Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

08.12.2017 15:18

Na obrázku je Hyperloop, ktorý umožňuje prepraviť ľudí bezpečnejšie a šetrnejšie k prírode. Dopravný systém, vďaka ktorému bude umožnená preprava ľudí a tovaru po koľajniciach, ktoré budú umiestnené nad našimi hlavami. Bezpečie, šetrnosť k prírode, minimálne náklady na prevádzku takejto trate, presne to si dnes sľubuje od projektu Skyway jeho autor. Ten sľubuje pre investorov dlhodobý pasívny príjem, na ktorom budú zarábať aj ďalšie generácie. Je to ale skutočne tak? Rysuje sa nám tu revolučný biznis, alebo ide opäť len o ďalší podvod na ľudí?

 

Čo je to SkyWay a kto za tým stojí

SkyWay má byť nadúrovňový dopravný systém, ktorý bude na pohyb využívať patentovanú strunovú technológiu. Má ísť o revolúciu, ktorá zmení celkový systém dopravy. Dopravnými prostriedkami SkyWay majú byť samostatné kapsule alebo celé súpravy kapsúl zavesených na koľajniciach, ktoré budú visieť vo vzduchu. Vývojári si od nich sľubujú vysokú rýchlosť a bezpečnosť, nízke náklady na prevádzku a šetrnosť k životnému prostrediu.

 

Železničný inžinier a ruský vedec Anatoly Junitský so svojim prototypom. Nápad na SkyWay vznikol v Bielorusku už pred mnohými rokmi a za projektom má stáť ruský vedec Anatoly Yunitskiy (Junitský), ktorý na ňom pracoval údajne až 39 rokov! Anatoly Yunitskiy je zároveň prezidentom spoločnosti SkyWay Group of Companies.

Anatoly Yunitskiy je pôvodným vzdelaním železničný inžinier, podľa oficiálneho zápisu autor viac ako stovky rôznych patentov a osemnástich kníh, rovnako ako ďalších 200 vedeckých štúdií a publikácií. S jeho osobou sa spája celý rad rôznych ocenení, a to platí celosvetovo - nie je teda oceňovaný len v Bielorusku či v ďalších bývalých zväzových republikách ZSSR.

 

Ako to má fungovať - možnosti, ako zarobiť na SkyWay

Podstata investičného projektu SkyWay spočíva v nakupovaní akcií Euroasian Rail SkyWay Systems, American Rail SkyWay Systems, African Rail SkyWay Systems a tiež Australian & Oceanic Rail SkyWay Systems prostredníctvom investičného fondu SkyWay Capital a ďalších podobných spoločností (tie sú partnermi spoločnosti SkyWay Group of Companies). Riaditeľom investičnej spoločnosti SkyWay Capital je Jevgenij Kudriašov. 

Hodnota spomínaných akcií by po uvedení na burzu mala podľa vyjadrení majiteľov tohto online „biznisu“ výrazne vzrásť, a to odhadom do 2 až 5 rokov. Hovorí sa, že rozdiel môže byť až v horizonte niekoľko tisíc percent, akcie zakúpené vo vhodnom čase údajne môžu zvýšiť svoju hodnotu dokonca až päťstokrát.

 

Peniaze, ktoré spoločnosť SkyWay získa od svojich partnerov/investorov, má použiť na dokončenie projektu – výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku. Ten je potrebné vybudovať, aby spoločnosť získala certifikáciu a mohla tak začať s výstavbou projektu. Spomínaný EkoTechnoPark má slúžiť aj na testovanie budúcich technológií.

 

Zarobiť peniaze je možné nielen investovaním, resp. nakupovaním akcií spoločností, ale aj tým, že tento internetový „biznis“ úspešne odporučíte ďalším ľuďom. Ide o viacúrovňový provízny systém, vďaka ktorému vám spoločnosť vyplatí až 20 % z investícií členov, ktorých do systému privediete.

 

Investovať, či neinvestovať?

Projekt vyzerá zaujímavo a niečo podobné by v budúcnosti určite mohlo fungovať (som v tejto oblasti laik, takže sa môžem mýliť). Majiteľ spoločnosti Anatoly Yunitskiy je skutočná osoba, čo pri väčšine internetových biznisov nebýva samozrejmosťou. Naša planéta určite potrebuje podobný druh dopravy. Je tiež pravda, že SkyWay sa prezentuje na rôznych svetových výstavách a veľtrhoch. Problém však vidím v investičnej príležitosti, konkrétne v partnerskej spoločnosti SkyWay Capital. Tu je pár dôvodov, prečo vo mne SkyWay Capital vzbudzuje nedôveru a prečo do tohto projektu rozhodne neodporúčam investovať.

 

1.) Na začiatku bola vízia - a tá tu stále ešte je, budúcnosť potenciálne neistá

Skyway v súčasnej dobe nefiguruje na žiadnej verejnej burze, teda jednoducho platí, že kupujete len fiktívne (ak chcete - virtuálne) akcie. Presnejšie povedané, dostanete zdrap papiera s názvom certifikát, v ktorom firma potvrdzuje, že vám rezervuje nejaké akcie (také „akcie“ vám môžem vyrobiť aj ja).

 

Podľa oficiálnych videí, ktoré SkyWay prezentuje, ak investujete 4 000 dolárov (za túto investovanú sumu dostanete milión „akcií“), zarobíte milión USD, pretože keď spoločnosť vstúpi na burzu, jednu akciu budete môcť predať za 1 USD (milión akcií = milión USD).

 

Ak SkyWay niekedy vstúpi na burzu, o čom ja pochybujem, hodnota jednej akcie určite nebude 1 USD. Cenu na burze určuje dopyt a ponuka. Pokojne sa môže stať, že ak vstúpia na burzu a ľudia budú chcieť svoje akcie predať a zarobiť, nikto o ne nebude mať záujem. V tom momente sa ukáže ich skutočná hodnota.

 

 

Čo je však zaujímavé a čo ľudí zrejme láka, je, že SkyWay garantuje odkúpenie vašich certifikátov za 1 USD. Takže ak vstúpia na burzu a ukáže sa, že skutočná hodnota ich akcií je veľká nula, SkyWay sľubuje, že ich od vás odkúpi.
To sú krásne sľuby, no nereálne. Jednak na burzu nikdy nevstúpia, a aj keby, určite svoje sľuby nesplnia, v opačnom prípade by skrachovali. Stačí jednoduchá matematika. Registruje sa 100 000 ľudí a každý z nich investuje 4 000 USD. SkyWay zarobí 400 miliónov USD. 50 % z tejto sumy sa rozdelí do pyramídy, medzi partnerov (aby mali motiváciu lákať do tohto projektu ďalších ľudí), nejaké peniaze SkyWay určite minie na výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku atď. Ak však spoločnosť vstúpi na burzu, bude musieť odkúpiť od 100 000 ľudí presne 100 miliárd akcií. A keďže garantujú odkúpenie jednej akcie za 1 USD, tak si to spočítajte. Odkiaľ SkyWay získa 100 miliárd USD? To sa možno dozvieme nižšie, v bode 2.

 

Mimochodom, ešte v roku 2016 sa písalo, že SkyWay vstúpi na burzu v roku 2017. Je pomaly koniec roka, a zatiaľ sa nič nedeje. Údajne to odložili na rok 2018. Rovnaká pesnička, ako u X podobných spoločností, ktoré predávali bezcenné papieriky sľubujúc, že keď vstúpia na burzu, odkúpia ich od vás za oveľa vyššiu sumu.

 

Pôsobia na vás všetky tie vyhlásenia od SkyWay dôveryhodne, alebo si myslíte, rovnako ako ja, že ide len o navijak na ľudí, ktorí sa ľahko nachytajú na vidinu obrovských ziskov?

 

2.) Kde sa berie zisk už teraz, keď sa nič nepostavilo? Z čoho vyplácajú peniaze?

SkyWay tvrdí, že podpísal kontrakty za miliardy dolárov (z týchto peňazí majú vyplácať svojich partnerov) s niekoľkými vládami po celom svete (napr. podpísané zmluvy s austrálskou a indickou vládou v hodnote 922 mil. USD). Je však zaujímavé, že žiadna vláda o tomto tvrdení nič nevie. 

Ani samotná spoločnosť, ani ľudia, ktorí do tohto biznisu investovali, doteraz nepredložili žiadne dôkazy o vyššie uvedenom tvrdení. Žiadny územný plán, stavebné povolenie, vládne dokumenty, proste čokoľvek, čo by potvrdzovalo, že SkyWay má podpísané zmluvy za miliardy dolárov. Čokoľvek, čo by dokazovalo skutočné príjmy SkyWay, poprípade aspoň záujem o ich revolučný dopravný systém. Prečo spoločnosť nepredloží nejaké podpísané zmluvy aspoň svojim partnerom/investorom? Zavreli by ústa všetkým pochybovačom a taktiež aj čoraz nervóznejším spoločníkom. Bol by to jasný dôkaz serióznosti tohto „revolučného projektu“.

 

Skyway dopravný system budúcnosti - avšak, zatiaľ len vo forme množstva prezentačných videí a simulácií.

 

Jediným ľahko viditeľným zdrojom príjmov spoločnosti sú peniaze od investorov, ktorí si za ne kupujú bezcenné certifikáty. A je viac než pravdepodobné, že práve tieto peniaze firma používa aj na vyplácanie odmien (môžem sa mýliť). Ak je to pravda, tak nejde o nič viac, než prerozdeľovanie peňazí prostredníctvom pyramídovej hry/Ponziho schémy.

 

Pri každom systéme vždy sledujte, odkiaľ berú peniaze na výplaty. Ak sú z vkladov, registračných poplatkov, investícií nových členov, ide o pyramídovú hru/Ponziho schému.

 

3.)  Nemajú povolenie na poskytovanie investičných služieb

Ak má ísť o kupovanie akcií spoločnosti, je to investovanie. Aby mohla spoločnosť podnikať v tejto oblasti, potrebuje mať na to licenciu od Slovenskej národnej banky. Čo myslíte, má SkyWay povolenie na poskytovanie investičných služieb?

 

Na webe Českej národnej banky sa dokonca objavuje oznámenie, že investície do cenných papierov Euroasian Rail SkyWay Systems Holding nie sú v súlade so zákonmi. Viac informácií:

https://www.cnb.cz/cs/spotrebitel/ochrana_spotrebitele/upozorneni/upozorneni_euroasian_rail_skyway.html

 

Podobná správa prišla aj z Estónska, Talianska, Belgicka a Lotyšska. Dá sa teda predpokladať, že spoločnosť SkyWay nemá na predaj akcií licenciu od žiadnej krajiny EU.

 

4.) Nie príliš čistá minulosť zakladateľa SkyWay

Pán Yunitskiy je usvedčený z predchádzajúcich finančných podvodov menšieho rozsahu. Na diskusiách som našiel niekoľko odkazov, v ktorých tohto pána usvedčujú z klamstiev a podvodov. 

 

5.) Môže vôbec dopravný systém, ktorý ponúka SkyWay, fungovať?

Nie som odborník, aby som hodnotil technickú stránku tohto projektu. To prenechám niekomu inému. Ono je to asi aj tak jedno, pretože SkyWay je podľa mňa finančný projekt, v ktorom technická stránka plní úlohu návnady. Niečo v zmysle:  aha, pozrite sa, máme revolučný produkt (dopravný systém), do ktorého keď investujete, do 2-5 rokov z vás budú milionári.

 

V každom prípade, v rôznych internetových diskusiách sa viacerí znalí ľudia zhodujú na tom, že technológia koľajníc SkyWay nie je realistická a návrhy realizácie nie sú úplne domyslené.

 

V nižšie uvedenom článku si môžete prečítať, v čom bol hlavný nedostatok strunových technológií pána Junitského už v roku 2002 -  https://www.membrana.ru/particle/2486

V článku sa píše o tom, že správy prezentujúce STU možno rozdeliť na tie o testovacej prevádzke, na tie o účasti na výstavách a na tie o prednáškach a návštevách významných hostí. Teda už pred 15 rokmi pán Junitský postavil testovací polygón, prijímal delegácie z celého sveta, prezentoval sa pred Putinom, Žirinovskim a jazdil po výstavách. Aká teda bola hlavná výhrada v roku 2002? Že nepostavil ani jeden kilometer trate. A aký je dnešný stav? Polygón, výstavy, politici a 0 km tratí.

 

Mohlo by vás zaujímať:

7 spôsobov, ako rozoznať serióznu investíciu od finančného podvodu - v článku si môžete prečítať základné rozdiely medzi serióznymi investíciami a pyramídovými podvodmi.

 

Pár slov na záver

Musím uznať, že SkyWay je po technickej stránke tak detailne premyslený, aspoň pre laikov, že vzbudzuje dôveru. Pán Yunitskiy existuje, čo u podobných projektov nebýva zvykom. Určite má za sebou nejaké patenty a vynálezy, ale jeho problém spočíva v tom, že 30 rokov ťahá z investorov peniaze, ale nikto tú jeho revolučnú technológiu nechce kúpiť. Teda aspoň doposiaľ neboli predložené žiadne dôkazy o opaku.

 

Podľa môjho názoru ide len o ďalší sofistikovaný podvod (žiaľ, zatiaľ to tak vypadá), ktorý stojí a padá na vstupných investíciách partnerov a ich následnom prerozdeľovaní do pyramídy. Vyššie uvedené fakty tomu nasvedčujú. Celý projekt je len o balamutení a sľubovaní krajších zajtrajškov. Investujte do spoločnosti, zakúpte si „akcie“ a jedného dňa, ak vstúpia na burzu, na tom možno zarobíte.

 

Musím ale uznať, že zo všetkých sofistikovaných projektov ako sú Kairos, OneCoin, Recyclix, Banners Broker, Zeekrewards, Dexcar atď., je SkyWay podľa mňa ten najsofistikovanejší

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom si skúste pozrieť aj diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií k tejto téme. 

Ak už máte so Skyway nejaké vlastné skúsenosti, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie. 

 

Zdroj: čiastočne čerpané z facebookovej skupiny Rozborka MLM projektu

 

Našli ste v tomto článku zaujímavé informácie, ktoré považujete za prospešné? Potom sa o ne podeľte so svojimi známymi a možno tak niekomu pomôžete. Stačí, ak článok budete zdieľať alebo mu dáte like. Určite odporúčam lajknúť moje facebookové skupiny, v ktorých neustále zverejňujem novinky týkajúce sa práce z domu a podnikania na internete. V prvej skupine sa zameriavam všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), druhá facebooková skupina patrí ponukám práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Odporúčam prečítať si tieto tri články:

Základná charakteristika Ponziho schémy – v článku sa dozviete, čo majú spoločné všetky vyššie spomínané internetové podvody. Mal by vám dopomôcť pochopiť, ako funguje každá Ponziho schéma, resp. ako začne, ako prebieha a ako skončí.

 

Čo sú to pyramídové hry a ako fungujú článok o pyramídových hrách + praktické príklady.

 

Pár rád, ako sa nedať nachytať internetovým šmejdom – v tomto článku si môžete prečítať pár mojich postrehov a rád, na čo si dať pozor, aby ste v budúcnosti nenaleteli na nejaký podvod.

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

Dátum: 03.03.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

“Junitskyj slibuje více než deset let vysokokapacitní přepravu ve vysoké rychlosti, zahájené projekty”
Junitskyj slibuje více než deset let AJ (!!!) vysokokapacitní přepravu AJ (!!!) ve vysoké rychlosti, AJ (!!!) zahájené projekty”. Práve o to tu ide. Dáš sem obrázok čo nie je ani vysokokapacitna ani vysokorychlostna a toto očakávaš. Ideš na koncert Tinu, a očakávaš Gotta! Veď pozri pod akým tvojim prispevkom píšeme.

“vadí mi, že se tu v oficiálních prezentacích operuje s rychlostmi nejméně 150 km/h”
Nie najmenej, ale DO! Načo by malo postaviť namiesto kilometrovej trasy hneď dva kilometre, aby prezentovali rýchlosť 150 km/h ? To by bolo niečo extra pred sto rokmí, nie teraz. Prezentujú INÉ prednosti.

“Je legrační pozorovat takovéhle "žihadlo", jak se jen tak plouží. Proč to?”
Keď to žihadlo určený na rýchlosť 500 km/h by pohyboval s rýchlosťou 60 km/h namiesto 30km/h na kilometrovej trase bol by si šťastnejší? Proto asi, aby to návštevníci videli.

“A je to chyba, když ta rychlost je jeden z parametrů” Presne, jeden z parametru! Jeden z parametru! Jeden! Ani Unibus, ani Unibike, ani Unicar, ani kontajnerová preprava takýto parameter nemajú!

"V MG a v SHARJAH sa skúšajú a prezentujú úplne iné veci, nie rýchlosť." Ano? Najednou je rychlost nepodstatná?”
Písal som ja niečo take že je nepodstatné? Písal som že sa NEPREZENTUJE! Na postavenie 25 kilometrovej skúšobnej trasy je potrebný priestor a desiatky miliónov. A napríklad skúšky pred tým aby trasa bola skrutkovana alebo zvarovaná. To sa deje práve. A potom uvidis rýchlosť.

"Alebo že sú tiché." - Opravdu velmi podstatná vlastnost.”
Počul si už napríklad vlak prechádzať cez železný most?

“Já chápu, jak to Junitcký předvádí.
Ale jsem přesvědčen, že je to v reálu takto”
Nevadí že si presvedčený, práve preto nikoho nezaujíma tvoj názor. Junickij uskutoční, nie predvádza. Ty len vypisuješ.

“předvedené technické provedení pokulhává za sliby, že některé aspekty technického řešení vzbuzují pochybnosti o funkčnosti a kvalitě”
Ty sedíš pred obrazovkou a analyzujes obrázky, ja som v tom sedel v skutočnosti. Ty máš pochybnosti, ja nemám. Ty si neinvestoval a ja áno. Tak teraz čo? Kazdy nápad, vynález, startup, všetko čo je nové a neznáme začína takto. Toto nie je fáza pre teba.

“Proč do SW neinvestují velcí investoři?”
Každý kto prijme podmienky Junickeho, môže investovať a investuje. Keď niekto za svoju veľkú investíciu chce väčšinovú podiel, nemá šancu. S tým už Junickij ma dosť skúsenosti.

Dátum: 07.03.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

MyNick: "Junitskyj slibuje více než deset let AJ (!!!) vysokokapacitní přepravu AJ (!!!) ve vysoké rychlosti, AJ (!!!) zahájené projekty”. Práve o to tu ide. Dáš sem obrázok čo nie je ani vysokokapacitna ani vysokorychlostna a toto očakávaš."

Samozřejmě, že očekávám, že uvidím to, co se už léta slibuje. A zatím nikde ani prototyp odpovídající těm slibům. Proto jsem takový obrázek nemohl dát. Chápeš to Nicku? V čem je ten rozpor?

Vysokokapacitní a vysokorychlostní doprava s nízkými náklady jsou ty podstatné vlastnosti, které se od "průlomového" řešení čekají. Ekologičnost, tichý provoz atd. jsou jen z kategorie "příjemný bonus" a "třešnička na dortu", ale kvůli nim si nikdo na zadek nesedne. Není to tak dávno, co se Junitskij & spol. chvástali velmi ekologickým a zdravým unibikem na lidský pohon. Z toho si ale nikdo na prdel nesedne. Taková "drezína" vůbec nedává smysl.

A co slibuje SW dnes?
https://www.facebook.com/groups/769013959849593/permalink/3821529911264634

Kde jsou k vidění vlaky sedmi 25 místných unibusů? Svezl už nějaký (jen jeden!) unibus 25 pasažérů naráz? Bylo někde k vidění 7 těchto unibusů pohromadě? Kde jsou ty tratě, kde sviští vozidla SW v dvouvteřinových (nebo klidně i 35 vteřinových) intervalech? Nebo alespoň... kdy něco takového SW předvede? Zajímavé, že v tom výše odkazovaném motivačním postu není žádný termín, jen takové kecy v kleci a co by kdyby. ;-)

A je možné prodat někomu "řešení" a uzavřít zakázku na něco, co ještě nebylo prakticky předvedeno ani v prototypu? Jo, s notnou dávkou drzosti se to občas může povést (viz případ Dharmarshala). Ale skončí to průšvihem. Zejména, když to vybájené řešení je technický nesmysl. Takže ty své kecy o dohodnutých kšeftech na stokilometrové tratě tu i onde si (zatím?) laskavě Nicku strč do míst, kde světlo nesvítí.

Dátum: 07.03.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

“vadí mi, že se tu v oficiálních prezentacích operuje s rychlostmi nejméně 150 km/h”
Nie najmenej, ale DO! Načo by malo postaviť namiesto kilometrovej trasy hneď dva kilometre, aby prezentovali rýchlosť 150 km/h ? To by bolo niečo extra pred sto rokmí, nie teraz. Prezentujú INÉ prednosti."

Nedělej se, že nechápeš smysl napsaného.
Zkusím ti to napsat přesněji: V prezentaci vozového parku VŠECHNA vozidla SW slibují dosahovat rychlosti 150 km/h (a některá i více). Dosažitelná rychlost všech představených vozidel je tedy nejméně 150 km/h. Je to takhle OK?
Rychlost 150 km/h zatím nebyla nikde předvedena (ať už jsou důvody jakékoli, jde o důvody v moci SW).

Dátum: 07.03.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

"Proč do SW neinvestují velcí investoři?"

MyNick: Každý kto prijme podmienky Junickeho, môže investovať a investuje. Keď niekto za svoju veľkú investíciu chce väčšinovú podiel, nemá šancu. S tým už Junickij ma dosť skúsenosti."

Vic nesmyslnou odpověď nemáš?

Velcí investoři Junitskému jistě klepou na dveře. ;-D
Ale on je vyhání, aby nepřišel o nezávislost. Raději bude doufat, že se mu podaří na své projekty sehnat potřebnou sumu po malých částkách od drobných laických a technicky nevzdělaných, zato o to víc zfanatizovaných investorů... jako je třeba Nick.

Běž dát Kudryjašovi na Facebook pod jeho oznámení pejska, srdíčku a paleček nahoru. To je chování odpovídající přesně té (de)mentální úrovni investorů, co projekt podporuje (viz komenty na FB).

Dátum: 09.03.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

Junitsky vie, že drobni investori nemaju na pravnikoch, aby vymahali vložene peniaze v Bielorusku, preto neoslovuje velkych, Ti by mu na to j tak neskočili

Dátum: 04.03.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

akou silou je potrebne predpatie lana na dlžku napr, 50 m, aby to udržalo vlak ? silou, ktora bude vačšia, ako vydržia lana ? a pri namenšom bočnom tlaku sa cele predpate lano zborti. Ako sa spoja lana / predpokladam, že spoje budu nad stlpami, lebo mimo stlpov sa to ani neda /, aby nad slpami nebol žiadny ohyb , aby z´tie vagoniky nenadhadzovalo pri rychlosti 150 pripadne 500 km /hod

Dátum: 05.03.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

Bože.
Veľkou silou. Možno že is už videl fotky z ETP a z SWIC, a si všimol že medzi postavenými trasami sú “malé” rozdiely. Mohol by si ukazat ktorá je určená na to aby na tom prechádzal vlak?

Dátum: 07.03.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

MyNick: "Mohol by si ukazat ktorá je určená na to aby na tom prechádzal vlak?"

Žádná. ;-)

Dátum: 07.03.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

Správne. Možno od teba Sydney po 5 rokoch diskusii už (aspoň toľko) pochopí.

Dátum: 09.03.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

tak ako sa to bude volať nie je to vlak ? čo je to lanovka?

Dátum: 09.03.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

SkyWay. Unitsky String Technologies. Autonómne elelktromobily rôzneho typu ktoré jazdia na “Prestressed track structure (PTS)” (rôzneho typu), prelož to ako chceš. New Generation Transport System. Šiesta dopravná infraštruktúra. Doprava budúcnosti.

Dátum: 17.03.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

ešte by ma azujimalo, ako sa vyrobia predpate struny dlžky 100, alebo150 m / take su asi rozpatia , odhadom, na videach / Možno aj vyrobiť ano, ale ako sa budu prepravovať na stavbu.Predpokladam, že ak pojde SW cez lesy, že tam nebudu prenašať stolicu na predpínanie. Tak ako to prevezu, vrtulnikmi, alebo drony ????????

Dátum: 18.03.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

S vrtuľníkmi, s dronmi, alebo inak.

Dátum: 18.03.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

ked nevieš odpovedať, tak si ironicky,mna by ale fakt zaujimalo, ako budu prmietnovať 150 m dlhe predpate struny ??????????

Dátum: 18.03.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

Načo by som to mal vedieť? A stovky iných technických veci. Nato sú tam stovky zamestnancov aby to vyriešili, ja podporujem projekt aby inžinieri za svoju prácu mali peniaze kúpiť svojim deťom kakao. Keď chceš patriť medzi nich, podaj prihlášku do zamestnania do Unitsky String Technologies.

Dátum: 18.03.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

nie je to chore? že sa skladate na platy inžinierov, za tie roky už mali na seba zarábať sami

Dátum: 18.03.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

Sydney:
https://imgur.com/a/8a0bR02

Bude se to montovat (svařovat) na místě z menších dílů. S dopravou bych si hlavu zase až tak nelámal. ;-)

V případě lehké trati se podle všeho dvojitý obdélníkový profil (2 profily spojené do "žebříčku") jako korálky "navlékají" na nosné ocelové lano (odhad, fotky jasně dokumentující stavební postup jsem neviděl).

U příhradové konstrukce se podle všeho nosné lano nepoužívá (nedává tam smysl, podle obrázků ze stavby by se ho do hotové konstrukce nepodařilo zatáhnout).

Ani v jednom případě nevěřím, že v profilu je nějaké další plnidlo (beton). Není jak ho do tak úzkého a dlouhého profilu natlačit (viskozita nepustí).

Dátum: 18.03.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

predpaty nosnik sa nemože zvárať po kusoch, v mieste zvaru strati tu "predpatosť" nosnik musi byť uložený v celku na podpery

Dátum: 19.03.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

Řekl bych, že předpjaté je jen to ocelové pletené lano uvnitř nosníku. Samotný nosník je jen "kapotáž", která má tyto účely:

a) zvětšuje třecí plochu, která přichází do styku s pohonným kolem kabiny (plochý profil nosníku je lepší než oblý povrch pleteného ocelového lana)

b) drží dvě lana ve stálé vzdálenosti od sebe

c) chrání povrch lana před poškozením

Dátum: 19.03.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

predpate nosniky sa nemožu zvárať z malych kusov,to stráca zmysel predpatia. predpaty nosnik musi byť uloženy na oboch koncoch , Vyrábajú a aj predapate priehradove nosniky , ale betonové, to j bežné.. ale nie na take rozpatia, ako prezentuje SW, aj to by sa dalo, ale výška nosnikov by nebola 60 cm, alebo kolko, ale niekolko metov.A pokial ide o plnenie betonom v takych dlžkach, šlo by to v zvislej polohe, alebo prip, pod uhlom cca 60 °, a vibráciou, ovšem kontrol, či ten beton je bez vzduchovych bublin, to si neviem predstaviť. A vobec, žiada vystvba nebude , tak čo tunzbytočne pišem

Dátum: 19.03.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

Tomu sa hovorí “we KNOW-HOW” :)

Dátum: 17.02.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Potíže s platbami do SkyWay

Když začnou váznout platby DO firmy - tak to není dobré znamení.
https://imgur.com/a/N4zcO7W

Dátum: 17.02.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Potíže s platbami do SkyWay

...if in the near future you experience difficulties when topping up your account in your personal office with VISA and MasterCard, and you are unable to make your installment payment...

Possible problems could be caused by the incorrect functioning of payment systems.

Aha, tak Visa a Mastercard mají problém s platbami. Zajímavé. A co že platby kartou nefungují jen pro SkyWay? ;-)

https://new.skyway.capital/news/2593

Dátum: 17.02.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Potíže s platbami do SkyWay

A o deň neskôr je tu už aktuálne 139. koniec projektu za posledné roky.

Dátum: 17.02.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Potíže s platbami do SkyWay

Neuveríš, aj včera som poslal platbu.

Dátum: 17.02.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Potíže s platbami do SkyWay

Ty jim ještě platíš? Fakt? ;D

A chceš tím snad tvrdit, že SW na svých stránkách lže a žádné potíže s platbami ve skutečnosti nejsou?

Zkus nějakou lepší lež.

Dátum: 17.02.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Potíže s platbami do SkyWay

Fakt! :)

Keby si vedel o tomto projekte niečo, vedel by si kolko platobných metód bolo/je/bude okrem toho čo práve aktuálne nefunguje. Keby si vedel o tomto projekte niečo, nevedel by si dookola vypisovať blbosti.

PS
“10.12.2019
To vypadá, že internetová peněženka a zpracovatel plateb AdvCash dává od SkyWay ruce pryč. A všichni dobře víme, co pro pyramidový podvod znamená, když začnou drhnout platby (výplaty i posílání peněz do firmy).”

Kto to asi mohol napísať?

Dátum: 17.02.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Potíže s platbami do SkyWay

Dobrá archeologická práce.

Ano, napsal jsem to já. Co se ti na tom nezdá?
Aha, ty jsi zapomněl připsat, že se to týká:
https://tng-neew.com/en/news/attention-advcash-payment-system-is-temporarily-turned-off

Jde o (dnes, a vlastně již tehdy) bývalou investiční větev SW (tehdy už pod novým jménem NEEW/TNG) a pod vedením podvodníka Khovratova.

SkyWay Invest Group -> NEEW/TNG -> Evorich.

Tedy již dvakrát přestartovaný podvod. Problém s platbami NEEW vyřešen - podvod přejmenován na Evorich, nová identita, jedeme dál. NEEW již fakticky neexistuje.

Prostě normálka: banky s vámi nechtějí nic mít společného? Založte novou skořápkovou firmu a peníze tahejte přes ní. Nebo celý podvod z gruntu přebrandujte.

Dátum: 17.02.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Potíže s platbami do SkyWay

Neviem čo sem zas miešáš NEEW, čo nemá a nikdy nemal nič spoločneho so SWC, ale viem, Oz z behindmlm to vie lepšie.

Aj v SWC bola možnosť v tom čase platiť cez Adv cash, potom tú možnosť vybrali a nahradili s iným. (Dodám, že problém nebol so SWC ale s tým, že v tom čase VISA/MC zrušil spoluprácu s peňazenkami ktorí obchodovali aj s krypto, a advcash ich predával). Ty si z toho hneď vyvodil (ako aj teraz) úsudok: “ A všichni dobře víme, co pro pyramidový podvod znamená, když začnou drhnout platby (výplaty i posílání peněz do firmy).”

Tak otázka je, čo to znamenalo podľa tvojej predpovedi pre SWC v 2019? Odpoved je: nič sa nezmenilo. Z toho vyplýva že bud píšeš blbosti a tvoje predpovede sa nenaplnia, alebo SW nie je pyramidovy podvod. V skutočnosti obidve tvrdenia sú pravdivé.

Dátum: 17.02.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Potíže s platbami do SkyWay

Nedělej se, že nechápeš, o co tu jde.

NEEW má se SkyWay společného "jen" Khovratova, kmen zapojených lidí a to, že vzniklo ze SkyWay Invest Group.

NEEW již fakticky zaniklo. Takže moje předpověď byla správná. ;-)
(co na tom, že bylo oživeno jako Evorich... tak to v těchto podvodech chodí... když se něco posere, přeleští se legenda, změní název a fasáda a jede se dál).

A hlavně - utíkáš od podstaty problému... (jako obvykle).

Z karty Visa/Mastercard jdou poslat peníze jakémukoli slušnému subjektu ve spoustě měn. Dá se nakupovat z USA, z Ruska i Číny.

Tak proč nejde jednoduše kartou poslat peníze do SW?
Proč se musí dělat oklika přes nějakou kryptopeněženku?
https://new.skyway.capital/news/2602?p=2
Je k tomu nějaký jiný důvod, než že karetní společnosti nechtějí mít nic společného se SkyWay?
A že SkyWay chce, aby tok peněz byl anonymní a v šedé zóně (tj. přes kryptoměnu)?

Ale jinak je SkyWay taková normální progresivní technologická firma. :-D :-D :-D :-D

Dátum: 18.02.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Potíže s platbami do SkyWay

“NEEW má se SkyWay společného "jen" Khovratova, kmen zapojených lidí a to, že vzniklo ze SkyWay Invest Group.”
A čo s tým ma spoločné SWC (Skyway Capital/Sky World Community}?

5 rokov v kuse sa dalo platit s kartami VISA/MC do SWC ako “jakémukoli slušnému subjektu”, to si nevšimol. Pre teba aj vtedy bol len pyramidovy podvod, teraz pár týždňov nie je, potom zas bude, ale ty zas vies lepšie čo sa udeje. Takisto ako Khovratova, ohľadom certfikacii, ze v SHARJAH su postavené len 3 piliere, názor Šejka Dubaja, atd atd. Nevadi, vypisuj, aspoň sám zdokumentujes ako sa stane opak tvojich predpovedi.

Dátum: 18.02.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Potíže s platbami do SkyWay

Neberiem tak vážne tvoje názory aby som si pozrel aj link čo sem dávaš, stačí mi tvoja omáčka.

Teraz som to pozrel, dal si sem lspravu z 30.12.2020.

Na to si už zabudol pozrieť, že o deň neskôr 31.12.2020 vydali ďalšiu správu.
https://new.skyway.capital/news/2597

A robíš z toho veľké haló vo februári.

Dátum: 18.02.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Potíže s platbami do SkyWay

Jasně, den po oznámení potíží to 31.12.2020 na pár hodin zprovoznili. ;-)
A proto v půlce ledna 2021 dává SW lidem návody, jak platit přes krypto peněženky: ;-D
https://new.skyway.capital/news/2602?p=2
https://new.skyway.capital/news/2600
https://skyway.capital/news/new?id=992

A proto někdo na facebookové stránky SW před třemi dny napal stížnost, že kartou platit nejde a že je to složité (a samo SW to potvrzuje!).... ;-)
https://www.facebook.com/groups/769013959849593/permalink/3785821888168770/?comment_id=3788237937927165

Ty jsi platil přímo kartou, když tvrdíš, že jsi tam včera poslal nějaké love? Že si se s tím nepochlubil... A zase jsi se zapomněl vyjádřit k tomu, proč se platí přes krypto.

Hele, je jasné, že lžeš, manipuluješ a kecáš nesmysly. Ale alespoň nějakou úroveň těch lží a manipulací bys měl držet... tohle bylo ubohé až příliš snadno vyvratitelné!

P.S. Je úplně jedno, kdy tuhle "perličku" o "fungování" SW dávám k dobru. To není podstata věci. Sleduji SW systematicky (guilty pleasure), ale ne každý den. Protože nejsem "investor" ani "nahaněč" a nemusím se bát o vložené prostředky.

Dátum: 18.02.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Potíže s platbami do SkyWay

Neviem co tu riešíš a v čom hľadáš senzáciu. Do SWC sa dá platiť už roky AJ s kartamí, AJ s rôznymi peňaženkami, AJ prevodom, AJ s rôznymi (ja tam ich asi 10) kryptomenami, aj inak. Netvrdil som že som platil kartou, lebo je to úplne jedno ako som previedol pred pár dňami peniaze. Kľudne by som to mohol dobyť aj s kryptomenami ako na státisícoch miestach vo svete. To že pre teba je len šedá zóna, to je tvoj problém, aktualizuj svoje znalosti, milióny na svete to vidia inak. Tebe napadne len anonymita (nemáš šancu do SWC poslať peniaze bez toho aby ti overili identitu na základe OP/pasu), ale napríklad to ti už nenapadne že je to aj lacnejšie ako platiť percenta pre ViSU. Dosť krat som dobyl svoj účet SWC aj cez svoju VISA kartu, aby som vedel ako to funguje.

Keď chceš posúdiť úspešnosť a budúcnosť technologie SW na základe toho či sa dá alebo nedá platiť do SWC s Visou, tak nech sa páči, analyzuj, nič sa s tým nezmení.

Dátum: 18.02.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Potíže s platbami do SkyWay

PS
Nemusíš sa báť o vložené prostriedky, to je pravda. A nemusíš sa báť ani o nezískané podiely v Skyway.

Zatiaľ. Zatiaľ. Zatiaľ.... :)

Ale mne je to úplne jedno. Aj pe Unitskeho. A pre všetkých ktorí ich majú. Aspoň máš nasledovníkov, ktorí ťa v múdrosti podporujú :) :) :)

Dátum: 02.03.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Potíže s platbami do SkyWay

MyNick: "Do SWC sa dá platiť už roky AJ s kartamí, AJ s rôznymi peňaženkami, AJ prevodom, AJ s rôznymi (ja tam ich asi 10) kryptomenami, aj inak."

Nechtěl jsi napsat, že se NYNÍ dá platit kryptoměnami a kryptopeněženkami, ale kartami a převodem SE DALO PLATIT V MINULOSTI?

Dátum: 02.03.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Potíže s platbami do SkyWay

Nie, s kartami aj prevodom sa dalo platiť aj v minulosti, aj teraz. Takisto aj s kryptomenami aj v minulosti, aj teraz.

Dátum: 02.03.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Potíže s platbami do SkyWay

Opravdu se dá i teď platit kartami?

Protože podle tohoto postu na oficiálním FB SkyWay to je jinak:

https://imgur.com/a/N4zcO7W

Lžeš ty, nebo snad SkyWay?

Dátum: 18.02.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Potíže s platbami do SkyWay

A čo s tým ma spoločné SWC (Skyway Capital/Sky World Community}?

Legendu. Podstatu podvodu. Lidi, co ten podvod řídí.

SWIG bylo jen odnoží SkyWay (v širším smyslu, součást skupiny firem a schránkových firem okolo SW... SKYWAY Invest Group... slovo SKYWAY neměli v názvu náhodně). Že část podvodníků už přešla na jiný podvod s jiným názvem a jinou legendu nic nemění na tom, co se už stalo.

Musíš ze sebe dělat blba předstíráním, že tohle nechápeš? A že je je pro tebe zásadní, že část firmy se jmenovala jinak, teď se jmenuje zase jinak a teď už dělá něco jiného a tudíž jako by pro tebe neexistovala?

Dátum: 18.02.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Potíže s platbami do SkyWay

Neraz som ti už vysvetlil vzťahy medzi troma rôznymi subjektmi, keď ti to nestačí, zaslúžiš si naďalej uveriť svojim myšlienkam na základe informácií z behindmlm.

Dátum: 17.02.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Potíže s platbami do SkyWay

A jak jsi platil?

Poslal jsi bitcoin?

Dátum: 17.02.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Potíže s platbami do SkyWay

Tajomstvo. Nie že im nahodou pošleš niečo.

A čo keď som poslal bitcoin?

Dátum: 16.02.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Investor MyNick

Diskuse se v tomto fóru stává nepřehlednou a je obtížné ji sledovat. Proto jedno téma probírané hluboko v jednom z vláken vypíchnu znovu na povrch.

Ptal jsem se MyNicka:

"Tak si řekni termín, kdy SW bude mít v provozu alespoň jeden komerčně úspěšný projekt (výdělečný z hlediska provozu, ne z hlediska peněz celkem vybraných od "investorů" versus náklady na stavbu).

Až ten čas nastane, jeden z nás se tomu druhému těžce vysměje. Uvidíme, kdo komu. ;-)"

Na to MyNick měl jen shitovou odpověď (protože v ruce neměl žádné skutečné argumenty a fakta - místo aby přišel s konrétním termínem, tak zapojil do hry napadání a urážení):

"Kto si ty aby ti mal Junickij referovať nijake termíny? Hlavne tebe, ktorí keby mal na to možnosť by si len ublížil tomuto projektu, a nedokázal si to podporiť za 5 rokov ani 100 dolármi. Chráni záujem svojich investorov, preto nehrá s otvorenými kartami, je to veľmi tvrdý trh, kde sa musí presadiť."

Nevím, jak Junitckij chrání zájmy investorů tím, že okolo rozvoje projektu je takové tajemno. Čekal bych spíš opak. Investice pro veřejnost = maximální transparentnost.

MyNick má pravdu v tom, že mně Junitckij žádnou odpověď nedluží (nejsem zapojen do projektu, tak mi jeho úspěch, či spíš neúspěch, je úplně u zadele).

Ale MyNick by se jako "profesionální" investor měl zajímat o takové věci, jako je riziko projektu a investiční horizont. Aby věděl, kdy může vložené prostředky odepsat jako ztrátu. ;-)

Dátum: 16.02.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Investor MyNick a termíny projektů

Nicméně se začátkem roku nějaké termíny projektů vyplavaly na povrch.

Vtipné je, že o nich nepíše samo SW, ale "novináři"! A SW se odkazuje na tyto PR novinové články... "SkyWay hrdě píše, že o SkyWay novináři píší, že prý SkyWay otevře novou 2 km dlouhou testovací trať v květnu (asi tohoto roku). A do tří let bude v provozu 130 km dlouhá trať z Sharjah do přístavu Khor Fakkan. Menší kabinky pro až 14 pasažérů budou jezdit rychlostí 150 km/h, kdežto ty větší pro 45 - 75 lidí budou mít rychlost až 500 km/h."

Zdroj: Interesting Engineering, 31. leden 2021
https://interestingengineering.com/sharjah-unveils-uaes-first-ever-electric-sky-pod-network

Není jasné, kdo tento podivný elektronický magazín vydává. Autorem článku je podle jména jakýsi Řek. Magazín v sekci "O nás" uvádí jména a fotky svých redaktorů - podle jmen jde o velmi mezinárodní projekt. Ale neuvádí se už, kdo za magazínem stojí a kde redakce nebo majitel sídlí (není známá ani země původu). Ani podle domény se to nedá zjistit (vlastník domény se skrývá za anonymizační službou GoDaddy).

Témata článků v magazínu jsou takový jednoduchý technologický "WOW" populár, nebo spíš bulvár. Zajímavé je, že k magazínu je připojen eshop provozovaný "sítí" StackCommerce, kde je možné si pořídit třeba tablety nebo počítače (opět bez možnosti zjistit, kdo konkrétní za eshopem stojí).

No a takhle s tímto zdrojem pracuje SkyWay:

https://skyway.capital/news/new?id=1005

Nikomu není divné, že místo aby SW na svém webu pro investory jasně napsalo: "V květnu 2021 spustíme testovací provoz na 2 km dlouhé trati a budeme na ní provozovat kabinky až pro 75 lidí v rychlosti 500 km/h..."
...tak raději napíše že "jakýsi technologický magazín píše, že budeme v květnu mít tu trať a kabinky..."?

Kdo bude mít ostudu, když se to květnu bude jinak? Kdo bude muset vysvětlovat omyl? SkyWay ne... To přeci jen poukázalo na to, o čem psal magazín Interesting Engineering. A za jeho bludy nenese přeci žádnou zodpovědnost. ;-)

Dátum: 16.02.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Investor MyNick a termíny projektů

Ještě jsem věnoval nějaký čas "oficiálnímu" facebooku SkyWay, jestli se tam "neoznamuje" něco zajímavého, co se "zapomnělo" zdůraznit na stránkách novinek přímo na webu SWC - a projel jsem posty za leden.

Nejzajímavější je asi tento obrázek:
https://www.facebook.com/groups/769013959849593/permalink/3676373599113600

Vidíme rozestavěnou druhou trať s U sloupy (stav se od loňského léta viditelně nezměnil a ani podél trati nejsou známky nějakého stavebního ruchu). Objevil se jeden nový sloup odlišné konstrukce, prý pro trať se vzdáleností sloupů více než 200 m (opět jen sloup bez traťové konstrukce a žádný stavební ruch okolo).

Pak asi ještě toto:
https://www.facebook.com/groups/769013959849593/permalink/3707250009359292
Jen se potvrzuje, že i v blízkosti návštěvnického střediska výstavba nové trati na U sloupech zamrzla (navzdory pouštnímu horku)... a stojí tu jen ty sloupy (které tu byly už na začátku loňského roku). Zato se můžeme pokochat pěkně barevným pouštním západem slunce!

Zbytek příspěvků za leden tvoří recyklace starých materiálů z Gorky, Sharjah (z dosud postavené trati 400 m) a animací z CGI studia + reklama na investici s diskontem a naháněčky na webináře. Žádné další zmínky nebo fotky ze stavby nové trati.

Za zmínku stojí, že projekt ztrácí "trakci" - příspěvky mají jednotky nebo maximálně desítky sdílení, komentářů a like. A komentáře nejsou jen spokojené a děkovné. ;-)

Že by se blížil konec?

Dátum: 16.02.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Investor MyNick a termíny projektů

Jasné, aktuálne 138. koniec projektu za posledné roky.

Jasne som ti napísal, že keď Junickij/SW niečo nepovie, to neznamená že nevie.

“Investice pro veřejnost = maximální transparentnost”. To platí pre akciové spoločnosti po IPO, a ani ta neplatí na technologicky vývoj, ani na predčasne potenciálne trhové jednania. Keď kúpiš jednu akciu Apple, nikto ti neukáže koncepciu iPhone14. Ani keď ich kúpiš 1000.

Ty keď náhodne otvoriš obrázok a nevidíš tam čo by si práve chcel, alebo vo videu nedostaneš odpoved na tvoju práve aktuálnu otázku, tak to ani nie je. Odbornik. Skus napriklad pozriet toto video, ani toto nie je čerstvé, ale môžeš spočítať aspoň počet postavených pilierov v SHARJAH pred mesiacmi.

https://www.facebook.com/cryptokris/videos/1456925794646303/

A keby si vypočul redaktora, ktorý tam prechádza často, on hovorí že tam vidí z vonka rýchly vývoj, ale ty z českého gauča to určite vieš lepšie.
https://vimeo.com/502548938

Dátum: 16.02.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Investor MyNick a termíny projektů

Upresnenie

““Investice pro veřejnost = maximální transparentnost”. To platí pre akciové spoločnosti po IPO, “

IPO = INITIAL PUBLIC OFFERING (prvá VEREJNA ponuka), SW zatiaľ nemá zatiaľ žiadnu verejnú investičnú ponuku pre verejnosť.

Dátum: 17.02.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Investor MyNick a termíny projektů

Jasně, crowdfunding...

To že si podíly, akcie (nebo certifikáty, nebo co to je) může "koupit" MyNick z Horní Dolní, Jožo z Kubína, Samková, Mičánek, Vavřík... - to není veřejnost? To jsou institucionální investoři, kteří dostali cílenou nabídku?

A co je pak tohle?

"Investing in SkyWay is your opportunity to get a share in the fast-growing transport company.

Anyone can invest"

https://skyway.capital/forinvestors

To vypadá jako zatraceně veřejná nabídka investování!

Že způsobem formulování své nabídky SW obchází běžné postupy (které mají svůj dobrý důvod) slušného investování - to je samo o sobě výstražné znamení.

Dátum: 17.02.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Investor MyNick a termíny projektů

Žiadny zákon neobchádza, len pravidla pred a po IPO sú úplne odlišne, Kanada verejná akciova spoločnosť prejde obdobi pred a po IPO. Verejná ponuka sa počíta od IPO. Dovtedy sa jedna o uzavretý kruh investorov, do ktorého sa dá dostať po splnení určitých kritérií, v tomto prípade po finančnej podpore vzniku technologie na základe konvertibilnej zmluvy.

Dátum: 17.02.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Investor MyNick a termíny projektů

Fajn. Těším se v květnu na novou trať pro rychlost 150 km/h a dopravu 75 osob naráz. A dopravní kapacitu v řádku tisíců až desetitisíců pasažérů za hodinu!

Dátum: 17.02.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Investor MyNick a termíny projektů

To si pekne namiesal rôzne informácie do jednej vety, ale aj ja sa teším.

Dátum: 23.02.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Investor MyNick a termíny projektů

všetci sa tešime, že sa povozime na trochu dlhšej trase, ako je detska železnica v Košiciach, a možno to pojde aj rychlejšie, po 45 rokoch vyvoja určite !!!!!

Dátum: 23.02.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Investor MyNick a termíny projektů

Určite!!!! :)

Aj keď vôbec neviem o čo má bližšie práve k železniciam SW oproti iným druhom dopravy.

Ale čo iného by som mohol od teba očakávať.

Za chvíľku to budeš mat pod oknom, vydrž, žiješ v centre Sveta! Vies, vitamíny!

Dátum: 23.02.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Investor MyNick a termíny projektů

A poprosim ta o spravu, kde Unitsky vyhkasil, ze chce konkurovat/ponuknut alternatívu detskej zeleznice v Kosiciach.

Hm? Kde to je?

Dátum: 03.01.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Novoroční poselství od SW a Junitského

Trochu delší věc ke sledování. Zdravice Junitského k Novému roku 2021 pro jeho fanoušky. ;-)

Vzhledem k tomu, kolik originálních myšlenek a konkrétních informací se ve videu objeví... prvních 10 minut lze s klidem přeskočit. Junitský na začátku hovoří hlavně o stovce nejlepších vynálezů a produktů podle magazínu Time - pokud čekáte, že je mezi nimi něco z dílny SW, tak to se mýlíte.

Zajímavý moment je tady:
https://youtu.be/ixdUPcmBqS0?t=1172

Zřejmě příprava na hezký twist (zvrat) strategie.

Prý že vzhledem k pandemii přestanou (ve veřejné dopravě) dávat smysl dopravní prostředky pro větší počet pasažérů, přednost dostanou menší rodinná vozítka pro 4 - 6 lidí. A to je přesně to, co SW nabízí. ;-D
No... odvážný odhad!

Nicméně ve světle takových prohlášení to vypadá, že se ani letos nedočkáme Unibusu pro 80 pasažérů jedoucích rychlostí 150 km/h. Na dalších 2,5 km pokusné trati v Sarjah uvidíme nejspíš známé malé unicary. A ta rychlost taky nesedí. ;-)
Pro menší vehikly se zmenší i velkost nástupních stanic - a to je skvělá zpráva! Všechno půjde snáz a rychleji!

Junitský už vidí, jak za ním do kanceláře přicházejí zákazníci a poptávají jeho řešení. No nic. Čekal jsem, že nějací zákazníci za ním už kdysi v minulosti přišli a dali mu ty adresné projekty, o kterých se dříve SW zmiňovalo... a že ty projekty a zákazníky představí. Mýlil jsem se.

Dále předvídá, že dříve než Mars bude kolonizována Antarktida (pomocí jeho strunových drah) a k materiální produkci se bude využívat blízký vesmír (se zásobování a dopravou jeho rourami visícími jakýmsi kouzlem ve volném prostoru).

Krásné velké plány a ekologické vize... ovšem během 26 minut nepadlo ani slovo o konkrétních projektech, jejich parametrech a termínech splnění.

Dátum: 28.11.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Inventura: SkyWay v Austrálii

V předchozím příspěvku jsem zmínil Roda Hooka z Austrálie...

Musím uznat, že tento pán má nějaké expertní zkušenosti v oblasti dopravy. A měl po nějakou dobu spolupráci se SkyWay (je uváděn jako CEO SkyWay Australia). Patrně šlo o deal spojený s odměnou za jeho přechozí angažmá, kdy se mu podařilo do SkyWay přihrát nějaké peníze uloupnuté (uloupené) z dinancí veřejné správy a soukromých investorů.

Nicméně v jeho LinkedIn profilu https://au.linkedin.com/in/rod-hook-a579639a spolupráci se SW neuvádí (vynechat v životopise konzultanta pár let, kdy působil jako CEO?). Nicméně tři jím publikované články na tomto profilu (z let 2016-17) tuto spolupráci potvrzují (počátek spolupráce SW a Hooka v Austrálii od roku 2015).

V článku z října 2017
https://www.linkedin.com/pulse/sky-way-australia-update-rod-hook-1?trk=public_profile_article_view
Hook sliboval nějaké projekty v Austrálii, které mohou být finančně vyřešeny v následujícím roce a funkční v horizontu 6 měsíců:

"... focussing on projects being pursued in Sky Way Australia’s Market Deployment and Commercialisation Strategy.

These projects have been carefully selected by Sky Way Australia as they are projects that can reach financial close over the next year, are financed by the private sector and can be built and operating within a period of 6 months."

Kde jsou ty projekty?
V diskusi pod článkem se Hooka kdosi zeptal (po dvou letech) na jejich stav... bez odpovědi.

Závěr článku:

"Minulý týden byl předveden 15 sedadlový Unibus na trati v rychlosti až 130 km/h..."

"...Only last week a 15 seat Unibus was shown travelling on Sky Way’s sophisticated stressed catenary structure reaching speeds of 130 kilometres per hour. "

Prosím, prosím... kde to bylo předvedeno? Je z toho nějaký záznam? Moc rád bych ten úspěch viděl!

Dátum: 27.11.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Inventura: Investiční memorandum z roku 2005

Z výběru publikací inženýra Junitského...
https://unitsky.engineer/author

...je zajímavé toto investiční memorandum z března roku 2005:
https://unitsky.engineer/author/2005/2005_16.pdf

K pozornosti doporučuji třeba stranu 40 a 41.

<Pozor, bude následovat použití ironie a sarkasmu>
Podle ní jsme mohli mít komerční využití tratí s rychlostí až 180 km/h do dvou a půl roku let od zafinancování projektu - ideálně už někdy v roce 2007-8.
A komerční tratě s rychlostí až 500 km/h měly být k dispozici do pěti let - tedy někdy v roce 2009-10.
Minimálně od roku 2008 byl projekt nabízen pod sloganem "Futuristic Transport Solution - Ready Today! (Futuristické řešení dopravy - připravené dnes!)"
https://web.archive.org/web/20080607110943/https://www.alternatetransport.com/

Uběhlo už 6x, resp. 3x tolik času než byl původní plán... a je v provozu nějaká komerční trať? Ne. Viděl někdo alespoň v pokusném v provozu kabinku s 25 pasažéry, jak se řítí rychlostí 500 km/h, nebo alespoň 150 km/h? (strana 17 dokumentu) Ne. Viděl někdo kabinku pro 25 pasažérů? Ne.

Za tu dobu se přepracoval koncept tratí (vesměs se teď jezdí po jediné struně, resp. dvou kolejích těsně u sebe - ne po dvou vzdálených paralelních strunách - to byl fakt technický masakr).

Ale to je jistě jen tím, že projekty inženýra Junitského nedostaly to potřebné financování, od kterého by se mohl harmonogram realizace odpíchnout. Žádná vláda, žádná místní samospráva, žádná investiční skupina, žádná dopravní komise hledající řešení dopravy budoucnosti... prostě nikdo nebyl tak jasnozřivý (jako je MyNick), aby docenil velkolepé myšlenky a průkopnická technická řešení inženýra Junitského... a tudíž mu nikdo neposkytl potřebný kapitál k zahájení prací (až na MyNicka a pár technicky osvícených nadšenců z ČR, SK a dalších států... a nyní i z Nigerie). Vlastně to není docela přesné - nějaké drobty pod stůl padly už v té době - např. z Austrálie od Roda Hooka, který se posléze stal CEO SkyWay Australia. ;-) Ty drobty ale bohužel ale nestačily na zahájení realizace ambiciózního projektu, který už deset let mohl zachraňovat svět!

<Konec ironie a sarkasmu>

Dátum: 31.10.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Inventura: Spolupráce SkyWay a Slovenské technické university (STU)

Slovenská technická universita v Bratislavě (STU) a SkyWay podepsaly v červenci 2016 memorandum o porozumění a spolupráci.

https://www.stuba.sk/sk/diani-na-stu/stu-a-sky-way-podpisali-memorandum-o-inovativnom-zeleznicnom-systeme-teraz.sk.html

Co od té doby z této spolupráce vzniklo?

Když jsem se na to naposledy ptal jednoho z podepsaných vysokých činovníků této školy, tak řekl, že nic. A projevil značnou nevoli, že se jeho jméno zmiňuje v souvislosti se SkyWay. Vzniklo něco nového od té doby? Je chyba neschopného vedení university, že z této spolupráce nedovedla získat více?

Dátum: 31.10.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Inventura: Pokrok SkyWay v Sarjah

Nejzajímavější je sledovat, jak pokračuje vývoj vysokorychlostní trati (150 km/h) pro vyšší počet pasažérů (80) v Sarjah. Sliboval jsem, že tyhle slibované věci připomenu na začátku listopadu, tak jsem si dovolil to zkontrolovat o den dříve.

Podle tohoto zdroje...:
https://www.dubailad.com/the-skys-the-limit-as-sharjah-test-new-driverless-sky-pods/

...mělo být hotovo v létě 2020 (uvádí se doba výstavby 6 měsíců od konce ledna 2020). Vzhledem k epidemii se mohly práce trochu zdržet... tak co máme hotovo po prodloužení doby o polovinu?

Na oficiálním webu SkyWay toho moc není. Snad jen zmínka o tom, že:

"All the supports for the cargo and 2.5-km passenger track 2 have already been delivered to the SkyWay Innovation Centre for testing, certification and demonstration of the cargo and passenger complex for the heavy rolling stock, which we are already manufacturing in Minsk. The motion on the track will be both mounted and suspended, that is why the 48-metres standard spans are used here."

https://skyway.capital/news/new?id=937

Hurá, všechny sloupy pro výstavbu nové 2.5 km dlouhé tratě byly dopraveny na místo stavby! Dokonce už v létě se na faceboooku SW objevily fotky, podle kterých už (alespoň některé) sloupy stojí!

Nicméně na fotografii z kontrolního dne
https://rsw-systems.com/news/sharjah-government-swic?lang=en

jsou vidět jen sloupy v areálu SW výzkumného centra v Sarjah - a na sloupech není ani náznak zavěšení tratě. A jde o sloupy, které na tomto místě stály již před rokem.

V textu ke kontrolnímu dni (není řečeno, kdy se konal, ale příspěvek byl publikován 16. října 2020) se uvádí, že si delegace pohlavárů z Oddělení územního plánování a správy silnic (Heads of the Department of urban planning, road management) prohlédla kabinku tropické verze Unicaru U4-431-01 (ta je na místě už přibližně rok) a ke stavbě připravené prvky traťové struktury.

Hezké, ale předvedení přepravy 80 lidí rychlostí 150 km/h se stále nekoná.

Podle mlhavého vyjádření slov Junitského si na ní počkáme nejméně dalšího půl roku. Ale to jsou jen takové sliby ;-)
https://skyway.capital/news/new?id=937

Dátum: 31.10.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Inventura: Významný certifikační úřad pro SkyWay

Web https://niiget99.ru/novosti.php
Podle MyNicka významná ruská certifikační autorita pro oblast dopravy... jejich web se od doby před rokem nezměnil. Pořád v horní lince prosvítá odkaz na padělky hodinek a kabelek. ;-)

V sekci "Novinky" nic nového - žádná činnost.
V sekci "Ocenění" pořád stále nic.

Dátum: 31.10.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Inventura: SkyWay v Nitre

Článek z roku 2016... (

Něco z tlamy tlachapoudovy (od Františka Solára)
https://www.cas.sk/clanok/426355/rastie-v-nitre-konkurencia-hyperloopu-mhd-chcu-presunut-do-vzduchu/

Co z toho dnes je?

Dátum: 11.10.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Tomáš Kohout a Skyway

Tomáš Kohout ty sa nehanbiš za seba? Ty píšeš o krivej ale pravdivej slove o Skyway? Ty, ktorý vypisuje do Národnej rady, na prezidentský úrad a kdo vie ešte kam, a používaš bežne “pyramídovy podvod”, “negativně hodnotí projekt i odborná technická veřejnost”.
https://www.infoprovsechny.cz/request/okolnosti_navstevy_poslanecke_de
A kto je tá odborná technická verejnosť? Tomáš & Sydney & investor? Keby niekto prečítal tuto diskusiu len od decembra 2019, kedy si ten múdry dopis napísal bol by zhrozený že ten človek vôbec nič o Skyway nevie. Nevidíš že si smiešny, že každý ide oproti, a vôbec nikoho nezaujíma tvoj názor?

Dátum: 30.10.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Tomáš Kohout a Skyway

Už jsem na tvoje kydy reagoval tady:
https://www.pracanadoma-skusenosti.eu/discussion/?tid=200016670&mid=200028471

Nechápu, proč po mé odpovědi to samé píšeš ještě jednou na začátek diskuse (vlastně chápu - potřebuješ se zviditelnit, přihřát si svoji polívčičku, navodit nějaký dojem... a taky tak trochu exhibovat).

Ale když jsi tak skvělý - je na čase, abys ses taky představil. Aby ti všichni investoři do SkyWay mohli projevit vděčnost. Nebo na to nemáš koule?

Dátum: 31.10.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Ja o žiadnu vďačnosť sa neuchadzam. Zaslúži to Junickij a všetci ti, ktorí pridavaju svoje znalosti k vzniku tejto technologie. Hanba je na tvojej strane, že si z toho vôbec nič nedokázal pochopiť za štyri roky. Keby niekto prečítal čo všetko si sem napísal, bolo pre neho jednoznačné čo si ty za odborníka, samozvaného whistleblowera, bez následníkov. Tebe to ale ešte dlho bude trvať aby si pochopil prečo. Všetky tvoje znalosti vychádzajú z toho že si myslíš že si jediný Čech ktorý vie po anglicky, a vedel prečítať neskutočné sprostoti na behindmlm. Viac nevieš.

Vadi ti, že som odhalil tvoje meno, že? Junickij a všetky jeho kolegovia nie sú anonymný, a roky ich nazyvas podvodníkom. Nevadilo ti ani to keď tu “investor” JI a FS aj s adresou (čo je pravdivá, lebo na rozdiel od teba oni sa nemajú za čo skrývať a hanbiť) nazýval zlodejom podvodníkom a klamárom. To ti nevadilo. Myslíš si že anonymne môžeš trolovat bez hraníc. Takto si dopadol. Tvoje meno bude spojené s poslednými idiotmi vo svete, ktorí ani koncom 2020 nedokázali pochopiť čo je Skyway.

Dátum: 31.10.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Vadí mi, že mé jméno bude při zběžném hledání spojeno s podvodem, podvodníky a idioty ze SkyWay (spojeno pro ty, co se jen podívají na výsledek hledání a nepřečtou si, jaké je mé stanovisko k věci).

Tobě to vadí zjevně také, takže sem své jméno nedáš. ;-)
Jak říkám, nemáš na to koule. Jeden by by řekl, že dobře víš, co za špínu propaguješ a v budoucnu s ní nechceš být spojován.

Nějak mi uniklo, kdo nebo co je investor JI a FS s adresou. A smysl tvé věty, co je zmiňuje je nejasný a divný. Pokud narážíš na to, že kdosi, kdo se podepisoval zde na fóru jako "investor" nazýval SkyWay podvodem a tebe podvodníkem... Proč by mi mělo vadit, když někdo nazve věci pravým jménem?

Dátum: 31.10.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Dovolím si opravit formulaci tvé poněkud krkolomné věty :

"Nevadilo ti ani to keď tu “investor” JI a FS aj s adresou (čo je pravdivá, lebo na rozdiel od teba oni sa nemajú za čo skrývať a hanbiť) nazýval zlodejom podvodníkom a klamárom."

tako:

"Investor (člen tohoto fóra) nazval Františka Solára a Jozefa Illéša (ti jsou neanonymní, mají adresu) lháři, podvodníky a zloději."

Ne, s tím velký problém nemám. Podle mne řekl pravdu. Jen (podobně jako u tebe) váhám, zda to děláte záměrně a zcela vědomě, nebo "jen" fungujete jako nevědomí poskoci. Ale spíš tipuji na to první.

Dátum: 31.10.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Keby to bol podvod, bol by si hrdinom, ktorý  to včas odhalil. Nakoľko to nebolo, nie je a nebude podvod, budeš len smiešny trol s vlastným menom, a ľudia ktori nemajú šťastie vedieť o tom teraz, a prečítajú toto len po úspechu, no v ich očiach budeš skutočným idiotom.

Dátum: 31.10.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Hele...

Hmatatelného cíle (doprava alespoň 80 osob najednou, rychlostí dosahující 150 km/h) nebylo dosaženo ani v posunutém termínu. Kupodivu - mne to nepřekvapuje. ;-)

Dám ti férovou nabídku na "Idiot fight":

Urči si sám termín, kdy si myslíš, že SW předvede takovouto trať a provoz na ní. Klidně jen testovací, nekomerční.
Pokud to v tom termínu SW předvede, budeš mne moci nazývat hlupákem a idiotem. Pokud ne, budu tě já moci podle své úvahy nazývat idiotem, podvodníkem nebo šmejdem. A SkyWay podvodem, který jen bere peníze, slibuje a nic neplní.

Dátum: 31.10.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

A ještě něco...

v představách řady propagátorů a následovatelů pyramidových her a Ponzi schémat je poněkud zdeformované chápání slova "podvod":

"Dokud vyplácí, nemůže to být podvod."
"Slíbili, že výplaty zprovozní do měsíce, do roka, do příštího tisíciletí... tak to není podvod".

To je samozřejmě špatně. Podvod je podvodem dlouho před tím, než někdo zhasne a řekne "Jako sorry soudruzi, vaše peníze jsou teď naše a v vy s tím nic nenaděláte... Končíme, ale ten čas strávený s vámi byl docela hezký - pro nás".

Dátum: 01.11.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Keď chceš vedieť naozaj odpovede na tvoje otázky a termíny, tak to zisti od kompetentných
https://vimeo.com/473300011
https://vimeo.com/472861678
https://vimeo.com/472857420
https://vimeo.com/472860372

Máš tam odpoved aj na to, prečo nebolo v termíne dokončená trasa v SWIC. Začiatkom týždňa tam pribudnú aj titulky. Je to dlhšie ako “názor” na behindlmlm, ale toto aspoň ma zmysel a hodnotu.

Dátum: 01.11.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

MyNick, zase utíkáš od tématu... bereš tu výzvu na "idiot fight"? Nebo nebereš? Vyjádři se jasně.

Vezmi informace od Junitského, přidej k tomu svoji bezpečnostní rezervu a řekni, dokdy si myslíš, že SW předvede přepravu 80 a více osob rychlostí dosahující alespoň 150 km/h.

Dátum: 02.11.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Ja o žiadnu výzvu s tebou nemám záujem, lebo tvoj názor je mi úplne ukradnutý. Vôbec nechápem komu to píšeš, kto ťa o to požiadal, a kto ta nasleduje, koho to vlastne zaujíma. Nemá to žiadny vplyv na úspech Skyway, sú to len prázdne kecy, a zasadne podporujem tých ktorí niečo vytvárajú, nie tých ktorí dookola vypisujú o ničom, nepíšem že kritizuješ, lebo ty ani to nevieš. Ty chceš len preukázať že tvoje presvedčenie, že SW je podvod vychádza z faktov, nie z tvojej hlavy.

PS:
“Naprojektovali sme a začali sme stavať 6. ťažkú linku v podobe zváraného nosníka.
V priebehu práce sa ukázalo, že podľa európskych noriem zváraný nosník nevydrží 100 miliónov cyklov zaťaženia, čo znamená, že nevydrží 100 rokov. Zváraná konštrukcia dobre drží statické zaťaženie, napríklad teplotné zaťaženie, ktoré dosahuje maximá a minima dvakrát ročne – v zime a v lete. Preto bežné stavebné konštrukcie zdolávajú počas niekoľkých stoviek rokov iba niekoľko stoviek kritických cyklov zaťaženia.
V doprave SkyWay spôsobuje zaťaženie každý prejazd kolesa a vozidla s intervalom niekoľkých sekúnd, takže ročne to budú milióny cyklov zaťaženia. Zváraná konštrukcia nevydrží také zaťaženie – rýchlo sa „unaví“, najmä v oblasti ťahu, a jeho pevnosť klesá viac ako 10-násobne.
Zastavili sme výstavbu a nanovo sme naprojektovali estakádu, pričom sme nahradili zváranie vysokopevnostnými skrutkami. Z tohto dôvodu bolo potrebné zmeniť podvozok a systém proti vykoľajeniu vozidla, ako aj zastaviť dodávku kovových konštrukcií a uzavrieť zmluvy s inými zahraničnými dodávateľmi a výrobcami.
Pritom sa o 200 ton zvýšilo kalkulované zaťaženie na už postavené kotvové piliere a bolo ich potrebné zosilniť. Teraz však už vieme, ako modernizovať a zosilniť nielen vybudovanú traťovú štruktúru, ale aj kotvové piliere.
Vykonané zmeny neviedli k zdraženiu konštrukcie. Navyše sa nielen zvýšila jej životnosť, ale aj jej technologická stránka – estakádu je možné postaviť za každého počasia, pričom jej vlastné náklady klesli najmenej o 1 milión dolárov na kilometer”
A. Unitsky, Ekofest 2020

Dátum: 02.11.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

"Ja o žiadnu výzvu s tebou nemám záujem.."

Jsi srab a šmejd, který sám nevěří tomu, co tu píše. Jen jsi to teď znovu potvrdil. Dík.

"Nemá to žiadny vplyv na úspech Skyway"

O jakém úspěchu tu je řeč? Já pořád marně čekám na to, až SW předvede ty fantasmagorie, co slibuje ve svých propagačních materiálech!

Tu řeč Junitského jsem zaznamenal (díky za přepis) a je skutečně zábavná:

"Naprojektovali sme a začali sme stavať 6. ťažkú linku v podobe zváraného nosníka... BLA BLA BLA... V priebehu práce sa ukázalo, že podľa európskych noriem zváraný nosník nevydrží..."

...námi použitý svařovaný nosník nemůžeme používat... Zvolili jsme řešení, které se ukazuje, že je na figu borovů. Jsme idioti, že jsme si to nezjistili dopředu. A nejen to... ono to má nějaké technické důvody, proč to tak nejde dělat, to není jen nějaký nesmyslný výmysl EU. Ale pro nás, zkušené projektanty, je to velké překvapení. Takže zpátky na stromy, všechno půjde pomaleji - blbínci, připravte se na další roky výmluv, než změníme technologii, dodavatele, předěláme estakádu, pohon kabinek, kotevní sloupy a celé to zcertifikujeme.

Mimochodem - ta certifikační autorita "научно технический центр научно исследовательский институт горэлектротранспорта Москвы", co s velkou slávou vydala certifikáty k provozu tratě se svařovanou konstrukcí... https://www.youtube.com/watch?v=Hi1ItVDFhBU ...ta si ničeho nevšimla? Nevadila jí svařovaná konstrukce?

Dátum: 02.11.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

A ještě jedna perlička...

Junitský vlastně říká, že se doteď pracovalo na řešení, které není podle norem a bezpečné. A je náročnější na výstavbu (nelze na konstrukci pracovat za každého počasí). A je dražší (náklady klesly o milion $ za km). A teď blik - osvícení! Jde to udělat bezpečněji, laciněji a výhodněji!

A dále tvrdí, že předělat **již postavené** kotevní pilíře, estakádu a podvozek pohonné jednotky projekt neprodraží (!).
Je to prostě GÉNIUS! A já mu nesahám ani po kokotník! Uctivý služebníček, klaním se jeho velikosti!

Dátum: 02.11.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Ach, odborno technologická verejnosť prehovorila, super :) :) :) V mene stoviek konštruktérov SW ďakujeme za bezcenné rady, faktúru môžeš zaslať do String Technologies Minsk, prilož tam tento tvoj odborný príspevok.

Vieš, skúšobné trate a prototypi sa budujú a vyvyjaju preto, aby sa vychytali nedostatky pred postavením tisíce kilometrov trati. Certifikát dostaneš keď splniš požadované normy, nie na to, v akom stave bude trasa o  50 rokov. To je len o dodávateľovi ci ide na trh s produktom, ktorá bude aj 100 rokov slúžiť.

Mal by si klaňať k jeho veľkosti, skus sa s tým zmieriť. S čím skôr utichnes, bude ti o to lepšie.

Dátum: 02.11.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

MyNick, jsi zábavný, jak obhajuješ neobhajitelné.

Prostě Junitskij v rámci vychytávání mušek své geniální konstrukce objevil jev zvaný teplotní délková roztažnost (učí se o něm na střední škole) a teď se na experimentu učí, jak se s ním správně vyrovnat u drážních konstrukcí. Kolejnice se nesvařují - teď odhaduji - více než stovku let. Blik!

Zábavné video, které ukazuje, že u pevně spojených kolejnic to není sranda:

https://youtu.be/cuBbmeLwZGg?t=684

Už se těším na tvou filipiku o tom, že SW nepoužívá kolejnice.

Dátum: 02.11.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Máš nárok na ďalšich 1,70 USD za radu, do faktúry napíš že ti to MyNick schválil.

"V priebehu práce sa ukázalo, že podľa európskych noriem ZVARANY NOSNIK nevydrží 100 miliónov cyklov zaťaženia... "
Unitskiy

," KOLEJNICE se nesvařují - teď odhaduji - více než stovku let. Blik!"
Odborno technická verejnosť powered by Tomáš Kohout

" Zastavili sme výstavbu a nanovo sme naprojektovali estakádu"
Yunitskiy

"... co s velkou slávou vydala certifikáty k provozu tratě se svařovanou konstrukcí...ta si ničeho nevšimla? Nevadila jí svařovaná konstrukce?"
Odborno technická verejnosť powered by Tomáš Kohout

Pišeš o certifikácii trati, čo ešte ani nebola postavená ty srab a šmejd, který sám nevěří tomu, co tu píše.

Dátum: 02.11.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

"Pišeš o certifikácii trati, čo ešte ani nebola postavená ty srab a šmejd, který sám nevěří tomu, co tu píše."

Ne. Zase kecáš (lžeš) a snažíš se to zamaskovat urážením a tím, ze mně děláš vola... ale tím jen ukazuješ, co jsi zač.

Dobře víš, že píšu (z odkazu na video o certifikaci je to snad jasné) o trati v Bělorusku, na které se již v minulých EkoFestech jezdilo. Mluvíme o certifikaci tratě, o které jsi začal mluvit sám (tady pár stránek zpět). A nedávalo by moc smysl chlubit se certifikátem trati, která ještě nestojí. To by mohlo být divné i těm největším hlupáčkům. ;-D

Ta trať je postavená, reálně existuje. Teď se ukázalo, že to takto nebude dobře fungovat (nejde jen o normy), takže je zapotřebí změnit technologii stavby dalších tratí (nebo to alespoň předstírat). Jestli trať v Gorce zůstane svařovaná nebo ne - to je vcelku jedno. Jezdí se na ní pomalu, v malé výšce a s málo lidmi. Lehké pokroucení se u ní snese. Krom toho, je to jen zkušební trať na soukromém pozemku (nepředpokládám, že ji kvůli nesouladu s normou rozmontují). Dokud se na trati v Gorce nestane nějaká nehoda, je ta trať každému u zadele i s tím podezřelým certifikátem.

Pár obrázků svařované příhradové konstrukce a (teplotním pnutím) pokroucené lehké trati:
https://imgur.com/a/8a0bR02

A mimochodem... o problémech s přijímáním svařované konstrukce ze strany partnerů v Sharjah se Junitskij zmiňoval už někdy před rokem, když fňukal a vysvětloval zpoždění stavby první 400 metrové trati v Sarjah. Žádné velké překvápko.

MyNick ztrácí čím dál víc úroveň. Tak na mne (bez argumentů) hází sraby a šmejdy. Asi mu jiná "argumentace" nezbývá. ;-) Je mi tě líto, MyNicku.
A sám se bojíš přistoupit na "idiot fight". Tak je mi trochu žinantní říkat, že hlavní šmejd a lhář a pohádkář je tu MyNick, když jsme se ani nedohodli na termínu, ke kterému stav (jako že podvodu) SkyWay vyhodnotíme.

Přitom ji mohl bez emocí napsat: "ano, jsou tam technické problémy, už to vypadá, že se to zase zdrží, jako investorovi mi to radost nedělá, ale pořád tomu věřím."
To bych ti popřál hodně trpělivosti v čekání a pevnou víru a mohli jsme se (názorově) rozejít důstojně.

Dátum: 02.11.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Dobře víš, že píšu (z odkazu na video o certifikaci je to snad jasné) o trati v Bělorusku, na které se již v minulých EkoFestech jezdilo.

Nie, na tej sa nikdy nejazdilo. S ludmi.

Jazdilo sa na tratiach, ktore su certfikované, a nie je tam zvarany nosnik.

Píšeš o tvojej trati v SWIC, čo nie je dostavená (pisal som ti prečo), ani certifikovaná.

"ano, jsou tam technické problémy, už to vypadá, že se to zase zdrží, jako investorovi mi to radost nedělá, ale pořád tomu věřím."

Mohli by jsme se (názorově) rozejít důstojně?

Prestanes?

Dátum: 03.11.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Já: "Dobře víš, že píšu (z odkazu na video o certifikaci je to snad jasné) o trati v Bělorusku, na které se již v minulých EkoFestech jezdilo."

MyNick: "Nie, na tej sa nikdy nejazdilo. S ludmi."

Však jsem také nepsal, že se na ní jezdilo s lidmi. V době ekofestu na svařovaných nosnících jezdila nad hlavami lidí prázdná "raketa".

Otázka je, které z tratí mají tedy vlastně certifikaci od NII-GET a mohou oficiálně převážet lidi. Na videu se pracovníci NII-GET zajímají o obě tratě (svařované nosníky pro "raketu" i lehkou trať, na které jezdili i lidé). Nicméně certifikáty uvedené zde:
https://rsw-systems.com/news/skyway-unibus-unibike-certificates?lang=en
se týkají jen kabinek, ne tratě jako takové.

Hmmm... jestli si dobře pamatuji, certifikát ke tratím jsem vlastně nikdy neviděl. Někdo (MyNick?) tvrdil, že trať (lehká) certifikát má, jinak by na ní lidi nepustili... Nebo ne? MyNick může jistě může ukázat certifikát pro tuto trať. A dostala tedy certifikát i ta trať ze svařovaných nosníků? Pokud ne - může na ní probíhat provoz, když se v jejím těsném okolí pohybuje veřejnost?
A pokud trať ze svařovaných nosníků certifikát nemá, je to tedy vlastně dobrá zpráva pro NII-GET, že neudělal chybu vydáním rozporné certifikace. A za mne omluva pro NII-GET, že jsem si na tuto trať jejich certifikaci podvědomě rozšířil, i když jsem k tomu neviděl žádný dokument.

No nic... tohle jsou jen takové "vedlejší příznaky".

Podstatné je, že experti ze SW postavili trať, o které jim mělo být předem jasné, že nebude vyhovovat normám. Čert ví, proč to udělali, co tím chtěli dokázat... a co tím získali.

MyNick: "Píšeš o tvojej trati v SWIC, čo nie je dostavená (pisal som ti prečo), ani certifikovaná."

Ne. Ještě jednou, abys to pochopil. V souvislosti s udělenou nebo neudělenou certifikací myslím trať ze svařovaných nosníků v Gorce. Tu, která se objevuje na videu NII-GETu.
A že (najednou) zřejmě nepůjde používat svařovanou konstrukci - to bude mít pochopitelně nějakou odezvu a dopady na projekt v Sarhaj.

Dátum: 03.11.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Nechápem čo nechápeš. Unitsky hovorí o šiestej (!!!) trati, to je pre vysokú nosnosť, na námorné kontajneri, a veľkokapacitnu prepravu čo sa postaví v SWIC v dĺžke 2,5km. O tom tu píšeš cely rok. Takýto stavia v Marine Gorke, aj v SHARJAH pre tropické podmienky. Ty si tu riešil mesiace kolko pilierov je z toho postavených. Videl si na tom niekedy namontovaní konštrukciu? Nie je, ani v ETP, ani vo SWIC. Tak ako by to malo byt certifikovaná? Nebude to zváraná konštrukcia, ale skrutkovaná. Preto to mešká. Čo na tom nechápeš? Tá konštrukcia pod vysokorýchlostnym unibusom nie je konštruovaná na vysokú nosnosť. Miesas veci dokopy, nemá to hlavu a pätu.

Keď máš obavy z certifikácie, kľudne podaj trestne oznámenie že Unitsky a spol ohrozuje život tisíce ľudí v Marine Gorke a v SHARJAH s jazdou na trati bez certifikácie. Určite ešte úrady nevšimli za 5 rokov, čo sa tam stavia na 36 hektároch. Môžeš byt istý, že bez certifikácie, bez všetkých potrebných povolení ani na jednej trati človek nejazdil. Na certifikovaných presli tisíce ľudí.

Dátum: 02.11.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Máš nárok na ďalšich 1,70 USD za radu, do faktúry napíš že ti to MyNick schválil.

"V priebehu práce sa ukázalo, že podľa európskych noriem ZVARANY NOSNIK nevydrží 100 miliónov cyklov zaťaženia... "
Unitskiy

," KOLEJNICE se nesvařují - teď odhaduji - více než stovku let. Blik!"
Odborno technická verejnosť powered by Tomáš Kohout

" Zastavili sme výstavbu a nanovo sme naprojektovali estakádu"
Yunitskiy

"... co s velkou slávou vydala certifikáty k provozu tratě se svařovanou konstrukcí...ta si ničeho nevšimla? Nevadila jí svařovaná konstrukce?"
Odborno technická verejnosť powered by Tomáš Kohout

Pišeš o certifikácii trati, čo ešte ani nebola postavená ty srab a šmejd, který sám nevěří tomu, co tu píše.

Dátum: 02.11.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

"Certifikát dostaneš keď splniš požadované normy, nie na to, v akom stave bude trasa o 50 rokov."

Zajímavé. SW normy nesplnilo, přesto "certifikát" od pochybné firmy dostalo. Čím to asi bude?

"V mene stoviek konštruktérov SW ďakujeme za bezcenné rady, faktúru môžeš zaslať do String Technologies Minsk"

Oba dobře víme, že konstruktéři SW řeší primárně tento problém: jak s co nejmenšími náklady postavit něco, co bude pro laickou veřejnost hezky vypadat - aby do toho nalili peníze drobní investoři. Konstruktéři mají za úkol vybudovat to, čemu se říká "Potěmkinova vesnice". O dlouhodobé použití tratí SW a jejich parametry tady ve skutečnosti vůbec nejde.

A "marketingové a obchodní" oddělení SW řeší to, jak tu Potěmkinovu vesnici co nejlépe prodat a co nejdéle udržet iluzi, že projekt postupuje vpřed.

Mimochodem... SW má údajně "adresné projekty" a uzavřené smlouvy na něco, co ještě není ani odzkoušené... Najednou mění prakticky vše - konstrukce estakády, sloupů, pohonné jednotky. Start se nepovedl, zpátky na startovací značky. Jak je to možné mít v takovém stavu podepsané smlouvy na něco, co ještě nikdo nikde nepředvedl jinak, než v CGI prezentacích???
Aha, ono to s těmi uzavřenými smlouvami nebude tak horké. Stačí za smlouvy vydávat memoranda o porozumění a "koncepční" materiály a úvahy. :D

Dátum: 02.11.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

...a zatím ve SkyWay...

Skvělá zpráva! Investoři mohou v EkoTechnoParku vystavit svůj hologram! Nabídka programu "Tváře budoucnosti" byla prodloužena Halelujah!

Stačí jen investovat se slevou... discount je do konce listopadu 1:100 (pokolikáté se ta akce zase prodlužuje?) , to se vyplatí!

Dátum: 02.11.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Ta akcia bola predlžená raz, predvčerom.

Ja sa tomu teším, a verím že ani nahodou to nevyužiješ ani teraz.

Na ostatne tvoje nezmysly som odpoved pred tým, nahodou 2x.

Dátum: 02.11.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Akce rozhodně nebyla prodloužena jen jednou (předevčírem)... MyNick zase lže. Viz níže.

Nabídka nějakého diskontu platí víceméně trvale od května. Jen se trochu hraje s úrovněmi diskontu, aby se uměle vytvořil tlak na nákup podílů ve stylu "honem honem koupit, je tam akce, rychle to stihnout než skončí, teď jsou nejlepší podmínky". Akce skončí... a přijde nová, někdy i lepší. V podstatě by se tím měli cítit poškozeni dřívější investoři - investovali v nějakém časovém horizontu a s tím, že pozdější investoři (s jako že kratším investičním horizontem) nebudou mít tak výhodnou nabídku... a ono ne.
No nic. Celé je to jen taková finanční hra na umělé vytvoření a oživení poptávky po podílech SW.

Ale v zásadě je jedno, jaký je diskont. Jestli "investor" koupí za jedny peníze 80x nebo 100x víc bezcenných podílů, výsledek bude stejný. Za své peníze bude držet více nebo méně podílů, ale jejich celková hodnota bude stejná. Nula.

Akce Step-Up - prodlužování nabídky "diskontu":
v říjnu:
https://skyway.capital/news/new?id=938 (1:40, 1:80, 1:100)
v září:
https://skyway.capital/news/new?id=905 (1:40, 1:80)
v srpnu:
https://skyway.capital/news/new?id=894 (1:50, 1:90)
https://skyway.capital/news/new?id=882 (1:40, 1:80)
v červnu:
https://skyway.capital/news/new?id=845 (1:50, 1:90)
https://skyway.capital/news/new?id=839 (1:60, 1:100)
v květnu:
https://skyway.capital/news/new?id=813 (1:60, 1:100)

Dátum: 02.11.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Hm :)

Vies to nebola akcia akcia “Face OF THE FUTURE”, ale úplne iná :)

V júni ti stačilo ešte 1200 USD (12x100usd) aby si mal diskont 100, teraz k tomu potrebuješ minimálne 5000 USD (10x500) aby sí mal pododné podmienky.

Dátum: 02.11.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Ale na tvojej urovni nula x hocico je nula, aspoň v tom máš pravdu.

Dúfam že tu prezentuješ za chvíľku aj svôj projekt, rad tvoje snahy podporím.

Asi :)

Dátum: 03.11.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

To je správné. Ovce je třeba pořádně ostříhat, dokud to jde. Pořádně ostříhat.

Akci "Faces OF THE FUTURE" uvádím pro její okouzlující bizarnost a to, jak krásně nesouvisí s hlavním (jako že) byzbysem SkyWay. To je geniální - vznikne galerie podvedených investorů, kteří si za tu ostudu být vystaven v galerii ještě hezky zaplatí. Nemělo by se to jmenovat spíš "Wall of Shame"?

No, snad tam ti chudáci investoři a jejich hologramy nebudou strašit ještě dlouho poté, co Junitskij a jeho boys vyklidí prostor a zabalí krám.

Dátum: 03.11.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Podvod. Samozrejme. Tomáš Kohout to vie, stotisice ostatnych nemajú šancu rozmýšľať na tej vysokej úrovni ako Tomáš Kohout. Podvod. Aj teraz sa ti to podarilo preukázať faktami. Len neviem ktorý bol ten fakt. Okrem tvojej zmätenej hlavy.

Dátum: 04.11.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Je tvůj problém, že ty neplněné sliby nechápeš a nevnímáš jako podvod. SkyWay je firma "Spousta Velkých SLIBŮ".

2016: "V roce 2022 budeme mít postaveno 100 000 km tratí"
https://youtu.be/5g_gJd0NkTw?t=644

Rok 2022 ještě není, ale vzhledem k tomu, že se od té doby postavilo a zprovoznilo asi tak 5 km zkušebních tratí (demo pro blbínky)... tak se to nejspíš nestihne.

2020: "Do půl roku (konec července) bude zkušební trať pro dopravu 80 lidí v soupravě rychlostí 150 km/h"

Dnes je trať rozestavěná (malé plus), ale objevují se výmluvy, že se bude kvůli platným normám předělávat a tudíž se to celé zpozdí. A kdybys nebyl srab, tak jsme se mohli vsadit, že se na té trati (pokud vznikne) nebude jezdit tak rychle v tolika lidech. Nový konkrétní termín dokončení ve výmluvách Junitského nepadl.

2008: "Futuristic Transport Solution - Ready Today!"
https://web.archive.org/web/20080929165933/https://www.alternatetransport.com/index.html
ještě pod jménem STU: "Futuristické řešení pro dopravu - připravené dnes!" Ojeb na australské investory... tehdy to ještě mířilo na "velké" investory. Co z toho bylo? Nic.

2017: Projekt v Dharamshale v Indii
SW se chlubilo, že má "adresný projekt" v Indii... co z toho bylo? Nic. Indové z toho vycouvali pro "nedůvěryhodnost firmy z Běloruska".
https://economictimes.indiatimes.com/news/politics-and-nation/doubts-raised-over-belarus-company-credential-for-rs-250-crore-skyway-transport-project-in-dharamshala/articleshow/59568813.cms

2018: Adresný projekt v San Bernardinu (Švýcarsko)
Asi nějaká fejk ňjús. "Společníci" a propagátoři SW tohle lidem tlačili do hlav... a pak se zjistilo, že nic takového nikdy nebylo a nebude. Náhoda?

2019: Upozornění na podvod v Itálii:
https://it.businessinsider.com/attaccati-al-tram-dal-pirellone-a-catania-gli-italiani-che-hanno-abboccato-alla-fantomatica-monorotaia-da-500-kmh-di-skyway/?refresh_ce

A všechna varování finanční dozorů v řadě států Evropy i světa...

...ale v pohodě. Pro anonymního MyNicka SkyWay podvod není, nebude a nemůže být. A tomu ver!

Dátum: 04.11.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

businessinsider.com...

https://en.wikipedia.org/wiki/Business_Insider
to není jen tak nějaký blog (jako Behindmlm.com, které tady MyNick sráží jako nespolehlivý zdroj, i když podle mne se BehindMLM ještě nespletlo ve svých recenzích).

Alexa rank pro businessinsider.com je 265... Google má ten rank 1, Facebook 2...

Ale MyNick ví svoje.

Dátum: 04.11.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

“Alexa rank pro businessinsider.com je 265... Google má ten rank 1, Facebook 2...”

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Nemám ďalšie otázky :)

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Dátum: 05.11.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

A máš něco k věci? K tomu, že celkem populární a známý web (ne jen já nebo behindmlm) mluví o SW jako o podvodu?

Asi ti je všechno jasné, když nemáš další otázky. Ale v tom případě mi prozraď zdroj tvého veselí vedoucího k té šňůře smajlíků, ať se taky pobavím...
Pro ostatní: alexa rank je číslo, které udává (zjednodušeně) popularitu a nepřímo návštěvnost webu. Čím nižší rank web má, tím je populárnější (je to pozice na žebříčku popularity). Google je celkem očekávaně dlouhodobě jednička. Facebook býval dlouho dvojka, ale teď je šestka (omlouvám se za nepřesnost). Samotného mne překvapilo, že businessindider je tak vysoko... v rámci USA je dokonce 96. Být v první tisícovce nejpopulárnějších webů je docela hodné respektu...i když popularita není všechno. Ale kdo chce, dá raději na názor anonymního MyNicka. Nebo Nicka? Znáte ti hezké české slovo nicka? Jako že někdo, kdo nic neznamená, úplná nula?

(Odpustím si dlouhou šňůru smajlíků).
A než se vychechtám, může si MyNick zkusit změřit Alexa rank webů SkyWay. Nebo nějakého svého.

Dátum: 05.11.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Takže ked niekto v januári 2019 na Facebook napísal že Skyway nie je podvod tak to je skoro 130 krát väčšia prauda ako tento článok, nakoľko Facebook ma alexa rank 2. OMG :( Skús napísať do Google “covid-19 scam”, potom prejdi s vlastnými očami pražské nemocnice. Je v tom bohužiaľ veľký rozdiel.

Dátum: 05.11.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Nepochopil jsi, oč tu jde, a jak je třeba k alexa rank přistupovat. Nebo to předstíráš. Tvůj problém.

Dátum: 06.11.2020

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Aspoň Ty si to pochopil, Tomáš Kohout!

Dátum: 07.11.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Tomaš, načo sa s nim baviš? škoda plynu, čas ukaže , že to bol podvod, Veď poznam dvoch fanatikov, ktori vložili nemalo peňazi ešte v začiatku, a už nežiju , neviem, ako je to s dedičstvom, či sa da podvod dediť

Dátum: 07.11.2020

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Máš pravdu Sydney, MyNick je ztracený případ. Ať už proto, že tomu sám věří, nebo chce vytvořit určitý pozitivní dojem o SW, aby podpořil své vlastní zájmy (pravděpodobnější varianta). Ale občas je to s ním zábavné. ;-)

Snažím se, aby vedle jeho zavádějících a emotivně podaných názorů byl i jiný, střízlivý pohled z druhé strany.

Dátum: 09.11.2020

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Tomáš Kohout a Skyway

Máš pravdu, ja sa tiež bavim,hlavne ,keď ho rozčúlim

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Pridať nový príspevok