Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

08.12.2017 15:18

Na obrázku je Hyperloop, ktorý umožňuje prepraviť ľudí bezpečnejšie a šetrnejšie k prírode. Dopravný systém, vďaka ktorému bude umožnená preprava ľudí a tovaru po koľajniciach, ktoré budú umiestnené nad našimi hlavami. Bezpečie, šetrnosť k prírode, minimálne náklady na prevádzku takejto trate, presne to si dnes sľubuje od projektu Skyway jeho autor. Ten sľubuje pre investorov dlhodobý pasívny príjem, na ktorom budú zarábať aj ďalšie generácie. Je to ale skutočne tak? Rysuje sa nám tu revolučný biznis, alebo ide opäť len o ďalší podvod na ľudí?

 

Čo je to SkyWay a kto za tým stojí

SkyWay má byť nadúrovňový dopravný systém, ktorý bude na pohyb využívať patentovanú strunovú technológiu. Má ísť o revolúciu, ktorá zmení celkový systém dopravy. Dopravnými prostriedkami SkyWay majú byť samostatné kapsule alebo celé súpravy kapsúl zavesených na koľajniciach, ktoré budú visieť vo vzduchu. Vývojári si od nich sľubujú vysokú rýchlosť a bezpečnosť, nízke náklady na prevádzku a šetrnosť k životnému prostrediu.

 

Železničný inžinier a ruský vedec Anatoly Junitský so svojim prototypom. Nápad na SkyWay vznikol v Bielorusku už pred mnohými rokmi a za projektom má stáť ruský vedec Anatoly Yunitskiy (Junitský), ktorý na ňom pracoval údajne až 39 rokov! Anatoly Yunitskiy je zároveň prezidentom spoločnosti SkyWay Group of Companies.

Anatoly Yunitskiy je pôvodným vzdelaním železničný inžinier, podľa oficiálneho zápisu autor viac ako stovky rôznych patentov a osemnástich kníh, rovnako ako ďalších 200 vedeckých štúdií a publikácií. S jeho osobou sa spája celý rad rôznych ocenení, a to platí celosvetovo - nie je teda oceňovaný len v Bielorusku či v ďalších bývalých zväzových republikách ZSSR.

 

Ako to má fungovať - možnosti, ako zarobiť na SkyWay

Podstata investičného projektu SkyWay spočíva v nakupovaní akcií Euroasian Rail SkyWay Systems, American Rail SkyWay Systems, African Rail SkyWay Systems a tiež Australian & Oceanic Rail SkyWay Systems prostredníctvom investičného fondu SkyWay Capital a ďalších podobných spoločností (tie sú partnermi spoločnosti SkyWay Group of Companies). Riaditeľom investičnej spoločnosti SkyWay Capital je Jevgenij Kudriašov. 

Hodnota spomínaných akcií by po uvedení na burzu mala podľa vyjadrení majiteľov tohto online „biznisu“ výrazne vzrásť, a to odhadom do 2 až 5 rokov. Hovorí sa, že rozdiel môže byť až v horizonte niekoľko tisíc percent, akcie zakúpené vo vhodnom čase údajne môžu zvýšiť svoju hodnotu dokonca až päťstokrát.

 

Peniaze, ktoré spoločnosť SkyWay získa od svojich partnerov/investorov, má použiť na dokončenie projektu – výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku. Ten je potrebné vybudovať, aby spoločnosť získala certifikáciu a mohla tak začať s výstavbou projektu. Spomínaný EkoTechnoPark má slúžiť aj na testovanie budúcich technológií.

 

Zarobiť peniaze je možné nielen investovaním, resp. nakupovaním akcií spoločností, ale aj tým, že tento internetový „biznis“ úspešne odporučíte ďalším ľuďom. Ide o viacúrovňový provízny systém, vďaka ktorému vám spoločnosť vyplatí až 20 % z investícií členov, ktorých do systému privediete.

 

Investovať, či neinvestovať?

Projekt vyzerá zaujímavo a niečo podobné by v budúcnosti určite mohlo fungovať (som v tejto oblasti laik, takže sa môžem mýliť). Majiteľ spoločnosti Anatoly Yunitskiy je skutočná osoba, čo pri väčšine internetových biznisov nebýva samozrejmosťou. Naša planéta určite potrebuje podobný druh dopravy. Je tiež pravda, že SkyWay sa prezentuje na rôznych svetových výstavách a veľtrhoch. Problém však vidím v investičnej príležitosti, konkrétne v partnerskej spoločnosti SkyWay Capital. Tu je pár dôvodov, prečo vo mne SkyWay Capital vzbudzuje nedôveru a prečo do tohto projektu rozhodne neodporúčam investovať.

 

1.) Na začiatku bola vízia - a tá tu stále ešte je, budúcnosť potenciálne neistá

Skyway v súčasnej dobe nefiguruje na žiadnej verejnej burze, teda jednoducho platí, že kupujete len fiktívne (ak chcete - virtuálne) akcie. Presnejšie povedané, dostanete zdrap papiera s názvom certifikát, v ktorom firma potvrdzuje, že vám rezervuje nejaké akcie (také „akcie“ vám môžem vyrobiť aj ja).

 

Podľa oficiálnych videí, ktoré SkyWay prezentuje, ak investujete 4 000 dolárov (za túto investovanú sumu dostanete milión „akcií“), zarobíte milión USD, pretože keď spoločnosť vstúpi na burzu, jednu akciu budete môcť predať za 1 USD (milión akcií = milión USD).

 

Ak SkyWay niekedy vstúpi na burzu, o čom ja pochybujem, hodnota jednej akcie určite nebude 1 USD. Cenu na burze určuje dopyt a ponuka. Pokojne sa môže stať, že ak vstúpia na burzu a ľudia budú chcieť svoje akcie predať a zarobiť, nikto o ne nebude mať záujem. V tom momente sa ukáže ich skutočná hodnota.

 

 

Čo je však zaujímavé a čo ľudí zrejme láka, je, že SkyWay garantuje odkúpenie vašich certifikátov za 1 USD. Takže ak vstúpia na burzu a ukáže sa, že skutočná hodnota ich akcií je veľká nula, SkyWay sľubuje, že ich od vás odkúpi.
To sú krásne sľuby, no nereálne. Jednak na burzu nikdy nevstúpia, a aj keby, určite svoje sľuby nesplnia, v opačnom prípade by skrachovali. Stačí jednoduchá matematika. Registruje sa 100 000 ľudí a každý z nich investuje 4 000 USD. SkyWay zarobí 400 miliónov USD. 50 % z tejto sumy sa rozdelí do pyramídy, medzi partnerov (aby mali motiváciu lákať do tohto projektu ďalších ľudí), nejaké peniaze SkyWay určite minie na výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku atď. Ak však spoločnosť vstúpi na burzu, bude musieť odkúpiť od 100 000 ľudí presne 100 miliárd akcií. A keďže garantujú odkúpenie jednej akcie za 1 USD, tak si to spočítajte. Odkiaľ SkyWay získa 100 miliárd USD? To sa možno dozvieme nižšie, v bode 2.

 

Mimochodom, ešte v roku 2016 sa písalo, že SkyWay vstúpi na burzu v roku 2017. Je pomaly koniec roka, a zatiaľ sa nič nedeje. Údajne to odložili na rok 2018. Rovnaká pesnička, ako u X podobných spoločností, ktoré predávali bezcenné papieriky sľubujúc, že keď vstúpia na burzu, odkúpia ich od vás za oveľa vyššiu sumu.

 

Pôsobia na vás všetky tie vyhlásenia od SkyWay dôveryhodne, alebo si myslíte, rovnako ako ja, že ide len o navijak na ľudí, ktorí sa ľahko nachytajú na vidinu obrovských ziskov?

 

2.) Kde sa berie zisk už teraz, keď sa nič nepostavilo? Z čoho vyplácajú peniaze?

SkyWay tvrdí, že podpísal kontrakty za miliardy dolárov (z týchto peňazí majú vyplácať svojich partnerov) s niekoľkými vládami po celom svete (napr. podpísané zmluvy s austrálskou a indickou vládou v hodnote 922 mil. USD). Je však zaujímavé, že žiadna vláda o tomto tvrdení nič nevie. 

Ani samotná spoločnosť, ani ľudia, ktorí do tohto biznisu investovali, doteraz nepredložili žiadne dôkazy o vyššie uvedenom tvrdení. Žiadny územný plán, stavebné povolenie, vládne dokumenty, proste čokoľvek, čo by potvrdzovalo, že SkyWay má podpísané zmluvy za miliardy dolárov. Čokoľvek, čo by dokazovalo skutočné príjmy SkyWay, poprípade aspoň záujem o ich revolučný dopravný systém. Prečo spoločnosť nepredloží nejaké podpísané zmluvy aspoň svojim partnerom/investorom? Zavreli by ústa všetkým pochybovačom a taktiež aj čoraz nervóznejším spoločníkom. Bol by to jasný dôkaz serióznosti tohto „revolučného projektu“.

 

Skyway dopravný system budúcnosti - avšak, zatiaľ len vo forme množstva prezentačných videí a simulácií.

 

Jediným ľahko viditeľným zdrojom príjmov spoločnosti sú peniaze od investorov, ktorí si za ne kupujú bezcenné certifikáty. A je viac než pravdepodobné, že práve tieto peniaze firma používa aj na vyplácanie odmien (môžem sa mýliť). Ak je to pravda, tak nejde o nič viac, než prerozdeľovanie peňazí prostredníctvom pyramídovej hry/Ponziho schémy.

 

Pri každom systéme vždy sledujte, odkiaľ berú peniaze na výplaty. Ak sú z vkladov, registračných poplatkov, investícií nových členov, ide o pyramídovú hru/Ponziho schému.

 

3.)  Nemajú povolenie na poskytovanie investičných služieb

Ak má ísť o kupovanie akcií spoločnosti, je to investovanie. Aby mohla spoločnosť podnikať v tejto oblasti, potrebuje mať na to licenciu od Slovenskej národnej banky. Čo myslíte, má SkyWay povolenie na poskytovanie investičných služieb?

 

Na webe Českej národnej banky sa dokonca objavuje oznámenie, že investície do cenných papierov Euroasian Rail SkyWay Systems Holding nie sú v súlade so zákonmi. Viac informácií:

https://www.cnb.cz/cs/spotrebitel/ochrana_spotrebitele/upozorneni/upozorneni_euroasian_rail_skyway.html

 

Podobná správa prišla aj z Estónska, Talianska, Belgicka a Lotyšska. Dá sa teda predpokladať, že spoločnosť SkyWay nemá na predaj akcií licenciu od žiadnej krajiny EU.

 

4.) Nie príliš čistá minulosť zakladateľa SkyWay

Pán Yunitskiy je usvedčený z predchádzajúcich finančných podvodov menšieho rozsahu. Na diskusiách som našiel niekoľko odkazov, v ktorých tohto pána usvedčujú z klamstiev a podvodov. 

 

5.) Môže vôbec dopravný systém, ktorý ponúka SkyWay, fungovať?

Nie som odborník, aby som hodnotil technickú stránku tohto projektu. To prenechám niekomu inému. Ono je to asi aj tak jedno, pretože SkyWay je podľa mňa finančný projekt, v ktorom technická stránka plní úlohu návnady. Niečo v zmysle:  aha, pozrite sa, máme revolučný produkt (dopravný systém), do ktorého keď investujete, do 2-5 rokov z vás budú milionári.

 

V každom prípade, v rôznych internetových diskusiách sa viacerí znalí ľudia zhodujú na tom, že technológia koľajníc SkyWay nie je realistická a návrhy realizácie nie sú úplne domyslené.

 

V nižšie uvedenom článku si môžete prečítať, v čom bol hlavný nedostatok strunových technológií pána Junitského už v roku 2002 -  https://www.membrana.ru/particle/2486

V článku sa píše o tom, že správy prezentujúce STU možno rozdeliť na tie o testovacej prevádzke, na tie o účasti na výstavách a na tie o prednáškach a návštevách významných hostí. Teda už pred 15 rokmi pán Junitský postavil testovací polygón, prijímal delegácie z celého sveta, prezentoval sa pred Putinom, Žirinovskim a jazdil po výstavách. Aká teda bola hlavná výhrada v roku 2002? Že nepostavil ani jeden kilometer trate. A aký je dnešný stav? Polygón, výstavy, politici a 0 km tratí.

 

Mohlo by vás zaujímať:

7 spôsobov, ako rozoznať serióznu investíciu od finančného podvodu - v článku si môžete prečítať základné rozdiely medzi serióznymi investíciami a pyramídovými podvodmi.

 

Pár slov na záver

Musím uznať, že SkyWay je po technickej stránke tak detailne premyslený, aspoň pre laikov, že vzbudzuje dôveru. Pán Yunitskiy existuje, čo u podobných projektov nebýva zvykom. Určite má za sebou nejaké patenty a vynálezy, ale jeho problém spočíva v tom, že 30 rokov ťahá z investorov peniaze, ale nikto tú jeho revolučnú technológiu nechce kúpiť. Teda aspoň doposiaľ neboli predložené žiadne dôkazy o opaku.

 

Podľa môjho názoru ide len o ďalší sofistikovaný podvod (žiaľ, zatiaľ to tak vypadá), ktorý stojí a padá na vstupných investíciách partnerov a ich následnom prerozdeľovaní do pyramídy. Vyššie uvedené fakty tomu nasvedčujú. Celý projekt je len o balamutení a sľubovaní krajších zajtrajškov. Investujte do spoločnosti, zakúpte si „akcie“ a jedného dňa, ak vstúpia na burzu, na tom možno zarobíte.

 

Musím ale uznať, že zo všetkých sofistikovaných projektov ako sú Kairos, OneCoin, Recyclix, Banners Broker, Zeekrewards, Dexcar atď., je SkyWay podľa mňa ten najsofistikovanejší

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom si skúste pozrieť aj diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií k tejto téme. 

Ak už máte so Skyway nejaké vlastné skúsenosti, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie. 

 

Zdroj: čiastočne čerpané z facebookovej skupiny Rozborka MLM projektu

 

Našli ste v tomto článku zaujímavé informácie, ktoré považujete za prospešné? Potom sa o ne podeľte so svojimi známymi a možno tak niekomu pomôžete. Stačí, ak článok budete zdieľať alebo mu dáte like. Určite odporúčam lajknúť moje facebookové skupiny, v ktorých neustále zverejňujem novinky týkajúce sa práce z domu a podnikania na internete. V prvej skupine sa zameriavam všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), druhá facebooková skupina patrí ponukám práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Odporúčam prečítať si tieto tri články:

Základná charakteristika Ponziho schémy – v článku sa dozviete, čo majú spoločné všetky vyššie spomínané internetové podvody. Mal by vám dopomôcť pochopiť, ako funguje každá Ponziho schéma, resp. ako začne, ako prebieha a ako skončí.

 

Čo sú to pyramídové hry a ako fungujú článok o pyramídových hrách + praktické príklady.

 

Pár rád, ako sa nedať nachytať internetovým šmejdom – v tomto článku si môžete prečítať pár mojich postrehov a rád, na čo si dať pozor, aby ste v budúcnosti nenaleteli na nejaký podvod.

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

Dátum: 22.02.2020

Vložil: Boris

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

o SW sa vedu diskusie už niekolko rokov, genius Yunitsky na tom pracuje už vyše 40 rokov,zatial su to len reči , ale čo je na tom SW take nove prevratne ?? Nosniky priehradove, alebo lana , ako na lanovkach ? zavesene kabinky, stlpy ? To všetko je už davno vynajdene a vo svete už funguje. Prečo teda sa už davno nebuduje ? Nve je len tahanie penazi z naivnych ludi, ktori o ne definitivne pridu

Dátum: 22.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Neviem koľko si čítal z tejto diskusie, už to nezačnem od začiatku, len 2 otázky, aj keď viem ze je to zbytočné, lebo už vieš čo sa definitívne stane, takže tie tvoje otázky určite nie sú pre mňa.

Určite si už videl lanovku, kde na stĺpoch ide lano, na ktoré sú zavesené kabínky, a pohybujú sa s rýchlosťou cca 25km/h. Na začiatku aj na konci je také veľké koleso, po ktorej sa pohybuje lano. Videl si také niečo v SW?

Ktore z týchto veci neexistovali pred 2007, keď Apple vydal prvý iPhone a stal sa preto neskôr najväčšou spoločnosťou sveta: mobilný telefón, sms internet, e-mail, hry, foťák, programy, mp3 prehrávač, baterka, dotyková obrazovka, navigácia, banková karta, volanie cez internet? Ktorá neexistovala?

Dátum: 23.02.2020

Vložil: Boris

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

ale Apple nevyberal peniaze od ludi a nerobil vebinare s buducimi uživatelmi a nerobil okolo toho taky cirkus ako SW

Dátum: 24.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Takisto vyberali peniaze na vývoj od svojich akcionárov, lenze v tom čase už bol Apple skoro 30 rokov po IPO, to sa nedá porovnať, taktisto mal aj obdobie pred IPO v 70ich rokoch, ako každá verejná akciová spoločnosť. (Keby si investoval 220 USD pri IPO do Apple, dnes to ma hodnotu cca 130.000 USD, to len tak pre zaujimavost). Aj v tom videl vtedy len malo ľudí fantáziu, čo je normálne. Ja som reagoval na to, že si písal že podľa teba všetko existuje, a ja si myslím že presne to by mali použiť na prepravu osôb s čím sú skúsenosti. Keby si chcel pochopiť financovanie tohto projektu, najprv by si mal pochopiť vyhody technologie. Ale je to na tebe, máš tu prostredie vypisovať, tvojej peniaženke to ale nepomôže.

Dátum: 24.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

No čo Tomáš, tak bud chlap, a napíš keď to nahodou niekto prečíta, nech ti uverí, potvrď to že MINISTRY OF TRANSPORT OF THE RUSSIAN FEDERATION nie je pre teba certifikačná autorita! Ten pre ktorého je, sa len nasere do topánok. Si múdrejší sám ako oni, Šejk Dubaja, Šejk Sharjah, 1000 spolupracovníkov s Junickim dokopy. Gratulujem, máš aspoň trocha slávy pred československým trojbojom, bude to vyborne čítanie o dva roky.

Dátum: 24.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Tomáš vie .

“A i ty články, co tam vyšly do té doby se dají shrnout do pár slov: podepsalo se memorandum o porozumění. Šejk si prohlédl kabinky SkyWay a v rámci představení záměru projektu "Leisure and Happiness" si vyslechl prezentaci SkyWay.

Nic víc, nic míň.”

Len na tú maličkosť si zabudol, že asi 2 mesiace po tom ako v tom sedel (čo vôbec nebol zaciatok ani náhoda že prešiel okolo) dal súhlas k výstavbe 15km dlhej trasy s 21 zastávkami v centre Dubaja.

https://rsw-systems.com/news/skyway-dubai-uae

Takze 6 ročný startup získal objednávku na výstavbu 15 km MHD (čo vôbec nie je malo) v jednej z najvyspejelejšich miest vo svete. To je pre teba ale nič. Nič.

A môžeš veriť že odborníci RTA Dubai dlhé mesiace zisťovali o SW všetko pred tým ako to pred neho predložili. Bohužiaľ vyzerá to tak, že tvoj názor nebrali do úvahy, presnejšie ich to vôbec nezaujíma. Hm. Ako nikto iný, okrem dvoch na tomto fóre a hlúpejšie časť obyvateľstva (to boli tvoje slova).

Keby si nebol anonymný, možno by som ta našiel aj na zozname 100 najvýznamnejších Lídrov Ruska. Alebo aspoň Česká, keď už.
https://rsw-systems.com/news/100-leaders

Dátum: 24.02.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Náš malý bod za to, že jsi něco k certifikacím vůbec našel a ukázal. To už jsem ti napsal.

Ale co tady obluzuješ s MINISTRY OF TRANSPORT OF THE RUSSIAN FEDERATION?

Podívejme se tomu na zoubek.

Především: Certifikát pro dva typy kabinky SkyWay nevydalo ministerstvo. Vydala ho soukromá společnost (ruské sro) hezkým názvem:

"научно технический центр научно исследовательский институт горэлектротранспорта Москвы"

(Vědeckotechnické centrum a vědeckovýzkumný institut svrchní elektrické dopravy - to jméno by slušelo spíš výzkumnému ústavu než certifikační autoritě). Zkratka je НТЦ НИИ ГЭТ. Někdy se používá "zkratka zkratky" - jen ГЭТ (GET).
Mimochodem - plné jméno institutu jsem na jejich webu nenašel nikde jinde, než v titulku okna (a ani tam se kvůli délce nezobrazí celé - musel jsem se podívat do zdrojového kódu webu, abych si ho přečetl).

Slovní spojení s ministerstvem se objevuje na certifikátu - doufám, že ta firma má bumážku (povolení) od ministerstva nějaké certifikace vydávat (na webu jsem ale neviděl zmínku pověření nebo oprávnění jednat jménem ministerstva dopravy a podřízenosti pod něj).

GET je sro - soukromá firma. U subjektu, vydávajícího certifikace bych čekal bych spíš něco státní orgán - ale jsme v Rusku, tak je to sro. Soukromá firma, jejímž zájmem je vydělávat na vydaných certifikacích. Možná hraje fér, možná se u ní ty certifikace prostě dají občas koupit (obchodní model tu druhou věc nevylučuje - proč si nenechat zaplatit a nedat certifikát něčemu, co zjevně komerčně nikdy nebude provozované, a tudíž je to neškodné).

Ze zveřejněných certifikátů nelze blíže určit hloubku a rozsah certifikace. Klidně mohli certifikovat třeba jen to, že elektrická pohonná jednotka Unibusu a unibajku neruší radiové signály. Každopádně se certifikáty týkají vozidel jako takových, ne tratě. Připouštím, že Unibus stojící na zemi je celkem neškodný a neupadne mu podlaha, ani když se zatíží 20 vietnamskými taškami s cihlami nebo čím. ;-)

https://youtu.be/Hi1ItVDFhBU?t=85

A jak jsem psal - důvěryhodnost nevzbuzuje ani samotný web GETu.
Je minimum odkazů na tuto instituci v ruštině a žádné v angličtině (firma je prakticky neznámá).

Firma údajně existuje od roku 1993. Doména niiget99.ru (co ta 99 v názvu domény?) byla zaregistrovaná (až) v prosinci 2014. Web ve své patičce uvádí Copyright © 2013. Doména je registrovaná na firmu NTC NII GET, LLC (to je dobře), ale v registraci chybí jakýkoli kontakt na ni (to je špatně - takhle se to dělá u podvodných firem). Stránky jsou hostovány v Amsterodamu (v Holandsku, nikoli v Rusku, jak bych čekal - opět, věc typická spíš pro podvodníky). Jde v tomto případě neschopnost nebo záměr? Nebo je normální, že firmy v Rusku jsou takhle tajemné?

První zachycení historie a existence stránek přes službu Web Archive je z z půlky roku 2016. Od té doby se stránky příliš nezměnily. Už v době vzniku byly na webu chyby (chybějící loga referenčních klientů - patrně proto, že webové stránky klientů zanikly, nebo byly obrázky s logy přemístěny jinam - za čtyři roky nikdo tuto na první pohled patrnou chybu nenapravil).

To, že na stránce s referenčními klienty jsou odkazy na neexistující stránky partnerů mluví také samo za sebe (přinejmenším něco o kvalitě "práce" institutu GET, v horším případě o kvalitě jejich referencí).

Web obsahuje prázdné sekce "nabídka práce" a "ocenění", Proč zbytečně vzbuzovat naději a chlubit se tím, že žádné ocenění nemám? Nebylo by lepší sekci "ocenění na web vůbec nedávat?

Další chyby webu - rozbití kódu stránky. Na konci stránek se vedle počítadla objevuje kus kódu (styl přetekl do obsahu stránky). A podivné plnění obrázkového "slideru" s tramvajemi a trolejbusy - nejprve obrázky přetečou do textu webu, a teprve po dlouhém čase se zarovnají do slideru. Krom toho - k čemu tam ty obrázky vlastně jsou?

https://imgur.com/a/o1v0V2o

Web se od roku 2016 příliš nezměnil. Sekce partnerů a zákazníků je pořád stejná. Přibylo pár nedatovaných zápisů v sekci "Novinky".
Konkrétně od roku 2017, poté, co se objevila zmínka o provádění certifikací pro SkyWay, přibyl zápis o návštěvě výstav zaměřených na dopravu a inzerát na prodej kancelářského vybavení. ;-DDD. A to je asi tak vše.

No a poslední formální výtka - web vypadá, jako že ho někdo vytvářel ne v roce 2013 nebo 2016, ale spíš jako v roce 2005. Ale pořád lepší než web Slovenského hospodářského klubu hospodarskyklub.sk (jehož ocenění je Junitský hrdým nositelem). ;-)

Super web.


Závěr:
SkyWay by se mělo stydět za to, že má certifikace od takto pochybné a neschopné firmy. Nevzbuzuje to důvěru. Lepší takováhle certifikace než drátem do oka nebo žádná, ale nepřikládám tomu velký význam. Do bot si nasral (nebo alespoň načůral) MyNick.

Dátum: 24.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Tomáš, ty schválne ideš tak hlboko nízko? Ty nevidíš v hlavičke že ten certifikát vydal ministerstvo dopravy Ruska?
https://yunitskiy.com/author/2017/2017_122.pdf



To jednoducho ignorujes lebo nesedi do tvojho obrazu? Čo chceš väčšiu autoritu z hladiska dopravy ako ministerstvo štátu s najväčšou rozhlohou? Tak asi vedia čo je doprava nie? Ty keď si získal vodičský preukaz od ministerstva vnútra, chodil si na ministerstva vnútra aby ta naučili šoférovať? Alebo keď chceš vybaviť STK na auto ideš do Ministerstva na prehliadku? Nie nahodou do tej firmy ktorá ma certifikáciu na to aby posúdil či tvoje auto spĺňa kritéria vydané Ministerstvom, a keď dá súhlas tak ti vydá ministerstvo STK a berie na seba zodpovednosť? Nie tak to ide? Tak podľa teba kolko firiem ma v Rusku povolenia na to aby zacertifikoval nový dopravný systém? Čo od neho čakáš na internete? Veď nepredávajú práci prášok verejnosti, tak čo od neho čakáš? Myslíš že to v SW vytvorili, a potom začali hľadať v telefónnom zozname kto by na to mohol vydať certifikát? Tak je spoločnosť ktorá je to schopná posúdiť či parametre su v súlade s platnými normami, a keď povedia že áno, tak to Ministerstvo uzná. To sa stalo, Ministerstvo berie na seba zodpovednosť, to ma svoju váhu vo svete. Čo ešte chceš? Na základe zchody to uznajú, a potom vydajú certifikácie jednotlive štáty.
Ešte mi drzo napíšeš že mám maly bod lebo som našiel certifikaciu. Myslíš že ja som to nevedel že má? Bol som zhrozený z toho že nevieš, lebo potom nevieš ohľadom tohto projektu nic minimálne od 2017. Veď píšeš blbosti, že postavíš niečo v záhrade a na to pozveš kamarátov, na to nepotrebuješ certifikát? A to je to iste že pozves verejne 5000 ľudí z desiatok štátov? To že sa tváriš sebaistý je jedna vec, ale to je už fakt neskutočne blbé čo robíš. Veď ty vôbec nič o Skyway nevieš, len si presvedčený, a pritom v skutočnosti ani nevieš že nevieš, čo je najhoršie čo sa niekomu môže stať.

Dátum: 25.02.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Ministerstvo dopravy Ruska != GET
Certifikát vydal GET a ten za něj zodpovídá.

Mailový kontakt na GET je na doméně gmail.

Registrace webu GETu pro jistotu žádný kontakt neuvádí a doména je hostována v zahraničí.

Web GETu vypadá, jako by ho dělal někdo, kdo se to učí.

V novinkách na webu GETu z posledních let (od roku 2017) je 8 příspěvků, z toho 2 o certifikacích pro SW, jeden na prodej kancelářského vybavení, 2 o tom, že GET navštívil výstavu a (konečně) 3 příspěvky se (přibližně) týkají vlastní činnosti.

Jediný příspěvek na webu GETu obsahuje video... a to ten z certifikace pro SW. Video je profesionálně natočené, sestříhané, ozvučené, s hudebním podkresem - vypadá jak videa, co si točí samo pro sebe SW. Proč asi tomu tak je?
GET (jako certifikační autorita největšího státu světa dělá jistě certifikace jako na běžícím páse, a to i pro větší klienty provozující skutečné služby... nebo ne?) - jak k tomu přišel, že zrovna o téhle certifikaci má na webu tak podrobný a (pro laiky) atraktivní materiál a o ostatních tam nemá téměř nic? Náhoda?

GET jako neveřejná akciová společnost (ZAO) ukončil v roce 2016 svoji činnost.

Poté vznikl nový GET jako s.r.o. (OOO) a údajný pokračovatel GETu - akciovky.

Na konci roku 2016 uzavírá SW s GETem obchodní dohodu a plánuje provedení certifikace v roce 2017. Podle SW je GET jediná autorizační autorita na území Ruska a celé celní unie Euroasijského hospodářského svazu, která má oprávnění provádět certifikace vozidel pro městskou elektrickou dopravu (tím se podsouvá myšlenka, že nikdo jiný SE nemůže certifikovat).
https://rsw-systems.com/news/skyway-proceeds-to-final-stage-of-certification?lang=en
Náhodou též na konci roku 2016 vzniká web GETu.
Opravdu náhoda?

Jediná možná certifikační autorita na tak velkém území - s kontaktem na @gmail.com a téměř anonymním webem? S minimem dohledatelných referencí na sebe?

Come on MyNick...

Věř si čemu chceš. Možná jsem moc podezíravý, ale mě to celé zapadá do konceptu tak oblíbeného a propracovaného u SkyWay i jiných podvodů - vzbuzování důvěry a zdání legitimity uměle vytvořenými spojeními a spojenectvími (legitimity by association).

Dátum: 24.02.2020

Vložil: Boris

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

ako možeš porovnavať seriozne firmy ako Apple s povodom nazyvaný SkyWay ?už v roku 2017 mali isť na burzu a nevyzera to, že pojdu v 2020 ani 2021 .Ako to, že jeden moj znamy už dostava odmeny / vraj za tych, ktorych priviedol do systemu /,a dosť vysoke, ked ešte nič nie je v prevadzke. Ešte si takto budeme pisať 5 rokov, potom nacely SW zabudneme

Dátum: 24.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Skyway je takisto seriozna spoločnosť, len by si ho mal porovnať s Appleom zo 70ich rokoch, nie so súčasným. Pozri si film Think Different alebo Social Network aby si vedel co sa deje s firmami do IPO. SW ide s inováciou na trh, ktory je neporovnateľne väčší (a akutnejsí) ako trh Apple. Inovácie sa neprerazia na trhu lineárne, ale exponencialne. Si úplne na omyle keď si myslíš ze iPhone uznali hneď keď sa objavil na trhu.
To ti kto hovoril ze by mali ísť na burzu v 2017 alebo 2020? Keby si nečítal fóra vtedy ale vypočul by si korektné informácie o co sa jedná, nemal by si zavadzajuce informácie, tak isto ako ani teraz ich tu nezískaš korektné. Možno aj ty patríš medzi tých, ktorí by rád vtedy počuli, že dáme za 1 dollár 200ks podielov nominalnej hodnote 1 usd, a o rok ich môžeš predať za 1 usd. Lenže taka ponúka NIKDY nebola, preto to radšej nechceli pochopiť. Tvoj kamarát získava províziu z crowdinvesting príspevku (na to má možnosť každý investor už 6 rokov, ale nie je to povinné) nových partnerov aby nás bolo čím viac do bodu kým bude projekt samo financovaný. Vtedy by bol prúser, keby sa to nedalo dofinancovať, preto to nemohli nechať na náhodu. Keby to tak nebolo, keby neplatili za korektne podávanie informácií, ľudia by dopadli ako vy tu. Na internete je kopa samozvanych odborníkov, ako aj tu vidíš. Aj ty by si lepšie dopadol keby si vypočul kamaráta a nie túto trojicu, ale keď ani pre teba nie je autoritou ministerstvo dopravy Ruska, kľudne im uver. Bude to drahá škola, lebo to budeš mať v hlave aj o 5 rokov.

Dátum: 25.02.2020

Vložil: Boris

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Na záver"-,až sa vybuduju trate, z čoho budu konkretne peniaaze v takom množstve, aby sa vyplacali všetkym investorom ? jediny prijem bude z cestovneho, alebo stale bude fungovať pyramida ? ?Ved slubujete tisicom ludi, že zbohatnu, odkial budu na to financie ?????????????????

Dátum: 25.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Preštuduj pojmy ako podiel, akcie, IPO, burza, menovita hodnota, nákupná cena akcii, predajná cena akcii, dividendy, trhová kapitalizácia akciovej spoločnosti, a potom pochopíš že tvoja otázka “z čoho budu konkretne peniaaze v takom množstve, aby sa vyplacali všetkym investorom ?” je veľmi zle položená, na ktorú neexistuje odpoved.

Pyramída nebude. Nie je ani nebola.

Ešte kolko mien budeš používať na tomto fóre?

Dátum: 26.02.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Keď už MyNick tak veľmi dôveruješ vládnym autoritám, že sa tu oháňaš certifikátom s hlavičkou Ruskej Federácie (ktorý v skutočnosti vydala pochybná autorita, certifikuje bohvie čo a o potenciály skyway vyrábať revolučnú technológiu dopravy nehovorí vôbec nič), tak možno dáš na varovania skutočných autorít štátov ako sú

Taliansko
https://www.consob.it/it/web/area-pubblica/bollettino/documenti/hide/interdittivi/divieto/2018/d20292.htm?hkeywords=&docid=9&page=0&hits=11&nav=false

Nemecko
https://www.bafin.de/SharedDocs/Veroeffentlichungen/DE/Verbrauchermitteilung/weitere/2018/vm_181108_first_skyway_invest_group.html

Grécko
https://www.hcmc.gr/vdrv/elib/a056c494c-1ef7-44e9-b5e7-db55d67a566e-695604395-0?fbclid=IwAR2q6-yDWpod1217A81378WnPtt8rkvUxK-cJC1Rx0R-ITzIYwvj74FpnGU

Belgicko
https://www.fsma.be/en/warnings/first-skyway-invest-group-limited-skyway-capital

Nový Zéland
https://fma.govt.nz/news-and-resources/warnings-and-alerts/skyway-capitalskyway-group/

Litva
https://www.lb.lt/en/news/bank-of-lithuania-warns-skyway-activities-in-lithuania-illegal

Estónsko
https://www.fi.ee/public/hoiatusteated/20170424_Hoiatusteade_First_SkyWay_Invest_Group_LTD.pdf

ČR
https://www.cnb.cz/cs/spotrebitel/ochrana_spotrebitele/upozorneni/upozorneni_euroasian_rail_skyway.html

Slovensko
https://www.nbs.sk/sk/dohlad-nad-financnym-trhom-prakticke-informacie/upozornenia-a-oznamenia/upozornenia-na-nepovolenu-cinnost-subjektov/upozornenie-narodnej-banky-slovenska-na-cinnost-spolocnosti-first-skyway-invest-group-ltd

Všimni si, že odkazy vyššie smerujú vždy na stránky štátnej autority, a nie na pochybnú stránku podvodníkov, ktorí by si meno autority uviedli len v hlavičke nejakého dokumentu na stránke.
Vieš nájsť podobný odkaz v prospech skyway na stránke tebou ospevovaného ministerstva najväčšieho štátu sveta, mintrans.ru?

Súhlasím s tebou, že pochybná certifikácia nie je žiadne veľké odborné odhalenie, ale terciálny problém skyway. Keby sa trochu viac snažili, možno mohli získať dôveryhodnejší certifikát na to, že na poloťažkej trati je možné bezpečne voziť ľudí, že majú zabezpečenú techniku pre prípady neočakávaného zlyhania, že spĺňajú elektrické normy a pod. Nič z toho by však nepreukazovalo akúkoľvek revolučnosť technológie a potenciál "ovládnuť svet".

Hlavné problémy skyway sú podľa mňa fakt, že to celé vedie preukázateľný podvodník
(nolink://web.archive.org/web/20131104081151/https://www.ekudryashov.com), a všetci vieme, čo sa stane s peniazmi keď ich zveríme podvodníkom. Ďalej máme početné varovania pre verejnosť od regulátorov (Belgicko to priamo nazýva pyramídovou schémou), vyššie v diskusii zdokumentovaný fakt, že skyway iné sľubuje v prezentáciách a iné buduje a vôbec celý koncept predaja de facto privátnych akcií širokej verejnosti, ktorá nemá v spoločnosti žiadnu kontrolu a od skyway nemá žiadne hodnoverné informácie (a to celé na základe bludného posudku ktorý určuje hodnotu duševného vlastníctva skyway na 400 miliárd dolárov).

Oháňaš sa tu pojmami, ktorým podľa teba Boris nerozumie a sám s nimi nevieš pracovať, pretože možno máš schopnosť pamätať si veci, ale chýba ti schopnosť rozmýšľať. Napriek tomu si namyslený a presvedčený o svojej pravde, aj keď každému inteligentnejšiemu človeku si na smiech (alebo na plač). Píšeš tu sprostosti ako sa dalo v minulosti zarobiť na Apple, Facebooku a podobných čerešničkách naznačujúc že skyway bude rovnaký prípad, pričom nemajú so skyway nič spoločné - nevarovali pred nimi regulátori, neinvestovalo do nich pred IPO stotisíc somárov na základe z prstu vycucaného posudku atď. Pripomínaš mi podobne inteligentnú zbytočnú existenciu, ktorá sa v nadchádzajúcich voľbách snaží dostať do parlamentu a tam smradiť:

nolink://komentare.sme.sk/c/22331365/mazurek-ma-inspiroval.html

Dátum: 26.02.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

PS: ospravedlňujem sa za tých 100 tisíc somárov ľuďom, ktorých oklamali a na základe toho prišli v skyway o peniaze. Ten somár odo mňa patrí len MyNickovi.

Dátum: 26.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

... a je to ako Kairos, na to ste zabudli. Nemyslím si že existuje ešte vo svete fórum ohľadne Skyway v 2020, kde by klesli tak neskutočne nízko ako vy traja. Takže odo mňa ocenenie máte. Cenu môžete prevziať o 3 roky.

Psy štekajú, karavána ide ďalej.

Dátum: 27.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Keď už sám seba musíš pokladať za inteligentnejšieho, to je už nahovno, kapitán... :)

Dátum: 27.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Keď už sám seba musíš pokladať za inteligentnejšieho, tak to je už nahovno, kapitán...

Dátum: 25.02.2020

Vložil: Boris

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

z čoho bude projekt samofinaancovany ?o chvilu už nebudu dalši investori. Aakosa možu yplacať odmeny, ked ešte nič nie jev prevadze. Aj BMG vyplacal odmeny

Dátum: 25.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Ach Boris/Sydney+ostatnétvojemená  ešte je dobre že jeden národ dokáže vyprodukovať len jedného takého *radšejnenapíšem* ako si ty.

Uži si to efektívne.
https://m.telkac.zoznam.sk/

Dátum: 27.02.2020

Vložil: Boris

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

ale čim budu kryte akcie, s ktorymi sa bude obchodovať ? Duševnym vlastnictvom ? nejakou vybudovanou tratou v Dubai ? To z čoho sa budu vypacat miliardy , čo by malo byžť už čoskoro, možno aj v tomto roku

Dátum: 27.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Akcie budú kryté so zemiakmi.

Dátum: 27.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

A zakryté s fóliou vyrobené z mletého mäsa investorov a horčice. Šír to ďalej kým nezmažu.

Dátum: 20.02.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Sydney:

Pohled do dílen "výrobního závodu" SW a spousta hezkého dalšího materiálu ke čtení i koukání zde:
https://tech.onliner.by/2016/09/05/sky-way

Díly kabinek jsou nejspíš z laminátu, připravují se na kopytech podobně jako třeba kánoe:
https://content.onliner.by/news/1100x5616/2e561ea233c0956f336461c48d3d6bb0.jpeg

Pravda, toto je trochu starší článek. Možná se od té doby nějaké detaily změnily.

Dátum: 27.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Áno, trochu starší článok skoro 4 ročný. Odvtedy už výrobu zmodernizovali, už to vyrábajú z kombinácie železa, dreva, diamantu, zlatá, oliva, kyslíka a mleteho mäsa, ako bežne v automobilovom priemysle.

Dátum: 03.02.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Jozef Illéš a skyway

okolo žiadneho projektu sa tolko nepisalo za poslednych 5 rokov, ako o SkyWay, Prečo sa buduju nove železnične trate, cez cele kontinenty, ked sky way je už na "spadnutie" a štaty nepočkaju, až začne mohutna vystavba sky way ? ved by ušetrili miliardy. Čina postavila za ten čas tisice kilometrov novych trati, to sa neboja, že ich SkyWay prevalcuje ? Ešte chvilku oblbujte, kym to nepojde do "stratena" a ludia na to zabudnu, Nezabudnu ti, ktori dali tisice euro Poznam takych, čo dali aj 30 000 Eur, Ti niikdy nezaabudnu

Dátum: 27.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Veru nie. Nezabudnú. Ani ti, ktorí ani 300.

Dátum: 06.02.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Jozef Illéš a skyway

trestne činy vyjdu sami na povrch, hned ako všetko praskne, cely podvod sa bude vyšetrovať

Dátum: 27.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Jasne. A budú na konci potrestaní inžinieri že za svoju prácu zobrali mesačne výplatu. Aj dodávatelia betónu a ocele.

Dátum: 26.02.2020

Vložil: Kristina

Titulok: Re:Re:Jozef Illéš a skyway

MyNick, mas moj obrovsky obdiv... skutocne! A sa ti cudujem, ze sa stakymi idiotmi tu vobec bavis... idiotovi nic nevysvetlis...ide si svojou cestou ako mulica... Drzim ti palce.

Dátum: 26.02.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Nápodobně, Kritsino.

Dátum: 27.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Diki Kristina, zmysel to nemal, ale aspoň som spoznal odbornosť za “negatívnymi názormi” :) V reálnom živote by som po troch minútach postavil , takze až tak veľa trpezlivosti nemám.

Dátum: 30.01.2020

Vložil: MyNick

Titulok: 2020

Tu máte ”hloupejši verejnosť” ktorí k svojmu názoru dokážu pridať aj svoje meno aj tvár
https://youtu.be/4x5XaIiVS5w
a tu odpovede od najkompetentnejsieho pre trolov, aj s titulkami
https://vimeo.com/387674968

Dátum: 31.01.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:2020

tie predpate struny su nejakeunikatne na tych prezentaciach(/ na Yutube/ , su tu nie na vyšku, ako by to malo byť, ale na širku, To proti bočnemu vetru ???????????????Neviem, kto je troll. Tak ako tomprezentujete, nikdy nebude fungvať, iba ak vagoniky pre Barbie a Kena

Dátum: 31.01.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:2020

Nedokážeš pochopiť po troch rokoch že to už funguje? Píšeš o certifikovanej technologie, na ktorej sa previezli tisíce ludi. Keď sa dá postaviť kilometer trate, tak tisíc kilometrov z toho sa nedá postaviť? Pracuje na tom tisíc inžinierov, nikomu nenapadlo že existuje bočný vietor, len tebe? Alebo v Bielorusku a v Šardži vietor nefúka len u teba? Už som ti veľa krát napísal, že tu technológiu že “po zázračnej strune pôjde cely vlak”, tuto blbosť si vymyslel ty, nie Junickij. Takze ty vlastne kritizuješ svoju chlupost. Je šesť druhov trati postavených, tak si vyber ktorá je na šírku, a ktorá na výšku postavená.

Dátum: 31.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:2020

Zatím nejzbytečnější a nejhloupější příspěvek od MyNick, i když výjimečně veskrze pravdivý. ;-)

Jedno video od hloupější veřejnosti. Samochvála od lidí, co jedou ve SkyWay a časem se budou stydět a litovat, že jeho propagaci propůjčili svá jména a tváře.

Druhé video od nejkompetentnějšího podvodníka pro trolly, co budou jeho manipulace šířit dál.

Pobavila hned první odpověď "nejkompetentnějšího" na dotaz, kam zmizel a proč neposílá týdenní zprávy? Odpověď: nezmizel, ale žije v letadle. ;-) Jak upřímné a pravdivé...

No nic, počkáme si na ty projekty slíbené na rok 2020:

"Domnívám se, že v roce 2020 vstoupíme na světový dopravní trh a uzavřeme smlouvy na několik projektů, možná v několika zemích."

Aha, takže jisté to není. Je to jen "možné". Jisté je jen to, že zatím žádné smlouvy a příjmy společnost nemá (kromě poplatků za vstupenky do letadla... pardon, "cowdfundingových" příspěvků). Možná i já se projdu po povrchu Měsíce.

Dátum: 31.01.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:2020

Ty prečo nenatočíš takéto video? Očividne máš veľa "podľa mňa, asi, možno, ktoví" názorov, prospešných pre verejnosť. Budeš geroj, ktorý zachránil ľudí pred létadlom. Určite sa pridá aj Sydney, on po technickej stránke vysvetli že je to nezmysel. A investor preukáže že Kudriašov je podvodnik. Môžete to natočiť priamo v zoo pred žirafou, a vysvetliť ze také zviera nemôže existovať. Bojíte sa ze budete smiešny? Ajaj, tak čo sa postaviť za názor? Zbytočne napíšeš že aj ja som anonymný,. Ja neohovaram, píšem len o tom co Junickij a SW, oni anonymni nie sú. Tak čo? Som zvedavý co si za múdreho odborníka.

Dátum: 31.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:2020

Sorry MyNicku, ale teď už mluvíš jako malé dítě, kterému rozbili hračky. A očividně nechápeš, o čem jsem psal.

Myslel jsem, že máš na víc.

Dátum: 31.01.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:2020

Kedy natočiš to video?

Dátum: 31.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:2020

Proč bych měl točit nějaké debilní video? Sliboval jsem ti někdy něco takového? NE.

Rozmyšlené slovo napsané při argumentaci o byznysově technických záležitostech má větší váhu než slovo vyslovené spatra v nějakém stupidním videu, zato s hezkými gesty rukama, jak je v tomto subžánru zvykem.

Předpokládám, že fanoušci SW ještě umí číst písmenka... i když to nezaručuje, že psanému slovu porozumí. Ale to pak neporozumí ani slovu vyřčenému.

Dátum: 31.01.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:2020

Kudriašov sám preukázal že je podvodník a zanechal o tom ako dôkaz svoju stránku s podvodmi ktoré propagoval:
nolink://web.archive.org/web/20131231011452/https://ekudryashov.com/

Podobne aj "ten najpovolanejší", Anatolij Junitski, dostatočne preukázal, že je len obchodník s dažďom. Ktorá jeho publikácia má aspoň nejaký ohlas v odborných kruhoch? Prečo zbiera ocenenia na ktoré sa musí samonominovať, sám za seba hlasovať a potom si ich vyzdvihne v sprievode preukázaného podvodníka Kudriašova?

Dátum: 31.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:2020

Z videa, co poslal MyNick:

"Jsme připraveni vstoupit na světový dopravní trh. Zbývá jen MALIČKOST, je třeba podepsat smlouvy na adresné projekty a získat na ně finanční prostředky."

Vás, milý Skajvejáci, se dotkne ta druhá část sdělení (získávání finančních prostředků). Ta první část (smlouvy a adresné projekty) je bohužel mimo vaši kontrolu a obávám se, že pro úspěch projektu (z pohledu jeho organizátorů) je zcela zbytečná (a je nepravděpodobné, že by k něčemu takovému došlo).

Sorry for your loss.

Dátum: 31.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:2020

Další perla z videa:

"...máme příliš mnoho nepřátel a bezohledných konkurentů, kterým jsme překřížili cestu. Už jsem se poučil, potřeboval jsem několik let, kdysi jsme kvůli naší otevřenosti měli vážné problémy s projekty a technologiemi v řadě zemí."

Takže nějaký stát nebo město bude investovat a svěří vybudování infrastruktury komusi, kdo předloží NEtransparentní projekt - co do financování, parametrů, tím, kdo za projektantem a developerem stojí? Hleďme, hleďme...

Není to spíš tak, že SkyWay má tak mizernou pověst, že pokud vystupuje pod svým jménem, tak se s ním nikdo nebaví?

Dátum: 31.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:2020

z videa - Junitskij:

"...ve městě Sharjah stavíme další dva testovací úseky, a to na území technologického parku americké univerzity v Sharjah... tam je délka úseku asi tři kilometry... tam budou těžká vozidla a pojedou osobní vlaky s kapacitou až 300 cestujících"

MyNick:
"Už som ti veľa krát napísal, že tu technológiu že “po zázračnej strune pôjde cely vlak”, tuto blbosť si vymyslel ty, nie Junickij."

Tak to jsem z toho magor. Budou nebo nebudou vlaky? Kdo tu blbost vlastně vymyslel? ;-)

Dátum: 31.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:2020

"Přitom právě 2,5 kilometru stačí k dosažení rychlosti 150 km/h. ... (V technologickém parku americké univerzity) ukážeme ty rychlosti, které tady (Maryina Gorka) nemůžeme ukázat.

Rychlost 500 km/hod ukážeme později, protože ještě nemáme testovací tratě a nebude to v Sharjah, kde délka nestačí, je to v jiném emirátu, kde už pracujeme, a kde nám vyčlenili pozemek v délce potřebné pro získání nutných rychlostí."

Fanoučci SW, zapamatujte si tato tvrzení a na konci roku 2020 se na ně podíváme znovu.

Dátum: 31.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:2020

...a prémiové otázky pro MyNicka:

Dejme tomu, že věřím, že se staví další testovací centrum v Sharjah na půdě univerzity a další v nějakém nejmenovaném emirátu.

Proč se staví 4 (nebo dokonce 5) testovacích polygonů? A proč se začalo stavbou polygonů, na kterých není možné předvést a odzkoušet slibované parametry dopravy (protože jsou pozemky příliš malé)?

Proč se nepostaví jeden pořádně, na kterém se ukáže přepravní kapacita, maximální a běžná provozní rychlost, nádraží atd.?

Není předváděný postup plýtváním vašich prostředků, investoři?

Dátum: 21.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: SkyWay podle "fotek" už stojí v Dubaji... Opravdu?

Komedie pokračuje...
SkyWay na nový rok připravila nové prezentační materiály. Čekali byste, že se dozvíte něco o uzavřených smlouvách, zahájených komerčních stavbách, vstupu na burzu (slibovanému už před několika lety...)?
Ne. Dostanete sadu hezkých obrázků, kde jsou kabinky a sloupy SkyWay zasazeny do krajiny, ve které zatím ve skutečnosti nejsou (a nebudou). Photoshop a CGI. Všimněte si...: SW ve svém článku pro tyto "obrázky" použilo slovo "ilustrace"... tedy slovo,které má trochu jiný význam než třeba "fotografie" nebo "obrázek". Samozřejmě, lidé přebírající tento obsah o tom nejčastěji budou mluvit jako o obrázcích a fotografiích (a odpovědnost za manipulaci faktů půjde za nimi).

https://skyway.capital/news/new?id=723

Výhodou těchto obrázků je, že si je můžete stáhnout a použít ve své vlastní prezentaci, a SkyWay vás za to nebude popotahovat. Dokonce to doporučuje. Na druhou stranu jejich stažení příliš neusnadňuje (žádný odkaz pro download, dokonce ani pravé tlačítko myši na obrázku nefunguje... nicméně pokud umíte, během pár chvil se k obrázkům dostanete.

Z některých obrázků by se mohlo zdát, že SW už jezdí v Dubaji (nebo podobném Hi tech městě):

https://skyway.capital/uploads/slider/tUMsFGKSS2cM-Qq7K59pkqluzb_VJHhp1579266117.jpg

Dokud nenajdete zdroj původního obrázku:

https://images.unsplash.com/photo-1526377224589-31d7658fe0ff

Podobně...

https://skyway.capital/uploads/slider/69DugV7_SAwJxpfHbVi1MZGVUIkrr9O51579266176.jpg

a

https://www.gtreview.com/wp-content/uploads/2014/11/Dubai-UAE-marina-sunset.jpg

a dále:

https://skyway.capital/uploads/slider/9wG64Ngt05c6ja1iJwMo-1poznfKafmQ1579265910.jpg

a

https://i.pinimg.com/originals/de/db/40/dedb40c8bcc38233eb6eb13ec44a30f8.jpg

Dál jsem v hledání originálů nepokračoval.

Dátum: 22.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:SkyWay podle "fotek" už stojí v Dubaji... Opravdu?

Ještě jedna technická drobnost... všimněte si, jak si grafik na obrázku

https://skyway.capital/uploads/slider/69DugV7_SAwJxpfHbVi1MZGVUIkrr9O51579266176.jpg

představuje provedení sloupu. Sloup je sice nerovnoměrně zatěžován po straně projíždějící kabinkou (páka na sloup), sloup je kotvený v jediném bodě a nemá žádné další pomocné kotvení lany nebo zavětrování.

Dále je průjezd přes sloup absolutně hladký, na obrázku není ani stopa po prověšení "struny".

Skutečnost v testovacích centrech je trochu jiná...
https://youtu.be/9qNp_-AapwU?t=25

Všimněte si "drncáku" na sloupu, středového závěsu kvůli rovnoměrnému zatížení sloupu (tedy 1 sloup = 1 struna = jednosměrný provoz) a celkové prověšení trati mezi sloupy (je dobře vidět v čase 0:32).
Podobně zde: https://new.skyway.capital/uploads/HtmlContent/1576764010_45p_vT7SmQE4gpNLPn-2nrImzFnuZ0Ub.jpg
a zde:
https://vimeo.com/354590155#t=1289s

Trochu prostorově náročnější kotvení sloupu je vidět zde:
https://rsw-systems.com/assets/images/shares/news_galleries/1431/5e046989e83d2.jpg

A úsměvné je i to, že borci ze SW jsou si asi vědomi tohoto "problému" a proto dělají fotky v testovacím centru tak, aby to prověšení nebylo vidět. Buď zaberou jen krátký úsek trati, nebo fotí z podhledu přesně v ose dráhy.

https://skyway.capital/news/new?id=725

Každopádně jsem napnutý, kdy se SW tyto drobné technické komplikace podaří vyřešit splní sliby, které dala v UAE: rychlost 600 km/h, intervaly mezi kabinkami 2 s a přepravní kapacita 50 000 osob/h (slib z podzimu 2019)

https://gulfnews.com/uae/look-the-skyway-is-the-new-transport-project-to-beat-traffic-in-sharjah-1.67420944

Dátum: 22.01.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:SkyWay podle "fotek" už stojí v Dubaji... Opravdu?

aj vo Wuppertale zavesnu trať počitali statici Dynamicke razy pri brzdeni a rozbiehani, bočne v zatačkach, vietor, to všetko museli zohaldniť a vysledok je konštrukcia, kde bolo použite cca 30 až 50 x vaic železa, ako pro normalnej železnici,Keby tak nebolo, tak ta trať už ide cez cele Nemecko.Sky Way nikdy nebude na žiadnych strunách, ani na takych priehradovych nosnikoch, ako to prezentujú, je to technicky nezmysel, ale dokazali vylakať z ludi miliony, aj to je úspech. A peniaze dali aj technicky vzedani ludia, čo sa čudujem

Dátum: 22.01.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:SkyWay podle "fotek" už stojí v Dubaji... Opravdu?

Ah, ty technický nezmysel. Už vieš s čím sú kryté akcie akciových spoločností? Ako môže byť niekto taký idiot že porovná technológie vyvynute pre výzvy 21.storocia s technológiou 19. storočía? To asi prečo postavili Wuppertal tak ako to je? Aké ekologické, bezpečnostné problémy, zápchy chceli vyriešiť v dobe keď ešte auta neexistovali??? Na tom si už porozmýšľal? Nie náhodou preto vzniklo to technické riešenie, lebo bolo to logické viesť nad "trasou" potoka v meste? Jasne ze to bolo drahšie a inak nelogické. Ty technický nezmysel, tak si sadni do toho keď našetríš dvesto na letenku, prevez sa v tom, a potom píš že je to tochnicky nezmysel. Takisto ako tvoj obdivovateľ ako hrdinsky napíše poslankyne anonymny list, aby neverila vlastným očiam, lebo on má prístup na Google. Ľutujem každú sekundu ktorú som vám venoval.

Dátum: 22.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:SkyWay podle "fotek" už stojí v Dubaji... Opravdu?

MyNick, došly ti argumenty, že tak plácáš (táraš)?

Pro pořádek:
Nejsem obdivovatel nikoho z tohoto fóra, i když názorově se shodnu spíš s uživateli "investor", "sidney" a "miro" než s tebou.

Dopis pro poslance ČR nebyl anonymní, jen jsem z něj odstranil podpis před veřejnou publikací (nehodlám usnadnit dohledávání mé osoby různým magorům a mafiánům z Ruska, co vydělávají podvodem se SkyWay nebo vydělávali na podvodu Kairos - je mi jasné, že jim moje názory a tím i osoba vadí).

Zkus raději vysvětlit, proč SkyWay potřebuje fotošopovat fotky z fotobank, aby mělo materiál k prezentaci. Která normální firma má tohle zapotřebí, takhle manipulovat hloupější veřejnost a budovat falešný dojem o sobě?

Dátum: 22.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:SkyWay podle "fotek" už stojí v Dubaji... Opravdu?

...a která firma potřebuje získávat ocenění v podivných soutěžích a anketách, kde sama sebe nominuje, sama pro sebe hlasuje a pak si taky sama vyzvedne ocenění?

Dátum: 23.01.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:SkyWay podle "fotek" už stojí v Dubaji... Opravdu?

akcie sky way nebude nikdy ničim kryte,a hlavne nie tak, že budu mať hodnotu aj 100 nasobne vyššiu, ako vklady, Čo bude tvoriť zisky, myšlienky Yunitskeho ?alebo samotna prevadzka, ak vobec nejaka bude? Prečo už niečo nestoji a nie je v prevadzke ani 1 km ?Ved čo je ny Sky Way take prevratne. Predpate nosniky sa robia desiatky rokov, priehradove tak isto, Zavesene vagony tiež nie je nič nove,Nove je akurt to klamanie naivnych ludi, že nejaka zazračna struna udrži bez prehnutia cely vlak

Dátum: 17.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Návštěva delegace poslanců ČR ve SkyWay

Paní poslankyně Karla Maříková dala pro jakési rádio "Svobodný vysílač" (slyším o tom prvně) rozhovor o Bělorusku, volbách v něm... a o SkyWay. Týden poté, co ode mne do poslanecké pošty dostala upozornění na to, že její návštěva ve SkyWay a článek, který o tom SkyWay vydalo, není vůbec v pořádku.
Paní poslankyni celkem zdatně přihrával moderátor (skoro to na mne působí jako placená reklama formátu "product placement"):

https://www.youtube.com/watch?v=hCbrP2nom_M

SkyWay začíná v čase 42:40.

Dátum: 17.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Návštěva delegace poslanců ČR ve SkyWay

Dovolím si její "informace" citovat a komentovat:

"SkyWay je systém dopravy nad zemí... je to známé i u nás..."
Ano? Kde má u nás SkyWay nějakou stavbu? Nebo se tím myslí to, že naši občané do tohoto podvodu "investují"?

"...(doprava je to) ekologická, rychlá, a i finančně dostupná..."
Rychlá? Se zatím předvedenou rychlostí do 50 km (přejezdy sloupů výrazně pomalejší)? Finančně dostupná - ono se to už někde komerčně nabízí za levné jízdné?

"První tuto dráhu otevřeli nedávno v SAE"
Kde? Pokud vím, postavili tam a částečně zprovoznili druhé předváděcí a "testovací" centrum, menšího bratříčka lunaparku z Běloruska.

"Společnost měla seminář dokonce i na našem ministerstvu dopravy"
To by mne zajímalo. Kdy a kde? Nemyslela tím náhodou to připojení se ke konferenci "Mezinárodního finančně-bankovního fóra zemí SNS a Evropy", o které jsem se zmínil o příspěvek níže?

"Dalo by se to využít jako náhrada dálnice. Je tam asi 5x nižší cena a je to asi 6x rychlejší doprava než vlakem, jo?"
Jo? Ne! Vlaky mají větší průměrnou i maximální rychlost než SkyWay. A nesrovnatelně vyšší přepravní kapacitu. Ohledně ceny... zatím neexistuje srovnání, ale je připouštím, že "lehká" trať se zdá být na stavbu výrazně levnější než dálnice nebo železnice. Je tu ale i otázka trvanlivosti.

"Využívat by se to dalo pro meziměstskou dopravu. Tak to právě využili i v těch Arabských Emirátech..."
WTF - 400 m předváděcí trati v poušti je trať pro meziměstskou dopravu? V SAE to nikdo nevyužil. Využilo to jen SW, které si na SVÉM pozemku postavilo SVŮJ druhý předváděcí lunapark, ze kterého posílá hrdé fotografie a občas do něj přivede nějakou návštěvu.

moderátor: "Tento systém byl jako první otevřen pro širokou veřejnost v Dubaji, v SAE, jak jsi zmínila..."
Ne, pro veřejnost není nic otevřeno a ani v Dubaji SW nic nestaví. Zatím... a tak to zůstane.

"...Staví se na pilotech nad zemí... to je trend"
Piloti ve vzduchu? Že by letadlo?

Dátum: 17.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Návštěva delegace poslanců ČR ve SkyWay

PS.

Piloti a letadlo byl pokus o vtip. Samozřejmě, míní se tu ty piloty, ne ti piloti.To vysvětluji preventivně, pro případ, že by MyNick zase nepochopil vtip a chtěl začít něco o idiotech. ;-)

Samozřejmě - lepší vtip jsou ty stavební "postřehy" a argumenty paní poslankyně.

Dátum: 18.01.2020

Vložil: Miro

Titulok: Re:Návštěva delegace poslanců ČR ve SkyWay

Slobodný vysielač funguje aj na Slovensku.Je to projekt,kde dávajú priestor podvodníkom,skrachovanej spodine a každému,koho normálne médiá (noviny,rádio) ignorujú,lebo nestoja o problémy.

Dátum: 18.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Návštěva delegace poslanců ČR ve SkyWay

:-)

...jsem si říkal, jestli to není nějaký Sputnik nebo Aeronet, který ovšem neřídí samotní manipulátoři a dezinformátoři, ale jejich odchovanci (další užiteční blbci, kteří sami těm dezinformací už sami věří a nevědomky je vytvářejí bez "ideologického vedení" sami).

No... co čekat od poslankyně za SPD.

Dátum: 18.01.2020

Vložil: Miro

Titulok: Re:Re:Re:Návštěva delegace poslanců ČR ve SkyWay

Pre Skyway to znamená len reklamu v pochybnom internetovom projekte a možno pár blbých ľudí zainvestuje.

Dátum: 19.01.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Návštěva delegace poslanců ČR ve SkyWay

Od poslankyne extrémistickej strany a od dezinformačného média žiadnu úroveň neočakávam, ale aj tak je to smutné. Najviac ma desí, že práve takíto ľudia majú u nás (na Slovensku) našliapnuté vyhrať voľby. Potom možno aj u nás budú Skyway ospevovať priamo v štátnej TV, tak ako sa to deje v Bielorusku
nolink://youtu.be/PVhkRReqh_Q/?t=19m32s

Zdá sa Tomáš, že napriek tvojim upozorneniam nedošlo u poslancov k absolútne žiadnej sebareflexii. Asi ti fakt ostáva už len možnosť napísať Kalouskovi. Aj keď ktovie či pri súčasnom rozmachu konšpiračnej scény a rusofilstva mu bude z politického hľadiska dávať zmysel niečo s tým robiť ... :(

Dátum: 21.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Návštěva delegace poslanců ČR ve SkyWay

No... asi to budu muset udělat. :(

Dátum: 10.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: SkyWay v médiích (pardon - v reklamě)

Další úspěch SkyWay...!

O firmě, strunových technologiích a Junitském je pozitivní zmínka v "OnAir" magazínu (takový ten časopis na křídovém papíře, co najdete v letadle v kapse na sedadle před vámi). Samozřejmě je třeba se touto zmínkou pochlubit na webu SkyWay:

https://skyway.capital/news/new?id=710

Ano, zmínka je v takovém tom časopise, co obsahuje pár hezkých fotek a obecných článků, které vás mají zabavit během letu + naservírovat nějaké pozitivní PR o letecké společnosti, se kterou letíte... a tunu reklamy.
Článek s tou pozitivní zmínkou je v časopise samozřejmě v kategorii "reklama" (viz označení celé stránky s článkem jako "на правах рекламы") a nic na tom nemění to, že článek působí ne jako prvoplánová reklama, ale jako populárně naučný.

Na stránkách SkyWay tak nějak logicky není uvedeno, která letecká společnost reklamu publikovala, aby snad někoho nenapadlo ji kontaktovat a upozornit, že dává reklamní prostor kriminálním aktivitám.

K zamyšlení... která normální společnost má ve zvyku si zaplatit v nějakém médiu reklamu, a pak se tím chlubit ve smyslu "hleďte, jsme tak dobří, že o nás píší i v .... (doplňte jméno média)"? A nezmínit se o tom, že jde o placenou reklamu?

Napadá mne třeba Kairos a jeho článek "Lídři Kairosu" v slovenském časopise Trend... ale počkat, to nebyla normální společnost. To byl Ponzi/pyramidový scam.

Dátum: 11.01.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:SkyWay v médiích (pardon - v reklamě)

WOW, ďalší z dôkazov “serióznosti“ projektu Skyway, skoro ako zaručenie sa Stevena Seagala. A ešte aj cieľovka je zvolená správne – ľudia s hlavou v oblakoch, ktorí nestoja nohami pevne na zemi.

Dátum: 11.01.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:SkyWay v médiích (pardon - v reklamě)

Trošku mi to pripomína úspešný životopis uznávaného vedca a inžiniera Anatolyja Junitského, autora viac ako 20 monografií a 200 vedeckých prác ako sám o sebe tvrdí na svojej stránke
nolink://yunitskiy.com/author/author_en.htm
Uvádza tu celý rad publikácií, čo môže vytvárať obraz jeho osobnej kredibility ako vedca dokonca aj v ľuďoch, ktorí SkyWay ako taký pokladajú pokladajú za podvod
nolink://www.yunitskiy.com/author/press_en.htm
Bližší pohľad na jeho publikácie však vo mne vyvoláva značné pochybnosti. Väčšina “publikácií“ sú len promo videá na SkyWay alebo dokonca osobné fotoalbumy z EkoTechnoParku. (Ktorý normálny človek toto zaradí medzi publikácie?) Ďalej sú tu PR články, ktoré nikto nerecenzoval a Junitsky si ich proste zaplatil ako reklamu (niečo ako PR článok z OnAir magazínu). Ešte sú tu výstupy z konferencií (postery/zborníky), kde si Junitsky účasť tiež proste zaplatil (ako viac menej všetci zúčastnení) a kde sa výstupy nerecenzujú. Zvyšok tvoria knihy/monografie, ktoré, zdá sa, tiež neprešli žiadnym recenzným konaním.
Chcel som si preto vyfiltrovať jeho skutočné vedecké publikácie (ktoré prešli nejakým recenzným konaním) a tak som si otvoril vyhľadávanie na databáze Scopus (kde je indexovaná väčšina vedeckej literatúry ktorá dosahuje aspoň akú-takú kvalitu).
nolink://www.scopus.com/freelookup/form/author.uri
Najskôr som zadal meno “Yunitskiy“, čo mi podľa všetkého našlo záznam iného človeka, Yunitskiy, S. A. Potom sa mi však podarilo nájsť aj “nášho“ Junitského pod priezviskom “Yunitskij“. Výsledok vyhľadávania? Junitsky má v databáze Scopus indexovanú jedinú publikáciu “ String-type transportation systems - transport of the future“, ktorá má 0 ohlasov (citácií).
Tak sa mi zdá, že Junitsky je vo vedeckom svete veľká nula (a nie celosvetovo uznávaný vedec). To by aj tak trochu vysvetľovalo, čo človek s takým životopisom robí v takom projekte ako je SkyWay.

Dátum: 11.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:SkyWay v médiích (pardon - v reklamě)

Dalo by se najít víc podobných případů, kdy si SW dodalo reputaci pochybným způsobem. Např. udílení ocenění stylem "Na cenu se sám nominuji, sám ji zasponzoruji a sám si ji také převezmu".

Příklad:

V půlce roku 2017 proběhla v Praze konference "Mezinárodní finančně-bankovní fórum zemí SNS a Evropy, konané pod záštitou Prezidenta České republiky pana Miloše Zemana". Součástí programu konference bylo (asi jako zpestření a odlehčení na konec hlavního jednacího dne a plynulý přechod k banketu) udílení ceny "Zlatá triga", kterou dostalo SkyWay a za zásluhy o rozvoj dopravy (? jaké zásluhy ?) jej obdržel i prezident Miloš Zeman. Nominační systém pro toto ocenění není úplně průhledný, návrh na nominaci zřejmě může podat kdokoli. Jisté ale je, že tento ročník soutěže sponzorovalo... tram ta dá... oceněné SkyWay. Nevím, jak by prezident nebo SkyWay vyplnily v současném nominačním formuláři kolonky, které se ptají na počet a druh přepravních služeb poskytovaných veřejnosti nebo jiným firmám. ;-)

Smyslem takto pojaté nominace bylo zjevně pořízení společných fotografií Junitského a Miloše Zemana. Naštěstí prezident nebyl osobně přítomen, takže zůstalo jen fotek z přebírání ceny (to se také může hodit).

Mimochodem... paní Trčková (manželka toho pána, co přivedl české poslance do EkoTechnoParku) prezentovala akci slovy:
"Autor myšlenky byl oceněn v Praze a cenu mu předali ve Vadislavském sále za přítomnosti prezidenta ČR".
Tak krátká věta, a tolik lží.
V roce 2017 bylo ocenění uděleno SkyWay, ne Junitskému.
Nebylo to ve Vladislavském sále, ale v konferenčním sále hotelu Zlatá Husa.
Cenu převzal nějaký poskok ze SkyWay, ne Junitskij.
Cenu nepředával ani nevěnoval prezident ČR (jak by se mohlo z formulace s Vladislavským sálem zdát).
Prezident Zeman nebyl ceremonii ani přítomen (i když byl sám mezi oceněnými).
Takže z celé té věty sedí jen ta Praha. :-D

Odkazy

Program konference:
https://docplayer.cz/68713191-Program-mezinarodniho-financne-bankovniho-fora-zemi-sns-a-evropy-konaneho-pod-zastitou-prezidenta-ceske-republiky-pana-milose-zemana.html

Sponzoři Zlaté trigy 2017:
https://imgur.com/a/SRN2B

Fotky z udílení cen Zlaté trigy a ceny udělené Bělorusku a ČR:
https://www.transportaward.com/index.php/en/events
https://transportaward.com/index.php/en/history/winners-of-golden-chariot-award/32-czech-republic
https://transportaward.com/index.php/en/history/winners-of-golden-chariot-award/26-belarus

Aktuální nominační formulář Zlaté trigy:
https://transportaward.com/index.php/en/categories/application-form

Dátum: 11.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:SkyWay v médiích (pardon - v reklamě)

Další hezké ocenění... Slovenská mírová cena 2015 (udělená v roce 2018), kterou udílí "světoznámé" a velmi profesionální uskupení zvané "Hospodársky klub – neformálné ekonomické forum":

https://skyway.capital/news/new?id=329

Úsměvný moment na videu v čase 0:23, kdy předsedající ceremonie a předseda klubu (Peter Kasalovský) má velký problém správně vyslovit jméno Junitského a název firmy SkyWay. Jako kdyby je četl z papíru poprvé... Podle všeho Hospodársky klub a jeho předseda jistě nominované pečlivě prověřovali a vybírali z nich ty nejlepší. ;-)

Mimochodem - při ceremonii sedí vedle Junitského stejný člověk (poskok?), který si převzal Zlatou trigu v Praze, z druhé strany pak hlavní šmejd Jevgenij Kudryašov (0:15). Ceremonii je přítomno tak max. 30 lidí (kolik z nich tvoří delegace z Běloruska?).

Zajímavé a velmi profesionální jsou stránky Hospodárskeho klubu (nejen tím, že vypadají jako internet z roku 1993, kdy byl klub založen... ale i tím, že na nich visí statické reklamy, včetně odkazu na dealera obluzu Organo Gold), a reklamy jsou obtížně odlišitelné od grafiky titulků s konkrétním obsahem:

https://www.hospodarskyklub.sk/index.cgi?ankety2018

Najdete zde i (z hlediska politického i věcného) naprosto bizarní seznam nominovaných na čtvrtou edici "Mírové ceny ze Slovenska 2015" pro rok 2018:

George Soros
Si Ťin pching
Gen. Charles de Gaulle in memoriam
CBS - Warner Bros Television, USA
Sergey Anisimov
Gunter Verheugen
Magazín Lidé a Země a jeho šéfredaktorka Lenka Klicperová
Anatolij Eduardovič Junitskij
Kim Jong Un, hlava KĽDR a Moon Jae-in, prezident Kórejskej republiky
Jigme Khesar Namgyel Wangschuck, buthánsky kráľ


Najdete tu i pravidla nominace a volby. "Nominačného procesu sa môže zúčastniť každý obyvateľ sveta."
Prakticky to znamená, že nominovat může mimo jiné kdokoli, kdo najde webové stránky Hospodárského klubu (i když to je dost obtížné - vyhledavače o nich téměř neví).

Výsledky volby z nominovaných najdete zde:
https://hd-klub.maxo.sk/ankety18/vysledky.php?stav=mierova_cena

Úsměvná je zde zmínka o hackerských aktivitách, které ovlivnily hlasování a vedly k "objektivizaci" hlasování. Co se tou "objektivizací" asi myslí...???
:-DDD

No a volba z nominovaných se uskutečňovala prostřednictvím aktivního PDF dokumentu (velmi inovativní!) - anonymně, bez jakékoli registrace, tedy s možností vícenásobného posílání hlasu od jednoho hlasujícího:

https://www.hospodarskyklub.sk/ankety18/hlasovaci_listok.pdf

Pozoruhodné je i termínové ukotvení nominací, hlasování a udílení ceny.

Junitskij cenu údajně převzal 11.12. 2018, zpráva byla publikována 9.1.2019.
Na anketě je však napsáno, že se hlasovat bude až do 31.12.2018 a cena se bude udílet 31.3.2019. Ceremoniál byl tedy ještě před ukončením hlasování??

Termíny nominací na stránkách HK a výsledcích volby také nesedí.

Zdá se mi, že tu existuje šedý byznys okolo "udílením cen a ocenění".

Dátum: 29.12.2019

Vložil: barbora

Titulok: co sa s tym da robit ?????

kupovala som pred troma rokmi za 3000 evri tieto akcie .da sa to niekde predat ?hovorilo sa o IPO v 2018 ,potom 2019 a dolary za akciu ,o internej zmenarny za desatasobok a stale nic .chem to uz konecne zamenit za evricka ako slubovali ,da sa to niekde ?

Dátum: 29.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:co sa s tym da robit ?????

Pokud vím... standardním způsobem (burza) to neprodáte.

Jediná možnost je najít nějakého hlupáka a prodat mu to přímo (tj. svůj problém hodit na někoho jiného, podvádět ho přitom řečmi o skvělém výhledu na budoucí cenu toho vašeho papíru...).

P.S. To co máte v ruce, asi akcie nebo cenný papír nebude. ;-)
Je to certifikát - papír s příslibem výměny za akcie (až budou). Vzhledem ke způsobu fungování SkyWay... jeho cenu odhaduji na cenu papíru, na kterém je vytištěn.

Dátum: 29.12.2019

Vložil: barbora

Titulok: Re:Re:co sa s tym da robit ?????

ako sa to da predat priamo ?????je to na moje meno .je nejaky videonavod na youtube alebo facebook ako sa da urobit prevod certifikatov ?viem najst iba video o vytvoreni web stranky na predaj novych akcii ...da sa to odpredat naspat skywaju pod cenu ?moj sponzor hovoril ze sa to neda a uz ma vypol .nikde neviem nast tieto informacie ,len ako sa zaregistrovat a investovat ,kde sa mam opytat tieto otazky ??

Dátum: 30.12.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:co sa s tym da robit ?????

Nedá sa to predať pred ukonceňim 15 etapy rozvoja, logicky pred tým kým sa dajú získať podiely ešte od spolocnosti. Bola by to veľká chyba predať, nerob to, buď rada že ich máš. Pozri sa na to kolko by si mala zaplatiť teraz za počet tých podielov čo máš, a budeš vidieť že si urobila výbornú investíciu. Keď potrebuješ informácie, sleduj správy https://skyway.capital/news , keď sponzor s Tebou nekomonikuje, sú aj ľudia nad ním, alebo sa môžeš obrátiť na firmu priamo. Nebudem to tu ďalej rozoberať, lebo nie som zvedavý na názory Tomáša typu “podľa mňa”.

Dátum: 30.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:co sa s tym da robit ?????

"buď rada že ich máš... Pozri sa na to kolko by si mala zaplatiť teraz za počet tých podielov čo máš"

Už se to tu jednou řešilo.
Ukazatelem hodnoty podílu není jeho (podvodnou firmou) uměle stanovená cena. To, že firma nyní nabízí to samé hovno zabalené v dárkovém papíru 10x dráž než před xxx měsíci neznamená, že je to hovno 10x lepší nebo hodnotnější.

Skutečná cena je taková, za kterou je ochoten ten cár papíru od jeho držitele někdo koupit. Tady a teď.

A s politováním musím říci, že tazatelka tu cenu začíná vnímat správně. V současné době se ta cena blíží nule (pokud nepočítám nějaké krkolomné a nejisté soukromé dohody o hození problematického podílu na někoho jiného). Z dlouhodobého hlediska to nebude lepší.

Podle mne. ;-)

Ale jestli chcete, poslouchejte Nicka - ten je tu jen proto, že chce na podvodu ještě nějakou dobu vydělávat. Provize jsou provize.

Dátum: 02.01.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:co sa s tym da robit ?????

MyNick, touto reakciou si sa parádne odhalil, aká si ty bezcharakterná špina.
Podľa mňa, ak by si hneď len čiastočne veril tomu, čo si tu popísal, tak by si sa pokúsil získať od Barbory nárok na tie akcie za najakú pre teba "výhodnú" cenu. Aj za cenu nejakej "krkolomnej" dohody, keď už je to taká "výborná investícia".
Namiesto toho si zo seba dostal ďalšiu hŕbu slizkej manipulácie.
Čo je prosím ťa logické na tom, že "cenné papiere" Skywayu sa nedajú predať, aj keď držiteľ nájde ochotného kupcu a nikto z vnútra spoločnosti nemá záujem o kúpu za rovnakých podmienok? To v ktorej spoločnosti si prosím ťa videl? To aké podradné majú postavenie "investori" spoločnosti Skyway?

A kto je tu akože sponzor? Ten, čo iného nahovorí aby poslal svoje peniaze firme na čele s preukázaným podvodníkom Kudriašovom a zhrabne 15 percent? Podľa mňa to je ak tak sponzorovaný a sponzorom je naopak ten, čo peniaze posiela.
Asi si zabudol napísať, že tá tvoja výborná investícia je výborná pre takých "sponzorov" ako si ty, a nie pre tých, čo investovali!

Dátum: 07.01.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:co sa s tym da robit ?????

Čítal si ty idiot čo som písal? NEDÁ sa prepísať, tak načo by som dal jej ponuku? Určite by som od nej kúpil podiely za podmienky čo mala pred troma rokmi, lenže firma to zatiaľ prepise len na základe dedičského konania, čo pre nás z Barborou určite neplatí (ani jej to neprajem). Keby sa dalo predať pred ukončením 15 etapy, systém by bol plny špekulantov, predali by o rok drahšie ako nakúpili lebo sa to oplatí, a potom z čoho by bol financovaný projekt keby ľudia obchodovali medzi sebou? Bude možnosť predať po ukončení 15 etapy, aj firma bude dávať ponuky na spätný odkup pred IPO (samozrejme nie za menovitú hodnotu zatiaľ) takisto ako robil aj robí momentálne.
https://rsw-systems.com/news/promotion-campaigns-for-skyway

To si kde vo svete videl že podiely sú likvidné PRED IPO? To si na veľkom omyle keď si myslíš že likvidita je jediná vec ktorá dáva niečomu hodnotu. O tom si ešte určite nepočul že väčšinou zamestnanci akciových spoločnosti pred IPO dostanú podiely s opciou že 3-5 rokov po IPO to nemôžu predať. Takze sú to bezcenne papiere?

Koho ty chceš presvedčiť? Tuto stránku nikto nečíta, si úplne smiešny že držis sa toho čo napísal behindmlm, onliner atd pred troma rokmi. Nie je to zaujímavé že oni už prestali vypisovať blbosti, lebo ich predpovede vôbec nenaplnili? Mne je jedno, vypisuj ďalej, zavádzaš seba, keď ti niekto uverí, je to jeho problém.

Dátum: 07.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:co sa s tym da robit ?????

"Čítal si ty idiot čo som písal? NEDÁ sa prepísať, tak načo by som dal jej ponuku?"

Četl jsi, co jsme psali my? Víme, že s požehnáním firmy to přepsat/odprodat nejde. Je to jen na individuální dohodě/smlouvě mezi tím, kdo ten cár papíru prodává, a tím, kdo je ho ochoten koupit.

"Keby sa dalo predať pred ukončením ... z čoho by bol financovaný projekt keby ľudia obchodovali medzi sebou?"

Zase manipuluješ.
Firmě může být s odpuštěním u prdele, jestli jí vydaný cár papíru změnil majitele. Firma už peníze dostala. Jestli si dva lidé ten papír mezi sebou předají a ještě se při tom nějak finančně vyrovnají - to se už firmy v tom okamžiku vůbec netýká.
Jde jen o to, jak právně dořešit případné vyplácení z firmy (většina lidí se ho nedočká) držiteli toho cáru papíru, který je psaný na původního majitele. Jak říkáme, to je věc dohody a důvěry mezi těmi dvěma.

"Tuto stránku nikto nečíta..."

Fajn, tak proč na ní tak SW obhajuješ, když je to podle tebe diskuse mezi tebou a dalšími dvěma nebo třemi lidmi, co ti tak jako tak nevěří a SW si nepořídí? Není to pro tebe nesmyslná ztráta času?

P.S. Možná by ti admin řekl, kolik má tahle diskuse návštěv, a kolik jich měla třeba diskuse o Kairosu... (podobný případ). Osobně věřím, že aktivních lidí v diskusích je o hodně méně, než těch. co je jen čtou. Podle mne to má smysl se o tom bavit veřejně. Ať si každý udělá sám obrázek, kdo si přihřívá vlastní polívčičku a kdo se snaží hledat a poskytovat relevantní informace.

Dátum: 07.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:co sa s tym da robit ?????

"...držis sa toho čo napísal behindmlm, onliner atd pred troma rokmi. Nie je to zaujímavé že oni už prestali vypisovať blbosti, lebo ich predpovede vôbec nenaplnili?"

https://behindmlm.com/companies/skyway/

Zase kecáš.
Oz z BehindMLM se do SkyWay nepřestal strefovat a za názorem, že SW je letadlo/Ponzi si stojí. Poslední kritický článek je z konce listopadu 2019, tak jaké "před třemi roky"?
A jen za rok 2019 měl k SW 4 články, což je docela dost (většina podvodů dostane "pozornost" pouze v jedné recenzi a tím to končí).
Krom toho je dobré číst i diskuse pod články, ty bývají živé a výživné a obsahují spoustu dalších informací. Osobně doporučuji k přečtení tuto diskusi:

https://behindmlm.com/companies/skyway/skyway-capital-continues-investment-fraud-with-tokens-cryptounits/

Dátum: 08.01.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:co sa s tym da robit ?????

Nebudem reagovať na niekoho, ktorý je na na úrovni že v 2020 porovnáva Skyway s Kairosom.

Dátum: 08.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:co sa s tym da robit ?????

Podstata je stejná.
Ponzi podvod a letadlo stejné jako ponzi a letadlo. Jaký je v tom rozdíl? A jakou roli v tom hraje rok 2020? Snad jen v tom, že v roce 2020 je Kairos už pár let mrtev, kdežto SW to teprve čeká?

Dátum: 07.01.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:co sa s tym da robit ?????

MyNick,
Nebudem duplikovať to, čo ti už napísal Tomáš, takže sa vyjadrím len ku zvyšku.
Obávam sa, že nie celkom rozumieš tomu, čo to je nelikvidné aktívum. Asi ťa kdesi učili, že ide o aktívum ktoré sa nedá predať, ale to nie je celkom presná definícia. Presnejšie je povedať, že sa jedná o aktívum, ktoré je problém v krátkom čase predať za férovú cenu. Je to tak preto, že k predajom nedochádza často a teda ani presná férová cena (na rozdiel od intervalovej predstavy) nie je priebežne vo všeobecnosti známa (vykryštalizuje sa len keď dôjde k aktuálnemu predaju).
Zober si najtypickejší príklad nelikvidného aktíva, nehnuteľnosti. Ak by si chcel napríklad predať svoj dom tak, aby si na tom neprerobil, mal by si rátať s tým, že ti to bude trvať mesiace a možno aj viac ako rok. Ak však potrebuješ peniaze rýchlejšie, stačí, ak dom predáš niečo pod cenu a peniaze môžeš mať aj za pár dní (pozri si ako fungujú stránky ako napr. reins.sk). Dokonca aj taký exotický nelikvidný majetok ako tikety do lotérie (ktorá sa, samozrejme, ešte nežrebovala) by si vedel speňažiť — veľa ľudí by ich od teba odkúpilo ak by si ich to ponúkol za menej ako je očakávaná výhra (obvykle menej ako polovica). Ale certifikáty Skyway ... zdá sa, že to nepredáš ani Bohovi. Takže sa tu moc nevyhováraj na likviditu. ;-)
Čo sa týka zamestnaneckých opcií (predpokladám, že si myslel toto, keďže slovné spojenie "podiel s opciou, že nemôžeš predať" je nezmysel), skúsil si sa zamyslieť nad ich významom a nad tým ako fungujú? V niektorých firmách ti skutočne umožnia časť platu dostať v zamestnaneckých opciách, ktoré sú do svojej maturity neobchodovateľné. Zamestnanec ich však na rozdiel od kupcov skyway certifikátov dostáva namiesto časti platu (preto sú aj isté obmedzenia odôvodnené). Obmedzenie obchodovania je tu navyše zdôvodnené motiváciou zamestnancov o dlhodobejšiu prosperitu firmy odzrkadlenú rastom ceny akcií. Ak trhová cena akcií v čase maturity presiahne určitú cenu definovanú pri vytvorení opcie (strike price), tak zamestnanec má právo nakúpiť za túto cenu akcie (ktoré môže už hneď predať a realizovať zisk z rozdielu medzi trhovou cenou a nadobúdacou cenou). Ak je trhová cena naopak, nižšia, tak opcia zanikne ako bezcenná a zamestnanec prišiel o benefit.
Toto však nie je zďaleka prípad skywayu, kde “investori“ sú separovaní od chodu “firmy“. Tam žiadny takýto dôvod na obmedzenia neexistuje. Skutočným dôvodom, prečo sa Skyway certifikáty nedajú oficiálne prepísať je to, aby Skyway mal monopol na ich predaj. Vtedy totiž môže podľa ľubovôle určovať cenu týchto certifikátov a vytvárať fiktívny dojem akéhosi rastu ceny. Však “investori“ aj tak nerozumejú tomu čo kupujú, takže či dostanú certifikát na 10000 akcií alebo 1000 akcií je im v podstate jedno. Stačí, že im preukázaný podvodník Kudriašov (a jemu podobní) sľúbi, že sa im peniaze zmnohonásobia. To, že väčšina z nich to v skutočnosti nikdy nebude vedieť speňažiť im bohužiaľ dôjde až príliš neskoro.

Dátum: 08.01.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:co sa s tym da robit ?????

Popísal si dosť veci, len o tom si nič nepísal aké sú pravidlá medzi založením akciovej spoločnosti a IPO. Tam sú úplne iné pravidlá, to by si mal preštudovať.

Prečítaj si kolko krát ste tu za posledné týždne napísali že podiely majú nulovú hodnotu. Tak mi vysvetli ako je možné že SW už zas vykupuje podiely od investorov nad 75 rokov, takze to nemá hodnotu?
https://rsw-systems.com/news/promotion-campaigns-for-skyway
Už vidím ako píšete, že veď to vykupujú “len” za 1,2 centy. Na to už zabúdate že pred 4-5 rokmi boli bežné diskonty okolo 500. Takze tí ľudia ktorí nakúpili s diskontom (príklad) 500 za 0,002 centy, teraz to od nich SW vykúpi za 0,012. To je 600% zisk za 4-5 rokov. Mal si lepšiu investíciu investor?

Dátum: 08.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:co sa s tym da robit ?????

Hezké! Šance pro seniory...

Sice bych to nazval diskriminací věkem, když pár lidí může své "podíly" odprodat, a zbytek jen směnit za jakési tokeny, jejichž cena je ještě viditelněji manipulovatelná firmou a likvidita ještě nižší, než jak je to u těch vydaných certifikátů. Ale což, taková "standardní" firma si přece může dělat, co se jí zamane.

OK, počkejme dalších šest měsíců, než se podíly skutečně (?) vyplatí těm pár seniorům, co v SW jsou. A schválně, kolik jich bude, co o odkup požádá a splní podmínky (věk, "investice" v počáteční fázi podvodu, o převod zažádáno během ledna 2020, musí odprodat kompletně všechny své podíly a nesmí jich mít víc než 500 000.

Podle mne ;-)
ta zpráva je skutečně promo kampaň... na
a) exit scam - reklama na převod "podílů" na "tokeny"
b) zvýšení popularity a dodání důvěryhodnosti podvodu ("hle, tady máme jednoho člověka, co do SW před 4-5 roky investoval $1000 a teď má $6000!")

Ale rád se budu mýlit. ;-)

Dátum: 08.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:co sa s tym da robit ?????

Aby bylo úplně jasné, o čem se tu bavíme...

Tahle akce je skutečně promo akce, tj. krátkodobé a velmi omezené zvýhodnění - dotování malé skupiny lidí z vkladů zbytku "investorů"). S reálnou hodnotou "podílů" to nemá nic společného.

Jak MyNick vysvětlí, že cena podílů stoupla 5-6x?

Z čeho se ten nárůst ceny podílů bere? Jediné známé a prokázané příjmy firmy jsou z vkladů investorů... nebo snad zveřejněné a auditované účetnictví firmy ukázalo něco jiného?!? A bylo vlastně někdy nějaké účetnictví zveřejněno ? (ne, nebylo... jako výroční zprávu SW ukázalo hezká videa kabinek jezdících v EkoTechnoParku a pochlubilo se čísly dokazující dobrou práci jeho marketingového oddělení):

https://skyway.capital/news/new?id=709 - SkyWay informační servis - výsledky roku 2019 (pod tímto názvem nečekejte nějaká čísla z účetnictví)

https://rsw-systems.com/news/infographic (pod slibným názvem NEWS SERVICE IN NUMBERS také nejsou ekonomické výsledky, ale jen infografika o úspěšnosti a aktivitě marketingového/PR oddělení


Ukázalo snad, že má SkyWay postavené a provozované komerční tratě? Má nasmlouvané a dopředu zaplacené zakázky? Prodalo nějaký patent nebo licenci na své technologie? Snad jen toto:

https://skyway.capital/news/new?id=700 - "Projekt UniMobilu byl předán jiné společnosti".

Bohužel, schází jakékoli údaje, protože prý obchodní tajemství. Neví se, komu byl projekt předán (takže zprávu nejde ověřit), ani za kolik (i když slovo "předán" ve mne vzbuzuje spíš dojem, že to bylo zdarma). Opět je to velmi podobné Kairosu - tam také firmy, které si údajně kupovaly licence a služby firmy byly tajné (ve skutečnosti žádné nebyly).
Na mne to oznámení působí tak, že od téhle koleje podvodu chce dát SW ruce pryč a víc se o tuhle legendu k podvodu nestarat a nerozvíjet ji. A nechce v budoucnu víc vysvětlovat svým ovcím, proč se okolo této vychytávky neobjevuje nic nového.



Dátum: 08.01.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:co sa s tym da robit ?????

Ah ty múdry, toto si už nenašiel, čo? Toto nebolo na behindmlm, že?
https://rsw-systems.com/news/financial-audit-2018?lang=en

Podľa tvojej ubohej logiky hodnota podielov je ta istá ako pred piatimi rokmi keď bol Junickij s plánmi ako teraz? Mali by byť rovnaké podmienky, diskonty teraz aké boli vtedy?

Si neskutočne blbý človek a ešte k tomu aj hlasný, raz na to prídeš.

Dátum: 08.01.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:co sa s tym da robit ?????

K tomuto som sa už vyjadroval TU
nolink://www.pracanadoma-skusenosti.eu/discussion/?tid=200016670&mid=200011310
a TU
nolink://www.pracanadoma-skusenosti.eu/discussion/?tid=200016670&mid=200011058

Najsmutnejšie na tom ale je, že sa na tejto stránke dá dohľadať TVOJ starší príspevok, kde sa vyjadruješ že toto (na čo link si poslal) je účtovníctvo "spoločnosti, ktorá stavia eko ekotechnopark" a že spoločnosť, ktorá "zastrešuje všetky a ktorej akcie sa rozdávajú" účtovnú uzávierku nemá (a o tomto neexistujúcom účtovníctve písal aj Tomáš):
nolink://www.pracanadoma-skusenosti.eu/discussion/?tid=200016670&mid=200008511

To sa fakt nehanbíš takto primitívne klamať a osočovať od teba inteligentnejších ľudí? Fakt ti tie nečestne získané peniaze stoja za to?

Dátum: 08.01.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:co sa s tym da robit ?????

Celkem jsem zvyklý na toto: "Členové pyramidy (někdy i mlm systémů) se chovají podivně, při všetečných otázkách reagují podrážděně a agresivně, jsou často nervově labilní a vyhýbají se odpovědím."

Ptal jsem se, kde se bere několikanásobné zvýšení ceny podílů, když má SW stejně jako jeho předek STU (před více než deseti lety) postaveno 0 km komerčních tratí a 0 skutečně uzavřených kontraktů (teď nemluvím o memorandech o porozumění, a těch kontraktech, které se ukázaly jako vymyšlené).

Ptal jsem se, zda to zvýšení podílu souvisí s prodejem či licencováním duševního vlastnictví, protože k tomu jsem zaregistroval MOŽNÁ jeden jediný a zjevně i v interpretaci SW okrajový případ, o kterém se ale neví žádné detaily.

Ptal jsem se, kde se najde účetnictví, ze kterého by bylo vidět, kolik lidí si "podíly" koupilo a kolik se jim vyplatilo na provizích, kolik šlo do rozvoje technologie atd.

Chápu, že MyNicka takové otázky dovádějí k nepříčetnosti a agresivvnímu chování, protože se na ně blbě odpovídá. No nic, usmívám se nad tím. Mne urazí jen inteligent.

Dátum: 10.01.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:co sa s tym da robit ?????

Za tie roky sa nič nepostavilo, čo by malo vplyv na hodnotu podielov, akurat sa minuli peniaze investorov , ktore sa už nikdy nevratia. Tie eko parky nič neprinesu , za tych 5 rokov už bolo postavenych x stavieb,aj zložitejšich , nakladnejšich, bez drobnych investorov, bez webinarov , porad s malymi investormi. Som zvedavy, kedy tento podvod skonči, predpokladam, že už čoskoro. Možno sa aj nejaka trať postavi ale určite to nebude na tenkych strunach, ale na riadnych nosnikoch a nebude to lacne. Ved ak by chceli budovať trať s rozpatim stlpov napr, len 200 m, ako by tie predpate nosniky o takejto dlžke vyrabali a ako by ich dostali na miesto a posadili na stlpy, Jeden takyto nosnik bude mať vahu cca 30 až 40 ton. Jedine tak, že popri traťi sa bude budovať cesta, po ktorej pojdu tahače.Takže velmi drha stavba a takato neprinesie take zisky a možno žiadne, žeriavy a ina tecnhika, Nepojde to tak, ako som čital, bez zasahu do prirody

Dátum: 05.01.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:co sa s tym da robit ?????

ak je to take vynosne a cena porastie, prečo od tych, čo by to teraz predali aj pod cenu, Vy fanatici to nevykúpite ???????Ešte stale mi nikto nevysvetlil, až sa ukonči nejaka x-ta etapa, čo vystreli ceny akcii tak zavratne hore ? Duševne vlastnictvo ? s tym budete obchodovať ? Alebo buduzisky z cestovného ???

Dátum: 30.12.2019

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:co sa s tym da robit ?????

To už nikdy nikomu nepredaš. Ved ak budu niečo stavať,nebudu žiadne zisky. Ešte žiadna dopravna stavba nezarobila miliony, zarobi akurat na prevadzku.,ak vobec- Ved keby to malo priniesť obrovske zisky, až desiatky násobky vkladov, činania by to už davno mali postavene, Oni nepotrebuju licencie, proste okopiruju a je to. Tak si daj certifikat zaramovať a maž obraz za 3000 Eur

Dátum: 30.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:co sa s tym da robit ?????

Nejste sama, koho zajímá, kdy vaše "investice" do SkyWay začne něco vynášet a být likvidní.

Na Ekofestu 2018 se na to zeptal nějaký pán z UK přímo toho nejpovolanějšího - konstruktéra Junitského. Tady máte otázku a odpověď:

https://vimeo.com/283406872#t=18765s

Myslím, že pán z té odpovědi pochopil, že se peněz ze své investice nedožije.

Dátum: 18.10.2021

Vložil: Eduard

Titulok: Re:co sa s tym da robit ?????

dobrý večer. Kolko máte opcií. Ja by som ich možno kúpil

Dátum: 21.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Důvod k oslavě!

Fanoušci SkyWay se radují - v Sharjah postavili monument, který připomíná vzácný mezník v budování dopravních staveb SkyWay:

Právě teď (stejně jako před týdnem, měsícem, rokem, i deseti roky) má SkyWay postaveno 0 km tratí v projektu dopravní sítě TransNet.

Blahopřejeme!

P.S. Možná jde o oslavu zahájení budování nultého kilometru, ne nuly postavených kilometrů (i když nultý kilometr by se měl napsat asi trochu jinak...). Ale i kdyby...
...chápu slavnostní zahájení stavby s poklepáním základního kamene nebo střiháním pásky. Ale tohle? Jestli ono to nebude tím, že žádný projekt a staveniště pro veřejnou stavbu není (a nebude). Takže je třeba se pochlubit jinak.

Dátum: 21.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Důvod k oslavě!

Tady je oslavný článek:

https://skyway.capital/news/new?id=694

Dátum: 08.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Zapomeňte na SkyWay

https://tng-neew.com/en/news/neew-new-stage-in-the-development-of-our-brand

Takže už ne SkyWay, ale NEEW. Už ne strunová doprava, ale krypto unity, obecné investování a finanční vzdělávání. Nabírá to podobný kurs jako One Coin. :-P

O stavu projektu v SAE se nesmí mluvit. Zřejmě proto, že se v Dubaji nic stavět nebude? Junitskému zbudou ty dva lunaparky v Bělorusku a Sharjah. Ty samozřejmě nic nevydělají. Doufám, že "investoři" si SkyWay jsou spokojeni, že z jejich peněz vznikly alespoň tyhle dvě ukázkové Potěmkinovy vesnice.

A největší sranda je, že o tom mají investoři a propagátoři zakázáno mluvit. ;-)

Poruší MyNick toto informační embargo a přijde mi vysvětlit, jak moc se pletu?

Dátum: 09.12.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Zapomeňte na SkyWay

To je ale veľké odhalenie :).
Každý, ktorý podporí vznik technologie, dostane podiel vo firme Junickeho, to je Skyway (nebudem rozpisovať že presne ako). Sú ale 3 spoločnosti, ktoré sa zaoberajú sprostredkovaním drobných investorov, je to RSW, Skyway Capital a SWIG. Sú to samostatné právne subjekty, ktoré dostanú za činnosť sprostredkovateľskú proviziu od Junickeho, ale žiadny vplyv nemajú na vchod Skyway technologie, ani opačne. Všetci ktorí cez nich investujú, dostanú podiely s podpisom Junickeho, a ďalej už s tým nemajú nič spoločného, zodpovednosť berie Junickij na seba. RSW a SWC nemajú žiadnu inú činnosť, ale SWIG spustil svoj vlastný kryptounit program, s ktorým Junickij ani SWC nemá nič spoločného, preto sa od neho dištancoval už v marci.
https://yunitskiy.com/news/2019/news20190314_en.htm
Junickij chce predísť tomu, že keď sa niečo stane v tom kryptunit programe s ktorým on nemá nič spoločného, aby sa to nevalilo na SW. Preto musia dodržať tieto pravidlá, ale to sa vzťahuje len na SWIG, ani na stránkach Skyway.capital , ani na RSw-systems.com takéto zmeny a obmedzenia nenájdeš. Žiadny informačné embargo nie je.

Dátum: 10.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Fajn, takže Junitskij a krypto tokeny spolu nesouvisí. :-D

Přesto do NEEW a jeho tokenů budou lidé lít peníze, protože to je způsob, jak okamžitě vydělat na provizích, že? Provize - to je vlastně je to jediný zaručený způsob, jak na SkyWay vydělat, že?

A pokud jde o zisk z investice (pardon, crowdfundingu)... sice příznivci SkyWayv příspěvcích operují s fantastickým zhodnocením v řádu stovek procent (třeba zde: https://www.pracanadoma-skusenosti.eu/discussion/?tid=200016670&mid=200010883 ), ale jaksi se neví, kdy a zda vůbec to bude.

Vzpomínám na jedno video (nechce se mi hledat), kde se na Ekofestu někdo zeptal přímo Junitského, kdy se očekává návratnost peněz vložených do projektu. A Junitský se urazil a skoro až nas*al, jak si může někdo dovolit se ptát na takové věci. Je přeci jasné, že se z vložených peněz postavil EkoTechnoPark, který je reálný, krásný a úžasný a jednou do roka se v něm investoři mohou sejít, podívat se na své jméno na stropě návštěvnické místnosti a svézt se Unisračkou na dráze necelý kilometr dlouhé rychlostí do 50 km/h. A to přece musí každého uspokojit, ne?

Dátum: 10.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Jinak jeden z možných směrů dalšího vývoje: NEEW se odstřihne od pohádky (přesněji: legendy kryjící podvod) o strunové dopravě. Pohádka je už příliš profláknutá, a přitom je jasné, že z té technologie nic převratného nebude (už jen to, že se pořád mluví o zakázkách a adresných projektech, ze kterých nakonec nic není... nebo se dokonce ukáže, že nikdy ani neexistovaly).

Lidem, co v rukou drží podíly (nebo akcie, nebo potvrzení o donorském daru, nebo co to vlastně lidé za své peníze dostanou) se nabídne jejich více méně dobrovolně povinný převod na nějaké bezcenné tokeny/kryptoměnu, která se na neregulovaném trhu nechá beztrestně zkrachovat. Ale zažije svých 15 minut slávy, kdy blbínci budou vykřikovat, že mají revoluční měnu krytou skutečnou technologií.

Junitskij si na sklonku života za peníze drobných investorů splnil svůj sen a postavil Ekotechnopark, kde mu jezdí jeho kabinky a kde si pěstuje jablíčka a mrkev. Spousta lidí nepostavila ani desetinu toho co on, takže klobouk dolů.

Jestli je jeho role v celém podvodu aktivní, nebo jen hraje svoji roli, která mu umožnila splnit si svůj sen... to si netroufám hádat.

Ale vše je jinak pod kontrolou a v nejlepším pořádku. :DDDD

Dátum: 10.12.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Keby si prečítal správu čo som vložil (na čo by si to robil, veď ty už len vieš), bolo by ti jasné, že Junickij “súvisí” s kryptomenou, lenže to je www.swg.io , nie s kryptounitom čo robí SWIG, to sú dve úplne iné veci. Ja sa nezaoberám zo SWIGom, takze neviem čo robia a čo sľubujú.

Vôbec nič nevieš o tom čo robí Junickij, takze zbytočne by som písal hocičo, nemáš šancu uhádnuť budúcu hodnotu tejto technologie. Nestavi parky, ale vyvíja technologie, ktoré prezentuje v parkoch. Keby si vedel čo je to IPO, vedel by si aj to, že je nemožné roky dopredu predpovedať presný dátum. To že očakávaš od Junickeho aby prišiel s ponukou, že vložíš peniaze a od budúceho týždňa ti začneme vyplácať zisk, zas svedčí o tvojom rozmýšľaní.

Ty určite vypisuješ od 2016 svoje “myšlienky” ktoré so SW nemá nič spoločného. Na to si zabudol, že medzitým diskont klesol na desatinu, takze za take iste množstvo podielov by si mal zaplatiť teraz 10x viac. Takže hodnota investícii tých ktorí aj Junickeho vypočuli nie len behindmlm a ostatne blbosti,narástol o 1000%. Múdre rozhodnutie si robil, len kvôli tomu že ti vadilo že niekto z tvojej investície dostane províziu. Aj teraz dostane. Kľudne vypisuj ďalej, raz ti to dôjde čo si mal v rukách.

Tu máš informačné embargo ...
https://vimeo.com/377749951

Dátum: 10.12.2019

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Radil by som ti narábať opatrne s pojmom hodnota investície. Súčasná aj budúca hodnota investície do Skyway je rovná 0. Dnes je to zrejmé už asi väčšine zúčastnených, ale bolo to zrejmé už aj v roku 2017 keď admin Juraj napísal tento článok. Vlastne to bolo už zrejmé už aj v roku 2013 pred vznikom Skyway, keďže mnohonásobný podvodníci nezvyknú zakladať celosvetovo úspešné spoločnosti, však pán Kudryashov (riaditeľ SW Capital)?

nolink://web.archive.org/web/20131231011452/https://ekudryashov.com/

Mimochodom, poslal ti pán Kudryashov ďakovný list za tvoj dar SW Capitalu vo výške 42 percent investície do Skyway?

Dátum: 10.12.2019

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Ešte malá logická úvaha.

Predstav si, že si pred troma rokmi kúpil od istého fekálneho fantóma hovno zabalené do papierovej vreckovky za 100 eur. Dnes by už fantóm ponúkal na Internete svoje hovno zabalené do vreckovky za 1000 eur.

Povedal by si, že si 10 násobne zhodnotil tvojich 100 eur?

Dátum: 10.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

:)))

Myslím, že teď se ti podařilo toho prolhaného šmejda Nicka (šmejda proto, že zjevně a záměrně propaguje podvod) odhalit tak, že i hloupější fanoušci SkyWay se vážně zamyslí nad hodnotou své "investice". ;-)

Dátum: 11.12.2019

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Kam to len ten chlapec chodí na to vymývanie mozgu? Alebo na náuku o vymývaní mozgov? Žeby Ruská škola? ;)

<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>

Pridať nový príspevok