Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

08.12.2017 15:18

Na obrázku je Hyperloop, ktorý umožňuje prepraviť ľudí bezpečnejšie a šetrnejšie k prírode. Dopravný systém, vďaka ktorému bude umožnená preprava ľudí a tovaru po koľajniciach, ktoré budú umiestnené nad našimi hlavami. Bezpečie, šetrnosť k prírode, minimálne náklady na prevádzku takejto trate, presne to si dnes sľubuje od projektu Skyway jeho autor. Ten sľubuje pre investorov dlhodobý pasívny príjem, na ktorom budú zarábať aj ďalšie generácie. Je to ale skutočne tak? Rysuje sa nám tu revolučný biznis, alebo ide opäť len o ďalší podvod na ľudí?

 

Čo je to SkyWay a kto za tým stojí

SkyWay má byť nadúrovňový dopravný systém, ktorý bude na pohyb využívať patentovanú strunovú technológiu. Má ísť o revolúciu, ktorá zmení celkový systém dopravy. Dopravnými prostriedkami SkyWay majú byť samostatné kapsule alebo celé súpravy kapsúl zavesených na koľajniciach, ktoré budú visieť vo vzduchu. Vývojári si od nich sľubujú vysokú rýchlosť a bezpečnosť, nízke náklady na prevádzku a šetrnosť k životnému prostrediu.

 

Železničný inžinier a ruský vedec Anatoly Junitský so svojim prototypom. Nápad na SkyWay vznikol v Bielorusku už pred mnohými rokmi a za projektom má stáť ruský vedec Anatoly Yunitskiy (Junitský), ktorý na ňom pracoval údajne až 39 rokov! Anatoly Yunitskiy je zároveň prezidentom spoločnosti SkyWay Group of Companies.

Anatoly Yunitskiy je pôvodným vzdelaním železničný inžinier, podľa oficiálneho zápisu autor viac ako stovky rôznych patentov a osemnástich kníh, rovnako ako ďalších 200 vedeckých štúdií a publikácií. S jeho osobou sa spája celý rad rôznych ocenení, a to platí celosvetovo - nie je teda oceňovaný len v Bielorusku či v ďalších bývalých zväzových republikách ZSSR.

 

Ako to má fungovať - možnosti, ako zarobiť na SkyWay

Podstata investičného projektu SkyWay spočíva v nakupovaní akcií Euroasian Rail SkyWay Systems, American Rail SkyWay Systems, African Rail SkyWay Systems a tiež Australian & Oceanic Rail SkyWay Systems prostredníctvom investičného fondu SkyWay Capital a ďalších podobných spoločností (tie sú partnermi spoločnosti SkyWay Group of Companies). Riaditeľom investičnej spoločnosti SkyWay Capital je Jevgenij Kudriašov. 

Hodnota spomínaných akcií by po uvedení na burzu mala podľa vyjadrení majiteľov tohto online „biznisu“ výrazne vzrásť, a to odhadom do 2 až 5 rokov. Hovorí sa, že rozdiel môže byť až v horizonte niekoľko tisíc percent, akcie zakúpené vo vhodnom čase údajne môžu zvýšiť svoju hodnotu dokonca až päťstokrát.

 

Peniaze, ktoré spoločnosť SkyWay získa od svojich partnerov/investorov, má použiť na dokončenie projektu – výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku. Ten je potrebné vybudovať, aby spoločnosť získala certifikáciu a mohla tak začať s výstavbou projektu. Spomínaný EkoTechnoPark má slúžiť aj na testovanie budúcich technológií.

 

Zarobiť peniaze je možné nielen investovaním, resp. nakupovaním akcií spoločností, ale aj tým, že tento internetový „biznis“ úspešne odporučíte ďalším ľuďom. Ide o viacúrovňový provízny systém, vďaka ktorému vám spoločnosť vyplatí až 20 % z investícií členov, ktorých do systému privediete.

 

Investovať, či neinvestovať?

Projekt vyzerá zaujímavo a niečo podobné by v budúcnosti určite mohlo fungovať (som v tejto oblasti laik, takže sa môžem mýliť). Majiteľ spoločnosti Anatoly Yunitskiy je skutočná osoba, čo pri väčšine internetových biznisov nebýva samozrejmosťou. Naša planéta určite potrebuje podobný druh dopravy. Je tiež pravda, že SkyWay sa prezentuje na rôznych svetových výstavách a veľtrhoch. Problém však vidím v investičnej príležitosti, konkrétne v partnerskej spoločnosti SkyWay Capital. Tu je pár dôvodov, prečo vo mne SkyWay Capital vzbudzuje nedôveru a prečo do tohto projektu rozhodne neodporúčam investovať.

 

1.) Na začiatku bola vízia - a tá tu stále ešte je, budúcnosť potenciálne neistá

Skyway v súčasnej dobe nefiguruje na žiadnej verejnej burze, teda jednoducho platí, že kupujete len fiktívne (ak chcete - virtuálne) akcie. Presnejšie povedané, dostanete zdrap papiera s názvom certifikát, v ktorom firma potvrdzuje, že vám rezervuje nejaké akcie (také „akcie“ vám môžem vyrobiť aj ja).

 

Podľa oficiálnych videí, ktoré SkyWay prezentuje, ak investujete 4 000 dolárov (za túto investovanú sumu dostanete milión „akcií“), zarobíte milión USD, pretože keď spoločnosť vstúpi na burzu, jednu akciu budete môcť predať za 1 USD (milión akcií = milión USD).

 

Ak SkyWay niekedy vstúpi na burzu, o čom ja pochybujem, hodnota jednej akcie určite nebude 1 USD. Cenu na burze určuje dopyt a ponuka. Pokojne sa môže stať, že ak vstúpia na burzu a ľudia budú chcieť svoje akcie predať a zarobiť, nikto o ne nebude mať záujem. V tom momente sa ukáže ich skutočná hodnota.

 

 

Čo je však zaujímavé a čo ľudí zrejme láka, je, že SkyWay garantuje odkúpenie vašich certifikátov za 1 USD. Takže ak vstúpia na burzu a ukáže sa, že skutočná hodnota ich akcií je veľká nula, SkyWay sľubuje, že ich od vás odkúpi.
To sú krásne sľuby, no nereálne. Jednak na burzu nikdy nevstúpia, a aj keby, určite svoje sľuby nesplnia, v opačnom prípade by skrachovali. Stačí jednoduchá matematika. Registruje sa 100 000 ľudí a každý z nich investuje 4 000 USD. SkyWay zarobí 400 miliónov USD. 50 % z tejto sumy sa rozdelí do pyramídy, medzi partnerov (aby mali motiváciu lákať do tohto projektu ďalších ľudí), nejaké peniaze SkyWay určite minie na výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku atď. Ak však spoločnosť vstúpi na burzu, bude musieť odkúpiť od 100 000 ľudí presne 100 miliárd akcií. A keďže garantujú odkúpenie jednej akcie za 1 USD, tak si to spočítajte. Odkiaľ SkyWay získa 100 miliárd USD? To sa možno dozvieme nižšie, v bode 2.

 

Mimochodom, ešte v roku 2016 sa písalo, že SkyWay vstúpi na burzu v roku 2017. Je pomaly koniec roka, a zatiaľ sa nič nedeje. Údajne to odložili na rok 2018. Rovnaká pesnička, ako u X podobných spoločností, ktoré predávali bezcenné papieriky sľubujúc, že keď vstúpia na burzu, odkúpia ich od vás za oveľa vyššiu sumu.

 

Pôsobia na vás všetky tie vyhlásenia od SkyWay dôveryhodne, alebo si myslíte, rovnako ako ja, že ide len o navijak na ľudí, ktorí sa ľahko nachytajú na vidinu obrovských ziskov?

 

2.) Kde sa berie zisk už teraz, keď sa nič nepostavilo? Z čoho vyplácajú peniaze?

SkyWay tvrdí, že podpísal kontrakty za miliardy dolárov (z týchto peňazí majú vyplácať svojich partnerov) s niekoľkými vládami po celom svete (napr. podpísané zmluvy s austrálskou a indickou vládou v hodnote 922 mil. USD). Je však zaujímavé, že žiadna vláda o tomto tvrdení nič nevie. 

Ani samotná spoločnosť, ani ľudia, ktorí do tohto biznisu investovali, doteraz nepredložili žiadne dôkazy o vyššie uvedenom tvrdení. Žiadny územný plán, stavebné povolenie, vládne dokumenty, proste čokoľvek, čo by potvrdzovalo, že SkyWay má podpísané zmluvy za miliardy dolárov. Čokoľvek, čo by dokazovalo skutočné príjmy SkyWay, poprípade aspoň záujem o ich revolučný dopravný systém. Prečo spoločnosť nepredloží nejaké podpísané zmluvy aspoň svojim partnerom/investorom? Zavreli by ústa všetkým pochybovačom a taktiež aj čoraz nervóznejším spoločníkom. Bol by to jasný dôkaz serióznosti tohto „revolučného projektu“.

 

Skyway dopravný system budúcnosti - avšak, zatiaľ len vo forme množstva prezentačných videí a simulácií.

 

Jediným ľahko viditeľným zdrojom príjmov spoločnosti sú peniaze od investorov, ktorí si za ne kupujú bezcenné certifikáty. A je viac než pravdepodobné, že práve tieto peniaze firma používa aj na vyplácanie odmien (môžem sa mýliť). Ak je to pravda, tak nejde o nič viac, než prerozdeľovanie peňazí prostredníctvom pyramídovej hry/Ponziho schémy.

 

Pri každom systéme vždy sledujte, odkiaľ berú peniaze na výplaty. Ak sú z vkladov, registračných poplatkov, investícií nových členov, ide o pyramídovú hru/Ponziho schému.

 

3.)  Nemajú povolenie na poskytovanie investičných služieb

Ak má ísť o kupovanie akcií spoločnosti, je to investovanie. Aby mohla spoločnosť podnikať v tejto oblasti, potrebuje mať na to licenciu od Slovenskej národnej banky. Čo myslíte, má SkyWay povolenie na poskytovanie investičných služieb?

 

Na webe Českej národnej banky sa dokonca objavuje oznámenie, že investície do cenných papierov Euroasian Rail SkyWay Systems Holding nie sú v súlade so zákonmi. Viac informácií:

https://www.cnb.cz/cs/spotrebitel/ochrana_spotrebitele/upozorneni/upozorneni_euroasian_rail_skyway.html

 

Podobná správa prišla aj z Estónska, Talianska, Belgicka a Lotyšska. Dá sa teda predpokladať, že spoločnosť SkyWay nemá na predaj akcií licenciu od žiadnej krajiny EU.

 

4.) Nie príliš čistá minulosť zakladateľa SkyWay

Pán Yunitskiy je usvedčený z predchádzajúcich finančných podvodov menšieho rozsahu. Na diskusiách som našiel niekoľko odkazov, v ktorých tohto pána usvedčujú z klamstiev a podvodov. 

 

5.) Môže vôbec dopravný systém, ktorý ponúka SkyWay, fungovať?

Nie som odborník, aby som hodnotil technickú stránku tohto projektu. To prenechám niekomu inému. Ono je to asi aj tak jedno, pretože SkyWay je podľa mňa finančný projekt, v ktorom technická stránka plní úlohu návnady. Niečo v zmysle:  aha, pozrite sa, máme revolučný produkt (dopravný systém), do ktorého keď investujete, do 2-5 rokov z vás budú milionári.

 

V každom prípade, v rôznych internetových diskusiách sa viacerí znalí ľudia zhodujú na tom, že technológia koľajníc SkyWay nie je realistická a návrhy realizácie nie sú úplne domyslené.

 

V nižšie uvedenom článku si môžete prečítať, v čom bol hlavný nedostatok strunových technológií pána Junitského už v roku 2002 -  https://www.membrana.ru/particle/2486

V článku sa píše o tom, že správy prezentujúce STU možno rozdeliť na tie o testovacej prevádzke, na tie o účasti na výstavách a na tie o prednáškach a návštevách významných hostí. Teda už pred 15 rokmi pán Junitský postavil testovací polygón, prijímal delegácie z celého sveta, prezentoval sa pred Putinom, Žirinovskim a jazdil po výstavách. Aká teda bola hlavná výhrada v roku 2002? Že nepostavil ani jeden kilometer trate. A aký je dnešný stav? Polygón, výstavy, politici a 0 km tratí.

 

Mohlo by vás zaujímať:

7 spôsobov, ako rozoznať serióznu investíciu od finančného podvodu - v článku si môžete prečítať základné rozdiely medzi serióznymi investíciami a pyramídovými podvodmi.

 

Pár slov na záver

Musím uznať, že SkyWay je po technickej stránke tak detailne premyslený, aspoň pre laikov, že vzbudzuje dôveru. Pán Yunitskiy existuje, čo u podobných projektov nebýva zvykom. Určite má za sebou nejaké patenty a vynálezy, ale jeho problém spočíva v tom, že 30 rokov ťahá z investorov peniaze, ale nikto tú jeho revolučnú technológiu nechce kúpiť. Teda aspoň doposiaľ neboli predložené žiadne dôkazy o opaku.

 

Podľa môjho názoru ide len o ďalší sofistikovaný podvod (žiaľ, zatiaľ to tak vypadá), ktorý stojí a padá na vstupných investíciách partnerov a ich následnom prerozdeľovaní do pyramídy. Vyššie uvedené fakty tomu nasvedčujú. Celý projekt je len o balamutení a sľubovaní krajších zajtrajškov. Investujte do spoločnosti, zakúpte si „akcie“ a jedného dňa, ak vstúpia na burzu, na tom možno zarobíte.

 

Musím ale uznať, že zo všetkých sofistikovaných projektov ako sú Kairos, OneCoin, Recyclix, Banners Broker, Zeekrewards, Dexcar atď., je SkyWay podľa mňa ten najsofistikovanejší

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom si skúste pozrieť aj diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií k tejto téme. 

Ak už máte so Skyway nejaké vlastné skúsenosti, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie. 

 

Zdroj: čiastočne čerpané z facebookovej skupiny Rozborka MLM projektu

 

Našli ste v tomto článku zaujímavé informácie, ktoré považujete za prospešné? Potom sa o ne podeľte so svojimi známymi a možno tak niekomu pomôžete. Stačí, ak článok budete zdieľať alebo mu dáte like. Určite odporúčam lajknúť moje facebookové skupiny, v ktorých neustále zverejňujem novinky týkajúce sa práce z domu a podnikania na internete. V prvej skupine sa zameriavam všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), druhá facebooková skupina patrí ponukám práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Odporúčam prečítať si tieto tri články:

Základná charakteristika Ponziho schémy – v článku sa dozviete, čo majú spoločné všetky vyššie spomínané internetové podvody. Mal by vám dopomôcť pochopiť, ako funguje každá Ponziho schéma, resp. ako začne, ako prebieha a ako skončí.

 

Čo sú to pyramídové hry a ako fungujú článok o pyramídových hrách + praktické príklady.

 

Pár rád, ako sa nedať nachytať internetovým šmejdom – v tomto článku si môžete prečítať pár mojich postrehov a rád, na čo si dať pozor, aby ste v budúcnosti nenaleteli na nejaký podvod.

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

Dátum: 22.07.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Jednoduchá věta: "“Letos totiž nebude (prý kvůli situaci okolo koronaviru) EcoFest"

Co jsi z ní nepochopil?

Fakta:
- Ekofe(s)t letos nebude.
- Oficiální zdůvodnění: koronavirus

Je to tak těžké? Psal snad jsem někde, že je to špatně, že akce nebude? Já jsem osobně rád, že se nebude konat. A nejen kvůli koronaviru. ;-)

No a pokud se Junitskému a spol nepodaří (i přes snahu s prodlužovanou akční nabídkou s "diskontem" na "podíly") vytahat z blbínků dost peněz, nebude Ekofest ani příští a přespříští rok. To už je můj komentář k tomu. Všimni si podmínky a slůvka "pokud" v první části souvětí. Netvrdím, že ani příští rok nebude (i když bych byl raději, kdyby nebyl).

Předpokládám, že k téhle myšlence, co byla mezi řádky, se také kriticky vyjádříš. A přitom je to tak prosté...: když nejsou peníze ani na propagaci.... tak není a nebude propagace.

Myslím, že nenávist čiší spíš z tebe (nenávist vůči všemu, co o SW napíšu... a je to přitom pravda).

Pokud jde o mne... nevím, zda slovo nenávist popisuje výstižně můj vztah k SW. Spíš je to směs pobavení (trochu zvrhlého) nad "investičním" bizárem, něžné péče a starostlivosti o podvedené, odporu k podvodům a údivu. Údivu nad tím, jak někteří lidé nechápou, nebo nechtějí chápat, že je to podvod... a jiní to zase dobře vědí, ale nevadí jim držet basu s Junitským a jeho PR a na podvodu se přiživovat.

Dátum: 22.07.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

P.S. Fajn, že čteš taky BehindMLM. Časem oceníš, co se tam píše (nejen o SW).

Dátum: 22.07.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Aby řeč nestála...

MyNick: "V Bielorusku im nič nebolo pridelené, ale brali do prenájmu bývalý vojensky park v 2015 s rozlohou na 36 hektároch. Vo všetkých pôvodných plánoch aj vo videách v 2015/16 vidieť že z parku by mal vyjsť 20km dlha trasa mimo parku na rýchlostne testy, mali na to predbežný prislub, ale nakoniec nedostali na to stavebné povolenie, o tom hovorí “Deputy General Designer for Science”

Nepsal jsem, že měli něco přidělené. Psal jsem, že je vypekl stát - na poslední chvíli jim (prý) ne(pro)dal to, co chtěli a s čím v plánech počítali.

Dík, že mi to potvrzuješ (už se mi nechce dohledávat to video, kde se na tohle téma Junitský vyjádřil). Prostě dlouhou trať nemohli udělat proto, že na ni nemají povolení ani pozemek. Otázka je, zda takový pozemek ve skutečnosti vůbec někdy chtěli. ;-)

No a ve videu to otáčí a hrají na ekologickou strunu a vlastní zodpovědnost - překlad z videa:
"Když jsme navrhovali a budovali trať za námi... počítali jsme s délkou 17 km. Takže k dokončení zbývá 16 km"
(:-D)
"Ale během schvalování pro projekt přidělené půdy jsme narazili na fakt, že máme v cestě chráněné mokřady a proto jsme museli zastavit budování tratě tímto směrem".

Je to chytře formulované... působí to, jako že SW ty pozemky má, ale z vlastního rozhodnutí a zájmu o ekologii raději místo 17 km tratě postavili jen jeden. Fakt moudré. Při pohledu z výšky je ale jasné, že okolní pozemky SW nemá a těžko s nimi mohl vůbec někdy počítat.

"Keď nevieš rozpoznať čo sú ozajstne zábery vo videách a čo sú animácie..."

Vše od času 3:55 - https://youtu.be/8Uo5oR67Or4?t=235
ve videu je počítačová animace. Předchozí záběry jsou z reálu, ale často upravené (zvýšená rychlost).

Pokud máš pocit, že je to jinak, buď konkrétní. To, co jsi zatím předvedl, je jen znevažování, urážení a napadání bez argumentů (pro tebe velmi typický způsob komunikace - ale jasně, nemáš jinou možnost jak si "udržet kontrolu").

"Keby si vedel čo treba pozerať, už by si dávno videl že stoja všetky piliere a sú tam všetky komponenty na 2,5km dlhu trasu v SHARJAH na čo tak veľmi čakáš"

Super! Tak kde se o tom něco dozvíme? Nebuď hamoun a nenechávej si takové zásadní věci pro sebe.

Dátum: 25.07.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Nemysli si ze klesnem na tvoju úroveň a budem vymýšľať že niečo je postavené, čo v skutočnosti nie je. Mohol by ti už dôjsť, že toto nie je virtuálny projekt, o čom SW vydá správu to tam v skutočnosti je, len by si mal zdvyhnut zadok a presvedčiť sa o tom, život je aj mimo Google. Tie spravy čo SW vydá sú len vrcholom ľadovca, aj to s omeškaním. Schválne. Vieš prečo? Lebo to nie je podvod, ale k*revsky vážna technologická spoločnosť na k*revsky vážnom trhu.

Takže nechám ta v tom, kľudne ži v presvedčení že v júli 2020 nič nestojí v Sharjah z tej 2,5km trasy, aspoň keď vyjde oficiálna správa, budeš prekvapený ako rýchlo stavia.

Dátum: 26.07.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

OK. Tvoje kličkování a mlžení (stojí - nestojí, něco vím ale nepovím) jen potvrzuje, že nic nemáš. Nic co by se dalo prezentovat jako pokrok v rozvoji projektu.

"Skyway nie je podvod, ale k*revsky vážna technologická spoločnosť na k*revsky vážnom trhu."

Ano. Tak vážná, že za 40 let od prvotního nápadu má postaveno něco mezi 5 až 10 km tratí a to ještě jen testovacích, na vlastních pozemcích. Skvělá "rozvážnost" při realizaci myšlenky.

Dátum: 26.07.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Neviem v com by ti pomohla spoznať skutočnosť, ty chceš len veriť v tom že máš pravdu na základe “možno asi podľa mna ktovi dôkazov”. Keď vyhľadaš na FB Sky World Community, tam nájdeš viac obrázkov čo sa deje v SHARJAH za posledné týždne. Komentár že je to všetko Photoshop môžeš ušetriť.

Dátum: 26.07.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

ešte vas ta debata bavi ? SW nie je nič prevratne, Už tu boli vysute drahy, lanovky, ani vagoniky , ani kolieska, elektromotory, stlpy ,priehradove nosniky, kladky nič z toho nie je nove a prevratne. Ak by to mysleli važne, tak už maju seriozne zmluvy a buduju po celom svete. Ale to nikdy nebude, zastavi sa to, až už nikto nebude prispievať

Dátum: 27.07.2020

Vložil: Laco

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

A co ked uz tie seriozne zmluvy maju. A preco by ich mali zverejnovat? SAE nie je Europa, tam lobizmus nefunguje a platia tam ine pravidla. Dozvies sa.

Dátum: 27.07.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

nikoho nezaujimaju zmluvy, ale vysedok realizovany podl tych zmluv, t,j, postavena trať, čo ale nikdy nebude

Dátum: 27.07.2020

Vložil: Laco

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Tvoj nazor.

Dátum: 28.07.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

ked poviem, že zem je gulata, to nie je nazorm, ale fakt, ako aj so SW

Dátum: 29.07.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Takže si našiel aktuálne zábery zo SHARJAH a nesedi do tvojho obrazu že “SkyWay na svém webu vaří z vody. Nemá dost materiálu” a “nic nemáš. Nic co by se dalo prezentovat jako pokrok v rozvoji projektu” preto to ignoruješ a mlčíš, a radšej chystáš otvoriť novú tému, lebo si myslíš že tvoje myšlienky sú tak cenné, že ich musíš roky zdieľať. No nevadí, aspoň po troch rokoch diskusie som spoznal dvoch všemocných s tvojim kolegom sydneym, ktorí majú patent na Boha a vidia aj do budúcnosti. Som rad že ste, lebo keby neboli ľudia vášho typu, nemali by sme šancu dostať sa k podielom SW tak výhodne.

Dátum: 29.07.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

To je na mne?

Žádných "aktuálních záběrů ze Sarjah" jsem si nevšiml (web skyway.capital). Jen obvyklé pravidelné kecy (nějaké webináře; vzdělávací materiály o tom, jak to u Junitského chodí v konstrukčních kancelářích; chlouba ,že se o nich objevila zmínka v TV...)

Jestli máš odkaz na něco, o čem by se dalo mluvit, tak to sem dej!

Je to koneckonců tvůj zájem vyvrátit názor, že SW je podvod a nesmysl, který za 40 let jen podstavil cca 5 km pokusných tratí a vybral spoustu peněz od blbínků, kteří si myslí, že narazili na skvělou investiční příležitost (které si žádný velký investor za těch 40 let ještě nevšiml).

Dátum: 30.07.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Písal som že to nájdeš na Facebook stránke Sky World Community.

Dátum: 30.07.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

kto sa zučastnuje webinarov ? droni investori ? Na čo je to dobre, keby som tam dal peniaze, nebudem chodiť na porady,webinare, budem len čkať na vypis z banky ,či mi niečo prišlo. Mam peniaze v banke, vlastne som tiež investor/ lebo banka s mojimi peniazmi pracuje a zaraba na nich /, ale m banka ešte nikdy nezavolala na žiadny webinar, každy mesiac mi pošle vypis a ja neriešim , ako banka pracuje

Dátum: 30.07.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Múdra faktická poznámka od teba, ako stále. Už si to napísal aj pred dvoma rokmi, nové nemáš? Ešte si nevidel reklamu svojej banky v médiách? Načo to robia zo zisku z tvojich peňazí keď si u nich už aj tak desaťročia?

Dátum: 30.07.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

To se bavíme o těchto dvou obrázcích?

https://www.facebook.com/SWCSkyWayCapital/photos/a.2141130812879284/2808153429510349/?type=3&theater

https://www.facebook.com/SWCSkyWayCapital/photos/a.2141130812879284/2783018358690523/?type=3&theater

Dátum: 30.07.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Je ich tam viac, ale v podstate áno. Stavia ten 2,5 km dlhý úsek na kontenerovu dopravu a väčšie súpravy osobnej dopravy, o tom som písal, lebo si tvrdil ze sa nič nedeje ohľadom toho. To už nie sú najnovšie zábery, takže bude aj to dokončené, ako to bolo povedané.

Dátum: 30.07.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Tyhle dva záběry jsou nejvíc průkazné. Hromada stavebního materiálu může ležet kdekoliv.

Fajn. Tak se na to podíváme blíže.


Především... kde se to staví.
Staví se to na tom samém pozemku, kde je už postavena první lehká 400 m dlouhá trať.

Když se podívám na:

https://www.facebook.com/SWCSkyWayCapital/photos/a.2141130812879284/2783018358690523/?type=3&theater

tak vidím, že v tomhle stavu to bylo přinejmenším už na podzim 2019:
https://goo.gl/maps/DrRGL5EzwWFT2pHK8

(možná ještě dříve... na obrázku z FB to vypadá na nedostavěnou střechu ekohousu.

Takže jediný důkaz, že se staví něco delšího, je ten tento poněkud rozmlžený a ne úplně kvalitní obrázek?:
https://www.facebook.com/SWCSkyWayCapital/photos/a.2141130812879284/2808153429510349/?type=3&theater

Nebo jsou ještě někde nějaké další?

Ještě připravím něco k zamyšlení na téma 2.5 km dlouhá trať mezi Exohousem a SRTI.

Dátum: 30.07.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

To čo robíš Tomáš, to nie je sebavedomie, nie je už ani troling, ale jednoducho sprostosť.

21.07 si napísal
“Zároveň není ani možné publikovat videa a fotky z pokračování staveb v Sarjah a Dubai... protože se nic takového neděje.” (Nikto nehovoril že sa niečo stavía v Dubaji)

Ja som na toto 22.07 odpovedal
Keby si vedel čo treba pozerať, už by si dávno videl že stoja všetky piliere a sú tam všetky komponenty na 2,5km dlhu trasu v SHARJAH na čo tak veľmi čakáš, takze úplne zbytočne veríš tak veľmi v tom že nič sa nedeje v SHARJAH a v ETP.

Tie fotky na FB čo si našiel boli zverejnené 01.07 (neviem kedy boli spravené) takze tri týždne pred tým ako si napísal že “se nič takoveho nedeje”.

Tak o čom zas kecáš???

Tie stĺpy nemajú 10 centimetrovu výšku ako to vidis na obrazovke, ale vyššiu predstav si. + Majú aj veľmi pevne základy dole, čo nevidíš. To treba postaviť + koronakriza + hospodárska kríza + Ramadán + piesok + 50 stupňov Celzia. A predsa je to tam. Dokáž že tam nie sú. Toto nie je tvoja Kairos úroveň.

Keď k tomu pripravíš aj struny z Belgicka, tak to vyzerá takto
https://www.facebook.com/SWCSkyWayCapital/photos/d41d8cd9/2790390187953340/

Aj elektriku musíš k tomu vybudovať
https://www.facebook.com/SWCSkyWayCapital/photos/d41d8cd9/2790390321286660/

A medzitým postavili aj prvý drevený dom na území SAE.
https://www.facebook.com/SWCSkyWayCapital/photos/d41d8cd9/2807492832909742/ (to sú už realne zábery, nie animácie)

Tebe jebe?

Dátum: 30.07.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

MyNicku!

Psal jsem o oficiálním webu SW (rsw-systems.com/news a https://skyway.capital/news).
Tam z pokračování stavby dosud není nic a skutečně se tam dodnes vaří z vody. Moje chyba, že jsem se nepodíval taky na nějaké facebookové stránky (přiznávám - tyhle vidím prvně)... otázka, jak moc jim mohu věřit. Ale jsou odkazované z oficiální stránky, tak jim nějakou pozornost budu věnovat.

Buďme konkrétní.
Na fotce publikované 9. července 2020
https://www.facebook.com/SWCSkyWayCapital/photos/pcb.3173032029447762/2790392451286447/?type=3&theater&ifg=1

vidím navezený stavební materiál (cívky s kabely) v areálu 500 m dlouhého pozemku patřícího momentálně SW. Dále tam vidím 2 sloupy (identifikační znamení - ty tam byly už dřív). Sloupy jsou torzo tratě, též zatím na tom 500m dlouhém pozemku. Fajn, něco se začíná dít, máme materiál. ;-)

Na další fotce z téže série z 9.července 2020
https://www.facebook.com/SWCSkyWayCapital/photos/pcb.2790390551286637/2790390321286660/?type=3&theater

vidím budování základů jakési stavby (možná budoucí nástupní stanice). Není ale vidět žádný kontext - tady není jisté ani to, že jde o stavbu patřící SW a zda jde o druhou fázi stavby. Tomu nemá cenu se věnovat, tady sotva někdo prokáže/vyvrátí, že jde o stavbu související s druhou etapou SW.

Dále... na fotce publikované 28. července
https://www.facebook.com/SWCSkyWayCapital/photos/a.2141130812879284/2807492832909742/?type=3&theater
vidím nějaké dokončovací práce na dřevěném EcoHouse (nebo někdy též Guest House). Ten se začal budovat na jaře 2019.
https://goo.gl/maps/rdzSwfqdLm9CLXso6
https://goo.gl/maps/oLWL37mdMQbgcCUi7
To nepatří do druhé fáze, tady se se zpožděním dokončuje fáze první. A je mi jedno, jestli je to dům dřevěný, železný nebo cihlový. Hlavně to vůbec nesouvisí se stavbou druhé 2.5 km dlouhé tratě.

Na fotce z 1. července
https://www.facebook.com/SWCSkyWayCapital/photos/a.2141130812879284/2783018358690523/?type=3&theater
je vidět 5 sloupů - zárodků 2. trati... přičemž nejméně 3 z nich tam byly už v listopadu 2019 (nebo dříve)
https://goo.gl/maps/i8wVGa6VcDBeLF4s8
(a kdo ví, do které etapy tedy patří).

Jediná opravdu zajímavá fotka je publikovaná VČERA (tedy až poté, co jsem si do SW šťouchnul - takže si vyprošuji ty urážky o mé sprostotě a trollení!)
https://www.facebook.com/SWCSkyWayCapital/photos/a.2141130812879284/2808153429510349/?type=3&theater

Tady je vidět, že oproti stavu z května 2020
https://goo.gl/maps/m44ZdknWjSoTCNN57
nějaké sloupy opravdu přibyly.
V popisu příspěvku se uvádí, že se začalo něco měnit oproti "posledním pár měsícům", kdy tu stálo pět sloupů a nic se nedělo. Super!

Škoda, že je ta fotka tak nekvalitní, že se nedá spočítat, sloupů stojí. A není ani dobře vidět, jak až daleko vedou.

A stále platí: Ještě připravím něco k zamyšlení na téma 2.5 km dlouhá trať mezi Exohousem a SRTI. Nevím, jestli se ti to bude líbit...

Dátum: 31.07.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Desaťtisíce ľudí za tie roky pochopili o com Junickij hovorí, je ich stále viac. Sledujú správy. Podporovali a podporujú projekt s vlastnými peniazmi. Odcestovali na Ekofast v Bielorusku. Idu do SHARJAH a vidia čo sa tam deje.

A ty si sedíš pri počítači so zaseknutým mozgom, nič si nepochopil, nikam si neišiel, ale roky vypisuješ že oni sú idioti, a ty si ten jediný ktorý na to prišiel o com je tento projekt. Sťažuješ sa na kvalitu fotky, lebo nevieš spočítať kolko je tam stĺpov. Ach. Kolko ich by malo byť? Kto hovoril že sú nafotené všetky? Kedy to bolo fotené? Kedy to bolo postavené? PREČO TAM NEIDEŠ PRED TÝM AKO TVRDÍŠ ŽE TO NIE JE DÔKAZ ŽE TO TAM SÚ, LEBO MOŽNO ŽE TAM ANI NIE SÚ? Toto je čo za logiku???

Analyzoval si blbosti tak dlho, že už neveríš vlastným očiam. Keby to bolo Kairos, Recyclix a čo ja viem aké blbosti tak by si mal denne v správach že sme postavili základy tretieho piliera. Mali by z čoho variť, lenže nikdy nič nepostavili, len nijake “správy” vymysleli. Skyway by mohol vydať stovky správ týždenne, majú z čoho variť, predsa to nerobia. Prečo asi?

Vydajú nepodstatne správy podľa teba. Keby si dokázal pochopiť o com sú tie správy....
https://vimeo.com/436126000

Vlastne nie som zvedavý na tvoj názor, tak píš, určite s tým niečo musíš kompenzovať.

Dátum: 31.07.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Hele MyNicku...

to tvůj mozek je zaseknutý tím, že ti trochu šlapu do hraček, takže ať řeknu cokoli, vyletíš jako čertík z krabičky. Nestydíš se ze mne udělat lháře a hlupáka, který neví o "důkazech pokračování stavby" v podobě jedné fotografie kdesi na facebooku, navíc zveřejněné až po tom, co jsem si posteskl na nedostatek informací o pokračování stavby. Myslím, že mi dlužíš omluvu. Ale nečekám, že jsi jí schopen.

Já nemám problém říct, že pokud pokračuje stavba 2.5 km zkušební trati, je to svým způsobem dobře. Posouvá nás to všechny k praktickému ověření, jestli SW je k něčemu použitelné.

A připomeňme si: bavíme se tu o pokračování stavby - na základě zatím jen jedné jediné fotky.
Údajně ta fotka pochází z Instagramu dodavatelské stavební firmy "Fast Building Contracting (fastbuildingcont)", kde ji však nevidím. Ne příliš kvalitní fotky. A fotky z pera propagandy (ty bys řekl: přímo od zdroje). Vzhledem k tomu, jak SW šikovně dovede manipulovat, tak tuhle informaci beru s rezervou - jako možná pravdivou, ale zatím neověřenou. Pokud se v Sarjah stavba opravdu rozjela (v době, kdy měla být hotová... ale jasně, to je omluvitelné koronavirem), určitě se to dozvíme i z jiných kanálů.

Dátum: 31.07.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Ja sa ti mám ospravedlniť? No nehovor. Tak si prečítaj svoj pôvodný príspevok. Ty si tvrdil, že nič sa nestavi v SHARJAH. Klamal si. Ja som ti písal že keď o niečom nevieš alebo nevydá o tom oficiálnu správu SW, to neznamená že sa nič nedeje. Práve preto som tam nedal obrázky lebo je to pre teba úplne zbytočné. Zas si to potvrdil. Nečakaj že SW bude vydávať správy tak aby teba presvedčil, oni komunikujú pre rozumných ľudí.

Toto si sem dal 30.07 a na FB bol vložený 01.07, tak neviem o com píšeš že bola zverejnená až po tvojom tvrdení (a to vôbec nie je začiatok stavby).
https://www.facebook.com/SWCSkyWayCapital/photos/a.2141130812879284/2783018358690523/?type=3&theater

SKyway je len propaganda, takze nie je správny zdroj o dianiach v SW. Všetci podporovatelia sú podvedení, takze aj oni hovoria blbosti. S vlastnými očami sa o skutočnosti nechceš presvedčiť. Tak jedine behindmlm, počkaj kým tam vyjde článok, to už len vie o čom je Skyway.

Dátum: 31.07.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

S tebou je to marný. Potvrdil jsi mi, že omluvy nejsi schopen.

Naposledy: V okamžiku (21.7.) , kdy jsem tvrdil, že na webu SkyWay nejsou žádné nové informace o stavbě 2.5 km trati v Sarjah, to byla pravda. A je to pravda doteď. Třeba dnes se tam místo toho objevil nesmyslný scifi článek, jak se kouzelné Junitského trubky magicky zvedají do vesmíru a dobývají nové světy..

Chronologie:
1.7, se objevily fotky, které nedokazovaly, že jde o stavbu nové trati. Bylo na nich "5 sloupů, které tam byly už několik měsíců" (podle všeho od loňského podzimu).

9.7. Nějaký navezený materiál a rozestavěná blíže neidentifikovatelná stavba. Indicie, ale ne důkaz.

Až 29. 7. (týden po mně) fotka, kde jsou vidět nové sloupy.

Řekněme, že jsem tu stavbu přivolal (zdali pochopíš vtip?)

Krom toho - facebook se mi nejeví jako správný zdroj informací pro investory.
A nevadí mi, že weby SW neinformují o každém vykopání díry pro sloup. Ale faktické zahájení docela důležité stavby by své investory (= veřejnost) mohli informovat. Zrovna tak jako nějaké vybrané údaje z účetnictví (kolik se vybralo, kolik se prostavělo, kolik je v rezervách na budoucí výstavbu a kolik šlo jinam).

Dátum: 31.07.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

“V okamžiku (21.7.) , kdy jsem tvrdil, že na webu SkyWay nejsou žádné nové informace o stavbě 2.5 km trati v Sarjah, to byla pravda. A je to pravda doteď. “

Určite si toto tvrdil?
21.07:
“Zároveň není ani možné publikovat videa a fotky z pokračování staveb v Sarjah a Dubai... protože se nic takového neděje. “

?

Naozaj neinformuje investorov? A toto je čo z 26.06?
https://rsw-systems.com/news/SWIC-2nd-phase
Že si ty to neuveril? Že tam nedali aj fotku podľa tvojho kusu s presným počtom postavených pilierov? Nedali. Keby chceli, mohli. Mne to nechýba. Ani tým 13 tisíc ľuďom ktorí to prečítali a podporili to s vlastnými peniazmi. Tebe chýba. Tebe to nestačí. Tak dobre, čakaj. Analizuj. To ti pomôže.

PS
Ešte stále sme v obdobi akcie mimoriadne výhodného diskontu kvôli svetovej hospodárskej situácie (aj keď nie 100 ako v júni) ale do konca augusta je možné ešte získať podiely s diskontom ktoré boli pred dvoma rokmi, keď sme ani nevedeli že idu niečo stavať v SAE. Takze nečakaj že v tomto obdobi vyjdú nijakou extra spravou. Ked niekomu nestacia tieto správy aby za 1200 dolárov podpory získal podiely v nominálnej hodnote 108.000 USD, nech počká. Múdre čakanie.

Dátum: 31.07.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Nikto ti neda tolko, kolko ja ti viem slubiť... Tak asi postupovali povodnici zBMG a Horizontu.Vedeli, že su podvodnici a predsa slubovali "len" 40 %, mohli aj 300, naivnych ludi, čo by im verili je dosť,A SWslubuje zisk až 100 nasobok vkladu ? Vo svete vznikli už ovela zložitejšie a naročnejšie stavby, ako vaša lanovka, a budovali sa podla projektov na papieri, načisto" a nie ako SW, To Yunitsky tak neveri svojim projektantom, že už to emože budovať "naostro" ?

Dátum: 01.08.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

No vidieť že ťa tvoja banka nepozýva na webináre. Keď od nich čakáš finančné poradenstvo pripadne finančnú gramotnosť, mohli by už ťa  naučiť za tu dobu co je rozdiel medzi slubovabim "len" 40%, medzi základným úrokom centrálnej banky, medzi nominálnou hodnotou podielov a medzi trhovou cenou akcií. Nech ti vysvetli radikálne rozdiely pravidiel medzi pred a po IPO akciovej spoločnosti. Potom skus vyhľadať lanovku vo svete ktorá jazdí po oceľových kolajniciach. Následne skus nájsť technologickú výrobnú spoločnosť ktorá pred hromadnou výrobou a uvedením na trh výrobku vytvorí  prototypy, ktoré prezentujú záujemcom v showroomoch. Potom možno budeme vedieť o niečom baviť.

Dátum: 01.08.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

takto ešte budeš oblbovať možno rok, dva , tri, potom všetko pojde do stratena. Ved uznaj, že to, čo sa deje okolo SW nie je normalne, Ina stavba by už davno bola skolaudovana, ale tu ani po 40 rokoch nič nieje , Tak koho ešte chcete vy fanatici oblbovať ? Ja tu prispievam, lebo ma bavi vaša naivita , alebo vypočitavosť ??? Nepotrebujem od banky nič vysvetliť, jedine ma zaujima urok, ak beriem uver a urok z vkladov, ako klienta banky nič ine, a žiadne webinare z banky nepotrebujem. A ak sa chceš baviť o akciach SW, tak to je realnejšie sa baviť o mimozemšťanoch

Dátum: 01.08.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Takže skutočnosť že si idiot nepripustíš ako variáciu ak dobre chápem. V tom prípade by bolo všetko objasnené. Skus poradiť s Horakom a s Borisom, možno aj oni ti to potvrdia, a tu už bude veľký prúser...

Dátum: 03.08.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

neuražaj ,blbečku. Tvoje argumenty asi už nikoho nezaujimajú, Napiš tu konečne konkretne čisla, kedy bude na svete prva trať, z bodu A d bodu B, kedy sa budu vyplacať prve vynosy, daj konkretne čisla a nevypisuj tu hovadiny

Dátum: 04.08.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Nebudú vyplácať výnosy, ale dividendy na jednu akcíu x počet akcii. Plus k tomu predaj akcii za trhovú cenu burzu x počet akcii. V tvojom v prípade sa to dá veľmi jednoducho vypočítať od 2021 do 2050: X,XX x 0 =0, plus k tomu X,XX x 0 = 0.

Na všetko ostatne máš MasterCard.

Dátum: 03.08.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

MyNick: Určite si toto tvrdil?
21.07:
“Zároveň není ani možné publikovat videa a fotky z pokračování staveb v Sarjah a Dubai... protože se nic takového neděje. “

Ano. A zapomněl jsi ocitovat větu, která tomu předcházela.

"...něco, jak SkyWay na **svém webu** vaří z vody."

Mluvil jsem o webu SW. A na něm ani do dneška o výstavbě nového úseku nic konkrétního není. Nemluvil jsem o jejich facebookové stránce - ta z principu nemůže být nic jiného než doplňkový zdroj informací a komunikační kanál s veřejností.

Sdělení na tvém odkazu ("Naozaj neinformuje investorov? A toto je čo z 26.06?")
https://rsw-systems.com/news/SWIC-2nd-phase

jsou ze strany Hussaina Al Mahmoudiho jen obecné manažerské fráze o tom, jak skvělá spolupráce mezi SRTI a SW probíhá. Nic konkrétního o stavbě dalšího úseku = vaření z vody. Navíc v tomhle článku na stránkách SW chybí odkaz na zdroj.

Dátum: 05.08.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Čo si ty za chlapa, ktorý nevie stať pri svojom názore ani dva týždne? Nie je to jednoznačné z tvojich dvoch viet že si tvrdil 21.07. že SW neinformuje na webstrankach LEBO NIČ SA NESTAVI ANI V SHARJAH ANI V BIELORUSKU? Kto to písal?

Odkiaľ ty berieš že SW ma záujem o DOKAZOVANÍ na webe toho že stavia v SHARJAH alebo v Bielorusku? Oni stavia, nemajú čo dokazovať, je 2020, nie 2015. A potom budú informovať že je postavené, ľuďom tvojho typu nebudú nič dokazovať, nerobia z verejných financií ale z peniazi svojich investorov, nie z tvojich!

Neviem v ktorej správe ti chyba odkaz na zdroj, je to tam.
https://www.instagram.com/p/CCILBp8pwIq/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Chýba zdroj a “obecné manažerské fráze”. Čo s tým chceš zas podsúvať, žeby šéf SRTI nevedel o tom čo robí SW v parku?

Aj tieto sú na stránkach SRTI PARKU, nie na SW.

https://youtu.be/btvaO0Oscj8
https://youtu.be/TF8WJP7euhI
https://www.instagram.com/tv/CDdwbMVB1VP/

Toto je autorita, nie tvoje anonymné trápne názory.

Dátum: 05.08.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Dúfam že ti bolelo v druhom videu medzi aké spoločnosti je zaradený aj Skyway (a toto nie je zdroj SW). Bude to aj horšie pre teba :)

Dátum: 05.08.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Já si za svým názorem stojím. To jen ty, MyNicku, jsi takový chuj, co buď nechápe smysl napsaného, nebo (spíš) to zkouší otočit nefér manipulacemi ve svůj prospěch.

Po x-té:
SW na svých stránkách sw-systems.com a skyway.capital o konkrétním pokračování stavby v Sarjah dodnes neinformuje a dává jen nesmyslné příspěvky včetně scifi o dobývání vesmíru. Snadno ověřitelný fakt.

V době mého tvrzení že "žádná činnost na stavbě další trati se v Sarjah nekoná" existovala jedna fotografie navezeného materiálu v areálu a jakési stavby, která mohla být pořízena kdykoliv a kdekoliv. Fotografie zveřejněné kdesi na facebooku, které naznačovaly, že se možná něco děje (omlouvám se, že jsem si jich nevšiml).

Jediná (nekvalitní) fotografie, která by prokazatelně mohla dokládat pokračování stavby, byla publikována AŽ po mém tvrzení.

Fakt.


"Neviem v ktorej správe ti chyba odkaz na zdroj, je to tam.
https://www.instagram.com/p/CCILBp8pwIq/?utm_source=ig_web_button_share_sheet"

I mistr tesař se někdy utne, že. V článku rsw-systems.com/news/SWIC-2nd-phase se mluví i LinkedInu Hussaina Al Mahmoudiho, ty dáváš odkaz na Instagram. Ale teď vidím, že na ten LinkedIn v článku skutečně odkaz je (dost nevýrazný - asi jsem ho přehlédl... sypou si popel na hlavu). S přesností jsme teď na tom 1:1.

No a jaké video to na LinkedInu Hussaina Al Mahmoudiho na propagaci SRTI parku je? Standardní "imidžovka" - video z dílny propagandy SW - včetně "jejich" typické hudby. video tvoří historické záběry z té 400 m dlouhé trati v Sarjah a z Běloruska. Některé záběry jsou opět kvůli vylepšení "uměleckého dojmu" zrychlené. K pokračování stavby v Sarjah to nemá žádný vztah.

I ta další videa. co jsi sem dal jsou čisté "imidžovky". Některé opět z dílny SW (otázka, zda je dobrý nápad dávat takový materiál na profil SRTI).

MyNick: "Odkiaľ ty berieš že SW ma záujem o DOKAZOVANÍ na webe toho že stavia v SHARJAH alebo v Bielorusku? Oni stavia, nemajú čo dokazovať, je 2020, nie 2015"

SW nabízí investiční příležitost drobným investorům, tj. veřejnosti. Jeden by čekal, že SW proto bude informovat transparentně, veřejně a kvalitně. Ovšem kvalita veřejných informací... je podivná. Žádná ověřitelná a auditovaná čísla, termíny - jen sliby a líbivá futuristická videa. To mám brát vážně to, že důkazem zahájení stavby na druhé etapě tratí v Sarjah je jedna nekvalitní fotka na Facebooku? (bez ohledu na to, jestli je to pravda nebo ne).

Ale vlastně máš pravdu. SW NEMÁ ZÁJEM informovat veřejnost o tom, co dělá a veřejně nabízí k investování.

A už vůbec mi není jasné, proč by měl být rozdíl mezi rokem 2015 a 2020 ohledně zájmu veřejnosti být informována o stavu plnění cílů investice.

Dátum: 05.08.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Aspon toľko som zažil po dvoch rokoch, že si dokázal za niečo omlouvat. Si prvý a jediný medzi diskutujúcich. Hezké :). Dva týždne o tom diskutujeme, že si tvrdil že nič nestavia v Sharjah, čo je úplný nezmysel a na čo žiadne dôkazy nemáš, oni samozrejme majú o stavbe, lenže nemajú záujem niečo dokazovať. O tom som pisal. Keď tebe tie správy nestačia, počkaj kým vyjde oficiálna správa, budeš vidieť že s tým nezačali po 21.7, dúfam že sa ti podarí aj ešte raz sa ospravedlniť.

Prvé video je naozaj z dielne SW ešte z marca, je mi to jasné.
https://vimeo.com/402214035
Lenže to iste dal aj SRTI na svoju vlastnú stránku v júli, preto som tam dal.

Druhé dve ale nie sú z dielne SW, sú len na stránkach SRTI, ešte o tom ani SW nevydal správu, aj keď prvý z dvoch je tam od 15.jula.

Takisto ako ani täto akcia nie je z dielne Skyway, čo som dal ako tretie video z isnstagramu.
https://mitt-summit.com/
A vidis aké zábery používajú vo videu kde priťahujú svetových lídrov inovácie z 100 krajín sveta na konferenciu? AJ SW, a nedali tam stavbu, ale to čo je postavené, a návštevu Šejka SHARJAH, lebo to je dôležité, to ma svoju váhu, nie rozostavené piliere. A na konci vidis pár firiem ...

Kľudne si môžeš pozrieť aj program, kto všetko tam bude prezentovať. Keď si aj ty medzi pozvaných speakerov, pochvál sa, rad by som pozrel v tom prostredí tvoju prezentáciu o odhalení podpvodu Skyway, ako ich presvedčíš že to tam v skutočnosti nie je čo vidia, ty novodobí Copperfield.

(Prestaň už s tým trápnym zrýchleným videom, veď to sú krátke animované videá, nie zábery o rýchlosti SW. Ani to zelené čo vidis vo videu SRTI nerastie za 2 sekundy ako to tam vidis).

Dátum: 06.08.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

"Druhé dve (videa) ale nie sú z dielne SW, sú len na stránkach SRTI"

Pro přesnost: Ano,výsledná videa jsou z produkce SRTI, nicméně jde o sestřih - v případě záběrů týkajících se SW jsou použité záběry staršího data (z října 2019). Objevily se TV šotech z návštěvy Mohammada Al Qasimiho na stavbě SW. Zda záběry točilo SW a poskytlo je TV, nebo jiný subjekt... je vcelku jedno (jako první jsem narazil na ty z TV, dál jsem nehledal).

Jde si porovnat:

https://youtu.be/TF8WJP7euhI?t=18
a https://youtu.be/wsSKR72HfpM?t=153

https://youtu.be/TF8WJP7euhI?t=24
a https://youtu.be/wsSKR72HfpM?t=243

https://www.instagram.com/tv/CDdwbMVB1VP/ čas 0:44
a https://youtu.be/wsSKR72HfpM?t=79

Kolik materiálu se dá vyrobit z jednoho kontrolního dne. ;-)

Objektivně: je zřejmé, že SRTI má se SW celkem dobré vztahy a strany stále spolupracují. Pro mne docela podivná situace... ale může se stát. Ať je příčinou této situace se SW cokoliv. Beru jako fakt, že se do technologických inkubátorů někdy dostanou i rizikové projekty, které někdy vyjdou, někdy k ničemu nevedou, nebo jsou od počátku pojaté jako tunely. A zkušení organizátoři inkubátorů nejspíš tak nějak s tímto "rizikem podnikání" počítají. Ti méně zkušení se pak jen diví (např. jak se divili The Beatles poté, co si založili firmu Apple Crop).

Uvidíme, zda a kdy předvede SW velkokapacitní soupravy (80 lidí) v rychlosti 150 km.


K těm zrychleným videům:

"Prestaň už s tým trápnym zrýchleným videom, veď to sú krátke animované videá"

Nejde jen o zjevné CGI animace. Zrychlované jsou i reálné záběry ze Sarjah a Gorky. A je rozdíl mezi přiznanou a nepřiznanou úpravou rychlosti videa - a ty to jistě chápeš, ale záměrně okecáváš.

Pokud někdo udělá zrychlené video, jak roste staveniště nebo kytka, je to jasně přiznané a je to OK.
Pokud někdo hlásá, že má dopravní řešení fungující v rychlostech až 150 nebo dokonce 500 km/h a ukáže své vozy (zatím jezdící rychlostí do 50 km/h) v zrychleném záběru (kde si často nejde vzít pro reálnou rychlost měřítko), je to záměrná manipulace. A povrchní nebo méně pozorný pozorovatel si ji neuvědomí.

Dátum: 06.08.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Ešte je dobre že si nepoužíval tvoje magické “asi, podľa mna, možno, kdovi” ale aspoň si rozdelil vety, lebo bez toho by sa preukázal tvoje podvedomie :)

“Objektivně je zřejmé, že SRTI má se SW celkem dobré vztahy a strany stále spolupracují.”
Presne.

“Pro mne docela podivná situace... ale může se stát.”
Stalo sa. Más názor, Šejk má slovo! Bez tvojho názoru.

Ať je příčinou této situace se SW cokoliv. Beru jako fakt, že se do technologických inkubátorů někdy dostanou i rizikové projekty, které někdy vyjdou, někdy k ničemu nevedou, nebo jsou od počátku pojaté jako tunely.
Och Bože! Na to si potreboval postaviť z gauču alebo si to vymyslel v ležiacom póze na základe fotiek čo si našiel? Presnejšie povedané “od počátku pojaté ako tunely od Mr.Czecha Tamäša Kohouta +2”! Na opačnej strane sú státisíce ľudí.

“A zkušení organizátoři inkubátorů nejspíš tak nějak s tímto "rizikem podnikání" počítají.”
Pochvál sa s tvojou zkusenostou v organizácii inkubátorou, ktoré priťahujú inovátorov zo 100 štátov sveta. Hm? Kde to skrýváš?

Ti méně zkušení se pak jen diví (např. jak se divili The Beatles poté, co si založili firmu Apple Crop).
Beatles a Apple sú svetové značky neúspechu. A čo majú spoločného v organizácii inkubatoru?

Dátum: 06.08.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

"...Na opačnej strane sú státisíce ľudí."

nepřeháníš trochu ten počet? Každopádně - v tuto chvíli nevíš, zda je to ta správná strana, co vyhraje. Jenom si to myslíš. Stejně jako já si myslím, že je to strana špatná. Do cíle je ještě daleko, a jen ten se počítá.
Mimochodem - znáš bonmot: "Co je platná většina, když nemá rozum?"

Ale kdybychom dali na názor většiny KVALIFIKOVANÝCH... Šejk dal slovo a zelenou projektu SkyWay v SRTI parku (a rozhodně bych nečekal, že politik bude kvalifikovaný v oboru dopravy, stavebnictví, telekomunikací, umělé inteligence, zemědělství, farmacie... a přesto o firmách z těchto oborů v SRTTI parku rozhoduje). Doufá, že z toho vypadne něco použitelného pro dopravní řešení v reálu? Možná. Možná ne. Má v záloze několik dalších firem, spoustu času a peněz. Proč to udělal? Existuje řada možných NEBYZNYSOVÝCH důvodů, proč je situace taková, jaká se právě zdá být.

Fajn. A kolik světových investorů a investičních společností za 40 let existence projektu strunové dopravy došlo k názoru, že to je skvělý projekt, do kterého se vyplatí investovat? Správně, kromě šejka už nikdo. A pokud se toho někdo dotkl, tak zase rychle vycouval. Nejde tu jen o mne a můj názor. Jestli to chápeš.

"Beatles a Apple sú svetové značky neúspechu. A čo majú spoločného v organizácii inkubatoru?"

Vypadá to, že jako Apple znáš jen tu (vesměs) velmi úspěšnou firmu s nakousnutým ohryzkem ve znaku, co ji založili pánové Jobs a Wozniak.
Ale existuje ještě Apple Corps s rozpůleným jablkem, co založili Beatles. A protože se začali cpát do něčeho, co dosud za ně dělali jiní (byznys), tak hlavně na začátku tvrdě narazili (v tomhle podniku přišli o větší část peněz, co do té doby vydělali... a nebylo jich málo). A Apple Corps byl takový všezahrnující inkubátor - v době, kdy se tomu tak ještě neříkalo. Něco si o tom přečti, je to docela zajímavé a zábavné.

Krátký odstavec, co vystihuje způsob fungování Apple Corps:

George Harrison would later lament that "We had every freak in the world coming in there". Many of these supplicants received the investments they sought and were never heard from again.

Příjemnou zábavu při čekání na úspěch SkyWay.

Dátum: 06.08.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Aj tebe pre neúspech.

Len českej.

Dátum: 07.08.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

PS
Poznám Apple Corps a poznám aj životný príbeh Steva Jobsa.

PS2.
Vies prečo to podporuje Šejk? Lebo je vládca a rozmýšľa úplne inak ako politici. Musí vyriešiť dopravu a majú problém.
https://gulfnews.com/uae/transport/here-is-what-a-dubai-sharjah-metro-link-could-mean-1.2163673
V SAE nie sú prepojené mestá koľajnicami. Nie preto žeby nemali na to financie, ale preto lebo je veľmi ťažké postaviť základy koľajníc do piesku, plus k tomu príde piesočná búrka a zasype celé. To je problém. Aj z hľadiska osobnej aj nákladnej dopravy. Ukáž mi na toto riešenie vo svete. Nápad riešenia čo niekde prezentujú, kde postavili prototyp riešenia. Na koľajnice vo výške 10 metrov nemá piesočná búrka žiadny vplyv. A to je len jeden z desiatky parametrov. A teba zaujíma len rýchlosť, pre odborníkov úplne iné veci. Napríklad že oceľové koľajnice nie sú podpäté 400 metrov, to nikde nevidíš vo svete len v Marine Gorke. Zlomili by sa z vlastnej váhy, nie že tým ešte prejde nieco. A v mestskej doprave vôbec nie je jedno, či máš piliere 20 metrov položené, alebo 400. Napríklad. A ďalšie.

Preto vznik tejto technologie podporil Šejk a mal by podporiť každý normálne rozmýšľajúci človek na svete. Keby niekto v tvojej rodine by zomrel v autonehode bezvynne (vôbec ti to neprajem) pozrel by si na to úplne inak. Keby si vedel rozmýšľať desiatky rokov do predu z hľadiska ekologie, pozrel by si na to úplne inak. Keby si pri prvom stretnutí s Skyway by si to podporil s 10x25 USD, ušetril by si kopu zbytočne vynaložených energii. A mal by si podiel v tejto technologie, na čo by si mohol byt hrdý (už teraz). Ale ty bez rozmýšľania ohováraš. Aj tvoj život denne ovplyvní doprava, Šejk a mi podporujeme alternatívu, lebo tvoja cesta a cesta politikov to nemá.

Dátum: 07.08.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Ušetrím ti čas :)

PS
Poznám Apple Corps a poznám aj životný príbeh Steva Jobsa (Apple Inc.).

Dátum: 07.08.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Rýchlo som ti zariadil aby niečo už postavili v SHARJAH a aby o tom vydali aj správu :)
https://youtu.be/X5jAzCC3G1g

Dátum: 07.08.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

To je od tebe milé.
Takže o rozjetí stavby v Sarjah informují v době, kdy původně mělo být hotovo (jasně, korona to zdržela). A dva týdny poté, co jsem na chybějící informace upozornil. A poté, co jsi mne pojebal, že informace existují, jen já je nemám...

Ty jsi takový roztomilý gentleman, víš to?

Nebyly by někde k mání fotky, co jsou ve videu jen v malých prostřizích?

Dátum: 07.08.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

Ešte raz. Ohľadom SW môže byt samozrejme stovky otázok, lebo to žije, to je správne. To že teba práve zaujíma počet postavených pilierov v šiestej trase čo stavaju, a nestačia ti správy čo o tom vydajú, to mi nevadí. Vadí mi tvoje tvrdenie, že keď o tom nie sú práve vydané správy, tak sa nič nestavi, nič sa nedeje.

Dátum: 07.08.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

"Beatles a Apple sú svetové značky neúspechu. A čo majú spoločného v organizácii inkubatoru?"

Tak proč ta nepovedená ironie (tak nepovedená, že si nejsem jist, jestli to byla ironie)? A co ta hloupá otázka? Aha, ty jsi víc na Jacksona. No nic. Odpověď jsem ti už dal.

Dátum: 18.09.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Aby řeč nestála...

zaujimave je, že v SAE s buduje sieť železnic, cca 1200 km,Ak tam sa da postaviť mrakodrap, tak asi aj železnica ,????

Dátum: 25.07.2020

Vložil: Laco

Titulok: Re:Aby řeč nestála...

Tvoje stanovisko Tomas nie je podstatne, tak ako aj moje. Podstatne na tom je, ze projekt sa realizuje nielen v Bielorusku ale aj v SAE. Ty mozes spochybnovat co len chces, na veci aj tak nic nezmenis. Je to nezvratny proces, pretoze svet sa meni a do roku 2024 sa zmeni radikalne cez nastupujuce technoligie... a nielen v tomto smere. Je to prirodzeny vyvoj, ktory zmeni vsetko - aj dopravu. Vsimol si si, ze v mesiaci jul ste v Cechach mali 4 zeleznicne nehody? A ked uz hovorime o projekte, tunejde len o novy druh dopravny system

Dátum: 25.07.2020

Vložil: Laco

Titulok: Re:Aby řeč nestála...

Tvoje stanovisko Tomas nie je podstatne, tak ako aj moje. Podstatne na tom je, ze projekt sa realizuje nielen v Bielorusku, ale aj v SAE. Ty mozes spochybnovat co len chces, na veci aj tak nic nezmenis. Je to nezvratny proces, pretoze svet sa meni a do roku 2024 sa zmeni radikalne cez nastupujuce technologie... a nielen v dopravnom sektore, ci sa to niekomu paci alebo nie. Je to prirodzeny vyvoj, ktory zmeni vsetko. Vsimol si si, ze v mesiaci jul ste v Cechach mali 4 zeleznicne nehody? Kazdy vie velmi dobre a ma aj prakricke skusenosti s cestovania, ze dopravna infrastruktura je celkovo v kolapse, je pomala, nepruzna, neekologicka a draha. Takze, to co dnes predstavujes vo svojich statusoch uz nie je zaujimave. Ten vyvoj projektu je uz nasmerovany na digitalizaciu ekonomiky, ako sucasť nastupujucich zmien vo svete, ktore coskoro pridu.

Dátum: 05.08.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Aby řeč nestála...

aj sky way bude drahy, aby mohli vyplacať tie miliony investrom, tak listok musi stať ako letenka !!!!A na tych dvo mini tratiach v Bielorusku a v SAE toho asi vela na cestovnomnevyberu

Dátum: 18.09.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Aby řeč nestála...

už pred 4 rokmi ste pisali, že v roku 2019, 2020 bude po celom svete budovany sky way, teraz zas o 4 roky ? Natahujete to, aby ešte viac naivnych investorov vložilo peniaze do tohoto nerealneho prejektu ?Pri priprave, ktora trva už 40 rokov, by ste už mali vedieť povedať presny termin, kedy sa budeme mocť povoziť na tom zázraku a kde, v ktorom štáte

Dátum: 20.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Investiční memorandum Junitského

MyNick mi tu vyčítá, že čtu nesprávnou literaturu, že bych měl čerpat ze zdroje (tedy věřit slovům a slibům samotných pravděpodobných podvodníků).

Tak tady máme investiční memorandum přímo z tlamy Tlachapoudovy (pardon, pana inženýra Junitského):

https://www.yunitskiy.com/author/2005/2005_16.pdf

Doporučuji se podívat třeba na stranu 40, kde je harmonogram budování různých typů tratí (termíny certifikace):

Low- and medium-speeds (up to 180 km/hour): 1.5—2.5 years
High speeds (up to 350 km/hour): 2.5—3.5 years
Super high speeds (up to 500 km/hour): 4—5 years

Dovoluji si podotknout, že tento plán je z roku 2005. Pokud vím, jakýsi certifikát získal na kabinku jezdící rychlostí do 50 km/h v lunaparku v Maryině Gorce v roce 2017. Zpoždění v získávání certifikací pro tu nejpomalejší trať je tedy cirka 10 let. U těch rychlejších tratí se zpoždění certifikací zatím nedá určit, protože ani po 15 letech od zveřejnění plánu nic není. Vlastně ani nemůže být, protože slibovaná rychlost 150 km/h a více pořád není nikde k vidění.

Zajímavá je i tabulka na straně 41, která ukazuje časové horizonty pro komerční nasazení. Podle ní jsme mohli mít první komerční tratě na nízkých rychlostech v roce 2008, ty na vysokých rychlostech (500 km/h) v roce 2011.
Píšu "mohli"... kdyby byly na projekt v roce 2005 finance. Junitský mluví ne o konkrétních rocích, ale časovém intervalu od získání financování. A podle videí, která produkuje, tak to financování mu stále nestačí na nic víc než výstavbu a provoz lunaparků v Maryině Gorce a Sharjah.

Podotýkám, že v roce 2005 sháněl Junitský finance "normální" cestou - tedy nabízel svůj projekt vládám států a samosprávám jako "ready to made" řešení pro dopravu, hledal financování u soukromých investičních fondů. Asi byl nějaký důvod, proč ty finance nemá dodnes. ;-)

Teď mi jistě MyNick vmete do tváře, že se mám dívat dopředu a nevěnovat tolik pozornosti 15 let starým materiálům, které jsou dávno překonané (haha!) a aktualizované, že je třeba vycházet z aktuální situace... a zamluví a zcela opomene fakt, že on svoji důvěru a informační zdroje opírá o materiály a zprávy od lidí, kteří dlouhodobě své sliby neplní (a zjevně ani nechtějí plnit).

Takže co se od roku 2005 změnilo?
- Postavily se lunaparky v Sarjah a Maryině Gorce ( < 10 km zkušebních tratí)
- Vyrobilo se a předvedlo pár prototypů dopravních kabinek
- Změnil se název firmy (STU -> SW) a její struktura
- Zlepšila se kvalita vizualizací v prezentacích projektu
- Změnil se způsob financování

"Dalekáť cesta má! Marné volání!!"

Dátum: 22.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Investiční memorandum Junitského

Po troch dňoch je evidentný nezáujem o tvoju novú tému/analýzu.

Odporúčam ti aj tému z 1995, možno budeš mat väčší úspech
https://unitsky.engineer/news/1995/news19950519_en.htm?lang=en

Vieš, to je preto, lebo tento projekt má okrem aktuálnosti a budúcnosti aj históriu. Lúzri sa zaoberajú len s minulosťou, ale s tým sa dnes už peniaze nezarábajú.

Ale snaž sa ďalej.

Dátum: 22.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Investiční memorandum Junitského

A na to že napíše biologický nezmysel Boris/Sydney/Horak že “presne, veď za tu dobu ešte nevybudovali trasu Londýn - Tokyo, čo sa robí bežne” by som nebol hrdý.

Dátum: 23.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Investiční memorandum Junitského

Skvělý článek z roku 1995!

Takže už v roce 1995 inženýr Junitský představil svou revoluční technologii dopravy a sklidil zájem firem General Motors, Mercedes Benz, Mitsubishi Motors, Volvo a dalších... a vypadalo to, že dostane politickou podporu ze strany státu!

Jak je možné, že tyto firmy dnes nejsou partnery a investory projektu? Byly tak hloupé, že v tom neviděly budoucnost a jejich zájem opadl? Nebo byl ten jejich zájem ve stylu: "pojďme se podívat na toho šílence, co vymyslel totální kravinu, kterou chce spasit svět!"
A jak je možné, že se státy místo podpory s Junitským soudí?

Ne Nicku...ten projekt má minulost a současnost plnou rozporů, selhání, nafouknutých nepravdivých vyjádření a lží... a nemá žádnou budoucnost. Už se s tím smiř a nedělej si tu ostudu.
...a nebo si věř tomu, kdo ne od roku 2005, ale prokazatelně nejméně od roku 1995 slibuje a neplní. To je skvělá strategie, hodná geniálního investora MyNicka, který vidí dál než všichni bankéři z investičních fondů celého světa. Bude to tvoje vizitka.

Dátum: 23.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Investiční memorandum Junitského

... a je aj 1988, aby si išiel správnym smerom, a predstav si, ani to ešte nebolo postavené...
https://youtu.be/8uy1a7tq79U

Dátum: 28.06.2020

Vložil: laco

Titulok: Re:Investiční memorandum Junitského

Tomáš, ako vidím, tak pokračuje debata o " farebnosti" projektu. Ak niekto tvrdí, že projekt "je zelený" , tak ty budeš už len z princípu vždy tvrdiť, že projekt " je čierny, možno hnedý, potom podozrivý", lebo Nový Zéland, lebo zas to, lebo zas ono, a do kolečka spievaš jednu a tú istú pesničku. Tak len pre Teba Tomáš - prečítaj si článok (možno si to už aj čítal) od Ing. Joža Illéša, ktorého tu niekto nazval podvodníkom, klamárom a zlodejom - " Je projekt SkyWay podvod, pyramídova hra, ponziho schéma,či seriózny STAR-UP ?". Dúfam, že k tomuto opäť vypotíš nejakú Tvoju "zaručenú spochybňujúcu úvahu. A daj si prosím Ťa záležať, aby to malo aspoň s časti hlavu a pätu. Prajem Ti príjemné dovolenkové obdobie.

Dátum: 01.07.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Investiční memorandum Junitského

Laco... řekl bych, že u SW je třeba řešit jiné problémy než pseudo problém, "jakou barvu má projekt". Ale když jste to už načal... tak tu hnědou jste strefil docela dobře.

Pokud jde o článek "experta" na SW, Ing. Jozefa Illéša... asi myslíte toto:
https://skywayprojekt.sk/clanky/49-je-projekt-skyway-podvod-pyramidova-hra-ponziho-schema-ci-seriozny-start-up

(taky jste se mohl obtěžovat dát odkaz).

Nevím, proč bych měl zvlášť reagovat na žvásty někoho, kdo se na podvodu SW přiživuje a založil si na to vlastní propagační web (a je tedy v jeho zájmu SW chválit a hájit). V lepším případě jen opakuje výmysly Junitského a jeho PR company, v horším přidává své vlastní výmysly. Každopádně jeho výroky nepatří do kategorie "potvrzuje tvrzení SW", ale do kategorie "ověřit z nezávislého zdroje s spolu s tvrzeními SW".

Dátum: 06.07.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Investiční memorandum Junitského

nie je to zbytočna debata ? za par mesiacov všetci sa odmlčia,budu hrať mrtveho chrobaka , na SW sa zabudne a možo pride iny projekt,

Dátum: 06.07.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Investiční memorandum Junitského

Pri všetkej úcte k veteránom, už si na tomto fóre X krát predviedol že tento projekt vysoko presahuje tvoje znalosti a intelekt, takže namiesto šablón a úplných blbosti by si mohol venovať radšej tri hodiny s titulkami k tomu, aká je cesta k tomu, aby Človek vo svojom živote dosiahol niečo veľkého namiesto toho, aby v dôchodku nemusel roky anonymne bezvýznamne vykrikovať v roli bezvýznamného trola.
https://vimeo.com/435626828

Dátum: 07.07.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Investiční memorandum Junitského

ty blbečku, tak už niečo postavte, niečo vyplaťte tym neštastnikom, alebo je to druhy BMG ??Ved to trva už kolko rokov ? to kratšie trvl projekt Apollo s misiou na mesiac

Dátum: 08.07.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Investiční memorandum Junitského

No vidíš!

“tento projekt vysoko presahuje tvoje znalosti a intelekt,”

Dátum: 09.07.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Investiční memorandum Junitského

fakt toto preshuje moje vedomosti aj intelkt. Tažko pochopiť,že niekto pripravuje nejaky projekt 40 rokov, za 40 rokov nie je na SW nič nove po technickej stranke, ani stlpy, ani nosne lana, ani vagoniky,nič, čo by už tu dávno nebolo. Tak kde jeproblem, že už to neobopina zemegulu, ako to v roku 2017 bolo slubovane ? čo budete ykrikovať o 5rokov ? mali sme dobrý projekt, akurat ho nikto nechcel ????

Dátum: 12.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Varování finančního dohledu a SkyWay

Poměrně čerstvé varování před SkyWay z Nového Zélandu (větev investic po linii SWIG - NEEW - TNG)

https://www.fma.govt.nz/news-and-resources/warnings-and-alerts/new-economic-evolution-of-the-world/

Dátum: 12.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Najprv si precitaj na koho je to varovanie vydané, a potom porozmýšľaj prečo vlani Junickij vydal vyhlásenie že nemá s kryptounit platformou NEEW (SWIG) nič spoločného a následne s nimi vo februári ukončil spoluprácu! SkyWay ukončil spoluprácu s NEEW a nie opačne ako je to v tvojej zmätenej hlave!

A nie, klienti ktorí získali podiely v SkyWay cez SWIG nie sú poškodení, naďalej majú prístup k svojim podielom.
https://rsw-systems.com/news/neew-rsw-new-instruments

Dátum: 12.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

To neokecáš.

...i kdyby se Junický od NEEW odstřihl (ono to odstřižení mohlo proběhnout i z iniciativy NEEW, ta varianta vypadá pravděpodobněji... první kroky k vymazání slova SkyWay ze jména firmy a její činnosti podnikl SWIG přejmenovaný na NEEW)... Nevadilo Juniskému několik let s nimi spolupracovat? Dokud vodili "investory", bylo vše OK? Nevěděl o koho jde? A u Kudryašova ze SkyWay Capital mu to nevadí doteď?

Nicku, Nicku... tu mi budeš povídat, že mám přemýšlet? Zase si s odpuštěním sereš do bot.

Dátum: 12.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

To si nevšimol že aj Skyway capital musel urobiť rebranding na Sky World Community, a nemá v názve Skyway, tak prečo asi?

Vlastne v správach z 2016 to ešte nie je, a ti ešte potrvá kým dojdes do 2020. Našťastie už budeme ďalej, tak sa nestretneme.

Ale nechám to tak.

Mal by si uvedomiť, že nie ty vedies Skyway, ale Junickij. Veci sa nediali, nedejú a ani nebudú diať tak ako ty MYSLÍŠ, ale tak ako Junickij. Chvála Bohu.

Nechám ti tú anonymnú slávu, už si viac krát dokázal že s tebou hocijaká debata je úplne zbytočná. Tebe chýba schopnosť aby si uznal že si niečo nevedel, alebo sa mýlil. Táto schopnosť neschopnosti ťa dostal tak vysoko na rebríčku. Bude to drahá záležitosť pre teba, ale zaplatiť mesačne prístup do virtuálneho svetta budeš mat, klidek. Bude aj Google, tam sa dozvieš všetko.

Kľudne buď ďalej o tom presvedčený, že Junickij je nešťastný, lebo NEEW dal ruky preč od SW, kľudne môžeš stať naďalej za názorom v 2020 že vozidla Skyway nemaju certifikáciu, že nikto v tom ešte necestoval, a že nijaký šejk prišiel, pozrel, odišiel, nič menej, nič viac, atď, atď, atď

Máš praudu. Na úrovni neviem že neviem jednoznačne. Keby si bol aspoň o pól stupňa vyššie, po prečítaní vlastnej best OF by si zostal úplne ticho, stratil sa v anonymite, ale len týžden si dokázal mlčať, už si musel napísať že som podvodnik.

Tomáš, nie som. Ani úplný hlupák. Netrafil si.

Ako si písal, Skyway tu ešte bude dlhu dobu “smrdieť”. V tvojom a v mojom živote určite. Prajem aby si ho mal čo najdlhší, aby si videl z toho čím viac čo sa udeje v nasledovných rokoch.

PS
Keď máš zdroj kde je možné nakúpiť podiely v SW za 0,001 USD, daj to sem prosim ta, mal by som záujem o pár miliónov.

Dátum: 13.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

"To si nevšimol že aj Skyway capital musel urobiť rebranding na Sky World Community, a nemá v názve Skyway, tak prečo asi?"

Všiml. A proč to udělal... po pravdě... nejsem si jistý. Rebranding se dělá když:
- původní název přestane odpovídat směřování a změření firmy (např. General Electric -> Moneta Money Bank)
- dojde k nějakému významnému zlomu nebo milníku v existenci firmy, spojeného např. s akvizicí (Oskar -> Vodafone, UPC -> Vodafone)
- název firmy je z jazykových, kulturních nebo historických důvodů nevhodný na některém z trhů, kde firma operuje nebo chce operovat
- a často se taková věc dělá, když název firmy nebo produktu nabere tak špatnou pověst, že to firmě komplikuje život (a tratí na tom víc, než na kolik ji vyjde rebranding a rizika s ním spojená). Obvykle se nemění jméno, které má dobrou pověst.
Z uvedených příčin změny názvu mi přijde jako nejvíc pravděpodobná ta poslední.

"Vlastne v správach z 2016 to ešte nie je, a ti ešte potrvá kým dojdes do 2020. Našťastie už budeme ďalej, tak sa nestretneme."

Z pozice roku 2024 budou tvrzení SW z roku 2020 vypadat stejně směšně a neuvěřitelně - jako jsou směšná ta tvrzení a cíle z prezentace z roku 2016, viděno optikou roku 2020. To je pointa celé věci. Ne to, že jsem "zpožděný" a řídím se 4 roky starými poznatky... jen se ohlížím a vyhodnocuji si. Kdo lhal a podváděl v roce 2016... je pravdivý, čistý, otevřený a nemanipulativní v roce 2020? Uvidíme. Ale modří už vědí! (jestli znáš tuhle hlášku) ;-)
https://radiozurnal.rozhlas.cz/vzpomenete-si-odkud-pochazi-hlaska-modri-uz-vedi-6233679

"Mal by si uvedomiť, že nie ty vedies Skyway, ale Junickij. Veci sa nediali, nedejú a ani nebudú diať tak ako ty MYSLÍŠ, ale tak ako Junickij. Chvála Bohu."

To mi je jasné. První dvě věty naprostý souhlas. S tou třetí bych řekl... že se rouháš. ;-)

"buď ďalej o tom presvedčený, že Junickij je nešťastný, lebo NEEW dal ruky preč od SW"

Nic takového si nemyslím a ani jsem o tom nepsal. Je mi úplně jedno, jestli se Junitský rozešel s Andrejem Chovratovem v dobrém či zlém a z čí iniciativy to bylo.

Dátum: 13.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Čítal som.

Dátum: 13.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

MyNick, 12.6.2020:

"Keď máš zdroj kde je možné nakúpiť podiely v SW za 0,001 USD, daj to sem prosim ta, mal by som záujem o pár miliónov."

Odpověděl sis sám. ;-)

MyNick, 05.05.2020:
"Na začiatku bol Junickij a dvaja inžinieri, obrovské riziko čo z toho bude. V prvej fáze v 2014 preto za jeden dolár dalo získať ešte viac ako tisíc podielov, takze získali napríklad 1 podiel v nominálnej hodnote 1USD za 0,001 USD."

Jestli tohle není "Too good to be true", tak co to je?

Dátum: 13.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Mam pre teba výbornú ponuku, byt v Prahe za 50.000, je to dobrá ponuka.

Dátum: 13.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Sorry, to bolo v 2014, dnes je to 500.000, dúfam ze ti to nevadí.

Dátum: 13.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

O 5 rokov to bude 5.000.000 tak je to v pohode :)

Dátum: 13.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Vieš mi zohnať podiel v SW za 0.001 usd?

Dátum: 13.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Prečo nevieš?????

Dátum: 13.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

MyNick: "Vieš mi zohnať podiel v SW za 0.001 usd?"

Proč bych to měl dělat?

A chápeš, proč jsem sem ten příklad dal? Původně jsme se bavili a hledali důkazy a protidůkazy k hodnocení "Too good to be true".
SkyWay se do té kategorie jasně zařadilo, když (i podle tebe) v roce 2014 nabízelo takovou investici. Že teď už má realističtější čísla? Fajn, ale toho cejchu se už nezbaví. Už se stalo.

Dátum: 13.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Lebo sme kamaráti :) :) :)
Tak mi laskavo napíš kde môžem získať za 0.001 usd 1 podiel v SW za nominálnu hodnotu 1 usd teraz?

Dátum: 13.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Aha. To jsem netušil! :P

Ale nejsme takoví kamarádi, abych to pro tebe udělal. Sežeň si sám - kde chceš, co chceš, za kolik chceš... a pak si nes následky.

A v tom žertování by se nemělo ztratit, že okecáváš podstatu věci - SkyWay nabral lidi slibováním podílů za podmínek "Too good to be true". A zatím samozřejmě nic z toho nesplnil (a nesplní).

Dátum: 13.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Áno :)

Dátum: 14.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Toto je cela tvoja logika. Dáš sem jeden článok, vyberieš z toho jeden pojem "Too good to be true", a potom autor vysvetli že myslel na startupi ktorí vydávajú DLHOPISY s irealne vysokým sľubovaným výnosom, ale to ťa už nezaujíma.

Vies ty vôbec čo je rozdiel medzi dlhopismi a akciami?

Tak aj Apple bol "Too good to be true", lebo sľuboval investorom 50.000% zisk pri IPO alebo o com ty hovoríš???

https://www.investopedia.com/articles/active-trading/080715/if-you-would-have-invested-right-after-apples-ipo.asp

Dátum: 14.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Vysvetlím ti rozdiel s tvojim slovníkom. Majú toľko spoločného ako Kairos a Skyway.

Dátum: 14.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

A pred tým ako začínaš písať blbosti o percentách, toto je od IPO spočítané, od vtedy je spočítané to 500 násobne zhodnotenie. Apple založili traja v 1976, tých 10% čo predal Ronald Wayne 11 dni po založení za 800 USD dnes nemá hodnotu 800 USD x 500, ale “trosku” viac.

Dátum: 14.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

A keby tvoj pradedko uvidel fantáziu v cukrovej vode pred 100 rokmi a kúpil by ti jednu akciu Coca Coly pri IPO za 40 USD a reinvestovať by ročne aj dividendy, mal by si dnes 10.000.000 USD z tých 40. Určite by si spomenul na jeho meno, a mal by si z čoho investovať ťažkých 1000 EUR do Skyway.

https://www.investopedia.com/articles/markets/113015/if-you-had-invested-right-after-cocacolas-ipo.asp

A kde je trh s limonádam od svetovej dopravy....

A ty tu sedíš pred obrazovkou, vypisuješ úplne blbosti, a si kľudný, lebo vidis do budúcnosti. No určite.

Dátum: 14.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Vidím, že ti to pořád vrtá hlavou. To je dobře. Třeba ti to jednou dojde...

Too good to be true... je obecný princip pro hodnocení čehokoliv. Nejen dluhopisů a akcií. Přeber si to.

Ad úspěch Apple (nebo třeba Google)... občas (velmi zřídka) se někomu podaří přijít s produktem, myšlenkou která je převratná a "v pravou chvíli na správném místě". Hodnota podniku, který takový produkt realizuje vystřelí ke hvězdám a vymkne se tomu hodnocení - je z toho "too good but true". A pokud je autor hodně chytrý a pracovitý, udělá si z toho základ trvalého úspěchu (není autorem "jednoho hitu"). Applu se to přesd několik zaškobrtnutí povedlo, Googlu to jde v zásadě bez těch zaškobrtnutí (zatím).

Když tady děláš nějaké analogie s Applem...
...víš, jaký je rozdíl mezi Applem a SkyWay? Apple měl do roka po založení firmy komerčně úspěšný produkt. SkyWay má po 30 letech od vzniku nápadu na strunovou dopravu v hlavě Junitského necelých 10 km zkušebních tratí a pomník k dokončení nuly kilometrů komerční dopravní sítě Transnet.

Dátum: 14.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

P.S. Dávat vedle sebe Apple a SkyWay je od tebe dost odvážné. Vlastně... hodně drzé.

Dátum: 14.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Dať vedľa seba 7 ročný Skyway a Apple v 1983 vôbec nie drzé.

Dátum: 14.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Ježiš Maria. Tak práve o tom to je. Veď Apple mal produkt, ktorý vedeli poskladať v garáži, veď práve. A sú aj startupy ktori vyvíjajú 50 ľudí s počítačmi.

O tom ani nehovorím, že aj Zuckerberg mal hotový produkt v 2004, predsa mal Facebook IPO až v 2012.

Ale Skyway vyvíja produkty, ktorí budú prenášať ĽUDÍ, vo výške, to sa nedá vyvinúť na 80% a dať na trh, a potom to časom zdokonaľovať na základe skúsenosti keď zahynuli tisícky ľudí.

Keď chceš to s niečim porovnať tak to porovnaj napríklad s Maglevom od Siemensu.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Maglev

Kolko miliard do toho dali? Kolko to trvalo? A čo bolo na konci? 30 km dlha trať medzi Šanghajom a letiskom ktorá investícia sa nikdy nevráti, a cesta netrvá 10 minút ako s technológiou za desatinu ceny, ale 8, a potom na letisku čakáš hodinu na lietadlo. To sú tie logické investície v doprave. Plus 30 ľudí zahynulo na skúšobnej trati počas skúšobnej jazdy.

A do technologie už vôbec neidem, lebo od toho si veľmi ďaleko aby si z toho niečo pochopili

Dátum: 14.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

OK, tak pokračuj dál v tom svém drzém snění (nebo lhaní). Snad tě probere toto:

Podle tvého vlastního odkazu https://www.dubailad.com/the-skys-the-limit-as-sharjah-test-new-driverless-sky-pods/

máme mít za 1 a půl měsíce konečně další (i když stále jen testovací) trať dlouhou 2.5 km s provozem pro 80-místné Unibusy jezdící rychlostí 150 km/h.

Nebyly by někde informace o tom, jak stavba pokračuje? Měsíc a půl před dokončením by už mělo něco stát, ne?

Dátum: 14.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Ach jaj. Bude to. A keď to bude o 2 mesiace neskôr, aj tak bude. Aj ostatné budú. Len to nebude o mesiac aby si mohol získať za 1 cent podiel v nominálnej hodnote 1 usd.

Keby si nevedel, mesiace sa nedalo odletieť z Ruska/Bieloruska do Dubaja, a odtiaľ sa nedá prejsť do Sharjah. Napríklad. Toto nevymyslel SW, a nikto to netušil v januári.

To ta samozrejme takisto nezaujíma ako Junického tvoj názor.

Mal by si radšej o to zaujímat, že čo sa udialo v tomto roku vo svete, dá neskutočne veľkú aktualitu tomu co Junickij už hovorí desaťročia.
https://vimeo.com/423915501

A samozrejme výstavba v SAE napriek tomu ide dalej
https://youtu.be/pqlcbwLPEss

Dátum: 16.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

MyNick: "Ach jaj. Bude to. A keď to bude o 2 mesiace neskôr, aj tak bude."

Klidně dám SW ještě měsíc k dobru a tu kontrolu si uděláme místo v srpnu až na začátku listopadu. To je i s ohledem na krizi s virem fér, ne? Vím, že cestování bylo v řadě zemí omezené a díky tomu a nejen tomu se řada projektů stopla nebo zbrzdila.
Uvidíme, zda, co a s jakými parametry a kde bude v listopadu stát.

I tak bys už ale mohl vědět, kde co a jak se staví a ukázat, jaký je v tom pokrok. Jako investor máš právo tyhle informace dostávat a i (zatím) nezapojené případné investory to jistě také zajímá.

Dátum: 16.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

A ještě jedna věc by se v tom kličkování neměla ztratit...

MyNick: "Najprv si precitaj na koho je to varovanie vydané."
¨
Primárně je varování věnované subjektu "New Economic Evolution of the World (NEEW)". Ale jmenovány jsou i další skořápkové firmy:

RSW Investment Group Ltd, NEEW-TNG Ltd, Skyway Investment Group, Skyway Capital, Skyway Group, TNG Limited and RTN Limited.

Soudruzi z novozélandského FMA zřejmě dobře ví, že jde o jednu bandu spolupracujících investičních podvodníků - i když formálně se investice do SW nabízela přes dvě různé větve schránkových firem (tj. přes Skyway Investment Group - SWIG -> NEEW, tak SkyWay Capital). Takže jich pro jistotu vyjmenovali více. ;-)

Dátum: 16.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Zrovna tak by se nemělo ztratit, že varování FMA je označeno štítkem "Suspected scam" - podezření z podvodu.

Tedy nejde jen o "méně významné" varování typu "unregistered investment" (jak se někteří propagátoři investičních podvodů snaží zlehčovat, že jejich byznys je sice fakticky investice, ale formálně se schovává za formy podnikání neregulované bankami a dohledem nad finančním trhem - tj. ten byznys se snaží "podletět pod radarem"... ono už to, že se někdo snaží "kreativně" podletět radar... je dost výstražné znamení).

Dátum: 17.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Máš právo sledovat správy. Nám, ktorí mame v tom podieli, to stačí. Pre teba, ktorý fandí iba (bez sance) neúspechu projektu, tebe to nestačí. Si na omyle keď si myslíš, že pri kúpe 2 akcii Apple máš právo pozrieť iPhone 13.

Budeš kontrolovať Skyway? :j :) :) Sú z toho vystrašený :)

Máš právo uveriť aj varovaniam. Radšej by som v tojom mieste presne prečítal čo tam je. Klikaj aj ďalej na základe čoho sú vydané tie varovania (okrem kriptounit programu NEEW), a prídeš na to že na konci reťazca je varovanie Bank OF Lithuania z 2014.
A potom si prečítaj tento článok.
https://www.baltic-course.com/eng/legislation/?doc=146312
Je to mimo zdrojov SW, nie je to ani konečný verdikt súdu, ale pre normálneho analytika by mal byt z toho jednoznačne, že Junickij nebol ani obvinený ani obžalovaný, iba prešetrený políciou od 2014 2,5 roka, čo bolo ale v 2017 uzavrete bez obvinenia, a prezumpcia neviny platí aj v EU. To už ti nesedi do obrazu, tak tú správu ignorujes, ako aj v ostatných prípadoch.
To že PODOZRENIE Bank OF Lithuania z 2014 nebolo preukázané, už do NZ nedošlo. Ani k tebe v 2020, a tešíš sa z toho že Junickij ešte stále nedostal odškodnenie od Litvy vo výške 10 míľ EUR za poskednenie dobrého mena, lebo nebolo poškodené dobre meno, že? A potom ako vidis ETP v Bielorusku a výstavbu v SHARJAH, aký mohol mat zámer Junickij v Litve v meste Siauliai v 2014? A svet by spojil tento projekt s EU, čo sa už nikdy nestane. Neprajem ti aby si raz podnikal v oblasti vyvoja niečoho, ktorý robí na produkte, ktory prekáže miliardovým štátnym zákazkám, lebo je lacnejší a efektívnejší.

Dátum: 17.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

A kdo niečo take napísal že je to unregistered Investments, čo tu zas podsúvaš vseobecnostami? Uvedomuješ si že to nie je Kairos alebo ostatne tvoje blbosti za ktorými sú “firmy” založené za pár stoviek v Anglicku alebo hocikde, ale sa jedna o akciovú spoločnosť? Skyway spĺňa najprísnejšie podmienky štátnych regulácii ohľadne emitovani cenných papierov ktoré nie sú verejne obchodovateľné (zatiaľ)!

A ešte raz, toto varovanie z NZ je na kryptounit program spoločnosti NEEW, s čím SW nikdy nemal nič spoločného a s ktorou už v čase vydania (máj 2020) varovania už nespolupracoval, a od ktorého sa už v marci 2019 dištancoval.
https://unitsky.engineer/news/2019/news20190314_en.htm?lang=en
Co tu zas zmeníš fakty? Úradník dal všetko dokopi čo našiel, dal tam aj “dôkazy”, link z Belgického úradu z 2017 ktorá odkáže na Litvu, potom dal Litvu z 2017 ktorá odkaze na Litvu 2014, o tom som už písal, a dá na konci varovanie Z Estónska, ktorá je medzičasom stiahnutá. Tak ako to je? Čo s tým ma SW v 2020 spoločného?

A čo ináč očakávaš od štátnych regulátorov? Mali by vydať odporučenie aby ludia investovali do startupov? Kde si niekedy niečo take videl? Veď to nemá logiku, ich úlohou je udržať ľudí v blízkosti bánk, čo je normálne. Aj to, aby poukázali na možné podvody, lenže to sa v prípade SW nestalo.

Nie v tom je problém že si skepticky, ale si neskutočne povrchný.

Dátum: 17.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Vo vlastnom zaujme by si mal ale čítať informácie z úplne iných zdrojov.
https://rsw-systems.com/news/unitsky-interview-moscow

Dátum: 19.06.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

"A čo ináč očakávaš od štátnych regulátorov? Mali by vydať odporučenie aby ludia investovali do startupov? Kde si niekedy niečo take videl?"

Ne. Regulátoři nevydávají doporučení, ale varování. A varují jen před těmi největšími svinstvy (spoustu malé "havěti" nechají projít bez povšimnutí).

To bys už mohl vědět.

"Nie v tom je problém že si skepticky, ale si neskutočne povrchný."

Skeptický ano. Povrchní...? To ne. Na rozdíl od tebe čerpám informace z různých zdrojů, křížově ověřuji informace, vyhodnocuji je a dávám jim váhu podle relevance.

"Vo vlastnom zaujme by si mal ale čítať informácie z úplne iných zdrojov... rsw-systems.com, unitsky.engineer..."

To je bezva nápad nechat se zavřít se do bubliny a čerpat informace jen od podvodníků.

Jak pokračuje stavba další zkušební trati pro Unibusy s 80 pasažéry, jezdící rychlostí 150 km/h?

Dátum: 19.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Moskovský večernik je len v tvojej tupej hlave podvodník. Dal som to tam len preto, lebo tá téma by mala byť pred teba štartovacou čiarou, ale si ešte kilometre pred štartom, nič iné si zas nepotvrdil.

Ja veľmi dobre viem co sa deje v Sharjah. Ale zisti to z tvojich dôveryhodných zdrojov, sú ta naozaj vážne zdroje keď v 2020 nevieš ci ma SW certifikáty, či v tom niekto už cestoval, čo objednal Šejk Dubaja.. . Ten tvoj zdroj ta presvedčil že mestskú doprava bude mať rýchlosť. 500 km/h...

To sú dôležité veci, nie tvoje teórie a analýzi úplne mimo od veci.

Krížove overujes medzi nimi informácie, presne len zdroje SkyWay z toho vynecháš.

Tak sa zosmiešňovej naďalej v bubline kombinácii tvojich vážnych zdrojov, dobre si z toho dopadol. A je ešte cesta nižšie.

Dátum: 19.06.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

bojuješ za ten SW, nechceš si priznať, že si / aj statisice dalšich/ naleteli podvodnikom.vobec netušite, kolko už vybrali od naivnych investorov z celeho sveta. Vždy niečo male buduju, aby živili vašu nadej a tahali dalšie peniaze

Dátum: 19.06.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování finančního dohledu a SkyWay

Môžeš byť istý, že mňa ako bojovníka SkyWay nepotrebuje. Oni nebojujú, ale robia. Vy tu bojujete proti niečomu, a oni robia za niečo, v tom je ten obrovský rozdiel.

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>

Pridať nový príspevok