bla pravda). Dělají to proto, že chtějí ojebat pár naivních drobných investorů (když jim to v minulých letech nevyšlo s těmi velkými).

Netřeba za tím hledat nic složitého a dělat nějaké konspirační teorie. Chamtivost a snaha snadno na něčem vydělat je lidem celkem přirozená a logicky vysvětluje spoustu špinavostí.

I kdybys našel důkazy přímo od zdroje (UN) podporující partnerství SkyWay a UN (což se z jakýchsi důvodů bráníš udělat - proč asi? ;-) tak asi takhle:

UN (podobně jako EU) je velká administrativní organizace. Jako celek mají tyto organizace slušnou reputaci a jejich existence má jakýsi smysl. Ale právě jejich velikost a byrokratičnost, velká míra "abstrakce" a odtrženost od komerčního podnikání je vystavuje pokušení (jistě se v takových organizacích najde alespoň jeden ambiciózní, podplatitelný, nebo prostě jen nekompetentní užitečný idiot, který cosi podstrčeného vloží do jakéhosi dokumentu, který je tak důležitý, že jej na webu UN ani nejde dohledat). Velikost a ambicióznost takových organizací je ořirozeným zdrojem chyb a nepřesností v jejich práci a plýtvání penězi.

Viz elementární teorie průseru: "kritické množství blbosti jeden pikoblb potřebné k vzniku průseru je atributem skupiny."

Dátum: 01.05.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

P.S.

Netvrdím, že dokument je falšovaný, i když jisté indicie k tomu tu jsou.

Nejlepší bude se zeptat přímo v UN nebo SDG. ;-)

Dátum: 03.05.2020

Vložil: Laco

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Tomas, svet nie je ciernobiely. Kto ho tak vidi, tak to je jeho problem. Je vela trolov, roznych kritikov a ich podporovatelov, ktori trubia do sveta o SkyWay hluposti ci uz umyselne, alebo z nevedomosti, Dnes ludi viac oslovuju negativne informacie az 17-nasobne viac, ako informacie pozitivne. Konkurencia je velka. Ked pride nieco nove s uplne inou filozofiou dopravnej infrastruktury, tak co urobi konkurencia ? Spociatku sa bude vyjadrovat o projekte posmesne, potom zapoji svoje hlasne struktury , ktore sa snazia projekt spochybnit roznymi dezinformaciami a k tomu sa pridaju trolovia, potom pride snaha projekt kupit, potom nastupuje snaha tvrdo atakovat tento projekt cez statne struktury, zablokovat ho. Preco? Lebo biznis? Lebo mat dominanciu v danom segmente? Lebo politika? Atd.atd.atd. - vyber si. Niekto nema rad, ze mu odkrajujes z chleba na ktory si narokuje len on sam,ze? Tento chlap, ktory tento projekt vytvoril presiel neuveritelnymi uskaliami, ktore mu pripravili konkurenti, zavistlivci, podvodnici a statni byrokrati. Za tych 38-40 rokov mu rozmetali projekt viackrat a podrazali mu neustale nohy. Tento pan - vola sa Junicky to ale nevzdal, Mohol ten projekt predat, boli take ponuky a uzivat si zvysok zivota niekde na Bahamach a fajcit cigaru. Poloz si otazku preco to neurobil. Je lahko vsetko spochybnovat, ale omnoho tazsie je vytvarat. Skus sa nad tym zamysliet, ale inymi ocami, pretoze Tento meniaci sa svet potrebuje takych ludi, ako je Junicky. Buducnost uz bude ina.

Dátum: 03.05.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

K věci:
Laco, ty a MyNick jste uváděli, že SW má nějakou formu spolupráce s OSN. Zatím jste neuvedli žádný konkrétní argument, který by toto tvrzení podpořil. Zmínky o spolupráci SW s OSN (musel jsem je za vás najít sám) nepocházejí přímo z OSN a přinášejí další kontroverze.

Budu rád, když své tvrzení doložíte a připíšu vám za to bezvýznamný plusový bod. ;-)

Laco, já se na to nedívám černobíle. Snažím se na tom projektu najít nějaké klady - a tak nějak je zatím nevidím.

Prostě se jako analytik dívám na projekt, který mi po technické stránce nedává valný smysl, a ani tam nevidím velký potenciál pro nápravu. A to se fakt snažím na tom nějaké klady najít. Mohu se (s nízkou pravděpodobností) mýlit. ;-)

Kde je rychlost přepravy 150 km/h a více?
Kde je kapacita desítek tisíc přepravených za hodinu?
Kde je potenciál tyto parametry naplnit?
Kde je úspora materiálu a zastavěné půdy při stavbě "tuhé" tratě?

Zato v prezentaci projektu vidím řadu špinavých triků, které jsou typické pro podvody vydávající se za MLM. Hleďme, hleďme!

A nejsem placený konkurencí, ani nejsem něčí hlásnou troubou nebo strukturou. To si vyprošuji!
Jen dávám svůj názor a stojím si za ním. Je mi líto lidí, co do toho nesmyslu vrazili své úspory.

P.S.
Ano, je pozoruhodné, že se Junitský 40 let drží své myšlenky. A že ji dovedl do formy funkčních prototypů a lunaparku v Maryině Gorce - postavit něco takového jistě vyžaduje určité technické, organizační a konstrukční dovednosti a osobní nasazení. Jen je "trochu" problém, že to vybudoval za cizí peníze, u kterých se slibuje nereálná návratnost.

A jestli je to jinak správně? Když se na to budu dívat z více perspektiv, tak to může být chvályhodný obraz člověka, co překonává všechny překážky a jde si za svým a "něco" vybudoval... nebo to může být politováníhodný osud člověka, co za 40 let nerozpoznal, že jde slepou cestou.

Neduhy stáří:
- Neschopnost opustit myšlenku.
- Neschopnost udržet myšlenku.
- Neschopnost udržet moč.

https://www.youtube.com/watch?v=uH_rNQEXqHE

Dátum: 03.05.2020

Vložil: Laco

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Dátum: 03.05.2020

Vložil: Laco

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Tomas, neber to osobne. J. Werich hovorieval, ze arogancia je parochnov na zakrytie plesiny.

Dátum: 04.05.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Laco, Werich také říkal, že za pravdu se platí kopancem - to je mezinárodně uznávaná valuta.

Nemyslím si, že říkáním pravdy se dopouštím arogance. Arogantní bych byl kdybych se investorům do SW vysmíval (arogance: "užijte si svoji investici do SW, dobře vám tak").

Ale je pravda, že investory do SW hodnotím docela nízko. Buď jsou docela hloupí (nepoznali podvod - těch mi je líto), nebo jsou vyčůraní podvodníci (poznali podvod, pochopili ten "deal", na kterém je to založené... a rozhodli se na podvodu přiživit jeho propagací - tak těmi pohrdám).

Dátum: 04.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Akú pravdu si ty napísal?

Je to ako Kairos?
Lepšie vieš ako Ministerstvo dopravy Ruska kto má akreditáciu na pridelenie certifikácie na dopravné systémy?
Bude jazdiť Unibike s rýchlosťou 1000km/h na pružnej trati?
"Nijaký Šejk" prišiel, pozrel, nič viac, nič menej? Pre každého normálneho človeka je smerodatny a dôležitejší názor Šejka Dubaja, ako tvôj x1000.

Atď. Nič. Vymýšľas, žiadna pravda. Ty len chceš protirečiť, nemáš na to aby si uznal svoj omyl, presnejšie nevedomosť. Chceš len dokázať že SkyWay je podvod, lebo ty z anonimity môžeš hocičo vykrykovať. Nemáš šancu, si len bezvýznamný snaživy blbec, žiadny analitik, spolu s vytrvalosťou je to tá najhoršia kombinácia.

Dátum: 04.05.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Pozor MyNick, ať ti nepraskne cévka!

Stojím si za tím, co jsem tu kdy napsal. Popisuji věci tak jak jsou, bez příkras a z prstu vycucaných podsunutých pozitivních očekávání. Kdo chce, může si mé názory a závěry tady najít a porovnat je s těmi tvými. A zhodnotit argumenty, kterými své názory kdo podepřel.

Víc se teď nebudu opakovat.

Čas ukáže, kdo je iniciativní blbec, kdo je sprostý osel (somár), kdo analytik a kdo vizionář. S vytrvalostí to máme oba dva tak nějak nastejno.
Bohužel to nebude hned - SW to má nastavené tak, aby lidi mohlo oblbovat a dojit co nejdéle.

P.S. Představ si, že by mi vůbec nevadilo, kdyby se ukázalo, že nemám pravdu a SW je reálný podnik, který lidem přinese slibované zhodnocení jejich investice (hodně vlídný odhad: tak 5% šance).


Mimochodem: vzpomněl jsem si v souvislosti s Junitským na inovátora Petra Hejla a jeho účast (nejen) v reality show "Den D". V té představil projekt svého lepšího vyhledávače (zvaného "Nový Hlodač"). Měl být lepší než Google (který dává Petrovi Hejlovi nerelevantní odkazy při hledání názvu města Lednice).

Jako one man show to bylo docela zábavné... dodnes se lidé přou, jestli to byla recese nebo drzý podvod. Skoro nikdo sice nevěří, že to bylo míněno vážně, ale přesto nějaký ten milionek k vylepšení svého života prý Petr Hejl získal. A to na věc nešel přes franšízu, crowdfunding nebo MLM... :-D

Vidím tu hodně společných momentů... jen u SW ta absurdita navenek není tak nápadná.

Petr Hejl si může na svůj podnikatelský profil napsat, že o jeho projektu mimo jiné uvažovali:

Marta "teta" Nováková (bývalá ministryně průmyslu a obchodu)

Tomio Okamura (majitel cestovky pro plyšáky, kandidát na prezidenta ČR, předseda parlamentní strany SPD a místopředseda poslanecké sněmovny ČR)

Dana Bérová (bývalá ministryně informatiky)

Pomlčme o tom, že nikdo z nich projekt nepodpořil.

Ale i tak... zní to dobře ne? No a má to takovýto výsledek:

hlodac.cz

Život je absurdní. Máme se moc dobře, když si můžeme dovolit řešit takové blbosti.

Dátum: 04.05.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Tomáš,
Nechcem sa navážať alebo podpichovať, ale s tým odhadom šance, že investory dostanú sľubovaný vklad by som bol opatrnejší. Sľubované zisky sú totiž absurdne vysoké, "akcie" sú ponúkané za 1/85 "nominálnej hodnoty a trolovia zo skyway hovoria o možnom zhodnotení až na 10-násobok "nominálnej
hodnoty". To by znamenalo, že pri odhade "úspešnosti" projektu by 5% bohate stačilo, aby sa to "oplatilo". Na "výhodnú" investíciu stačí, aby imvestory dostali sľubovaný vklad v niečo viac ako 0.1% prípadoch (v prípade, že by sme brali že skyway sľubuje, že akcie sa budú obchodovať "len" v "nominálnej" hodnote, tak niečo viac ako 1%. Trol MyNick by ti mohol začať vypisovať rozprávočky o tom, že nevieš zobrať na seba riziko a riziko nerovná sa podvod a podobne. A že máš investovať do 20tich obdobných "investičných" príležitostí ako skyway (alebo rovno 100) a tým "diverzifikuješ" riziko a získaš cca 42 násobný zisk oproti vkladu (aldbo aspoň viac ako 4-násobný pri predpoklade odpredaja akcií v "nominálnej" hodnote).

Ja by som sa moc nepúšťal do takýchto odhadov pravdepodobností a ponechal by som svoj nevľúdny odhad 0%. Aj keď môžme špekulovať, že čo ak sa zázrakom narodil nejaký génius v Bielorusku, ktorý sa kvôli autizmu nevydal do zahraničia a nejakou náhodou sa ocitne v Junitskeho firme a vymyslí niečo prevratné. A že táto pravdepodobnosť by mala byť ostro väčšia ako 0% ... no ľudia sú notoricky zlí v odhadovaní pravdepodobností extrémnych udalostí. Mimochodom, aj kvantová fyzika tvrdí, že je nejaká nenulová pravdepodobnosť, že ak sa rozbehneš oproti stene tak ňou prejdeš (ako v Harry Potterovi), alebo že sa z ničoho nič prepadneš pod zem, no tie pravdepodobnosti sú tak absurdne malé, že pre potreby bežného života to považujeme za nemožné.
Tak ako ja považujem za nemožné, že skyway prinesie sľubované zhodnotenie investície.

Dátum: 04.05.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

:-)

Jsem už takový optimista a vlídný člověk. ;-)))

Vidím, že jsem to nenapsal přesně...

těch 5% je čistě pocitová (ne nějak počítaná) a fakt hodně optimistická šance na to, že projekt dopadne jinak než zmizením hlavních protagonistů, že někde zůstane v komerčním provozu nějaká dráha... (tedy ne jen opuštěný park v Sarjah a Gorce)... a že se investorům vůbec něco vrátí.

Ne, že se jim vrátí investice ve slibované výši. Měl jsem vynechat slovo "slibované".

Jsou to moje zadní dvířka pro případ, že bych se náhodou spletl... ale zatím jsem se s negativním hodnocením těchto "příležitostí" nespletl.

A jinak platí moje nabídka:

Když bude do 6 měsíců (do 1. listopadu) hotová trať, po které bude jezdit Unibus s 80 pasažéry rychlostí až 150 km/h, tj. tu 2.5 km vzdálenost mezi letištěm a universitou dá za přibližně 2 minuty čistého času jízdy... a tak sem přijdu fanouškům SW pogratulovat a pokorně se omluvit za všechny ty pochybnosti, co jsem proti jejich projektu vyjádřil. A přiznám, že na jejich projektu něco je.

Dátum: 08.05.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

:-)

Áno, odhad 5% šance, že sa investorovi niečo vráti mi pripadá dosť "sensible". Dokonca aj v prípade BMG sa teraz nedávno vrátilo investorom 1%, a to BMG bolo pred krachom optimalizované tak, aby čo najviac prostriedkov uniklo na zahraničné účty. Taký drukos výnos, kde šéf František Mojžiš bol možno aj tak trošku psychycky narušený a možno si aj fakt myslel, že má normálny biznis model, tak tam sa poškodeným vrátilo až 20% (nerobili sa pred pádom prevody na zahraničné účty a väčšina rozbehnutého biznisu mala nejakú hodnotu a dala sa speňažiť).
Rozhodujúce v momente ofciálneho krachu (ak sa to urobí pomerne čisto, čo je skôr nepravdepodobné) asi budú aj právne otázky - či tým certifikátom vzniká "investorom" nejaká pohľadávka voči aktívam skyway a s akou senioritou (spleť štruktúr je tam pomerne neprehľadná). A keby áno ... tak či veľkosť pohľadávky bude determinovaná historicky preukázanou celkovo prevedenou sumou, alebo počtom "predakcií" ktoré človek vlastní. Ak je to druhý prípad (čo je asi pravdepodobnejšie), tak by to mohol byť o dôvod viac pre "starých investorov", prečo sa tohto podvodu tak zastávať. ;-)

Dátum: 05.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Viem že pre teba investor zbytočne napísať niečo, lebo si odbornik. Hm. Take výrazy ako “sľubovaný zisk” neviem odkiaľ berieš.

Vôbec nechápem ako odbornik si sem namiešal BMG? Čo to ma spoločne s akciami, burzou, IPO atď?

Jedna so o akcie s NOMINÁLNOU HODNOUTOU 1 USD v spoločnosti PRED IPO. Keď chceš to s hocičím porovnať, tak to porovnaj s týmto, nie s akciami ktoré sú desiatky rokov na burze. Keď chceš porovnať percento provízie tak porovnaj percenta za sprostredkovanie crowdinvesting príspevkov, nie cenných papierov.

Do technologie neidem, je to zbytočné pre vás, máte v tom len guláš, samozrejme bez toho nemáte šancu odhadnúť trhovú kapitalizaciu v budúcnosti, ale zostanem pri číslach.

V 2014 bol postavený harmonogram, bolo stanovených 15 etáp rozvoja. Diskont je vlastne rizikové premium, znamená že podporis projekt s jedným dolárom a za tuto podporu kolko podielov môžeš získať x 1 USD nominálna hodnota.

Na začiatku bol Junickij a dvaja inžinieri, obrovské riziko čo z toho bude. V prvej fáze v 2014 preto za jeden dolár dalo získať ešte viac ako tisíc podielov, takze získali napríklad 1 podiel v nominálnej hodnote 1USD za 0,001 USD.

Z tých peniazi (príklad) urobili projektovú dokumentáciu ETP, už bolo niečo, prešli do druhej fáze, takze klesol aj diskont dajme tomu o 25% na 750. Z nových príspevkov získali pozemok, začali so stavbou atd, stále niečo deje, je to krok vpred, klesne riziko a klesne s tým aj diskont.

A teraz si zober kalkulačku a vypocitaj 1000 -25%, a zo zostatku zas -20%, atd, 15 krát.

A takto sme dostali do 14. fáze z celkových 15. Teraz nakupuje oveľa viac ľudí ako v prvej alebo v siedmej fáze, kedy som investoval prvý krát. Píšeš o diskonte 1/85, no zabudni na to. Dnes už nemáš diskont 60 ani pri sume 100.000 USD jednorazovo. (Čím väčšia podpora, tým väčší diskont v jednotlivých fázach).

A práve o tom to je. Vypisuješ, namiesto toho aby si to podporil s tisíckou pri diskonte 85. Teraz ten diskont je 40, takze by si mal o 100% vyššiu hodnotu investície. Je to zle za cca 1,5 roka?

A čo bude ďalej? Prejde 14 a 15 fáza, na konci bude diskont okolo 20, a uzavrie sa crowdinvesting, projekt prejde na samofinancovanie (3 roky pred IPO musí byt firma zisková, všeobecné pravidlo). Už budú verejné objednávky, začne sa s výstavbou konkrétnych projektov. Bude dobudovaná aj vysokorychlostná trať v Abu Dhabi, a to je ten moment keď sa začne rozprávať aj v mainstream vo veľkom. Už nikto nebude pamätať na začiatky, už budú vidieť firmu s potenciálom na miliardové štátne zákazky všade vo svete. Vtedy sa ide na verejný trh, vtedy sa uskutoční IPO.

IPO sa uskutoční v momente, keď odhadnú že reálna cena blíži k nominálnej, takze k 1 USD. To ale vôbec neznamená že to trh aj tak ocení. Viem tvoj názor, môj je na to iný.

Dajme tomu klesne cena o 90% (!!!) na 0,10 USD. Vôbec tomu nedám šancu, a samozrejme ani neznamená že by tam aj cena zostala. Dajme tomu investor zľakne, už nechce ani ročné dividendy, a predá podiely na burze.

A podľa teba ten blbec ktorí získal podiel za 0,001 USD a predá za 0,10 urobil zlý obchod? Alebo ja, keď prvé podiely som získal pod 0,003 urobil som určite blbosť? Ten ktorí získa teraz za 0,025 urobí zlý obchod?

Kde tu v tomto procese vidis “sľubovaný zisk”?

Dátum: 06.05.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Zase len táraš a dookola to isté.
O hodnote investície do skyway sme sa tu už bavili. Prirovnal som to k hovnu zabalenom do toaletného papiera (Tomáš to potom upgradoval na hovno zabalené do darčekovej krabice čo je ešte výstižnejšie, lebo to napovie aj o dôvode, prečo to ľudia kupujú). Skrátka to hovno zostane hovnom bez ohľadu na to, či ten úchyl čo to predáva zvýši cenu z 5 eur na 10 eur, 50 eur, alebo rovno na 1000 eur. Stále to bude to isté, bezcenné hovno. A keď ho budeš chcieť predať tak ti ostanú len oči pre plač, tak ako zostali Barbore ktorá sa tu na to cez Vianoce pýtala.
Myslím, že sľubovaný zisk je dosť jasne implikovaný tým, ako skyway používa pojem diskont. Aby to bolo v kontexte, skús si zistiť, akú funkciu má nominálna cena akcie v účtovníctve.
en.wikipedia.org/wiki/Par_value
Skyway nemôže vydávať akcie za cenu nižšiu ako je nominálna cena. Čiže na to, aby IPO prebehlo, by museli akcie skyway niečo ako (predbežnú) trhovú cenu a tá by musela byť aspoň 1 dolár za akciu alebo vyššia. Takže ak IPO prebehne, budeš môcť predať svoje akcie okamžite po IPO zhruba za tú cenu – a to je ten sľubovaný zisk o ktorom som písal. Skyway predsa investorom sľubuje, že IPO bude, no nie?
No ešte sa neteš.
Na to aby mohlo byť IPO, tie akcie musia najskôr vzniknúť. Aby akcie vznikli, sa musí do skyway odniekiaľ vyplatiť ich nominálna hodnota (môže sa aj viac, ale nemôže sa vyplatiť menej). Kto si myslíš že tam naleje tých 100 miliárd (alebo koľkože to majú vlastne „predvydaných“ akcií)? Keď nikto z informovaných investorov často s obrovskými zdrojmi a celými oddeleniami skúmajúcimi due dilligance tam v súčasnosti nedáva ani cent? A naopak, peniaze tam pumpujú akurát prosťáčikovia s vidinou enormných ziskov, ktorí vo všeobecnosti majú minimálne znalosti z financií. Čo si myslíš, prečo sprostredkovateľom a do ich MLM sietí treba platiť až 40-50 percent z investície? To nemôžeš myslieť vážne, že toto si videl u nejakého seriózneho crowdinvestingu. (nože daj link!)
Čo si myslíš, prečo regulátori obmedzujú ponúkanie finančných produktov verejnosti? Koho sa tým snažia chrániť? Čo si myslíš, mení na tom niečo to, že skyway ponúka de-facto akcie maskované za konvertibilný dlh?
Čo za sprostosti to trepeš o samofinancovaní? Skyway už ohlásil XY projektov, ktoré sa ukázali byť klamstvom. Skyway neponúka nič, čo by vzdialene pripomínalo komerčne rentabilnú dopravu. To by predsa nemuseli byť tie 40%-50% provízie a MLM. Ak tomu nechápeš, tak Tomáš ti vysvetlil viaceré kritické nedostatky aj priamo, skús si napríklad otvoriť niektoré jeho odkazy na imgur. Máš to tam aj s videom a podrobným popisom, maximálne ti to uľahčil pochopiť. Viaceré jeho výzvy si nebol schopný vecne komentovať. Prečo? Je to pre teba fakt tak ťažké to pochopiť? Trpíš snáď konfirmačným skreslením?
en.wikipedia.org/wiki/Confirmation_bias
Možno že to všetko chápeš, v skyway nemáš ani cent a celé tvoje vystupovanie je len trolling, ktorý robíš pre vlastné pobavenie. Alebo si vyčúraný podvodník, ktorý rozpoznal podvod, pochopili ten "deal", na ktorom je to založené... a rozhodol si sa na podvode priživiť jeho propagáciou?

Dátum: 07.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

1.
Emitent ponúka cenný papier verejne – verejná emisia alebo neverejne – súkromná emisia.
O súkromnú emisiu cenného papiera ide v prípade, keď emitent ponúka cenné papiere obmedzenému okruhu vopred určených osôb. Prvým nadobúdateľom sa v tomto prípade môže stať iba osoba patriaca do tohto obmedzeného okruhu.
Verejná emisia cenného papiera naopak spočíva v tom, ţe emitent tento cenný papier ponúka neobmedzenému okruhu vopred neurčených osôb. Prvým nadobúdateľom sa v tomto prípade môţe stať v zásade ktokoľvek.

2.
Keď sa aktivity spoločnosti rozvíjajú a na trhu sú podmienky na jej ďalší rast, vzniká potreba dodatočného kapitálu. Ak jestvujú akcionári nemajú možnosť vložiť do spoločnosti ďalší kapitál a zisky ponechávané v spoločnosti na financovanie možného rastu nepostačujú, môže byť riešením premena na verejne vlastnenú spoločnosť. Znamená to, že spoločnosť vstupuje so svojimi akciami na kapitálový trh, môžu byť prijaté na burzu, stávajú sa verejne obchodovateľnými cennými papiermi.

3.
Akciová spoločnosť môže vzniknúť v podstate dvojakým spôsobom, a to:
jeden alebo viacerí zakladatelia spájajú svoj kapitál, ktorý môže mať peňažnú, ALE I NEPEŇAŽNÚ podobu, a vytvárajú tak základný kapitál, ktorý musí mať stanovenú výšku
upisovaním akcií, na základe ktorého získavajú zakladatelia príslušný kapitál.

4.
https://www.hospodarskyklub.sk/docs/ankety18/investicne.pdf

Dátum: 08.05.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Neviem načo píšeš túto vatu, je to dosť od veci.
Ak nejaká spoločnosť raz vydáva akcie s nominálnou hodnotou, tak táto musí byť odniekiaľ splatená. Ako som písal, akcia sa môže predávať na primárnom trhu za viac ako nominálnu hodnotu (ale nikdy za menej) a vtedy alikvótna časť nominálnej hodnoty ide v balance sheete (súvahe) do share capital položky a zvyšok do share premium account položky. Toto sú pomerne univerzálne pravidlá, ktoré platia v skoro celom svete. Nominálna cena akcie, aj keď sa jej často nedáva príliš veľký význam (a niektoré akcie sa vydávajú bez nominálnej hodnoty), tak nie je pre srandu králikov a takéto to má dôsledky.
Skyway jednoznačne na certifikátoch sľubuje akcie s nominálnou hodnotou 1 USD + sľubuje, že IPO niekedy bude, to znamená, že skyway sľubuje konkrétne (a nereálne veľké) zhodnotenie investície (aj keď nesľubuje konkrétny čas). Preto to asi "investori" kupujú a preto ten podvod bol takto vymyslený.

Dátum: 04.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Práve preto si bezvýznamný blbec, lebo vytrvalo stojíš za svojím názorom. Fakty sem tam. Treba ignorovať.

Je to ako Kairos. Hm. Múdrosť veľká od analitika.

Lepšie vieš ako Ministerstvo dopravy Ruska kto má akreditáciu na pridelenie certifikácie na dopravné systémy. Hm. Vážna Autorita, gratulujem. Kto o tebe v Rusku vie?

Unibike bude jazdiť  s rýchlosťou 1000km/h na pružnej trate. Určené pre rekreačné parky, zóny. To je kus parku a pekný výhľad pri tejto rýchlosti.

"Nijaký Šejk" prišiel, pozrel, nič viac, nič menej. No tak toto. Jeho Vyslost Al Maktum objednal výstavbu štvrtinu pražského metra v jednych z najvyspelejších miest vo svete od dotyčnej firmy, ale pre Tomáša je to Nič. Tak Nič. Tomáš je niečo. Určite máš podobný menný zoznam v telefóne ako on.

Kľudne stoj za svojim názorom. Mne cevka nepraskne. Aspoň ze kvôli tebe nie, o tom som presvedčený. Na to si malý a bezvýznamný.

Dátum: 04.05.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

"Unibike bude jazdiť s rýchlosťou 1000km/h na pružnej trate. Určené pre rekreačné parky, zóny. To je kus parku a pekný výhľad pri tejto rýchlosti."

MyNick... nepřepsal si se? Nebo blouzníš?

1000 km/h na pružné trati s těmi hupanci? A proč jezdit v rekreačním parku tak rychle? Jak velký by takový park kvůli takové atrakci musel být?

Zatím to má k této rychlosti dost daleko:

https://imgur.com/a/2rbGvES

Dátum: 05.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Ja veľmi dobre viem, že to nebude jazdiť s takou rýchlosťou, práve to som písal že by to bola zbytočná. Ty si to tu tvrdil presvedčene že všetky dopravne prostriedky budú jazdiť na pružnej trati s rýchlosťou nad 500 km/h , a stojíš za svojim názorom, namiesto faktov.

Dátum: 05.05.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Ne to jsem netvrdil. To tvrdil váš nejvyšší inženýr Junitský. Nauč se čít.

"Ale důraz budeme klást až na čtvrtou linku, kde bude převislá traťová struktura, ale už s delšími rozpětími (rozpětí budou délkou několik stovek metrů, na rozdil od nosnikové, která má 48m rozpětí), kde budou jezdit už i těžká vozidla."

Těžká vozidla na pružné trati:
https://vimeo.com/400550205#t=165s

A o kus dál:
"Na začátku se budou naše dopravní prostředky pohybovat rychlostmi 500 km/h, v trochu vzdálenější budoucnosti to bude více než dvakrát rychleji. Máme takové plány, Vy jste je někdy oznámil na EkoFestu."

https://vimeo.com/400550205#t=653s

Můžeme se dohadovat, jestli ta druhá část se dá vztáhnout k té první (podle mne je cílem takový dojem vyvolat - je to tvrzení dostatečně obecné: "naše dopravní prostředky = všechny naše dopravní prostředky).


Podle místního tisku (tlumočení zpráv z tlamy Tlachapoudovy):

"Sharjah has started testing a 2.5-km-long suspended track holding passenger sky pods that could one day be used to revolutionise transport in the region.

The driverless track will hold passenger and cargo pods and should be completed within six months. "

The passenger pods can carry 2-14 passengers at speeds up to 150km an hour! Impressively, the Unibus pods that can carry up to 80 passengers can also do the same speed!

Zdroj: https://www.dubailad.com/the-skys-the-limit-as-sharjah-test-new-driverless-sky-pods/

Jak jsem psal dříve...: "jestli bude za 6 měsíců hotová (jakákoli - jedno jestli pružná nebo pevná) trať, po které bude jezdit Unibus s 80 pasažéry a dosahovat rychlosti 150 km/h, tj. tu 2.5 km vzdálenost mezi letištěm a universitou to dá za přibližně 2 minuty čistého času jízdy... a tak sem přijdu fanouškům SW pogratulovat a pokorně se omluvit za všechny ty pochybnosti, co jsem proti jejich projektu vyjádřil. A přiznám, že na jejich projektu něco je."

Dátum: 05.05.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Update:

teď koukám, že ten článek v dubailad.com vyšel na konci ledna 2020... takže šest měsíců to bude už na začátku srpna, a ne listopadu. Asi si posunu termín plánované kontroly plnění úkolů. ;-) SkyWay na to má necelé tři měsíce... to už se to asi horečně staví, ne? Ještěže výstavba systémů SW je o tolik méně náročná než stavba běžných cest a tratí, takže to určitě do té doby stihnou. ;-) :-P

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>

Pridať nový príspevok