Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

08.12.2017 15:18

Na obrázku je Hyperloop, ktorý umožňuje prepraviť ľudí bezpečnejšie a šetrnejšie k prírode. Dopravný systém, vďaka ktorému bude umožnená preprava ľudí a tovaru po koľajniciach, ktoré budú umiestnené nad našimi hlavami. Bezpečie, šetrnosť k prírode, minimálne náklady na prevádzku takejto trate, presne to si dnes sľubuje od projektu Skyway jeho autor. Ten sľubuje pre investorov dlhodobý pasívny príjem, na ktorom budú zarábať aj ďalšie generácie. Je to ale skutočne tak? Rysuje sa nám tu revolučný biznis, alebo ide opäť len o ďalší podvod na ľudí?

 

Čo je to SkyWay a kto za tým stojí

SkyWay má byť nadúrovňový dopravný systém, ktorý bude na pohyb využívať patentovanú strunovú technológiu. Má ísť o revolúciu, ktorá zmení celkový systém dopravy. Dopravnými prostriedkami SkyWay majú byť samostatné kapsule alebo celé súpravy kapsúl zavesených na koľajniciach, ktoré budú visieť vo vzduchu. Vývojári si od nich sľubujú vysokú rýchlosť a bezpečnosť, nízke náklady na prevádzku a šetrnosť k životnému prostrediu.

 

Železničný inžinier a ruský vedec Anatoly Junitský so svojim prototypom. Nápad na SkyWay vznikol v Bielorusku už pred mnohými rokmi a za projektom má stáť ruský vedec Anatoly Yunitskiy (Junitský), ktorý na ňom pracoval údajne až 39 rokov! Anatoly Yunitskiy je zároveň prezidentom spoločnosti SkyWay Group of Companies.

Anatoly Yunitskiy je pôvodným vzdelaním železničný inžinier, podľa oficiálneho zápisu autor viac ako stovky rôznych patentov a osemnástich kníh, rovnako ako ďalších 200 vedeckých štúdií a publikácií. S jeho osobou sa spája celý rad rôznych ocenení, a to platí celosvetovo - nie je teda oceňovaný len v Bielorusku či v ďalších bývalých zväzových republikách ZSSR.

 

Ako to má fungovať - možnosti, ako zarobiť na SkyWay

Podstata investičného projektu SkyWay spočíva v nakupovaní akcií Euroasian Rail SkyWay Systems, American Rail SkyWay Systems, African Rail SkyWay Systems a tiež Australian & Oceanic Rail SkyWay Systems prostredníctvom investičného fondu SkyWay Capital a ďalších podobných spoločností (tie sú partnermi spoločnosti SkyWay Group of Companies). Riaditeľom investičnej spoločnosti SkyWay Capital je Jevgenij Kudriašov. 

Hodnota spomínaných akcií by po uvedení na burzu mala podľa vyjadrení majiteľov tohto online „biznisu“ výrazne vzrásť, a to odhadom do 2 až 5 rokov. Hovorí sa, že rozdiel môže byť až v horizonte niekoľko tisíc percent, akcie zakúpené vo vhodnom čase údajne môžu zvýšiť svoju hodnotu dokonca až päťstokrát.

 

Peniaze, ktoré spoločnosť SkyWay získa od svojich partnerov/investorov, má použiť na dokončenie projektu – výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku. Ten je potrebné vybudovať, aby spoločnosť získala certifikáciu a mohla tak začať s výstavbou projektu. Spomínaný EkoTechnoPark má slúžiť aj na testovanie budúcich technológií.

 

Zarobiť peniaze je možné nielen investovaním, resp. nakupovaním akcií spoločností, ale aj tým, že tento internetový „biznis“ úspešne odporučíte ďalším ľuďom. Ide o viacúrovňový provízny systém, vďaka ktorému vám spoločnosť vyplatí až 20 % z investícií členov, ktorých do systému privediete.

 

Investovať, či neinvestovať?

Projekt vyzerá zaujímavo a niečo podobné by v budúcnosti určite mohlo fungovať (som v tejto oblasti laik, takže sa môžem mýliť). Majiteľ spoločnosti Anatoly Yunitskiy je skutočná osoba, čo pri väčšine internetových biznisov nebýva samozrejmosťou. Naša planéta určite potrebuje podobný druh dopravy. Je tiež pravda, že SkyWay sa prezentuje na rôznych svetových výstavách a veľtrhoch. Problém však vidím v investičnej príležitosti, konkrétne v partnerskej spoločnosti SkyWay Capital. Tu je pár dôvodov, prečo vo mne SkyWay Capital vzbudzuje nedôveru a prečo do tohto projektu rozhodne neodporúčam investovať.

 

1.) Na začiatku bola vízia - a tá tu stále ešte je, budúcnosť potenciálne neistá

Skyway v súčasnej dobe nefiguruje na žiadnej verejnej burze, teda jednoducho platí, že kupujete len fiktívne (ak chcete - virtuálne) akcie. Presnejšie povedané, dostanete zdrap papiera s názvom certifikát, v ktorom firma potvrdzuje, že vám rezervuje nejaké akcie (také „akcie“ vám môžem vyrobiť aj ja).

 

Podľa oficiálnych videí, ktoré SkyWay prezentuje, ak investujete 4 000 dolárov (za túto investovanú sumu dostanete milión „akcií“), zarobíte milión USD, pretože keď spoločnosť vstúpi na burzu, jednu akciu budete môcť predať za 1 USD (milión akcií = milión USD).

 

Ak SkyWay niekedy vstúpi na burzu, o čom ja pochybujem, hodnota jednej akcie určite nebude 1 USD. Cenu na burze určuje dopyt a ponuka. Pokojne sa môže stať, že ak vstúpia na burzu a ľudia budú chcieť svoje akcie predať a zarobiť, nikto o ne nebude mať záujem. V tom momente sa ukáže ich skutočná hodnota.

 

 

Čo je však zaujímavé a čo ľudí zrejme láka, je, že SkyWay garantuje odkúpenie vašich certifikátov za 1 USD. Takže ak vstúpia na burzu a ukáže sa, že skutočná hodnota ich akcií je veľká nula, SkyWay sľubuje, že ich od vás odkúpi.
To sú krásne sľuby, no nereálne. Jednak na burzu nikdy nevstúpia, a aj keby, určite svoje sľuby nesplnia, v opačnom prípade by skrachovali. Stačí jednoduchá matematika. Registruje sa 100 000 ľudí a každý z nich investuje 4 000 USD. SkyWay zarobí 400 miliónov USD. 50 % z tejto sumy sa rozdelí do pyramídy, medzi partnerov (aby mali motiváciu lákať do tohto projektu ďalších ľudí), nejaké peniaze SkyWay určite minie na výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku atď. Ak však spoločnosť vstúpi na burzu, bude musieť odkúpiť od 100 000 ľudí presne 100 miliárd akcií. A keďže garantujú odkúpenie jednej akcie za 1 USD, tak si to spočítajte. Odkiaľ SkyWay získa 100 miliárd USD? To sa možno dozvieme nižšie, v bode 2.

 

Mimochodom, ešte v roku 2016 sa písalo, že SkyWay vstúpi na burzu v roku 2017. Je pomaly koniec roka, a zatiaľ sa nič nedeje. Údajne to odložili na rok 2018. Rovnaká pesnička, ako u X podobných spoločností, ktoré predávali bezcenné papieriky sľubujúc, že keď vstúpia na burzu, odkúpia ich od vás za oveľa vyššiu sumu.

 

Pôsobia na vás všetky tie vyhlásenia od SkyWay dôveryhodne, alebo si myslíte, rovnako ako ja, že ide len o navijak na ľudí, ktorí sa ľahko nachytajú na vidinu obrovských ziskov?

 

2.) Kde sa berie zisk už teraz, keď sa nič nepostavilo? Z čoho vyplácajú peniaze?

SkyWay tvrdí, že podpísal kontrakty za miliardy dolárov (z týchto peňazí majú vyplácať svojich partnerov) s niekoľkými vládami po celom svete (napr. podpísané zmluvy s austrálskou a indickou vládou v hodnote 922 mil. USD). Je však zaujímavé, že žiadna vláda o tomto tvrdení nič nevie. 

Ani samotná spoločnosť, ani ľudia, ktorí do tohto biznisu investovali, doteraz nepredložili žiadne dôkazy o vyššie uvedenom tvrdení. Žiadny územný plán, stavebné povolenie, vládne dokumenty, proste čokoľvek, čo by potvrdzovalo, že SkyWay má podpísané zmluvy za miliardy dolárov. Čokoľvek, čo by dokazovalo skutočné príjmy SkyWay, poprípade aspoň záujem o ich revolučný dopravný systém. Prečo spoločnosť nepredloží nejaké podpísané zmluvy aspoň svojim partnerom/investorom? Zavreli by ústa všetkým pochybovačom a taktiež aj čoraz nervóznejším spoločníkom. Bol by to jasný dôkaz serióznosti tohto „revolučného projektu“.

 

Skyway dopravný system budúcnosti - avšak, zatiaľ len vo forme množstva prezentačných videí a simulácií.

 

Jediným ľahko viditeľným zdrojom príjmov spoločnosti sú peniaze od investorov, ktorí si za ne kupujú bezcenné certifikáty. A je viac než pravdepodobné, že práve tieto peniaze firma používa aj na vyplácanie odmien (môžem sa mýliť). Ak je to pravda, tak nejde o nič viac, než prerozdeľovanie peňazí prostredníctvom pyramídovej hry/Ponziho schémy.

 

Pri každom systéme vždy sledujte, odkiaľ berú peniaze na výplaty. Ak sú z vkladov, registračných poplatkov, investícií nových členov, ide o pyramídovú hru/Ponziho schému.

 

3.)  Nemajú povolenie na poskytovanie investičných služieb

Ak má ísť o kupovanie akcií spoločnosti, je to investovanie. Aby mohla spoločnosť podnikať v tejto oblasti, potrebuje mať na to licenciu od Slovenskej národnej banky. Čo myslíte, má SkyWay povolenie na poskytovanie investičných služieb?

 

Na webe Českej národnej banky sa dokonca objavuje oznámenie, že investície do cenných papierov Euroasian Rail SkyWay Systems Holding nie sú v súlade so zákonmi. Viac informácií:

https://www.cnb.cz/cs/spotrebitel/ochrana_spotrebitele/upozorneni/upozorneni_euroasian_rail_skyway.html

 

Podobná správa prišla aj z Estónska, Talianska, Belgicka a Lotyšska. Dá sa teda predpokladať, že spoločnosť SkyWay nemá na predaj akcií licenciu od žiadnej krajiny EU.

 

4.) Nie príliš čistá minulosť zakladateľa SkyWay

Pán Yunitskiy je usvedčený z predchádzajúcich finančných podvodov menšieho rozsahu. Na diskusiách som našiel niekoľko odkazov, v ktorých tohto pána usvedčujú z klamstiev a podvodov. 

 

5.) Môže vôbec dopravný systém, ktorý ponúka SkyWay, fungovať?

Nie som odborník, aby som hodnotil technickú stránku tohto projektu. To prenechám niekomu inému. Ono je to asi aj tak jedno, pretože SkyWay je podľa mňa finančný projekt, v ktorom technická stránka plní úlohu návnady. Niečo v zmysle:  aha, pozrite sa, máme revolučný produkt (dopravný systém), do ktorého keď investujete, do 2-5 rokov z vás budú milionári.

 

V každom prípade, v rôznych internetových diskusiách sa viacerí znalí ľudia zhodujú na tom, že technológia koľajníc SkyWay nie je realistická a návrhy realizácie nie sú úplne domyslené.

 

V nižšie uvedenom článku si môžete prečítať, v čom bol hlavný nedostatok strunových technológií pána Junitského už v roku 2002 -  https://www.membrana.ru/particle/2486

V článku sa píše o tom, že správy prezentujúce STU možno rozdeliť na tie o testovacej prevádzke, na tie o účasti na výstavách a na tie o prednáškach a návštevách významných hostí. Teda už pred 15 rokmi pán Junitský postavil testovací polygón, prijímal delegácie z celého sveta, prezentoval sa pred Putinom, Žirinovskim a jazdil po výstavách. Aká teda bola hlavná výhrada v roku 2002? Že nepostavil ani jeden kilometer trate. A aký je dnešný stav? Polygón, výstavy, politici a 0 km tratí.

 

Mohlo by vás zaujímať:

7 spôsobov, ako rozoznať serióznu investíciu od finančného podvodu - v článku si môžete prečítať základné rozdiely medzi serióznymi investíciami a pyramídovými podvodmi.

 

Pár slov na záver

Musím uznať, že SkyWay je po technickej stránke tak detailne premyslený, aspoň pre laikov, že vzbudzuje dôveru. Pán Yunitskiy existuje, čo u podobných projektov nebýva zvykom. Určite má za sebou nejaké patenty a vynálezy, ale jeho problém spočíva v tom, že 30 rokov ťahá z investorov peniaze, ale nikto tú jeho revolučnú technológiu nechce kúpiť. Teda aspoň doposiaľ neboli predložené žiadne dôkazy o opaku.

 

Podľa môjho názoru ide len o ďalší sofistikovaný podvod (žiaľ, zatiaľ to tak vypadá), ktorý stojí a padá na vstupných investíciách partnerov a ich následnom prerozdeľovaní do pyramídy. Vyššie uvedené fakty tomu nasvedčujú. Celý projekt je len o balamutení a sľubovaní krajších zajtrajškov. Investujte do spoločnosti, zakúpte si „akcie“ a jedného dňa, ak vstúpia na burzu, na tom možno zarobíte.

 

Musím ale uznať, že zo všetkých sofistikovaných projektov ako sú Kairos, OneCoin, Recyclix, Banners Broker, Zeekrewards, Dexcar atď., je SkyWay podľa mňa ten najsofistikovanejší

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom si skúste pozrieť aj diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií k tejto téme. 

Ak už máte so Skyway nejaké vlastné skúsenosti, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie. 

 

Zdroj: čiastočne čerpané z facebookovej skupiny Rozborka MLM projektu

 

Našli ste v tomto článku zaujímavé informácie, ktoré považujete za prospešné? Potom sa o ne podeľte so svojimi známymi a možno tak niekomu pomôžete. Stačí, ak článok budete zdieľať alebo mu dáte like. Určite odporúčam lajknúť moje facebookové skupiny, v ktorých neustále zverejňujem novinky týkajúce sa práce z domu a podnikania na internete. V prvej skupine sa zameriavam všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), druhá facebooková skupina patrí ponukám práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Odporúčam prečítať si tieto tri články:

Základná charakteristika Ponziho schémy – v článku sa dozviete, čo majú spoločné všetky vyššie spomínané internetové podvody. Mal by vám dopomôcť pochopiť, ako funguje každá Ponziho schéma, resp. ako začne, ako prebieha a ako skončí.

 

Čo sú to pyramídové hry a ako fungujú článok o pyramídových hrách + praktické príklady.

 

Pár rád, ako sa nedať nachytať internetovým šmejdom – v tomto článku si môžete prečítať pár mojich postrehov a rád, na čo si dať pozor, aby ste v budúcnosti nenaleteli na nejaký podvod.

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

Dátum: 26.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Zastarale? Tak rýchlo, pred vybudovaním? :) Tak to je už aj premlčané keď ma viac ako 3 roky, že? Vynález železníc ma viac ako 200 rokov, autá 100 rokov, to nie je zastarale? Lietadlá? Kone sa používali na dopravu oveľa viac ako hociktoré z týchto systémov. Kde vo svete cestujú so zastaralou technológiou SW? Nemá to inak 40 rokov, Junickij strunovú technológiu najprv chcel aplikovať vo vesmírnom priemysle, až neskôr to aplikoval na dopravu. Je to jedno aký je ten nápad starý, len teraz to bude realizovaný lebo dozrela na to doba. Keby Junickij dostal slovo skôr, možno ľudstvo by nemusel riešiť výzvy čo ma momentálne pred sebou, o SpaceWay ani nehovorím.
https://youtu.be/cU3Eoodz9oU
On na to upozornil oveľa skôr aj s riešením, ale vidíte, predsa to nefinancovala ani politika, ani peňažná sféra ale podpora ľudí z dola. Niektorých ľudí.
https://youtu.be/KbMPWTO_6GQ
To že v budúcnosti budú snažiť napodobňovať tuto technológiu, je každému jasne, aj Junickemu. Lenže tu sa nejedna o to, že na výrobnej linke cez deň vyrábate Nike topánky a v noci Pike. Jedna sa o technológiu ktorá bude prepravovať ľudí s rýchlosťou až do 500 km/h kde kopa technických riešení je patentovaných, a nikdo neriskne aby takýto systém za stomiliony vybudoval tak, že to funguje na 60%, ani na 99%. Keď hocikto by to chcel napodobňovať, najprv by mal dobehnúť Skyway, s tým, že on bude stať zatiaľ na jedinom mieste. Keby ste mali šajnu o tom, čo je SW, vedeli by ste že práve preto kominkuju len vrchol ľadovca momentálne.

Dátum: 26.10.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

ved prave, nefinancovali to politici, ani velke finančne skupiny, ktore by si SW nedovolil obrať o peniaze, ´Financuju to naivni ludia, ktori veria, že zbohatnu,

Dátum: 26.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Takže hodnotné veci vytvárajú vo svete len politici a finančné skupiny? Je to také jednoznačné že všetky dobre nápady sa uskutočnia? A na co je potom napríklad Crowdinvesting vo svete ako nástroj financovania? Načo bol vytvoreny napríklad Ethereum? Ktoré výrazné technologické inovácie môžeme ďakovať štátom (okrem vojnových) ? Forda, Stephensona, Wrightovcov, Boeinga, Benza atď podporili? Nie náhodou akcionáry jednotlivých spoločnosti, ti ktorí veria tej myšlienke dostanú to do bodu keď je to zaujímavé pre širši dav ľudí? Neexistuje nápad ktory by pacil kazdemu, s tým nie je problém. Vy ale roky vypisujete o niečom, o čom ani šajnu nemáte. Len otázky otázky otázky otázky dookola, ktoré zodpoviem, následne ďalšia, ale ani raz ste ešte nenapísali že možno ste niečo vedeli zle.

Dátum: 26.10.2019

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Určite nie, hodnotné veci predsa vytvárajú podvodníci ako Jevgenij Kudriašov, ktorí predtým odrbali ľudí o peniaze v desiatke podobných projektov. Určite sa teraz prebudilo v ňom (v prípade Skyway) svedomie a vstúpil do neho duch svätý, takže chce pomôcť ľudstvu riešiť ekologické problémy, bez toho že by pri tom myslel na seba a svoje vrecká.
Vlastne by sme mali toho Kočnera pustiť z väzby a urobiť ho premiérom SR, on by bol na to najkvalifikovanejší. Jeho najviac hryzie svedomie a budeme sa s ním mať o 4 roky o 3400 percent lepšie.

Dátum: 26.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Prečo neinvestuješ cez SWIG alebo RSW keď ti vadí Kudriašov? Dostaneš presne tie certifikáty s ISIN/CUSIP kódom a s podpisom Junického ako cez SWC, a s tym Kudriašov vôbec nemá nič spoločného. To ^preukázateľne podvodnik* u teba znamená ze to napísal behindmlm? Ty keď chceš dozvedieť kto je Pápež, hľadáš info na stránkach Al Kaidy? Tak daj sem dôkaz podľa ktorého bol niekedy odsúdený, alebo prestan tu hrať na nijaký orgán a ohovárať niekoho, že je PODĽA TEBA PREUKÁZATEĽNE podvodnik. V tom ta nechráni ani anonimita.

Toho Kočnera komentovať nebudem, nech ti ostane ako argument voči SW. Iné ti už nezostalo.

Dátum: 26.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Dnes je štvrté výročie uloženia nultého kilometra a základného kameňa v EkoTechnoParku. Takže môžete tu roky vypisovať subjektívne názory, veci sa dejú. Bez vás. https://youtu.be/DBPxemjXvHA

Dátum: 26.10.2019

Vložil: Investor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Neinvestujem, lebo nechcem utopiť prachy v podvode.
Kudriašov nie je jediný podvodník na svete, no jeho SW Capital je hlavným zberačom kapitálu pre SW a je aj diskutovaný v článku. Iných dôvodov prečo je SW podvod je veľa (skúšal si si niekedy vyhľadať balance sheet skywayu, ktorý by zahŕňal tie tvoje certifikáty???). No fakt, že ľudia by mali posielať peniaze do firmy ktorú vedie preukázateľný podvodník je najhmatateľnejší dôkaz aj pre jednoduchších ľudí, že SW je podvod.
A Kudriašov sa usvedčil sám (podobne ako Kočner v Threeme), nepotrebuje na to BehindMLM:
nolink://web.archive.org/web/20131231011452/https://ekudryashov.com/

Dátum: 23.10.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Je to presne tak. Teraz postavia 15 km/ s 20 zastávkami,/ to aka bude rychlosť ked zastavka ja každych 700 m / ak vobec to postavia, ale asi hej, aby zase oživili vlnu nadšenia a ziskali dalšie financie od naivnych ludi. Ceny akcii, ktore slubujú , že niekolkonásobne prevyši vklady a všetci zbohatnu, ? Bolo by to možne, ak by o tuto technologiu bol obrovský záujem a patenty by predali do celeho sveta aspon 50 štátov, potom by vznikol kapital a vysoka hodnota SW, ale zaujem asi nie je , ked už davno propagovali výstavbu Londyn - Tokio, skrz Astráliu, a zmohli sa len na 15 km v Sharjah

Dátum: 17.10.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

sa stavia sa v Emiratoch ?kde ? ukažte foto.Taka prevratna technologia, vyvyjana 40 rokov, ktora ma ovladnuť 50 % dopravy na zemeguli a nebola ani zmienka v novinach, alebo v TV, že sa už buduje.? novinari všetko vykutrajú ,pomaly každy most, ktory sa postavi je v TV a toto nie ?????????????

Dátum: 17.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Takze vy tu mesiace vypisujete nijake názory o Skyway a v októbri 2019 neviete kde a čo stavia v Emirátoch? Keď Vám napisem kde, ukážem fotku a ukážem článok ktorá nie je na stránkach SW zmení to váš názor? Ma to zmysel Vám niečo poslať alebo neexistuje variacia že sa mýlite?

Dátum: 17.10.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

prečo sa neinvestuje priamo do firmy Yunitskeho, ale do firiem v danovych rajoch, ? moj znamy bol na dovolenke v Dubai, vypytoval sa , kde sa buduje SW, chcel isť pozrieť,ma tam 1500 USD, ale nikdo o SW tam nepočul . Dubai nie je taky velky, aby sa taka stavba utajila ?

Dátum: 17.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Na certifikátoch mate podpis Junického, takže do toho investujete, cez sprostredkovateľa. Môžete aj priamo, nad 100.000 usd. Aši preto to nenašiel v Dubaji, lebo stavba nie je v Dubaji. Tam len bude cielovy projekt.

Dátum: 17.10.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

a kde je ta stavba ?všade sa piše, že začali stavať v roku 2018 v Dubai ,.??????????????????????????

Dátum: 18.10.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

certifikaty su natlačene s jeho podpisom, ale čo to dokazuje, že peniaze z danovych rajov sa raz vratia na učel, na aky sa skladate ? tomu asi nikto neveri . Keby to bolo seriozne, tak firma SW čo všetko buduje, by mala jeden učet tam, kde je sidlo firmy

Dátum: 18.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Už na vás nemám slova, ale vy ste neskutočne vedľa, a ešte to aj vytrvalo propagujete. Peniaze nie sú v daňovom raji ale v technológií, a nikdy nič take nebolo sľúbené že sa vrátia peniaze na účet niekde, lebo dávajú za podporu zdroju technologie podiel v ňom, nie peniaze, a akcie neskôr kúpi iný investor, nie firma. To nedokážete pochopiť???????????????????????
Zvláštne zdroje máte kde všade píšu že stavaju v Dubaji, lebo ja všade čítam že stavaju v SHARJAH, čo je iný Emirát.

Dátum: 18.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

A predtým ako tvrdíte že o tom nepíšu media, tak to preverte tam, kde informácie su
https://rsw-systems.com/media/press-about

Dátum: 18.10.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

všetky peniaze ste preinvestovali do technoparkov a čim budu kryte akcie ? technoparkami ? alebo Yunitskeho myšlienkami ? ten ani možno netuši, že na ukor jeho 40 ročneho vynalezu sa par ludi užasne obohati

Dátum: 18.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

OMG :( Tak asi vy viete lepšie ako Junickij, čo sa deje v SkyWay. To je ale sebaistota. To co je za pojem že "kryté akcie"? Tak podľa toho keď je trhová kapitalizácia (počet akcií x trhová cena) Facebooku nad 500 mld dolárov, tak niekde tých 500 mld je uložených? Alebo o čom píšete?

Dátum: 18.10.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Facebook ma hodtotu,lebo ho sleduju miliony ludi a dalšie tisice firiem tam maju reklamy a to tvori tu hodnotu, možnosť zarobiť pre firmy, a SW bude mať reklamy na vagonikoch ???

Dátum: 19.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

FB bol len príklad samozrejme, mohol by som uviesť tisíce iných akciových spoločnosti. Otázka je, s čím sú kryté akcie?

Dátum: 20.10.2019

Vložil: Peter

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

kedy bude kolaudacia tejto stavby SW ? chcel by som tam isť sa previezť medzi prvymi .Bude to v tomto roku ? malo by byť, kedže sa jedna o taku kratku trať, myslim cca 20 km a je to na uplnej rovine,, do konca roku 2019 ???

Dátum: 20.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

V tomto roku bude dokončená prvá časť inovačného centra SW v Sharjah. To nebude ale 20 km trasa, to bude na prezentáciu technológie ako v EkoTechnoParku, prerobené na tropické pomery. Následne začnú výstavbu 25 km trasy na rýchlostné testy v AbuDhabi. Dubaj je ďalší schválený cieľový projekt. 15 km trasy s 20 zastávkami, ktorý dokáže previesť 8500 ľudí za hodinu vôbec nie je malý projekt, ale výstavbu ešte nezačali.
https://youtu.be/qqxS9HrMqHw
Napríklad o metro M4 v Budapešti s podobnou kapacitou zacali hovoriť v 70 rokoch, odovzdali v 2014, stálo miliárd eur. Má 7 kilometrov, 11 staníc, takže polovička z toho na ktorú dostal objednávku 6 ročný startup SW v jednej z najmodernejších miest na svete.

Dátum: 21.10.2019

Vložil: Samo

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

medzi prvymi, kedy može očakavať prvy zisk? kedy by už mohol dstať aspon to čo vložil? Ja mu vrdim, nech na tie peniaze zabudne, ale on je stale optimista / to je neinformovany pesimista/

Dátum: 21.10.2019

Vložil: Samo

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

nejako tu vypadol text,Ked chce SW obsadiť 50 % dopravy na zemeguli, kedy to chcu ztihnuť, ked za 40 rokov postavia 15 km ??? Na čo dalši technopark ? aby zistili, ako sa bude správať technika pri teplote o 10 " vyššej ? zas je to len natahovanie času, aby prispeli dalši vkladatelia

Dátum: 21.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

O termínoch písať nebudem, lebo to je len osobný názor, a firma už dlhodobo nevypusti (správne) žiadne odhady o termíne a výške dividend, IPO, atď. Kamarát by mal byť šťastný ze investoval medzi prvými, ta cena je už dnes úplne inde ako bolo v tej dobe. Zabudnúť na to by určite nemal, pripadne len tak ako radia najskusenejsi investory: keď investujete do startupov/akcii najlepšie robíte keď na to zabudnete aspoň na 5 rokov (obchodovanie s akciami je iné ako investícia do nich).

Prvý iPhone vytvorili za 3 roky, dnes už z toho vyrobia mesačne desaťtisíce, takže vývoj a hromadná výroba sú dve úplne rozlisnlné veci. Radšej rozmýšľajte o tom kde sú problémy, a aká môže byť doprava v budúcnosti. Toto je napríklad dobrá pomôcka od ruského kanála top5 s titulkami (CC)
https://vimeo.com/365237966

Keď podľa vás rozdiel stavby pohyblivej technológie v strednej Európe a v púšti je jedine 10°C, tak ste veľmi ďaleko od reality.

Dátum: 21.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

V Emirátoch je ozajstný podporný prístup k inováciam, nie je problém ani s financovaním, takže si zaslúžia vidieť ako to u nich v sujtocnosti bude vyzerať. Už nemusíte dlho čakať aby ste videli stavbu Sharjah v prevádzke...
https://www.facebook.com/419002555146163/posts/935236096856137/?sfnsn=mo&d=n&vh=e

Dátum: 22.10.2019

Vložil: Sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

akou rychlostou bude jazdiť SW v Sharjah ? tych slubovanyh 150 ? ved zastavky budu od seba cca 700 m , to sa na aku rychlosť stihne rozbehnuť ?? Tych 15 km mali postaviť za 15 dni a nie za par rokov ? pri tomtotempe nikdy neovladnu 50 % dopravy na zemi

Dátum: 22.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Áno, určite, odborník zas prehovoril. Pred troma dňami ste ani nevedeli kde stavia, pritom je to už hotové, ale zas viete čo by mali robiť.

S čím sú kryté akcie akciových spoločností?

Dátum: 22.10.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

Inak co múdreho s tým chcel básnik povedať? Keď to neide v meste zo 150 km/h tak to je technický nezmysel?, Jedna vec co dokáže technológia, druhé aké zrýchlenie vznáša ľudské telo. Tých 700 metrov ste vypočítali asi z toho, že som napísal ze v Dubaji na 15km bude 21 staníc. Takže po prvé, v Dubaji, nie v Šardži. Druhé, nemusia byť stanice v rovnakej vzdialenosti. Tretie, vôbec nemusia dosiahnuť maximálnu rýchlosť medzi stanicami, to je daný udaj, čo tá technológia určená na mestskú- predmestku dopravu môže dosiahnuť. Môžu byť aj dlhšie trate, kde tá rýchlosť má zmysel. Žiadna mestská doprava neide maximálnou rýchlosťou keď na to nemá dôvod, a tie ktoré nie sú oddelené od cestnej premavky a od ludi, nemajú na to ani možnosť.
https://youtu.be/yR2ExyCrO4g

Dátum: 10.12.2019

Vložil: sydnex

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:zamyslite sa

už dochadzaju argumenty, je rok 2020 a nič!!!!!!!! 2021 tiež nebude nič !!!!!!!!!!!!!atď Slubujte, vyberajte prispevky

Dátum: 01.10.2019

Vložil: Kristiina

Titulok: Re:Re:zamyslite sa

:-) uz som nechcela reagovat... ale ta "burina ma dostala"...:-))
kto sa kedy odviezol? mohol si sa aj ty, v auguste 2019, sa konal kazdorocny EcoFest v Minsku, na pode SkyWay, kde je testovaci polygon pre vsetky doposial vyrobene dopravne prostriedky...
Ktokolvek mohol prist /samozrejme aj Ty/ a previest sa na vsetkych ako to urobilo tisice ludi, ktori tam boli... zaznam si pozri tu:
https://www.youtube.com/watch?v=A233uD0InHM&fbclid=IwAR0GnjnCKhiBNDCbhs81kiSFuhBRXWTGVPkx4mjJjV1sl1-7QKLHsyGb50s

Dátum: 03.08.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Status "projektu v Dubaji"

Další zprávy ohledně stavu projektu v Dubaji…?

Moc toho není. V sekci „zprávy“ se SkyWay Capital:

nolink://skyway.capital/news/new?id=507

chlubí o zmínce jejich projektu na německém webu „Urban Transport Magazine“.

nolink://urban-transport-magazine.com/en/an-innovative-skyway-transportation-system-for-dubai/

Nejsem si jistý, zda je tato zmínka pozitivní. Název je:

“New SkyWay transport system for Dubai?” ("Nový dopravní systém SkyWay pro Dubaj?")

Všimněte si otazníku na konci.

Článek je poměrně krátký a mělký. Uvádí obecná fakta („Dubaj je obrovské město a potřebuje moderní dopravní prostředky“) a známá fakta („Memorandum o porozumění bylo podepsáno 30. dubna 2019…“ – tohle ani není pravda, bylo podepsáno v únoru):

nolink://www.rta.ae/wps/portal/rta/ae/home/news-and-media/all-news/NewsDetails/mou-with-skyway-greentech-to-develop-sky-pod-network?lang=en

Článek dále uvádí, že celkový dojem z projektu je vyspělý, ale na druhé straně vyjadřuje pochybnosti o skutečné přepravní kapacitě (a dokonce i při vlastním hodnocení pracuje s přehnaně optimistickým odhadem doby zastavení / nástupu - 20 sekund není rozhodně dost).

Skyway se snaží rozptýlit tyto pochybnosti psáním o virtuálních „vlacích“ gondol…, které nikdy nikde neukázali (dokonce ani v prezentacích CGI).

Tipuji, že trať a konstrukce stanice zobrazené v prezentacích CGI a ve zkušebním zařízení v Mariině Gorce nejsou schopny nést více gondol najednou.

Zmínka o problému s klimatizovanými gondoly a neklimatizovanými interiéry stanic není podstatná, i když SkyWay strávil celé tři odstavce „vysvětlením“ tohoto „problému“.

Poslední a nejdůležitější námitka na konci článku v časopise zůstává nevyřešena:

"Kromě technických nejistot jsou informace o konceptu fundraisingu a dlouhodobém financování technologie omezené a konfliktní – stejně vzácné i nadále zůstávají finanční a ekonomické údaje o samotné společnosti."

BTW – Magazín o městské dopravě stejně není příliš relevantním zdrojem.

Založeno na konci roku 2018, s dosud publikovanými asi 80 články (od února 2019). Podle služby WhoIs je vlastník domény skrytý. Redakční rada se skládá z 5 spisovatelů. Pořadí Alexy je 4 269 254, další metriky nejsou k dispozici kvůli „nedostatku dat“.

nolink://www.alexa.com/siteinfo/urban-transport-magazine.com

Dokonce i portál SkyWay Capital má lepší hodnocení 47 045 (nižší číslo -> lepší pozice ... google.com je na 1. místě, facebook 2.).

nolink://www.alexa.com/siteinfo/skyway.capital

Dátum: 01.10.2019

Vložil: Kristiina

Titulok: Re:Status "projektu v Dubaji"

v Dubaji sa stavia, tu je video z minuleho tyzdna https://www.youtube.com/watch?v=5gOfSjcBrPE

Dátum: 02.07.2019

Vložil: MyNick

Titulok: 1,5 roka

Tak ako to vidi Admin po 1,5 roka? Je tu aj dosť príspevkov, ani jeden nemal vplyv na Váš názor? Je to dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída? Stále si myslíte že tento článok by mal byt relevantnejší ako napríklad názor OSN?
https://skyway.capital/news/new?id=498

Dátum: 21.07.2019

Vložil: Zalud

Titulok: Re:1,5 roka

Bud si taky sprosty, alebo zamerne klames.
Tvoj link odkazuje na vystup z konferencie, ktora bola organizovana Rakuskym spolkom, ktory vznikol s podporou OSN.
Oznacit to za nazor OSN moze len totalny debil, co ma v hlave namiesto mozgu Yunitskeho hovno. Skywayu sa uz viackrat podarilo oklamat mensie spolky, rektor STU by vedel rozpravat. Nikdy sa realna spolupraca nekonala.

K***t vymlety a ides sa tu ohanat 1.5 rokmi. Aj retardovana opica za ten cas musi prehliadnut, ze Skyway je len vysavac penazi investorov, ktorych cast minie na predstieranie legitimity.
Co sa udialo za poslednych 1.5 roka?
- pompezne predstavenie projektov vo viacerych krajinach a cuduj sa svete vsetky su zrusene
- zoznam statov ktore Skyway-u zakazali cinnost stale narasta
- investori nevideli zo Skyway-u ani cent, ak neojebali este vacsieho kokota a nepredali mu bezcenne papiere

Vsetko je na anglickej wikipedii, heslo SkyWay Group, tam to je aj s odkazmi pre tych, co maju aspon inteligenciu masturbujuceho orangutana a vedia trochu po anglicky, alebo vedia pouzit google translate.

Dátum: 22.07.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:1,5 roka

Tvoje argumenty sú presne také úbohé, aké si napísal pred pár týždňami tu. Keď čítam úroveň tvojej komunikácie, som rad že nie sme na jednej strane, a ešte viac ma teší že nemáš podiely SW.

Dátum: 24.07.2019

Vložil: Zachar@nolink://behindmlm.com/companies/skyway/skyway-capital-continues-investment-fraud-with-tokens-cryptounits/

Titulok: Re:Re:Re:1,5 roka

You can safely assume that everything SkyWay says about its relationship with the United Nations, they just make up.

Their history with the UN is sketchy and entirely unverified. They claim to have received a grant from the UNCHS (UN-Habitat) and they plaster the UN-Habitat logo across their webpages. The UNCHS website returns a zero result if you type skyway into their search engine and I couldn’t find any further information anywhere connecting the two organisations that were not published by the SkyWay network marketing promotion machine.

The UN is also one of the current share-holders of the company according to the SkyWay website which is obviously even more unlikely than the subsidies Skyway received. You can view their list of shareholders here:
[nolink://www.skyway-uk.com/company/our_shareholders.html]

Wanting to give them the benefit of the doubt, I posted a discussion heading on the Wikipedia ‘SkyWay Group’ talk page entitled “SkyWay and the United Nations” and invited other users to post sources of information connecting these organisations. Nothing has been posted there apart from an obscure report based on a submission by V.K. Storchevus, Head of the UNCHS (Habitat) Moscow Bureau which discusses the possible green impact of Yunitskiy’s SkyWay technology. You can read it on the European Urban Knowledge Network website:
[www.eukn.eu/fileadmin/Lib/files/EUKN/2010/138-infr_habitat-debate-vol4-2_urban-transport.pdf]

Needless to say, the UNCHS themselves don’t mention the report or its contents and neither does anyone else. It does appear, however, that the United Nations could have given them some type of grant. The article published in the well-known Belarusian internet news portal ONLINER.BY called “I leech from financial pyramids…” has the following to say about the UN Grant:

“Vasily Pavlovsky… is the deputy director for biological and agricultural engineering, which is responsible for the establishment of gardens and the development of green roofs, and there were for the Skyway project a UN grant. “We believe that this UN grant is not short term but will be in perspective and long term,” Vasily said in an interview. Let us emphasize that Pavlovsky has a rich experience in the Ministry of Agriculture and Food of Belarus – he worked ten years as a deputy minister. But his dream of promising and long-term grants from the UN could not be true. Cooperation between the United Nations and SkyWay was discontinued after a short time, and the victorious UN grant had to be abandoned.”
[nolink://burrenblog.wordpress.com/2018/01/05/das-skyway-projekt-das-phantasialand-der-traeumer-und-gutglaeubigen/ – in this Burrenblog German translation of the original article you can automatically google translate it contents via a menu on the top right of the page]

These are the only links I can find to actual connections between the United Nations and SkyWay. Speculation based on the sparse returns from the research? They got someone to publish an article in Moscow, and afterwards they managed to convince a UN organisation to give them a grant but it was later revoked and the UN have further cut all ties to the organisation having further on their website absolutely no record of this grant. Since then they make up and exaggerate all sorts of things and publish lots of misinformation about their illustrious collaboration.

The Belarusian ONLINER.BY and Burrenblog German translation with annotations, however, does mention Mikhail Kirichenko, the irritating voice behind these weekly promotion films which are filled with such ludicrous propaganda about the company. This is what the same verified article has to say about him and his bulletins:

“In the project example, there is a full information service that informs almost every day ‘investors’ about the next ‘success’. More about this kind of success and informational messages will be discussed below, but for now we meet the main ideologist of the company: Mikhail Kirichenko. He previously worked for a BMW car dealer, but generally favors a more public career… and he spends his spare time at SkyWay as a host… Kirichenko also claims that he has a black belt in karate.”

Needless to say it debunks the contents of these news reports further on in the article as a shameless tool used to make outlandish claims about the company. Its newest claims about its connections to SkyWay seem to me to be entirely spurious, and if their history on publishing misinformation about their relationship with the United Nations is anything to go by, then these newest claims are equally fraudulent. If all you can find is a document somewhere promoted by SkyWay which resembles an actual report but that is not published by the United Nations themselves, then you can go and assume that they are further unconnected and unrecognised by any organisation connected to the United Nations.

Dátum: 24.07.2019

Vložil: Zachar@nolink://behindmlm.com/companies/skyway/skyway-capital-continues-investment-fraud-with-tokens-cryptounits/

Titulok: Re:Re:Re:1,5 roka

You can view the original SDG Cities document here:

nolink://docs.wixstatic.com/ugd/a988f5_c74c074aad144a6985a137e919283580.pdf

This is the link published by the United Nations organisation.

For comparison the suspicious document posted by Skyway Capital is downloadable here:

nolink:www.nachhaltigkeits-rat.at/app/download/13281100236/SDG+Book+second+edition+%28for+web%29+%281%29.pdf?t=1558979272

It wouldn't be true to suggest that this ‘second edition’ is only promoted by SkyWay: at least it appears to be linked to the Austrian Council for Sustainable Development.

I checked the two documents page by page and apart from SkyWay there are very few differences between them. It is conceivable however that SkyWay just helped finance the project and thus earned a place as one of their financial partners.

Any individual can donate to the project via the website. It’s just really strange that WEF or the UN-SDG websites don’t mention SkyWay at all.

Kirichenko claims in his film that SkyWay attended the World Economic Forum. They evidently weren’t actually there but they show a video from a space science conference that was evidently held in Russian somewhere else.

Just because they appear in a promotion book as one of the supporters of this project doesn’t actually mean that this United Nations organisations supports or approves of what they are doing (as they claim in the film).

Anyone find any other information about the involvement of the United Nations with SkyWay?

Dátum: 25.07.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:1,5 roka

OMG :)

Toto sú oficiálne stránky OSN, že?
www.un.org

Toto je na stránke OSN, že? Na konci je un.org? Ako sa tam dostal?
https://sustainabledevelopment.un.org/?menu=1300

Ako sa dostal Skyway na 51.stranku stránku tejto publikácie o programe?

https://s10c31d182dc4b2f4.jimcontent.com/download/version/1558979272/module/13281100236/name/SDG%20Book%20second%20edition%20%28for%20web%29%20%281%29.pdf


Takže tento projekt podporil OSN? A SW vydal správu, že je na zozname expertov PROGRAMU OSN.
https://skyway.capital/news/new?id=498
Tak čo tu nesedí?

Už čakám kedy behindmlm vydá správu že Junickij bol premaskovany na Stevena Seagala
https://skyway.capital/news/new?id=514

O behindmlm a onliner diskutovať určite nebudem. Kľudne to ber ako oficiálny zdroj, je to na internete, tak určite je to pravda. Keď budeš mať niekedy chuť kúpiť Ferrari, tak napíš do Google že “Ferrari scam” a začni čítať, určite ti to prejde. A napíš mi hocijakú vec vo svete na ktorú nenájdeš negatívny názor na internete. Keď nájdeš, behom hodiny ti vytvorim a bude to tam.

A ešte niečo. Štáty na svete nieže chcú, ale musia pripraviť programy na udržateľný rozvoj, ktorá nemôže existovať bez normálnej dopravy, lebo to je katastrofa čo je vo svete teraz, a čo by malo byt o 20 rokov. A potom si prečítaj čo sa píše o technologie SW v tej brožúre a porozmýšľaj aká alternatíva existuje na tuto technológiu zhladiska ekologie, bezpečnosti, efektívnosti a ceny dokopy? Čo by to malo byt? Odtiaľ by si mal začať pochopiť čo robí SW už šiesty rok, nie od behindmlm. O SpaceWay už ani nehovorím. Samozrejme máš na to právo roky vypisovať namiesto toho aby si podporil tento projekt so 70 centami denne a stratiť tuto sumu, lebo to je najhoršie čo sa môže stať. Aj keď sa to nestane.

Dátum: 31.07.2019

Vložil: Žaluď

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:1,5 roka

Nauč sa čítať ty bezcenná napodobenina človeka!

Na stránkach OSN sa nikde nespomína skyway, ani na odkaze na stránky osn ktorý si skopíroval. Naopak, v nesfalšovanej verzii dokumentu skyway nie je nikde
docs.wixstatic.com/ugd/a988f5_c74c074aad144a6985a137e919283580.pdf

Nejaká tebe podobný bezvýznamný k***t reklamu na skyway jednoducho prilepil do dokumentu a prepašoval ho na stránku bezvýznamnej rakúskej organizácie.

Na linku osn ktorý si skopíroval ani nikde inde na stránkach osn sa nikde skyway nespomína. Prečo asi?
Podvodné a zlodejské projekty sa často snažia získať legitimitu asociáciou so známymi inštitúciami, ako osn. Aj debilovi musí byť jasné čo znamená keď skyway všade píše o tom že je na zozname expertov osn a na stránkach osn o ňom nie je ani zmienka?

K*****o pritrúbly. Patríš do basy ako podobný zločinci, sa tam môžeš rovno obesiť. Bol by to prvý a posledný čin v tvojom bezvýznamnom živote, ktorý by tejto planéte pomohol.

Dátum: 01.08.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:1,5 roka

Pravo hore na prvej stránke je uvedené že 2nd edition. Nebudem reagovať na tvoje príspevky, hnusné. Bol som zvedavý na názor admina nie na tvoje, nemä, ale ten tvoj štýl sa mu páči asi.

Dátum: 01.08.2019

Vložil: Žaluď

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:1,5 roka

"Druhá edícia", o ktorej nevedia ani na hlavnej stránke sdg cities???
nolink://www.ungsii.org/sdg-cities
Ako to že tam sa žiadny skyway nespomína???

A nech admin zmaže všetky moje príspevky ak som príliš vulgárny. Je to jeho právo. Ja sa tu nehrám na spoločenskú korektnosť, keď je niekto slizký k***t zrelý na kriminál, tak s ním aj tak komunikujem a netvárim sa že mi je to seberovný partner na diskusiu.
Ale vyprosím si potom, nech sa pozrie aj na tvoje príspevky a patrične s nimi naloží. Kým ja sa totiž vyjadrujem vulgárne navonok, ty si zhnitý zvnútra!!!

Dátum: 28.08.2019

Vložil: Peter

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:1,5 roka

...žaluď zostane vždy iba žaluďom... nemas ani najmensie znalosti ohladom SkyWay, iba vytahuješ nezmysli zo žaluďa... strč ho radšej tam kam patrí... do p**e...

Dátum: 26.03.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Nabídka tokenů (a Krypto-jednotek) podvodu Skyway

Tak se zdá, že potenciál pohádky o nové dopravě se pomalu naplnil a začíná docházet cash. Proto podvod Skyway přišel s novou nabídkou jakýchsi tokenů, aby z lidí dostal další peníze. Moc se mi nechce tu frašku sledovat do konce a hádat se tady s fanatickými příznivci podvodu Skyway, proto zde jen zanechám odkaz na stránku, kde je toto nové dějství podvodu Skyway dopodrobna zdokumentováno (v angličtině):

www.behindmlm.com/companies/skyway/skyway-capital-continues-investment-fraud-with-tokens-cryptounits/

Dátum: 29.03.2019

Vložil: jozef

Titulok: Re:Nabídka tokenů (a Krypto-jednotek) podvodu Skyway

Skyway sa už buduje v SAE, o par mesiacov sa pojdeme povoziť. začinaju sa dalšie stavby , je to prudky rozmach vystavby, verim, že do 5 rokov sa prepoji cely svet. Ved vzdialenosti medzi stlpami až 5 000 m, to kto ma ??? Par stlpami sa premosti austrália

Dátum: 13.05.2019

Vložil: Cipo

Titulok: Re:Re:Nabídka tokenů (a Krypto-jednotek) podvodu Skyway

Viera fanatikov SkyWay je silnejšia, ako akejkoľvek sekty. Že vám to už nie je trápne z roka na rok stále len sľuby sľuby sľuby, stále iba posunutie posunutie a posunutie realizácie. Vy si tie finančné straty zaslúžite. Sekta SkyWay, závislosť horšia ako od heroínu... Talk kedy už budete na burze? Nie 2016, ani 2017 nevydalo, ani 2018 sa nestihlo... Možno rok 2845...

Dátum: 17.05.2019

Vložil: Dodo K.

Titulok: Re:Re:Re:Nabídka tokenů (a Krypto-jednotek) podvodu Skyway

nemože to byť podvod, Junitsky je seriozny vedec, vraj ma vystupiť aj v Slovenskej televizii, nepokazi si meno podvodmi. Na burzu nevstupuju,čakaju na dalšich investorov, aby nazbierana suma išla do miliard dolarov, potom sa užb dá s takym kapitalom obchodovať. Dal som tam dosť eur, ale aj ked nič nedostanem, rad podporim taky vynikajuci projekt, Ved musia najprv postaviť testovaci polygon v arabskych krajinach, aby odskušali, ako tamta kilma posobi na skyway, potom bude sa budovať skušobna trať v Australii, vo Vietname , a až budu vybudovane všetky skušobne polygony, tak sa to SPUSTI naplno,

Dátum: 27.05.2019

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Nabídka tokenů (a Krypto-jednotek) podvodu Skyway

SW nikdy nič nepostavi, nebude na burze , rok 2045 je velmi optimisticky, to sa skor postavi dialnica Košice -Bratislava,neviem, čo 40 rokov vyvyjaju, Koleso je už vymyslene, elektromotory tiež, aj kolajnice, tak neviem, čo tu bude take nove, čo tu ešte nebolo ????????????????

Dátum: 23.03.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Upozornění NBS

Je tomu již nejakej pátek, co Národní banka Slovenska vydala varování před investicí do podvodu Skyway:

www.nbs.sk/sk/dohlad-nad-financnym-trhom-prakticke-informacie/upozornenia-a-oznamenia/upozornenia-na-nepovolenu-cinnost-subjektov/upozornenie-narodnej-banky-slovenska-na-cinnost-spolocnosti-first-skyway-invest-group-ltd

Myslím, že po uplynutí podobný doby od varovaní NBS začali rozsáhlé problémy s vyplácením společníků společnosti Kairos Technologies ;-) Co vy na to, společníci SkyWay Capital??? :-D Jak dlouho se ještě povozíte v tomto padajícím letadle, než přesednete na další? :-)

Jednu věc ale musím Kudriašovovi uznat. Podařilo se mu proměnit Einstainův výrok o nekonečné lidské hluposti v perpetum mobile. U předchozích "projektů" právně závazně sliboval vysoké zhodnocení kapitálu, díky čemu vždycky nevyhnutelně brzy skončili. Tady nemusí vyplácet nic, a stejně se najdou "lidi", co tam nacpou své peníze. Holt, amorální, smutné, ale chytré ;-)

Dátum: 24.03.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Upozornění NBS

Ty vieš čítať? Kde v tejto správe vidis že sa jedná o podvodnú činnosť? Je to upozornenie že nemôže ponúkať verejnosti na území SR možnosť investície formou ponuky akcií spoločnosti bez toho, aby bol zverejnený prospekt cenného papiera schválený Národnou bankou Slovenska alebo orgánom dohľadu členského štátu Európskej únie.
Lenže to nerobí, nepodlieha tomu, už pred rokom som tu opísal čo robí verejne a čo v uzavretom kruhu.

Vydali to na základe podnetu “odborníka” finančného poradcu, kľudne mu uver, a investuj cez neho do unitlink poistenia, aby mal tvoje dvojročné splátky ako proviziu. Takisto má v nadpise že sa jedná o nepovolenú činnosť, neviem odkiaľ to bral, v upozornení NBS to nie je.
https://spravneinvesticie.sk/nbs-upozornuje-na-skyway

Keď už chceš vedieť ako vyzerá upozornenie NBS na činnosť, ktorá vyzerá na podvod, tak ten istý deň bol vydaný napríklad toto upozornenie.
https://www.nbs.sk/sk/dohlad-nad-financnym-trhom-prakticke-informacie/upozornenia-a-oznamenia/upozornenia-na-nepovolenu-cinnost-subjektov/upozornenie-narodnej-banky-slovenska-na-cinnost-spolocnosti-five-winds-asset-management-a-spolocno

Dátum: 25.03.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Upozornění NBS

Copak? Někomu se zde dělá špatně z turbulencí padajícího letounu? :D

"Ty vieš čítať? Kde v tejto správe vidis že sa jedná o podvodnú činnosť?"

Jo, tak tohle od člověka propagujícího podvod Skyway opravdu sedí! Oficiální úřady bývají při varováních obvykle velice zdrženlivé. Kupříkladu upozornění slovenské obchodní inspekce na podvod Kairos Technologies bylo formulováno podobně a vyhnulo se přímému označení Kairosu za podvod. Nicméně, každý, kdo uměl číst s porozuměním pochopil, že se jedná o varování před podvodem:

www.soi.sk/sk/informacie-pre-verejnost/Upozornenie-pre-spotrebitelov-na-praktiky-spolocnosti-Kairos-Technologies-Ltd-.soi

Jestli někdo potřebujete vidět od nějaké autority napsáno černé na bílém, že Skyway je podvod formou pyramidové hry, pak si může třeba přečíst varování od belgického regulátora staré již půl druha roku. K tomu by však potřeboval umět anglicky, co pro většinu investorů do Skyway může být docela problém:

www.fsma.be/en/warnings/first-skyway-invest-group-limited-skyway-capital

"Je to upozornenie že nemôže ponúkať verejnosti na území SR možnosť investície formou ponuky akcií spoločnosti bez toho, aby bol zverejnený prospekt cenného papiera schválený Národnou bankou Slovenska alebo orgánom dohľadu členského štátu Európskej únie. Lenže to nerobí, nepodlieha tomu, už pred rokom som tu opísal čo robí verejne a čo v uzavretom kruhu."

To je tvrzení anonymního diskutéra propagujícího podvod Skyway, proti oficiálnímu upozornění orgánů dohledu nad finančním trhem v mnoha zemích (Slovensko, Česká republika, Nový Zéland, Belgie, Litva, Estonsko, …)

https://www.nbs.sk/sk/dohlad-nad-financnym-trhom-prakticke-informacie/upozornenia-a-oznamenia/upozornenia-na-nepovolenu-cinnost-subjektov/upozornenie-narodnej-banky-slovenska-na-cinnost-spolocnosti-first-skyway-invest-group-ltd
www.cnb.cz/cs/spotrebitel/ochrana_spotrebitele/upozorneni/upozorneni_euroasian_rail_skyway.html

www.fma.govt.nz/news-and-resources/warnings-and-alerts/skyway-capitalskyway-group/

www.lb.lt/en/news/bank-of-lithuania-warns-skyway-activities-in-lithuania-illegal

www.fi.ee/sites/default/files/2018-12/20170424_Hoiatusteade_First_SkyWay_Invest_Group_LTD.pdf

Je zjevné, že kdyby Skyway nabízela akce legálně, pak by regulátoři tolika zemí nevydali vůči ní upozornění.

"Vydali to na základe podnetu “odborníka” finančného poradcu, kľudne mu uver, a investuj cez neho do unitlink poistenia, aby mal tvoje dvojročné splátky ako proviziu."

Investici do unit-linked pojištění nebudu hodnotit, nicméně za jeho příspěvek v boji s finančními podvody patří Martinovi Császárovi uznání.

"Takisto má v nadpise že sa jedná o nepovolenú činnosť, neviem odkiaľ to bral, v upozornení NBS to nie je.
https://spravneinvesticie.sk/nbs-upozornuje-na-skyway"

Teď se sám sebe ptám, kdo to tady neumí číst? :D
„Národná banka Slovenska upozorňuje na činnosť spoločnosti First SkyWay INVEST Group Ltd. ... ktorá ponúka ... možnosť investície formou ponuky akcií ... bez toho, aby bol zverejnený prospekt cenného papiera schválený Národnou bankou Slovenska…“ V překladu pro uživatele MyNick to znamená, že Skyway nemá na nabídku akcí oprávnění čili se jedná o nepovolenou činnost. ;-)

Mimochodem, neznepokojuje vás, že běloruský Ekotechnopark Skyway poustne?
Rezavějící popraskané stožáry, spousta zkorodovaného železa, téměř opuštěný areál, pusto:

tech.onliner.by/2019/02/22/skyway-3

Další článek včetně fotografie roztržené kabiny, došlo i kvážnému zranění řidiče – 16.12.2017:

tech.onliner.by/2018/09/18/skyway-2

Poslední dva odkazy jsou v ruštině, takže investoři Skyway by neměli mýt potíže s překladem ;-)

Dátum: 25.03.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Upozornění NBS

SW neponúka verejnosti verejne akcie, ale hľadá podporovateľov crowdinvesting programu na zrodenie technologie strunovej dopravy. Následne podporovatelia v UZAVRETOM kruhu môžu získať podiely/akcie, ktoré nemôžu byt zatiaľ zverejnené v prospekt cenného papiera schválený Národnou bankou Slovenska alebo orgánom dohľadu členského štátu Európskej únie, nakoľko firma nemala IPO. Majú všetky povolenia, ktoré podiely/akcie vydané akciovou spoločnou v Britských Panenskych Ostrovoch podľa britského práva PRED IPO potrebuju, majú svoj ISIN/CUSIP kód atd. Zatiaľ sú to nelikvidné papiere, ku ktorim sa čím ďalej, tým ťažšie sa dostať, zatial majú len tuto hodnotu, to je diskont vlastne. Reálnu likvidnú hodnotu nadobudnú až vtedy keď budú zamenené na akcie v 1:1 ktoré budú verejne obchodovateľné na burze a budú mat všetky potrebné povolenia. Pred a po IPO sú úplne iné pravidla.

Ja Vám neberiem aby ste uverili tým upozorneniam, neinvestujte, čas ukáže kto mal pravdu. Ja si nemôžem dovoliť aby som nemal podiely aspoň v nominálnej hodnote za milión dolárov.

Používať napriklad varovanie Lotyšska, kde vyšetrenie bolo už viac ako pred rokom zastavené, blokované prostriedky vrátené spoločnosti a následne Junickij zažaloval štát na 10 miliónov EUR, je minimálne na zváženie.

Onliner komentovať nebudem, stačí prečítať čo napísali pred dvoma rokmi, čo sa stane a čo sa nestane, čas už ukázal čo všetko bolo naopak.

https://vimeo.com/325868425

Dátum: 26.03.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

"SW neponúka verejnosti verejne akcie, ale hľadá podporovateľov crowdinvesting programu na zrodenie technologie strunovej dopravy."

Špatně. Podvod Skyway celkem otevřeně nabízí podíly čili akce, a proto regulátoři po celém světe celkem logicky před ním varují.

"Majú všetky povolenia, ktoré podiely/akcie vydané akciovou spoločnou v Britských Panenskych Ostrovoch podľa britského práva PRED IPO potrebuju, majú svoj ISIN/CUSIP kód atd."

Ano, Velká Británie a zejména její teritoria jsou oblíbenými domicily pro podvody všeho druhu, protože registrace a likvidace firmy je tam velice jednoduchá. Kupříkladu Kairos byl zde velice jednoduše založen a taky beztrestně zlikvidován podvodníky. Britské úřady se o to moc nezajímají, protože Kairos se chytře zaměřoval hlavně na lidi mimo Velké Británie. Jak je tomu u Skyway? ;-)

"Zatiaľ sú to nelikvidné papiere, ku ktorim sa čím ďalej, tým ťažšie sa dostať, zatial majú len tuto hodnotu, to je diskont vlastne."

Znova špatně. Akce podvodu Skyway mají nulovou hodnotu a jejich pořízení je stále pro lidi co by tam chtěli nacpat peníze bezproblémové. Nakonec, právě z těch peněz podvod Skyway může dělat kouřovou clonu a vykazovat nějakou činnost.

"Reálnu likvidnú hodnotu nadobudnú až vtedy keď budú zamenené na akcie v 1:1 ktoré budú verejne obchodovateľné na burze a budú mat všetky potrebné povolenia. Pred a po IPO sú úplne iné pravidla."

Vsjo budět! Tolko fábriky nádo pastrojiť!!! :D
A teď vážně - o tomhle se v případě podvodu Skyway mluví už více než tři roky, ale pořád zůstává a zůstane jen u slov. Ono ani není vlastně kam, pohádka a vývoji již existující technologie slouží pouze k přesvědčení důvěřivců aby několika hajzlíkům darovali své peníze.

"Ja Vám neberiem aby ste uverili tým upozorneniam, neinvestujte, čas ukáže kto mal pravdu."

Tyhle upozornění nejsou pro mě, ale slouží lidem, kteří by dnes reálně zvažovali nacpání peněz do podvodu Skyway. ;-) Jestli jsou dostatečně chytří, aby věřili institucím a ne podvodníkům, tak nemusejí čekat, zda čas ukáže, jestli Skyway je podvod, ale vědí to už dnes ;-). Jediní, kdo z podvodu Skyway uvidí nějaké peníze jsou ti, co do toho natahají další lidi. Tohle je princíp pyramidové hry a podvod Skyway nebyl ani první a nebude ani poslední.

"Ja si nemôžem dovoliť aby som nemal podiely aspoň v nominálnej hodnote za milión dolárov."
:D :D :D A proč ne rovnou 2 miliony?

"Používať napriklad varovanie Lotyšska, kde vyšetrenie bolo už viac ako pred rokom zastavené, blokované prostriedky vrátené spoločnosti a následne Junickij zažaloval štát na 10 miliónov EUR, je minimálne na zváženie."

Proč mě vůbec nepřekvapuje že propagátor podvodu Skyway si plete Litvu s Lotyšskem? ;-)

Dátum: 27.03.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

V tom máte pravdu ze som popletol Litvu s Lotysskom, prave som čítal jednu správu o nich, preto.

S odborníkmi, ktorí porovnajú SkyWay s Kairosom, nemám čo riešiť.

Dátum: 11.04.2019

Vložil: juraj s.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

je pravda, že sky way bude pohanany solarnou energiou, ale že suprava vyrobi energiu nielen na vlastny pohon, ale aj navyše, ktoru bude dodavať do el. siete a z vynosu budu vyplacani investori ???? Je to parada

Dátum: 12.04.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

Nie súprava bude vyrábať energiu navy#e, ale veterné a solárne panely umiestnené na podporných stĺpoch.

Dátum: 17.04.2019

Vložil: Horak

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

zaujimalo by ma, ako sa privedie el,energia k suprav, ktora bude jazdit na jednej kolaji ? bude v nej faza aj "nulak" ? koleso bude služit ako zberač ? ako pantograf u železnice ? Lenže tam je nulak v kolajnici

Dátum: 17.04.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

Nevem, ani to neriešim. . Je tam na to skoro 1000 inzinierov aby to aj ostatne vyriešili. Ja som ich len podporil v tom aby na tom o pár mesiacov viac vedeli robiť. Možno nájdete nájdete odpovede v 100 otázkach a odpovedi od Junickeho.

Dátum: 26.04.2019

Vložil: juraj s.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

1000 inžinierov, ktori natom pracuju , to je cca 30 milionov eur za rok, na vyplaty,od roku 2016 to je už 100 000 000 ? z čoho to platia , z vkladov budúcich podvedených ?

Dátum: 27.04.2019

Vložil: skyway

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

a z čoho su plateni ? ved to je cca 20 000 000 eur za rok, za tych cca 5 rokov to už bude aj 100 mil, na vyplaty,su plateni z vkladov buducich oklamaných ?

Dátum: 27.04.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

Ano, presne tak, stovky miliónov z crowdinvestingu vyfinancujeme napríklad na platy aby mohla táto technológia vzniknúť, preto sme vlastne spoluzakladatelia. Za odmenu dostaneme podiel vo spoločnosti vo forme akcii, ktorá bude mat likvidnú hodnotu keď technológia bude predávaná vo svete.

Dátum: 30.04.2019

Vložil: juraj s.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

takže veterne a solarne panely vyrobia tolko elektriny, že bude aj na pohon, aj na p redaj? tomu asi sam neverite . kedy vlastne bude vybudovana prvá ntrať ? ved už v roku 2017 sa pisalo, že do 5 rokov bude skyway spajať cely svet ? O chvilu skonč 2019, potom 2020 a čo dalej ??????????

Dátum: 30.04.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

Kľudne tu vypisujte..... názory, uverte tomu co si myslite, ale vyhľadajte aj co je RTA Dubai, práve verejné potvrdili prvý cieľový projekt v Dubaji https://www.instagram.com/rta_dubai/p/Bw4esyKH4hn/

Dátum: 30.04.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

Ináč to vôbec nechápem odkiaľ mate, že by nemohli používať elektrinu z elektrární ako Vy k napísaniu tejto správy.

Dátum: 05.05.2019

Vložil: juraj s.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

kedy sa začala vystavba prveho useku skyway na svete ? a kedy bude dokončena ?mate foto ?

Dátum: 07.05.2019

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

zaujimave, že v Australii sa ide už v tomto roku budovať skyway za miliardy dolárov a v Austrlaskych novinách, ani v televízii o tom nič nebolo. mam tam pribuznych a nič ešte nepočuli, asi to bude tajna stavba.

Dátum: 07.05.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

Oficiálne sú správy ktoré sú na stránkach www.rsw-systems.com prípadne po slovensky na Skyway.capital . Tam správu o začatí výstavby v Austrálii nenájdete. Desiatky projektov vo svete sú vo fáze prípravy a projektovania, ale už viac ako rok sa o tom žiadne informácie nevydajú, až kým sa tak nerozhodne druha strana. Preto prvý cielovy projekt bol ohlásený skôr od šejka Dubaja, až následne správu vydala SW.
https://skyway.capital/news/new?id=443
Výstavba sa okrem Ekotechnoparku v Bielorusku a Inovačného centra v SHARJAH sa ešte nikde nezačala. Len projekcia takýchto stavieb zaberie 1-2 roky, to by mal vedieť každý rozmýšľajúci človek. Zbytočne tak budete špekulovat, v nasledujúcich mesiacoch takychto správ bude dosť, ale nečakajte že keď bude bežať výstavba viacerých projektov v rôznych štátoch sveta a všetky technológie (vrátane vysokorýchlostného) budú certifikované, budete mať možnosť dostať sa k podielom v nominálnej hodnote 1USD za cca 3 centy ako je to možné ešte teraz.

Dátum: 08.05.2019

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

za 40 rokov , čo na tom pracuje Junitsky,nič nepostavil, tak prečo by som mal veriť, že postavi niečo za dalšich 40 rokov, SkyWay nikdy stať nebude. keby to bolo tak ekonomicky vyhodne, tak napr. arabi by to už mali postavene, Projektovanie SkyWay je ovela jednoduhšie, ako projektovanie železnice, kde su msty, tunely,atd Kedysi som projektoval železnične trate,napr 40 km trať, ale od začiatku až do koleudacie to trvalo cca 26 mesiacov / predpokladam, že tam, kde to chcu satvať, nebude problem s vykupom pozemkov,projekt pozostava len zo stlpov a nejakych zastávok, čo je na tom zložite? ved to je podobne ako projektovať elektricke vedenie VN

Dátum: 08.05.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

Vaša viera nemá vplyv na úspech/neúspech SW. Sú dve možnosti, byť alebo nebyť súčasťou toho, odpoveď neverím znamená nebyť. Sám ste napísali niektoré jednoznačné výhody tejto technológie, predsa vás zaujímajú uplynulé roky, nie to co bude v budúcnosti. Vaše skúsenosti pred desaťročiami pracujú proti Vám a zlé rozhodnutie teraz môže v budúcnosti veľmi bolieť. Na to ste zabudli, že v dobe keď ste projektovali železničnú trať (SW nebuduje železnice) tá technológia mala za sebou približne 100 ročné skúsenosti s výstavbou.

Dátum: 15.05.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

... a ešte aby ste mali obraz z projekčného oddelenia SW
https://youtu.be/clg32kuVhGs

Dátum: 18.05.2019

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

je fakt, že železnice sa projektuju 150 rokov, ale každa trať je ina, ine mosty, ine tunely, Pri SW je to len o stlpoch a o natiahnutej strune, A ak propagatori SW tvrdia, že medzi stlpami bude vzdialenosť 500 až 1000 m , tak v čom je problem ? Z Bratislav&y do Nitry postavite 80 stlpov , to je otaza tak 6 mesiacov a potom už len natiahnuť strunu a je hotovo !!!!!!!!!!!!!!!!!Do roka a do dna sa vozime !

Dátum: 18.05.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

To zas odkiaľ beriete že vzdialenosť medzi stĺpami bude 500 až 1000 metrov? V ETP sú kilometrové trate postavené, tam vidíte 2 stĺpy? Sú 4 druhý trate, áno dá sa to pretiahnut aj na kilometer aj viac, keď to mä dôvod, ale zasadne sú poporné stĺpy umiestnené po 50 metroch. Aspoň si pozrite čo prezentuje firma.
https://youtu.be/7FpRQnBM9a0
Je Vám aspoň jasne že struny idu vnútri v koľajniciach zo statických dôvodov, takze nestačí natiahnuť struny? To že kedy bude postavená trať medzi Ba a nr nezávisí od SW, to by mal najskôr niekto objednať a financovať. Mali by ste tomu fandiť aby sme mohli čím skôr lacnejšie, ekologickejšie, pohodlnejšie, bezpečnejšie, rýchlejšie jazdiť aj tu. V púšti už to budú mat vybudované, keď u nás o tom začnú rozprávať, a to vôbec nie je problém Junickeho.

Dátum: 19.05.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

A ešte niečo, keď ste odborník, tak vypočujte to čo prezentuje Junickij pre odborníkov https://youtu.be/4Q36k5kAMHs

Dátum: 22.05.2019

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

videl som niekoko vysutych drah. napr vo Wuperthale Bolo tam použite niekolkonasobne viac železa, ako pri normalnej železnici. projektnati boli debili, že nedali tam predpaty nosnik vyšky cca 30 cm ? keby boli pri sw stlpy vo vzdialenostiacj aj 20 m , tak pri navrhovanej "strune" by bol nad každym stlpom mierny prehyb a pri vyššich rychlostaiach by vagony nadskakovali ako na autocrose.už o sw vie cely svet, teda aj čianania. všetko čo je take super, ako sw, okopirujú aj vylepšia. a už by im to zarabalo. Napr, v čechach vyraba jeden sukromnik štvorkolky, mal patenty na vyrobky, ale hned cca 3 mesiace po vystaveni pr eho kusu na veltrhu, už to činania vyrábali a nepomohli mu ani patenty, Tak ake by mali abrany postaviť SW, ak je to take genalne ? No musi to byť genialne, ked to vyvijaju už viac ako 40 rokob

Dátum: 23.05.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

Keby ste prečítali čo som písal, alebo by ste vypočuli Junickeho, mali by ste odpoveď, a nepísali by ste opakovane o vašej predstave, že SW bude jazdiť na strunách. Porovnať Wuppertal Schwebebahn so strunovou dopravou, ktorá bola postavená koncom 19.storočia v dobe keď ešte ani autá neexistovali, na to už nemám čo napísať.

Dátum: 08.06.2019

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

to je zbytočna debata, nepochopili ste že si robim srandu ?žiadny sky way nikdy nebude, ide len o pyramidu, ale postavenu na "realnych " zaákladoch,je projekčna kancelaria, skušobne polygony, atd Kto vie, kde su už peniaze vkladatelov ??????????

Dátum: 10.06.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

Srandujete, lenže nie schválne. Vôbec nechápete o čom je projekt Skyway, čo by nebol problém, lebo 95% ľudí takisto nevie. Problém je, že vypisujete verejne názor, a k tomu ešte myslite že ste odborníkom v tejto veci. To naozaj neviete kde sú peniaze vkladateľov ????????

Dátum: 11.06.2019

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

a kde su teda ? kamarat tam ma už od začiatku 5000 Eur, a ešte nič nedostal,

Dátum: 12.06.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

Akože nič nedostal? Nedostal certifikát o podieloch? Čo iné mu bolo prisľúbené? Dividendy od firmy dostane až keď spoločnosť bude zisková, zatiaľ nie je, preto potrebuje crowdinvesting, tak to bolo plánované. Z jeho peňazí boli postavené “reálne zaklady”, projekčné kancelárie, skúšobné polygonálny atd. Peniaze sú v betóne, alebo inžinier bol z toho vyplatený, ktorý kúpil z toho pre syna kakao, to už naspäť nedostane. Predať podiely na burze je druhá vec, to nevyplatí firma, ale kupujúci neskôr na burze. Neviem ako myslite že tam má peniaze od začiatku, keď to tam má 3 roky, trhová cena jeho investície narástol skoro o 1000%, lebo za ten istý počet podielov čo ma on, teraz zaplatia investori 10x väčšiu sumu. Určite je nespokojný? Vy ste mali lepšiu investíciu? Toto nie je bežný účet, ti ktorí nevedia rozmýšľať ohľadom investícii v horizonte minimálne 3-5 rokov musia zabudnúť nie len na SW, ale aj na startupy a akcie vôbec.

Dátum: 12.06.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

A ešte niečo keď ste tak istý že SW nikdy nič nepostaví. Tá doprava ktorá potrebuje na sto kilometrový úsek 80 stĺpov postaviť za rok, medzitým vytiahnuť struny na ktorých budú jazdiť ľudia s rýchlosťou do 500 km/h, je projekt pre debilov a nemá žiadnu šancu na trhu. Lenže ten projekt pre debilov ste vymysleli vy, a nie Junickij. Radšej choďte za kamarátom, investujte dnes do Junickeho (zajtra zas klesne diskont), hodnota vašej investície o 3 roky môže (bude) mať takisto o 1000% väcsiu hodnotu. Pre kamáta už to bude 10.000%.... Alebo čakajte a vypisujte.

Dátum: 20.06.2019

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

a zčoho budu zisky ??? z cestovneho ??? ved to pokryje tajk akurat naklady na prevadzku ? ako vznikne 10000 % zisk ? Ak sa postavi trať cez Australiu, tak ju bude asi prevadzkovať nejaka Australska firma ? alebo ostane v majetku SkyWay ? To by sa dalo, keby to cele zafinancoval SkyWay. Aj ked hovorite, že ked tam dal pred tromi rokmi 5000 , teraz by to predal za 50 000, alebo aj za 500 000 ? čo bude mať z toho ten, čo by od neho akcie kupil ? podiely na zisku, ktory nebude ?? Už pretsnte snivať a klamať chudakov, čo naleteli a dali peniaze , ktore su už dnes niekde v danovom raji

Dátum: 20.06.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

A z čoho majú zisk stavitelia diaľnic? Vyplácajú robotníkov z príjmov z diaľničných známok? Napríklad RTA Dubai má na starosti aby mesto Dubai mal normálnu dopravu, bez toho neexistuje moderné mesto. Preto zadal zákazku (so súhlasom Šejku) na výstavbu 15 kilometrovej trasi. Aby začali robiť technickú dokumentáciu, zaplatí napr. 10%nú zálohu, na tom bude mat SW zisk. Potom po častiach ako sa to buduje, zaplatí zas, SW postaví, a bude mat na tom zisk. Samozrejme SW urobí zmluvy s miestnymi subdodávateľmi, ktorí poznajú dané pomery, urobia napríklad pozemné práce, ale za výstavbu zodpovedá SW. Keď hľadáte, nájdete aj s ktorými firmami pracuje v Dubaji. Takto bude mat zisk, a kým sa dostaví trasa, bude postavená aj závod na hromadnú výrobu vozidiel, ďalšie zisky, nakoľko RTA Dubai nie len trasu potrebuje postaviť. Niekto bude potom prevádzkovať, je tam návratnosť investície, a potom takisto bude mat zisky, doprava nie je non-profit činnosť. V niektorých prípadoch môže zostať SW aj spoluvlastníkom do určitej časti (to je už další projekt financovania) v tom prípade bude mat príjem AJ z cestovného.

Dividendy z akcii a predaj akcii na burze sú dve úplne odlišné veci. Burza neurčuje súčasnú hodnotu spoločnosti, ale snaží uhádnuť akú bude mať hodnotu o 3 roky, to je bežné pravidlo. Preto sa oplatí urobiť IPO až vtedy, keď v momente IPO (so vstupnou cenou 1 USD) už budú začaté (pripadne dobudované) desiatky takýchto projektov. Vtedy prídu napr. veľké investičné fondy, penzijné fondy, ktorí točia stomiliardy na peňažných trhoch, oni môžu nakupovať až po IPO. Budú vidieť úplne iný moment ako je teraz, už nikto nebude pamätať na začiatky, len výhody, nakúpia, čo vytlačí likvidnú cenu akcii. Takže možno správca vášho podielového fondu usúdi o tri roky, že nakúpi akcie SW na burze za 1,13 lebo o rok to planuje predať za 1,32 čo je výborný obchod pre neho. V tom prípade sa kľudne môže stať, že vlastne vy nakúpite od kamaráta akcie za 1,13 USD, ktoré on kúpil pred tromi rokmi za 0.003 USd. Takze od vás dostane naspäť svoju investíciu, a nie od SW. A budete takisto spokojný.

Dátum: 20.06.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

A keď si stále myslite že nebude a neplánovali zisk, tak si prečítajte 15 etáp rozvoja, ktorá je súčasťou podnikateľského plánu a bola napísaná ešte v roku 2014 (!). Aj keď od tej doby boli zmeny, v pôvodnom pláne v 15. etape (sme len v 13) nájdete tuto vetu:

15.2. Predvedenie funkčného vysokorýchlostného medzimestského dopravného komplexu desiatkam potenciálnych objednávateľov z „predhriateho“ svetového trhu. Uzatvorenie zmlúv na konkrétne projekty vysokorýchlostných medzimestských a medzinárodných trás so zákazníkmi zo všetkých kontinentov planéty na sumu najmenej 10 000 000 000 USD. Počas nasledujúcich troch mesiacov získanie zálohových platieb (5%) v sume 500 mil. USD – to znamená, že vysokorýchlostný skúšobný SW-komplex v hodnote 100 mil. USD sa zaplatí za prvý mesiac predvádzania a prinesie zisk 500%.

Takže presne takto to bolo naplánované pred piatimi rokmi, čo sa práve momentálne deje.

Dátum: 20.06.2019

Vložil: Žaluď

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

Veľkú piču sa deje, sa konečne zobuď chlapče!
Projekt v Dubaji bol "odložený" podľa Sky Way news

skyway.capital/news/new?id=470

Pred dvoma rokmi s veľkou pompou ohlasovali výstavbu v Dharamsala a je z toho hovno. Podobne teraz Dubaj. Skyway nikdy nič nepostaví, stačí sa pozrieť na minulosť ľudí čo za tým stoja.
Dávať peniaze do Skyway je to isté ako dať ich feťákovi z ulice, čo sľúbi že ti o týždeň pošle poštou dvojnásobok.

Dátum: 20.06.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

Bol odložený termín spustenie prvej línie inovačného centra v Sharjah, výstavba v Dubaji sa ani nezačala.

Dátum: 20.06.2019

Vložil: Žaluď

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

Tvl, tebe chlapče tuším nedopína.
Možno aj dubajskému monarchovi dopína pomalšie, a tak až po podpise memoranda so SkyWay zistil, čo je SkyWay zač. Keď zistil o čo ide, tak vyjebal SkyWay z krajiny a podpísal zmluvu s podobne znejúcou spoločnosťou, SkyTran:

rta.ae/wps/portal/rta/ae/home/news-and-media/all-news/NewsDetails/signing-mou-with-skytran-for-suspended-transport-systems

Dátum: 20.06.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

Kde je v tej správe že vyjebal Skyway z krajiny? Kde? Nikto nepovedal, že SW bude jediný ktorý bude budovať dopravu v Dubaji. Čo vies o SkyTran? Kde má certifikované prototypy? Kde ma testovacie dráhy? Akú konkretnu zákazku dostal na území Emirátoch? Kde tam buduje, lebo SW už naplno buduje v SHARJAH. Táto firma je spomenutá aj v tlačenom katalógu SW ktorá bola vydaná pred dvoma rokmi.

To je presne taký dôkaz ako si dal pred chvíľkou: projekt Dubaj bol “odložený”, a dáš na to odkaz, ktorú nikto neotvorí. V skutočnosti nie výstavba projektu bola odložená ale termín spustenia prvej línie, nie konkrétneho cieľového projektu ale inovačného centra, nie v Dubaji, ale Šardži.

A pri tom pičuješ aby to bolo vážnejšie. Presne takto sa šíria informácie typu “už by mali byť postavené trate” “už by mal byt IPO” atd, a pritom v projekte žiadne take sľuby nie sú.

Dátum: 21.06.2019

Vložil: Žaluď

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

Aj retardovaná opica pochopí, že Dubaj nejde budovať dva veľmi podobné dopravné systémy. A teda že ak podpisuje memorandum so SkyTran, tak asi so SkyWay už nepočíta. A že preto projekt inovačného centra taktne odstavili.
Aj retardovaná opica dokáže otvoriť odkaz, keď jej ho strčia pred nos.
A najmä, len úplný kokot ako ty môže uveriť samo-oceneniu spoločnosti, ktorá sa financuje cez MLM scam, ktorú vedú MLM scammeri s bohatou podvodníckou históriou a ktorá je schopná uverejniť tony zjavného bullshitu, ako že jej vozne pôjdu 500 km/h, alebo že 2-miestne gondoly prepravia 20000 ľudí za hodinu (vypravenie 1 gondoly každých 0.36s).
nolink://youtu.be/Ka40pcFQY1o?t=167

Dátum: 21.06.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

Pekný štýl inteligentneho odborníka. To si pochopil že Dubai a Šardža sú dve rôzne projekty a dve rôzne Emiráty s dvoma Šejkami? Dokážeš pochopiť že odloženie termínu spustenia neznamená odstavenie? Výstavba ide v plnom prúde.Nestihli termín na narodeniny Šejka, o nič iné neide.
https://youtu.be/GXCTrUANZ24
Další tvoj odborný dôkaz ďaleko od reality. Dvojmiestne gondoly dokážu prepraviť 720 osôb v dvoch smeroch za hodinu. Ja ako retardovana opica to dokážem prečítať pri 0:34, tebe to neide?
https://youtu.be/yR2ExyCrO4g

Dátum: 21.06.2019

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

z čoho maju zisk stavitelia dialnic ? urobi sa suťaž, dodavatelia ponuknu cenu a jeden to vyhra, Za rtuto sumu to postavi,ale z tych penazi plati pracovnikov, subdodavatelov, platy šefov a na konci stavby ostane určity zisk, je to obvykle 15 až 20 %, a to si nechaju majitelia, samozrejme to zdania,To je ale jednorazovy zisk, potom už z dialnice berie zisk štat / dialnične znamky, myta a pod / Tak to bude aj so SW, Postavia, za sumy dohodnutu, vyplatia robotnikov, a čo myslite, kolo ostane na vyplatenie asi 800 000 investorov? po 50 centov ? Ved sa spamatajte, ešte nikdy nezbohatli masy na stavebnej činnosti, Ale to pišem aj tak zbytočne, lebo skyway už buduci rok sa pomaly vytrati, už nezoženu dalšich blbcov a tak sa aj s peniazmi utiahnu niekde do "rajov"

Dátum: 21.06.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

Technologická, nie stavebná, technologická spoločnosť, chápete to? Majiteľ jedinečnej technológie, na ktorú sa nevypisuju konkurzy pre stovky spoločnosti, preto zatiaľ má šancu len v oblasti kde chcú dopravu vyriešiť, nie tendery vypísať. Jedinečnosť je práve v tom ze nič nevynasiel, s kolesom má ľudstvo tisícročné skúsenosti, s ocelom, predpetymi strunami takisto, len v iných oblastiach, atď. Nemieša do toho napr magnetickú levitaciu s čím skúsenosti nie sú ako SkyTran, čo je podľa mňa pri rýchlosti do 120km/h v mestskej doprave úplný nezmysel, a úplne zbytočné. Takisto ako Steve Jobs a 1000 inžinierov medzi 2004 a 2007 nevynasli ani mobil, ani mp3, ani foťák, ani dotykovu obrazovku, všetko existovalo len dali to iného poradia, premysleli to od začiatku, a s iphonom zmenili komunikáciu vo svete.
Je to naozaj zbytočná debata, už ma to nebaví, prajem vám krásne leto!

Dátum: 12.04.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

To vôbec nechápem odkiaľ mate, že z toho by mali byť vyplatení investori.

Dátum: 17.04.2019

Vložil: juraj s.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

a z čoho, z cestovného ?????????? pokial nebudu cestujuci jazdiť na "čierno ", tak potom asi hej.

Dátum: 17.04.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

OMG :(

Dátum: 30.04.2019

Vložil: Peter L.

Titulok: Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

kolko je potrebne investovať, aby bol zarobok 1 milion ? Dakujem

Dátum: 30.04.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

Neviem ako myslíte zárobok, na to aby ste mali milión podielov v nominálnej hodnote 1 usd teraz (!) potrebujete cca 19.000 tisíc dolárov naraz, po splátkach je to iné samozrejme iné.

Dátum: 30.04.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Upozornění NBS

Sorry, samozrejme 19000 alebo 19 tisíc :)

Dátum: 28.03.2019

Vložil: investor

Titulok: Re:Re:Upozornění NBS

idem v maji do SAE, možete mi udať presnu adresu, ke sa buduje SkyWay ? Chcem si to pozrieť a neveriacim tomašom ukazať fotografie,kedy to tam bude ukončene ?

Dátum: 28.03.2019

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Upozornění NBS

Tu ho nájdete
https://www.google.kg/maps/place/SkyWay+Innovation+Centre+-+University+City+Rd+-+Sharjah+-+Egyes%C3%BClt+Arab+Em%C3%ADrs%C3%A9gek/@25.3033508,55.4765609,17z/data=!3m1!1e3!4m2!3m1!1s0x3e5f5fae65226077:0x8008d3e094aa8801

https://vimeo.com/318729779

Dátum: 28.03.2019

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Upozornění NBS

To, jestli podvod Skyway vybuduje další "testovací" polygon v SAE či nikoli nemění nic na tom, že je to podvod. Vysbíraných peněz od naivních lidí mají přeci na výstavbu dost, i po tom co se jich notná část rozplyne v pyramidové struktuře.

<< 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>

Pridať nový príspevok