Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

08.12.2017 15:18

Na obrázku je Hyperloop, ktorý umožňuje prepraviť ľudí bezpečnejšie a šetrnejšie k prírode. Dopravný systém, vďaka ktorému bude umožnená preprava ľudí a tovaru po koľajniciach, ktoré budú umiestnené nad našimi hlavami. Bezpečie, šetrnosť k prírode, minimálne náklady na prevádzku takejto trate, presne to si dnes sľubuje od projektu Skyway jeho autor. Ten sľubuje pre investorov dlhodobý pasívny príjem, na ktorom budú zarábať aj ďalšie generácie. Je to ale skutočne tak? Rysuje sa nám tu revolučný biznis, alebo ide opäť len o ďalší podvod na ľudí?

 

Čo je to SkyWay a kto za tým stojí

SkyWay má byť nadúrovňový dopravný systém, ktorý bude na pohyb využívať patentovanú strunovú technológiu. Má ísť o revolúciu, ktorá zmení celkový systém dopravy. Dopravnými prostriedkami SkyWay majú byť samostatné kapsule alebo celé súpravy kapsúl zavesených na koľajniciach, ktoré budú visieť vo vzduchu. Vývojári si od nich sľubujú vysokú rýchlosť a bezpečnosť, nízke náklady na prevádzku a šetrnosť k životnému prostrediu.

 

Železničný inžinier a ruský vedec Anatoly Junitský so svojim prototypom. Nápad na SkyWay vznikol v Bielorusku už pred mnohými rokmi a za projektom má stáť ruský vedec Anatoly Yunitskiy (Junitský), ktorý na ňom pracoval údajne až 39 rokov! Anatoly Yunitskiy je zároveň prezidentom spoločnosti SkyWay Group of Companies.

Anatoly Yunitskiy je pôvodným vzdelaním železničný inžinier, podľa oficiálneho zápisu autor viac ako stovky rôznych patentov a osemnástich kníh, rovnako ako ďalších 200 vedeckých štúdií a publikácií. S jeho osobou sa spája celý rad rôznych ocenení, a to platí celosvetovo - nie je teda oceňovaný len v Bielorusku či v ďalších bývalých zväzových republikách ZSSR.

 

Ako to má fungovať - možnosti, ako zarobiť na SkyWay

Podstata investičného projektu SkyWay spočíva v nakupovaní akcií Euroasian Rail SkyWay Systems, American Rail SkyWay Systems, African Rail SkyWay Systems a tiež Australian & Oceanic Rail SkyWay Systems prostredníctvom investičného fondu SkyWay Capital a ďalších podobných spoločností (tie sú partnermi spoločnosti SkyWay Group of Companies). Riaditeľom investičnej spoločnosti SkyWay Capital je Jevgenij Kudriašov. 

Hodnota spomínaných akcií by po uvedení na burzu mala podľa vyjadrení majiteľov tohto online „biznisu“ výrazne vzrásť, a to odhadom do 2 až 5 rokov. Hovorí sa, že rozdiel môže byť až v horizonte niekoľko tisíc percent, akcie zakúpené vo vhodnom čase údajne môžu zvýšiť svoju hodnotu dokonca až päťstokrát.

 

Peniaze, ktoré spoločnosť SkyWay získa od svojich partnerov/investorov, má použiť na dokončenie projektu – výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku. Ten je potrebné vybudovať, aby spoločnosť získala certifikáciu a mohla tak začať s výstavbou projektu. Spomínaný EkoTechnoPark má slúžiť aj na testovanie budúcich technológií.

 

Zarobiť peniaze je možné nielen investovaním, resp. nakupovaním akcií spoločností, ale aj tým, že tento internetový „biznis“ úspešne odporučíte ďalším ľuďom. Ide o viacúrovňový provízny systém, vďaka ktorému vám spoločnosť vyplatí až 20 % z investícií členov, ktorých do systému privediete.

 

Investovať, či neinvestovať?

Projekt vyzerá zaujímavo a niečo podobné by v budúcnosti určite mohlo fungovať (som v tejto oblasti laik, takže sa môžem mýliť). Majiteľ spoločnosti Anatoly Yunitskiy je skutočná osoba, čo pri väčšine internetových biznisov nebýva samozrejmosťou. Naša planéta určite potrebuje podobný druh dopravy. Je tiež pravda, že SkyWay sa prezentuje na rôznych svetových výstavách a veľtrhoch. Problém však vidím v investičnej príležitosti, konkrétne v partnerskej spoločnosti SkyWay Capital. Tu je pár dôvodov, prečo vo mne SkyWay Capital vzbudzuje nedôveru a prečo do tohto projektu rozhodne neodporúčam investovať.

 

1.) Na začiatku bola vízia - a tá tu stále ešte je, budúcnosť potenciálne neistá

Skyway v súčasnej dobe nefiguruje na žiadnej verejnej burze, teda jednoducho platí, že kupujete len fiktívne (ak chcete - virtuálne) akcie. Presnejšie povedané, dostanete zdrap papiera s názvom certifikát, v ktorom firma potvrdzuje, že vám rezervuje nejaké akcie (také „akcie“ vám môžem vyrobiť aj ja).

 

Podľa oficiálnych videí, ktoré SkyWay prezentuje, ak investujete 4 000 dolárov (za túto investovanú sumu dostanete milión „akcií“), zarobíte milión USD, pretože keď spoločnosť vstúpi na burzu, jednu akciu budete môcť predať za 1 USD (milión akcií = milión USD).

 

Ak SkyWay niekedy vstúpi na burzu, o čom ja pochybujem, hodnota jednej akcie určite nebude 1 USD. Cenu na burze určuje dopyt a ponuka. Pokojne sa môže stať, že ak vstúpia na burzu a ľudia budú chcieť svoje akcie predať a zarobiť, nikto o ne nebude mať záujem. V tom momente sa ukáže ich skutočná hodnota.

 

 

Čo je však zaujímavé a čo ľudí zrejme láka, je, že SkyWay garantuje odkúpenie vašich certifikátov za 1 USD. Takže ak vstúpia na burzu a ukáže sa, že skutočná hodnota ich akcií je veľká nula, SkyWay sľubuje, že ich od vás odkúpi.
To sú krásne sľuby, no nereálne. Jednak na burzu nikdy nevstúpia, a aj keby, určite svoje sľuby nesplnia, v opačnom prípade by skrachovali. Stačí jednoduchá matematika. Registruje sa 100 000 ľudí a každý z nich investuje 4 000 USD. SkyWay zarobí 400 miliónov USD. 50 % z tejto sumy sa rozdelí do pyramídy, medzi partnerov (aby mali motiváciu lákať do tohto projektu ďalších ľudí), nejaké peniaze SkyWay určite minie na výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku atď. Ak však spoločnosť vstúpi na burzu, bude musieť odkúpiť od 100 000 ľudí presne 100 miliárd akcií. A keďže garantujú odkúpenie jednej akcie za 1 USD, tak si to spočítajte. Odkiaľ SkyWay získa 100 miliárd USD? To sa možno dozvieme nižšie, v bode 2.

 

Mimochodom, ešte v roku 2016 sa písalo, že SkyWay vstúpi na burzu v roku 2017. Je pomaly koniec roka, a zatiaľ sa nič nedeje. Údajne to odložili na rok 2018. Rovnaká pesnička, ako u X podobných spoločností, ktoré predávali bezcenné papieriky sľubujúc, že keď vstúpia na burzu, odkúpia ich od vás za oveľa vyššiu sumu.

 

Pôsobia na vás všetky tie vyhlásenia od SkyWay dôveryhodne, alebo si myslíte, rovnako ako ja, že ide len o navijak na ľudí, ktorí sa ľahko nachytajú na vidinu obrovských ziskov?

 

2.) Kde sa berie zisk už teraz, keď sa nič nepostavilo? Z čoho vyplácajú peniaze?

SkyWay tvrdí, že podpísal kontrakty za miliardy dolárov (z týchto peňazí majú vyplácať svojich partnerov) s niekoľkými vládami po celom svete (napr. podpísané zmluvy s austrálskou a indickou vládou v hodnote 922 mil. USD). Je však zaujímavé, že žiadna vláda o tomto tvrdení nič nevie. 

Ani samotná spoločnosť, ani ľudia, ktorí do tohto biznisu investovali, doteraz nepredložili žiadne dôkazy o vyššie uvedenom tvrdení. Žiadny územný plán, stavebné povolenie, vládne dokumenty, proste čokoľvek, čo by potvrdzovalo, že SkyWay má podpísané zmluvy za miliardy dolárov. Čokoľvek, čo by dokazovalo skutočné príjmy SkyWay, poprípade aspoň záujem o ich revolučný dopravný systém. Prečo spoločnosť nepredloží nejaké podpísané zmluvy aspoň svojim partnerom/investorom? Zavreli by ústa všetkým pochybovačom a taktiež aj čoraz nervóznejším spoločníkom. Bol by to jasný dôkaz serióznosti tohto „revolučného projektu“.

 

Skyway dopravný system budúcnosti - avšak, zatiaľ len vo forme množstva prezentačných videí a simulácií.

 

Jediným ľahko viditeľným zdrojom príjmov spoločnosti sú peniaze od investorov, ktorí si za ne kupujú bezcenné certifikáty. A je viac než pravdepodobné, že práve tieto peniaze firma používa aj na vyplácanie odmien (môžem sa mýliť). Ak je to pravda, tak nejde o nič viac, než prerozdeľovanie peňazí prostredníctvom pyramídovej hry/Ponziho schémy.

 

Pri každom systéme vždy sledujte, odkiaľ berú peniaze na výplaty. Ak sú z vkladov, registračných poplatkov, investícií nových členov, ide o pyramídovú hru/Ponziho schému.

 

3.)  Nemajú povolenie na poskytovanie investičných služieb

Ak má ísť o kupovanie akcií spoločnosti, je to investovanie. Aby mohla spoločnosť podnikať v tejto oblasti, potrebuje mať na to licenciu od Slovenskej národnej banky. Čo myslíte, má SkyWay povolenie na poskytovanie investičných služieb?

 

Na webe Českej národnej banky sa dokonca objavuje oznámenie, že investície do cenných papierov Euroasian Rail SkyWay Systems Holding nie sú v súlade so zákonmi. Viac informácií:

https://www.cnb.cz/cs/spotrebitel/ochrana_spotrebitele/upozorneni/upozorneni_euroasian_rail_skyway.html

 

Podobná správa prišla aj z Estónska, Talianska, Belgicka a Lotyšska. Dá sa teda predpokladať, že spoločnosť SkyWay nemá na predaj akcií licenciu od žiadnej krajiny EU.

 

4.) Nie príliš čistá minulosť zakladateľa SkyWay

Pán Yunitskiy je usvedčený z predchádzajúcich finančných podvodov menšieho rozsahu. Na diskusiách som našiel niekoľko odkazov, v ktorých tohto pána usvedčujú z klamstiev a podvodov. 

 

5.) Môže vôbec dopravný systém, ktorý ponúka SkyWay, fungovať?

Nie som odborník, aby som hodnotil technickú stránku tohto projektu. To prenechám niekomu inému. Ono je to asi aj tak jedno, pretože SkyWay je podľa mňa finančný projekt, v ktorom technická stránka plní úlohu návnady. Niečo v zmysle:  aha, pozrite sa, máme revolučný produkt (dopravný systém), do ktorého keď investujete, do 2-5 rokov z vás budú milionári.

 

V každom prípade, v rôznych internetových diskusiách sa viacerí znalí ľudia zhodujú na tom, že technológia koľajníc SkyWay nie je realistická a návrhy realizácie nie sú úplne domyslené.

 

V nižšie uvedenom článku si môžete prečítať, v čom bol hlavný nedostatok strunových technológií pána Junitského už v roku 2002 -  https://www.membrana.ru/particle/2486

V článku sa píše o tom, že správy prezentujúce STU možno rozdeliť na tie o testovacej prevádzke, na tie o účasti na výstavách a na tie o prednáškach a návštevách významných hostí. Teda už pred 15 rokmi pán Junitský postavil testovací polygón, prijímal delegácie z celého sveta, prezentoval sa pred Putinom, Žirinovskim a jazdil po výstavách. Aká teda bola hlavná výhrada v roku 2002? Že nepostavil ani jeden kilometer trate. A aký je dnešný stav? Polygón, výstavy, politici a 0 km tratí.

 

Mohlo by vás zaujímať:

7 spôsobov, ako rozoznať serióznu investíciu od finančného podvodu - v článku si môžete prečítať základné rozdiely medzi serióznymi investíciami a pyramídovými podvodmi.

 

Pár slov na záver

Musím uznať, že SkyWay je po technickej stránke tak detailne premyslený, aspoň pre laikov, že vzbudzuje dôveru. Pán Yunitskiy existuje, čo u podobných projektov nebýva zvykom. Určite má za sebou nejaké patenty a vynálezy, ale jeho problém spočíva v tom, že 30 rokov ťahá z investorov peniaze, ale nikto tú jeho revolučnú technológiu nechce kúpiť. Teda aspoň doposiaľ neboli predložené žiadne dôkazy o opaku.

 

Podľa môjho názoru ide len o ďalší sofistikovaný podvod (žiaľ, zatiaľ to tak vypadá), ktorý stojí a padá na vstupných investíciách partnerov a ich následnom prerozdeľovaní do pyramídy. Vyššie uvedené fakty tomu nasvedčujú. Celý projekt je len o balamutení a sľubovaní krajších zajtrajškov. Investujte do spoločnosti, zakúpte si „akcie“ a jedného dňa, ak vstúpia na burzu, na tom možno zarobíte.

 

Musím ale uznať, že zo všetkých sofistikovaných projektov ako sú Kairos, OneCoin, Recyclix, Banners Broker, Zeekrewards, Dexcar atď., je SkyWay podľa mňa ten najsofistikovanejší

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom si skúste pozrieť aj diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií k tejto téme. 

Ak už máte so Skyway nejaké vlastné skúsenosti, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie. 

 

Zdroj: čiastočne čerpané z facebookovej skupiny Rozborka MLM projektu

 

Našli ste v tomto článku zaujímavé informácie, ktoré považujete za prospešné? Potom sa o ne podeľte so svojimi známymi a možno tak niekomu pomôžete. Stačí, ak článok budete zdieľať alebo mu dáte like. Určite odporúčam lajknúť moje facebookové skupiny, v ktorých neustále zverejňujem novinky týkajúce sa práce z domu a podnikania na internete. V prvej skupine sa zameriavam všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), druhá facebooková skupina patrí ponukám práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Odporúčam prečítať si tieto tri články:

Základná charakteristika Ponziho schémy – v článku sa dozviete, čo majú spoločné všetky vyššie spomínané internetové podvody. Mal by vám dopomôcť pochopiť, ako funguje každá Ponziho schéma, resp. ako začne, ako prebieha a ako skončí.

 

Čo sú to pyramídové hry a ako fungujú článok o pyramídových hrách + praktické príklady.

 

Pár rád, ako sa nedať nachytať internetovým šmejdom – v tomto článku si môžete prečítať pár mojich postrehov a rád, na čo si dať pozor, aby ste v budúcnosti nenaleteli na nejaký podvod.

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

Dátum: 11.12.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Oh investor, máš pravdu. Pre teba ma SW hodnotu veľkú nulu. Nakoľko počet tvojich podielov je nula, keď to vynásobíš s hocijakú hodnotou výsledok bude stále nula. Ja mám podiely, mne neuškodiš, zavádzaš seba, a keď niekto uverí tvojej odbornosti, má smolu.

Tebe poslal Tesco ďakovný list, že si kúpil u neho drahšie kuracie krídelká ako u výrobcu? Ako ti vadí, že SWC zaplatí proviziu tým ktorí sa vyznajú v projekte a dokážu to odprezentovať. Si jasným príkladom čoho, čo sa stane bez nich. Ty ich nepotrebuješ, máš Google, a dokážeš napísať Skyway scam. Vidím výsledok, máš veľkú nulu, a ešte stále potrebuješ 2-3 roky aby si pochopil čo si (ne)urobil.

Mám viac certifikátov s podielmi v ERSSH s podpisom Junickeho už viac rokov. Vedel by si už konečne vysvetliť čo spoločného s tým mä Kudriasov? Aký ma vplyv na vývoj jeho hodnoty?

PS. Ak sa na jeden nápad pozrie “odborník” ktorý ma hlavu plné hovna, bude mať názor. Ten nápad sa začne realizovať a po troch rokoch to vyzerá úplne inak, lenže sa nezmenil hovno v hlave “odborníka”, tomu sa hovorí odborný názor?

Dátum: 11.12.2019

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Nie, má hodnotu nula, pretože Skyway je neskrývaná pyramídová schéma riasená preukázanými podvodníkmi ako Kudriasov.

Dookola sa pýtaš čo má Kudriasov spoločné so SW, to si snáď robíš srandu? Kudriasov zabezpečuje so svojím SW Capital prísun peňazí, čiže má pre podvod kľúčový význam, podobne ako ďalšie dve pyramídové firmy SWIG a RSW. Junicky si ich "vybral" aby mu poskytovali kapitál, takže rovnako nesie zodpovednosť za správanie týchto spoločností pri výbere kapitálu. Každá väčšia firma si overuje s kým spolupracuje, podobne to robí väčšina miest a dávajú si pozor na svoju reputáciu. To výrazne znižuje šance SW vôbec nejakú dopravu v nejakom meste vybudovať (akokoľvek obyčajnú). Pamätáš sa ešte čo sa stalo s pompézne ohláseným prvým projektom verejnej dopravy Skyway v Dharamshala?
nolink://m.economictimes.com/news/politics-and-nation/doubts-raised-over-belarus-company-credential-for-rs-250-crore-skyway-transport-project-in-dharamshala/articleshow/59568813.cms

Žiadna prelomová technológia sa u Junickeho nevyvýja. Špičkoví inžinieri, čo by na to mali, nepôjdu pracovať do Bieloruska a už vôbec nebudú robiť pre firmu ktorá verejne klame (o zakázkach, partnerov, o technológii, vlastne o všetkom) a získava kapitál od podvodníkov. Počas troch rokov to v SW len opakovane dokazovali.

Akú má podľa teba hodnotu názor človeka, ktorý pošle tisíce až deaaťtisíce eur na účet preukázateľného podvodníka? A ešte sa nehanbí tým aj verejne chváliť a odporúčať to ďalším?

Dátum: 18.12.2019

Vložil: Kristiina

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

1000 zamestnancov... 80 konstrukcnych kancelarii... 36 budov.. 32 sluzobnych aut... 2 miliony dolarov aktiva.. zakladne imanie spolocnosti je 56 milionov dolarov.. 36 hektarov pozemok v Minsku... v SAE pozemky v hodnote 1 miliardy dolarov... transparentnost projektu, kde ludia vidia vysledky, odviezli sa osobne v jednotlivych prostriedkoch... iba idiot si moze mysliet-napisat ze je to pyramida...

Dátum: 21.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Kristiina... jenom na této stránce máte 4x tenhle stejný příspěvek o 1000 zaměstnanců, 80 kancelářích atd...

Trochu se opakujete. To nemáte na to přijít s něčím originálním? Ale co... co chtít od sekty SkyWay.

Dátum: 10.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

"nemáš šancu uhádnuť budúcu hodnotu tejto technologie. Nestavi parky, ale vyvíja technologie, ktoré prezentuje v parkoch. "

Ale jdi ty brepto.
Technologie není nijak nová. Junitskij ji nevyvíjí, jen ji využívá a dělá konkrétní technická řešení, na která si nechává registrovat průmyslové vzory. "Průlomové" je na tom jen to, že vydal nesmyslná prohlášení o limitech technologie (na jeho tratích rychlosti 150 km/h a výše nebyly a nebudou, zrovna tak jako nikdy nedosáhne slibovaných přepravních kapacit). Potíž je v tom, že v odborných kruzích nikdo tomu napínaní limitů na papíře a v hezoučkých CGI prezentacích nevěří.

Já vidím použití té technologie asi tak - krátké a rovné tratě bez převýšení, nízká rychlost a přepravní kapacita. Vhodné pro vyhlídkové jízdy v turisticky zajímavých oblastech. Potíž je v tom, že to samé zvládá s podobným záborem půdy a finanční náročností stavby trati i klasická lanovka. Ta zvládne navíc i ta převýšení, a je tak nějak osvědčená. Certifikovaná zařízení už desetiletí vyrábí řada zavedených firem... možná vedle nich UniSračky najdou nějaké uplatnění na trhu, až ty certifikace také (možná někdy) získají. Ale miliardový byznys to nebude. ;-)

Dátum: 11.12.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Píšeš o svojich poslancoch?
https://skyway.capital/news/new?id=663

Dátum: 11.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Hezké. ;-)

Komunistická mlátička s co vychodila "vysokou" komančskou policejní školu, zdravotní sestřička a lékař se pochvalně vyjadřují k dopravnímu projektu.

Jejich průser.
Doufám, že to jen tak nevyšumí.

Dátum: 20.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Více info k návštěvě poslanců ČR ve Skyway...:

Poslanci Ekotechnopark navštívili jako soukromé osoby a nebyli srozuměni s tím, že o tom vyjde tento článek, ve kterém budou uvedeni jako "delegace poslanců parlamentu ČR."

Požádali firmu o odstranění článku, ale nebylo jim vyhověno (pochopitelně). ;-)

Více k této návštěvě (a úrovni našich poslanců, zejména pak komunistické mlátičky Ondráčka) zde:
https://1drv.ms/w/s!AphnAR0NANay9G8ZrRf3Wf27C6JE?e=OQs6Dr

Dátum: 21.12.2019

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Tomáš, ty teda vieš ako strpčiť pánom poslancom a pani poslankyni život. A je to len dobre! :).

Dal si im možnosť uvedomiť si, aký prúser podporili a nasypať si popol na hlavu. Zdá sa že to nevyužili, ale aspoň Ondáček odhalil svojou odpoveďou veľa o svojom charaktere a (ne)inteligencii :).

Dátum: 21.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Investor: Když mne něco vytočí, tak prostě musím. ;-)

Bohužel, z odpovědi přes podatelnu není ani moc jasné, zda se si někdo tuhle trojku poslanců pozval k sestavení odpovědi a jestli se při tom alespoň trochu zapotili... nebo to za ně celé oddřela kancelář pro styk s veřejností.

Každopádně, odpověď jde do ztracena: poslanci byli na misi OBSE, do EkoTechno Parku si jen odskočili na soukromou návštěvu, takže to prakticky nic nestálo... a co tam říkali a jaké měla akce pozadí a přípravu - po tom nikomu nic není, protože soukromá akce. A chyba je jen na straně SkyWay, že o tom napsala bez jejich vědomí článek, kde je nazvala poslaneckou delegací.

Nechci být zbytečně zlý, ale rád bych slyšel, jestli se nad tím alespoň zamysleli a pochopili, že jako poslanci se mohou setkat i s velmi zvláštními způsoby "lobbingu" a měli by být opatrní.

Jo a mimochodem - úplně mi nesedí program našich poslanců s oficiálním programem pozorovací mise:

https://www.osce.org/odihr/elections/belarus/436490

Podle programu mise OBSE pro krátkodobé pozorovatele voleb v Bělorusku měli být na místě o dva dny dřív, aby stihli důležitý brífink (na ten byli ještě doma). V programu se uvádí, že kdo nestíhá ten brífink, může rovnou zůstat doma. A dále podle toho programu se měli v den návštěvy seznamovat se situací v přiděleném okrsku (Brestu), který byl od Maryiny Horky vzdálen nejméně 5 hodin cesty autem (jedna cesta). To mi nepřijde jako odskočení, které nenaruší plánovaný program.
Ale je možné, že program mise byl nakonec upraven (přišlo mi, že je v něm hodně vaty).

Tak nevím - mám do nich ještě šťourat? Nebo to nechat být? Nebo na to zkusit upozornit média? Opozici? (takový Kalousek by si na Ondráčkovi jistě rád smlsnul).

Případně je možné, aby se poslanců zeptal někdo další (jejich maily jsou na začátku korespondence). ;-))

Dátum: 23.12.2019

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

svetova vystava bude pre prezentaciu SW a hlavne pre nachytanie dalšich tisicov naivnych investorov. Nema ten Junitsky už dosť ? SW je technicky nezmysel, všetky debaty su uplne zbytočne, nikdy nič postavene nebude,Ved ak je to technicky v poriadku, čo bráni , aby už sa konečne nejaka dlhšia trasa postavila ?

Dátum: 09.12.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Zapomeňte na SkyWay

Toto je dnešná správu, kde tu vidis informačné embargo?
https://rsw-systems.com/news/SWIC-UAE

Dátum: 10.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Informační embargo platí na vás, drobné investory. Mimochodem, právě ho porušuješ... ale asi věříš dost na anonymitu tohoto fóra, takže tě bude obtížné identifikovat a "ukončit tě", jak se hrozí.

Firma jako taková bude dál publikovat "oficiální" informace, ale jen pro uši svých oveček s vypláchnutým mozkem.

Podstatou věci je, že značka SkyWay začíná být toxická a nikdo soudný s ní nechce mít nic společného. Proto se mění na NEEW a cílem je, aby nebylo jasné historické propojení SkyWay (SWIG) a NEEW.

Dátum: 10.12.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Nedokážeš pochopiť že tie obmedzenia o čom píšeš platia na SWIG a ja píšem o SW capital? To je take ťažké? Takze podľa tvojej logiky embargo je, že firma verejne vydá správy a ja by som nemal niekomu povedať že firma verejne vydala správu? O com ty hovoríš?

Dátum: 10.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

SWIG a SW Capital jsou dvě strany téže mince.

Je možné, že v propleteném impériu skořápkových firem, (pro jednoduchost jim budu říkat souhrnným názvem "SkyWay") dochází k nějakému pnutí a vnitřním sporům, a že SWIG se připravuje na převlečení kabátu a změnu legendy a stínového produktu... zatímco SW Capital zůstane u strunové dopravy a nebude vyžadovat od svých společníků "rádiové ticho".

Ať tak či onak, nic to nemění na tom, že celé SkyWay je podvod. Docela dobře propracovaný a maskovaný velkoryse pojatým krycím "produktem", přiznávám.

Dátum: 10.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

P.S. Zdá se mi, že ta změna jména může mít něco do činění s tímhle:

https://tng-neew.com/en/news/attention-advcash-payment-system-is-temporarily-turned-off

To vypadá, že internetová peněženka a zpracovatel plateb AdvCash dává od SkyWay ruce pryč. A všichni dobře víme, co pro pyramidový podvod znamená, když začnou drhnout platby (výplaty i posílání peněz do firmy).

Dátum: 10.12.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

“Zdá se mi” no to je ale odborný prístup. Je tam asi 20 možnosti ako zaplatiť, medzi tým aj VISA/MC aj SEPA prevod, takze zas si úplne mimo.

Dátum: 10.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

"Nežereš maso, nepoznáš vtip."

To bylo takové pošťouchnutí, víš. Opravdu je tam dalších 20 možností výplat a vkladů? WOW!

A jestli je to odborný přístup? Kdo ví. ;-)
Zkušenost říká, že změny v mechanismu plateb a výplat přicházejí s koncem letu letadel. Ale jestli vypadla jen jedna z 20, tak je to opravdu jen takové malé zaškobrtnutí, které nikoho nevzruší. Však ono se dřív nebo později uvidí zač je toho loket - Ponzi schemata spolehlivě padají i bez této pomoci zpracovatelů plateb. Jde jen o hru o čas, kdy závazky a očekávání budoucích výplat převýší příliv nových peněz a nejde je dál odkládat.

Dátum: 11.12.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Aké “očekávání budoucích výplat” ty idiot? O čom ty píšeš? Ty vymyslíš projekt s ktorým Junickij nemá nič spoločného, a potom začneš sám seba kritizovať čo je to za hlúposť. A robíš to nahlas, si smiešny úplne. Úplne ignorujes faktá, len aby ti neprekážali v tvojich konšpiračných teoriach. “Zdá sa”, “možno”, “asi”, “kdo ví”, prečo nepíšeš k téme, načo sem dávaš svoje úbohé myšlienky ktoré s témou vôbec nesúvisia? Poznáš ty pojmy akciová spoločnosť, akcie, podiely, burza, IPO, alebo len bežný účet poznáš? Kto vyplatí rozdiel medzi nákupnou a predajnou cenou akcie? Kto? Firma? Tak aké “očekávání budoucích výplat” hovoríš?

Jake letadlo? Vies že tu anonymne ohováraš ľudí že spáchaju trestný čin? Si ty normálny? A kde sú orgány činné v trestnom konaní? Kde? Každý je idiot, len ty si mudry lebo máš prístup na internet? Oni sa skrývajú so stovkami zamestnancov, nehnuteľnosťami atd už siedmy rok? Rozmýšľaš ty občas?

Ešte stále si myslíš že je nijake informačné embargo? Nemyslíš si že VISA/MC/SEPA ma prísnejšie pravidla s kým spolupracuje ako ADV CASH? To je len pár blbosti ktoré si sem napísal za týžden, nehovoriac o tom čo bolo pred tým.

Dátum: 11.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Ještě jednou Nicku... investor ti to vysvětlil správně. Tak to zkusím i já, třeba se ti rozsvítí (nebo spíš dojde těm, co ti věří, že si tu jen ohříváš vlastní polívčičku):

SWIG je jeden z kanálů, který Junitskému zajišťuje peníze na provoz jeho pimprlového divadla v Mariině Horce (a samozřejmě z toho má SWIG také nějaký podstatný vývar). Junitskij na oplátku SWIGu dává zdání skutečného a legálního projektu (alespoň na první pohled to tak může vypadat, takže se leckdo nechá napálit).

SWIG láká na dvě věci:
a) očekávané zhodnocení - Ponzi část lákadla
zhodnocení podílů, akcií, nebo jak tomu cáru papíru, co "investoři" dostanou říkat. Takže jde o fakticky investici, byť maskovanou kecy o crowdfundingu a jinými způsoby, jak se vyhnout rámci regulací (které tu nejsou pro srandu králíkům). To samo o sobě je podezřelé. Sám tady mluvíš stovkách procent nárůstu hodnot podílů těch, co vstoupili dřív... prostě je to investice. Lidé vkládají peníze s očekáváním, že se jim vrátí rozmnožené.
Jaké bude skutečné zhodnocení a kdy k němu dojde - ukáže samozřejmě čas. Já tvrdím, že zhodnocení bude záporné. Protože technologie, která má být nositelem toho zhodnocení... je prostě na prd a má jen zanedbatelné komerční použití (pokud vůbec k nějakému komerčnímu nasazení dojde) .


b) Provize za propagaci projektu - pyramidová část lákadla
Lidé mohou dostávat peníze za další přivedené lidi, jako že za propagaci. A pokud vím, tyhle peníze se na rozdíl od "budoucích výnosů" vyplácejí. Samozřejmě, protože firma nemá (a stěží bude mít) nějaký komerční projekt, který by přinášel peníze za její přidanou hodnotu... tyhle peníze jdou z vkladů těch, co do projektu přivedl odměněný "marketér". Protože jiný známý přísun peněz SWIG a Junitskij nemají. Tohle je čisté letadlo.

Povím vám, jak to je a bývá s těmi trestnými činy a trestními oznámeními...:
Dokud letadlo letí, všichni pasažéři jsou spokojení, policie nekoná, protože si a) nikdo nestěžuje b) prokázat tvrzení whistlerblowerů a zakročit proti spletenci firem ze zahraničí a exotických jurisdikcí (Svatá Lucie, Britské panenské ostrovy a Rusko) je příliš mnoho práce.

Pak letadlo padne, investoři jsou překvapení a zjišťují, že ani neví, koho a kde pohnat k zodpovědnosti. Policie zaeviduje nějaká trestní oznámení ale opět neví, jak zakročit (protože Svatá Lucie a Britské panenské ostrovy, Rusko a mnoho práce).

Krom toho - idiotům, co své peníze dobrovolně poslali bůhví komu jen za pohádkové sliby... těm vlastně patří to, že o peníze přišli, no ne? Tak co by za ně měl stát (za peníze daňových poplatníků) ještě tahat horké kaštany z pece. No ne?

Dátum: 12.12.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

:) obidvaja ste trápny a smiešny, raz Vám to dôjde :)

Dátum: 12.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Tohle jsem slyšel už mockrát... ale zatím jsem se vždycky strefil.

Pořád stejný průběh.

Dátum: 18.12.2019

Vložil: Kristina

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

1000 zamestnancov... 80 konstrukcnych kancelarii... 36 budov.. 32 sluzobnych aut... 2 miliony dolarov aktiva.. zakladne imanie spolocnosti je 56 milionov dolarov.. 36 hektarov pozemok v Minsku... v SAE pozemky v hodnote 1 miliardy dolarov... transparentnost projektu, kde ludia vidia vysledky, odviezli sa osobne v jednotlivych prostriedkoch... iba idiot si moze mysliet-napisat ze je to pyramida...

Dátum: 18.12.2019

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Kristína,

Keď je celý ten projekt tak ‘transparentný‘, vedela by si nájsť koľko peňazí kumulatívne do dnešného dňa ľudia Skywayu poslali?

A vedela by si vlastnými slovami zadefinovať, čo si ty predstavuješ pod pojmom pyramídová schéma?

Problém je, že všetky tri kanály, cez ktoré sa da investovať do (darovať peniaze) Skyway, sú ukážkové príklady neskrývanej pyramídovej schémy. ‘Poplatok’ za sprostredkovanie do štruktúry okolo 40 percent je absurdne vysoký. Len si to skús porovnať s normálnymi investíciami, napríklad investíciou do rezidenčnej nehnuteľnosti.
Vedela by si si predstaviť, že by si kupovala byt v hodnote 45000 eur a zaplatila by si 75000 eur, pretože 30000 eur by išlo ako provízia pre realitku? Asi nie, veď už provízia nad 3 percentá sa považuje za predraženú:

nolink://e.dennikn.sk/1613988/realitna-maklerka-provizia-realitke-nad-tri-percenta-je-predrazena-nad-pat-percent-nehorazna/

A teraz si porovnaj pridanú hodnotu, ktorú pri predaji nehnuteľností poskytuje realitná kancelária (počet vykonaných prehliadok na jeden predaj, každá vyžaduje prítomnosť realitného agenta, ďalšie náklady súvisiace so zverejnením inzerátov, telefonickou komunikáciou, vyjednávanie medzi predajcom a kupcom atď). Musíš uznať že je to nákladnejšie ako ‘práca’, ktorú vykoná sprostredkovateľ SW, ktorý akurát namotá ľudí cez internet a pošle im svoj referal link. Nehovoriac o ’práci’ ľudí v pyramídovej štruktúre nad ním, ktorí dostanú peniaze prakticky za nič. Ak by si si sprostredkovateľov SW Capital znázornila ako graf, kde by si každého človeka umiestnila o jednu úroveň pod jeho uplinka (toho človeka, ktorého referal použil keď sa do schémy zapojil), tak by sa ti vytvorila ‘krásna’ pyramídová štruktúra (od toho to má názov pyramídová schéma). Na vrchole tejto štruktúry by si mala preukázaných podvodníkov, ako je napríklad riaditeľ SW Capital Jevgenij Kudriašov (nolink://web.archive.org/web/20131231011452/https://ekudryashov.com/).

Čiže, za oveľa menej práce (v porovnaní s realitkami) berú sprostredkovatelia skyway oveľa viac peňazí (40 percent oproti 2 percentám). A to investícia do nehnuteľností je jednou z objektívne najdrahších investícií (v zmysle nákladov investície). Ak by sme to porovnávali s menej nákladnými formami investície, ako napríklad obchodovaním cez webovú platformu, tak rozdiel v poplatkoch je ešte niekoľkonásobne výraznejší:

nolink://www.lynxbroker.sk/poplatky-za-obchodovanie/

Keď sa nad tým zamyslíš, pripadá ti to v poriadku?

Čo sa týka ‘veľkosti‘ projektu, tak už som ti písal že podobne veľké bolo impérium BMG Invest/Horizont Slovakia tesne pred koncom. A slávny podvodník Madoff mal impérium mnohonásobne väčšie, asi niekoľko desiatok miliárd dolárov. Čiže len to, že je to relatívne veľké neznamená, že to nemôže byť celé podvod. Hold, ľudia tam naposielali hromadu peňazí, tak logicky časť z nich v SW použijú na to, aby im zalepili oči. Chcú predsa, aby schéma fungovala čo najdlhšie a aby peniaze poslali aj ďalší ľudia, no nie?

Dátum: 18.12.2019

Vložil: Kristiina

Titulok: Re:Zapomeňte na SkyWay

1000 zamestnancov... 80 konstrukcnych kancelarii... 36 budov.. 32 sluzobnych aut... 2 miliony dolarov aktiva.. zakladne imanie spolocnosti je 56 milionov dolarov.. 36 hektarov pozemok v Minsku... v SAE pozemky v hodnote 1 miliardy dolarov... transparentnost projektu, kde ludia vidia vysledky, odviezli sa osobne v jednotlivych prostriedkoch... iba idiot si moze mysliet-napisat ze je to pyramida...
...to hovori za vsetko...

Dátum: 20.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Ano Kristiina.

To jsou vaše vyhozené peníze.

Dátum: 20.12.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

Podrobněji...

Kristiina, kam chodíte na tahle čísla? Ale i kdyby to byla pravda - z čeho je to placené?

Napovím: z peněz, co jste tam vy a vám podobní poslali. Protože jiný příjem (než vklady hromady drobných investorů) ze své činnosti SkyWay nemá a (troufám si říct) ani mít nebude.
Jste s tím spokojená? Fajn, váš problém. Jděte se jednou do roka svézt rychlostí do 50 km/h na kilometr dlouhé trati, jestli vás to uspokojí. To je ten vás "výsledek".

Pozadí:
Vývoj technologie od konce 70. let minulého tisíciletí. Ještě pod značkou STU byla (už) v roce 2008 technologie údajně připravená k nasazení a nabízena v Austrálii (tehdy ještě nebylo financování soukromými osobami, o peníze se okrádaly místní samosprávy a stát). Od té doby údajné projekty v Indii, Indonésii, Švýcarsku (San Bernardino), UAE, Litvě... výsledek? 0 km komerčních tratí a 0 realizovaných projektů. Nikdo to nechce.

A k čemu to je, celé to divadlo s EkoTechnoParkem, vývojovými kancelářemi a konstrukčními dílnami? K certifikacím? Asi těžko, když na trati 1 km (v SAE 400 m) nelze z principu dosáhnout slibovaných rychlostí 150 km. Asi těžko se na tom ověří přepravní kapacita 20 000 - 50 000 osob/h, když na té trati jezdí jedna, max. dvě kadibudky pro dvanáct lidí ? A mám za to, že když jedou dvě těsně za sebou, tak jsou prázdné. ;-)
Tak k čemu to je? Je to marketing. Aby se ohromilo pár netechnických tupounů, co do toho dají své peníze a budou doufat v zázrak (který se nestane).

Většina podvodů tohoto typu (pyramida, Ponzi) si vystačí s načančanou webovou stránkou, kde se (slovně) prezentuje, co vše firma dělá nebo hodlá dělat - ale nikdy se to nestane. Tady doopravdy něco vzniklo... ale je to jen nástroj pro marketing. Podvodníci sázejí na to, že se jim peníze vražené do Potěmkinovy vesnice v Maryině Gorce a Sharjah vrátí v podobě delšího letu letadla. Proč každý rok, dva začínat s novým podvodem od nuly, když tady se dá hloupým investorům slibovat odkládané spuštění nějakého adresného projektu 5, 10, možná i 15 let?

Dátum: 21.12.2019

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Zapomeňte na SkyWay

‘Kristiina, kam chodíte na tahle čísla?’

Toto je veľmi dobrá otázka. Údaje, ktoré tu Kristína prezentuje, sú vnútorne rozporné a pravdepodobne ani v Skyway nie sú natoľko padnutý na hlavu, aby tieto údaje (spolu) prezentovali.

Konkrétne ‘2 miliony dolarov aktiva.. zakladne imanie spolocnosti je 56 milionov dolarov... v SAE pozemky v hodnote 1 miliardy dolarov‘ nejdú spolu dokopy. Vysvetlím nižšie.

Aktíva predstavujú všetok hmotný aj nehmotný majetok spoločnosti. Sčítava sa sem všetok peňažný majetok (bežné účty, vklady), hodnota investícií, hodnota budov pozemkov, strojov a podobne. Obvykle by hodnota aktív mala byť spomedzi troch údajov vyššie najvyššia (no u Kristíny je naopak, najnižšia).

Základné imanie spoločnosti (v prípade bežných akciových spoločností) predstavuje celkový vklad akcionárov do spoločnosti. Spoločnosť, ktorá by mala aktíva v hodnote 2 milióny dolárov a základné imanie 56 miliónov dolárov by musela peniaze doslova prejedať (alebo tunelovať v prospech ‘spriatelených‘ osôb).
Údaj o základnom imaní nápadne pripomína údaj o základnom imaní z účtovnej uzávierky, ktorou sa tu Kristína nedávno oháňala (nolink://sw-tech.by/assets/files/shares/audit/audit_report_2018.pdf). Táto účtovná uzávierka sa podľa všetkého týka len bieloruskej jednotky grupy, ktorá zapezpečuje divadielko v Marinej Gorke a ktorej riaditeľom je N. G. Kosareva. Nejde teda o informácie za celú grupu. Výkaz je veľmi strohý, zaujme napríklad prehlásenie v úvode ‘We have audited the attached accounting (financial) statements of SkyWay Technologies Co., consisting of: -accounting balance sheet as of December 31, 2018; - profit and loss statement; - statement of changes in equity; - cash flow statement; - notes to the accounting (financial) statements.‘, pričom posledné tri statementy sa vo zverejnenom výkaze vôbec nenachádzajú (je tam len P&L a balance sheet). V riadku s kódom 410 je základné imanie k 31.12.2018 o veľkosti 95 miliónov bieloruských rubľov, čo je asi 45 miliónov dolárov (USD). Toto číslo mohlo byť v priebehu roku 2019 navýšené na/nad 56 miliónov dolárov, čo by bol údaj ktorý prezentuje Kristína. Zaujme aj riadok 300, podľa ktorého celkové aktíva by mali byť vyše 100 miliónov rubľov, čiže asi 48 miliónov USD. Aktíva celej grupy by mali potom byť logicky aspoň také veľké ako toto číslo. Čo teda hovorí Kristínin údaj o 2 miliónoch dolárov aktív, okrem toho, že Kristína zjavne nerozumie tomu, čo píše?
Údaj o 56 miliónoch dolárov zrejme ale málo hovorí o tom, koľko celkovo peňazí investori poslali na účty Skyway firiem. Akcionármi SkyWay Technologies Co. Totiž nie sú investori samotní (viď riadok 430 v účtovníctve, podľa ktorého počet akcií nie je relevantná položka), ale investorom bude zrejme nejaká materská SkyWay firma (ktorej účtovníctvom sa už SkyWay na Internete nevystatuje).

Najväčším bullshitom je tvrdenie, že SkyWay má v SAE pozemky v hodnote 1 miliardy dolárov. Podľa propagačného webu nolink://skyway.capital/news/new?id=650 mal Skyway si mal Skyway v Sharjah zaobstarať pozemok o rozlohe 28 hektárov (Kristína píše o 36 hektároch). Mokrý sen propagátorov Skyway o tom, že tento pozemok by mal mať hodnotu 1 miliardy dolárov vychádza asi z toho, že cena luxusného bývania v meste Sharjah môže dosahovať aj 2500 dolárov na meter štvorcový (nolink://sharjah.dubizzle.com/property-for-sale/residential/villahouse/2018/2/17/luxury-9-bed-furnished-villa-in-sharjah-fo-12/?tracking_info=%7B%22userPath%22%3A%22LPV_Pos_NR_0%22%7D&funnel_subsection=LPV_Pos_NR_0). Ak by sme touto cenou vynásobili 28 hektárov, tak sa dostaneme na cenu 700 miliónov dolárov (vynásobením 36 hektárov by sme dostali 900 miliónov), čo zaokrúhlene na celé miliardy je spomínaná 1 miliarda dolárov. Bohužiaľ, industriálna zóna má už podstatne menšiu hodnotu (nolink://sharjah.dubizzle.com/property-for-sale/land/2019/8/31/newyork-hot-sharjah-ind-area-13-360-000-sq-12/), okolo 325 dolárov za meter štvorcový. Pri takejto cene by pozemok Skywayu (28 hektárov) mal hodnotu asi 91 miliónov dolárov. No a reálne pozemok Skywayu môže mať ešte výrazne menšiu cenu na meter štvorcový ako industriálna zóna z inzerátu vyššie, čiže hodnota pozemku Skyway v SAE bude asi ešte výrazne menej ako tých 91 miliónov dolárov.

Dátum: 30.10.2019

Vložil: Peter

Titulok: SW

https://podnikanie-financie.slovenskainzercia.sk/ostatne-podnikanie/inzerat/2237829-investovat-do-transportneho-systemu-skyway-ponuka/

Dátum: 31.10.2019

Vložil: skyway

Titulok: Re:SW

na tejto stranke pišu, že peniaze budu vyplacane, až ked sa dosiahne zisk, alebo najneskor do 3 rokoch. Z čoho, ak zisk nebude, dalej je tu uvedene, že sa začali v roku 2019 stavby v Indonezii, Australii, Indii. KDE ?????Same klamstva

Dátum: 26.10.2019

Vložil: Investor

Titulok: Preukázateľný podvodník Kudryashov, CEO SW Capital

Chcel by som autora tohto článku upozorniť na minulosť riaditeľa SW Capital Kudryashova, ktorý v minulosti vytvoril stránku na ktorej propagoval MLM podvody a profitoval z nich:
nolink://web.archive.org/web/20131231011452/https://ekudryashov.com/

Dátum: 27.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Preukázateľný podvodník Kudryashov, CEO SW Capital

Chcel by som upozorniť admina tejto stránky že aj v dnes sa deju veci vo svete https://www.worldometers.info/sk/ a z hľadiska SW je dôležitejšie 26.10.2019, že Emir Šardže Sheikh Dr. Sultan bin Mohamed Al Qasimi vie viac o projekte Skyway ako autor článku pred dvoma rokmi a investor o dianiach v roku 2013 https://www.sharjah24.ae/en/sharjah/208973/Sharjah-Ruler-witnesses-the-experimental-phase-launch-of-SkyWay , https://vimeo.com/369103925 :)

Dátum: 27.10.2019

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Preukázateľný podvodník Kudryashov, CEO SW Capital

Takže preto by mali ľudia dávať peniaze do spoločnosti, ktorú riadi preukázaný MLM podvodník, ktorá samotná je štrukturovaná ako MLM systém so 42% províziami s podsunutou vidinou nereálneho zhodnotrnia investície?
Skyway zákonite časť peňazí používa na stavbu aby ľudia mali pocit, že sa čosi deje a nalievali ďalšie peniaze. Emir osobne asi bude z projektu profitovať, tak to podporuje.

Dátum: 28.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Preukázateľný podvodník Kudryashov, CEO SW Capital

Áno, presne aj kvôli tomu by mali zvážiť využiť posledné mesiace možnosť investovania do tohto projektu. Mali by vychádzať z toho čo sa deje dnes, nie z toho čo píše anonym na fóre o tom, čo bolo pred rokmi. Ešte stále si nedal nijaký dôkaz o tom čo je podľa teba zjavne preukázateľne. Mali by sústrediť na to čo vybudujú z crowdinvesting príspevkov, nie na to, kolko zaplatí SW pre SWC za sprostredkovanie, lebo podiel ľudia nemajú v SWC ale v SW. Keby to tak nerobili, nevedel by si o tom ani ty, ani ja. Úspech tohto projektu a hodnota podielov narastá z toho, že o to je záujem n trhu, že objednajú stovky a tisíce kilometrov trati. A keď Emir Dubaja alebo Emir Šardže sa o to intenzivne zaujímajú (nepotrebujú z toho profitovať, ale ako zodpovedni vodcovia svojich krajín potrebuju riešiť dopravu a pochopili že ine efektívne riešenie neexistuje), keď pridelia pozemky v hodnote niekoľko stomiliónov dolárov na prezentáciu technologie, tak to je veľmi dôležitá informácia pre rozmyslajuceho človeka ktorý pozerá dopredu a nemá zaseknutý mozog v minulosti ako ty. Hlavne že o rok bude EXPO v Emiratoch a prídu tam milióny ľudí z celého sveta, co bude pre SW obrovská reklama. Pred troma rokmi žiadne také informácie neboli, a riziko dnes už je neporovnateľne nižšia ako v 2016, odkedy vypisuješ. Preto je táto správa neporovnateľne dôležitejšia ako tvoj názor, ktorý nemá žiadny vplyv na úspech projektu.

Dátum: 28.10.2019

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Preukázateľný podvodník Kudryashov, CEO SW Capital

Píšeš nezmysly ktoré sú odveci. Pozemok nebol zdarma pridelený, ale bol kúpený za peniaze naivných ľudí čo zverili skyway svoje úspory. Ale aspoň si sa úplne odkryl ako mentálne alebo morálne zaostalý človek. Dôkaz o tom, že riaditeľ Skyway Capital je preukázateľný podvodník, som dal úplne jasný, <nolink://web.archive.org/web/20131104081151/https://www.ekudryashov.com/kuda-vlozhit-dengi/>, to že ty nevieš čítať / použiť google translate, za to ja nemôžem. Skúsil si si na stránke rozbaliť odkaz kam investovať podľa pána Kudriašova? Skúsil si si vygoogliť čo to bol Makro kapitál na ktorom pán Kudriašov, riaditeľ Skyway Capital, zarábal?
nolink://behindmlm.com/companies/macros-capital-diamonds-and-investment-returns/
Skúsil si si vygoogliť čo to bol MMCIS na ktorom pán Kudriašov, riaditeľ SkyWay Capital, zarábal?
nolink://www.google.com/amp/s/www.leaprate.com/news/forex-mmcis-goes-out-of-business-leaving-50000-clients-high-and-dry/%3famp
Skúsil si si vygoogliť niektorý z ďalších MLM podvodov na ktorých zarábal pán Kudriašov peniaze?
Ty teraz hovoríš ľuďom, aby zverili peniaze tomu istému pánovi Kudriašovi? Človeku, ktorý už opakovane pripravil ľudí o peniaze v podobných projektoch? Hovorí ti niečo spojenie "urobiť capa záhradníkom"? Nehanbíš sa večer pozrieť do zrkadla? Od vzniku tohto článku sa nič neudialo a ani sa udiať nemohlo, keďže je to celé od základov budované ako podvod, a nielen kvôli osobe pána Kudriašova. Autor článku to pekne zhrnul zakončením:

"Aká teda bola hlavná výhrada v roku 2002? Že nepostavil ani jeden kilometer trate. A aký je dnešný stav? Polygón, výstavy, politici a 0 km tratí."

Dátum: 29.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Preukázateľný podvodník Kudryashov, CEO SW Capital

Super že ty píšeš k veci :). Pozemky v SAE neboli nakúpené ale pridelené. Keby si vypočul prejav Junickeho na Ekofeste 2018 (!) bolo by to jasne aj pre teba, aj keď pre teba je to príliš čerstvà správa. Radšej ignoruješ faktá aby neprekážali v tvojich konšpiračných teoriach. A keby za peniaze naivných ľudí by kúpil pre firmu pozemky v SAE, tak to je dôkaz o tom že robia podvod? To je čo za logiku?

Nevyguglil som čo robil Kudriasov pred šiestimi rokmi, lebo mne je to úplne jedno. Vyguglil som ale stovky iných veci, hlavne som vypočul toho, do koho som investoval. Investoval som CEZ a nie DO SW capitalu. Mám certifikáty s podpisom Junickeho, zabezpečil to SWC, takisto ako každému ktorí cez nich podporili vznik tejto technológie. Keď kvôli Kudriašovi nemáš podiely SW, robil si chybu. To je tá istá chyba, keď ja ti nie som sympaticky, neinvestujes do projektu ktorú odporúčam, pričom nemám s tým nič spoločného. Ta istá chyba keby som v drahom obleku ponúkal hovno, a kúpiš to. Kľudne by si ho mohol obísť, a investovať cez SWIG alebo RSW.

Nechám na teba aby si písal o minulosti, mna to nezaujíma, stačí sledovať čo sa deje v súčastnosti, a z toho predpokladať čo sa udeje v budúcnosti. Preukázateľné je návšteva napríklad Šejka a ostatných, to má váhu. V dôležitých správach ktoré majú vplyv na hodnotu podielov SW sa o Kudriasovi nehovori, lebo to s tým vôbec nesúvisí.
https://skyway.capital/news/new?id=633

Dátum: 28.08.2019

Vložil: Kristina

Titulok: zamyslite sa

1000 zamestnancov... 80 konstrukcnych kancelarii... 36 budov.. 32 sluzobnych aut... 2 miliony dolarov aktiva.. zakladne imanie spolocnosti je 56 milionov dolarov.. 36 hektarov pozemok v Minsku... v SAE pozemky v hodnote 1 miliardy dolarov... transparentnost projektu, kde ludia vidia vysledky, odviezli sa osobne v jednotlivych prostriedkoch... iba idiot si moze mysliet-napisat ze je to pyramida...

Dátum: 28.08.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:zamyslite sa

Lajk :)

Dátum: 28.08.2019

Vložil: Investor

Titulok: Re:zamyslite sa

Aplikuj svoju "logiku" na pripady ako Madoffove hedgeove fondy alebo BMG invest a vyjde ti, ze iba idioti si mohli mysliet, ze to su podvody.

BTW necitala si vcera, ze ti, co uverili BMG investu, dostali naspat len 1.8% vkladov. Stavil som sa, ze v Skyway-i skoncite este horsie ;-)

nolink://cynickaobluda.dennikn.sk/2019/08/test-naroda-ukonceny.html?m=1

Dátum: 28.08.2019

Vložil: Kristina

Titulok: Re:Re:zamyslite sa

pleties hrusky s jablkami... do BMG investu , nikto z investorov nevidel...SW je transparentny...
SW je nutny evolucny krok, inak by sa o 20rokov celkom doprava zastavila v zapchach...
...co ine ako SW mozes postavit, uz vo vybudovanom meste, infrastrukturu nezmenis, elektricky tam nedas lebo nie je kde...dalsie cesty, nie...lebo su tam uz budovy... jedine dopravu na druhej urovni a to je SW...

BTW-pises, ze ako odskodne dostali 1,8% vkladov... toto je debilny stat, ked im nieco vratil z nasich dani...!!!

Dátum: 28.08.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:zamyslite sa

Prajem Ti veľa vydrží Kristína, bude to dlha cesta keď to treba začať od BMG :) Ak Ti môžem radiť spitaj sa ho prečo mu nenapadlo Google, YouTube, Amazon, Facebook, iPhone, bitcoin, uber, Ethereum, Tesla, Booking, alibaba,.. to sú všetko pojmy ktoré v čase BMG neexistovali, a boli to výborné investície...

Dátum: 28.08.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

(odškodnenie nedostanú od štátu ale z konkurzu majetku)

Dátum: 28.08.2019

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

A ktorý z týchto pojmov sa financoval prostredníctvom pyramídovej štruktúry a šíril o sebe hromadu nezmyslov, aby namotal takých chamtivcov alo ste vy? ;-)

Dátum: 29.08.2019

Vložil: Kristina

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

asi si spravne nepochopil pojem "pyramida", skus si to nastudovat...
SW, ma financovanie formou crowdinvesting , co je pre teba taktiez zjavne neznamy pojem... je to moderne a dnes uz bezne financovanie StartUpov v celom svete... iba ako "ilustracia": https://siliconcanals.com/news/startups/10-best-european-crowdfunding-platforms-to-consider-for-fundraising-in-2019/

...kde externe firmy, robia marketing a zhanaju pre Holding SW, financie...nakolko pre kazdy StartUp je reklama priliz draha a financne prostriedky potrebuju narozvoj Holdingu... je normalne a prijatelne, ze dostava kazdy clovek, ktory privedie noveho investora 15% z jeho investicii, je to motivujuce propagovat firmu a hladat dalsich investorov a je to hlavne ovela lacnejsie, ako platit reklamu v mediach ci na nete...
... a ako som uz napisala...SW s BMG nemozes porovnavat, je to ako ohen a voda... BMG boli iba sluby a papiere, investori nic nevideli, nevedeli, nemali moznost sa dozvediet... v SW mas vsetko transparentne, na vlastne oci mozes vidiet, mozes sa dotknut, mozes sa odviest...dopravne prostriedky, budovy, pokrok a stavbu v SAE, EcoTechnopark v Minsku... vsetko je hmotne a skutocne...vsetko je funkcne, ludia v kancelariach, alebo vo vyrobe...majitel SW p.Junitsky sa neskryva, prave naopak na vsetky otazky odpoveda, vysvetluje aj to ako funguje jeho technologia...... a ak chces, tu mas financnu spravu-audit za rok 2018: https://sw-tech.by/assets/files/shares/audit/audit_report_2018.pdf
...co z toho mohol "BMG" preukazat??? "ty pyramida", zapoj mozog, oci, a fakty... nie keci a prazdne slova...

Dátum: 21.09.2019

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

to už ani nie j e pyramida, všetky peniaze su niekde na Bahamach, alebo Belize , nikto už nič neuvidi a ani sa nikdy neprevezieme na SW. Tento technicky nezmysel sa nikdy nepostavi. Ano, vysuta draha na riadnej konštrukcii je realna, ale spotrebuje 10 x viac železa ako železnica, Aj SW potrebuje prekonať vysoke kopce a bude musieť stavať tunely, aj mosty/ alebo aspon stlpy v riekach/,Ak chce bxť SW rentabilna, nemože voziť ludi po 4 alebo 8 , ale minimalne 80-100 a to už je poriadny vagon o hmotnosti aj 50 ton, a som zvedavy, ako to unesie vaša "struna"

Dátum: 28.10.2019

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Skúsila si si aj pozrieť tú finančnú správu detailne? Hovoria ti niečo IFRS štandardy? Je pekné, že toto účtovníctvo je v súlade s minimálnymi bieloruskými normami, ale spoločnosť ktorá plánuje IPO by mala spĺnať IFRS štandardy minimálne niekoľko rokov pred IPO. A od toho to má na míle ďaleko.
Kde v účtovníctve nájdem koľko ordinary shares spoločnosť vydala?
Kde v účtovníctve nájdem Statement of cashflows?
Kde nájdem Statement of changes in equity?
Share capital podľa za posledný rok dosť narástol, odkiaľ pochádza tá zmena?
Celé toto účtovníctvo je len formálne a vôbec nič nedokazuje o serióznosti SW. Skús si ho porovnať s typickým účtovníctvom, napr.
nolink://s2.q4cdn.com/470004039/files/doc_financials/2018/q4/10-K-2018-(As-Filed).pdf
Alebo ak chceš menšiu slovenskú neverejnú akciovú spoločnosť veľkosti SW, tak
nolink://www.slovmag.sk/doc/vs_2017_web.pdf
Podobne ako SkyWay, aj BMG, jeho matka Horizont a dcérske spoločnosti mali v čase niekoľkoročnej existencie účtovníctvo "v poriadku" v súlade so slovenskými zákonmi, na nedostatky sa prišlo až keď to celé padlo:
nolink://dennik.hnonline.sk/slovensko/24054-nedostatky-v-uctovnictve-horizontu

Dátum: 28.08.2019

Vložil: Žaluď

Titulok: Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

No ty k***t ty tu asi nikdy neprestaneš vypisovať k*****y, že?
Kúpil si nejakú z tých akcií? Veľkú p**u, len tu tento podvod propaguješ ty ......!!!

EDIT ADMINA: trošku kroť vášne, nabudúce zmažem celý príspevok.

Dátum: 29.08.2019

Vložil: Kristina

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

...pocuj a ty tu o com tocis??!:-) ty si iba plytky, prosty az sprosty clovek...:-) od teba som tu necitala jediny normalny argument, alebo myslienku iba vulgarizmy... skus menej pit a zacni premyslat nad svojimi prispevkami... ved nadavky a opllzle slova, nikomu nic nedaju...cii?:-) snad iba tebe, ako odreagovanie sa od tvoje flustracie...

Dátum: 29.08.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Admin Juraj, niekto ti hackol stránku a napísal na úvodnú stránku do pravidiel že nebudú žiadne vulgárne komentáre. Keď už si tak profesionálne odhalil pyramídu Skyway, poznáš aj zákony o povinnostiach prevádzkovateľov webstránok?

Dátum: 03.09.2019

Vložil: Admin

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Robím čo sa dá, ale nedá sa kontrolovať diskusia v 300 článkoch každý deň.

Dátum: 30.08.2019

Vložil: sydney

Titulok: Re:zamyslite sa

medzi Činou a Ruskom buduju lanovku pre spojenie 2 miest, Prečo nie SkyWay ?prečo sa už nevozime po 40 rokoch vyvoja ? čina pred 40 rokmi bola rozvojova krajina a teraz maju vybudovanu špičkovu dopravu, či už dialniice, železnice, lietaju d vsmiru a Junitky stale len projektuje ????????????????????Ak zomrie ma nasledovnika, čo bude dalšich 40 rokov projektova ť ??

Dátum: 07.09.2019

Vložil: Kristina

Titulok: Re:Re:zamyslite sa

...opytam sa ta inak, kazdy den sa vyrobi tisice Mercedesov...preco kazdy clovek si nekupi Mercedesa??! ...ked sme pri autach, Mercedes naprojektuje novy model, zavedie do vyroby...vyraba a nasledne predava... tento proces trva cca5rokov... ale! Mercedes nemusi riesit, pozemky, cesty, krizovatky, cerpacie stanice, parkoviska, , semafor... vyrobi iba auto... SW, riesi vsetko... btw, 40 rokov-nonemas pravdu, to boli iba projekty, zacalo sa budovat az v 2015...

Dátum: 07.09.2019

Vložil: Sydnex

Titulok: Re:Re:Re:zamyslite sa

a čo už vyriešil ?ake križovatky, pozemky ? ved sW nebude investorom , či ano ? bude dodavatelom a ten pozemky nerieši.ak si nejaky štat, ako investor objedna SW, tak musi mať prpravene pozemky. Alebo všetko od pripravy až po kolaudaciu urobi SW ?a kedy to už bude ? prejde rok 2019 aj 2020 a dalšie. Už v roku 2017 mal isť SW na burzu, Kde su všetky peniaze drobnych investorov ??? A to nehovorim o tom , že SW je technicky nezmysel, každy kto je trochu technicky zdatny, to už pochopil, len nie ti, čo čakaju na to, že im , až to praskne, niečo z toho velkeho balika kvapne

Dátum: 28.09.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:zamyslite sa

kto sa kedy odviezol ? ved v Minsku už ten park neekzistuje, už zarasta burinou. Tie vagoniky z plastu važiace niekolko kg, akože mali odviezť ludi ? už prestante pisat bludy, kamarat tam dal 20 000 USD ,už ich neuvidi, bol fanatik ore SW, ale už sa zmieruje s tym, že nič neuvidi

Dátum: 28.09.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:zamyslite sa

Váš kamarát má neporovnateľne viac rozumu, inteligencie, vedomosti, šťastia, zbytočne sa znížite presvedčiť sám seba, že viete o SW niečo.

Dátum: 01.10.2019

Vložil: Sydnex

Titulok: Re:Re:Re:zamyslite sa

Kamarat nema viac rozumu, prisť o 20 000 ,to je rozumne ? Kto mu tie peniaze vráti a z čoho ? Ved aj ked sa vybuduje nejaka draha v nejakom štáte, kto to bude financovať vystavbu objednávatel, aleb SW. Ak objednávatel, tak ju bude aj prevádzkovať a ak budu zisky/ čo sa nemusi stať, možno to bude potrebne dotovať, ako železnice , aj letecke spoločnosti /tak ešte budu prispievať pre vkladatelov do SW ? SW stavbu vybuduje, odovzda s bežnym ziskom pri stavbach 20-30 % a z toho ma vyplácať niekolko sto tisic investorov ? A ak by aj SW postavil a prevadzkoval, z cestovneho / lebo to bude jediny prijem / sa vyplatia take obrovske dividendy, že moj kamarat za 20 000 dostane 200 000 ?

Dátum: 01.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Ste neskutočne ďaleko od podstatu vecí, predsa tu mesiace vypisujete blbosti a potom sám tomu chcete uveriť. Kto prisľúbil kamarátovi že mu vráti peniaze naspäť? Je spoluzakladateľom, jeho peniaze su v betóne, vo vyplatoch, atď, a dostal podiel v spoločnosti za to. Poznáte pojem trhová kapitalizácia? Z čoho má Facebook trhovú kapitalizáciu 500 miliárd USD? Ako sa to prejaví v likvidnej cene akcií na burze? Ako sa k tým akciám dostali zakladatelia medzi 2004-2012 pred IPO? Dividendy sú niečo úplne iné, ako sa trhová hodnota podielov vášho kamaráta priblíži k nominálnej. Vtedy vám to bude veľmi, ale veľmi bolieť.
Keď už japonská hrdosť dokáže uznať technológiu SW, mali by ste prestať veriť vašim vedomostiam, ktoré pred 30 rokmi naprojektovali železničnú trať.
https://skyway.capital/news/new?id=599

Dátum: 01.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Mali by ste sa tešiť že Junickij dal šancu AJ (!!!,) bežným ľuďom možnosť sa dostať k podielom pred IPO. Nepochopim ľudí, ktorí nedokážu riskovať 70 centov denne, namiesto toho dokážu roky vypisovať blbosti. Asi vám poviem novinku že investícia do startupov pred IPO je bežná záležitosť, len sa tam väčšinou nedostanete sumou pod storitisic usd. Neveríte že? Predstavte si, v USA je zákon, že pred IPO môžete investovať, len ak Vás ročný príjem je nad 200.000 usd, a máte majetok v hodnote 1.000.000 usd okrem bývania. A podla vás je kamarat blbý. Nie je. Kľudne to preverte hocikde keď napíšete do Google ™before Ipo™
https://preiposwap.com/

Dátum: 06.10.2019

Vložil: Sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

tak kedy bude postavena prva trať ??? Prečo, ked sw je tak genialne, medzi Ruskom a činou sa buduje lanovka na medzihraničnu dopravu a nie SW ? Z čoho budu take vysoke dividendy ? Duševna hodnota SW je vraj 400 mld dolárov ? /som niekde čital/možete s nou obchodovať medzi sebou a všetci zbohatnete, držim palce, Kedy sa budu dať tie akcie,/ čo ma moj kamarat za 20 000 USD /predať ?a za kolko ??

Dátum: 06.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Neviem kedy bude postavená prvá trať, dôležité je ze bude. Neviem o akom projekte hovoríte v Číne, spitajte sa ich ci je logickejsie premávať s lanovkou s rýchlosťou do 30 km/h.
Tu máte podrobnejšie rozdiely
https://skyway.capital/news/new?id=577
Alebo tu
https://skyway.capital/news/new?id=593

Budu vo svete naďalej stavať cesty, železnice, vyrábať auta, lietadlá, pre SW stačí 50% trhu. Dividendy budú zo zisku spoločnosti. Neda sa medzi sebou obchodovať, na burze budú kupovať tí, ktorým nezostane z počtu ktoré je vyčlenené pred IPO zakladateľom. O tom ani nehovorím ze veľké investičné fondy pred IPO nakupovať nemôžu. Aj vy raz nakúpite,. Váš kamarát môže predať akcie na burze keď sa reálna hodnota akcií priblíži k nominálnej, následne sa uskutoční IPO, a môže svoje akcie potom predať na verejnej burze. To ási srandujete keď sa spitajte na budúcu cenu hocijakej akcie za 2-3 roky. Váš kamarát má podiely v nominálnej hodnote určite za viac ako milión usd, pre neho to jedno nie je. Pre vás je to jedno, z tohto vy profitovať nebudete, asi mate veľa lepších možnosti, ale môžete byť istý, váš názor nemá žiadny vplyv na vyvoj SW.

Dátum: 08.10.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

a z čoho vlastne budu dividendy ? z čoho zisky ? z prevadzky ? možno ani SW nebude nikdy postaveny, a vkladatelia budu obchodovať len medzi sebou budu si navzajom kupovať a predavať,???Najlepšie by bolo ak by SW putoval ako lunaperk, potom by zarobil

Dátum: 08.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Radšej píšte o tom co sa udeje nabudúce v seriáli Horna Dolná, to je vám určite bližšie, a je to aspoň vážna, dôležitá téma, s veľkým vplyvom na Váš život.

Dátum: 08.10.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

kedy ste mali isť na burzu ? v roku 2017, potom 18,19,20 a teraz z dnešneho pohľadu kedy je to realne ? 2030 ? čo tomu bráni ? prečo sa to szále odkladá ? ked je to take genialne ?

Dátum: 09.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

A kto väm niečo take povedal že IPO by mal byt v roku 2017? Junickij určite nie. V 2017 bol ešte diskont cca 200, takze za 1 dolár crowdinvesting príspevku ste dostali až 200 podielov v nominálnej hodnote 1 USD, takze ste jeden získali za 0,005 USD. To je reálna hodnota, bolo by reálne v tom čase dať na burzu za 1 USD len preto, aby uspokojil tých ktorí nemajú podiely SW? Aj tak by to kleslo na pár centov, komu by to bolo dobre? Načo by to robili? Kapitalizácia ešte nepokrýva reálnu hodnotu 1 USD za jednu akciu. Ponúkajú čerstvo vysadené orechové stromčeky, a neustále sa spitate kedy už to bude mat orechy. Toto nie je bežný účet, svet investícii je takáto, ti ktorí nevedia rozmýšľať v horizonte minimálne 3-5 rokov, musia zabudnúť nie len na SW, ale aj na startupy a akcie vôbec. Diskont je ešte stále “len” okolo 1:40, takze jeden podiel v nominálnej hodnote 1 USD je ohodnotená na 0,025, teraz ešte IPO určite nebude, len keď reálna hodnota k nominálnej hodnote bude 1:1.
Takze keď vás kamarát investoval v obdobi keď bol diskont 200, teraz za 2 roky reálna hodnota jeho investície je cca o 500% vyššia, nakoľko vy by ste teraz mali zaplatiť o 500% viac, aby ste získali take množstvo podielov ako ma on. To je dôležité, aj keď silu exponenciálneho nárastu uvidí neskôr, cca o 2 roky. Ale keď investoval 20.000, tak riziko nie je to či má alebo nemá nijakú investíciu, ale to, že sa mu zasadne zmení život. Preto robíte chybu s tými vašimi otázkami dokola.

Dátum: 09.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Viete kedy bude IPO? Keď to začína byt pre väčšinu ľudí zaujímavé! To už bude moment keď správu prevezmú mainstream média: budú vidieť rýchlosť 500 km/h a naviacerych miestach bude zahájenä výstavbu trati. To je ten moment, čo je normálne, ale vtedy už nebudete mat šancu dostať sa k podielom v nominálnej hodnote 1 USD za 0,025 ako teraz. A keď masa ľudí začne nakupovať, to je aj garancia na to že cena bude nad 1 USD za akciu. Vtedy už Vám aj taxikár povie že ma pre vás dobrú investíciu, ja už budem (časť) mojich podielov predávať. Aj taxikár urobí dobrý obchod, lebo v našom živote nebude moment keď sa neoplatí investovať do tejto technologie, ale to že kedy pochopíte o čom je táto technológia, to vôbec nie je jedno.

Dátum: 09.10.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

to su bludy, to že sa niekde postavi, ak vobec, trať SW sposobi, že vyletia akcie ? Sam tomu neverite, veria tomu len ti, čo su v pyramide hore . Odkial sa naberie taka vysoka hodnota akcii ? A všetci, čo včas nvestovali, budu mať 40 a viac nasobky ? Ešte nikdy žiadna lanvka, alebo vysuta drha, nezarobila na viac ako prevádzku, trochu aj na platy manažerov a nie, pre 100 000 Iinvestorov. Kto vie, kde su všetky peniaze teraz ? v akom danovom raji ?

Dátum: 09.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Ja píšem bludy, a vy múdrosti: peniaze sú v daňovom raji. Odkedy je Marina Gorka daňový raj? Ak sú peniaze v daňovom raji, z čoho bol postavený ekotechnopark na 36 hektároch? Z čoho boli nakúpené budovy, stroje, postavené výrobne haly v Minsku, vyplatených tisíc inzienrov mesačne, z čoho sa stavia v Emiratoch? Základne imanie 56 miliónov dolárov. Projekt beží už šiesty rok. Z čoho? Z čoho? Z čoho? Vedeli by ste už raz odpovedať bez päť otáznikov?

Dátum: 09.10.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

musia niečo stavať, ukazovať, inak by neprilakali dalši milion investorov, stavaju to z penazi tych, ktori veria, že zbohatnu . doteraz preinvestovane peniaze sa už nevrátia a ani dalšie, A že SW pokryje 50 % dopravy na zemi ? tomu asi neveri ani Yunitsky . až raz pojdete na burzu, čo vyženie akcie do závratných výšok? duševne vlastnictvo SW ? da sa to vobec ohodnotit?

Dátum: 09.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Nepodporte. Neinvestujte. Neprofitujte. Podporte auta, lietadlá, lanovky, to je budúcnosť, tak nám treba. Buďte v kľude. Už  všetko bolo postavené. Vývoj sa zastavil. Lunapark je zarastený. Ste múdry.

Aj keď rozmýšľate ako väčšina ludi, je šanca aj bez vás. Väčšina vie len nasledovať, nikdy neuvideli fantáziu v inováciách predčasne.
Toto video pozrelo 44 miliónov ľudí, pre nich takto by malo vyzerať doprava budúcnosti, to je predstava väčšiny.
https://youtu.be/wPBAemjWkOc
A keď Junickij povie ze má optimálnu, efektívnu a bezpečnú dopravu, tak je blbý, aj tí ktorí ho v tom podporia. Hm.

Nechám to na vás, ja už o tom nepotrebujem diskutovať, ja som už tri roky rozhodnutý.

Dátum: 10.10.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

cely SW je technicky nezmysel,tak ako je navrhnuty.može fungovať, ako už vysute drahy funguju /Wuperthal/ ale to su tisicky ton železa, taka predpata struna je nezmysel po statickej aj dynamickej stránke.Preto tvrdim,že nebudu take vynosy, ako očakavate.Maximalne budu sa vziť 4 pasažieri a potom kapacita nebude konkurovať ani autobusom,Ak chcete zavesiť jednu supravu pre 100 osob, tak nie na strunu. Je jasne , že ti čo ste t am dali eura, pišete rovnako, ani inač nemožete , musite tomu veriť. že zbohatnete, Ved mate každu chvilu porady , webinare, neviem, čo sa da preberať na takyh poradach. Mam peniaze v banke, ale ešte ma na žiadny webinar nevolali. Predsa ja nemožem riešiť, ako banka funguje

Dátum: 10.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Ten technicky nezmysel je už dlhe mesiace certifikovaný ministerstvom najväčšieho štátu sveta a pred dvoma mesiacmi na ňom previezlo 500O ľudí z roznych štátov. Takze Junickij podľa vás nechal to na šťastie že sa to nezrúti, lebo keby sa tam niečo stalo, už by sedeli v base a boli by z toho plne médiá. Napríklad Siemens pozval novinárov na skúšobnú jazdu s Maglevom, zahynulo tam 27 ľudí. Samozrejme ani to Vám nestačí aby ste porozmýšľali o tom, že pochopenie tohto projektu jed nad rámec vašej inteligencie a znalosti.

Nechápem čo je na tom novinkou, že niekto nakúpi cenný papier, a po čase to predá drahšie. Kvôli tomu nemusíte chodiť na žiadne porady, ani čítanie správ nie je podmienkou.

Dátum: 10.10.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

ale ak niekto kupi cenny papier SW,preda drahšie ? čim bude ta cena podložená,čo vyženie cenu akcii SW tak vyskoko ? ked najbližšich 10 rokov ešte nebude nič postavene, možno jedna trať ? to že sa previezlo 5000 Ludi, je o tom nejaky dokument ? pošlite mi ho , za aku dobu to bolo tych 5000 ?

Dátum: 10.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Žiadna garancia pri kúpe cenných nie je ze to predáte drahšie, ale nikto ich nekúpi preto aby ich predal lacnejšie. Burza neurčuje súčasnú hodnotu spoločnosti, ale snaží uhádnuť jeho potenciál, že aku bude mať hodnotu o 3-5 rokov. Keď viac ludi nakupuje, cena pôjde hore, keď predá, cena pôjde dole. Na toto majú vplyv štvrťročné hlásenie výsledkov spoločnosti (po IPO). Dajte si otázku čo dáva hodnotu bitcoinu, či 8.000 usd za jedno je malo alebo veľa. Vplyv na cenu majú tí ktorí to vlastnia, nie ti ktorí pozerajú z vonka co sa deje.
17.augusta sa zúčastnilo 5000 ľudí na Ekofeste za deň, každý mal možnosť sa previesť. Aj vy by ste sa mohli presvedčiť ci je to technicky nezmysel bez ohľadom na to ci mate podiely, vyšlo by vám to oveľa lacnejšie ako uveriť príspevkom od neznámych "odborníkov" na fórach.
https://vimeo.com/360228953

Dátum: 11.10.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

tak kedy už bude vybudovana prva trať ?to by ste už mali vedieť nejaky termin z tych webinarov, na čo sa ešte čaka ? Aj v Bratislave sa malo stavať metro, aj začali pred cca 35 rokmi, ten 100m usek mohli dokončiť a voziť tam ludi a ukazovať, ako by to vyzeralo, keby sa to postavilo. Keby ste sa zbierali na metro ako na sw, to by bolo realnejšie a aj by ste niečo zarobili

Dátum: 11.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Tak spustite zbierku na 100 metrový metro usek v Bratislave, pre SW to prioritou určite nie je.

Dátum: 12.10.2019

Vložil: juraj s.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

sledujem tu debaty, ale važne ma zaujima, z čoho budu vysoke zisky investorov do SW ? len z toho, že si budu medzi sebou kupovať a predavať akcie ? alebo z prevadzky SW ? Z čoho ? Aj by som investoval,ak dam 1000 Eur, kolkonásobne sa mi to zhodnoti ? a za aku dobu ?

Dátum: 13.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Za podporu projektu s 1000 usd mate teraz možnosť získať 34000 podielov v nominálnej hodnote 1USD. Obchodovanie medzi sebou nir je, po ukončení 15 etapy rozvoja bude mať pripadne obchodovanie význam, vtedy už nebude možné získať podiely priamo od spoločnosti. Riziko (diskont 34 pri tomto programe) postupne klesá, keď bude reálna k nominálnej v hodnote 1:1, uskutoční sa IPO, a akcie budu verejne obchodovatelné na burze. Ak všetko pôjde podľa plánov môžete sa potom rozhodnúť ci to predáte nad 1 usd za kus, alebo beriete ročne dividendy. Počítajte v horizonte 3-5 rokov, ale presný cas vám nikto nepovie. Zisky budú z výstavby cieľových projektov (trasy, súpravy a všetko co stým súvisí) a v niektorých projektoch môže zostať SW aj do určitého percenta spolumajiteľom cieľového projektu, v tom prípade budú zisky aj z prevádzkovania.
Toto sú najčerstvejšie informácie od najkompetentného človeka zatiaľ po rusky, od dva dni to bude aj na Vimeo kanály so sk titulkami
https://youtu.be/P-uoiNujG7s

Dátum: 14.10.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

vy tu slubujete 3400 % zisku, za 1000 USD 34 000 ??? Ti čo slubovali / Drukos, BMG ,..../ 40 % vynosy, skrachovali.Krachuju letecke spoločnosti zabehané,železnice bojujú so stratami,za dialnice sa plati, ale aj tak niet dosť penazi na udžbu a SW s vagonikmi pre 4 cestujúcich, / lebo vagon pre 100 cestujucich už nemože byť zaveseny na strune,ale na riadnej ocelovej mohutnej konštrukcii a to už nebude lacné /prinesie obrovské zisky ?????????????Ja tipujem, že tie zbierky sa na SW do roka a do dňa skončia a zmiznu aj vyzbierané peniaze

Dátum: 14.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

To ze viete spočítať percenta, je málo na tento projekt. Ano, je to 3400% keď to získa  za 3 centy a predal by za 1 usd. Ale kde ste videli niečo také v com  som písal ze "slubovanie zisku"? Mate vy aspoň nijaké základné znalosti o tom co je akciová spoločnosť, akcie, burza, IPO, obdobie pred IPO? Lebo tu stále píšete o nebankovkách, bankách, dlhopisoch, ale nič také co súvisí s ponukou SW. Keď to neviete predstaviť, predstavte si horší scenár. O tri roky sa uskutoční IPO (toto som písal ja, nie firma) s cenou 1usd, a klesne cena o 85% (!!!) co je uplna katastrofa. Samozrejme to tam nemusí zostať, ale dotyčný nepočká a predá akcie za 15 centov. Katastrofa ze? 500% zisku za tri roky! A kto je blbý, ja, váš kamarat, Juraj,s a desaťtisíce ludi ktorí do toho investovali, alebo vy ktorý tu roky vypisuje bez nula znalosti, a čaká že ho zavolajú z banky: poďte na poradu, naučíme vás co robiť z peniazmi, lebo odteraz budeme chrániť vaše záujmy, a nie záujmy našich akcionárov. Super, cakajte. Z vašej tisícky koľko bude za 3 roky, 1037? To van určite vyrieši život. A ešte nehovorím aký bol diskont keď ste začali vypisovať.

A teraz si predstavte 25 ročného cloveka, ktorý má pred sebou výber, zobrať hypotéku na 30 rokov, alebo z dvoch tisíc vyriesit za pár rokov základnú (a väčšinou jedinú) investiciu vo svojom živote. A mal by uveriť vám, aj keď je my uplne jasné ze investícia pred IPO do startupov je najväčšie možné riziko. S najväčšou možnosťou zisku, lebo riziko neznamená stratu.

Písať s clovekom o tejto technológii ktorý napíše koncom 2019 ze je to technicky nezmysel je zbytočné. Ale keď ste už taký expert zo statiky, prezradím ze nikto nič také nepovedal, ze keď trasa je navrhnutá na hmotnosť stvormiestneho modulu, tak to znesue kabínu zo 100 ludmi. Preto je tam v ETP postavených 5 druhov trať na rôzne hmotnosti a rýchlosti. A prezradím vám ešte jedno, jedna sa len o vzdialenosť medzi dvoch modulov, aby neboli bližšie od seba ako dve podporné stĺpy. Takže keď vám modul zo 100 ludmi prejde každých päť minút, keď stvormiestne moduly prejdú za sebou za 5 sekúnd, tak vám za 5 minút prevezme 300 ludi. Aj v noci o tretej dokáže byť v prevádzke keď prejdú za 5 minút traja. A máte oveľa lacnejšie vybudovanú trasu, lacnejšie moduly, neporovnateľne menšie prevádzkové náklady, oveľa väčší komfort, inú logistiku, nemáte cestovný poriadok atď. To isté platí aj pri rýchlostných moduloch v porovnaní s lietadlami, rýchlovlakmi, o ekológii už nehovoriac. Keď potrebujete previezť za hodinu až 8500 ludi ako pri prvom projekte v Dubaji od centra mesta do Business centra 15km, tak samozrejme nebudu stačiť (len) stvormiestne moduly, a treba postaviť trať s vyššou nosnosťou, nie vy ste prvý ktoremu to došlo. Asi v RTA v Dubaji vedia viac o doprave ako vy v kresle.

Predtým keď niekto berie vážne vás typ ze co bude o rok, mal by prečítať vaše predošlé typy, a hneď mu bude jasná vaša kompetentnost.

Dátum: 14.10.2019

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Sydney, sledujem tvoju sympaticku snahu vysvetlit na tomto fore, ze preco nie je mudre vkladat peniaze do projektu s nazvom Skyway. Bohuzial, snazit sa tu pouzivat jednoduche logicke argumenty v diskusii s veriacimi akoby ani nemalo zmysel.
MyNick robi SkyWau propagandu prakticky od vzniku tohto clanku.
Cele je to uplne smiesne, fakt.
Uz forma MLM projektu - aspon 99 percent MLM su podvody, takze hned fasa start. Ale budeme to radsej v diskusii nazyvat startup a nie MLM, nech to znie krajsie.
MyNick niekde nizsie v diskusii priznava, ze 42 percent investovanych prostriedkov sa prerozdeli do pyramidovej struktury, ale vraj je to v poriadku, lebo keby nebolo tych 42 percent tak sa vyzbiera menej kapitalu.
Sef SkyWay Capitalu Kudrisov, ktory spravuje financovanie a kam sa posielaju peniaze na nakup akcii je podvodnik, ktory pred skywaom zbieral peniaze na asi desiatku dnes uz skrachovanych MLM. Ale ani to vraj nevadi, lebo Junitski.
Do skywau neinvestuju peniaze ziadne private equity fondy, ale oni by tak velmi chcelo lem im to Junotski nedovoli, on potrebuje peniaze od investorky Kristiny a podobnych mikro invesrorov.
Nech sa Boh zlutuje nad vsetkymi investormi do Skyway a ich 3000 percentnymi vynosmi.
Link na projekty propagovane sefom Skyway Capitalu bol nizsie spomenuty v diskusii a je https://web.archive.org/web/20131231011452/https://ekudryashov.com/

Dátum: 15.10.2019

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

smutne je, že niektori zarobia,ved na to je pyramida, na ukor vačšiny. Tu vobec nejde o SW.Vagony po 5 sekundach ? kto si to ryskne, že sa nezrazia.Všetko je pokazitelne, aj SW. Vlastne škoda o tom debatovať, SW nikdy nebude v prevadzke. keby neboli postavili skušobny polygon a ine , už davno by im nikto neprispel ani 1 dolarom, ale tie naivky vydia tu snahu partie okolo Yunitskeho, tak investuju, Ale aj ti čo tam važne pracuju, veria, že robia niečo smysluplne a netušia, že možno o rok budu nezamestnani

Dátum: 15.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Smutné je, že keď náhodou napíšete niečo konkrétneho, a nie to co bude PODĽA VÁS o rok, tak to je mimoriadne trápne a smiešne. Mame skoro pätinu 21.storocia za sebou a podla vás keď prejde po ceste za minútu 12 áut tak to je technický zázrak? To sa nepokazí? To je pri rýchlosti 50 km/h 70 metrov, hustejsiu premávku ste nevideli? A to riadi človek, nie robot, a neide to po oceľových kolajniciach na oceľových kolesách takže úplne ináč sa chová keď treba brzdiť. To budete prekvapený ze aj pri rýchlosti 500km/h sa dá znížiť vzdialenosť medzi modulmi na 2 sekundy. To sa čudujete že pre vás je SkyWay technický nezmysel?
Vas obdivovateľ investor číta články z 2013, vy vychádzaťe zo 120 ročnej muzealnej technológie Wuppertal Schwebebahn a pritom sa snažíte ohovárať technologiu, ktorú vytvoril človek ktorému nesiaháte ani na malíček.

Dátum: 16.10.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

nie to, že medzi odcohdom a prichodom vlaku budu 2 sekundy je nezmysel, i ked sa da o tom pochybovať, nezmysel je ta predpata struna, ktora podla tych romerov v priereze by sa na vzdialenosť 100 prehla o cca , odhadujem o 2 m aj bez zataže, a ked na nu zavesite vlak ???statiku ani dynamiku neoklamete, iba ludi, aj nosnik z materialov ktore su na zemeguli / zatial ine zvesmiru nedoviezli /dostupne, musi mať svoje rozmery,na velke rozpatia bude možna iba priehradova konštrukcia / ako napr. železny most v Bratislave / Prečo tam miesto priehradoviny, ktora je vysoka cca 4m .,nepoužili zazračnu strunu a minuli tolko železa ? lebo aj SW bude musieť byť na takych priehradovych nosnikoch s množstvom železa.A by aj bol nosnik z predpatej struny , musia byť stlpy po cca 20 m ?nad každym stlpom ale bude prehyb a vlak v rychlosti 500 km by nad stlpom vyletel, ako na rampe

Dátum: 16.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Naozaj nedokážete pochopiť ze sa nejedná o výpočty ci sa to prehne o 2 metre, ale píšete o certifikovanej technológie na ktorej sa previezli tisíce ľudí???? Nedokážete pochopiť ze tie nezmysli co ste čítali od "odborníkov" (alebo ste sám písali) na fórach v 2016, vtedy boli plány, ale už o 3 roky neskôr v skutočnosti existujú???? Neviem o akom vlaku píšete, 6 miestny rýchlostný unibus ma hmotnosť väčšieho auta, čo to má spoločné s vlakom?
Určite ste nepozreli najnovšie video od Junického, načo, čo by už len vám nového mohol povedať, ale práve (aj,) o tom hovorí aké majú nosnosť jednotlivé trate. Aj o tom hovorí, že možnosť investície do technológie môže byť ukončený skôr ako sa ocakavalo, potom už môžete byť v kľude že ste to premeškali. Už to mate aj s titulkami, keby ste mali tu odvahu nie len seba vypočuť
https://vimeo.com/366174652

Keď niekto chce, odpovie vám, ale žiadny význam to nemá, vy absolútne nič o SW neviete, len ste si v hlave dali vlak na strunu a o tom rozprávate nezmysly dookola, čo s týmto projektom nemá nič spoločného. A keď nič neviete o technológie nemáte šancu odhadnúť jeho potenciál ani hodnotu.

Myslím si, že je tu nás pár, ktorí by sme radi financovali vašu cestu na Ekofest 2020, kde by ste mali možnosť verejne položiť odborné poznámky, a hneď by Junickemu došlo že nevedia co robia s tisíc inžinierom už roky. Ale vy už len viete. Rád by som zverejnil túto nahravku, aj s odpovedom generálneho konštruktéra. Investori zo Slovenska by boli na vás hrdí.

Dátum: 16.10.2019

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Čítam aj staršie články, napríklad z takého 1999ho. A myslím že pre ľudí ako ty by boli veľmi poučné.

nolink://www.etrend.sk/trend-archiv/rok-/cislo-September/vladimir-fruni-navrhli-nam-aby-sme-zvysovali-zakladne-imanie-priemyselnej-banky-ale-do-toho-nechceme-ist.html

"Tvrdí sa, že história sa opakuje. Hádam je to preto, že ľudia ju na prvý raz dostatočne nepochopili."

Dátum: 16.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Kľudne to čítajte ďalej, ale potom to bude ťažké uveriť že aj iné veci sa diali a dejú vo svete za 20 rokov ako BMG. Neviem koľko ste stratili, ja som tam nedal ani halier a bolo to vedome rozhodnutie, takže mne s tým zbytočne argumentujete, a tie dve ponuky vôbec ale vôbec nič spoločného nemajú.

Dátum: 17.10.2019

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Ten článok by si si mali prečítať najmä ľudia zvažujúci vložrnie peňazí do Skyway, aby mali šancu uvedomiť si podobnosti pyramídových hier a ponzi schém ako BMG, skyway a mnohých ďalších. Tých spoločných znakov je viac, počnúc varovaniami ministerky financií Schmognerovej resp. NBS/iných regulátorov a končiac pri jednoduchej mechanike fungovania, kde sa časť vkladu vyplatí ľuďom ktorý peniaze vložili skôr / ľuďom na vyšších úrovniac pyramídy, časť sa stratí v daňových rajoch a časť sa použije na divadielko s vykazovaním činnosti. Varovných znakov pri skyway je veľa a každý jeden v izolácii by mal stačiť rozmýšľajúcemu investorovi na to, aby sa skywayu oblúkom vyhol.
Za posledných 20 rokov sa vyrojilo podobných podvodov tisíce. Len taký šéf Skyway Capital ich má za sebou desiatky. Je jedno, či tieto jeho predchádzajúce podvody sú z minulého roku, z roku 2013 , alebo bárs aj z roku 1999 - takému človeku sa proste peniaze nezverujú.

Dátum: 17.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Ste aj v skutočnosti “investor”? Čo odporúčate?

Dátum: 17.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Mám 2000 euro, čo nepotrebujem 5 rokov. Čo s nimi?

Dátum: 20.10.2019

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Mám výrazne väčsšie príjmy ako výdavky a preto investujem do rôznych kategórií aktív ako akcie, dlhopisy, komodity.
K tvojej otázke - 2000€ je dosť málo na zmysluplnú investíciu, takže odporúčam ponechať na bežnom účte. 0% je v súčasnosti veľmi dobrý úrok, keď vďaka QE banky za podobné úložky musia ECB platiť záporné úroky. Navyše budeš mať okamžite k dispozícii rezervu ak sa ti pokazí auto a podobné prípady.

nolink://e.dennikn.sk/1617424/uroky-v-bankach-su-nizke-co-spravit-s-par-tisicami-ktore-mam-na-ucte-odpoveda-5-odbornikov-na-financie/

Dátum: 21.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Je mi jasne že 2000 žiadna veľká investícia nie je, aj keď som písal že to nepotrebujem 5 rokov, takze by som to nenechal na bežnom úcte co nie je investícia (bol to príklad samozrejme). Zbytočne začneme o tom debatovať, do akých akcii sa oplatí investovať koncom 2019, určite to nie je obdobie pre neskúsených investorov. Písal som tú sumu preto, lebo Juraj.s pital na investíciu 1.000 USD. Väčšinu ľudí na SK nemôže napísať že ma oveľa väčšie príjmy ako výdaje, a práve preto si myslím, by mali zvážiť investíciu do SW. Ti, pre ktorých je problém vyplatiť 25, 50, 100, 200 USD mesačne, by nemali mat odvahu rozmýšľať o takejto možnosti, lebo majú veľký problém. A väčšina ľudí investuje takéto sumy, nie take ktoré by im zničil život. Aj mesačne 25 USD je lepšie ako roky vypisovať nezmysly na fórach. Píšete tu o BMG, lenže zabúdate na to, že najťažšie to nebolo pre tých, ktorí investovali 2.000, čo bolo v tej dobe asi také, ako keby investovali teraz 400 USD. Ponuka SW je oveľa vážnejšia príležitosť pre bežných ľudí, aby človek o tom rozhodol podľa nijakých negatívnych článkov a príspevkov na fórach. Ti, ktorí investujú desaťtisíce, aj tak nerozhodujú podľa tohto. Keď investujete do akcii v 2019, som presvedčený že vo vašom portfóliu vramci diverzifikácie by mal byt AJ projekt SW.

Dátum: 21.10.2019

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Treba dobre rozlišovať medzi investíciou, špekuláciou prípadne hazardom a podvodom.
Skyway je zjavný podvod, nie je to žiadna investícia.
Znamení o tom je viac než dosť, žiadny ostrieľaný investor v tom nemôže utopiť ani cent. Stačí trošku pohnúť rozumom a pozrieť sa na ostatné podvody. Všetky sú na jedno kopyto - pochybní ľudia na čele, MLM štruktúra, netransparentné účty a v prípade podvodov väčšieho rozsahu aj varovania štátnych orgánov.
Prečo tak asi je SW odkázaný na zbieranie peňazí po dedinách a neinvestujú do neho private equity fondy, ktoré v súčasnej dobe extrémne nízkych úrokových sadzieb sú schopné financovať bezprecedentne špekulatívne projeky?

Dátum: 22.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Keď je to pre vás zjavný podvod, tak nerád niečo k tomu dodám. Tie schémy čo používate na podvody vôbec nesedí na SW. Ked je to jednoznačný podvod,, kde sú orgány za 6 rokov? Viete že je to trestný čin o com hovoríte? Oni sa skrývajú s 1000 zamestnancami, s dvoma parkami, budovami atd? Toto nie je slovensky projekt, ma podporu z 200 štátov, ako môžete mat odvahu take blbosti napísať bez znalosti tohto projektu? To porovnanie s BMG je mimoriadne úbohé.

To, že ako by mohlo byt financované v tejto fáze, je úplne iné čo bolo na začiatku pred šiestimi rokmi. Ani banky, ani privátne equtiy fondy neinvestujú stomiliony do vytvorenie technologie na dlhé roky bez toho aby nemali na to vplyv. Prečo Steve Jobs musel vypitat 100 miliónov od jeho najväčšieho konkurenta Billa Gatesa keď sa vrátil do Apple? Prečo neinvestovali do neho banky, fondy, nebola v tom fantázia? Zabúdate na to že Junickij počas svojej kariéry vyskúšal všetky možné cesty financovania, už nebolo otázkou v jeho veku nad 60 rokov či zaplatí nijakú províziu za sprostredkovanie investícii, ale otázkou bolo či tá technológia vznikne. Svet sa mení, už sú rôzne overené druhý financovania nápadov, jeden z nich je crowdinvesting, len nevyberajú na projekt 300 miliónov, preto to bolo potrebné dolepsit, aby neriskovali že projekt nebude dofinancovany. Pred šiestimi rokmi bol na svete jediný človek ktorý vedel posúdiť či tá technológia môže určite fungovať, bol to práve jedine Junickij. Obrátil sa na tých, pre ktorých je normálna doprava dôležitá, pre bežných ľudí. 400.000 z nich už to pochopil, vy ani v 2019 nedokážete prejsť cez prvý level, dokážete vidieť veci cez len vaše negatívne skúsenosti. Dnes je už iná doba, už to vidieť, da sa v tom cestovať, ale dnes už nepotrebuje banky, fondy, atd, oni nájdu svoje pri investícii do cieľových projektov, vývoj technologie bude dokončený bez nich, a ti ktorí k tomu prispeli budú z toho dlho profitovať.

Dátum: 22.10.2019

Vložil: Invesror

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Úbohá je tvoja obhajoba preukázaného podvodníka. Že stránka s jeho podvodmi je z roku 2013 a on teraz chce ľuďom zarobiť peniaze? Nenechaj sa vysmiať, tomu snáď ani ty nemôžeš veriť.
A tých 200 štátov? Myslíš 200 varovaní rôznych regulátorov a iných orgánov pred skyway? Je to projekt z Bieloruska/Ruska, uvedom si, že tam je vymožiteľnosť práva ešte o poznanie horšia ako u nás. A uvedom si ako končí väčšina podvodov. Tí čo prispeli utrú hubu, peniaze skončia na účtoch v daňových rajoch a polícia väčšinou nič nevyšetrí.
Rozprávočky o úspešných firmách si nechaj na skyway meetingy a radšej si niečo vygoogli o survivorship bias.
Skyway je projekt so zjavne nereálnymi sľubmi, s maximálne pochybným financovaním vo forme neskrývanej pyramídovej schémy a je riadený človekom, ktorý sa angažoval už v desiatke MLM podvodov. Čo vyzerá ako kačka ako kváka ako kačka kačkou aj je.
Skončil som. Nebudem tu ďalej kŕmiť trolla.

Dátum: 23.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Ok :)

Dátum: 24.10.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

BMG urobili chybu, že slubovali 30-40 % zisky ročne,keby to ro bili ako SW, že zisky budu, ale nikto nevie kedy, stale by vyberali peniaze, nikto by im nemohol dokazať odvod. Ludia by trpezlivo čakali aj 5 rokov, ale každy rok vyplacať uroky a vracať vklady, to sa nedalo. U SW je to v pohode, počkame 10 rokov , potom to už dokonca bude aj premlčane, U nas je pemlčacia doba na vratenie dlhu 3 roky, takže tym, čo dali peniaze do SW pred 3 rokmi, už nemusia nič dostať!!!!!

Dátum: 24.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Máte vy aspoň troska rozumu, počujete čo píšete? Alebo prečítate seba a Čudujete sa kto takú hovadinu vedel napísať? Takze vy vyčítate SW že nerobí to čo robili podvodnici v BMG? Vyčítate mu že nesľúbil a nevyplatil žiadne zisky a vklady ale INVESTOVAL do technologie? Že robí presne to čo sľúbil? Že nepodvádza tým že by vklady investorov vyplatil ako zisk? (Odmena za sprostredkovanie je úplne iné, ale vy to v živote nepochopíte aj tak). O akej premlčani píšete pre Boha? Keď kúpite akciu a nepredáme to 3 roky, tak to bude premlčané alebo čo tu vypisujete? Kto z tých ľudí ktorí investovali cez SWC, cez SWIG, cez RSW nedostal podiel v spoločnosti v ERSSH takze vo firme Junickeho, s ktorým ani Kudriasov ani SWC nemá nič spoločného? Kto? Čo iné im bolo prisľúbené? Mi, ktorí sme podporili tento projekt a mame za odplatu podiel v nej, a kľudne sledujeme vývoj projektu mi sme debili? Nie nahodou vy, ktorí ste chamtivo naleteli podvodníkom BMG? Ak čítam vaše finančné a technologické znalosti, vôbec sa tomu nečudujem.

Dátum: 24.10.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

ja nevyčitam SW, že nerobi to čo BMG , zle čitate. hovorim, že eby BMG robili to čo SW, tak by ich nezavreli, Premlčacia dob 3 roky je pri nevrateni dlhu. A SW ztial len berie peniaze a žiadne akcie nerozdáva , Ste na akciovom trhu, že hovorite o akciach ? beriete peniaze a davate nejaky zdrap papiera ako potvredku

Dátum: 24.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

BMG sľúbil ze ročne vyplatí fixné percento zo zisku ich podnikania (je to nezmysel dopredu vedieť), lenže toľko zisku nemali (keď niečo mali) . Nakoľko ľudia (ani teraz) nemajú základné znalosti o tom co je úrok, výnos, úroková sadzba centrálnej banky, atď, využili neznalosť a chamtivosť ľudí. Neinvestovali do žiadnej technológie co môže mať možnosť uplatniť sa na trhu, a nevydávali žiadne akcie. Ten projekt jednoznačne nemohol fungovať. Áno, SkyWay vydáva plnohodnotné akcie (alebo podiely, ale v skutočnosti je to to iste) V UZAVRETOM KRUHU medzi tých ktorí podporili zrod technologie. To nechcete pochopiť ze akcie nie sú VEREJNE obchodovatelné PRED IPO, to ale neznamená ze nemajú hodnotu, len LIKVIDNÚ hodnotu nemaju. Preto to znamená Initial Public Offering, prvá verejná ponuka, lebo dovtedy je to len uzavretý startup. Akciová spoločnosť sa nezrodi v momente IPO, ale roky pred tým, to vôbec neznamená ze firma nemá dovtedy plnohodnotné akcie/podiely,. Podmienky do IPO su úplne iné ako po, zakladateľ v uzavretom kruhu rozdá časť firmy medzi tých ktorí prispeli aby sa spoločnosť dostal do bodu IPO. Podmienky určí zakladateľ, nie trh. To sa deje práve v SkyWay, bez preukázania funkčnosti predstav Junického nemá technologia šancu na trhu, preto potrebuje spoluzakladateľov. Nesľubuje im žiadny zisk, ale spolumajitelstvo v spoločnosti, o tom sú akcie. Keby firma nemala úspech na trhu (aby ste vedeli posúdiť, mali by ste vedieť o čom je ta technológia), akcie nebudú mať hodnotu, ani dividendy nebudú. Tomu sa ale nehovorí podvod, to je zla investícia.

Film Social Network o zrode Facebook podľa skutočných udalosti mal premieru v 2010, a Fb mal IPO v 2012. Druhá polovica filmu je o tom, komu aký podiel dáva Zuckerberg, boli ešte ďaleko od IPO. Nečudujte sa ze o tom neviete, väčšinou sa tam nedostanete so sumou pod 100.000, hlavne nemôžete mat takúto príležitosť v štáte, kde ani burza nie je. To ešte ale neznamená ze vo svete financií to nefunguje takto. To o com vy píšete je taky guláš bezpečnej vynosnej a likvidnej investície. Každý investor by mal vedieť ze tieto tri naraz neexistujú, maximálne dve na úkor tretieho.

Dátum: 25.10.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

SW je udajne vynalez stary 40 rokov ? to Vas nenapadlo, že može už byť zastaraly ? kolko ludi na tom pracovalo k dnešnemu dnu ? 1000 , alebo viac ? a z toho množstva sa nenašiel an jeden, čo by chcel ten zazrak spenažiť niekde na "zapade"?ved ked na tom pracuje tolko projektantov,vedia o tom vštko. činania ukradnu všetko, prečo neukradli tento "zázark " ?,

<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>

Pridať nový príspevok