Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

08.12.2017 15:18

Na obrázku je Hyperloop, ktorý umožňuje prepraviť ľudí bezpečnejšie a šetrnejšie k prírode. Dopravný systém, vďaka ktorému bude umožnená preprava ľudí a tovaru po koľajniciach, ktoré budú umiestnené nad našimi hlavami. Bezpečie, šetrnosť k prírode, minimálne náklady na prevádzku takejto trate, presne to si dnes sľubuje od projektu Skyway jeho autor. Ten sľubuje pre investorov dlhodobý pasívny príjem, na ktorom budú zarábať aj ďalšie generácie. Je to ale skutočne tak? Rysuje sa nám tu revolučný biznis, alebo ide opäť len o ďalší podvod na ľudí?

 

Čo je to SkyWay a kto za tým stojí

SkyWay má byť nadúrovňový dopravný systém, ktorý bude na pohyb využívať patentovanú strunovú technológiu. Má ísť o revolúciu, ktorá zmení celkový systém dopravy. Dopravnými prostriedkami SkyWay majú byť samostatné kapsule alebo celé súpravy kapsúl zavesených na koľajniciach, ktoré budú visieť vo vzduchu. Vývojári si od nich sľubujú vysokú rýchlosť a bezpečnosť, nízke náklady na prevádzku a šetrnosť k životnému prostrediu.

 

Železničný inžinier a ruský vedec Anatoly Junitský so svojim prototypom. Nápad na SkyWay vznikol v Bielorusku už pred mnohými rokmi a za projektom má stáť ruský vedec Anatoly Yunitskiy (Junitský), ktorý na ňom pracoval údajne až 39 rokov! Anatoly Yunitskiy je zároveň prezidentom spoločnosti SkyWay Group of Companies.

Anatoly Yunitskiy je pôvodným vzdelaním železničný inžinier, podľa oficiálneho zápisu autor viac ako stovky rôznych patentov a osemnástich kníh, rovnako ako ďalších 200 vedeckých štúdií a publikácií. S jeho osobou sa spája celý rad rôznych ocenení, a to platí celosvetovo - nie je teda oceňovaný len v Bielorusku či v ďalších bývalých zväzových republikách ZSSR.

 

Ako to má fungovať - možnosti, ako zarobiť na SkyWay

Podstata investičného projektu SkyWay spočíva v nakupovaní akcií Euroasian Rail SkyWay Systems, American Rail SkyWay Systems, African Rail SkyWay Systems a tiež Australian & Oceanic Rail SkyWay Systems prostredníctvom investičného fondu SkyWay Capital a ďalších podobných spoločností (tie sú partnermi spoločnosti SkyWay Group of Companies). Riaditeľom investičnej spoločnosti SkyWay Capital je Jevgenij Kudriašov. 

Hodnota spomínaných akcií by po uvedení na burzu mala podľa vyjadrení majiteľov tohto online „biznisu“ výrazne vzrásť, a to odhadom do 2 až 5 rokov. Hovorí sa, že rozdiel môže byť až v horizonte niekoľko tisíc percent, akcie zakúpené vo vhodnom čase údajne môžu zvýšiť svoju hodnotu dokonca až päťstokrát.

 

Peniaze, ktoré spoločnosť SkyWay získa od svojich partnerov/investorov, má použiť na dokončenie projektu – výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku. Ten je potrebné vybudovať, aby spoločnosť získala certifikáciu a mohla tak začať s výstavbou projektu. Spomínaný EkoTechnoPark má slúžiť aj na testovanie budúcich technológií.

 

Zarobiť peniaze je možné nielen investovaním, resp. nakupovaním akcií spoločností, ale aj tým, že tento internetový „biznis“ úspešne odporučíte ďalším ľuďom. Ide o viacúrovňový provízny systém, vďaka ktorému vám spoločnosť vyplatí až 20 % z investícií členov, ktorých do systému privediete.

 

Investovať, či neinvestovať?

Projekt vyzerá zaujímavo a niečo podobné by v budúcnosti určite mohlo fungovať (som v tejto oblasti laik, takže sa môžem mýliť). Majiteľ spoločnosti Anatoly Yunitskiy je skutočná osoba, čo pri väčšine internetových biznisov nebýva samozrejmosťou. Naša planéta určite potrebuje podobný druh dopravy. Je tiež pravda, že SkyWay sa prezentuje na rôznych svetových výstavách a veľtrhoch. Problém však vidím v investičnej príležitosti, konkrétne v partnerskej spoločnosti SkyWay Capital. Tu je pár dôvodov, prečo vo mne SkyWay Capital vzbudzuje nedôveru a prečo do tohto projektu rozhodne neodporúčam investovať.

 

1.) Na začiatku bola vízia - a tá tu stále ešte je, budúcnosť potenciálne neistá

Skyway v súčasnej dobe nefiguruje na žiadnej verejnej burze, teda jednoducho platí, že kupujete len fiktívne (ak chcete - virtuálne) akcie. Presnejšie povedané, dostanete zdrap papiera s názvom certifikát, v ktorom firma potvrdzuje, že vám rezervuje nejaké akcie (také „akcie“ vám môžem vyrobiť aj ja).

 

Podľa oficiálnych videí, ktoré SkyWay prezentuje, ak investujete 4 000 dolárov (za túto investovanú sumu dostanete milión „akcií“), zarobíte milión USD, pretože keď spoločnosť vstúpi na burzu, jednu akciu budete môcť predať za 1 USD (milión akcií = milión USD).

 

Ak SkyWay niekedy vstúpi na burzu, o čom ja pochybujem, hodnota jednej akcie určite nebude 1 USD. Cenu na burze určuje dopyt a ponuka. Pokojne sa môže stať, že ak vstúpia na burzu a ľudia budú chcieť svoje akcie predať a zarobiť, nikto o ne nebude mať záujem. V tom momente sa ukáže ich skutočná hodnota.

 

 

Čo je však zaujímavé a čo ľudí zrejme láka, je, že SkyWay garantuje odkúpenie vašich certifikátov za 1 USD. Takže ak vstúpia na burzu a ukáže sa, že skutočná hodnota ich akcií je veľká nula, SkyWay sľubuje, že ich od vás odkúpi.
To sú krásne sľuby, no nereálne. Jednak na burzu nikdy nevstúpia, a aj keby, určite svoje sľuby nesplnia, v opačnom prípade by skrachovali. Stačí jednoduchá matematika. Registruje sa 100 000 ľudí a každý z nich investuje 4 000 USD. SkyWay zarobí 400 miliónov USD. 50 % z tejto sumy sa rozdelí do pyramídy, medzi partnerov (aby mali motiváciu lákať do tohto projektu ďalších ľudí), nejaké peniaze SkyWay určite minie na výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku atď. Ak však spoločnosť vstúpi na burzu, bude musieť odkúpiť od 100 000 ľudí presne 100 miliárd akcií. A keďže garantujú odkúpenie jednej akcie za 1 USD, tak si to spočítajte. Odkiaľ SkyWay získa 100 miliárd USD? To sa možno dozvieme nižšie, v bode 2.

 

Mimochodom, ešte v roku 2016 sa písalo, že SkyWay vstúpi na burzu v roku 2017. Je pomaly koniec roka, a zatiaľ sa nič nedeje. Údajne to odložili na rok 2018. Rovnaká pesnička, ako u X podobných spoločností, ktoré predávali bezcenné papieriky sľubujúc, že keď vstúpia na burzu, odkúpia ich od vás za oveľa vyššiu sumu.

 

Pôsobia na vás všetky tie vyhlásenia od SkyWay dôveryhodne, alebo si myslíte, rovnako ako ja, že ide len o navijak na ľudí, ktorí sa ľahko nachytajú na vidinu obrovských ziskov?

 

2.) Kde sa berie zisk už teraz, keď sa nič nepostavilo? Z čoho vyplácajú peniaze?

SkyWay tvrdí, že podpísal kontrakty za miliardy dolárov (z týchto peňazí majú vyplácať svojich partnerov) s niekoľkými vládami po celom svete (napr. podpísané zmluvy s austrálskou a indickou vládou v hodnote 922 mil. USD). Je však zaujímavé, že žiadna vláda o tomto tvrdení nič nevie. 

Ani samotná spoločnosť, ani ľudia, ktorí do tohto biznisu investovali, doteraz nepredložili žiadne dôkazy o vyššie uvedenom tvrdení. Žiadny územný plán, stavebné povolenie, vládne dokumenty, proste čokoľvek, čo by potvrdzovalo, že SkyWay má podpísané zmluvy za miliardy dolárov. Čokoľvek, čo by dokazovalo skutočné príjmy SkyWay, poprípade aspoň záujem o ich revolučný dopravný systém. Prečo spoločnosť nepredloží nejaké podpísané zmluvy aspoň svojim partnerom/investorom? Zavreli by ústa všetkým pochybovačom a taktiež aj čoraz nervóznejším spoločníkom. Bol by to jasný dôkaz serióznosti tohto „revolučného projektu“.

 

Skyway dopravný system budúcnosti - avšak, zatiaľ len vo forme množstva prezentačných videí a simulácií.

 

Jediným ľahko viditeľným zdrojom príjmov spoločnosti sú peniaze od investorov, ktorí si za ne kupujú bezcenné certifikáty. A je viac než pravdepodobné, že práve tieto peniaze firma používa aj na vyplácanie odmien (môžem sa mýliť). Ak je to pravda, tak nejde o nič viac, než prerozdeľovanie peňazí prostredníctvom pyramídovej hry/Ponziho schémy.

 

Pri každom systéme vždy sledujte, odkiaľ berú peniaze na výplaty. Ak sú z vkladov, registračných poplatkov, investícií nových členov, ide o pyramídovú hru/Ponziho schému.

 

3.)  Nemajú povolenie na poskytovanie investičných služieb

Ak má ísť o kupovanie akcií spoločnosti, je to investovanie. Aby mohla spoločnosť podnikať v tejto oblasti, potrebuje mať na to licenciu od Slovenskej národnej banky. Čo myslíte, má SkyWay povolenie na poskytovanie investičných služieb?

 

Na webe Českej národnej banky sa dokonca objavuje oznámenie, že investície do cenných papierov Euroasian Rail SkyWay Systems Holding nie sú v súlade so zákonmi. Viac informácií:

https://www.cnb.cz/cs/spotrebitel/ochrana_spotrebitele/upozorneni/upozorneni_euroasian_rail_skyway.html

 

Podobná správa prišla aj z Estónska, Talianska, Belgicka a Lotyšska. Dá sa teda predpokladať, že spoločnosť SkyWay nemá na predaj akcií licenciu od žiadnej krajiny EU.

 

4.) Nie príliš čistá minulosť zakladateľa SkyWay

Pán Yunitskiy je usvedčený z predchádzajúcich finančných podvodov menšieho rozsahu. Na diskusiách som našiel niekoľko odkazov, v ktorých tohto pána usvedčujú z klamstiev a podvodov. 

 

5.) Môže vôbec dopravný systém, ktorý ponúka SkyWay, fungovať?

Nie som odborník, aby som hodnotil technickú stránku tohto projektu. To prenechám niekomu inému. Ono je to asi aj tak jedno, pretože SkyWay je podľa mňa finančný projekt, v ktorom technická stránka plní úlohu návnady. Niečo v zmysle:  aha, pozrite sa, máme revolučný produkt (dopravný systém), do ktorého keď investujete, do 2-5 rokov z vás budú milionári.

 

V každom prípade, v rôznych internetových diskusiách sa viacerí znalí ľudia zhodujú na tom, že technológia koľajníc SkyWay nie je realistická a návrhy realizácie nie sú úplne domyslené.

 

V nižšie uvedenom článku si môžete prečítať, v čom bol hlavný nedostatok strunových technológií pána Junitského už v roku 2002 -  https://www.membrana.ru/particle/2486

V článku sa píše o tom, že správy prezentujúce STU možno rozdeliť na tie o testovacej prevádzke, na tie o účasti na výstavách a na tie o prednáškach a návštevách významných hostí. Teda už pred 15 rokmi pán Junitský postavil testovací polygón, prijímal delegácie z celého sveta, prezentoval sa pred Putinom, Žirinovskim a jazdil po výstavách. Aká teda bola hlavná výhrada v roku 2002? Že nepostavil ani jeden kilometer trate. A aký je dnešný stav? Polygón, výstavy, politici a 0 km tratí.

 

Mohlo by vás zaujímať:

7 spôsobov, ako rozoznať serióznu investíciu od finančného podvodu - v článku si môžete prečítať základné rozdiely medzi serióznymi investíciami a pyramídovými podvodmi.

 

Pár slov na záver

Musím uznať, že SkyWay je po technickej stránke tak detailne premyslený, aspoň pre laikov, že vzbudzuje dôveru. Pán Yunitskiy existuje, čo u podobných projektov nebýva zvykom. Určite má za sebou nejaké patenty a vynálezy, ale jeho problém spočíva v tom, že 30 rokov ťahá z investorov peniaze, ale nikto tú jeho revolučnú technológiu nechce kúpiť. Teda aspoň doposiaľ neboli predložené žiadne dôkazy o opaku.

 

Podľa môjho názoru ide len o ďalší sofistikovaný podvod (žiaľ, zatiaľ to tak vypadá), ktorý stojí a padá na vstupných investíciách partnerov a ich následnom prerozdeľovaní do pyramídy. Vyššie uvedené fakty tomu nasvedčujú. Celý projekt je len o balamutení a sľubovaní krajších zajtrajškov. Investujte do spoločnosti, zakúpte si „akcie“ a jedného dňa, ak vstúpia na burzu, na tom možno zarobíte.

 

Musím ale uznať, že zo všetkých sofistikovaných projektov ako sú Kairos, OneCoin, Recyclix, Banners Broker, Zeekrewards, Dexcar atď., je SkyWay podľa mňa ten najsofistikovanejší

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom si skúste pozrieť aj diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií k tejto téme. 

Ak už máte so Skyway nejaké vlastné skúsenosti, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie. 

 

Zdroj: čiastočne čerpané z facebookovej skupiny Rozborka MLM projektu

 

Našli ste v tomto článku zaujímavé informácie, ktoré považujete za prospešné? Potom sa o ne podeľte so svojimi známymi a možno tak niekomu pomôžete. Stačí, ak článok budete zdieľať alebo mu dáte like. Určite odporúčam lajknúť moje facebookové skupiny, v ktorých neustále zverejňujem novinky týkajúce sa práce z domu a podnikania na internete. V prvej skupine sa zameriavam všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), druhá facebooková skupina patrí ponukám práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Odporúčam prečítať si tieto tri články:

Základná charakteristika Ponziho schémy – v článku sa dozviete, čo majú spoločné všetky vyššie spomínané internetové podvody. Mal by vám dopomôcť pochopiť, ako funguje každá Ponziho schéma, resp. ako začne, ako prebieha a ako skončí.

 

Čo sú to pyramídové hry a ako fungujú článok o pyramídových hrách + praktické príklady.

 

Pár rád, ako sa nedať nachytať internetovým šmejdom – v tomto článku si môžete prečítať pár mojich postrehov a rád, na čo si dať pozor, aby ste v budúcnosti nenaleteli na nejaký podvod.

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

Dátum: 09.11.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Sydney, ty nemáš šancu ma rozčúliť, nemáš na to. Rozčúlil ma len tvoja blbosť, ale to nebolo z tvojej strany schválne, len si chcel nijake veľké múdrosti sem napísať, a za štyri roky sa ti nepodarilo ani raz, len neskutočne blbosti, demagogicke rozmyšlanie, bez faktov, bez pochopenia skutočnosti, dookola to isté. Žiješ v minulosti, bez okna do buducnosti.

Jediné co je v tvojom príspevku pravda: že nevieš.

A o tebe Tomáš Kohout povie všetko to, že podľa teba Sydney/Boris/Horak má pravdu. Ste na jednej urovni, aj ked si sa snazil viac.

Dátum: 03.12.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

MyNick, tak čo je nové, kedy sa povozíme v Europe ? Už sa tešim , bude to zážitok

Dátum: 09.12.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Už prešiel skoro mesiac medzi tvojmi múdrymi otázkami, už aj diaľnica medzi BA KE je o to bližšie, takze aj skywayom budeš mat možnosť sa previesť od februara.

Dátum: 13.12.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Ne. Oficiální zdroje (web SW) žádné převratné novinky a úspěchy neoznámily.

Pokud tedy nepočítám to, že v Sarjah se stále buduje Innovation Center (bez bližších informaci... ve videu s "novinkami" byly vidět rok staré záběry a před rokem představená lehká trať). A že si společníci mohou zakoupit propagační materiály (nějaké SW brandované propisky, diáře atd.). A že nějaký zmrdolídr z Belgie v oblečcích jako ze Star Treku oblbuje a mění životy lidí v Nigérii. Jo, a byla publikována obecná tisková zpráva o projektu v Sarjah na webu mediální a hostingové skupiny RBC.

To je asi tak vše za poslední čtvrt rok.
Prostě - pokrok nezastavíš. ;-)

Dátum: 14.12.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Viem že teba nezaujímajú správy ktoré nie sú staré aspoň 3 roky, ale aj toto sa stalo na jeseň 2020.

https://vimeo.com/487767939

https://euregionsweek2020.tw.events/exhibitors/uploads/pdf_3/Catalogue_SUSTAINABLE_UKRAINE_1.pdf

https://vimeo.com/485851702

https://rsw-systems.com/news/european-attention?r=9414&lang=en

Dátum: 14.12.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Ale MyNicku... SW se vetřelo se svou obrázkovou prezentací na jakousi konferenci (netroufám si narychlo hodnotit její význam a dopad). Není to první a nejspíš ani poslední úspěch tohoto typu.

https://vimeo.com/487767939

Spousta obecných keců, téměř nic konkrétního (žádné termíny, žádné konkrétní projekty).

Nejvtipnější věta: "...můžeme během 1-2 let implementovat technologii v každém evropském regionu."

Jsem napnutý! Něco podobného se říkalo už v roce 2016 v Nitře. V roce 2015 v Austrálii. V roce 2005 v investičním memorandu Junitského.
Vzhledem k tomu, že v Sarjah se staví už druhým rokem, a ve zkušebním provozu je jen ukázka 400 m dlouhé trati, která neřeší žádný dopravní problém... je ten časový odhad silně podstřelený. Slovo "nikdy" místo "1-2 roky" by tomu slušelo víc a bylo by blíž skutečnosti.

Dále tajuplkný (to není překlep) slib: "Do příštího roku 2021, do podzimu, budeme mít čím potěšit lidi, kteří očekávají zavedení této technologie v SAE."
SW vyklidí a opustí zabraný pozemek? To by mne jako člověka sledujícího zbytečný projekt v SAE potěšilo. ;-)

Že se rozhovor odehrává pod panely s logy projektu "Udržitelná Ukrajina" a "18. evropský týden regionů a měst" mne nevzrušuje. SW se umí velmi dobře "přitulit" k jiným bohulibým i zbytečným projektům a institucím, pokud z toho kápne pozitivní PR.

https://euregionsweek2020.tw.events/exhibitors/uploads/pdf_3/Catalogue_SUSTAINABLE_UKRAINE_1.pdf

Ano, SW se vetřelo i do katalogu tohoto programu. Gratulky!

Z prezentace SW v tomto katalogu je nejzajímavější obrázek:

https://imgur.com/a/agHS0cS

ze kterého vyplývá:
- za 2 roky (od teď?) bude ukončena fáze shromažďování investic a investice se začne vracet
- za 7, resp. 12 let (od teď) se investice vrátí a začne vynášet zisk (délka návratnosti podle toho, typu zvoleného investičního programu)

Zapamatujte si to. ;-)
Zbytek jsou zase obecné kecy, které SW používá už řadu let.

https://vimeo.com/485851702
Během 7 minut se neřeklo nic konkrétního.

https://rsw-systems.com/news/european-attention?r=9414&lang=en

Jen zpráva zastřešující informace obsažené v předchozím.

Co tam máš dál?

Dátum: 14.12.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

“Z prezentace SW v tomto katalogu je nejzajímavější obrázek:

https://imgur.com/a/agHS0cS

ze kterého vyplývá:
- za 2 roky (od teď?) bude ukončena fáze shromažďování investic a investice se začne vracet
- za 7, resp. 12 let (od teď) se investice vrátí a začne vynášet zisk (délka návratnosti podle toho, typu zvoleného investičního program” .

:) Co iného by sa dalo od tvojej odbornosti ocakavať. Skús preštudovať pojem “CAPEX” a potom prídeš na to, že ten obrázok vôbec nič spoločného nemá s crowdinvestingom, ale s návratnosťou financovaní cieľových projektov. Je to veľmi dôležitý parameter, samozrejme nie na tvojej urovni.

Dátum: 15.12.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

MyNick:

řekl jsem snad něco o crowdinvestingu? Ne. Mluvil jsem jen o návratnosti investice. Dík, že potvrzuješ moje slova.

Dátum: 15.12.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

...a abys pochopil smysl mého příspěvku:

ten obrázek říká, že za dva roky (...od teď? Podle obrázku nejsme v bodě nula, už z části zainvestováno je, takže by jeden řekl, že ano - platí to od teď...) začne projekt SkyWay vydělávat a investice se začne vracet (není důležité, kdo a za jakých podmínek investici poskytl). Tedy SkyWay bude mít za dva roky v provozu komerční a výdělečné projekty. A na to se těším!

Dátum: 15.12.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

“řekl jsem snad něco o crowdinvestingu? Ne.”

A toto je čo?

“za 2 roky (od teď?) bude ukončena fáze SHROMAŽĎOVANÍ investic”

Ako zvyčajne, zas nedokážeš uznať že nevieš o com píšeš!

Ten obrázok na strane 73 súvisí s obrázkom na strane 75, takze to súvisí s výstavbou trasy napriklad Rzesow - Vliv alebo Odesa - Berlín.
Všetky tieto prezentácie sú pre potencionálnych OBJEDNAVATELOV cielovych projektov na akcii “18th EUROPEAN WEEK OF REGIONS AND CITIES” , nemá to nič spoločného s SHROMAŽDOVANIM INVESTIC do ktorého investujeme cez SWC.

Zisk z cieľových projektov je len časť z toho čo ovplyvňuje trhovú kapitalizaciu spoločnosti, takze cenu akcii na burze po IPO.

A vôbec nič také sa tam nepíše že od teraz za 2 roky budú postavené trate, nič take tam nie je. Je to od bodu začatia výstavby, pred ktorým je rozhodnutie, objednávka, financovanie, výkup pozemkov, vybavovovanie povolení, projekcia, atd. Ale ty len vykrúcaš informácie, už ma to neprekvapuje, ale sám sebe škodíš, SW a mne určite nie.

Dátum: 15.12.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Podívej se na obrázek: na časové ose je v roce 2 vysvětlivka. CAPEX COMPLETION & ASSET CAPITALIZATION.

Vzhledem k tomu, že SW neprovozuje (zatím?) žádnou výdělečnou činnost, z jakých jiných zdrojů než od investorů DOKONČÍ (COMPLETION) CAPEX? Co jiného se dokončí než shromažďování investičních prostředků a z něj pořízeného a vyrobeného majetku?

"CAPEX z anglického capital expenditures), jinak také investiční náklady, jsou náklady obchodní společnosti na pořízení nového a obnovu starého (nejen) fyzického majetku, jako např. zařízení, nemovitosti, průmyslové a technické vybavení."

Dátum: 15.12.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Ach.

Tak uver tomu čo si vymyslis.

PS
A čo môže byt podľa teba CAPEX v prípade ETP v Bielorusku a SWIC v SAE? Že sa to postaví a budú jazdiť kilometer z jedného konca na druhú a a z cestovného sa vráti investícia?

Dátum: 15.12.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Pouťové atrakce v Sarjah a Gorce samozřejmě nejsou schopné a určené do komerčního provozu - z nich se investice splácet nebude. Víš dobře, že tohle vím. Tak ze sebe nedělej idiota tím, že se ho pokoušíš dělat ze mě.

Jestli to stále nechápeš... tak narážím na to, že kecy o tom že "za dva roky jsme to schopni postavit a začít vydělávat..." má SW... počkej moment... už nejméně od roku 2005.

Dátum: 17.12.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

SW nevyrobi ani na seba, nie to ešte pre investorov./ ak vobec niečo postavia, čo pochybujem, z čoho by to investovali, ved peniaze čo zatial vybrali buť minuli alebo si rozdelili medzi seba/. Je to megapodvod, a to sa dokaže už za par rokov

Dátum: 17.12.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Tak to je! :) :) :) :) :) :) :) :) :)

A čo technicky nezmysel? :) :) :) :)

Daj si čaj pred zaspanim. A teple ponožky.

Dátum: 07.01.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

je rok 2021, kde to viazne ?

Dátum: 07.01.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

“Je to megapodvod, a to sa dokaže už za par rokov”

Toto si napísal 17.12.2020. Tak čo nového chceš vedieť o 3 týždne neskôr? Tak čakaj ešte pár rokov. Čakaj. Čakaj. Čakaj. Dobrú noc ti prajem.

Dátum: 20.01.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Mr. Czech Tomáš Kohout, kde je tvoj aktuálny prispevok? Čo s tvojimi nasledovníkmi, samozvaný whistleblower? Veď vyšiel další odborný článok na behindmlm... :)
https://behindmlm.com/mlm-reviews/evorich-review-skyway-capital-ponzi-spinoff-bumbles-along/

Dátum: 20.01.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Trápne, že?

Dátum: 21.01.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

trapne je, že vychadzaju len članky a nie vagoniky na trať.Ja som uplne kludny, ja som tam nedal žiadne peniaze, nervozni maju byť ti, čo prišli o dolare

Dátum: 21.01.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Jo, trapné. Od tebe.

Dátum: 21.01.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Divně se to zařadilo. Tak pro jistotu znovu:

Jo, trapné. Od tebe (míněno MyNick).

Dátum: 21.01.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

A co já s tím?

Zívám...

Není to nic nového (už o tom tady řeč byla) a netřeba to znovu detailně komentovat. Prostě se podvodník Khovratov rozešel s podvodníkem Junitským. To je už víc než rok co Kohvratov zakázal svým ovečkám mluvit o "SkyWay a strunových technologiíích". Dvakrát přemaloval název "firmy" (SkyWay Invest Group -> NEEW/TNG -> Evorich) a dvakrát změnil legendu, kterou své podvody kryje (investice do dopravního řešení SW -> investice a do kryptoměny CRU -> investice do jiných dalších kryptoměn a "vzdělávací & investiční" balíčky).

Místo blbých keců jsi mohl začít nové téma a povědět nám, kdy, kde a co SW předvede.

Takhle náš učitel při zkoušení usměrňoval žáky, co se ze svých neznalostí zkoušeli nějak vykecat: "Nekecej a mluv!"

Takže MyNicku: "Nekecej a mluv!"

Dátum: 22.01.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Mluvit by mal už ten tvoj Oz z behindmlm, a po rokoch trápenia by mohol preukázať čo spoločného má Khovratov so Skyway Capitalom? Nemá, ani nikdy nemal.
Khorvatov ako riaditeľ SWIC (neskôr NEEW) mal stále aj iné aktivity okrem sprostredkovania financií do crowdinvestingu SkyWay, ktorú činnosť už rok nevykonáva, nakoľko zo strany Skyway (Junickij) mu nebola predĺžená zmluva o spolupráci.
Skyway Capital (premenovaný na Sky World Community) ktorú vedie Kudriasov, naďalej spolupracuje so Skyway, nemá a nikdy nemal inú činnosť okrem toho.

Tak vysvetli, ako môže napísať niekto v januári 2021 článok o tom že s nijakým novým projektom Evorich z dielne Khorvatova má niečo spoločné Skyway, Skyway capital (Sky World Community) alebo Junickij?

Ale ver behindmlm naďalej, ako to už robíš roky. Ja zatiaľ sledujem iné správy, sú to oveľa užitočnejšie.

https://finweb.hnonline.sk/zahranicna-ekonomika/2278601-ziadne-auta-ani-ulice-saudskoarabsky-princ-predstavil-megaprojekt-mesta-buducnosti

https://www.neom.com/en-us/

https://www.facebook.com/508943572591696/posts/uae-government-ministers-and-saudi-arabian-business-representatives-visited-unit/1786208124865228/

Dátum: 22.01.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Tretí link je správne toto
https://rsw-systems.com/news/rbc-press-release?r=9414&lang=en

Dátum: 22.01.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

hnonline.sk: "Mesto The Line sa má ťahať v dĺžke vyše 170 kilometrov a jeho všetka infraštruktúra má byť podľa návrhov na stránkach projektu pod zemou.

Krajinou by mali ľudia iba korzovať či jazdiť na bicykli v neporušenej prírode."

Zajímavé. ;-) A jak to souvisí se SkyWay? Zavrtá se do země?

Dátum: 22.01.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Čítaj o tom viac, asi nie kvôli tomu navštívili SWIC, že by to chceli zavrtat do zeme. Je to projekt, nové mesto budúcnosti, kde je doprava kľúčová, s rozpočtom 500 miliard dolárov, Vyriešil si to jednoducho, ok :)

Dátum: 22.01.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

A boli zvedaví aj na tvoj názor títo ľudia ako by si tam vyriešil dopravu? Lebo na Junického boli zvedaví, a neponúkol im názor, ale riešenia v skutočnosti.. keby sa nerozhodol v 2014 o crowdinvesting, keby nepostavil Marín Gorku, nedostal by sa do SHARJAH, a teraz by im musel povedať, vráťte sa o 3 roky, ukážem Vám riešenia.

On ma riešenie, ani pod zemom ako pred 100 rokmi, ani s brutálnymi betónovými konštrukciami nad zemom, a nevyrieši to ani Hyperloop. Tak potom ako, bez ciest, bez aút, bez emisií, bezpecne, a do 20 minut sa dostať všade?

Vôbec o jednaniach nič neviem, len používam vlastnú hlavu, skús aj ty.

Dátum: 22.01.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

"Tak vysvetli, ako môže napísať niekto v januári 2021 článok o tom že s nijakým novým projektom Evorich z dielne Khorvatova má niečo spoločné Skyway, Skyway capital (Sky World Community) alebo Junickij?"

Nechápeš kontext. Prostě všechny firmy okolo SkyWay (ať už podpůrné, skořápkové, pro lákání a shromažďování peněz od investorů, pro praní peněz) označujeme jako SkyWay (podvod SkyWay). Oz z BHMLM se dopouští nepřesnosti v tom, že někdy jako o hlavní nebo zastřešující firmě mluví o SkyWay Capital (což není úplně přesné). Ale většina těch, co čtou, tak pochopí, jak je to myšleno a o co jde. Divím se, že tobě to jasné není, když jinak všechno víš nejlíp. ;-)

Dátum: 22.01.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

“Nechápeš kontext. Prostě všechny firmy okolo SkyWay (ať už podpůrné, skořápkové, pro lákání a shromažďování peněz od investorů, pro praní peněz) označujeme jako SkyWay (podvod SkyWay).”

Nechápem, ale aspoň ty to chápeš. Obidvaja sledujeme tento projekt 5 rokov, ty si z toho pochopil toľko že Skyway je podvod, a Junickij podvodnik. Gratulujem, pekný výkon.

Dátum: 22.01.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

“Oz z BHMLM se dopouští nepřesnosti v tom, že někdy jako o hlavní nebo zastřešující firmě mluví o SkyWay Capital (což není úplně přesné).”

Oz nepiše nepresnosti, ale úplne blbosti. Takisto ako 22%ny úrok denne. Je to fake news postoj, a ty si mu naletel. Bude to veľmi drahá skúsenosť, ale ti raz určite napíše raz že sorry, to bude tvoj zisk.

A budeš hrdý aj na tvoje odborné komentáre aj tam, Mr.Czech.

Dátum: 24.01.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

I já tobě gratuluji.

Že jsi za 5 let nepochopil, že je to hezky připravený ojeb na blbečky. Bude tu smrdět ještě dlouho, ale kdo do něj nebude přivádět další lidi, nebude z toho nic mít. Přivádíš, Nicku???

5% šance, že se pletu, víc ne.

Jsem zvědavý, co za inovace a pokrok předvede SW letos. V loňském roce nepředvedli vůbec, ale vůbec nic.
Předloni dostavěli 400 m dlouhý úsek testovací trati v Sarjah, na kterém se možná už (už!) letos v březnu v rámci testování svezou první živí lidé. Bravo!

Dátum: 24.01.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Pochopiť a podporiť Junickeho, za ktorým sú desiatky rokov práce, tým s tisícmi odborníkov, postavený park v Marine Gorke, park v SHARJAH, výrobne zavody, tisíce jednaní, výstav, uznaní, správ, obrovský trhový potenciál a stotisíce investorov, je podľa teba pre blbcov. (Výnimkou je samozrejme 2020, kedy vôbec ale vôbec nič sa nedialo ...)

Naletieť fake news správam na bezvýznamnej stránke bezvýznamného blogera Oza, za ktorým je výlučne jeho zmätená hlava s “vlastnými” názormi a pár desiatok nasledovníkov, to je ale pre chytrých ľudí, ako si ty.

Aj na tejto stránke, aj na ostatných kde si komentoval môžeš vidieť sledovanosť a váhu tvojho jedinečného názoru. Kričíš na diaľnici že každý blbec ide oproti.

Dátum: 24.01.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Tak si řekni termín, kdy SW bude mít v provozu alespoň jeden komerčně úspěšný projekt (výdělečný z hlediska provozu, ne z hlediska peněz celkem vybraných od "investorů" versus náklady na stavbu).

Až ten čas nastane, jeden z nás se tomu druhému těžce vysměje. Uvidíme, kdo komu. ;-)

Junitskij má za sebou od 80. let minulého století, kdy s myšlenkou přišel... "tisíce jednání, výstav, uznání, sto tisíce investorů" z řad amatérských blbečků (s profesionálními investory Junitskij neuspěl)... a nula kilometrů komerčně provozovaných tratí. Hezký výsledek za 40 let.

Tak pověz... KDY?

Dátum: 25.01.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Kto si ty aby ti mal Junickij referovať nijake termíny? Hlavne tebe, ktorí keby mal na to možnosť by si len ublížil tomuto projektu, a nedokázal si to podporiť za 5 rokov ani 100 dolármi. Chráni záujem svojich investorov, preto nehrá s otvorenými kartami, je to veľmi tvrdý trh, kde sa musí presadiť. Opačne sedíš na koni, on nepotrebuje tvoje peniaze, ale opačne.

Keď niekomu nestačia tieto správy na to, aby investoval za zlomok nominálnej hodnoty, tak nech čaká na zverejnené termíny. Lenze cena podielov/akcii bude už vtedy úplne iná. Junickij pred troma rokmi povedal, že žiadne detaily cieľových projektov neprezradí. Keby si to nevšimol, aj teraz vyjdú správy až potom, keď o tom hovorí objednavatel alebo prenikne do médií. To bolo aj v Dubaji, v SHARJAH, teraz v Saudskej Arabie, atd. Vies prečo? Lebo tie fakty sú dôležité vtedy, keď tým sa dá vytlačiť cena akcii pred/pri/po IPO, nie teraz! Keď zverejní tieto podrobnosti a termíny, vtedy už budeš plakať. Tu máš správu o tom že zástupcovia Saudskej Arabie ktorí zastupujú projekt v hodnote 500 miliard jednajú v SWIC, to ťa vôbec nezaujíma, chceš vedieť termíny. Múdre. Pri IPO ich dozvieš, plus X dalších.

Junickij nikdy nesľúbil investorom nič take, že povie termíny dokončenia cielovych projektov, ale to, že vytvorí prototyp technologie so všetkým čo treba, a s tým vyjde na svetový trh dopravy. To sa práve deje. Mna už Junickij oklamať nevie, lebo práve to robil s mojimi peniazme načo som mu dal. Keby nikto na svete nechcel presadiť tuto technológiu (nezmysel), to je riziko podnikania, lebo som spoluzakladateľom. To ale nie je podvod, ale zlá investícia.

Keby si chcel pochopit víziu a potenciál projektu, snažil by si čítať medzi riadkami, nie termíny hľadať, čo určite nedozvieš. Tebe ale ide len o to, aby si potvrdil že máš patent na rozum, a si neomylný. Si na omyle.
https://vimeo.com/502548938

Dátum: 26.01.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

no prave, desiatky rokov a tisice odbornikov /to s menej ludmi a skor postavil Musk rakety, elektoroauta a mnoho dalšich/a zatial žiadny vasledok, Z čoho to Yunitsky platil ?ešte mu niečo ostane aj na vybudovanie nejakej dlhšej trate ? Lebo ak chce vracať investorom vklady aj zisky, musi bať každa trať majetkom SW,teda budu aj investormi.Lebo ak to zaplati krajina, kde to postavia, tak zabudnite na zisky !!!

Dátum: 26.01.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Super správa sydney, že nie si v manažmente a nezodpovedaš za finančný plán spoločnosti, preto bude SW stavať trate a predávať autonómne elektromobily so ziskom, aj tak bude oveľa finančne výhodnejšia, ekologickejšia, bezpečnejšia, efektívnejšia ako ostatne druhy dopravy z 20 storočia, lebo nie je non-profit organizácia.

Ty samozrejme môžeš zabudnúť na zisk zo SW.

PS: nemáš na to, nepochopíš. Zmier sa s tým konečne, budeš šťastnejší.

Dátum: 26.01.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Ty zabudni , že raz uvidiš zisk. kedy pochopiš, že po 30rokoch badania to bude trvať šte dalšich 30 rokov ?

Dátum: 27.01.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Bohužiaľ je veľa ľudí ktorí uveria anonymným bezvýznamným trolom s nula znalosťami v danej veci (viď napr COVID), ale ja medzi nimi nepatrím. Takze tvoje rady, predpovede a názory ohľadom distruptivnych a inovatívnych technológií, financií a investícii ma vôbec nezaujímajú, to si tu už predviedol, ale keď máš zvlastny recept na pečenú krkovičku, tak to sem kľudne napíš.

Dátum: 28.01.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

ty si asi najvačši troll, veriš, že technologia so začiatkom vyvoja pred 40 rokmi može byť ešte dnes použitelná ?40 rokov vyvijaju koleso, priehradove nosniky , nosne lana , ako možete ešte byť tak naivni, že verite, že to raz bude v prevadzke ????????????????

Dátum: 28.01.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Nič nového v telke?

AJ JA MÁM KLÁVESNICUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dátum: 28.01.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

:) :):) :)
Snažím sa ovládať :)

“40 rokov vyvijaju koleso”

Príde delegácia zo Saudskej Arabie do SWIC v 2021:

“Dobrý deň, počuli sme že ste vyvinuli koleso, čo to je prosim?”

Sydney/Boris/Horák, ty si neskutočný debil! Ale skuotočne! :)

Dátum: 10.02.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

MyNick ty nie si blby,si asi dosť vysoko v pyramide, tak že ty o peniaze asi neprideš, ale čo ti,čo su hlboko pod tebou, nie je ti ich ľuto? ale ak su hlupi .....a prispievaju

Dátum: 10.02.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

OMG :(

A na vrchole pyramídy je nákladný vlak naložený s uhlím s hmotnosťou 1000 ton, takze za chvíľku sa zrúti tento cely technicky nezmyseľ, Junickij to už neudrží.

Mohol by si mi vysvetlit prečo niektorí ľudia si myslia že Zem je guľatá?

Čo berieš? Aj ja by som to občas potreboval, keď sa mi nechce sledovat reálny svet.

Dátum: 10.02.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Vieš, to je tak, ty pyramída, pár ľudí v 2010 uvidel fantáziu v novej technológií, čo bolo (je aj teraz) pre kopa ľudí len pyramídou. Určitý Laszlo Hanyecz nechcel nikomu ublížiť, nebol v žiadnej pyramíde, ale ponúkol že keď mu niekto pošle jednu pizzu, pošle mu 10.000 bitcoinov.

Dnes má tá pizza hodnotu 450.000.000 USD.

Nečakam že pochopíš súvislosti. Len seď pred počítačom, vypisuj a čakaj.

Dátum: 21.01.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

ved každy rok slubuju, že to bude o dva roky,naťahuju to, aby ziskali dalšich investorov. Poznam aj takych, ktorí ešte aj teraz prispeli do zbieky SW a nedali si vysvetliť, že prispievaju na "charitu" a že už tie penize neuvidia nikdy

Dátum: 19.09.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Muž přes palubu!

Vzpomínáte na solidně a důvěryhodně působícího pána jménem Mikhail Kirichenko?

https://skyway.capital/uploads/news/image/00000818_b.jpg

Provázel (jakože novinář) příznivce SkyWay řadou propagačních videí, dělal rozhovory s lidmi (jakože) pracujícími ve SkyWay a (jakože) investory. A taky pro ty videa psal scénaře (skripty).

Pokud by se vám jeho služby hodily, tak je k mání. Skončil ve SkyWay a přijímá nabídky práce! Můžete mu hodit lano soukromou zprávou na ruský facebook "V Kontaktě":

https://vk.com/id317107910?w=wall317107910_3983

Tak zkušený okecávač by se jistě mohl hodit lidem, co chystají nějaký šmejdský projekt s velkorozpočtovou a důvěru budící propagací.

Která to zvířátka opouštějí loď jako první?
A copak se to ve SkyWay děje?
Je to náhoda, že odchází právě teď - když ani v létě nebyl EcoFest (jasně, za to může koronavirus) a když už tak dlouho SkyWay neukázal nic opravdu nového a existujícího?
Co na to Jan Tleskač?

Dátum: 19.09.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Muž přes palubu!

Vo firme kde je viac ako tisíc zamestnancov, ľudia sa menia. Aj keď kvôli svojej práce (ktorú robil podľa môjho úsudku veľmi dobre) jeho tvár je pre investorov SW známy, nie on je prvý ani posledný zamestnanec ktorý odišiel z firmy. Ja dôvody nepoznám, ale to ze to nema nič spoločné s tým ze nebol v tomto roku ekofest, o tom som presvedčený.
Bohužiaľ, tvoje predpovede čas takisto vynuluje ako ostatné, a projekt ide ďalej aj bez neho.
https://youtu.be/F4cCg3AuXEc

Dátum: 20.09.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Muž přes palubu!

Jasně, mohl odejít z mnoha důvodů a na jednom kašparovi (a své šaškování dělal dobře - uznávám) firma nestojí.

Nedávám do přímé souvislosti jeho odchod a (ne)EKO Fest. Spíš naznačuji, že obojí může mít společnou příčinu - nedostatek financí.

Video hezké, je tam pár vteřin záběrů (snad i reálných) ze stavby sloupů nové delší trati k centru SRTI. Třeba rychlost 150 km/h a přepravu nejméně 80 pasažérů v jedné soupravě SkyWay do listopadu 2020 předvede... a já ti budu moci pogratulovat, že jsi měl v tomhle pravdu. Představ si, že mi to nebude vůbec dělat potíž.Ale pořád je to jen začátek (dosáhne tím SW celkové postavené délky zkušebních tratí 10 km?).

Dátum: 21.09.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Vymysláš ako stále. Medzi tisíc zamestnancov prepustili kvôli nedostatkom financií práve najznámejšiu tvar zo spravodajstva SW, aby tým zakryli že nemajú financie. Podľa teba. Logické.

Práve preto nehovorí Junickij termíny, môže sa stať hocičo. Stalo sa. Redaktor napísal 6 mesiacov, nestihnú to. A čo teraz? Mne ktorý v tom ma podiely, mne to nevadí, tebe, bezpodielového bezvýznamného “kritika”, to vadí. Na zdravie.

Pamätáš na svoje vlaňajšie presvedčenie, že SW sfalšoval dokument programu OSN že len tak pripísal seba medzi partnerov? Hovoril som ti, že to je v druhej edícii, a ty pozeráš prvú v ktorej ešte nebola, aj to si lepšie vedel samozrejme. Medzitým vyšla tretia edícia, a nijakým zázrakom aj v tom je SW, tu to môžeš stiahnuť.

https://www.ungsii.org/sdg-cities?lightbox=dataItem-kewmkp7c

Ešte stále si myslíš že tvoje myšlienky sú tak cenné, že stále potrebuješ otvárať nové príspevky. Stále nevidím koho to zaujíma, ale možno niekto ti uverí. Pre mna znamená viac názor programu ktorú podporuje aj UN Habitat, UNSDSN, UNICEF, UN Academic Impact, WHO... Pre nich je Skyway odborníkom, pre teba Mr.Czech Tomáš Kohout je to podvod. Bože.

Na druhej strane je oveľa viac ľudí, nemáš šancu.
https://youtu.be/vPEfD1WwoBY

Dátum: 21.09.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Když už mne tady tak hezky jmenuješ, nechceš se taky představit? To by bylo fér.

Ad odchod tváře propagace - ano, ze strany SW by bylo logické si ho udržet zejména v krušných časech. Víme ale houby o tom, jaké kdo měl požadavky a co kdo za to nabízel. Tyhle top vypolštářované pozice se dohadují pokoutně (back room deals). A často se v těch jednáních nesmiřitelně střetne chamtivost s hamounstvím a sobectvím, takže nikdo nevyjde jako vítěz.

Ad partnerství s OSN - k tomu jsem se ti vyjádřil zde:
https://www.pracanadoma-skusenosti.eu/discussion/?tid=200016670&mid=200012117

a nezdá se mi, že by se na tom něco změnilo.

Dátum: 21.09.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

A něco z toho videa, co sem MyNick dal:

youtu.be/vPEfD1WwoBY

"The various transport systems should cover the needs of passenger transport in city and cumura..." (nemá být commute?) "...at speed of up 600 km/h.SkyWay claims that it's small transport units with variable passengers capacity can travel safely at intervals of two seconds."

Budeme se tedy těšit na malé kabinky frčící kolem nás rychlostí 600 km/h ve dvouvteřinových intervalech. Fantastické! :D

Teď mi možná MyNick namítne, že to fanouškovské, neoficiální video nemám brát zase až tak vážně. ;-)

Dátum: 21.09.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Ani ty si sa neprepstavil kto je ten veľký anyalytik, len som dal dokopy tvoje príspevky na rôznych fórach, a dal som spolu tvoje mená. Budeš hrdý na toto veľké odhalenie. Je úplne jedno kto som, som len jeden z desaťtisíce investorov, ale ja neohovaram, nepíšem svoj názor, ale to, o com je SW.

“Víme ale houby o tom, jaké kdo měl požadavky a co kdo za to nabízel. Tyhle top vypolštářované pozice se dohadují pokoutně (back room deals).”
Možno v podvodoch, lenže SW do tejto kategórie nepatrí, môžeš písať čo chceš.

Na tvoje velke aktuálne odhalenie, že by autonómne elektromobily môžu nasledovať seba po dvoch sekundách, tu máš odpoved od Junickeho z júna 2018, ešte pred premiérou vysokorýchlostného modulu SW na INNOTRANSe.

https://rsw-systems.com/news/high-speed-skyway-transport

https://rsw-systems.com/news/yunitsky-about-high-speed-skyway?r=Trimoff&lang=en

Dátum: 21.09.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

"Len som dal dokopy tvoje príspevky na rôznych fórach, a dal som spolu tvoje mená."

Ano, to může udělat každý. Takový bonus pro ty zběhlejší a pozorné (o kterém dobře vím). Ale neprosil jsem se tě o to, abys mé jméno zveřejňoval pro ty tupější (dokonce jsem ti k tomu nedal souhlas). Kdybych to chtěl, tak se podepisuji rovnou celým jménem sám.

Říká se - nedělej věci, které nechceš, aby se staly tobě. Takže když jsi to udělal a dal sem mé jméno, bylo by slušné (a určitě by ti nevadilo) abys dal i to svoje... nebo na to nemáš koule??? Na rozdíl od tebe o to slušně žádám.

"...Možno v podvodoch, lenže SW do tejto kategórie nepatrí"

Super vtip!

"...autonómne elektromobily môžu nasledovať seba po dvoch sekundách, tu máš odpoved od Junickeho z júna 2018".

Už jsme se o tom tady taky mockrát bavili.
Ach, já ubohý pořád nechápu, jak z autonomní kabinky vyskáče 6 lidí a místo nich tam 6 dalších nastoupí... během dvou vteřin, než do nich vrazí další přijíždějící kabinka. A je úplně jedno, jakou rychlostí přijede. Prostě přijede za 2 vteřiny. To se na žádném nádraží, na žádném lyžařském vleku jen tak nevidí!

Už se těším, až to předvedete!

Dátum: 21.09.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Kdybych to chtěl, tak se podepisuji rovnou celým jménem sám.

Proč nechceš?

Ale neprosil jsem se tě o to, abys mé jméno zveřejňoval pro ty tupější

To sú kto, akože?

Říká se - nedělej věci, které nechceš, aby se staly tobě.

Nikde som nepísal na SR/CR fóra okrem tohto.

Nic sí z tych článkov nepochopil
Fifth, we have worked out the entire logistics of traffic on the route with the interval of the same 0.5 sec. With boarding at the station, as in the subway, within 25-30 seconds, and not 0.5 seconds, as fringes think. There will be just several platforms, where trains of several dozen unibuses will stay in a mechanical coupling. They will get out along the track and then separate on the track to re-assemble at the terminal station (this resembles playing an accordion, where the bellows stretch or contract). And you do not need to stop at every pillar. For example, trains to Smolensk with the inscription “Smolensk” will go according to the schedule, say, in every 10 minutes. They will be launched to the station in Smolensk via a switch (with a safety interval of about 30 seconds)

Dátum: 21.09.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

"Proč nechceš?"

Nerob zo seba somára.

"To sú kto, akože?"

Ti, co neumí psát, ale umí číst (částečně). Například.

"Nikde som nepísal na SR/CR fóra okrem tohto."

To je jako omluva nebo co?

K dalšímu tvému cancu zkopírovanému ze stránek SW (fajn, že si to sám nevymýšlíš)... Ony už vám jezdí nějaké kabinky na trase do Smolenska? Už máte někde výhybku, která dokáže přehodit kabinky z jedné struny na druhou během 2 vteřin? Už jě někde vidět nástupní platforma, která počítá se současným příjezdem více kabin v těsných intervalech?

Nebo jsou to všechno plány na příští pětiletku? Století?


Dátum: 22.09.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Somára robíš ty zo seba, aspoň takto nebudeš anonymný. Takisto ako ani Junickij nie je, ktorého roky nazyvas podvodníkom.

Mal by najprv jazdiť, potom by mali postaviť trasu, potom naprojektovať, vyfinancovať, objednať a naposledy vyvinúť prototyp technologie? Nedokážeš pochopiť že nevytvárajú webstránky ktoré pri najhoršom zamrznú, ale autonómne elektromobily na ktorom budú jazdiť ľuďske životy AJ s rýchlosťou 500km/h? Nemyslíš si že to potrvá? Pochopil si že keď nijakú trasu postavia to musí slúžiť minimálne 100 rokov? Myslíš si, že keď to bude jazdiť, budeš mat možnosť dostať sa k podielom spoločnosti za take ceny ako teraz?

Dátum: 27.09.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

To si yunitsky tak neveri, že po 40 rokoch vyvoja sa boji vybudovať poriadne dlhu trať ? veď nemusi hneď jazdiť 500 km, zo začiatku by st ačilo 150 , aj tak by to bolo rychlejšieako vlaky a autobusy.Lenže o ten pofiderny projekt žiadny štat nestoji. To by sa nebudovali nove rychlotrate vlakov po celom svete.Na SW zarobili len ti. čo tam nič nedali.Mam znameho, čo vyberl od investorov po 10 000 a viac Eur, teraz sa už pomaly pred nimi skrýva, lebo už v roku 2017 slupoval velke zisky a nič

Dátum: 27.09.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Nič nové si nevymyslel? To ti pomôže v živote dat dookola roky tie isté primitívne otázky pod roznymi menami? Prečo sa nezaoberás s vlastnými investíciami? Už som ti presne vypočítal tvoj zisk z tohto.

Keď niekto investoval pred rokmi do SW urobil výbornú investíciu, nemajú prečo sťažovať. Aj tí, ktorí investujú teraz, aj o rok. Keď im tvoj vymyslený kamarát niečo nasluboval, to sú tak relevantné informácie ako tvoje názory.

Aspoň už si zmenil svoj názor, a nemali by začať hneď s výstavbou trate z Londýna do Tokya, už by ti stačilo 150 km na začiatok. Potom pri skúškach zistia, že by mali použiť iný oceľ, a iný typ zvárania, tak to jednoducho vymenia. No do tvojich projektov by som určite neinvestovali, je to sto percentna ekonomická katastrofa.

Neviem odkiaľ máš tie dôveryhodné informácie že to nikto nechce. Ešte ti nezavolal Junickij, to je asi preto, že? Môžeš tu vypisovať koľko chceš, dozrela na to doba, už to nikto nezastavi. Bolo k tomu potrebný vodca štátu, ktorý dokáže rozmýšľať aj v 50 ročných stratégiách, to je od stredoeurópskej mentality veľmi ďaleko, aj od korupcie. Trh treba preraziť len na jednom mieste, potom to už pôjde samo.
https://youtu.be/UzfcOP1l1qo

Pre mňa výborná správa, pre teba katastrofa, na ktorú prídeš len o roky.

Dátum: 29.09.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Ach, za 50 let... to si na SkyWay už ani nikdo nevzpomene.
Nebo možná jo... pár dnešních naivních jinochů bude v důchodu nadávat, jak ty ve SkyWay ztracené prostředky mohli věnovat rodině, bydlení, vlastnímu podnikání... zkrátka něčemu užitečnému. My ostatní dříve narození už budeme tou dobou nejspíš tak senilní, že nám ten název nebude vůbec, ale vůbec nic říkat.

A že gratuluji SW ke necelým dvěma vteřinám záběru na CGI model jejich trati zakomponovaný do cca sto vteřinové "imidžové" prezentace.

Dátum: 29.09.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Je mi jasné, že si z toho pochopil len 50 rokov, takze podľa teba som písal o tom, že investori budú mat zisk zo SW o 50 rokov. Vôbec nie. Vo videu je to s súvislosti s tým, že SAE boli založené v 1971 a v 2020 pripravujú stratégiu, ktorá je kompatibilná s 100 výročím založenia. Videl si niekedy dokument “doprava v Prahe o 50 rokov”?

Ánó, 2 sekundy (2x). 2 sekundy potom, ako je tam napísané “OUR NEW VISION”. Ešte kolko dopravných inovacii si videl vo videu ktorá môže by kompatibilná s dopravou v Dubai v 2071?

A presne o tom to je. Neexistuje vo svete ani teoretické riešenie (pričom SW už existuje) na zelenú, bezpečnú, efektívnu dopravu za realne peniaze. O tom by si mal rozmýšľať, nie o fikciach. O tom, že trh oceňuje hodnotu Tesly na 200 mld USD, a vyrábajú lepšie autá, a vyriešili to, že nevyfukuje Co2 v mestách. Ale inde. A čo bezpečnosť? Rýchlosť? Kapacita ciest? Čo bude o 50 rokov?

“ Uveril snáď magistrát Londýna približne 100 rokov nazad, keď už v uliciach jazdili prvé automobily, analýze perspektív rozvoja dopravy v meste, vypracovanej špeciálnou komisiou? Za približne 100 rokov budú v Londýne žiť 2 milióny ľudí a 4 milióny koní. Stajní bude viac ako obytných domov. Na všetkých okolitých pozemkoch bude vysadená tráva a ovos, no aj tak to pre daný počet koní nebude stačiť. A vrstva hnoja dosiahne miestami výšku pol metra.
Dnešné prognózy na 50 až 100 rokov sú veľmi podobné, treba v nich len zameniť jednotlivé slová z predchádzajúcej analýzy: koňa za automobil, stajňu za garáž, ovos za benzín, pozemky za asfalt a hnoj za výfukové plyny. “

Junickij, 2015

A ty tu sedíš pred počítačom, a roky to nedokážeš pochopiť o čom hovorí.

Dátum: 29.09.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

MyNick:

"Neexistuje vo svete ani teoretické riešenie (pričom SW už existuje) na zelenú, bezpečnú, efektívnu dopravu za realne peniaze."

Ale jdi ty brepto. SW řešení neexistuje.
SW ještě nikde na světe nepředvedlo EFEKTIVNÍ dopravní řešení (pokud nepočítám ty CGI prezentace). A ani ty vlhké sny Junitského a MyNicka budované na tomto myšlenkovém základě nikdy v budoucnu takovým řešením nebudou.

Nebudu komentovat, zda hračky Junitského jsou nebo nejsou zelené, bezpečné a za reálné peníze.

Dátum: 29.09.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

To, že si dal Junického a mňa na rovnaké myšlienkové základy, to ma naozaj potešilo :) Na toto som hrdý, diki.

A tak už aspoň na rovnakých myšlienkových základoch môžeme konštatovať že Tomáš Kohout je intelektuálny debil.

Dátum: 29.09.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Teš ses ukázal.

Sklouzáváš k nesmyslným závěrům (pokud znáš funkci implikace... z nepravdivého předpokladu jde vyvodit cokoli a výsledek "bude pravda").

Jako obvykle dál sklouzáváš k vulgárním osočením, což naznačuje, že jsi argumentačně v koncích. Ale každopádně to ukazuje, co jsi zač a jakou máš "úroveň".

Nechávám na úvaze admina, aby smazal tvé příspěvky, jejichž jediný smysl je nadávat ostatním a nevyžádaně je označovat.

Dátum: 29.09.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

teš =teď

Dátum: 29.09.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Ale jdi ty brepto. :)

Dátum: 30.09.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

maš pravdu, to už nikto nezastavi, ale ani nerozbehne

Dátum: 30.09.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Hm.

Dátum: 30.09.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Isté je, že tvoj názor na to nema žiadny vplyv, ale neberiem ti ho, uži si to. Roky si nedokázal pochopiť co sa deje, takže pre mňa je úplne v pč tvoje odhady ohľadom budúcnosti.

Dátum: 01.10.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

ale naozaj, v čom to viazne, ved takyto projekt, čo ma zarabať miliardy, nie je to škoda, že ešte nie je nikde v prevadzke ?Ročne prichadzatet o velke prachy.Predsa 40 rokov je dosť dlha doba na to, aby sa to už rozbehlo

Dátum: 01.10.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Je to škoda, aj ja si to myslím. Už by sme zili/cestovali lepšie. Nie je to ale hanba Junického, ale tých ktorí mali možnosť ovplyvniť aby to vzniklo ale pre nich to bolo jedno. Horšie sú len ľudia tvojho typu, ktorí na nič nemajú volyx, predsa roky vypisujú bludy, lebo nemaju na to mozgovú kapacitu, aby pochopili že nemajú na to mozgovú kapacitu. Ja, na rozdiel od teba som aspoň niečo málo urobil pre to, aby za nasledovne roky nebola škoda.

Dátum: 02.10.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

a čo si urobil, dal peniaze podvodnikom?Chudak Junitky, nikto ho nechape, hlupi politici, už sa mohli voziť do práce lanovkou

Dátum: 02.10.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Keď si niekto prečíta aspoň časť z tejto diskusie, aj potom si myslí že SkyWay je podvod a nie šanca ktorá sa nastane raz za sto rokov, ked po technickej stránky pochopí za štyri roky len to že je to lanovka, tak je väčší idiot ako vy traja dokopy, a zaslúži si svoj osud. Aspoň toľko som urobil okrem toho že mám v tom podiely, a prispel som k vzniku tejto technológie.

Dátum: 06.10.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

a čo to je ak nie "lanovka" ked to pojde na tej predpatej strune ? to čo pojde na priehradovom nosniku, nie je nič nove, to by už mohli davno budovať-Uznavam, struna je niečo nove, ale osobne vagony po nej nikdy nepojdu, a ak, tak maximalne 50 km / hod.pri vyššej rychlosti by to nad stlpami pekne nadhadzovalo. Ešte Ta bavi tato debata ? mna hej, Ešte sa budeme takto podpichovať tak 5 rokov,potom na SW zabudneme , ale naivnych, ako boli pri BMG, Horizonte, HM system a ine, čo tam dali miliardy sa najde dosť a zase budu debaty

Dátum: 06.10.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Na tvojej "lanovke" na tej predpatej strune osobne vagony nikdy nepojdu, lebo by to nad 50 km / hod nad stlpami pekne nadhadzovalo. Len idiot vytvára takúto technológiu.
Po certifikovaných kolajniciach na certifikovaných autonómnych elektromobiloch SW už previezli tisícky ľudí z celého sveta s rýchlosťou nad 50km/h, tá na stĺpoch nenadhadzuje. V blízkej budúcnosti to budú milióny ľudí ktorí sa na tom prevezú, aj s rýchlosťou 500 km/h, ani tá nebude nad stlpami nadhadzovať.
Rozdiel je v tom že Junickij je odbornik svetového formátu, a ty len jeden obyčajný bezvýznamný anonymný trol, idiot svetového formátu. Este ťa aj baví robiť sebe reklamu.
Vypisuje, vypisuje, vypisuje, vypisuje, vypisuje 4 roky pod rôznymi menami, dookola to isté. Prečo dedka ešte pustia pred počítač? Prečo nemôžeš pozerať ako správny dôchodca brazílske telenoveli, a mohol by si diskutovať či Jose de Muro podviedol Mariu alebo Emanuele, a od koho vlastne je ten zlaty maly Otavio. Veď by si mal úspech so svojim názorom, a to je aj tak úplne jedno. Mohol by si písať aj o mimozenšťanoch niekde, o nich vieš určite viac ako o Skyway.

Dátum: 07.10.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

kedy nastane ta blizka buducnosť ??? povedz mi približne rok plus minus 5 rokov, a až po tomto termine sa ozvem. Podla tvojich reakcii a podla toho aky si naivny , predpokladam , že tvoje vzdelanie je tak Základaná šklola.Vieš si predstaviť, že SW raz nahradi nakaldne vlaky pri preprave tovarov ? lebo aj taku variantu som videl, Ja si to neviem predstaviť, Nákladny vlak naložený napr.uhlim váži cca 1000 ton. Ak by toto malo isť na stlpoch, tak na priehradove nosniky sa minie tolko železa, že byto bolo 5 x drahšie ako železnica Preto sa všade modernizuju trate a nepočul somže by nejaký štát povedal, nemodernizujme, počkáme na SW .Na tou ž nemusiš reagovť ty blbečku

Dátum: 07.10.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

2027 plus mínus 5 rokov, takže dúfam ze do 2032 sa neozveš.

Dátum: 10.10.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

naša vlada chce v njbližšich rokoch dať do modernizacie železnic 1 mld euro. Prečo m neukažete SW, nvedia o nom, Za mld kolko by bolo km trati SW ? asi vela cez celu europu

Dátum: 10.10.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Dlho si to nevydržal dodržať sľub, do 2032 je ďaleko, ale svoje múdrosti nemôžeš nechať pre seba samozrejme, lebo sú tak cenné.

PS
Lebo stav dopravy v SR a v Európe nie je problém SW, ani nie je jeho úlohou to vyriešiť. On vyvinul a dodá technológiu, keď to od neho objednajú. Lebo v Emirátoch sú múdrejší, a štát riadia vodcovia nie politici. Preto majú stratégiu, nie štvorročné plány.

Asi to nevieš, tankeri majú okolo 500.000 tón, predsa len tak nepotopia. Keď dáš takýto tanker na dráhu SW, nepohne. Pravdepodobne to aj poškodí, takisto keď ho dáš na diaľnicu alebo na železničnú dráhu. Primitivné technologické riešenia používajú, asi preto. Keď dáš vlakovú súpravu plne s uhlím s hmotnosťou 1000 tón na povrch oceánu, tak sa utopí, a takisto nedokáže prejsť cez diaľnicu. Unibike sa nepohne na trate metra, ani na trate shikanzenu. Kamióny nepremávajú vo výške 11 km, a Boeing nedokáže pri rýchlosti 50 km/h vzlietnuť. To sú ale čudné veci, že?

Dátum: 10.10.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

A keď si myslíš že za miliardu postavíš veľa trasy po Európe, tak si na omyle. Výstavba km trate na vysokorýchlostnú dopravu a na väčšiu váhu bude okolo 5 miliónov USD/km, vypocitaj si to. A to je len trasa, bez ostatných. Výstavba vysokorýchlostných železnic s inou technológiou je okolo 100mln/km. Keď nemáš mosty a tunely. A pozri si cenu výstavbu diaľnic za km. Ani šajnu nemáš o tom čo bude stať len projektová dokumentácia týchto stavieb, predsa z toho do 2027 plus mínus 5 rokov postavia tisíce kilometrov. A ty si ten obchod vynechal. Múdre rozhodnutie.

Dátum: 10.10.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Keď už máme taký pekný dátum, mohol by si vysvetlit, ako je to možné že ten tanker s hmotnosťou 500.000 tón sa neutopí, a ten DiCaprio s hmotnosťou 0,07 tón predsa? Keď ťa na tej vysokej škole naučili tak veľa čo je to priehradový nosník, možno aj toto vieš. Ja na základnej som stihol len toľko že 8x7=72, viac už neviem....

Dátum: 10.10.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

MyNick, jako vždy - řekněte křivé (ale pravdivé) slovo o SkyWay a on vyletí jako čertík z krabičky a vypadne z něj spousta kravin a nesouvisejících výkřiků do tmy.

Takže 8x7=72. Proč zrovna tolik? Proč ne třeba 42? (to je univerzální odpověď základní otázku života, kdybys to netušil).

8x7=72 platí asi tak, jako že SkyWay bude jezdit 150 nebo i 500 km/h a přepravovat po jedné trati (i dvoumístným unibikem) desítky tisíc lidí za hodinu.

Už ten matroš neber, MyNicku!

Dátum: 11.10.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Tomáš Kohout ty sa nehanbiš za seba? Ty píšeš o krivej ale pravdivej slove o Skyway? Ty, ktorý vypisuje do Národnej rady, na prezidentský úrad a kdo vie ešte kam, a používaš bežne “pyramídovy podvod”, “negativně hodnotí projekt i odborná technická veřejnost”.
https://www.infoprovsechny.cz/request/okolnosti_navstevy_poslanecke_de
A kto je tá odborná technická verejnosť? Tomáš & Sydney & investor? Keby niekto prečítal tuto diskusiu len od decembra 2019, kedy si ten múdry dopis napísal bol by zhrozený že ten človek vôbec nič o Skyway nevie. Nevidíš že si smiešny, že každý ide oproti, a vôbec nikoho nezaujíma tvoj názor?

Dátum: 11.10.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Ne. Stydím se jen za tebe. Za to, že po světě může chodit někdo tak tupý, nechápavý, nevnímavý, sprostý a zákeřný jako ty.

Neodpovídáš na (správně) položené otázky. Jen urážíš. Sydney se tě ptal, jak to bude s tou nákladní dopravou. Místo odpovědi jsi předvedl (opět) argumentum ad hominem a nakvákal tu spoustu nesouvisejících a nevyžádaných "mouder" o jiných druzích dopravy a dostal ses až k Titaniku a DiCapriovi. 8o)

Vlastně jsi ani neodpověděl na to, proč je podle tebe 8x7=72 (pokud to měl být vtip, tak takový je nestravitelný pro nás, tobě po kolena nesahající tupce).

Každý ať si o tobě udělá názor sám.

Možná se neorientuješ v reáliích politiky v ČR. Na co narážíš:

Prezidenta máme (bohužel) takového, jakého máme. Senilního a nadutého rusko čínského vlezdoprdelku (ale budiž - třeba se jeho geopolitická vize i jeho přičiněním jednou naplní - k naší smůle) přesvědčeného o své nezměrné velikosti, neomylnosti, důležitosti a vtipnosti, který už není ani zábavný, ale jen trapný (stejně jako ty), a který je obklopen bandou vyžírků.

Pokud jde o poslance, jde o partičku v čele se zdravotní sestrou z hnědé strany, jedním téměř neviditelným poslancem a hlavně pak komunistickou mlátičkou s vysokou školou pro policajty. Poslanci si místo své dozorové mise OBSE udělali výlet do Maryiny Gorky. Už to samo o sobě je na pováženou. Tam se podívali na vlastní oči na kabinku SkyWay a SkyWay je při tom mohla hezky vyfotit a napsat o tom článek. I když nikdo z nich není ani v nejmenším specializovaný na oblast dopravy. Dalo by se to rozmáznout mnohem víc (předhodit je opozici a kontrole veřejnosti a nechat je za to pykat), ale jsou důležitější věci na světě.

Dátum: 11.10.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

“Neodpovídáš na (správně) položené otázky. Jen urážíš. Sydney se tě ptal, jak to bude s tou nákladní dopravou. “

Áno? Čítal si tuto diskusiu? Kolko krát som snažil vysvetlit základne veci na ktore potom nepíše nič, len začne dookola to iste?

Po štyroch rokoch odkedy vypisuje, a aspoň 100krat som mu na tomto fóre odpovedal, toto je podľa teba správne položená otázka???

“Ja si to neviem predstaviť, Nákladny vlak naložený napr.uhlim váži cca 1000 ton. Ak by toto malo isť na stlpoch, tak na priehradove nosniky sa minie tolko železa, že byto bolo 5 x drahšie ako železnica Preto sa všade modernizuju trate a nepočul somže by nejaký štát povedal, nemodernizujme, počkáme na SW “

Za chvíľku je 2021, toto je otázka po štyroch rokoch diskusie? Kedy si počul niekedy od Junickeho že vytvára technológiu po ktorej prejde náklady vlak naložený uhlím vo váhe 1000 tón? Kedy niečo take povedal? Kto hovoril že staví železničné trate? Kto hovoril že už nebudú modernizovať železničné trate vo svete? Keď Ford vytvoril auto prestali stavať železnice? Aj ty si myslíš že už nebudú budovať nové infrastruralne projekty vo svete? A tam sa potom rozhodne ktorú sa oplatí viac.

A keď ti chyba odpoved ohľadom nákladnej dopravy, tak tu je. Nákladny vlak naložený napr.uhlim váži cca 1000 ton tam určite nenájdeš.
https://youtu.be/dIxtCCq0eCI

Dátum: 11.10.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

verim, že v emiratoch su "mudrejši", minaju peniaze, ktore im prišli zo zeme, nič nemuseli robiť, Ale ta trať v emiratoch / ine štaty nemaju zaujem / bude stačiť na vyplácanie 500 000 investorov ? čo urobite, ak sa v inych krjinach nič nevybuduje, vrátite peniaze ? veď sa už minuli,najma ak je to v Bielorusku

Dátum: 11.10.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Neviem odkiaľ berieš že Iné štáty to nechcú, ale kľudne sebe uver.

Viem že to nemá zmysel, lebo som to s tebou už pokúšal aspoň 20x, zbytočne.

“bude stačiť na vyplácanie 500 000 investorov ? čo urobite, ak sa v inych krjinach nič nevybuduje, vrátite peniaze ?”

Kde sú tie peniaze? Na účte niekde? Tak z čoho bolo financované toto za 7 rokov?
https://youtu.be/br3KCN0T84w
Nechápem čo je to “vyplácanie investorov”? Každý investor bol vyplatený, dostali to čo im bolo prisľúbené: podiel v spoločnosti.
Podpísali konvertibilnú zmluvu, poskytli pôžičku spoločnosti, kde je uvedené že im to spoločnosť vráti do 3 rokov, s úrokom do 4% ročne, keď je spoločnosť zisková! Neviem o tom, že by niekto chcel za tieto podmienky po troch rokoch naspäť svoje peniaze, nech to skúsi, ja určite nechcem.

Vies prečo nechcú ľudia naspäť peniaze? Lebo zábezpeku za svoju pôžičku dostali podiel v spoločnosti. A tá má oveľa vyšši nárast za 3 roky, ako 4% ročne. Samozrejme to vie ten, ktorý sleduje a chápe čo sa deje.

Vies čo sľúbil Junickij? Zjednodušene, vytvorí prototyp technologie, a vyvedie to na svetový trh. Budú zákazky, začnú s výstavbami a keď posúdi že reálna hodnota podielov priblíži k nominálnej (1USd) uskutoční sa IPO, vyjde na burzu a trh sa rozhodne akú to má hodnotu.

Sú dve scenáre. Veľkí hráči, investične fondy a ostatní ktorí môžu nakupovať výlučne po IPO na verejnej burze, nebudú mat záujem o akcie spoločnosti. V tom prípade klesne hodnota akcii (možno dočasne), to ale nie je podvod, ale zlá investícia. Na toto Junickij nemá žiadny vplyv, okrem svojej maximálnej práce.

Druha variacia je opačná. Pozitívna. V tom prípade cena na burze vyjde nad 1 USD, môžu investori na burze predať, a ti ktorí majú podiely, pravdepodobne urobia najlepši obchod v živote, ostatní budú plakať.

A teraz počitaj. Dajme tomu IPO sa uskutoční o 2-3 roky (na to žiadne oficiálne termíny nie sú) a klesne cena na burze o 90% (!) čo je úplne nereálny scenár, a trhová hodnota podielov bude 0,10 USD. Práve prebieha akcia do konca októbra kde pri 5000 USD môže mat investor diskont 100 (od novembra to bude už len pri sume 10.000), takze za 5.000 USD dostane 500.000 podielov.

Pri poklese o 90% na burze to o 2-3 roky môže predať za 50.000 USD. To je 1000% zisk za 2-3 roky, A keď to bude 5 rokov, je to problém? A môže sa stať že cena akcii vyjde (vyjde!) nad 1 USD, v tom prípade ma nový život s 500.000 USD.

Takúto možnosť ma človek raz za 100 rokov.

A ešte som o dividendách ani nepísal.

Určite ti sú blbi, ktorí v tom majú podiely a nie ti ktorí vývoj pozerajú z vonku?

Dátum: 12.10.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

same kecy,nikdy s nič nepostavi a nič sa nebude vyplacať, už to pochop

Dátum: 12.10.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Ty si tu už predviedol svoje znalosti, takze som pochopil že si nemohol dôjsť k inému záveru. To bolo naozaj vysoké pre teba, nemôžem očakávať od človeka pochopiť pojem “trhová kapitalizácia akciovej spoločnosti”, ktorý pred týždňami napísal toto

“aj sky way bude drahy, aby mohli vyplacať tie miliony investrom, tak listok musi stať ako letenka !!!”

Takze iPhony sú “drahé” preto, lebo cena akcii Apple je vysoká. Alebo opačne? Keď zdvyhnú cenu iPhonu na trojnásobok tak trhová kapitalizácia Apple z 2000 miliard vyskočí na 6000 mld USD???

Ach jaj. Ešte dobre že máš tú veľmi vysokú školu. Aspoň ťa okrem toho čo je predpätý nosník naučili na základe ekonomiky aj to, čo je to výherná vkladná knižka. Bohužiaľ, už je iná doba.

Vydrž to už do 2032, hneď to bude.

Dátum: 12.10.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

Sorry, tá iná dobe vo svete stále bola!

A daj si rúško! Úprimne.

Dátum: 15.10.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Muž přes palubu!

variš z vody !!!čo by pri SW vyhnalo akcie ? myšlienky Yunitskeho ? ako to možeš porovnavať s takou ziskovou spoločnosťou, akou ja Apple a ine ??

Dátum: 31.10.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Muž přes palubu!

Mikhail Kirichenko je zpět ve SkyWay. Hurá!
Pánové se nakonec dohodli.

Dátum: 31.07.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Řeč už nestojí, SW v Sarjah možná zase něco skutečně staví...

Slíbil jsem MyNickovi něco k zamyšlení... tady to je:

SkyWay (SW) a budování 2.5 km dlouhé testovací trati v Sarjah v rámci projektu Sarjah Reasearch Technology and Innovation Park (SRTI)

SkyWay v lednu 2020 v tisku tvrdilo, že do půl roku otevře v Sarjah další testovací trať - 2.5 km slouhý úsek, na kterém bude moci jezdit s Unibusy (kapacita 80 osob v jedné soupravě) rychlostí 150 km/h.
https://www.dubailad.com/the-skys-the-limit-as-sharjah-test-new-driverless-sky-pods/
V srpnu tedy měl být tento úsek hotový. Vzhledem k situaci s šířením čínské chřipky jde pochopit, že se termín dokončení opozdí, takže si na tu švandu ještě chvíli počkáme. Budiž.

Nebylo úplně jasné, kde tato trať bude postavená. Vzhledem k tomu, že se již (těsně před termínem plánovaného dokončení) začalo okolo toho něco dít, máme indicie pravděpodobného místa stavby. Pojďme se podívat na stav věcí a to, jak zapadají do plánu výstavby SRTI. Některé lze vnímat pozitivně, některé jsou tak trochu podezřelé a podivné.

Pokud SW pokročila ve spolupráci se SRTI ve stavbě testovacího úseku, je to dobře. (Zatím) kusé a z jiných zdrojů nepotvrzené informace do sebe celkem zapadajít a působí docela pozitivně a autenticky.
Každopádně... v tuto chvíli se tu bavíme o pokračování stavby - na základě (zatím) jen jedné jediné nepříliš kvalitní fotky publikované propagandistickou mašinou (která už několikrát předvedla, jak dovede získávat zdání legitimity, vypouštět do éteru neopodstatněné optimistické zprávy atd.).

Jako problém vidím to, že ve zveřejněných plánech SRTI se se SkyWay v areálu SRTI zjevně nepočítá - což je v rozporu s tím, co se zatím celkem prokazatelně děje. To může být chyba SRTI (v tom, že publikuje zastaralé nebo nepřesné materiály). Nebo je to předzvěst potíží.

Více zde - storyboard: https://imgur.com/a/ayoIEHE

Dátum: 31.07.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Řeč už nestojí, SW v Sarjah možná zase něco skutečně staví...

Super práca. Robil si s tým. Gratulujem. A koho to zaujíma?

Nikdy som neurobil takúto hĺbkovú analýzu podľa fotiek, podľa pilierov, možno keby sme išli do SWIC spolu, skôr by si v tom zorientoval ako ja. Mám v tom ale pár stotisíc podielov. Čas ukáže čo ma väčšiu hodnotu, moje podiely, alebo tvoja hĺbkovú analýza.

Dátum: 01.08.2020

Vložil: Laco

Titulok: Re:Re:Řeč už nestojí, SW v Sarjah možná zase něco skutečně staví...

Caute clapci ( Tomas a spol. ), mame sa chytit na tieto Vase uvahy?

Dátum: 03.08.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Řeč už nestojí, SW v Sarjah možná zase něco skutečně staví...

Jak "chytit"? Obávám se, že nerozumím otázce.

Dátum: 05.08.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Řeč už nestojí, SW v Sarjah možná zase něco skutečně staví...

ty fakt veriš. že sa Ti niečo vráti ? človek ale musi snivať, bez oho asi život nemá cenu

Dátum: 21.07.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Aby řeč nestála...

Pro pobavení - něco, jak SkyWay na svém webu vaří z vody. Nemá dost materiálu, tak produkuje nesmyslná videa s počítačovou animací a "upravenou" realitou.

Letos totiž nebude (prý kvůli situaci okolo koronaviru) EcoFest - konvent sraz miláčků SkyWay v Maryině Gorce v Bělorusku. Takže chybí "letní téma".

Zároveň není ani možné publikovat videa a fotky z pokračování staveb v Sarjah a Dubai... protože se nic takového neděje. Přestože podle některých článků (ve skutečnosti PR tiskových zpráv z tlamy SkyWay) by již měla být dokončena (nebo být těsně před dokončením) další stavba... 2.5 km dlouhá testovací trať někde poblíž Sarjah pro 80-místné Unibusy jezdící rychlostí 150 km/h.

www.dubailad.com/the-skys-the-limit-as-sharjah-test-new-driverless-sky-pods/

Takže SkyWay publikuje rozhovory s různými pracovníky a "odborníky" jako že ze SkyWay, kteří dělají "osvětu" - vysvětlují různé aspekty a problematiku strunové dopravy...

...A DOPROVÁZÍ TO ZRYCHLENÝMI (ZFALŠOVANÝMI) VIDEI A POČÍTAČOVÝMI ANIMACEMI, ABY TO LÉPE VYPADALO.

Viz:
https://youtu.be/8Uo5oR67Or4?t=120

(všimněte si zrychleného kmitání trávy v popředí... a to rychlost pohybu kabinky není nijak závratná, rozhodně nepřipomíná 150 km, jaké mají Unibusy na pevné trati dosahovat)

https://youtu.be/8Uo5oR67Or4?t=155

(všimněte si zrychleného cákance za autem se snímací kamerou v čase 2:36)

Na konci videa je to už čistá počítačem animovaná fikce - jako že "reálně" vypadající záběry na tratě SW z míst, kudy zjevně nevede:
https://youtu.be/8Uo5oR67Or4?t=235

Směšné je i nové zdůvodnění, proč trať v Maryiině Gorce není dost dlouhá na otestování slibovaných rychlostí a kapacit... prý že trať nakonec udělali ze svého rozhodnutí tak krátkou, aby pokračování delší trati nezasáhlo do chráněných mokřadů. Ale máme tu nový slib: SW nakoupí nové pozemky pro další, 22 km dlouhou trať poblíž, podél silnice R68 z Maryiny Gorky. Neříkal dříve Junitský něco o tom, že je vypekl stát? Že pozemky v požadované délce jim na poslední chvíli odřekl, a dal jim jen mnohem menší než požadovaný kus země?

Až se za rok, za dva začnou lidé ptát, kde že ta 22 km dlouhá trať je... tak se jistě dozvíme, že to sliboval nějaký inženýr (který už ve SW stejně nepracuje) a že neměl správné informace. Že máme věřit jen Junitskému. ;-)

Dátum: 22.07.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Aby řeč nestála...

“Neříkal dříve Junitský něco o tom, že je vypekl stát?”

Řikal, ty veľmi múdry analytik, řikal. Lenže nie v Bielorusku ale v SAE. Tam sú pridelené pozemky od štátu v SHARJAH a 25 km dlhy pozemok pre vysokorýchlostné testy v AbuDhabi. V Bielorusku im nič nebolo pridelené, ale brali do prenájmu bývalý vojensky park v 2015 s rozlohou na 36 hektároch. Vo všetkých pôvodných plánoch aj vo videách v 2015/16 vidieť že z parku by mal vyjsť 20km dlha trasa mimo parku na rýchlostne testy, mali na to predbežný prislub, ale nakoniec nedostali na to stavebné povolenie, o tom hovorí “Deputy General Designer for Science”, ale ty ako vekmi múdry analytik z toho pochopíš toľko že “prý trať nakonec udělali ze svého rozhodnutí tak krátkou, aby pokračování delší trati nezasáhlo do chráněných mokřadů”. Tak to vypočuj ešte raz. Keď pozemok je dlhy 1,2 km, na to nevieš ani z vlastného rozhodnutia postaviť 20 km dlhu trasu. Pre teba je to samozrejme novinka, ale keď pri tvojom tempe dôjdes k prejavu Junickeho na Ekofeste 2018 (!), potom prídeš na to, kto tára blbosti.

Už dávnejšie pripustili variáciu, že trasu pre rýchlostne testy postavia aj “doma” na inom pozemku, lebo je to jednoduchšie a lacnejšie ako o tisíce kilometrovej vzdialenosti od vývojárov z Minsku do AbuDhabi. O tom je to video pre tých, ktorí majú základné znalosti o SW, od čoho si ty veľmi ďaleko.

Keď nevieš rozpoznať čo sú ozajstne zábery vo videách a čo sú animácie, tak ti viem odporúčať len slova Junickeho, že najväčšiu rýchlosť čo dosiahli zatiaľ bolo 103km/h v ETP. To ale neznamená že nemôžu ist rýchlejšie, ale to, že len 1 kilometer dlhé trasy sú postavené, zatiaľ, a to nestačí na väčšie rýchlosti zrýchliť a zastaviť. To, že Unibus konštruovaný na rýchlosť DO 150km/h neznamená že nemôže ist pomalšie, takisto ako ani ty neideš do garáže s rýchlosťou 50km/h lebo toľko je maximálna povolená rýchlosť v meste. A ešte ti pomôžem aj v tom aby si vedel rozpoznať animácie, nikde okrem ETP a SWIC v SHARJAh NIE SÚ POSTAVENÉ trate SW, a nikto opak netvrdil, takze to sú animácie, predstav si.

Keby si vedel čo treba pozerať, už by si dávno videl že stoja všetky piliere a sú tam všetky komponenty na 2,5km dlhu trasu v SHARJAH na čo tak veľmi čakáš, takze úplne zbytočne veríš tak veľmi v tom že nič sa nedeje v SHARJAH a v ETP.

Dátum: 22.07.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Aby řeč nestála...

PS
Už som viackrát mal pocit že si už dorazil na úplné dno svojich schopnosti, ale stále ma vies prekvapiť.

“Letos totiž nebude (prý kvůli situaci okolo koronaviru) EcoFest - konvent sraz miláčků SkyWay v Maryině Gorce v Bělorusku.

“prý kvůli situaci okolo koronaviru”. Tak prečo asi? Mali by pozvať v auguste 2020 do Bieloruska z 50 štátov 5000 ľudí ako vlani? To by bolo múdre rozhodnutie, že?

Nenávisť a neschopnosť priznať svoju nevedomosť z teba robia úplného idiota, takisto ako v “boji” na behindmlm, Mr.Czech.

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>

Pridať nový príspevok