Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

08.12.2017 15:18

Na obrázku je Hyperloop, ktorý umožňuje prepraviť ľudí bezpečnejšie a šetrnejšie k prírode. Dopravný systém, vďaka ktorému bude umožnená preprava ľudí a tovaru po koľajniciach, ktoré budú umiestnené nad našimi hlavami. Bezpečie, šetrnosť k prírode, minimálne náklady na prevádzku takejto trate, presne to si dnes sľubuje od projektu Skyway jeho autor. Ten sľubuje pre investorov dlhodobý pasívny príjem, na ktorom budú zarábať aj ďalšie generácie. Je to ale skutočne tak? Rysuje sa nám tu revolučný biznis, alebo ide opäť len o ďalší podvod na ľudí?

 

Čo je to SkyWay a kto za tým stojí

SkyWay má byť nadúrovňový dopravný systém, ktorý bude na pohyb využívať patentovanú strunovú technológiu. Má ísť o revolúciu, ktorá zmení celkový systém dopravy. Dopravnými prostriedkami SkyWay majú byť samostatné kapsule alebo celé súpravy kapsúl zavesených na koľajniciach, ktoré budú visieť vo vzduchu. Vývojári si od nich sľubujú vysokú rýchlosť a bezpečnosť, nízke náklady na prevádzku a šetrnosť k životnému prostrediu.

 

Železničný inžinier a ruský vedec Anatoly Junitský so svojim prototypom. Nápad na SkyWay vznikol v Bielorusku už pred mnohými rokmi a za projektom má stáť ruský vedec Anatoly Yunitskiy (Junitský), ktorý na ňom pracoval údajne až 39 rokov! Anatoly Yunitskiy je zároveň prezidentom spoločnosti SkyWay Group of Companies.

Anatoly Yunitskiy je pôvodným vzdelaním železničný inžinier, podľa oficiálneho zápisu autor viac ako stovky rôznych patentov a osemnástich kníh, rovnako ako ďalších 200 vedeckých štúdií a publikácií. S jeho osobou sa spája celý rad rôznych ocenení, a to platí celosvetovo - nie je teda oceňovaný len v Bielorusku či v ďalších bývalých zväzových republikách ZSSR.

 

Ako to má fungovať - možnosti, ako zarobiť na SkyWay

Podstata investičného projektu SkyWay spočíva v nakupovaní akcií Euroasian Rail SkyWay Systems, American Rail SkyWay Systems, African Rail SkyWay Systems a tiež Australian & Oceanic Rail SkyWay Systems prostredníctvom investičného fondu SkyWay Capital a ďalších podobných spoločností (tie sú partnermi spoločnosti SkyWay Group of Companies). Riaditeľom investičnej spoločnosti SkyWay Capital je Jevgenij Kudriašov. 

Hodnota spomínaných akcií by po uvedení na burzu mala podľa vyjadrení majiteľov tohto online „biznisu“ výrazne vzrásť, a to odhadom do 2 až 5 rokov. Hovorí sa, že rozdiel môže byť až v horizonte niekoľko tisíc percent, akcie zakúpené vo vhodnom čase údajne môžu zvýšiť svoju hodnotu dokonca až päťstokrát.

 

Peniaze, ktoré spoločnosť SkyWay získa od svojich partnerov/investorov, má použiť na dokončenie projektu – výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku. Ten je potrebné vybudovať, aby spoločnosť získala certifikáciu a mohla tak začať s výstavbou projektu. Spomínaný EkoTechnoPark má slúžiť aj na testovanie budúcich technológií.

 

Zarobiť peniaze je možné nielen investovaním, resp. nakupovaním akcií spoločností, ale aj tým, že tento internetový „biznis“ úspešne odporučíte ďalším ľuďom. Ide o viacúrovňový provízny systém, vďaka ktorému vám spoločnosť vyplatí až 20 % z investícií členov, ktorých do systému privediete.

 

Investovať, či neinvestovať?

Projekt vyzerá zaujímavo a niečo podobné by v budúcnosti určite mohlo fungovať (som v tejto oblasti laik, takže sa môžem mýliť). Majiteľ spoločnosti Anatoly Yunitskiy je skutočná osoba, čo pri väčšine internetových biznisov nebýva samozrejmosťou. Naša planéta určite potrebuje podobný druh dopravy. Je tiež pravda, že SkyWay sa prezentuje na rôznych svetových výstavách a veľtrhoch. Problém však vidím v investičnej príležitosti, konkrétne v partnerskej spoločnosti SkyWay Capital. Tu je pár dôvodov, prečo vo mne SkyWay Capital vzbudzuje nedôveru a prečo do tohto projektu rozhodne neodporúčam investovať.

 

1.) Na začiatku bola vízia - a tá tu stále ešte je, budúcnosť potenciálne neistá

Skyway v súčasnej dobe nefiguruje na žiadnej verejnej burze, teda jednoducho platí, že kupujete len fiktívne (ak chcete - virtuálne) akcie. Presnejšie povedané, dostanete zdrap papiera s názvom certifikát, v ktorom firma potvrdzuje, že vám rezervuje nejaké akcie (také „akcie“ vám môžem vyrobiť aj ja).

 

Podľa oficiálnych videí, ktoré SkyWay prezentuje, ak investujete 4 000 dolárov (za túto investovanú sumu dostanete milión „akcií“), zarobíte milión USD, pretože keď spoločnosť vstúpi na burzu, jednu akciu budete môcť predať za 1 USD (milión akcií = milión USD).

 

Ak SkyWay niekedy vstúpi na burzu, o čom ja pochybujem, hodnota jednej akcie určite nebude 1 USD. Cenu na burze určuje dopyt a ponuka. Pokojne sa môže stať, že ak vstúpia na burzu a ľudia budú chcieť svoje akcie predať a zarobiť, nikto o ne nebude mať záujem. V tom momente sa ukáže ich skutočná hodnota.

 

 

Čo je však zaujímavé a čo ľudí zrejme láka, je, že SkyWay garantuje odkúpenie vašich certifikátov za 1 USD. Takže ak vstúpia na burzu a ukáže sa, že skutočná hodnota ich akcií je veľká nula, SkyWay sľubuje, že ich od vás odkúpi.
To sú krásne sľuby, no nereálne. Jednak na burzu nikdy nevstúpia, a aj keby, určite svoje sľuby nesplnia, v opačnom prípade by skrachovali. Stačí jednoduchá matematika. Registruje sa 100 000 ľudí a každý z nich investuje 4 000 USD. SkyWay zarobí 400 miliónov USD. 50 % z tejto sumy sa rozdelí do pyramídy, medzi partnerov (aby mali motiváciu lákať do tohto projektu ďalších ľudí), nejaké peniaze SkyWay určite minie na výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku atď. Ak však spoločnosť vstúpi na burzu, bude musieť odkúpiť od 100 000 ľudí presne 100 miliárd akcií. A keďže garantujú odkúpenie jednej akcie za 1 USD, tak si to spočítajte. Odkiaľ SkyWay získa 100 miliárd USD? To sa možno dozvieme nižšie, v bode 2.

 

Mimochodom, ešte v roku 2016 sa písalo, že SkyWay vstúpi na burzu v roku 2017. Je pomaly koniec roka, a zatiaľ sa nič nedeje. Údajne to odložili na rok 2018. Rovnaká pesnička, ako u X podobných spoločností, ktoré predávali bezcenné papieriky sľubujúc, že keď vstúpia na burzu, odkúpia ich od vás za oveľa vyššiu sumu.

 

Pôsobia na vás všetky tie vyhlásenia od SkyWay dôveryhodne, alebo si myslíte, rovnako ako ja, že ide len o navijak na ľudí, ktorí sa ľahko nachytajú na vidinu obrovských ziskov?

 

2.) Kde sa berie zisk už teraz, keď sa nič nepostavilo? Z čoho vyplácajú peniaze?

SkyWay tvrdí, že podpísal kontrakty za miliardy dolárov (z týchto peňazí majú vyplácať svojich partnerov) s niekoľkými vládami po celom svete (napr. podpísané zmluvy s austrálskou a indickou vládou v hodnote 922 mil. USD). Je však zaujímavé, že žiadna vláda o tomto tvrdení nič nevie. 

Ani samotná spoločnosť, ani ľudia, ktorí do tohto biznisu investovali, doteraz nepredložili žiadne dôkazy o vyššie uvedenom tvrdení. Žiadny územný plán, stavebné povolenie, vládne dokumenty, proste čokoľvek, čo by potvrdzovalo, že SkyWay má podpísané zmluvy za miliardy dolárov. Čokoľvek, čo by dokazovalo skutočné príjmy SkyWay, poprípade aspoň záujem o ich revolučný dopravný systém. Prečo spoločnosť nepredloží nejaké podpísané zmluvy aspoň svojim partnerom/investorom? Zavreli by ústa všetkým pochybovačom a taktiež aj čoraz nervóznejším spoločníkom. Bol by to jasný dôkaz serióznosti tohto „revolučného projektu“.

 

Skyway dopravný system budúcnosti - avšak, zatiaľ len vo forme množstva prezentačných videí a simulácií.

 

Jediným ľahko viditeľným zdrojom príjmov spoločnosti sú peniaze od investorov, ktorí si za ne kupujú bezcenné certifikáty. A je viac než pravdepodobné, že práve tieto peniaze firma používa aj na vyplácanie odmien (môžem sa mýliť). Ak je to pravda, tak nejde o nič viac, než prerozdeľovanie peňazí prostredníctvom pyramídovej hry/Ponziho schémy.

 

Pri každom systéme vždy sledujte, odkiaľ berú peniaze na výplaty. Ak sú z vkladov, registračných poplatkov, investícií nových členov, ide o pyramídovú hru/Ponziho schému.

 

3.)  Nemajú povolenie na poskytovanie investičných služieb

Ak má ísť o kupovanie akcií spoločnosti, je to investovanie. Aby mohla spoločnosť podnikať v tejto oblasti, potrebuje mať na to licenciu od Slovenskej národnej banky. Čo myslíte, má SkyWay povolenie na poskytovanie investičných služieb?

 

Na webe Českej národnej banky sa dokonca objavuje oznámenie, že investície do cenných papierov Euroasian Rail SkyWay Systems Holding nie sú v súlade so zákonmi. Viac informácií:

https://www.cnb.cz/cs/spotrebitel/ochrana_spotrebitele/upozorneni/upozorneni_euroasian_rail_skyway.html

 

Podobná správa prišla aj z Estónska, Talianska, Belgicka a Lotyšska. Dá sa teda predpokladať, že spoločnosť SkyWay nemá na predaj akcií licenciu od žiadnej krajiny EU.

 

4.) Nie príliš čistá minulosť zakladateľa SkyWay

Pán Yunitskiy je usvedčený z predchádzajúcich finančných podvodov menšieho rozsahu. Na diskusiách som našiel niekoľko odkazov, v ktorých tohto pána usvedčujú z klamstiev a podvodov. 

 

5.) Môže vôbec dopravný systém, ktorý ponúka SkyWay, fungovať?

Nie som odborník, aby som hodnotil technickú stránku tohto projektu. To prenechám niekomu inému. Ono je to asi aj tak jedno, pretože SkyWay je podľa mňa finančný projekt, v ktorom technická stránka plní úlohu návnady. Niečo v zmysle:  aha, pozrite sa, máme revolučný produkt (dopravný systém), do ktorého keď investujete, do 2-5 rokov z vás budú milionári.

 

V každom prípade, v rôznych internetových diskusiách sa viacerí znalí ľudia zhodujú na tom, že technológia koľajníc SkyWay nie je realistická a návrhy realizácie nie sú úplne domyslené.

 

V nižšie uvedenom článku si môžete prečítať, v čom bol hlavný nedostatok strunových technológií pána Junitského už v roku 2002 -  https://www.membrana.ru/particle/2486

V článku sa píše o tom, že správy prezentujúce STU možno rozdeliť na tie o testovacej prevádzke, na tie o účasti na výstavách a na tie o prednáškach a návštevách významných hostí. Teda už pred 15 rokmi pán Junitský postavil testovací polygón, prijímal delegácie z celého sveta, prezentoval sa pred Putinom, Žirinovskim a jazdil po výstavách. Aká teda bola hlavná výhrada v roku 2002? Že nepostavil ani jeden kilometer trate. A aký je dnešný stav? Polygón, výstavy, politici a 0 km tratí.

 

Mohlo by vás zaujímať:

7 spôsobov, ako rozoznať serióznu investíciu od finančného podvodu - v článku si môžete prečítať základné rozdiely medzi serióznymi investíciami a pyramídovými podvodmi.

 

Pár slov na záver

Musím uznať, že SkyWay je po technickej stránke tak detailne premyslený, aspoň pre laikov, že vzbudzuje dôveru. Pán Yunitskiy existuje, čo u podobných projektov nebýva zvykom. Určite má za sebou nejaké patenty a vynálezy, ale jeho problém spočíva v tom, že 30 rokov ťahá z investorov peniaze, ale nikto tú jeho revolučnú technológiu nechce kúpiť. Teda aspoň doposiaľ neboli predložené žiadne dôkazy o opaku.

 

Podľa môjho názoru ide len o ďalší sofistikovaný podvod (žiaľ, zatiaľ to tak vypadá), ktorý stojí a padá na vstupných investíciách partnerov a ich následnom prerozdeľovaní do pyramídy. Vyššie uvedené fakty tomu nasvedčujú. Celý projekt je len o balamutení a sľubovaní krajších zajtrajškov. Investujte do spoločnosti, zakúpte si „akcie“ a jedného dňa, ak vstúpia na burzu, na tom možno zarobíte.

 

Musím ale uznať, že zo všetkých sofistikovaných projektov ako sú Kairos, OneCoin, Recyclix, Banners Broker, Zeekrewards, Dexcar atď., je SkyWay podľa mňa ten najsofistikovanejší

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom si skúste pozrieť aj diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií k tejto téme. 

Ak už máte so Skyway nejaké vlastné skúsenosti, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie. 

 

Zdroj: čiastočne čerpané z facebookovej skupiny Rozborka MLM projektu

 

Našli ste v tomto článku zaujímavé informácie, ktoré považujete za prospešné? Potom sa o ne podeľte so svojimi známymi a možno tak niekomu pomôžete. Stačí, ak článok budete zdieľať alebo mu dáte like. Určite odporúčam lajknúť moje facebookové skupiny, v ktorých neustále zverejňujem novinky týkajúce sa práce z domu a podnikania na internete. V prvej skupine sa zameriavam všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), druhá facebooková skupina patrí ponukám práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Odporúčam prečítať si tieto tri články:

Základná charakteristika Ponziho schémy – v článku sa dozviete, čo majú spoločné všetky vyššie spomínané internetové podvody. Mal by vám dopomôcť pochopiť, ako funguje každá Ponziho schéma, resp. ako začne, ako prebieha a ako skončí.

 

Čo sú to pyramídové hry a ako fungujú článok o pyramídových hrách + praktické príklady.

 

Pár rád, ako sa nedať nachytať internetovým šmejdom – v tomto článku si môžete prečítať pár mojich postrehov a rád, na čo si dať pozor, aby ste v budúcnosti nenaleteli na nejaký podvod.

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

Dátum: 05.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Už som ti raz vysvetlil, že spojíš vybudovanu trasu v sharjah s tým, keď Junickij hovorí o ŠTVRTEJ trate ktorú ešte ani nepostavili. Tak mi nehovor že ja neviem čítať.
Kvôli tomu aby veľmi múdry Tomáš nedomyslel k "našim dopravným prostriadkam" slovo "všetky", nebude Junickij v každej vete robiť prezentáciu o rôznych typoch a parametroch trati a dopravných prostriedkov. Nemyslím si ze okrem teba existuje ešte jeden človek na svete, kto by z toho vyvodil že SW chce zaviesť rýchlosť nad 500km/h v mestskej doprave. A na toto by som nebol hrdý v tvojom mieste.

Dobre, tak vydrz kým dostavia tú 2,5 km trasu. Aj keby to nebolo presne na termín, zbytočne očakávas že to nebude. To ze odkiaľ berieš že 2,5km od parku je/bude letisko neviem, ale ani ma to nezaujíma.

Dátum: 04.05.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Lacko,
Pracujem vo finančnom sektore, som finančný a investičný odborník a aj zo svojej skúsenosti a znalostí ti hovorím – skyway je zrejmý podvod. Ak by si sa unúval a prečítal si aspoň časť tejto diskusie, snáď by si to pochopil aj ty.
Snáď najmarkantnejší a najjednoduchší (z môjho pohľadu) znak celého podvodu je osoba Jevgenija Kudriašova a jeho rola v celom podvode. Je ti dúfam jasné, že tento pán má v celej veci väčšiu rolu ako samotný Junickij (ktorý je tiež podvodník s veľmi prehnitými metódami ako sme písali nižšie, ale na Kudriašova nemá). Skús si pozrieť na čom zarábal tento pán predtým než začal zbierať „kapitál“ pre skyway:
nolink://web.archive.org/web/20131104081151/https://www.ekudryashov.com
Posielať peniaze takémuto človeku (pričom si je vedomý jeho minulých kšeftov) môže len blázon.
A to je len vrchol ľadovca, barlička, aby aj podpriemerne inteligentní ľudia pochopili kto im rozprávkové zhodnotenie ponúka.
Ak by si mal za sebou čo-to z finančníctva (a samozrejme nie z prezentácií skyway capital ;-)), tak ti musí byť jasné aká veľká sprostosť to celé je. Skús si na Internete vyhľadať, aký je hlavný účel použitia a definovania nominálnej ceny akcie. Skús si to porovnať s tým, ako nominálnu cenu akcie využíva skyway. Skús si vyhľadať, prečo vznikli burzy a k čomu hlavne slúžia a prečo regulátory (aspoň v civilizovaných krajinách) zakazujú verejne ponúkať akcie privátnym spoločnostiam ktoré nie sú na burze. Skús si nájsť v akých štandardných normách sa pohybujú investičné poplatky (všetky) pri investíciách a aké sú „investičné poplatky“ pri skyway.
A to som len vymenoval niekoľko aspektov z finančného hľadiska z ktorých je zrejmé, že je to podvod. Vôbec som nemusel sa zaoberať biznisovými aspektami, z ktorých sa taktiež dá dospieť k záveru, že ide o podvod. Tomáš v tejto diskusii priniesol viacero takých aspektov, skús si ich nižšie pozrieť. Možno sa zmohneš na nejaké trápne pokusy ich zdôvodniť/racionalizovať, keď už MyNick toho nebol schopný.
A na záver ... že z arogancie Tomáša obviní niekto ako ty je fakt úsmevné. Tomáš sa tu podľa môjho názoru veľmi pokorne a trpezlivo snaží jednému/dvom zjavne intelektovo menejcenným diskutérom vysvetliť problémy skywaju a diskutovať o každej sprostosti, ktorú sem pridajú a tvrdia, že nejako preukazuje serióznosť biznisu skupiny skyway. Ale tak čo čakať od človeka ktorý tvrdí, že NBS a ČNB sú nekompetentné keď varujú pred skywajom. A čo tak si pozrieť varovanie z Belgicka ktoré priamo hovorí, že Skyway vykazuje znaky pyramídovej hry?
nolink://www.fsma.be/en/warnings/first-skyway-invest-group-limited-skyway-capital

Dátum: 05.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Ach, finančný a investičný odbornik, no bum. Mohol by si pyšne prezradiť svoje slávne meno, aby som ti nahodou v niečom inom neuveril.

Tak si veľmi bohatý človek, neviem načo tu vypisuješ. Ty vidis dopredu, poznáš všetky technologie, inovácie, vies čo sa udeje na trhoch o 5 rokov. Rad by som vedel dátumy kedy si uvidel fantáziu a nakúpil akcie v Apple, facebook, alibaba, Amazon, Tesla, bitcoin Ethereum. No, pochvál sa, odbornik. A kedy si odporúčal svojim klientom aby nakúpili?

Ja som trol, a ty odbornik. Veľmi múdro nemáš podiely v projekte Junickeho, lebo radšej 100 krát napíšeš že podľa teba Kudriasov v 2013 robil podvody. Gratulujem. Múdre rozhodnutie. Stále neviem prečo si neinvestoval cez SWIG kým sa dalo, alebo cez RSw.

Čítaš ako ozajstný investor belgické upozornenie z 2017. Nedal si ešte otázku čo sa od tej doby udialo? Kde v Európe alebo vo svete je zakázané investovať do SW? Skrývajú sa niekde?

NBS vydala podľa teba varovanie. A čo je v tom? Ako odbornik by si mal vedieť, že by to platilo v prípade keby SWC bol obchodník s cennými papiermi (nie je) zaregistrovaný na území SR (nie je) a ponúkal by verejne (neponúka) verejne obchodovateľné akcie na území SR, ktorá nie je zozname verejne obchodovateľných akcii v Eu (nie sú podiely SW verejne obchodovateľné, zatiaľ). A povedz mi odbornik, keď už, prečo by som nemohol kúpiť na internete hocijaké akcie vo svete s ktorými sa neobchoduje v EU?

Múdro odhadujes nula percentnú pravdepodobnosť tohto projektu. Vies to by platilo v prípade keby kvôli tvojmu varovaniu nikto neinvestoval a nezískal podiely v SW. Lenže desaťtisíce ľudí nakupuje z 200 štátiv mesačne, a to takto bude aj o rok. Preto má, a čím ďalej budú mat vyššiu hodnotu. Ty ich nazývaš menejcenným, podpriemerne inteligentnými týchto ľudí ktorí nakupujú a udržia tento projekt. Je ich státisíce, a to iste myslia oni o tebe. Aj ja. Nemysli si že tvoj názor je väčšej váhy ako môj, lebo si nijaký investičný finančný poradca. Je mi zle z tých všemocných odborníkov ktorí AJ VŠETKO vedia.

Dátum: 06.05.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

A čože by si ešte nechcel, nejaké video zo zoo napríklad? S primitívami mám takú skúsenosť, že keď im dôjdu slovné argumenty tak chcú použiť päste a to fakt nemám za potreby.
Keď si myslíš, že vo finančnom sektore robia len finančný poradcovia, tak to pekne ukazuje aký máš prehľad. Ale ešte viac o tebe vypovedá to, že si spláchol svoje peniaze v skyway.
Prečo by som mal mať túžbu posielať svoje peniaze niekomu ako Junitski? Ten človek hovno dokázal, ani len poriadny vedecký článok nevedel odpublikovať. Alebo ma snáď majú presvedčiť jeho rodinné fotoalbumy z Marinej Gorky, či ocenenia, ktoré si prevzal od svojich ľudí? Vie len vyťahovať peniaze z vrecák investorov, ktorí sú dostatočne hlúpi, aby uverili takému človeku ako je on. Skrátka podvodník a odpad spoločnosti.

Dátum: 07.05.2020

Vložil: Laco

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Investor, povodne som uz tu nechcel reagovat na tuto temu, kedze sa to tu zacalo uz zvrhavat na ješitacke podpasovky. MyNick ti logicky vysvetlil 15 etapivy spisob financovania. Ber alebo neber. Spominas aroganciu, tak sa pozri na svoje vyjadrenia napr. z posledneho : " s primitivami mam taku skusenost..." alebo " ten clovek hovno dokazal". Proste pokial stracas argumenty zacinas prúdiť., tak ako Tomas. Ty proste musis mat vzdy pravdu, lebo si ostrielany "investicny poradca" alebo nebodaj " minister pre vsetko". Nie si ty nahodou zo skupiny "Zomri"? Ti maju tiez patent na vsetko. Najprv si ujasni terminologiu v ramci kap.fin.trhu, co je opcia, podiel a co akcia, co je STO, co je ICO, IPO, co elekronicka akcia, co je token, co je coin, co je blockchain a ako je to dnes s dlhopismi a "zarucenymi investicnymi portfoliami bank" a medzinarodnymi burzami. Pokial sa vysmievas z mojho postoja k vyjadrenu narodnych bánk, tak napr. ČNB vo svojom varovani sa odvolava na par.36c a par. 36f zak.c.256/2004 Sb. Paragrafove znenie 35, 36c,36f uvadzaneho zakona smeruje k povinosti zverejnit prospekt cenneho papiera tykajuci sa verejnej ponuky (IPO). V tejto faze sa vsak nami diskutovany projekt jednoznacne nenachadza, pretoze sa v sucasnosti ponukaju podiely spolocnost ERSSH verejne neobchodovatelne. Ide o privatnu ponuku vo faze Start-Up. Teda nejde o ponukane akcie. Private equity nie je kotovany na burze CP. V suvislosti s tymto projektom ide o investiciu do verejne neobchodovanej spolocnosti, za ktore inestor ziska pidiely na zakladnom kapitale spolocnosti (ucast na majetku). Takze vyhlasenia ČNB a nasledne aj SNB su mierne povedane nadbytocne. A preco sa z ich strany dodnes nenavrhli a neuplatnili ziadne napravne opatrenia ? Preco asi? Su si vedome toho, ze co uviedli, nezodpoveda skutocnost? Na taketo tvrdenia nadvezovli uz aj predtym aj potom rozne nezmyselne vyjadrenia na adresu holdingu. Nebolo to len tvoje spominane " Belgicko", ale aj banky z Litvy, Esoinska, fin.institucie Svedska, N. Zelandu, rozne negativne stanoviska z Polska, Ceska, Slovenska,Ruska, Holandska atd. Cely tento hunbuk dezinformacii, troliady a tzv. zarucenych stanovisk zacal na zaklade spustenia tohto procesu v r. 2014 v Litve. Hovori sa, ze doprava jje najskorumpovanejsi sektor a vsetci o tom vedia. V suvislosti s vyvolanym skandalom proti SkyWay sa snazili vysporiadat v Litve generalna prokuratura, specialne sluzby, narodna banka, prezident a predseda vlady. Ako je mozne, ze sa o malej spolocnosti (pisal sa rok 2014) s nejakym zaujimavym projektom vsetko zistovalo a sledovalo na urovni vlady krajiny, ktora dovtedy spolocnost podporovsla? Samozrejme media tiez pracovali ako vcelicky. Pravdepodobne to nebola nahoda, ze? A ktoze to bol, co to oplyvnoval v Europe? Ktoze je tak velky investor, ze si to moze dovolit? Uvazuj. Hovori ti nieco konkurencia a spinave praktiky? Neustale sa tu spaja marketing s vyrobou, vyvojom, certifikaciou do jedneho celku. Vyroba, vyvoj a opcie ( buduce akcie) v ramci holdingu je jedna vec a marketing ( spominas Kudriasova SWC) druha vec. Viac sa uz do debat nebudem zapajat, okrada ma to zbytocne o cas a nema to zmysel. Cas ukaze, kto msl pravdu.

Dátum: 08.05.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Lacko,
Je vtipné, že spomínaš aroganciu u mňa alebo Tomáša, ale vôbec ju nevidíš u MyNicka, ktorý tu uráža a prudí najčastejšie. Čo sa ale čudujem nad farizejstvom u človeka, ktorý obhajuje niečo také ako skyway? ;-)
Áno, pre obhajcov podvodov je najjednoduchšie vyťahovať rôzne konšpiračné teórie o konkurenčnom boji a sprisahaní proti ich podvodu. Fakty sú ale pomerne jasné. Skyway investícia zahŕňa absolútne neprimerané "provízie"do MLM siete a motajú sa okolo toho na najvyšších miestach ľudia s podvodníckou minulosťou. Nie nadarmo sa vraví, že podľa kvality zúčastnených ľudí spoznáš kvalitu projektu.
Škoda, že sa ti do debát už viac nechce zapojiť - mal by si možnosť vysvetliť množstvo pochybností o skyway, ktoré MyNick ignoroval, lebo sa tak nejako blbo vysvetľujú, napríklad:
Diskusia o pseudoúčtovníctve ktoré zverejňuje skyway
pracanadoma-skusenosti.eu/discussion/?tid=200016670&mid=200011353
Dôvody výstavby ďalších a ďalších polygónov
pracanadoma-skusenosti.eu/discussion/?tid=200016670&mid=200011475
Dôvody podivnej propagandy (zaplatíme si PR článok a potom sa chválime - aha, píšu o nás!)
pracanadoma-skusenosti.eu/discussion/?tid=200016670&mid=200011355
Proč SkyWay potřebuje fotošopovat fotky z fotobank, aby mělo materiál k prezentaci:
pracanadoma-skusenosti.eu/discussion/?tid=200016670&mid=200011391
Ktorý seriózny crowdinvesting má provízie 40 percent???
pracanadoma-skusenosti.eu/discussion/?tid=200016670&mid=200012184

Dátum: 09.05.2020

Vložil: Laco

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Invrestor, alebo Tomas, alebo Boris, mozno ste len jeden, neriesim to, ale cokolvek by som ti tu uvadzal, ty si presvedceny o tom, ze je to podvod, lebo Kudriadov, lebo toto, lebo ono. Ja nemam zalepene oci, ani voci agenturam, ktore uskutocnuju marketing, a nie som ani fanatik dokazovat si nieco za kazdu cenu a uz urcite nebudem bezhlavo investovat s vidinou okamziteho zisku. Nie som posadnuty marketingom, ako poniektori. Kazdy robi to, co povazuje za svoju prioritu. Urcite si videl fim Jobs. Jeho vyjadrenie k svojmu projektu : " Ked chceme byt velki, musime riskovat vsetko!" Jeho uvahy a nazetanie vetejnosti na jeho eho projekt tiez boli spochybnovane. Ja ti tie tvoje uvahy neberiem, ver im, ked im veris.

Dátum: 10.05.2020

Vložil: Boris

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

dobre, akj ked skonči 15,etapa, rozbehnu sa zakazky po celom svete, ako dlho bude trvať, kym sa bude kolaudovať, kolko rokov sa budu vykupovať pozemky a niekde sato ani nepodari dojde ku križovani s vedenim VVN, ako sa toto bude riešiť ? A nakoniec , kedy budu tie miliardove zisky , aby sa vyplacali investori ? A z čoho budu take obrovske zisky ? z cestovneho ? alebo z toho, že si budu investori medzi sebou predavať a kupovať akcie? na tom všetci zbohatnu ?Lebo akcie ti čo do toho nešli teraz, nekupia ani potom, takže sa bude obchodovať v "uzkom kruhu"

Dátum: 06.05.2020

Vložil: Laco

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Investor, pri vsetkej ucte si ma celkom pobavil

Dátum: 06.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

PS.

Tomáš, investor, hovorí ti niečo meno Michael Jackson? Máš rád jeho tvorbu?

Je to jedno. Otázka je, mal on kritikov počas svojej kariéry?

Vieš pomenovať jedného kritika?











No?











Junickeho budú pamätať veľmi dlho. Na rozdiel od nás.

Dátum: 06.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

PS2

Ešte pre investora, lebo fakt mi neide do hlavy ako niekto naraz nazýva seba investičným odborníkom a vyťahuje články z 2013/2017.

Takze v čase keď vyšlo to belgické “varovanie” (vydanej na základe diani v Litve čo je zvláštna kapitola a prebieha súdny proces kde Junickij žaluje Litvu) práve vtedy súčasne sa stali aj iné veci.

Ty si s tou témou začal raz tu na fóre, a radšej som na to nereagoval:

Leto 2017. Slávny podnikateľ Kočner práve zosmiešňoval bezvýznamného novinára Kuciaka na tlačovke. Následne mu začal vyhrážať že na neho bude hľadať špinu. Premiérom bol poslanec Fico, ministrom vnútra neposlanec Kaliňák, žiadna šanca na zmenu. Nijaký šašo Matovič vykrikoval že tu niečo veľmi nesedi. Keby si mu vtedy povedal, že o 3 roky bude premiérom, a bude trvať na uzavretí hraníc SR, určite by s tebou stavil o cely svoj (spolu s manželkou) majetok.

Doba sa mení, a to kurevsky rýchlo, odbornik.

Dátum: 06.05.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Áno, iste, veci sa menia. Charakter ľudí ale väčšinou pretrvávava. Kudriašov okráda ľudí v 2013, nikdy nebol za to potrestaný, tak ich okráda doteraz. Akurát sa menia spôsoby. No hlupáci sa z minulosti poučiť nevedia a stále opakujú tie isté chyby. To je pravdepodobne aj tvoj prípad.
Keď už tu pletieš Junitského a jeho žalobu na Litvu ... mohol by si byť trošku v obraze a vedieť že ten spor prehral.
baltic-course.com/eng/legislation/?doc=146312
Súd okrem toho konštatoval, že existovali dostatočné podklady na to, aby Junitského vyšetrovali, a že vyšetrovanie trvalo tak dlho z toho dôvodu, že Junitskij nebol 2 roky k zastihnutiu.

Dátum: 06.05.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Iste, ale zabudol si dodať, že len niektorí. Tak, ako aj Františka Mojžiša si niektorí ľudia budú ešte dlho pamätať.
Keď bude po všetkom, tak by si bol ideálny adept aby si napísal o Junitskom knihu. Inšpirovať sa môžeš tu: martinus.sk/?uItem=295638

Dátum: 07.05.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Prajem ti skóre uzdravenie.

Dátum: 26.04.2020

Vložil: Laco

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Este k tym stanoviskam bank CNB a SNB, som sa uz v minulosti obsirnejsie vyjdroval pre jednu kancelariu, ktora sa zaobera pravnym poradenstvom na ich cete, ktora pisala do SNB svoje vlastne stanovisko k akciam SkyWay. V prvom rade je potrebne si nastudovat obchodny zakonnik - a zadefinovat si, co je podiel, opcia a co je akcia. SkyWay nie je este na burze, takze ani ziadne akcie zatial nevydava, ani nevydala. Pokial chce niekto debatovat na tuto temu je potrebne aby si nastudoval aj zakladatelske listiny a stanovy holdingu.




Dátum: 27.04.2020

Vložil: YourNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Co je SNB?

Dátum: 28.04.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Správne by to malo byt NBS, Národná banka Slovenska. Jedna sa a toto upozornenie.

https://www.nbs.sk/sk/dohlad-nad-financnym-trhom-prakticke-informacie/upozornenia-a-oznamenia/upozornenia-na-nepovolenu-cinnost-subjektov/upozornenie-narodnej-banky-slovenska-na-cinnost-spolocnosti-first-skyway-invest-group-ltd

Ešte k tomuto by som niečo dodal, lebo niektorí radi to čítajú tak, že NBS vydal varovanie, že je SW “podvod”. Ten istý deň však vydali napríklad toto upozornenie, kde jasne vidieť rozdiel, aké varovanie vydajú keď sa jedna zjavne o podvod.
https://www.nbs.sk/sk/dohlad-nad-financnym-trhom-prakticke-informacie/upozornenia-a-oznamenia/upozornenia-na-nepovolenu-cinnost-subjektov/upozornenie-narodnej-banky-slovenska-na-cinnost-spolocnosti-five-winds-asset-management-a-spolocno

Varovanie ohľadom Skyway je vlastne o tom, že nemôžu robiť to čo nerobia. SW neponúka investície formou ponuky akcií spoločnosti, ale hľadá podporovateľov crowdinvestingu, a následne potom na základe konvertibilnej zmluvy ma možnosť investor získať podiel v spoločnosti. Lenže to je už UZAVRETÝ kruh, nerobí VEREJNE, nepredáva akcie, ale hľadá podporovateľov crowdinvesting programu. Akciova spoločnosť verejne môže predávať svoje akcie iba cez burzu cenných papierov, lenže to platí PO IPO. Pred IPO platia úplne iné pravidla, hodnotu podielov neurčí trh ale zakladateľ. To je tak pri zrode každej verejnej akciovej spoločnosti pred IPO, dovtedy je akciova spoločnosť uzavretá (nie kazda akciova spoločnosť ide na burzu). Preto je úplne jasne že na zozname schválených prospektov cenných papierov môže byt až po IPO.

Investovať do akcii je riziková investícia, do startupov ešte väčšia. Lenže riziko neznamená stratu, a vôbec neznamená podvod.

Dátum: 28.04.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Ešte niečo. Keď v 2013 kvôli tomu niekto nekúpil bitcoin lebo prečítal varovanie NBS, urobil veľkú chybu.
https://www.nbs.sk/sk/informacie-pre-media/tlacove-spravy/spravy-vseobecne/detail-tlacovej-spravy/_upozornenie-nbs-bitcoin

Dátum: 25.04.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:je mi luto hlupacikof

Ok

Dátum: 07.11.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:je mi luto hlupacikof

fakt si neviem predstaviť, že raz to bude fungovať, Možno v parkoch,na vozenie deti , ale aby to nahradilo inu, napr, železničnu dopravu, tk to je utopia

Dátum: 31.03.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Organizační schema SkyWay

Investor měl zájem o rozkrytí vlastnické struktury SkyWay se sídlem na Britských Panenských ostrovech... tady je organizační schema celé skupiny okolo podvodu SkyWay:

https://1drv.ms/b/s!AphnAR0NANaygY56Jhg7lMe1I2TxDA

Není to moje dílo - dávám k dispozici tak, jak to zmapoval jeden z dalších whistleblowerů. Nemusí to být plně aktuální (jak vidíme, tyhle firmy s rády restrukturalizují a rebrandují).

Dátum: 01.04.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Organizační schema SkyWay

Tenhle odkaz by měl fungovat. ;-)

https://uloz.to/file/F123s4CCOHoZ/skyway-crime-sheme-pdf

Dátum: 01.04.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Organizační schema SkyWay

OMG :( Whistleblower! :) :) :) :) :) :)

https://skyway.capital/news/new?id=744

Ešte aj k tomu rýchlostnemu unibusu, keby ti nebolo jasné aké blbosti si zas napísal.
https://unitsky.com/technologies

Dátum: 01.04.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Organizační schema SkyWay

S čím máš problém?

Dal jsi odkaz na užvaněný článek ze SkyWay z tlamy tlachapoudovy (se spoustou informací, jak fungují jiné firmy, ale minimem informací, jak funguje SkyWay) - jak to souvisí s organizační strukturou, na kterou jsem dal odkaz já?

Dátum: 31.03.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Unibusy ve vysoké rychlosti na lehké trati?

Pro ty, co věří, že unibusy budou na "lehké" trati jezdit vysokými rychlostmi - tady je video, kde je v detailu vidět testovací trať v Sarjah a nájezd prázdného unibusu na nosný sloup... a co se při nájezdu na "struně" děje:

https://imgur.com/a/2rbGvES

Pro uvedení do kontextu: "lehká trať" = dvojitá struna, rozestupy pilířů ve stovkách metrů. Konkrétně zde jsou dva sloupy na trati dlouhé cca 400 m, na obou koncích trati je ukončení struny s jejím napínáním, nástupní stanice, depo.

Podle rozhovoru s Junitským se s Unibusy na lehkých tratích počítá, s tím že zajistí vysokou přepravní kapacitu (desítky tisíc pasažérů za hodinu):

https://vimeo.com/400550205#t=169s


a dále se zde tvrdí, že na prvních tratích se bude jezdit rychlostmi 150 km/h, nebo snad 500, nebo dokonce 1000 km/h:

https://vimeo.com/400550205#t=656s - pusťte si titulky, jsou i v češtině

To jsou ale vlhké sny!

Zpět k videu z reálné trati...
Všimněte si, jak se u nosníku před přibližující se kabinou zostřuje "zalomení" plynoucí z propnutí struny a tvoří se čím dál strmější "schod" nebo "hup", přes který se musí kabina přehoupnout. Z toho důvodu se i kabina před nosníkem téměř zastavuje, aby přejezd nebyl tvrdý.

Pokud by se jelo vyšší rychlostí, pak kabina bude nájezdem na sloup "vystřelena" do vzduchu, a po dopadu celou konstrukci rozvibruje. Nájezd na další nosník bude o to extrémnější a více adrenalinový... Tady je simulace průjezdu přes nosníky ve vysoké rychlosti:

https://youtu.be/ENFqxBONGSM?t=1020

Dátum: 01.04.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Unibusy ve vysoké rychlosti na lehké trati?

OMG :( Whistleblower! :) :) :) :) :) :) Zas si vytvoril podzemný Boeing v metre, profesionál, anonymný whistleblower! Ach, smiešne, trápne, úbohé.

https://rsw-systems.com/technology/urban
https://rsw-systems.com/technology/high-speed

Dátum: 01.04.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Unibusy ve vysoké rychlosti na lehké trati?

Ještě jednou... v čem máš problém? Ty tvé výkřiky do tmy nejsou moc srozumitelné. Odhaduji, že s něčím prudce nesouhlasíš, ale není jasné s čím. Ale neřekl jsi (jako obvykle) nic konkrétního.

Ad whistleblower - dal odkaz na dnes již neexistující stránky victormorozov.org (nejspíš tedy nejde o jeho vlastní investigativní vklad při sestavování toho schématu, jen převzal práci někoho jiného).

Co ty tvoje odkazy směřující na

https://rsw-systems.com/technology
https://unitsky.com/technologies

...co mají jako dokázat?
Snad jen to, že jsem měl být přesnější a použít termín Unicar (protože na videu je šestimístný Unicar U4-431, který má podle všeho hodně blízko k typu U4-430.
Nicméně v rozhovoru s Junitským se mluví o Unibusech spřažených do "malých vlaků" na lehké trati.

A co bude s tratí dělat těžší unibus nebo skupina unibusů spřažených do vlaku, když i lehký Unicar na ní vyvádí takovéhle psí kusy? Vydrží nosník ve tvaru O profilu takové opakovaní namáhání a ohýbání? A co ten "beton", který je údajně nalitý do struny? Ten je taky pružný?

À propos... Zatím jsem neviděl ani Unicar, ani Unibus jet po lehké trati s lidmi. Viděl to někdo jiný a má to natočené?
A zatím jsem viděl nejvýše dva prázdné Unicary (nebo to byly Unibusy?) na jednom segmentu lehké trati (v Maryině Gorce). Viděl jich někdy někdo víc, jak jedou spřažené do vláčku? A zatížené lidmi?

Dátum: 01.04.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Unibusy ve vysoké rychlosti na lehké trati?

Preštuduj si aké sú trate, ktorá má akú nosnosť, na čom jazdí Unibike, unibus, Unicar, a potom nebudeš písať také blbosti, že na ľahkej trati by mal pohybovať unibus alebo hocičo s rýchlosťou 400-500-1000 km/h, a ešte spojené. Je to pre mestskú dopravu, načo by tam bola taka rýchlosť? Toto sú faktá, nie názory. Zabudni aj na to, že keď si niečo z gauča nevidel, tak to ani neexistuje. Tento projekt je nad rámec tvojich znalosti, más len guláš z toho v hlave, a čím ďalej študuješ veci z 2016/17, tým to bude horšie. Hovno o tom vieš, si mimo, pochop to.

Dátum: 01.04.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Unibusy ve vysoké rychlosti na lehké trati?

MyNick: Zase si nevidíš do úst.
Video s Junitským, týden staré (dokonce z tvého odkazu):

"Ale důraz budeme klást až na čtvrtou linku, kde bude převislá traťová struktura, ale už s delšími rozpětími (rozpětí budou délkou několik stovek metrů, na rozdil od nosnikové, která má 48m rozpětí), kde budou jezdit už i těžká vozidla."
....
"Dnes máme mnoho potenciálních objednávek, na základě kterých je třeba přepravovat desítky tisíc cestujících za hodinu. Pro to už musí jezdit ne jednotlivé unibusy. A ne malé, ale velké unibusy, v podobě nevelkých vlaků."

https://vimeo.com/400550205#t=175s

A o kus dál v tom samém videu...

"Na začátku se budou naše dopravní prostředky pohybovat rychlostmi 500 km/h, v trochu vzdálenější budoucnosti to bude více než dvakrát rychleji. Máme takové plány, Vy jste je někdy oznámil na EkoFestu."

https://vimeo.com/400550205#t=655s

Pravda, tady ten kontext s převislou tratí není tak pevně daný jako v předešlém případě. Ale lze to tak chápat, když se řekne "naše dopravní prostředky", tak si za tím nutně představím VEŠKERÉ dopravní prostředky, co SW předvádí.

Dátum: 01.04.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Unibusy ve vysoké rychlosti na lehké trati?

Naše! Naše! Naše! Množné číslo. Nie jeden dopravný prostriedok. Viac druhov. Ťažka úloha.

Dátum: 02.04.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Unibusy ve vysoké rychlosti na lehké trati?

Ano. Pro tebe těžká úloha.

Množné číslo. "Naše" dopravní prostředky (Unicary, Unibusy, Unibajky...) se budou "zpočátku" pohybovat rychlostí 500 km/h, pak i dvojnásobnou. :DDDD

Mimochodem - v malůvkách a videích, co s nimi obluzujete lidi, jsou i těžké stroje na lehkých závěsných konstrukcích.
https://youtu.be/yR2ExyCrO4g?t=263
https://youtu.be/Ka40pcFQY1o?t=229

Nauč se poslouchat skvělé myšlenky svého guru. Chce prostě rychlou hromadnou dopravu (i tu meziměstskou) na lehkých konstrukcích.

Už se těším! Fakt vlhký sen.

Budu ti gratulovat, pokud se libovolná Unisračka bude na libovolném typu trati pohybovat jen těch 150 km/h (což mají všechny typy uvedené ofiko v prezentacích - jak z roku 2018, tak 2019).

Dátum: 02.04.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Unibusy ve vysoké rychlosti na lehké trati?

No, posledný pokus.

Používaš pojem “ľahká konštrukcia”, pričom je ultra ľahká, ľahká, polotuha a tuhá trať.
https://unitsky.com/technologies

Na vysoké rýchlosti slúži výlučne tuhá, musíš to tam vidieť.

Okrem rýchlostného unibusu, všetky ostatné modely sú určené na mestskú a predmestsku dopravu s rýchlosťou do 150 km/h, lebo
0. Úplne to stačí v meste, kde väčšine po kilometroch sa zastaví, táto vzdialenosť nestačí ani na zrýchlenie na 150 km/h, takze by bola zbytočná.
0. Rýchlostne hranice v mestskej doprave nedávajú technologické hranice vozidiel ale zákony a zápchy (keď nie sú oddelené)
0. Nie sú tak vytvorené z aerodynamického hľadiska.

To že nevieš predstaviť že dopravný prostriedok by pochyboval v 2020 s rýchlosťou 150 km/h, je tvoj problém. Všetci ostatný ktorí tam prídu pochopia že je postavená len kilometrová trať, ktorá nestačí na to aby zrýchlil na 150 a zastavil pri takejto vzdialenosti. Preto, lebo ani Marina Gorka ani SHARJAH neboli postavené na prezentáciu rýchlosti, lebo sú aj iné dôležité parametre. Na prezentáciu rýchlosti bude postavená 25 km dlha trasa v Abu Dhabi na prezentáciu vysokorýchlostného unibusu s rýchlosťou do 500 km/h, a následne potom 60 km dlha trať na rýchlosť nad 1000km/h, čo je už zas úplne iná technológia.
https://youtu.be/_Edza5iKBFE

Tak toto všetko v tvojom čítaní znamená že všetky typy dopravy budú jazdiť na ľahkých konštrukciách až do rýchlosti 1000 km/h. Keď je to pre teba príjemnejšie v tomto stave zostať, nech sa páči.

Nemyslím si, že keď človek pozrie to video s Junickym, z ktorého vyberáš vety, po prvých štyroch minútach nepochopí o čom hovorí. V ETP postavili len trate s nosnosťou do 8 tón. Nakoľko majú vyššie požiadavky, postavia ŠTVRTÚ trať v Sharjah DO EXPO ktorá unesie aj 50 tón. Takze dáš tam realne zábery zo SHARJAH, a spojis to s komentátorm Junickeho kde hovorí o trati ktorú ešte ani nezačali stavať.

Keď potrebuješ veriť v tom, že máš na isto pravdu, ja ti to neberiem. Nemá to vplyv na úspech Skyway, ale sám sebe škodíš.

Dátum: 03.04.2020

Vložil: Boris

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Unibusy ve vysoké rychlosti na lehké trati?

a čo brani, aby to už bolo ov prevadzke ? po tolkych rokoch skušania ? ved to nie je až taka zložita technologia, aby to už nemohlo byť v prevadzke.

Dátum: 04.04.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Unibusy ve vysoké rychlosti na lehké trati?

Lebo je to proces, na konci ktorej budú koláče. Tvoje vedomosti sú veľmi ďaleko od toho aby si vedel posúdiť aká je to zložitá technológia. Už si tu predviedol svoju odbornosť, asi už ti to došlo, preto si toľko krát tu zmenil meno Boris/Sydney/Horak atd, namiesto toho aby si uznal že opačne sedíš na koni.

Dátum: 22.03.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Web certifikační autority

Po dlouhé době a několika vsuvkách od spambotů se hlásím s novým pošťouchnutím MyNicka. ;-)

MyNick nám vysvětlil, že SkyWay má své kabinky (a snad i dráhy v Maryině Gorce) certifikované od subjektu zvaného "Vědecko-technické centrum věděckého výzkumného institutu povrchové elektrické dopravy" - НТЦ НИИ ГЭТ.

Webové stránky tohoto subjektu jsou na zajímavě znějící doméně: niiget99.ru

Všiml jsem si, že pod úvodním obrázkovým bannerem prosvítají jakési texty - ukázalo se, že v kódu stránky webu jsou (téměř) skryté odkazy na tyto stránky:

watchesplusonline (tečka) com
handbagsreplicas (tečka) co
ukwatchesreplica (tečka) org (tečka) uk
replicashandbags (tečka) org (tečka) uk

Některé odkazy jsou funkční a (i podle názvu) je zřejmé, že jde o jakési pochybné eshopy s replikami (čti: padělky) hodinek a kabelek.

Zajímalo by mne:
Co pohledává propagace webů s padělky kabelek a hodinek na webu firmy, údajně se zabývající certifikací vozidel pro elektrickou nadzemní dopravu?

Pokud tam ty odkazy nemají co dělat - jak se tam dostaly?

Mám pár možných vysvětlení, ale ani jedno nevyznívá nějak zvlášť příznivě pro НТЦ НИИ ГЭТ (jakožto firmu, která se při své činnosti jistě zabývá především kvalitou a bezpečností). ;-)

Uvidíme, jestli MyNick vymyslí něco lepšího, než co napadlo mne. Nebo jak tenhle postřeh zahraje do autu.

Případně může НТЦ НИИ ГЭТ kontaktovat a tenhle trapný přešlap na jejich webu jim nahlásit jako chybu, která škodí jejich reputaci. Uvidíme, jak rychle tato firma (jistě) známá po celém Rusku a Dálném Východu zareaguje.

Dátum: 23.03.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Web certifikační autority

P.S. Tohle (pochybné odkazy na webu společnosti spolupracující se SkyWay a dodávající SkyWay legitimitu) je prkotina. Ale zapadá to do celkového obrázku špíny okolo SkyWay.

Prkotina je to ve srovnání s tím, že
- SW nabízí investičně naivní veřejnosti investici bez řádných povolení a záruk vyžadovaných finančními dohledy,
- Řada zemí vydala varování před investicí do SW
- SW se lživě odkazuje ve svých prezentacích na neexistující "adresné" projekty
- SW nedodržel termín vstupu na burzu (mluvilo se o roku 2017, pak o roku 2018, zatím pořád nic)
- SW lže o své "intelektuální" a majetkové hodnotě (uvádí se absurdně přehnaná hodnota firmy)
- SW neposkytuje pohled do transparentního účetnictví
- Financování SW zajišťují prokazatelní podvodníci
- SW slibuje nereálnou přepravní kapacitu a rychlost
- SW lže o technickém provedení svých konstrukcí (visuté příhradové nosníky místo "strun", žádný beton jako tmel)
- Velká část investice (cca 30%) se rozkrade (pardon - přerozdělí) v systému odměn za přivádění dalších ovcí, místo aby se použila a "zhodnotila" v nějakém smysluplném projektu - jde tedy o investici s absurdně vysokým poplatkem za zprostředkování
- SW ve svých prezentacích používá fotomontáže, CGI prezentace (počítačové animace) a zrychlené záběry... aby vyvolal dojem, že existuje a funguje něco, co ve skutečnosti tak není... sem spadá i ukázka supermoderního "dronu" založeného na 50 let starém vyřazeném vrtulníku KA-26
- SW staví ukázková centra, do kterých vodí své investory a chlubí se jim s výsledky... přitom centra jsou natolik malá, že z principu nemohou předvést/nechat odzkoušet slibované parametry
- SW se chlubí oceněními, která s jeho činností buď nesouvisí, nebo byla získána za podivných okolností: různá memoranda o porozumění včetně toho se Slovenskou technickou universitou, Mírová cena ze Slovenska od pochybného Hospodárského klubu, ocenění Zlatá triga (sebe-sponzoring), předstírané partnerství s OSN v oblasti programu "cíle udržitelného rozvoje (SDG)...

Asi by se toho našlo víc, v čem SW smrdí. Tohle jsem si jen tak namátkou vzpomněl během psaní příspěvku.

Dátum: 24.03.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Web certifikační autority

Nudíš sa, to vidieť. Teba niekto núti investovať do SW? Hovoril ti to niekto viac ako raz? Myslíš že SW ťa potrebuje? Myslíš že tvoje úbohé komentare maju nijaký vplyv na vývoj tohto projektu? To že vyzerá tak že traja ste na jedného, v skutočnosti vy ste predstaviteľia hlúpejšej verejnosti, raz to pochopíš, pozri si hlasovanie len na tejto stránke (nehlasoval som).
P.s.
Nemôžem od teba očakávať, lebo nemáš na to. Keby si mal, pozrel by si tento film a zostal by si už radšej ticho, lebo by si pochopil že roky vypisuješ o projekte o ktorom hovno vieš, a o Človeku ku ktorému nesiahneš ani po kolená.
https://vimeo.com/395975585

Dátum: 24.03.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Web certifikační autority

Čas ukáže, kdo tu byl hloupý (nebo spíš pěkná špína). Nebude to tak poprvé, věř mi. ;-)

Chápu - nemáš vysvětlení pro přítomnost odkazů na pochybné weby s padělaným zbožím na stránkách partnera SW. Místo uznání, že tohle je divné... tak kopeš okolo sebe. Zoufalá snaha, jak si "udržet kontrolu".

P.S.
SW mne samozřejmě nepotřebuje. SW spíš vadím, jako mu vadí všichni lidé, co poukazují jeho pravou podstatu a riziko "investice" do rukou podvodníků.
Je na každém, kdo si do vyhledávače zadá něco jako "SkyWay zkušenosti" nebo "recenze" - zda uvěří tvým vzteklým a urážlivým výlevům, nebo odkazy a rozumem podpořeným varováním.

Dátum: 24.03.2020

Vložil: Boris

Titulok: Re:Re:Re:Web certifikační autority

ved už konečne niečo postavte, uvedte do prevadzky, vyplacajte vysoke provizie a všetci uverime, Prečo sa to z roka na rok odkladá ? Pražske metro sa postavilo skor !! Ak sa nič nepostavi, budete všetkym zasielať vložene peniaze ? či su už stratene?

Dátum: 27.03.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Web certifikační autority

MyNick,
najlepšie by si urobil, ak by si prestal na tomto mieste vypisovať svoje výlevy (aj tak si nič nepísal k veci). Skús si prečítať a nechať si dlhšie uležať v hlave naše výhrady voči skyway. Možno čas trošku oslabí tvoje nezdravé ego, ktoré ti nezdravo skresľuje vnímanie okolitého sveta a ponúka ti rôzne bizarné racionalizácie faktov, ktoré ti predkladáme. Potom ti možno cez túto jeho clonu začne presvitať realita a keď to celé stráviš, budeš sa možno trošku blbo cítiť z toho, čo si tu popísal.

Teraz je už beztak dosť zlá situácia.
Snáď si v týchto ťažkých časoch zachytil vo verejnom priestore nejaké vystúpenie prof. Vladimíra Krčméryho. Skús si pre vlastné dobro vyhľadať, ako vyzerá jeho vedecký výstup na scopuse:
nolink://www.scopus.com/freelookup/form/author.uri
Porovnaj si to s Junitskim a skús sa nad tým trošku zamyslieť.
Skús sa tiež pozrieť, vo svetle toho čo sa dnes vo svete deje, na stránku noviniek Skyway Capital. Žiadna zmienka o vplyve koronavíru na testovacie centrá, žiadne ubezpečenie "investorov", že spoločnosť má plány obmedzenia škôd, pripravené postupy. Namiesto toho nové reklamné video a oznam o rebrandingu. Toto sú veci ktoré treba v dnešných dňoch komunikovať? Zamysli sa nad tým.

Dátum: 28.03.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Web certifikační autority

No nehovor, to že niečo nevieš, neznamená že neexistuje. Vôbec nie.
https://vimeo.com/400550205

Dátum: 28.03.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Web certifikační autority

Áno, jasné, celý koronavírus je len hystéria, ktorá nebude mať na skyway výraznejší vplyv, maximálne sa zrušia niektoré výstavy na ktorých by sa skyway prezentoval.

Toto je už patologické blúznenie.

Dátum: 28.03.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Web certifikační autority

Tak se na to video od MyNicka podívejme!

"Plánované práce prebiehajú podľa harmonogramu, dokončujeme prvú fázu — je to prvá linka SkyWay, kde je 400 metrov previsnutej cesty, dve stanice kombinované s kotvovými piliermi, kde budú dispečingy, laboratóriá."

:D
Mělo být hotové d dubnu minulého roku.
Jak dlouho ještě se bude ten 400 m dlouhý cirkus v Sarjah dokončovat?

"Začiatok výstavby traťovej štruktúry sme trochu odložili, ale to nesúvisí s koronavírusom."

Jistě. A jak dlouho bude trvat to "trochu"?

"Súvisí to s tým, že právne predpisy Emirátov sa zakladajú na európskych normách."

Na tom snad není nic špatného, ne? Jinými slovy tady Junitský přiznává, že ta "certifikace", co prošla v Gorce, není použitelná a vyhovující jinde?

"A pre mostné konštrukcie, pre nadjazdy (a SkyWay je traťová štruktúra, kde sú dopravné nadjazdy, estakády), sú požiadavky na cyklické zaťažovanie (životnosť) prísnejšie ako napríklad v Bielorusku a Rusku."

Nosnost není dimenzovaná na slibované tisíce a desetitisíce pasažérů za hodinu. Jasné jako facka.

"Chceme sa však zamerať na štvrtú linku, kde bude previsnutá traťová štruktúra, ale s veľkými rozpätiami pilierov (rozpätia budú niekoľko sto metrov, a nie ako u nosníkovej, kde sú rozpätia 48 metrov), kde budú jazdiť ťažké vozidlá."

Vsjo budět, tólko fábriky nádo postrójiť!
Uvidíme. Zatím jsou to sliby.

"A teraz máme veľa potenciálnych objednávok, keď je potrebné prepravovať desiatky tisíc cestujúcich za hodinu. Kvôli tomu už nemôžu premávať individuálne unibusy. Ani nie malé, ale veľké unibusy, navyše spriahnuté do menších vlakových súprav."

For sure. Máme objednávky na něco, co jsme ještě nikde neukázali jinak, než v počítačem animované prezentaci.

"...možno bude potrebné zmeniť terminy."

Tomu věřím. ;-)

"Naše dopravné prostriedky budú sprvu premávať rýchlosťou 500 km/h, v neďalekej budúcnosti to bude vyše dvakrát rýchlejšie."

Tomu nevěřím. ;-) Předveďte.
Nebo je přelep? Nemělo to být 50 km/h?

"Koronavirus... Ide o to, že dokážeme zorganizovať logistiku premávky tak, aby chorých bolo možné "vytriediť" ešte na stanici a posielať do karantény"

Pseudoproblém... Nikde veřejná doprava zatím neběží, není co organizovat. Strawman a potrava pro psy.


Následuje poměrně dlouhá obecně zelená část, s úvahami, která se přímo netýkají jádra byznysu SW. Nic proti ničemu. Pak o životu ve vesmíru v EkoKozmoDomech... hudba budoucnosti o dobývání vesmíru z úst někoho, kdo zatím postavil jen pár set metrů dlouhé zkušební tratě.

Nejzajímavější z celého videa je část, kde se mluví o BeemCar - firma s podobným projektem nadzemní kabinkové dopravy. BeemCar podepsala v UAE (stejně jako SkyWay) memorandum o porozumění, v místním tisku se objevily jejím projektu nějaké zmínky (často zmatečně doprovázené obrazovým materiálem z prezentací SkyWay). O firmě BeemCar a jejích referencích je na první dobrou ještě méně informací k dohledání než o SkyWay.

Asi nejdůvěryhodnější zdroj je zde:
https://edition.cnn.com/travel/article/dubai-beemcar-sky-pods/index.html

Zatím budu zdrženlivý - může jít o kouřovou clonu vypuštěnou přímo z propagandistického centra SkyWay (ach, ty konspirační teorie), podobné podvodníky jako je SkyWay, běžný informační šum, nebo (s menší pravděpodobností) reálný projekt - 5 minut rešerše BeemCar na posouzení nestačí.


Dátum: 28.02.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: NEEW (SWIG) končí partnerství se SkyWay

Tohle je docela zajímavé...:

https://rsw-systems.com/news/neew-parting

MyNick má pro to určitě nějaké pozitivní vysvětlení. ;-) Hlavně, co to znamená pro stávající investory.
Přiznám se, že mne z toho šly oči šejdrem (tolik různých názvů společností) a moudrý jsem z toho nebyl.

Dátum: 28.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:NEEW (SWIG) končí partnerství se SkyWay

Už sme o tom písali, dalo sa to očakávať. NEEW (SWIG) ide už dlhšiu dobu vlastnou cestou, s vlastnými produktami s čím SW nemá a nechce mať nič spoločného, o tom vlani vydali viac vyhlásení.
Ako aj v správe vidíš, nemá to žiadny vplyv na podiely v ERSSH získané cez sprostredkovateľa NEEW (SWIG) do 03.02.2020, od tej doby nie je možné cez tuto spoločnosť získať podiely v ERSSH (SW). SW zrusil spoluprácu so sprostredkovateľom, čo sa obnovuje aj tak každý rok. Viac krát som tu už napísal, že sprostredkovacie spoločnosti SWIG, ani SWC nemajú nič spoločného po zapísaní investora do registra akcionárov, od tej doby všetok zodpovednosť berie na seba Junickij, tieto spoločnosti potom už s tým nič spoločného nemaju.
Čuduješ sa len preto, lebo nie si ochotný to pochopiť, a budeš písať do okola zas len o tom ako je to “podľa teba, asi, ktoví, možno”.

Medzitým život ide ďalej, bez teba a bez SWIG.
https://vimeo.com/394148419

Dátum: 28.02.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:NEEW (SWIG) končí partnerství se SkyWay

Takže čo, už to ide (s výnimkou investície nad 100k€) len cez Skyway Capital s preukázateľným podvodníkom Kudriašovom na čele?
Čo ak chcem investovať do skyway a vadí mi poslať peniaze Kudriašovovi, ktorý okradol v minulosti ľudí v projekte MMM a mnohých ďalších?
Musím sa zmieriť s tým, že on si tie peniaze zaslúži, lebo ináč by som o takejto úžasnej investičnej príležitosti ani nevedel? Musím sa zmieriť s tým, že tretinu si stiahne do svojej pyramídovej štruktúry, pretože ináč by sa na skyway nevyzbieralo dosť peňazí? Juntski, ktorý nemá vedecké práce a zboera pochybné (samo)ocenenia má byť tá autorota, ktorá má garantovať moju investíciu?

Dátum: 29.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:NEEW (SWIG) končí partnerství se SkyWay

Tam máš www.rsw-systems.com, s tým Kudriasov nemá nič spoločného, už som ti to 20x napísal ale stále dookola to isté. Tam môžeš zaslať svojich 100k, keď si už 250 nedokázal za 3 roky. Keď chceš garantovať svoju investíciu, odporúčam www.vub.sk

Dátum: 29.02.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:NEEW (SWIG) končí partnerství se SkyWay

Tak to je super, že sú tu ešte títo, teliatka tak stále majú na výber! ;-)
Stránka podrobne sleduje dianie okolo skyway, avšak čo sa týka samotnej investície, informácií je dosť poskromne. Možno si teliatka musia zavolať na zverejnené číslo, kde im už zmasírujú mozočky ;-).
Stránka uvádza v komtaktoch adresu
19 Waterfront Drive, P.O. Box 3540, Road Town, Tortola VG1110, British Virgin Islands
Ide zjavne len o schránku, keďže na uvedenej adrese má sídlo mnoho ďalších firiem (vrátane firiem známych z neslávnych Panama Papers).
Vlastnícku štruktúru sa mi pri zbežnom vyhľadávaní nájsť nepodarilo (možno by mal Tomáš väčší úspech pri vyhľadávaní ako ja, aj keď ... všetci asi tušíme prečo si firmy z Panama Papers zakladali schránky práve na BVI ;-)).
Fakt skvelá možnosť investície!

Dátum: 29.02.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:NEEW (SWIG) končí partnerství se SkyWay

A čo sa týka garancií - predstav si, že aj pri investíciách máš isté garancie. Netýkajú sa samozrejme trhového rizika, ale rizika úpadku brokera. Pre referenciu si môžeš pozrieť napríklad
nolink://www.lynxbroker.sk/platforma-a-nastroje/ochrana-uctu/
Je jasné, že u skyway by takéto niečo bolo zbytočné.

Dátum: 08.03.2020

Vložil: Boris

Titulok: Re:Re:Re:NEEW (SWIG) končí partnerství se SkyWay

Yunitsky že nema vedecke prace???? ma ich niekolko stoviek, stovky patentov,pracuje pre OSN,je kandidat na nobelovu cenu za SW, nebal by som sa mu dať všetky uspory,Takže,k to ešte ma nejake peniaze, ešte je posledna možnosť ich vložiť do SW.a zarobiť 100 nasobky vkladov

Dátum: 29.02.2020

Vložil: Boris

Titulok: Re:Re:NEEW (SWIG) končí partnerství se SkyWay

asi som nechapavy, ale "adresne projekty" sa mali začat budovať v roku 2017, v roku 2018 sa malo isť na burzu, vystavba nezačne ani v roku 2020 a asi ani 2021, V čom je problem ? už sa minuli vyzbierane peniaze ???

Dátum: 29.02.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:NEEW (SWIG) končí partnerství se SkyWay

Adresné projekty u skyway sa tvoria asi nasledovne.
Oklame sa nejaká naivka z krajiny/inštitúcie, podpíše sa memorandum o porozumení, skyway celú vec nafúkne (urobí z komára somára), druhá strana pochopí čo je skyway zač a spolupráca končí.
Skyway a distribútori potom pokračujú v zneužívaní podpísaného memoranda na šírenie somarín a priživovanie sa na legitimite druhej strany (legitimity by association ako písal Tomáš nižšie). Tým balamutia teliatka, aby im poslali svoje peniaze.
Napríklad skyway podpísal v roku 2016 memorandum o porozumení s STU. Nič z toho nebolo, dekan Stavebnej Fakulty STU neverejne priznáva, že boli oklamaní. Ale na stránke rsw-systems.com nájdeš stále naspodku logo STU medzi partnermi.

Dátum: 02.02.2020

Vložil: Investor

Titulok: Jozef Illéš a skyway

Príspevok bol vymazaný na žiadosť autora.

Admin Juraj

Dátum: 02.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Jozef Illéš a skyway

Menovaný pán má na to vzdelanie aj vedomosti, aby rozpoznal technológicky projekt od podvodov. Plne v tom súhlasím že organizovatelia podvodov a pyramidovych hier by mali byť potrestaní. Súhlasím ale aj s tým,  že anonymita internetu by nemala chrániť toho, ktory verejne ohovára, a nazyva konkrétneho cloveka podvodníkom, lebo "podľa teba" vedome robí trestný čin. Dufam že organy skôr nájdu teba, lebo práve si hrubo porušil slovenské zakony, a ty budeš povinný preukázať že on a SW prevádzkuje trestný čin, čo bude kurevsky ťažké, a nezachráni ťa v tom ani tvoja debilita.

Dátum: 02.02.2020

Vložil: Miro

Titulok: Re:Re:Jozef Illéš a skyway

"Bububu" rob na deti v škôlke :D .Silné reči propagátorov o súdnom postihu sú vždy len na smiech.Menovaný podvodník ani nikto zo Skyway nikdy nepodajú žalobu na súd.

Dátum: 02.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Prevádzkovať alebo byť aktívnym účastníkom prevádzkovania "pyramidovej hry, podvodu" je trestným činom vo väčšine štátov, aj v SR, takže si na omyle že to musí podať na súd, stačí ak p. Illéš podá podnet na políciu s čím ho obvynili, musia to prešetriť. Činnosť SW na SK je verejná už roky, a od polície SR už bol viackrát prešetrené od 2016, žiadne obvynenie znesené nebolo. Investor má svoju IP adresu, anonymný nie je a hrubo porušil osobne práva menovaného pána minimálne s tým ze napísal 'Oveľa pravdepodobnejšie podľa mňa je (aj na základe Jozefovich prezentácií), že Jozef veľmi dobre vie že skyway je podvod, len mu príliš dobre vynáša".  Je zo Slovenska, aj admin stránky, a keď aj on, má problém, a nie p. Illéš má dokázať svoju nevinnosť, ale opačne. To ze Kudriašov sa vyserie na to z Moskvy, ani o tom nevie aké blbosti o ňom píše roky, tak to je jedna vec, ale ze kto je podvodnik, s tým môže obvyniť len prokurátor, nie nijaký intelektuálny debil  "investor". Ja neviem či k pánovi Illesovi sa toto dostane, dúfam ze áno, a možno jedno mu to nebude. Jedno je ale isté, zákony porušil investor, nie pán Illéš.

Dátum: 02.02.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Príspevok bol vymazaný na žiadosť autora.

Admin Juraj

Dátum: 02.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Vôbec neviem o akých projektoch píšeš, ale ze s mojimi podielmi v SW s podpisom Junického nemajú nič spoločného, o tom som presvedčený.

Dátum: 02.02.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Príspevok bol vymazaný na žiadosť autora.

Admin Juraj

Dátum: 02.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

A píše p. Illéš o Kairos, Recyclix, Questa atď alebo o SkyWay? Tak o čom tu točíš? A čoho by som sa mal báť ja? Písal som ttu ja za tie dva roky niekomu aby investoval do SW? Dal som sem na seba aspoň raz nijaký kontakt? Tak ako som z toho mohol zarobiť cent? Koho som ja tu menovite obvynil že je podvodnik, alebo s niečím?

Dátum: 02.02.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Príspevok bol vymazaný na žiadosť autora.

Admin Juraj

Dátum: 02.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

:) Áno, správne robíš, pokračuj ďalej, budeš na to hrdý :)
Keby som mal naborovy centrum (nemám) fakt by som bol rad keby niekto po tom precital túto diskusiu. Naozaj. Nakoľko ja dokážem ukázať o čom je SW (aj keď to nerobím) potom vaše "argumenty" sú naozaj smiešne. Aj tvoje o Kudriasovi, BMG, atď dookola. Aj Sydney co napíše pod desiatimi menami ako odbornik že je to technicky nezmysel. Aj na tom by sa už len rehotali ako Tomáš argumentuje, že zbytočne postavili päť rovnakých skúšobných trias z peňazí investorov. Nie, investor, nečíta to nikto, len tí, pre ktorých staci jeden článok od anonymného autora na internete, aby potvrdil ich v tom, že nemusia rozmýšľať. Nie, pre nich je diskusia zbytočná, stačí článok. Už je 2020, ty aj tvoji partneri zostali v 2016, normálny človek dnes už nasadne do lietadla a pôjde do Bieloruska alebo do SAE, a pozrie sa na to co je to za nezmysel o com tom tu píšete. Ostatných necháme na vás, diskutujte, to má určite zmysel :)

Dátum: 02.02.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Na tomto som sa fakt pobavil:
"Nakoľko ja dokážem ukázať o čom je SW (aj keď to nerobím) potom vaše "argumenty" sú naozaj smiešne."

Nakoľko ja dokážem ukázať, o čom je SW...
- vieš, že SW je podvod

...(aj keď to nerobím)...
- zatĺkaš, zatĺkaš, zatĺkaš

... potom vaše "argumenty" sú naozaj smiešne
- a je ti smiešna naša snaha s tebou stále argumentovať

Dátum: 12.02.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

MyNick... když jsou podle tebe směšné mé postřehy o zkušebních trasách na kterých se zatím nic zásadního neodzkoušelo... mohl by ses snížit k tomu odpovědět na mé otázky? Pro jistotu ti je zopakuji z mého příspěvku níže:

"Proč se staví 4 (nebo dokonce 5) testovacích polygonů? A proč se začalo stavbou polygonů, na kterých není možné předvést a odzkoušet slibované parametry dopravy (protože jsou pozemky příliš malé)?

Proč se nepostaví jeden pořádně, na kterém se ukáže přepravní kapacita, maximální a běžná provozní rychlost, nádraží atd.?"

P.S. jak sis možná všiml, kladu tu otázky. Nastavím to jako argumenty. Ty otázky jen otevírají pro argumentaci prostor. Tak se ukaž, argumente!

Dátum: 12.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Si úplne super, môžeš byť hrdý na seba, ešte to napíš 5krat. Keď si pozrieš na tie rôzne typy dráh a toho co na tom jazdí, nevidíš tam náhodou aspoň 10 malých rozdielov Mr.Argument? Bude to pre teba veľmi ťažké, ale skúsim. Nakoľko SW ponúka komplexné riešenie na dopravu, Junickij a mi státisíce idiotov ktorí sme dokázali pochopiť o čom rozpráva, myslíme si, že človek by mal používať iný typ dopravy keď ide v Blave z hlavnej stanice na Nivy, inú keď ide z ba do Trnavy, a inú keď keď chce ísť z BA do Prahy. O nákladnej doprave ani nehovorím. Asi je to silná káva pre teba, ale predstav si, ani dnes neide metro z Prahy do BA, ani boeing 747 z hlavnej stanici na Nivy, a sú vedľajšie cesty, hlavne cesty a dialnice. Takze rôzna nosnosť, prevys, podpera, priepustnosť, rýchlosť, cena atď podľa toho čo je optimalne riešenie. To ze podla teba rýchlosť by mala byť jediná co by mali testovať a prezentovať, je takisto úbohý tvoj argument. Vieš, to sa vôbec tak netestuje že to spustíme a možno pôjde. Pri rýchlosti 500 km/h je najdôležitejšie parameter odpor vzduchu, dá sa to vypočítať, ale do tohto s tvojou "odbornosťou" určite nepôjdem. Skus o tom diskutovať s Mr. Technickým Nezmyslom Sydneym, on je v tom expert že položí v hlave 200 tonove vozidlo na trasu ktorá je navrhnutá do 2 tôn, a potom kritizuje že to nemôže fungovať. Nemôže, len nikto okrem neho nehovoril že to tak bude fungovať. Pochopil si prečo je postavených 5 druhov? Z toho je ináč úplne jasné že si nikdy nevidel prezentáciu Sw, a bohužiaľ o takýchto maličkostiach na onliner a behindmlm nepísali. Ale názor máš, nahlas, pre istotu anonymne.

Dátum: 15.02.2020

Vložil: Boris

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

V Bratislave nikdy nebude v prevadzke žiadna nadzemna železnica. Neviem si predstaviť, kde by boli v uzkych uliciach postavene stlpy ? A kedže nemože takato tra isťť pomedzi domy v uliciach, musela by byť vedena ponad domy, takže vo vyške aj 30 m, To ake by boli mohutne stlpy a ako by boli budovane nastupne stanice vo vyške 30 m ?? a dialkove trate na stlpoch? takato doprava ma zmysel, ked je velkokapacitna, to znamena , že jeden vlak zoberie aspoň 100 cestujucich, A to už je poriadna váha, tak na taketo konštrukcie sa minie 30 x viac ocele, ako na klsicku železnicu. Dnes už aj na zemi jazdia vlaky 300 km a viac za hodinu, stači le upraviť trate. A budovať nastupne stanic v takych vyškach ? Ked dnes ešte mame zatarale stanice, viď Bratislavsska,

Dátum: 15.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

To ci to bude v Bratislave, nie je problém SW ale ľudí ktorí tam žijú. Keď tomu neveríš, o 10 rokov pochopíš. Svoje opodstatnenie a možnosti má aj tam, aj v SR aj v ČR a všade vo svete. Tu výšku 30 metrov neviem odkiaľ si bral. Sú len úzke ulice v BA? Uviedol som BA len ako príklad na rozdiel medzi mestskou predmestkou a regionálnou dopravou. Rýchlosť 150-300-450 km/h je obrovský rozdiel. Celá logika SW je bližšie k automobilom ako k vlakom. To co tu napríklad vidíš je 6 miestny elektrický automobil, ktory pri rýchlosti 450 km/h bude mať spotrebu v prepočte 8,5 litra. Ekologicky a bezpečne.
https://youtu.be/qhQp3yyxbuk

Dátum: 16.02.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

MyNick:

Ó, jak jsi chytrý a já tupý... Ale malá rada... Než nasadíš ironii (a pohrdavý tón) a pokusíš se tím z někoho udělat idiota... zkus si ještě jednou přečíst otázku. Pak se ti možná povede odpovídat skutečně na to, na co jsem se ptal. A třeba pak neuděláš idiota nakonec sám ze sebe. Nebo že by to byla záměrná "komunikační strategie" odpovídat na něco jiného a co ti umožní vypadat jako "chytrý"?

Nemám problém s tím, že SkyWay prezentuje několik různých druhů tratí a typů vozidel pro různé účely. Sice bych považoval za bezpečnější a strategičtější na začátku předvést jeden životaschopný projekt, a pokud se ten ujme, tak přijít s širší nabídkou produktů... ale OK.

Já se ptal na to, proč se staví takové testovací POLYGONY (AREÁLY) - jako je Maryina Gorka + Sharjah - industriální zóna + Sharjah - universitní kampus + neznámý arabský stát + před bezmála 20 lety v Ozyory u Moskvy.
K čemu ty areály jsou, když se minimálně o třech z nich (těch, co už existují) ví, že na nich není možné předvést slibované výhody a parametry SW dopravy. Teď mluvím nejen o rychlosti, ale i kapacitě.

Ty slibované parametry máš tady v oficiální prerzentaci:
youtube.com/watch?v=Ka40pcFQY1o

Legrace je, že v této prezentaci z roku 2018 se u dvoumístného unibajku (2:50) slibuje přepravní kapacita 20 000 osob/h a rychlost až 150 km/h.

Při představení projektu "Happiness and Leisure" v Dubai se mluvilo už jen o kapacitě 8 400 osob/h jedním směrem - viz https://www.rta.ae/wps/portal/rta/ae/home/news-and-media/all-news/NewsDetails/mohammed-bin-rashid-approves-a-package-of-happiness-and-leisure-projects

Ale to nevadí, protože v celé té zprávě RTA vlastně o SkyWay vůbec není zmínka - mluví se tam jen o SkyPodech (tedy ani ne o Unisračkách), takže celkem radikální snížení kapacity nejde za SkyWay, ale za dosud neznámým dodavatelem SkyPodů. ;-)

No a prezentace z roku 2019
youtube.com/watch?v=yR2ExyCrO4g
už u Unibajku mluví o přepravní kapacitě 720 osob/hod OBĚMA SMĚRY (0:34).
MyNicku - zkus se někdy postavit v nákupním středisku na jezdící schody a za hodinu napočítáš víc lidí jedním směrem. 720 lidí je míň, než kapacita jedné soupravy metra. Nebo kapacita 2+2 tramvajových souprav nebo 2+2 městských kloubových autobusů (2 jedním a 2 druhým směrem). To jen pro orientaci, jak velkou revoluci v dopravě tady SW slibuje.

Jo, a neříkej mi, že znám SW jen z BehindMLM. Vidíš, že znám poměrně dobře vaše prezentace i ohlasy na odborných webech.

Ale zpět k těm "testovacím" polygonům. Tvrdím, že ani na jednom SW zatím nepředvedlo a neotestovalo Unibajk v rychlosti 150 km/h a ani tu nejnižší slibovanou přepravní kapacitu. O těch rychlejších a kapacitnějších modelech se raději nebudeme vůbec bavit.
Pokud jde o logiku výstavby... ještě bych pochopil, že u vývojového střediska si postaví nějaké malé "pískoviště na hraní", kde budou zkoušet a ověřovat nějaké dílčí parametry. A až je budou mít ověřené, tak postaví rovnou polygon dostatečně dlouhý a vybavený pro předvedení strategických parametrů (kapacita, bezpečnost, rychlost, náklady na stavbu).
A proto se nejprve postavila docela "velká" (přesto ne dost velká) Maryina Gorka (tratě cca 1 km, což je na ověření málo), aby se pak postavila trať v Sarjah, která je ani ne poloviční (a tak se na ní neodzkouší nic nového - tedy kromě stavění v písku a vysokých teplotách). Proto se musí postavit třetí polygon, na kterém se ověří vyšší rychlost (universita v Sarjah). Ale ještě než se postaví, tak se sjedná další testovací stavba na neznámém místě, kde se bude testovat ještě větší rychlost. Tedy stavba na univerzitě bude překonána a bude zbytečná.
Dovedu pochopit, že některé části různých projektů se vyvíjejí jako "imidžovky" - jen na předvedení: "My něco máme a umíme". Imidžovka může být strategická pro získání financování, i když se v ní nějaké peníze utopí zbytečně. Ale SW financování přeci má, ne? No a honba za "imidžovkami" v podání SW mi připadá jako přehnaná, jen plýtvá už získanými penězi. Jak to připadá tobě, MyNicku?

P.S. Pokud jde o odpor - víš, že síla odporu se aproximuje jako polynomický výraz, který je funkcí první, druhé a třetí mocniny rychlosti vzhledem k prostředí?

Víš, že řešení rovnice pro pohyb rovnoměrně zrychlovaný silou F proti síle odporu Fx (závislé převážně na první mocnině rychlosti - pro obtékavé proudění) vede na diferenciální rovnici prvního řádu?

Že řešením této rovnice je soustava exponenciál, které jsou dané počáteční rychlostí?

Že všechny ty exponenciály konvergují k rychlosti, kde se síla odporu prostředí (zvětšující se s rostoucí rychlostí) vyrovná se silou urychlující?

Že tedy např. u předmětu padajícího volným pádem se rychlost bude zvyšovat podle vzorce v = a.t jen na začátku, ale časem se rychlost volného pádu ustálí právě na té rychlosti, kde se gravitační síla vyrovná síle odporu?

A že kdybys nějaký předmět vystřelil do volného pádu větší rychlostí, než je ta rovnovážná, tak se bude (po exponenciále odpovídající počáteční podmínce) zpomalovat?


Jo, a ještě něco... v té první prezentaci se ukazuje technologie "strun". (1:07) Jde o "O" profil, kterým jsou protažena lana ze svazků ocelových vláken, sevřených svorkami. Zbylý prostor v profilu je vyplněn plnivem (někdy se mluví o betonu, někdy o epoxidu).

Dejme tomu, že uvěřím, že se do segmentu O profilu o délce cca 10 m (teď se bavíme o pevné trati, u jiných jsou to stovky metrů na segment) podaří nasoukat ta ocelová lana se svorkami, aniž by se někde zasekla. Ale jak se tam pak při stavbě kurňa naleje ten beton, aby profil okolo lana pořádně vyplnil??? Jak ten beton nateče do úzkého prostoru okolo svazku lan, navíc ve (skoro) vodorovné poloze? A co znamenají při stavbě ty prádelní šňůry?

https://imgur.com/a/8a0bR02

Dátum: 16.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

25km dlhá trasa na rýchlostne testy sa dá postaviť tam, kam sa zmestí. Prípadne po testoch sa to dá dobudovať na skutočnú dráhu medzi dvoma mestami, nakoľko je to nemala investicia. Ten arabský štát je neznámy len pre teba, už rok je to verejná informácia že pozemky na to sú pridelené v v Abu Dhabi.
https://swg.io/media/2019/12/WhitePaper.pdf
Na ostatné sa mi už nechce reagovať, vlastne ani prečítať.

Dátum: 16.02.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

MyNick:

Dík za odkaz.
Jo, bylo by pro vás, "investory" fajn, kdyby se SkyWay povedlo něco zcertifikovat a pak i něco funkčního doopravdy postavit. A třeba prodloužit zkušební tratě a proměnit je na komerční projekt. Zatím tomu ale nic nenasvědčuje. To info o stavbě v Abu Dhabi, které je podle tebe známé už rok, se objevuje jen na stránkách SkyWay a v pár článcích, co vypadají jako tisková zpráva vydaná (protlačená) přímo z PR oddělení SkyWay. Asi to nebude tak horké. Rád si počkám. :D

Škoda, že si nechceš počíst nic o tom, jak SkyWay lže i takových základních věcech, jako je "strunová technologie" (viz jak a z čeho se ve skutečnosti trati staví).

imgur.com/a/8a0bR02

Ale jinak je SW fakt skvělá a důvěryhodná firma (pro méně chápající - to je ironie).

Dátum: 16.02.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Jinak... na dotaz, jaký je důvod té podivné strategie v budování "zkušebních a certifikačních center", která jsou v důsledku zatím k ničemu... jsi vlastně zase neodpověděl.

Tak už neodpovídej. Je jasné, že to sám nevíš.

Dátum: 17.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Toto ešte napisem, ale stačilo, lebo píšeme o ničom. Ozora bola pred 20 rokmi, potom za pár mesiacov rozobratá, to sem zbytočne miešaš. Postavili Marina Gorku podľa plánov, lenže úrady nedali na konci povolenie na postavenie 25 kilometrovej rýchlostnej trasy od ETP ako to bolo naplánované. To bolo ešte v 2018. Medzitým bol zjavný záujem zo strany trhu na blízkom východe, bola by to obrovská chyba ignorovať, nakoľko tam nie je problém s peniazmi, a čo je ešte dolejpzitejsie, keď tam Šejk povie že to postavíme, tak to aj postavia, to na západe funguje pri týchto projektov inak. Trh treba niekde preraziť, potom sa to už nedá zastaviť. Keby nebola Marina Gorka, nikdy by nevedeli čo ukázať, ani chodiť na výstavy, ten záujem zo strany Emirátov by nebolo. Ďalšie, v tomto roku je v Dubai EXpo, budú tam milióny z celého sveta, bolo by to chyba vynechať takú reklamu. Lenže oni majú úplne iné klimamiticke podmienky, všade majú piesok, mokrý vzduch s pieskom všetko koroduje, preto trvali na tom aby videli ako to bude fungovať v ich podmienkach. Samozrejme aj technici SW museli získať v tom stručnost a vyvinuli nové technologické riešenia, a nové súpravy na tieto podmienky, napríklad do 60 stupňov. Nikdy o tom nehovorili že v inovacnom centre v SHARJAH postavia 25 kilometrov dlhu trasu, už povodne bolo naplánované že skúšobná rýchlostná trasa bude postavená už ako časť trasy AbuDhabi - Dubai. Pred pár týždňami vydali správu že prezentácia technologie sa presúva do Emiratov a vývoj zostava v Bielorusku. Firma nekomunikuje verejne ani 5% z toho čo sa v skutočnosti deje, to zbytočne čakáš. Ešte dobre že chráni záujem tých ktorí prispeli k vzniku technologie, nie tých ktorí len zbytočne roky len kritizujú. Pre teba aj tak neexistuje správa ktorá by ta presvedčila, toto nie je fáza pre teba, ty do toho budeš investovať o 5 rokov, samozrejme nie za také podmienky a ceny aké sú teraz.

Dátum: 17.02.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

ked je SW tak ekonomicky vyhodný, tak lacný, prečo velke mesta rozširuju, a v niektorych sa stvaju nove trate metra, ktore je niekolkonasobne drhšie ako sw ??? To su všetci hlupaci ? Prečo nepostavite už aspon jednu konkretnu stavbu , napr medzi Prešovom a Košicami, a to nech služi ako skušobny polygon, Ved tam možete rok vozit vrecia s cementom, tak, ako sa skušju ztaženia mostov, kym ich spustia do pevadzky. Ešte som nepočul, že by niekde postavili skušobny most cez rieku a ked dostane certifikat, postavia vedla už naostro,Ved tie polygony su zbytočne vvyhodene peniaze, Skušať sa može na konkretnej trati, ktora po zvladnuti všetkych testov sa otvori pre verejnosť, Ale to by nebolo take zaujimave pre investorov, nemohli by ste ich kam vodiť a oblbovať hlavy. Tak pokračujte ešte niekolko rokov ,až to už prestane baviť aj tych vašich najvernejšichm,

Dátum: 17.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Ty asi žiješ na Mesiaci. V tom momente ako Ford vyrobil prvé auto, prestali stavať železnice. Ako vyšiel prvý iPhone, Nokia prestal vyrábať telefóny. Autá sa už roky nevyrábajú, lebo Tesla. So stavbami mostov ma ľudstvo tisíc ročné skúsenosti, ale pred stavbou mosta by bolo potrebné postaviť ešte jeden taký istý skúšobný most. Ani výrobcovia aút, vlakov, rýchlovlakov nemajú skúšobné dráhy, hneď sa ide na ostro. Pár ľudských životov plus mínus, je to jedno, netreba nič testovať. Už by mali zastaviť všetky infraštrukturálne investície na svete, a počkať kým príde Skyway. Ušetria miliardy z rozpočtu, o nič iné vládam neide. Mali by testovať technológiu tak, že od začiatku v tom sedia ľudia, úplne super nápad, takto by sa to robilo u teba. Tak napíš do SW nech ti láskavo postavia trasu z Košíc do Popradu na prevoz cementu, lebo bez toho nie si ochotný uveriť že to nie je trestný čin. Určite to urobia za tvoju 10x25usd investíciu. Ja im napisem že rad by som cestoval v decembri z Bojníc do Pekingu so SW, nech sú tak láskavý a vybudujú tu trasu. Takto sa deju veci vo svete. Je mi ťa ľúto.

Dátum: 17.02.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Príspevok bol vymazaný na žiadosť autora.

Admin Juraj

Dátum: 18.02.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

ale tolko rokov len testovať ????????????????,

Dátum: 18.02.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

MyNick napsal:

"Postavili Marina Gorku podľa plánov, lenže úrady nedali na konci povolenie na postavenie 25 kilometrovej rýchlostnej trasy od ETP ako to bolo naplánované."

Jasně, takže SW je v té neefektivnosti a nehospodárnosti nevinně, za vše podle tebe může normální externí (bělo)ruský bordel.

A já si zase myslím, že Junitský a spol. mají sevřenou prdel, aby jim náhodou někdo nepovolil / nezadal zakázku na výstavbu takové tratě a pak ji po nich nevyžadoval normálně dokončenou a zprovozněnou.

Uvidíme, kdo z nás má pravdu.

Dátum: 18.02.2020

Vložil: Boris

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

neboj, zašiju sa na Belize aj s peniaazmi

Dátum: 18.02.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

asi sa postavia zvysle a beton sa vibrovanim dostane až dole, ak bude lano dlhe niekolko 100 metrov, tak postavia vežuvysoku podla poreby, ved už su budovy vysoke 1 km,tak bude veža na liatie betonu vysoka aj 1500 m ?. Ale ako budu napinať tie lana, ktore pred zatvrdnutim beonu sa musia napnuť , zafixovať , až potom liať beton, ???????????? Ale zabudaju, že tie tzv.struny sa budu prehybať pri prechode vlaku, a prehybanim beton popraska a je po predpatom nosniku

Dátum: 18.02.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Troufám si tvrdit, že na žádné zkušební dráze SW není ve strunách beton. Nedává tam smysl, jen by konstrukci zbytečně zatěžoval. A s tím praskáním tenkých vrstev betonu souhlasím se Sydneym.

V "těžkých a polotěžkých" drahách (příhradové nosníky, resp. jednokolejové dráhy s hustějšími sloupy - to, po čem se lidé v Maryině Gorce svezli) nejsou nejspíš ani lana.

Z obrázků na https://imgur.com/a/8a0bR02 je to celkem zřejmé.


Ocituji (celkem vtipnou) formulaci M. Krále z jiné diskuse s jistým Don Čo, alias Primitívnym Primátem:

"Ano, nejen jedno ocelové lano, ale 3 prezentovaná lana je problém protáhnout stovky metrů dlouhou dutinou. Tření neojebete tak jednoduše, jako vaše investory. A o tom, že ve svařovaném jeklu žádný hladký povrch není, ani nemusím mluvit, že? Pojem viskozita betonu vám asi taky nic neříká. Takže ano, natlačení betonu do dutiny jeklu desítky, stovky nebo kilometry dlouhého, je zázrak. S jedinou větou, kterou jste napsal, souhlasím. Ano, na vlak, který jednou jízdou přepraví 1000 pasažérů je logicky potřeba pevnější nosníky, než na vlak, který jich přepraví 6. A mimochodem, k přepravě 1000 lidí bez kočárků potřebujete 500 Unibajků nebo 166 Uniljotů. A to se vyplatí. Jeden z nich bude mít poruchu a 165 bude stát. Servisman přiletí zavěšen pod robotickým Skyway vrtulníkem z roku 1963 a bude opravovat 50 metrů nad zemí vadnou baterku nebo zadřené ložisko. A až praskne těch pár milimetrů tlustý jekl, to bude teprve legrace. Moc hezký obrázek."

https://imgur.com/a/e18JbcX

Já osobně doufám, že na lehkých tratích v těch jeklech je přeci jen nějaké ocelové lano (jako základ konstrukce), na které se O profily navlékají jako korálky. Profil pak slouží jen jako opora pro pohon kabinek. Jinak trnu, že se najdou lidi, co do toho vlezou.

Mimochodem... na lehké trati v Sharjah nebo Maryině Gorce - svezli se už "cvičně" nějací pasažéři? Nebo tam pořád jezdí prázdné kabinky?

Jsou nějaká videa nebo obrázky, jak se taková konstrukce staví (a soukají se do toho ty struny a lije beton)? Nebo je to obchodní tajemství Junitckého?

Dátum: 19.02.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

ked vidim tie zabery ,vagonik ide po tenkej strune, medzi stlpami je cca 50 až 80 m, tak tie vgoniky nemožu byť z ineho, ako z papiera, alebo lahkeho plastu. ak by tam nastupilo 6 ludi s batožinou a napr so psom,tak ako by sa ta struna ohla ? Nakoniec to dopadne ako vo Wupertali a inych, že bude mohutna priehradova konštrukcia, ina byť nemože, a do toho nepojde žiadny štat, A na toto nemuseli budovať skušobne polygony

Dátum: 20.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Takže správa že v ETP cestovali na rôznych certifikovaných trasách desiatky štátnych delegácii zo sveta, na Ekofeste 2018 (!) 2000, na Ekofeste 2019 (!) 5000 ľudí z desiatky štátov nesedí do obrazu že je to technicky nezmysel, že sa nedá do “koľajníc naliať betón”, že je to z papiera, tak tie správy ignorovať, aby bol dialóg odborný a vecný od múdrych ľudí. Ach. Nemám ďalšie otázky, už všetko viem o vás.

Dátum: 20.02.2020

Vložil: Boris

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

prečo nebudovali skušobny polygon hneď tam, kde su vyššie teploty a hneď aj potrebnu dlžku. Keď SW sa osvedči pri teplote 40 " celsia, tak sa osvedči j Europe pri 30 stupňoch. A keby sa osvesčil n trati 3000 m , tak aj n a kratšich. To budovanie polygonov na skušane je len natahovanie času, aby vkladatelia už nepytali spať vložene peniaze, Tak im vždy zalepia oči dalšimi a dalšimi skuškami

Dátum: 20.02.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

MyNick:

Máš nějaký zdroj, který by dokazoval, že SW má v nějakém státě něco certifikovaného (něco, co souvisí s veřejnou dopravou)???
Pro jistotu: Prosím, nezaměňuj to s průmyslovými vzory. Těch si může každý zaregistrovat tolik, na kolik mu stačí peníze.

Nevím, jestli ses jen tak nešikovně vyjádřil, nebo sem "nenápadně" podsouváš myšlenku, že svezení nebo posazení nějakého státníka či člena delegace do kabinky SW = certifikace.

Tak to tedy není. Jestli si nějaký šejk sedne na sedadlo kabinky posazené na zem před výstavištěm a usměje se u toho, nebo se kabinkou sveze poslankyně pochybné strany a pak o tom vybleje spoustu nesmyslů a lží do dezinformačního webového rádia pro pár posluchačů - tak nic z toho NENÍ certifikace.

To jen pro pořádek.

Dátum: 20.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Ty naozaj myslíš vážne že Junickij alebo hocikto by bral na seba zodpovednosť že nechá previesť 5000 ľudí na Ekofeste na vysunutej doprave ktorá nie je certifikovaná? To fakt nerozmýšľaš? Véd celý ten park v tom momente zavreli. K tomu nemáš čo dodať že roky vypisuješ ako poznáš ten projekt, pokladáš ma za idiota, a pitáš sa v 2020 že či už v tom nijaký človek viezol? A ja, ktorý som v tom sedel už v 2018 mal by som brat vážne tvoj názor? A zas začínaš od začiatku, ďalšie a ďalšie otázky, ale ani raz, takisto ako nikto na tomto fóre za 2 roky neuznal ani raz že v niečom som mal pravdu. Dal som sem kopu dôkazov, linky, a nie o tom som písal ze *asi, možno, kdovi, podľa mna". Sám seba zavádzate, keby niekto precital od začiatku túto diskusiu, boli by ste zhrození od vlastných pruspevkov. Toto nie je virtuálny projekt, tomuto netreba (už) uveriť, ale sadnúť si do lietadla a ísť sa na to pozrieť, a potom napíš čo to je.

https://rsw-systems.com/news?tag=certification

Dátum: 20.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

A čítaš si svoje príspevky typu že 'nijaký šejk"? Takže Šejk Dubaja, a Šejk Sharjah je len nijaký, a ty nijajy The Tomáš? To myslíš vážne že ty vieš o svete a o technológií, inovácií viac ako oni? Ty sa nehanbíš?

Dátum: 20.02.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

už ma tie reči nebavia. Povedz nam termin, kedy bude spustena prva trať SW, kde by to malo byť / ked už su podpisane zmluvy v Australii, Vietname, ... / Ved by si už zaslužili ti, čo dali miliony dolarov do tohoto projektu, aby sa im to už začalo vracať, Aby sa zvyšila doverihodnosť pre buducich, ešte nerozhodnutych investorov, veri, že ti šejkovia boli herci

Dátum: 21.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Závisí to výlučne od Junickeho kedy zverejní konkrétnosti o cieľových projektoch. Neviem na co by ti bola tá informácia, ani on, ani nikto ta nechce presvedčiť, kľudne tomu môžeš veriť ďalej že Šejka zahrali herci, že Unibus je z papiera atd. Keď oznámia kde začnú s výstavbou, ty budeš písať že to nikdy nezačnú. Keď začnú, napíšeš že to nikdy nedokončia. Keď dokončia, napíšeš že nikto na tom cestovať nebude atd. Čítaj ďalej články onlineru z 2016, o rok 2017, kľudne im uver čo napísali, na to ale zabudni že Junickij bude komunikovať tak, aby ťa presvedčil. Vôbec ťa nepotrebuje, tento projekt je nad rámec tvojej inteligencie a vedomostnej úrovne, nájdi iný projekt.

Ešte pre Tomáša keby to nenašiel, dobre ráno, prvá certifikácia na Unibus a Unibike bola vydaná od ministerstva dopravy Ruskej federácie v decembri 2017.
https://yunitskiy.com/news/2017/news20171223_en.htm

Viem Sydney, nemusíš sa trápiť, viem, je to falšované. A Zem je plochá, nájdeš o tom kopu dôkazov na internete.

Dátum: 21.02.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

certifikacia bol pred 3 rokmi, čo brani vystavbe ?Unibus a Unibike už možiu jazdiť, čo im brani ??????Pre arabov by to na tie kratke trate čo chcu stačilo ???Aj po Bratislave ----

Dátum: 21.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Odpoviem ti, keď odpovieš na 3 otázky.

0. Môže mat technicky nezmysel z papiera certifikáciu od Ministerstva dopravy najväčšieho štátu sveta?
0. Typni kolko krát si napísal o certifikonavnej doprave od 2017 tu a na iných fórach ze je to technicky nezmysel?
0. Je to možné, že herec zahrá Šejka “Mohammed bin Rashid Al Maktoum is the Vice President and Prime Minister of the UAE, ruler of the Emriate OF Dubai”, napíše v jeho mene na jeho Twitter, prevezme to kopa médií, RTA Dubai a nikto počas roka nevydá varovanie že zneužili meno jeho vyslosti? Je to možné?

www.dubailad.com/the-skys-the-limit-as-sharjah-test-new-driverless-sky-pods/

gulfnews.com/uae/transport/sharjah-driverless-cargo-pod-to-be-ready-in-six-months-1.69180689

www.khaleejtimes.com/uae/sharjah/sharjah-skypod-project-may-be-operational-by-2025

youtu.be/O9KGyu_3wyw
vimeo.com/381880212

Dátum: 21.02.2020

Vložil: Boris

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

kedy to už bude niekde v prevadzke, ked už to ma 3 roky certifikaciu ?????????????

Dátum: 22.02.2020

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Príspevok bol vymazaný na žiadosť autora.

Admin Juraj

Dátum: 22.02.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

:DDDD

Dobrý postřeh. Takže instituce "LLC Scientific-technical center of Scientific Research Institute", která vydala certifikáty (na které nám MyNick dal odkaz), a které vypadají na první pohled docela důvěryhodně: yunitskiy.com/news/2017/news20171223_en.htm

...nemá na webu dohledatelnou jinou aktivitu, než tu týkající se SkyWay... nesmrdí ti to trochu, MyNicku?

https://lmgtfy.com/?q=%22LLC+Scientific-technical+center+of+Scientific+Research+Institute%22&s=b&iie=1

P.S.
Schválně jsem si to nechal vyhledat i Bingem, který nepoužívám - a který tudíž neví, co na webu vyhledávám... a tedy mi nemohl podkouřit tím, že mi přednostně nabídne odkazy na SkyWay. Každopádně, Google i Bing ve vyhledání jména této světoznámé instituce největší země světa nabídne pouhé dvě stránky odkazů - a všechny (po eliminaci pár přestřelů) se týkají SkyWay. Že by účelově "zřízená" certifikační autorita? Něco jako ta různá pochybně získaná SkyWay ocenění?

Ale to je jistě tím, že tato instituce má na webu vše ostatní v ruštině. ;-)

Dátum: 22.02.2020

Vložil: P.P.S.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Vlastně se pod názvem Scientific-technical center of Scientific Research Institute nebo Gorelectro Transport nebo GorelectroTransport ...

...nepodařilo najít ani instituci, která certifikát vydala.

Dátum: 22.02.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Update:

nedalo mi to a zkusil jsem hledat i v ruštině.

Je MOŽNÉ, že Vědecko-technickému centru věděckého výzkumného institutu povrchové elektrické dopravy patří tato stránka:

https://niiget99.ru/

Stránka se trochu "rozsýpá" - možná je to proto, že je opuštěná a jede "setrvačností" - patička by měla odrážet poslední aktualizaci webu, a v ní se píše:

Copyright © 2013

Každopádně, po prohlédnutí webu by mne nenapadlo si u této instituce udělat dopravní certifikát.


Závěr:

Pokud MyNick nepřijde s něčím naprosto ohromujícím a neprůstřelně důvěryhodným... tak nezbývá než konstatovat, že si pěkně nasral do bot.

Dátum: 22.02.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Ještě jsem se podíval na odkaz od MyNicka

https://rsw-systems.com/news?tag=certification

(samochvála z huby Tlachapoudovy - pardon - PR oddělení SkyWay)

Netvrdím, že jsem se díval na vše, ale nadějný mi přišel třeba článek s titulkem "SkyWay Technologies Co. Receives Another Certificate".

https://rsw-systems.com/news/certification-sai-45001

Když pominu ilustrační obrázek, kde jsou vystavené jakési diplomy... tak v centru pozornosti jsou dva certifikáty vydané v lednu 2019 australskou společností SAI GLOBAL Certification Services Pty Ltd.

Nabízí se otázka... proč si SW něco nechává v roce 2019 certifikovat od australské firmy, když aktivity SW v Austrálii skončily (neslavně) v roce 2016?

Ale hlavně,,, je v té certifikaci něco o železničních stavbách a vozidlech?

https://rsw-systems.com/assets/files/shares/documents-2019/Certificate_HSM41353_20190128.pdf

Cituji:

This is to certify that:

Sky Way Technologies Co.
35 Novosyolki Rural Council, Zorny Shlyakh St. area, Maryina Gorka. Pukhovichi district, tvlinsk region, 222838, REPUBLIC OF BELARUS

operates an OCCUPATIONAL HEALTH & SAFETY MANAGEMENT SYSTEM

which complies with the requirements of

ISO 45001:2018 Occupational health and safety management systems
Requirements with guidance for use
for the following scope:

Designing and developing, production and maintenance string transport systems Sky Way; intellectual fencing; developing pre-design (pre-investment) and development of project documentation for construction facilities, performing functions of general designer, customer and builder; the provision of engineering services for integrated management and technical supervision in construction; development of technology for planting roofs of buildings, production of biohumus and compost.

Scope Exclusions: None.

Certificate No: HSM41353
Issued: 28 January 2019 Originally Certified: 28 January 2019 Expires: 27 January 2022 Current Certification: 28 January 2019

Tak se podívejme! SkyWay si nechává dělat certifikát o bezpečnosti práce na svých pracovištích až v Austrálii. Tak to musí být super firma!

Doufám, že i méně angličtiny znalí pochopí, že certifikát není o dopravní infrastruktuře. Mluví se v něm o pracovních postupech, k dopravním stavbám a strojům má nejblíž zmínka na konci o střechách osázených rostlinami a produkci biomasy (kompostu).

:-D

MyNick umí pobavit!

Dátum: 22.02.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

MyNick:

"A čítaš si svoje príspevky typu že 'nijaký šejk"? Takže Šejk Dubaja, a Šejk Sharjah je len nijaký, a ty nijajy The Tomáš? To myslíš vážne že ty vieš o svete a o technológií, inovácií viac ako oni? Ty sa nehanbíš?"


Proč bych se měl hanbit? Šejk byl jeho blahorodí Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Důležitá osoba. Politik a místní dědičný vládce. Že se na výstavě osobně zastaví u nějakého stánku (ano, osobně, v tomto případě nešlo o herce) a nechá si předvést firemní prezentaci je dobrý začátek.

Ale je to "jen" politik a monarcha, ne odborník. Pokud jde o hodnocení projektu, není to na něm. Vzhledem k trochu jinak fungujícímu zřízení v královstvích to bude chvilku trvat, než se mu nějaký odborně zdatný poddaný odváží vysvětlit, že SW je technický nesmysl a velký průšvih, od kterého je třeba se držet dál, i když na papíře a v CGI prezentacích vypadá hezky.

Nicméně... kdy naposledy vyšla nějaká zmínka o SW od RTA?

Odpovím si sám: na jaře roku 2019. Od té doby nic.

A i ty články, co tam vyšly do té doby se dají shrnout do pár slov: podepsalo se memorandum o porozumění. Šejk si prohlédl kabinky SkyWay a v rámci představení záměru projektu "Leisure and Happiness" si vyslechl prezentaci SkyWay.

Nic víc, nic míň.

Bude po dobrém začátku následovat nějaký dobrý konec? Pochybuji. Půjde to do ztracena (v lepším případě).

Dátum: 22.02.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

MyNick:

"v ETP cestovali na rôznych certifikovaných trasách desiatky štátnych delegácii zo sveta, na Ekofeste 2018 (!) 2000, na Ekofeste 2019 (!) 5000 ľudí z desiatky štátov"

" pitáš sa v 2020 že či už v tom nijaký človek viezol? A ja, ktorý som v tom sedel už v 2018 mal by som brat vážne tvoj názor?"

Nauč se číst. Sám jsem psal, že se v tom lidé svezli na polotěžké (nízké) trati:

"V "těžkých a polotěžkých" drahách (příhradové nosníky, resp. jednokolejové dráhy s hustějšími sloupy - to, po čem se lidé v Maryině Gorce svezli)..."

O tomhle není pochyb - existuje o tom spousta videí.

Ptal jsem se, jestli se někdo svezl na lehké trati (té vysoké, s několika málo sloupy na celé délce).

A ještě jednou - to, že se v tom někdo svezl, neznamená, že to má nějakou neprůstřelnou certifikaci. Když si na své soukromé zahradě postavím třeba horskou dráhu, budu v tom vozit sebe, své kamarády a návštěvy... tak mi jako "ceritfikace" bude stačit stavební povolení. Pokud tam nedojde k nějakému úrazu, nikdo to nebude dál řešit.
(trochu nadsázka, ale snad pochopíš, o čem je řeč).

Dátum: 22.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

Takže MINISTRY OF TRANSPORT OF RUSSIAN FEDERATION v hlavičke zas nesedi do obrazu. Existuje taký inštitút, to ste vyhľadali? On uzná certifikačných orgán, vydá certifikát v mene Ministerstva, ale vy na gauči máte prístup do Google a viete lepšie. Ach. Diskutujte :)

Dátum: 22.02.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Jozef Illéš a skyway

PS Nabudúce keď chystáte take veľké odborné odhalenie na ruskú certifikačnú spoločnosť, hľadajte jeho pôvodný názov v ruštine s azbukou na ruských weboch.

<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>

Pridať nový príspevok