Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

08.12.2017 15:18

Na obrázku je Hyperloop, ktorý umožňuje prepraviť ľudí bezpečnejšie a šetrnejšie k prírode. Dopravný systém, vďaka ktorému bude umožnená preprava ľudí a tovaru po koľajniciach, ktoré budú umiestnené nad našimi hlavami. Bezpečie, šetrnosť k prírode, minimálne náklady na prevádzku takejto trate, presne to si dnes sľubuje od projektu Skyway jeho autor. Ten sľubuje pre investorov dlhodobý pasívny príjem, na ktorom budú zarábať aj ďalšie generácie. Je to ale skutočne tak? Rysuje sa nám tu revolučný biznis, alebo ide opäť len o ďalší podvod na ľudí?

 

Čo je to SkyWay a kto za tým stojí

SkyWay má byť nadúrovňový dopravný systém, ktorý bude na pohyb využívať patentovanú strunovú technológiu. Má ísť o revolúciu, ktorá zmení celkový systém dopravy. Dopravnými prostriedkami SkyWay majú byť samostatné kapsule alebo celé súpravy kapsúl zavesených na koľajniciach, ktoré budú visieť vo vzduchu. Vývojári si od nich sľubujú vysokú rýchlosť a bezpečnosť, nízke náklady na prevádzku a šetrnosť k životnému prostrediu.

 

Železničný inžinier a ruský vedec Anatoly Junitský so svojim prototypom. Nápad na SkyWay vznikol v Bielorusku už pred mnohými rokmi a za projektom má stáť ruský vedec Anatoly Yunitskiy (Junitský), ktorý na ňom pracoval údajne až 39 rokov! Anatoly Yunitskiy je zároveň prezidentom spoločnosti SkyWay Group of Companies.

Anatoly Yunitskiy je pôvodným vzdelaním železničný inžinier, podľa oficiálneho zápisu autor viac ako stovky rôznych patentov a osemnástich kníh, rovnako ako ďalších 200 vedeckých štúdií a publikácií. S jeho osobou sa spája celý rad rôznych ocenení, a to platí celosvetovo - nie je teda oceňovaný len v Bielorusku či v ďalších bývalých zväzových republikách ZSSR.

 

Ako to má fungovať - možnosti, ako zarobiť na SkyWay

Podstata investičného projektu SkyWay spočíva v nakupovaní akcií Euroasian Rail SkyWay Systems, American Rail SkyWay Systems, African Rail SkyWay Systems a tiež Australian & Oceanic Rail SkyWay Systems prostredníctvom investičného fondu SkyWay Capital a ďalších podobných spoločností (tie sú partnermi spoločnosti SkyWay Group of Companies). Riaditeľom investičnej spoločnosti SkyWay Capital je Jevgenij Kudriašov. 

Hodnota spomínaných akcií by po uvedení na burzu mala podľa vyjadrení majiteľov tohto online „biznisu“ výrazne vzrásť, a to odhadom do 2 až 5 rokov. Hovorí sa, že rozdiel môže byť až v horizonte niekoľko tisíc percent, akcie zakúpené vo vhodnom čase údajne môžu zvýšiť svoju hodnotu dokonca až päťstokrát.

 

Peniaze, ktoré spoločnosť SkyWay získa od svojich partnerov/investorov, má použiť na dokončenie projektu – výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku. Ten je potrebné vybudovať, aby spoločnosť získala certifikáciu a mohla tak začať s výstavbou projektu. Spomínaný EkoTechnoPark má slúžiť aj na testovanie budúcich technológií.

 

Zarobiť peniaze je možné nielen investovaním, resp. nakupovaním akcií spoločností, ale aj tým, že tento internetový „biznis“ úspešne odporučíte ďalším ľuďom. Ide o viacúrovňový provízny systém, vďaka ktorému vám spoločnosť vyplatí až 20 % z investícií členov, ktorých do systému privediete.

 

Investovať, či neinvestovať?

Projekt vyzerá zaujímavo a niečo podobné by v budúcnosti určite mohlo fungovať (som v tejto oblasti laik, takže sa môžem mýliť). Majiteľ spoločnosti Anatoly Yunitskiy je skutočná osoba, čo pri väčšine internetových biznisov nebýva samozrejmosťou. Naša planéta určite potrebuje podobný druh dopravy. Je tiež pravda, že SkyWay sa prezentuje na rôznych svetových výstavách a veľtrhoch. Problém však vidím v investičnej príležitosti, konkrétne v partnerskej spoločnosti SkyWay Capital. Tu je pár dôvodov, prečo vo mne SkyWay Capital vzbudzuje nedôveru a prečo do tohto projektu rozhodne neodporúčam investovať.

 

1.) Na začiatku bola vízia - a tá tu stále ešte je, budúcnosť potenciálne neistá

Skyway v súčasnej dobe nefiguruje na žiadnej verejnej burze, teda jednoducho platí, že kupujete len fiktívne (ak chcete - virtuálne) akcie. Presnejšie povedané, dostanete zdrap papiera s názvom certifikát, v ktorom firma potvrdzuje, že vám rezervuje nejaké akcie (také „akcie“ vám môžem vyrobiť aj ja).

 

Podľa oficiálnych videí, ktoré SkyWay prezentuje, ak investujete 4 000 dolárov (za túto investovanú sumu dostanete milión „akcií“), zarobíte milión USD, pretože keď spoločnosť vstúpi na burzu, jednu akciu budete môcť predať za 1 USD (milión akcií = milión USD).

 

Ak SkyWay niekedy vstúpi na burzu, o čom ja pochybujem, hodnota jednej akcie určite nebude 1 USD. Cenu na burze určuje dopyt a ponuka. Pokojne sa môže stať, že ak vstúpia na burzu a ľudia budú chcieť svoje akcie predať a zarobiť, nikto o ne nebude mať záujem. V tom momente sa ukáže ich skutočná hodnota.

 

 

Čo je však zaujímavé a čo ľudí zrejme láka, je, že SkyWay garantuje odkúpenie vašich certifikátov za 1 USD. Takže ak vstúpia na burzu a ukáže sa, že skutočná hodnota ich akcií je veľká nula, SkyWay sľubuje, že ich od vás odkúpi.
To sú krásne sľuby, no nereálne. Jednak na burzu nikdy nevstúpia, a aj keby, určite svoje sľuby nesplnia, v opačnom prípade by skrachovali. Stačí jednoduchá matematika. Registruje sa 100 000 ľudí a každý z nich investuje 4 000 USD. SkyWay zarobí 400 miliónov USD. 50 % z tejto sumy sa rozdelí do pyramídy, medzi partnerov (aby mali motiváciu lákať do tohto projektu ďalších ľudí), nejaké peniaze SkyWay určite minie na výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku atď. Ak však spoločnosť vstúpi na burzu, bude musieť odkúpiť od 100 000 ľudí presne 100 miliárd akcií. A keďže garantujú odkúpenie jednej akcie za 1 USD, tak si to spočítajte. Odkiaľ SkyWay získa 100 miliárd USD? To sa možno dozvieme nižšie, v bode 2.

 

Mimochodom, ešte v roku 2016 sa písalo, že SkyWay vstúpi na burzu v roku 2017. Je pomaly koniec roka, a zatiaľ sa nič nedeje. Údajne to odložili na rok 2018. Rovnaká pesnička, ako u X podobných spoločností, ktoré predávali bezcenné papieriky sľubujúc, že keď vstúpia na burzu, odkúpia ich od vás za oveľa vyššiu sumu.

 

Pôsobia na vás všetky tie vyhlásenia od SkyWay dôveryhodne, alebo si myslíte, rovnako ako ja, že ide len o navijak na ľudí, ktorí sa ľahko nachytajú na vidinu obrovských ziskov?

 

2.) Kde sa berie zisk už teraz, keď sa nič nepostavilo? Z čoho vyplácajú peniaze?

SkyWay tvrdí, že podpísal kontrakty za miliardy dolárov (z týchto peňazí majú vyplácať svojich partnerov) s niekoľkými vládami po celom svete (napr. podpísané zmluvy s austrálskou a indickou vládou v hodnote 922 mil. USD). Je však zaujímavé, že žiadna vláda o tomto tvrdení nič nevie. 

Ani samotná spoločnosť, ani ľudia, ktorí do tohto biznisu investovali, doteraz nepredložili žiadne dôkazy o vyššie uvedenom tvrdení. Žiadny územný plán, stavebné povolenie, vládne dokumenty, proste čokoľvek, čo by potvrdzovalo, že SkyWay má podpísané zmluvy za miliardy dolárov. Čokoľvek, čo by dokazovalo skutočné príjmy SkyWay, poprípade aspoň záujem o ich revolučný dopravný systém. Prečo spoločnosť nepredloží nejaké podpísané zmluvy aspoň svojim partnerom/investorom? Zavreli by ústa všetkým pochybovačom a taktiež aj čoraz nervóznejším spoločníkom. Bol by to jasný dôkaz serióznosti tohto „revolučného projektu“.

 

Skyway dopravný system budúcnosti - avšak, zatiaľ len vo forme množstva prezentačných videí a simulácií.

 

Jediným ľahko viditeľným zdrojom príjmov spoločnosti sú peniaze od investorov, ktorí si za ne kupujú bezcenné certifikáty. A je viac než pravdepodobné, že práve tieto peniaze firma používa aj na vyplácanie odmien (môžem sa mýliť). Ak je to pravda, tak nejde o nič viac, než prerozdeľovanie peňazí prostredníctvom pyramídovej hry/Ponziho schémy.

 

Pri každom systéme vždy sledujte, odkiaľ berú peniaze na výplaty. Ak sú z vkladov, registračných poplatkov, investícií nových členov, ide o pyramídovú hru/Ponziho schému.

 

3.)  Nemajú povolenie na poskytovanie investičných služieb

Ak má ísť o kupovanie akcií spoločnosti, je to investovanie. Aby mohla spoločnosť podnikať v tejto oblasti, potrebuje mať na to licenciu od Slovenskej národnej banky. Čo myslíte, má SkyWay povolenie na poskytovanie investičných služieb?

 

Na webe Českej národnej banky sa dokonca objavuje oznámenie, že investície do cenných papierov Euroasian Rail SkyWay Systems Holding nie sú v súlade so zákonmi. Viac informácií:

https://www.cnb.cz/cs/spotrebitel/ochrana_spotrebitele/upozorneni/upozorneni_euroasian_rail_skyway.html

 

Podobná správa prišla aj z Estónska, Talianska, Belgicka a Lotyšska. Dá sa teda predpokladať, že spoločnosť SkyWay nemá na predaj akcií licenciu od žiadnej krajiny EU.

 

4.) Nie príliš čistá minulosť zakladateľa SkyWay

Pán Yunitskiy je usvedčený z predchádzajúcich finančných podvodov menšieho rozsahu. Na diskusiách som našiel niekoľko odkazov, v ktorých tohto pána usvedčujú z klamstiev a podvodov. 

 

5.) Môže vôbec dopravný systém, ktorý ponúka SkyWay, fungovať?

Nie som odborník, aby som hodnotil technickú stránku tohto projektu. To prenechám niekomu inému. Ono je to asi aj tak jedno, pretože SkyWay je podľa mňa finančný projekt, v ktorom technická stránka plní úlohu návnady. Niečo v zmysle:  aha, pozrite sa, máme revolučný produkt (dopravný systém), do ktorého keď investujete, do 2-5 rokov z vás budú milionári.

 

V každom prípade, v rôznych internetových diskusiách sa viacerí znalí ľudia zhodujú na tom, že technológia koľajníc SkyWay nie je realistická a návrhy realizácie nie sú úplne domyslené.

 

V nižšie uvedenom článku si môžete prečítať, v čom bol hlavný nedostatok strunových technológií pána Junitského už v roku 2002 -  https://www.membrana.ru/particle/2486

V článku sa píše o tom, že správy prezentujúce STU možno rozdeliť na tie o testovacej prevádzke, na tie o účasti na výstavách a na tie o prednáškach a návštevách významných hostí. Teda už pred 15 rokmi pán Junitský postavil testovací polygón, prijímal delegácie z celého sveta, prezentoval sa pred Putinom, Žirinovskim a jazdil po výstavách. Aká teda bola hlavná výhrada v roku 2002? Že nepostavil ani jeden kilometer trate. A aký je dnešný stav? Polygón, výstavy, politici a 0 km tratí.

 

Mohlo by vás zaujímať:

7 spôsobov, ako rozoznať serióznu investíciu od finančného podvodu - v článku si môžete prečítať základné rozdiely medzi serióznymi investíciami a pyramídovými podvodmi.

 

Pár slov na záver

Musím uznať, že SkyWay je po technickej stránke tak detailne premyslený, aspoň pre laikov, že vzbudzuje dôveru. Pán Yunitskiy existuje, čo u podobných projektov nebýva zvykom. Určite má za sebou nejaké patenty a vynálezy, ale jeho problém spočíva v tom, že 30 rokov ťahá z investorov peniaze, ale nikto tú jeho revolučnú technológiu nechce kúpiť. Teda aspoň doposiaľ neboli predložené žiadne dôkazy o opaku.

 

Podľa môjho názoru ide len o ďalší sofistikovaný podvod (žiaľ, zatiaľ to tak vypadá), ktorý stojí a padá na vstupných investíciách partnerov a ich následnom prerozdeľovaní do pyramídy. Vyššie uvedené fakty tomu nasvedčujú. Celý projekt je len o balamutení a sľubovaní krajších zajtrajškov. Investujte do spoločnosti, zakúpte si „akcie“ a jedného dňa, ak vstúpia na burzu, na tom možno zarobíte.

 

Musím ale uznať, že zo všetkých sofistikovaných projektov ako sú Kairos, OneCoin, Recyclix, Banners Broker, Zeekrewards, Dexcar atď., je SkyWay podľa mňa ten najsofistikovanejší

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom si skúste pozrieť aj diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií k tejto téme. 

Ak už máte so Skyway nejaké vlastné skúsenosti, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie. 

 

Zdroj: čiastočne čerpané z facebookovej skupiny Rozborka MLM projektu

 

Našli ste v tomto článku zaujímavé informácie, ktoré považujete za prospešné? Potom sa o ne podeľte so svojimi známymi a možno tak niekomu pomôžete. Stačí, ak článok budete zdieľať alebo mu dáte like. Určite odporúčam lajknúť moje facebookové skupiny, v ktorých neustále zverejňujem novinky týkajúce sa práce z domu a podnikania na internete. V prvej skupine sa zameriavam všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), druhá facebooková skupina patrí ponukám práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Odporúčam prečítať si tieto tri články:

Základná charakteristika Ponziho schémy – v článku sa dozviete, čo majú spoločné všetky vyššie spomínané internetové podvody. Mal by vám dopomôcť pochopiť, ako funguje každá Ponziho schéma, resp. ako začne, ako prebieha a ako skončí.

 

Čo sú to pyramídové hry a ako fungujú článok o pyramídových hrách + praktické príklady.

 

Pár rád, ako sa nedať nachytať internetovým šmejdom – v tomto článku si môžete prečítať pár mojich postrehov a rád, na čo si dať pozor, aby ste v budúcnosti nenaleteli na nejaký podvod.

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

Dátum: 10.09.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Varování

“Já s tím naprosto souhlasím”

S týmto?
"Naposledy som počul, že je niečo o mesačnom vlaku. V Dubaji je aj pieskový výbeh, ktorý sa z času na čas natáča marketingové videá Skyway"

Tak ste debili na rovnakej úrovni. Bav sa s ním. Škoda že nie sú štátne orgány na varovanie proti debilov na internete. V Dubaji. Debil!

Dátum: 10.09.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Varování

Nemůžu za to, že ty tuto hutnou zkratku a metaforu nechápeš.

Dátum: 09.11.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Varování

prestan už pisať tie blbost a predlož dokaz, že SW je realny projekt, s terminami realizácie, miestami realizácie

Dátum: 12.11.2021

Vložil: rastislav

Titulok: Re:Re:Re:Varování

preco by ktokolvek cokolvek mal predkladat nijakemu hupajucemu konikovi na konspiracnej stranke ? pytaj oza z behindmlm nech dolozi dokaz existencie vybehu v dubaji ked odborne pise

Dátum: 13.11.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Varování

Proč?
Třeba proto, že tím by se prokázalo, že technické řešení SW je k něčemu. A že to SW myslí to vážně. A ne, že jen předvádí divadlo na tahání peněz z kapes naivních investorů.

No a ta věta:
"pytaj oza z behindmlm nech dolozi dokaz existencie vybehu v dubaji ked odborne pise"
... ta mi už vůbec nedává smysl. Ale co čekat od fanoušků SW, že. Alespoň že MyNick je z mála těch, co dovedou dát dohromady formálně správně znějící a logickou větu (byť operující s nesprávnými předpoklady a tedy ve výsledku vedoucí k nesmyslným závěrům).

Oz z BMLM vychází z toho, co publikuje SW o své "testovací trati v Sarjah. Co by měl víc dokládat? Ať to doloží SW!
A to, co SW předvádí hodnotí výstižně :"sand paddock in Dubai used to film Skyway marketing videos".

Co jiného než paddock* v pouštním písku na natáčení marketingových videí to je?
Je z toho nějaký jiný výstup, než ta marketingová videa a tiskové zprávy v různých (vesměs) méně významných médiích? Nějaké smlouvy, potvrzené projekty? Certifikace dopravních úřadů? Velkovýroba? Patenty, o které se perou jiné firmy, co to chtějí také vyrábět?

* paddock = malý výběh nebo ohrada, kde se chovají nebo předvádějí a cvičí koně.
SW na svém pozemku v Sarjah předvádí a "testuje" svého "koně" - 400 m dlouhou trať s kabinkou pro 4 osoby jezdící rychlostí až 40 km/h... řekl bych, že je to výstižná paralela.

Já osobně tomu říkám "atrakce od lunaparku". ;-)

Dátum: 14.11.2021

Vložil: Retep

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Varování

už je rok 2022 a oni stale hovoria to iste,len zabudli na jedno, že stale nie je doriešena tecnicka stranka, ak by sw fungoval v praxi, napr, v mestach. Ako by sa nastupovalo do výšky 20 m/možno j vyššie, keď to ma isť nad domami, lebo po uliciach si to neviem predtaviť /Ak to skutočne budu realizovať pre dialkove trate , pre cele vlaky pre cca 100 cestjucich, tak to budu ocelove nostiky a konštrukcie, pojde tam tisice ton železa a žiadne struny a bude to take, ako to už funguje v mnohych štatoch, tak žedo toho nikto nepojde

Dátum: 14.11.2021

Vložil: Retep

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Varování

už je rok 2022 a oni stale hovoria to iste,len zabudli na jedno, že stale nie je doriešena tecnicka stranka, ak by sw fungoval v praxi, napr, v mestach. Ako by sa nastupovalo do výšky 20 m/možno j vyššie, keď to ma isť nad domami, lebo po uliciach si to neviem predtaviť /Ak to skutočne budu realizovať pre dialkove trate , pre cele vlaky pre cca 100 cestjucich, tak to budu ocelove nostiky a konštrukcie, pojde tam tisice ton železa a žiadne struny a bude to take, ako to už funguje v mnohych štatoch, tak žedo toho nikto nepojde

Dátum: 14.11.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování

Jj... technická stránksa je sice řešitelná, ale přijde to o výhodu té údajně lehké a laciné konstrukce. Robustní řešení jako visutá dráha ve Wuppertalu potřebuje hodně železa. A tím pádem i peněz. A za sto let se moc po světě nerozšířilo (proč asi).
https://cs.wikipedia.org/wiki/Visut%C3%A1_dr%C3%A1ha_ve_Wuppertalu

Ale nesmíme zapomínat, že tady v tom projektu ve skutečnosti nejde o nalezení řešení nějakého dopravní problému... ale o tahání peněz z kapes naivních investorů.

Dátum: 25.11.2021

Vložil: rastislav

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování

tri konkretne adresne projekty ohlasene dalsi Mesiac a stotisicki investorov po celej zemeguli od Nigerie po komunisticky Vietnam do toho idu ale pre Horak/Sidney/Boris/Retep to je nikto

Dátum: 27.11.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování

3 adresné projekty?

Khor Fakkan - a které jsou ty dva další?

Mluví o projektu Khor Fakkan někdo jiný než SkyWay a média, která SkyWay citují?

Nějaká zmínka o tomto projektu ze strany RTA nebo nějaké státní instituce, co má na starosti něco jako územní plán nebo plánování a rozvoj dopravní infrastruktury?

Je možné, že někdo dal "zelenou" stavbě 130 km dlouhé trati přes hory a dopravnímu prostředku, který zatím NIKDE není schválen k veřejné dopravě? Je možné že to někdo schválil, i když zatím SW předvedlo v UAE jen jedinou kabinku pro 4 osoby jedoucí rychlostí 30 km/h na trati 800 m? A přesun prázdného polovičního kontejneru?

Bude to stejný úspěch jako v v Mesině, San Marinu a Lombardii (2018/19)?
https://web.archive.org/web/20210225000819/https://it.businessinsider.com/attaccati-al-tram-dal-pirellone-a-catania-gli-italiani-che-hanno-abboccato-alla-fantomatica-monorotaia-da-500-kmh-di-skyway/

Jako v indické Dharamshale (2017)?
https://economictimes.indiatimes.com/news/politics-and-nation/doubts-raised-over-belarus-company-credential-for-rs-250-crore-skyway-transport-project-in-dharamshala/articleshow/59568813.cms

Jako v Indonésii v roce 2017?
https://www.merdeka.com/teknologi/gandeng-skyway-indonesia-ui-akan-bangun-kereta-langit.html

Jako v Nitre (2016)?
https://www.cas.sk/clanok/426355/rastie-v-nitre-konkurencia-hyperloopu-mhd-chcu-presunut-do-vzduchu/

https://www.webnoviny.sk/nasadoprava/mhd-vo-vzduchu-poklada-primator-nitry-za-nerealizovatelny-zamer/

Jako ve švýcarském San Bernardinu?
(smyšlenka adresného projektu zmiňovaného jen společníky SW - to se ani do médií nedostalo)

Jako v Austrálii (2016 - 18)?
Po nadějném začátku...
https://phys.org/news/2016-05-rail-real-potential.html

---přišel nevyhnutelný konec:
https://www.adelaidenow.com.au/messenger/extransport-department-chief-rod-hooks-elevated-driverless-skyway-train-unlikely-to-get-off-the-ground/news-story/f017417dcbd6aba3869a34156bec5f5b

https://www.adelaidenow.com.au/news/south-australia/extransport-chief-rod-hook-says-department-officials-sceptical-that-trams-are-a-viable-public-transport-option-for-suburban-main-streets/news-story/d6512384cebaf785f84bf0ed82bf31da

(jen náhledy článků v bezplatném režimu - ale titulky jsou jasné)

Vždycky je to stejné... nějaké pozitivní a nadějné zmínky - ale nepokročí to dál než do ranné plánovací fáze. SkyWay NECHCE NIKDE POSTAVIT KOMERČNÍ PROJEKT. To by totiž byl jeho konec.

Dátum: 06.12.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování

ked je to take lukrativne, 40 rokov vyvyjaný produkt, v čom je problem, že sa to už vo velkom nebuduje po celom svete Veď 500 000 investorov čaká na dividendy, Ved spojiť napr. Bratislavu s Nitrou je take tažke ? Vysvetlite mi to experti

Dátum: 06.12.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování

Dúfam, ze ti stichol nabalit DedoMráz novú deku do papúč, to je takisto projekt pár desaťročí. Prešlo. Čaj, vitamíny, nestaraj sa o nič iné. Prešlo to. A za chvíľku príjde: kdepak ty vtáćku hnízdu máš. Klidek, len veci v poraiadku. Nová deka, nová doba. Prešla.

Dátum: 07.12.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování

Odvolám co jsem napsal výše... že "...alespoň že MyNick je z mála těch, co dovedou dát dohromady formálně správně znějící a logickou větu". Leda, že by si jeho nick přivlastnil rastislav nebo někdo takový. ;-)

A jak souvisí tahle osobní vánoční selanka se SkyWay? A jak
s tím, že SkyWay nabízí podvod (technický nesmysl jako skvělou investiční příležitost)?

Dátum: 07.12.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování

A jak souvisí tvá osobní debilita se SkyWay?

Dátum: 09.12.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování

Nepředbíhej. Čas ukáže, kdo z nás je debil. V tuto chvíli si každý myslíme, že je to ten druhý. I když ty to možná jen předstíráš, že si to myslíš.

P.S. Už za 3 roky své přítomnosti v Sarjah postavilo SW tu druhou 2,5 km dlouhou trať, aby mohlo na výstavě EXPO předvést něco kontraktorům? Nebo pořád jezdí rychlostí 30 km/h na té 400 m dlouhé trati v jedné kabince pro 4 lidi?

Dátum: 07.12.2021

Vložil: rastislav

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování

nie Tomas ja som to nebol :-) . mozno ste to bol vy a mozno taky Sydney lebo ma malo Retep/Boris/sydney/horak nickov . a mozno MyNick vymislel meraforu a je mi luto ze jej nerozumiete

Dátum: 08.12.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování

nerozumiem fakt! nerozumiem tomu, s aku lahkostou oblbujete ľudi, Ved ak dochodkyňa / aje ich vela/ dá celoživotne usory podvodníkovi,ktory jej napr povie, že vnuka budu po uraze operovať, až keď zaplati 10000 Eur, a ine..... Tak pečo by neverili aj ludia s vyššim IQ , ak to takto prezentujete, SWdáva na propagáciu značnu časť zvybratych penazi,, aby sa im verilo, ale až to skonči, počitam tak do 2 rokov, aj tak im dosť zostane

Dátum: 10.12.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování

Čo chcel básnik povedať?

Dátum: 13.12.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování

nikto už nečaka, že sa mu peniaze vrazene do SW vrátia, ale možu mať dobry pocit, že prispeli na dobrú vec.Ja som prispel na Alveg 10 Kčs a nelutujem

Dátum: 14.12.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Varování

Si hrdina a ozajtsný investor svojej doby. Celých 10 Kčs? Nebolo ti ľúto že nevedeli vydať z plánovaných 5,30 Kčs?

Dátum: 03.09.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Další brutální vychytávka SW - nouzová evakuace

Tohle mne dostalo...
"Názorná ukázka systému nouzového klesání v dopravě SkyWay"
https://skyway.capital/news/new?id=1108

Aneb jak opustit kabinku SkyWay, kdyby v ní (nedej bože) začal třeba hořet elektromotor nebo baterie!

Zajímalo by mne, zda před nástupem do kabinky budou lidé dostávat takové to bezpečnostní školení, které známe třeba z letu letadlem. Kde najít krabičku s nouzovým navijákem. Kde je maskovaný otvor pro zavěšení kladky. Jak ten otvor najít v kabince zaplněné kouřem. Jak rozmotat smyčky volně loženého lana, aniž by se zacuchalo, nebo se do něj zapletly končetiny okolo (v panice) stojících lidí. Jo, a hlavně nezapomenout na okurku (pardon - zajistit karabinu).
https://youtu.be/9C2fBNqorJE?t=126

Zkouší SW, co všechno jsou její investoři ochotni ještě skousnout? Dělá si z nich zcela nepokrytě pr.el? Tohle divadlo budou předvádět nějakému certifikačnímu úřadu a šejkům?

Přeji všem investorům podobně pohodový nouzový výskok z kabiny finančního letadla, které nutně padne k zemi. Nebo máte raději padáky?

Dátum: 16.12.2021

Vložil: Peter

Titulok: Re:Další brutální vychytávka SW - nouzová evakuace

cestujuci SW prejdu školením , výcvykom , na to všetko, ako najsť lano, atd dostanu preukaz a len s tym budu mocť nastupiť do vlaku

Dátum: 17.12.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Další brutální vychytávka SW - nouzová evakuace

investori nebudu skakať padakmi, to by potom žili dalej s tym, že prišli o penaze, Budu skákať bez padaku, a budu skákať aj ked nebude SW v poruche

Dátum: 25.07.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Další kontrola slibů SW...

Investiční kalkulačka z oficiálních stránek SkyWay z léta roku 2017... vložte $100 a za tři roky (tedy do půli roku 2020) máte $3000!

https://imgur.com/a/DcgYBxD


https://web.archive.org/web/20170606182243mp_/https://skyway.capital/ru/investoram/kalkulyator/

Přátelé... je tu někdo, kdo to má???


A ještě jeden slib... informace pro investory (též z roku 2017):

https://web.archive.org/web/20170606175751/https://skyway.capital/ru/investoram/investirovat_v_proekt/

"Investujete-li i malé prostředky do nové dopravní technologie, získáte za 3-5 let nárůst investic o 1000% nebo více."

Ptám se znovu - kdo to má? 3 roky už uběhly (vlastně uběhly nejméně 4 roky od tohoto slibu...)

"Rychlost kolejového vozidla může dosáhnout 500 km / h a jeho pohyb je automaticky regulován."

Kdo už viděl rychlost vyšší než 50 km/h?

"Po dobu 36 let došlo k několika pokusům o financování projektu strunové dopravy 1-2 strategickými partnery - a žádný z nich nebyl úspěšný."

Tak touhle větou si SkyWay ze svých investorů opravdu dělá pr.el.
Tomu se říká projekt prověřený časem! 36 let... bez výsledku! Tomu se říká vytrvalost! Nebylo to dost času na to, aby inženýr Junitskij pochopil, že jeho nápad je na houno? Samozřejmě je a pan inženýr to ví. Ale o podstata jeho nápadu není v technickém řešení jako takovém, ale v tom, že inženýr Junitskij má něco, čím dokáže investory oblbovat a lehce ždímat.


"V roce 2011 byla vytvořena společnost SkyWay, aby přinesla technologii strunové dopravy na světový trh prostřednictvím mikrofinancování (crowdinvesting).
I malé příspěvky od velkého počtu investorů jsou účinným krokem k celkovému úspěchu."

Takže po změně způsobu financování jsme se za deset let dostali o něco dál... k vybudování necelých 10 km pokusných tratí a památníku nultého kilometru (nuly kilometrů) sítě TransNet! A to se vyplatí!

Dátum: 01.08.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Další kontrola slibů SW...

Další úspech so svetovým záujmom od svetového newsblowera, wau, Tonaš Kohout, máš úspech!

Dátum: 01.08.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Další kontrola slibů SW...

Whistleblower, len nahodou som ti ublížil :)

Dátum: 08.08.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Další kontrola slibů SW...

Nicko: Tvoje ničím nepodložené pokusy o zesměšňování jsou... směšné.

Otázka zněla jinak:
Kdo to má? Myslím tu slibovanou tisícinásobnou návratnost investice!

Hmmm... žádná odpověď od Nicky ani jiného úspěšného investora do SkyWay?

Dátum: 09.08.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Další kontrola slibů SW...

Ani ja, ani nikto z investorov ktorých poznam nedostal ponuku na “tisícnásobne zhodnotenie investície”. Takáto ponuka by vo svete nedožila ani rok, a ja by som to obysiel na kilometre. Chyba nie je na mojej strane, nie je na strane investorov, ani na strane SW, ale na tvojej.

Dátum: 09.08.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Další kontrola slibů SW...

Bavíme se o tom, co SkyWay v roce 2017 slibovalo svým investorům. Sám poukazuješ na to, jaký je to nesmysl.

Ale podle bramboračky ve tvé hlavě je chyba na mé straně, že si toho všímám a vnímám to jako velmi výstražný signál.
No comment.

Dátum: 09.08.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Další kontrola slibů SW...

A když se dívám na sliby SkyWay, jak je měli na vlastních webových stránkách v roce 2016/17:

https://web.archive.org/web/20170606175751/https://skyway.capital/ru/investoram/investirovat_v_proekt/

"Co je třeba udělat pro prodej technologie

K prodeji technologie SkyWay je nutné vybudovat nákladní, městské a vysokorychlostní testovací sekce, kde bude provedena certifikace, která zajistí příjem objednávek na realizaci cílených projektů po celém světě.

Předpokládaný konec etapy: prosinec 2015 - duben 2016.
Aktuální venture sleva pro obchodované akcie v rozmezí: od 1: 150 do 1: 500
Počet akcií v šesté fázi: 8 000 000 000"

Stav k srpnu 2021:
- vysokorychlostní trať není (50 km/h nepovažuji za vysokorychlostní dopravu)
- certifikace tratí není
- městská vysokokapacitní doprava není
- potvrzené cílené projekty nejsou (pochopitelně, bez certifikace to nejde).

Modří už vědí, ale MyNick stále věří a myslí si svoje (nebo chce udržet v klidu ty, co jim tenhle toxický odpad doporučil).

P.S. Kde je "dron"?

Dátum: 19.08.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Další kontrola slibů SW...

ako može železnica, či už na zemi, alebo vo vzduchu zarobť, aby vyplácala dividendy ? Ked je SW taky užasny, prečo v Čine budujú stále rychlejšie trate pozemných železníc a nie SW ? Ved keby sa SW postaavil na Slovensku, ešte by sa robili zbierky na prevádzku

Dátum: 24.08.2021

Vložil: rastislav

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Další kontrola slibů SW...

ako može železnica, či už na zemi, alebo vo vzduchu zarobť, aby vyplácala dividendy ? napis do regiojetu a opitaj sa alebo popros legendarneho mynickovho hupacieho konika nech ti to vysvetly

Dátum: 24.08.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Další kontrola slibů SW...

zarabaju, ale nie tolko, aby vyplacali 500 0000 investorom miliardy, Ano RegoJet je v zisku, ale tiež rušil spoje, lebo nie všetky su v zisku

Dátum: 25.08.2021

Vložil: rastislav

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Další kontrola slibů SW...

kde sa pise o vyplacani miliardy

Dátum: 26.08.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Další kontrola slibů SW...

asi, ked je 500 000 alebo viac? investorov,tak miliarda nie je nič, to na každeho vychadza 2 000 , alebo ani tolko to nebude ?

Dátum: 26.08.2021

Vložil: rastislav

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Další kontrola slibů SW...

ja neviem kolko bude uvidime

Dátum: 27.08.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Další kontrola slibů SW...

Rastislav: napadá mne pár otázeček.

Víte, kolik je investorů?
Víte, kolik bylo vydáno akcií (nebo jak to vlastně nazýváte)?
Víte, kdy budou tyto akcie obchodovatelné?
Víte, jaká byla cena akci v době jejich pořízení (to asi víte alespoň u těch svých, kolik jste za ně dal - ale víte, kolik za ně zaplatili celkem všichni investoři)?
Víte, jaká je jejich odhadovaná budoucí cena a v jakém časovém horizontu?
Víte, jaká je hodnota firmy SkyWay (a jejích dcer) z finančních výkazů odsouhlasených nějakým nezávislým auditorem? (nějaká hausnumera sdělená per huba na webináři nejsou auditované finanční výkazy).

Pokud na všechny tyto základní otázky investora - začátečníka můžete pozitivně odpovědět, pak asi víte, co děláte.

Dátum: 30.08.2021

Vložil: Joe

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Další kontrola slibů SW...

Toto su presne tie otazky, co nikto nevie zodpovedat. Ked mi chlapik povedat, ze akcie budu za rok na burze za jeden dolar, vtedy som povedal, ze tak to smrdi bez toho aby som musel cokolvek dalsie citat.

Dátum: 29.08.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Další kontrola slibů SW...

už v roku 2017 na strankch SW bolo uvedene, že ivetorov je cez 400 000,za 4 roky určite pribudlo dosť , čo čakaju, že na SW zbohatnú.Aurčite som niekde čital, že vynosy budu až niekolkostonasobne vyššie. Poznam chlapika, ktorý už v roku 2019 chcel dat v praci vypoved, že do konca života nemusi pracovať, koko mu slubil ten, čo ho do SW namotal to tam dal len 5 000 Eur

Dátum: 31.08.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Další kontrola slibů SW...

“Aurčite som niekde čital, že vynosy budu až niekolkostonasobne vyššie.”
Ja som aurčite niekde čítal, že niekto pozná niekoho, kto pozná chlapika, ktorý už v roku 2019 chcel dat v praci vypoved, že do konca života nemusi pracovať,

Aurčite
https://www.google.com/search?q=hupajuci+konik&client=safari&hl=hu-sk&prmd=imvxn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjT6ZDU_NvyAhWOLewKHUi6AsIQ_AUoAXoECAIQAQ&biw=1024&bih=666#imgrc=8PPN8JRVtzofbM

Dátum: 16.06.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

Na konci ledna jakýsi online magazín vydal článek o SkyWay. Podle něj měla být V KVĚTNU (roku 2021 - dle kontextu článku) uvedena do provozu dvoukilometrová (2.4 km) testovací trať v Sarjah:

https://bit.ly/3vso3dx (zkrácený odkaz na interestingengineering.com)

Už tu o tom byla delší diskuse - začíná tímto příspěvkem:

https://www.pracanadoma-skusenosti.eu/discussion/?tid=200016670&mid=200036921

A jaký je stav věcí dnes (v půli června)?

Výše zmíněná trať zatím není dokončena. Nicméně vyšly další články v online zpravodajství, které "poponesly branku" - mluví se v nich o novém termínu. Prý SW dostaví trať mezi říjnem a listopadem 2021 a začne testovací provoz - aby se skoro stihlo zahájení odložené výstavy Expo 2020 v Dubaji, tj. v říjnu 2021 - březnu 2022. Druhá ze dvou rozestavěných dvoukilometrových tratí má být dokončena v květnu 2022.

Konkrétně - SkyWay se ve svém zpravodajství a novinkách na vlastním webu
https://skyway.capital/news/new?id=1066
alibisticky vyjadřuje, že "novináři oznamují, že SkyWay něco udělala a něco dalšího udělá". Místo toho, aby SW jasně napsalo, co podle vlastního plánu udělá, a kdy to bude. Nicméně tentokrát novináři uvedli zdroj informací - prý to sdělil Oleg Zaretskiy, CEO uSky Transport (odnož SW v Sarjah, má velký podíl na operacích SW v SRTI Parku v Sarjah). A Hussain Al Mahmoudi, CEO SRTI Parku, se těší na to, až se technologie ověří, a bude ji možné uvést do komerčního provozu.
Hussain Al Mahmoudi věří, že se (někdy) začne stavět delší trať do přístavu Khor Fakkan a také městská dopravní linka ;-). Zatím ale nebylo předvedeno a ověřeno nic z toho, co je k tomu zapotřebí (doprava v rychlostech 150 km/h a více, přeprava většího množství osob, spřažené kabinky...). Tudíž není ani nic otestováno natož certifikováno. Vše je v tuto chvíli na úrovni "koncepčních vizí" a slibů. Těžko slibovat "adresný projekt" (zakázku), když zatím nebylo předvedeno (natož certifikováno) nic z toho, co se od zakázky očekává.

https://bit.ly/2RYBaWg (odkaz na gulfnews.com)
https://bit.ly/3vtRHiN (odkaz na khaleejtimes.com)
https://bit.ly/2TyAhnO (odkaz na timeoutabudhabi.com)

Dátum: 16.06.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

Jak se vyvíjel projekt SW v Sarjah (a SAE):

říjen 2018 - dohoda SkyWay a SRTI parkem (Sharjah Reasearch Technology and Innovation) o zapojení do projektu, alokace pozemků
listopad 2018 - zahájení stavby centra SW v Sarjah
únor 2019 - podepsáno memorandum o porozumění mezi SkyWay Greentech a RTA (Dubai’s Roads and Transport Authority)
červen 2019 - podepsáno memorandum o porozumění mezi skyTran (konkruence SkyWay) a RTA
duben 2019 - prezentace v rámci projektu "Happiness and Leisure" (obecná vize budoucnosti Dubaje)
říjen 2019 - spuštění zkušební trati 400 m v Sarjah
červen - červenec 2020 - náznaky zahájení stavby dalších tratí (2.4 km)
leden 2021 - jsou postaveny sloupy pro první 2.4 km dlouhou trať (tuhou, s hustým nízkým "U" sloupovím), pokračuje stavba polotuhé trati (vysoké a řídké "H" sloupy)
červen 2021 - zahájení zkušebního provozu na trati 400 m v Sarjah (...že by konečně s lidmi? Objevují se první fotky z interiéru kabiny na trati s figurantkou, nikoli z provozu pro veřejnost)... Co se "testovalo" na té trati od jejího dokončení před jedním a třičtvrtě rokem?
červen 2021 - není známo, že by od ledna pokročila výstavba tuhé tratě 2.4 km ("U" sloupy) - zatím SW neukázalo zahájení pokládky estakády


Aktuální plán:
říjen - listopad 2021 - dokončení první tratě v délce 2.4 km
květen 2022 - dokončení druhé tratě v délce 2.4 km
září 2023 - první komerční trať (není uvedeno kde, jak dlouhá, s jakými přepravními parametry...)
Jde o již několikáté posunutí termínů a slibů.

Zdroje:
https://gulfnews.com/uae/look-the-skyway-is-the-new-transport-project-to-beat-traffic-in-sharjah-1.67420944
https://www.railway-technology.com/projects/skyway-dubai/
https://skyway.capital/news/new?id=275
https://www.thenationalnews.com/uae/transport/first-glimpse-of-sharjah-s-high-speed-electric-sky-pod-1.1235838#8

Co z toho plyne? Asi známé věci, ale je dobré si je připomenout:
- Projekt v Sarjah nemá nic společného s projekty v Dubaji (a ve spolupráci s RTA... zdá se, že jednání s RTA "usnulo")
- Nepochopitelně dlouhá prodleva v zahájení testování na krátké trati 400 m (která mimochodem z principu nemůže předvést nic ze slibovaných parametrů SW "řešení" - vysoké rychlosti, vysokou kapacitu dopravy... prostě mezi dvěma stanicemi bude pendlovat jedna kabinka pro čtyři lidi, rychlostí do 50 km/h, přičemž na přejezdech každého ze dvou sloupů se téměř zastaví)
- nejsou zatím žádné certifikace pro použití technologie v komerčním provozu
- nejsou žádné další konkrétní smlouvy pro komerční provoz, jen plány a "vize"
- stavby (zatím?) trvají déle, než jak SW líčilo (slibovaná rychlost výstavby stovek nebo dokonce tisícovek kilometrů v příštích pár letech...?)
- Obecně se hovoří o rychlostech 150 a 500 km/h, o spřažených "vláčcích" z kabinek pro vysokou kapacitu přepravy... není ale jednoznačně slíbeno, že se něco z toho skutečně na nových tratích předvede.

Za pozornost stojí i obrázek z článku v thenationalnews.com - viz komentář na https://imgur.com/a/oL2zMyo - ukazuje "promyšlenost" areálu SkyWay v SRTI - propojují se v něm dvě nepropojitelné trati (již jsem to v tomto fóru zmiňoval).
Dále za pozornost stojí článek z railway-technology.com, který sice nemá datum vydání, ale patrně pochází ze začátku roku 2020 (leden 2020 je zmíněn jako minulost). A uvádí se v něm, že v roce 2020 bude k dispozici 15 km tratí pro rychlost 150 km/h. Což se odsouvá nejméně na konec roku 2021.

Co dodat? Ještě to není konec. Přisypejme si popcorn a sledujme další pokračování nekonečného seriálu o jednom technickém nesmyslu (jakkoli bych se rád v tom hodnocení mýlil).

Dátum: 16.06.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

A kto má ešte chuť dať si popcorn so samozvaným whistleboweom?

Dátum: 17.06.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

Nemáš nějakou chytřejší reakci na to, že SW staví v Sarjah od konce roku 2018 a má postaveno neuvěřitelných 400 metrů trati k testování?

Dátum: 17.06.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

Tomáš, jediné čo musím uznať, je naozaj málo ľudí, aj medzi podporovateľov SW, ktory sa snaží tak hlboko pozrieť pod veci, ako ty. Ty naozaj analizujes. Máš ale zásadný problém : si presvedčený ze SW je podvod a je technicky nezmysel. Máš okuliare, ešte z doby keď si bol presvedčený ze SW je ako Kairos. Precitaj svoje výroky z tej doby na začiatku tejto diskusie, a skus to porovnať s tým co si práve napísal. Ci by si vtedy vedel predstaviť ci sa nastanú veci co práve kritizuješ, lebo to je málo pre teba. Ak raz dokážeš dat okuliare dolu, uvidíš skutočnosť.

Dátum: 21.06.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

Ale môžeš ďalej analyzovať, tu máš ďalšie podklady k stiahnutiu.
https://www.uskytransport.com/
Len budeš veľmi nešťastný keď dojdes k nesprávnemu názoru.

Dátum: 28.06.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

Co je na tom k analyzování?

Že mají nějaké konkrétní zákazníky, kterým dodávají komplexní řešení?

"We deliver to customers a comprehensive complex solution"

Z té věty vypadlo jedno podstatné slovo "will". Nebo "plan to" nebo spíš "promise to" nebo ještě lépe "are pretending we will".

Že zase SW použilo nějaké stock fotografie, do kterých vpašovali své tratě? Aby to jako působilo, že už někde fungují?

https://www.uskytransport.com/about?pgid=kpw51jdc-8fafe4f2-b854-43f0-825a-047f5bca998d

x

https://www.plantclub.io/en/blog/how-to-choose-plants-for-office-roof-terraces-and-balconies#:~:text=all%20for%20you.-,Environmental,-factors%20to%20consider

https://www.uskytransport.com/about?pgid=kpw51jdc-9f8b3daa-a83a-430e-9f6a-460b8f3d576f

x

https://www.ansuin21.com/2020/09/best-dubai-uae-hd-images-wallpaper.html

https://www.uskytransport.com/about?pgid=kpw51jdc-f731a104-5a57-4107-a76b-eaeefb9cc2c2

x

https://www.yy-99.xyz/ProductDetail.aspx?iid=114797687&pr=33.99

https://www.uskytransport.com/about?pgid=kpw51jdc-1c747258-9f5c-4079-b9ec-af5e6d0f0bd6

x

https://letsvisitperu.com/fotos/header/110709-hans-luiggi-1138755-la-merced.jpg

Dátum: 28.06.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

Po dlouhé době od tebe vidím věcný příspěvek, ve kterém není osobní napadání a konfrontační tón. Co to? Ale fajn, zkus tak dál.

Ano, jsem přesvědčen, že SW je podvod - na základě toho, co se zatím událo, co a jak SW předvádí a jaký způsob financování pro svůj projekt volí.

V tom se nic nezměnilo od mých prvních příspěvků zde.
Když se podívám na jeden ze svých prvních komentářů tady, tak na něm nemám co měnit a je v souladu s tím co si myslím i teď: https://bit.ly/3zYdqTv
Prostě letadla letí tak dlouho, dokud organizátorům vynáší peníze, resp. organizátory někdo nezastaví.

Mohu se s negativním hodnocením SW (s velmi nízkou pravděpodobností) mýlit. Pokud bych se snad mýlil, měl bych z toho radost (že se řada drobných "investorů" nenapálila a do ještě větší bídy nepřišla). A vůbec mne nebude rmoutit, že jsem já osobně do toho neinvestoval. Jsou důležitější věci v životě, které stojí za lítost.

Od běžných HYIPů a za MLM maskovaných podvodů se SW liší tím, že je to běh na delší trať a dává relativně hodně prostředků na budování "legendy" a vytváření nějaké viditelné činnosti. Po pravdě - nečekal jsem, že se nakonec začne budovat ta slibovaná 2.5 km dlouhá druhá (a třetí) trať v Sarjah. Zejména poté, co vidím velmi nízkou aktivitu příznivců na FB stránkách SW. Že by se hlavní aktivita a hype financování odehrával na nějakých afrických sítích?

...ale i pokud se podaří dostavit novou trať včas do zahájení EXPO 2020 (s tím, že aktuální informace připouští dostavbu až po začátku EXPO)... nebude to ještě výhra.

Výhra bude přeprava v řádku alespoň tisíců lidí za hodinu a předvedení rychlostí 150 km/h a výše. Už jen konstrukce koncových stanic nenaznačuje, že by na nové trati mohlo jezdit více kabinek najednou. Ale rád se nechám překvapit. ;-)

Dátum: 29.06.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

Si nudný, a ako vidíš okrem Sydneyho (načo by som nebol hrdý) nikoho nezaujíma tvoj názor, Preto nemám čo dodať. Uži si svoju zmylenu prauvdu. Si lúzer, raz na to dôjdeš.

Dátum: 02.07.2021

Vložil: Joe

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

Ale zaujima. Rad sa vraciam na stranku a citam si co tu pisete.

Dátum: 03.07.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

MyNick:
Vidím, že jsi zpět u svého osočovacího a konfrontačního stylu, všechno je tedy v pořádku. ;-)
Chápu, že to prodlužované čekání na nějaké skutečné výsledky SW tě znervózňuje.

No, zatím nic. Dávám si listopad do kalendáře jako termín další kontroly progresu ve SW.

Dátum: 24.06.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

neviem , čo maš proti SW ,vedˇ30 cm za deň, to je výkon,takym tempom spoja Londyn s Moskvou už za cca 10 000 rokov

Dátum: 25.06.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

Sydney/Boris/Horak Môj hojdiaci koník sa s tebou chce zoznámiť. Je to seriózny záujem a celoživotný vzťah, mysli to vážne, zaslúžili by ste si to. Mohol by ťa poprosiť o kontakt?

Dátum: 12.07.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

ked už pochopiš, že to čo predvadza Yunitsky na modeloch,kde vas oblbuje, nie je v praxi zrealizovatelne, mohol ušetriť peniaze a ukazovať blbečkom model ako su mdely železnic, nemusel stavať stlpy

Dátum: 12.07.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

Môj koník plače za tebou :(. Neviem mu vysvetlit že od sydneyho nemôžeme očakávať aby pochopil, že keď z niečoho sa dá postaviť kilometrová funkčná trasa na ktorej ľudia cestujú v skutocnosti, nie na maketách, tak to nemôže byt technický nezmysel a dá sa z toho postaviť aj tisíce kilometrov. To je len otázka času. Ešte dobre že v CNN neštudovali len vysokú školu vyhoreného života.
https://www.cnn.com/2021/07/08/tech/usky-pod-sharjah-uae-spc-intl/index.html
Dúfam že budeš už konečne chlapom a ozveš sa im aby si vysvetlil čo je to za technicky nezmysel. Som už naozaj zvedavý na tvoju odbornú prednášku v CNN, lebo ak dobre viem zatiaľ tvoj názor nikde nemal úspech, nikoho nezaujímal, okrem práv trolov tvojho kaliberu, ktorých počet napospcitam na jednej ruke. Nic moc po 5 rokoch diskusie.

Dátum: 14.07.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

fakt po 5 rokoch nič moc,roky bežia a zatial sa ničneddeje

Dátum: 14.07.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

Hluboce "analytický" článek ze CNN... doprovázený propagačním videem v režii SkyWay (CGI prezentace, zrychlené záběry... Vtipný je moment, kdy u kabinky pohybující se asi tak rychlostí 10 km/h přistane šipka s textem "Může jet rychlostí až 150 km/h!"... a v jednom záběru je vidět na informační tabuli v kabince závratnou rychlost 29 km/h!)

Skoro každý odstavec článku začíná slovy "firma tvrdí...", "...podle uSky...", "uSky plánuje...", "Zaretskiy (z uSky) říká že uSky...", "uSky získalo předběžné povolení stavět další trať do přístavu Khor Fakkan..."

Zkrátka CNN tu zafungovala jako hlásná trouba SkyWay. Nějaká analytická a posuzovací hodnota článku = 0.

Netušil jsem, že CNN sklouzne k takové povrchnosti, lacinosti a bulváru, ale podle ostatních odkazů na jejich články (a reklamy) na téže stránce se tak již dávno stalo.

Zapamatujme si, co špatnou angličtinou říkal Zaretskiy (z uSky) na konci prezentace: "V roce 2023, 2024 budeme ve městech!"

Neříkalo se něco podobného o Nitře a roce 2016?
https://nitra.dnes24.sk/toto-nie-je-1-april-najbizarnejsie-plany-ktore-sa-v-nitre-nikdy-nezrealizovali-386396

https://nitraden.sk/z-klokociny-do-centra-mesta-vzduchom-podla-primatora-je-to-nezrealizovatelny-plan/

„Teraz sa všetko pripravuje na certifikačný proces, ktorý by mal začať v októbri a skončiť by mohol do konca roka (2016),“ prezradil František Solár, zástupca spoločnosti SkyWay pre Slovensko a Česko.

https://www.cas.sk/clanok/426355/rastie-v-nitre-konkurencia-hyperloopu-mhd-chcu-presunut-do-vzduchu/

Je rok 2021 a SW stále nemá ani tu blbou certifikaci pro provoz svých kabinek. Nikde na na světě. Ani testovací a certifikační centrum v Nitře. Ani žádný společný projekt se Slovenskou technickou universitou. Pokrok holt nezastavíš.

Dátum: 14.07.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

Jedine megalúzer môže netušiť proč “CNN NEsklouzne k takové povrchnosti, lacinosti a bulváru” aby vydal správu o názore na SW od megalúzra Tomáša Kohouta. Tvoje ďaľšie debiliny nebudem komentovať.

Snažil som ináč pochopiť logiku luzra, preto som analyzoval akú rýchlosť majú Škodovky. Po dvoch minútach bolo jednoznačné že ich rýchlosť je väčšinou 0km/h, pripadne dokážu až 40 km/h.
https://youtu.be/EDtpQwJav7s
Šokujúce odhalenie o takej svetoznamej spoločnosti. Zdieľaj kým to nesmažu.

Dátum: 14.07.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

A lúzri svojej doby nevideli rýchlosť ani v Mercedese. Rozpoznať vývoj a budúcnosť a to nebolo jednoduché ani vtedy.

https://youtu.be/JBL_G-C51Dk

Dátum: 15.07.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

Ale jdi ty brebto... to ti není samotnému trapně? U Škodovky i Mercedesu se najde dost lidí, co je viděli jet nejen rychlostí 40 km/h, ale i vyšší. A nejen v prototypu. SkyWay? No way!

Mimochodem... Mercedes W126 na noční německé dálnici v rychlosti 240 km/h... prima zážitek for young lúzrs. Pracovně z CZ do Švýcarska. Hezké časy po revoluci.

Dátum: 15.07.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

A ty brepto, prezentovať ostatne parametre od Mercedesu a Škodovky si ešte nevidel? Bezpečnosť? Spotreba? Ekológia? Komfort? To ti nič nehovorí že? A v čom ti pomôže rýchlosť 240 km/h v mestskej doprave? Lebo článok BBC je o mestskej doprave! Chceš aby som ti ešte 50x krát napísal prečo neprezentujú rýchlosť 150 km/h a 500 km/h zatiaľ? Napišem, ale máš na to bunky aby si pochopil?

Dátum: 15.07.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

A dokáže ten tvoj Mercedes ist s rýchlosťou 240 km/h v daždi? V snehu? Na ľade? Po piesočné búrke?

Dátum: 16.07.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

Hmmm... zdá se, že nechápeš, co sděluji a proč.

Nebo to naopak chápeš moc dobře a těmi nesmyslnými kecy o Škodovkách převážně stojících, zbytečnosti rychlosti 240 km/h v městské dopravě (jasně, o to v ní nejde) atd...

...se snažíš zamaskovat, že SkyWay nemá nic z toho, čím se chlubí.

SkyWay je firma "slib".
Nemá přepravní kapacitu.
Nemá soupravy vozidel.
Nemá rychlost vozidel.
Nemá certifikace pro provoz.
Nemá rychlost stavby.
Nemá splněné termíny oznámených projektů.
Nemá infrastrukturu pro dobíjení většího počtu vozidel.

SkyWay už roky slibuje, ale nemá nic.

Má jen marketingovou opičárnu, kterou chce hloupější "investory" udržovat ve víře zářivou v budoucnost a lákat další.

Proč myslíš, že SW neplánuje ukázat v provozu na Expo 2020 tu pružnou 2.5 km dlouhou trať se sloupy ve větších vzdálenostech? Protože na ní by vyniklo, jak moc je král nahý. A jak moc je to nic neřešící řešeni.

P.S. Článek CNN je tlumočením marketingových tirád SkyWay do veřejného prostoru. Má asi takovou hodnotu, jakou měl článek zveřejněný v Novém čase (ten, co psal, že na konci roku 2016 se v Nitre bude moci certifikovat komerční trať SkyWay) - odkaz viz výše. A víme, jak to (ne)dopadlo. Odkazy též výše.

Drobný rozdíl: v roce 2016 se slibovala přepravní kapacita 25 000 lidí za hodinu (jedním směrem!).
Dnes se slibuje kapacita 10 000 lidí (bez udání, zda jde o jeden nebo dva směry... vzhledem k jednokolejnosti budované ukázky v Sarjah bude každopádně předvedená doprava jednosměrná...)
A dnes se předvádí přeprava v jednosměrné kabince pro 4 lidi na 400 metrech... pokud budu optimista, vychází mi to na přepravu cca 120 lidí za hodinu (optimistický odhad: jedna jízda 2 minuty, 30 jízd za hodinu). Gratuluji! K cíli je ale ještě dost daleko. Jsem fakt zvědav, co SW předvede na podzim na Expo 2020.

Dátum: 17.07.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

“v Sarjah bude každopádně předvedená doprava jednosměrná...)”

Oooo bozže :) :) :) :) :)

Veď som ani raz nevidel prezentovať Škodovku ist dvoma smermi, to musí byt zázrak :)

Dátum: 18.07.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola úkolů na květen - nesplněno ;-)

Ještě ti někdo žere ty tvé trapnosti?

I na jedno oko slepý hlupák musí vidět, že v Sarjah se staví sloupy pro jednu "kolej" (strunu). A jistě ani geniální MyNick nemá nápad, jak po jedné koleji poslat současně kabinky oběma směry.

Ano. Bude to jednosměrná (kyvadlová) trať. Jedna a ta samá kabinka (možná pár kabinek těsně za sebou, pokud budeme velcí optimisté) nejprve jedním směrem, na koncové stanici změna směru jízdy a zase nazpátek. Kapacita dopravy bude určená tím, kolik kabinek se podaří za sebe naštosovat na koncových stanicích. To je celý trik.

Dátum: 09.04.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Projekty schválené RTA

https://www.rta.ae/wps/portal/rta/ae/home/news-and-media/AllProjects

MyNick má možná ostřejší zrak než já. Snad mezi oficiálními projekty schválenými úřadem pro výstavbu dopravních staveb v UAE najde ty, o kterých tak rádo mluví SkyWay (třeba tu dříve tak často zmiňovanou 15 km dlouhou https://www.rta.ae/wps/portal/rta/ae/home/news-and-media/AllProjects propojující přístav s městem s 21 stanicemi...). Nebo tu novou 150 km dlouhou trať "od moře přes hory". ;-)

Nebo že by to teatrálně podepsané "memorandum o spolupráci a porozumění" bylo jen takové plácnutí do vody?

Dátum: 09.04.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Projekty schválené RTA

Omlouvám se za překlep - místo druhého odkazu utopeného v textu má býr slovo " trať ".

Dátum: 11.04.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Projekty schválené RTA

Typicky nudný príklad na to, že ty vôbec nevieš čítať.

Nenašiel si plánovanú a schválenú výstavbu projektu SW (ktorej výstavba ešte ani nezačala) v Dubaji na zozname dokončených a odovzdaných infrastrukturalnych projektoch? To je ale naozaj veľmi prekvapujúce zistenie...

Pomôžem ti aby si nemusel vyrobiť ďalšiu trapnu konšpiráciu, zbytočne hľadáš v cestovnom poriadku možnosť cestovat z Plzna do Krakowa so SW, nenájdeš. Samozrejme pre teba je to dalsi dôkaz na to, že SW je pyramidovy podvod. Bože.

Samozrejme tvoja blbosť vôbec ale vôbec nikoho vo svete nezaujíma, môžeš tu otvoriť novú tému každý týžden, veci sa vyvíjajú tak ako majú.
https://youtu.be/jNNgK_bKVx4

Dátum: 02.05.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Projekty schválené RTA

V tom seznamu "dokončených" projektů je několik takových, které probíhají, nebo v čase zveřejnění probíhaly (o některých se mluví v přítomném čase, nebo jako o projektech ve fázi x z N fází...)

Ale budiž, nechám dveře otevřené tvému zpochybnění, že tenhle seznam projektů RTA nemusí být úplný a zahrnující i všechny nasmlouvané projekty a projekty ve výstavbě.

Pokud jde o video France 2 TV z tvého odkazu: palec nahoru za ukázku kontejnerové dopravy (není samozřejmě předvedeno, zda je kontejner plný nebo prázdný). Konečně nějaká novinka po dvou letech. Každopádně rychlost nic moc (jasně, na 400 m dráhy se to nedá rozjet víc... tak proč tu za dva roky není nějaká delší dráha?)
Zbytek jsou už mnohokrát ukázané záběry tropického unibusu pro 4 lidi (bez lidí jedoucích na trati) - opravdu masová a rychlá doprava!
A futuristické CGI animace z říše vlhkých snů Junitského.

Dátum: 03.05.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Projekty schválené RTA

Zas si sám múdrejší ako France2tv (ďalší neznámy médium) a ostatni, ktorím nedošlo, že nápis na kontajneri že za jeden dolár prevezmú 100 ton materiálu na kilometer vlastne znamená, že sú to prázdne kontajneri s rýchlosťou 10 km/h... (???) Čo už, odborný borec Tomáš Kohout z CR za päť rokov nemusel ani postaviť z gauča, v 2021 má počítač, má internet, má Google, on to vie lepšie. A čital aj trojročné stránky na behindmlm. Si úbohý prípad vytrvalého blbca, ktorý len sám sebe ubližuje.
Vitaj v 2021, vitaj v budúcnosti!
https://youtu.be/ujhVlO_9rKc

Dátum: 04.05.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Projekty schválené RTA

Jak nějaký nápis nebo malůvka na kontejneru souvisí s tím, kolik je v něm skutečně naloženo? Rychlost pohybu kontejneru na trati jsi viděl a napsal sám. ;-)

Vítej v realitě.

Dátum: 08.03.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: SkyWay píše pozitivní novinové články o SkyWay

SkyWay se zase jednou má čím pochlubit.
 
SkyWay na svém webu https://skyway.capital/news/new?id=1013

hrdě odkazuje pozitivní článek o budoucnosti strunové dopravy (a tedy zároveň především o SkyWay) v údajně prestižním ruském byznysovém online magazínu "Vědomosti":

https://www.vedomosti.ru/salesdepartment/2021/02/26/unitsky-string-technologies-izmenila-rinok-transportnih-sistem

Má to ale drobnou vadu na kráse...
Ten "článek" v magazínu Vědomosti je fakticky reklamní sdělení - viz nadpis sekce článku "НА ПРАВАХ РЕКЛАМЫ" a to, že článek (na rozdíl od jiných redakčních příspěvků na serveru) nemá autora. Krom toho je na serveru umístěn na subdoméně označené i v adrese jako "salesdepartment".

Zkrátka... SkyWay si zaplatilo reklamu v časopise. Reklama je napsané tak, že vypadá jako odborný, resp. populárně populizační redakční článek (i když jím není). A poté se SkyWay hrdě na článek odkáže jako že "...podívejte, co o nás píší Vědomosti!"

Kde jsem už něco podobného viděl???
Např. když si SW zadalo o sobě pochvalný PR článek do běloruského letového onboard magazínu.

Nebo když ve slovenském časopise Trend vyšel reklamní článek o Kairosu nazvaný "Lídři Kairosu" (promo sourozeneckého páru podvodníků Kateryna Onderjková a Otokar Kasynets).

Předpokládám, že MyNick přijde s nějakým demagogickým vysvětlením, že je to normální marketing a že je pochopitelné, že SW chce, aby o něm veřejnost o SW věděla a viděla jeho budoucnost pozitivně. A že v marketingu se na nějakou etiku a férovost nehraje. A že osvěta je nutná.
Doufám, že mi MyNick poděkuje za inspiraci a nápovedu. ;-D

Dátum: 20.03.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:SkyWay píše pozitivní novinové články o SkyWay

A kto píše negatívne články o Skyway v 2021 vo svete? Slávny Tomáš Kohout z CR? Sydney? Oz? A ešte kto?

Dátum: 22.03.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:SkyWay píše pozitivní novinové články o SkyWay

To ses vzmohl na dobrou reakci!
Jak bych ti to vysvětlil...?

Technické veřejnosti je SW u zadele a pro smích. A odměňuje ho zaslouženou ignorací. Pokud pominu poněkud obskurní diskusní fóra (jako je toto a BHMLM), je to všem jedno.
O SW jsou pozitivní zmínky jen v jehp vlastních PR kanálech. Nikde jinde se nepíše o projektu, který má údajně ambice změnit dopravu a náš svět (po desítkách let příprav!). Ani v dobrém, ani ve zlém. Smiř se s tím.

Ani děkan stavební fakulty STU se k tomu nechce vyjadřovat (a to kdysi za STU podepsal se SW memorandum o porozumění).

Dátum: 03.04.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:SkyWay píše pozitivní novinové články o SkyWay

“Technické veřejnosti je SW u zadele a pro smích.”

To prejde, odborníků :)

Dátum: 03.04.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:SkyWay píše pozitivní novinové články o SkyWay

Jasně, SW proti celému světu.
Už desítky let.

Ano, to přejde. Zmizí SW, Junitskuj a jeho boys - včetně MyNicka.

Dátum: 07.04.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:SkyWay píše pozitivní novinové články o SkyWay

neboj, Junitsij si neda pokoj,teraz bude pacovť na prepojeni zeme s mesiacom,a ak sa mu to podari, tak tam až budu výnosy,A že mesiac obieha zem, aj to vyrieši.

Dátum: 07.04.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:SkyWay píše pozitivní novinové články o SkyWay

Ja tomu neverím že mesiac obieha zem.

Dátum: 07.04.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:SkyWay píše pozitivní novinové články o SkyWay

A ty si ten ktorý reprezentuje cely svet? Škoda že ešte ťa nevšimol SW, aby vedel s kým má tú česť “bojovať”.

“Sleduješ” len nevidíš prirodzený vývoj nápadu/lídra/spoločnosti ktorým prešlo všetko významne vo svete, Gates, Jobs, Zuckerberg, Ma, Bezos, Stephenson, Boeing, Ford, Michael Jackson, Beatles, Baťa, Hrabal, Menzel, Havel atd atd atd
https://youtu.be/fW8amMCVAJQ

Vies že Muž podľa ktorého pomenovali pražské letisko bol odsúdený a sedel za to? Poznáš meno sudcu ktorý ho odsúdil? Nepoznáš jeho meno že? Ale názov prazskeho letiska vieš? No vidis, takto dopadneš aj ty voči Junickemu.

Si len bezvýznamný konšpirator, nemáš šancu vidieť do budúcnosti. Zmiznutie technologie SW nedožije ani Junickij, ani ty, ani ja.

Dátum: 08.04.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:SkyWay píše pozitivní novinové články o SkyWay

Pozor, MyNicku!

Některé z těch osobností, které přirovnáváš k Junitskému, ještě žijí! Mohly by to brát jako urážku na cti!
(to, že je nějaká pomýlená nebo spíš šmejdská MyNicka přirovnává k podvodníkovi Junitskému!)

Kolik nových certifikací SW za poslední dva roky získalo? Kolik km tratí se postavilo? Kolik "adresných projektů" a zakázek bylo uzavřeno? A co dron - kde létá? A co na to Jan Tleskač?

Už i menším hlupákům na facebooku SW začíná docházet, že za své "akcie" žádné výnosy neuvidí.

Dátum: 10.05.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:SkyWay píše pozitivní novinové články o SkyWay

pomalu skonči rok 2021, tak kedy sa zvezieme na tom vašom"Awegu" na trase dlhšej ako 150 m ? Je to už trápne to slubovanie investorom, že budu dostavať nejake dividendy

Dátum: 11.05.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:SkyWay píše pozitivní novinové články o SkyWay

Že 10. mája je pre teba koniec roka, je o tvojom duševnom zdraví. Alweg, je o tvojom technickom analfabetizmu. Keby si zdvihol zadok, mohol by si cestovat na SW trati dlhšej ako 150 metrov už pred troma rokmi. Čakaj kľudne, kým to budeš mat pod oknom, pre SW si úplne bezvýznamný. Tvoje sľubované dividendy som ti už dávno vypočítal, je to trhová cena podielu/dividenda na podiel X počet vlastných podielov = zisk. Tvoj zisk bude v budúcnosti: trhová cena podielu/dividenda na podiel X 0 = 0! (0,00USD!!!) Presne. V telke ňic nového?

Dátum: 15.05.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:SkyWay píše pozitivní novinové články o SkyWay

sledujem ten podvod SkyWay len preto, že tam moji kamarati dali dosť eur, a už aj im je jasne, že o to prišli.Aj keby ste nejaku trať spustili,z čoho budu zisky pre 500 000 vkladateľov ?z cestovneho, alebo budete predavať patent na SW ?Veď tam nie je nič, čo by tu už nebolo, nove na SW je len spôsob, ako sa vylakali obrovske sumy od naivnych lľudi

Dátum: 15.05.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:SkyWay píše pozitivní novinové články o SkyWay

Tak si užívaj momenty kým ti dôjde že tvoji kamarati ktorí investovali a dali dosť eur neprišli o nič, práve naopak.
Keby si mal šancu po štyroch rokoch diskusie pochopiť aspoň základy technologie a financovania tohto projektu, odporúčal by som ti video, aj s Sk titulkami, ale dám to sem len zbytočne.
https://vimeo.com/547937287

Dátum: 15.05.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:SkyWay píše pozitivní novinové články o SkyWay

a čo brani, aby už vystaba bežla po celom svete, to si tak neveria, že stale skušaju ? to už Musk vypustil niekolko rakiet za ten čas, čo SW je stale v skuškach. a myslim, že let do vesmiru sa s lanovvkou neda porovnať

Dátum: 16.05.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:SkyWay píše pozitivní novinové články o SkyWay

Presne, let do vesmíru, lanovku a SW sa nedá porovnať. A kto už cestoval Hyperloom vo svete aspoň na nijakej skúšobnej trase keď už spomínaš slávneho Muska?
https://zive.aktuality.sk/clanok/113097/hyperloop-na-slovensku-vsetky-informacie-na-jednom-mieste/

Dátum: 18.05.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:SkyWay píše pozitivní novinové články o SkyWay

Ale Musk nežobre peniaze od naivnych ludi, nepočul som, že by robil zbierku na vyvoj Tesly, alebo rakety, Kym Junitsky 40 rokov len rozpráva a taha z ludi peniaze, ini už urobili ovela naročnejšie projekty / viď Čina / a bez zbierok , už by bolo potrebne ukončiť cely SW

Dátum: 18.05.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:SkyWay píše pozitivní novinové články o SkyWay

No nehovor, takze Tesla nemala/nemá investorov? To je ale zaujímavé, tak kto kupuje akcie spoločnosti na burze? Aj keď to nezačal formou crowdinvestingu, takisto bola možnosť investovať aj pred IPO (nad 100tisic USD za špeciálnych podmienok). V tom čase pre teba bola to len možnosť pre naivných ľudí, a teraz si múdri. Nemysli si, že každý v tom videl fantáziu na začiatku, to sa tak nikdy nedeje. A nie si ani ty ten ktorý vidi budúcnosti a uhádne trendy a vývoj, lebo by si už dávno zbohatol a mal by si lepší program ako päť rokov anonymne vypisovať na internete, a naivne si myslieť že keď tisíc krát napíšeš svoj bezcenný názor že je to podvod, podvodom sa aj stane.

(Len by som dodal, aj pri uskutočnení Hyperloopu rôzne spoločnosti ponukali AJ možnosť podporiť cez crowdinvesting s malými sumami, predsa nemajú vybodovanu ani jednu skúšobnú trasu https://www.hyperloop-info.sk/category/hyperloop-praca/ tak podľa tvojej logiky aj Musk je podvodníkom, veď on to začal. Veď už v 2020 by sme mali cestovat z BA do Viedne s rýchlosťou 1200 km/h, a keď prejdeš na začiatok tejto diskusie, už aj vtedy som napísal že už samotná predstava je zbytočná a obrovská blosbost. A teraz obhajuješ Muska. Plus k tomu raz na to dôjdes že Musk nič nevyriešil ani s autami, ani s raketami, ani s Hyperloopom, aj keď marketing robí dobre. Jednoducho preto, lebo to nie je optimálna doprava ani teraz, a vôbec nie v budúcnosti.)

Keby si mal sajnu o tom aká je cesta akciovej spoločnosti od nápadu cez IPO až na burzu a ďalej, rad by som o tom písal čo všetko zahŕňa cez burzovu cenu akcii trhová kapitalizácia spoločnosti Tesla momentálne. O tom ale ešte menej vies ako o technológií SW, takze je to zbytočná debata. Uč sa, nikdy nie je to neskoro.
https://youtu.be/hOILmtmZOvc

Dátum: 01.06.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:SkyWay píše pozitivní novinové články o SkyWay

mam šajnu, ak je cesta akciovej spoločnosti, ale nemam šajnu, aka je cesta podvodnikov

Dátum: 02.06.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:SkyWay píše pozitivní novinové články o SkyWay

Ani o jednom nevieš, o druhých sa ani ja nezaujimam, na to sú OČTK. Ty medzi nich určite nepatríš, a oni svoju práce urobili od 2014. A výsledok vidíš. Vlastne nevidíš, ale mohol by si. Chyba je na tvojej strane.

Dátum: 27.02.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Kvalitní (horská) dráha SkyWay

Už se těším, až po tomhle začnou jezdit kabinky SkyWay slibovanou rychlostí 150 km/h!

https://imgur.com/a/IzwSCaQ

Nebo že by zvládly i těch 500 km/h?

Dátum: 01.03.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

Aj tvoje nasledovnici sa tesia kedy už zdvynes konečne prdel z gaucu :)

Predošlú tému si už dokončil? :) :)

Dátum: 02.03.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

Víc k věci by bylo, kdybys tu méně rozjímal o mém gauči a pozadí... a místo toho napsal něco věcného k těm šíleným průhybům a pokroucení trati. Ale to chci po tobě moc a ani jsem to od tebe nečekal.

Předešlé téma je v zásadě vyčerpáno, jen jsem tam ještě vypíchl jednu tvou manipulaci ve tvém "posledním slově".

Dátum: 02.03.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

Chceš odo mna moc, Sorry :) Áno, tá prvá trať z 2016 je konštruovaná na rýchlosť 500 km/h, určite, ty už len vieš :) Takisto ako aj horské drahý, lanovky občas premávajú s rýchlosťou 500 km/h, je to výborný pocit v tom cestovat. Presne tak to je.... :)

Dátum: 02.03.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

Vylepšil snad od té doby Junitskij konstrukci strun a jejich zavěšeni?
Že se s tím nepochlubil.

Donedávna se říkalo, že ta "certifikovaná" trať (na obrázku je ta jediná trať, kterou se vozili lidé v Gorce) je pro testování vysokých rychlostí nevhodná jen kvůli malé délce. A ono ejhle, ona i nevhodná konstrukce. A kde Junitskij předvedl konstrukci tohoto typu, která by ty vysoké rychlosti umožňovala. Aha... coming soon.

Dátum: 02.03.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

“Donedávna se říkalo, že ta "certifikovaná" trať (na obrázku je ta jediná trať, kterou se vozili lidé v Gorce) je pro testování vysokých rychlostí nevhodná jen kvůli malé délce.”

Väčšiu blbosť si už ani nemohol napisat, ale Sydney ti to hneď vysvetli ako to je, ako na dráhach Unibiku bude rýchlosť 500 km/h :) No, hneď to bude, priehradový nosník, len počkaj.... :)

Ŕikalo, ŕikalo

Vidíš tu vystupovať Karla Gotta?

https://youtu.be/5QHVwUAe9lY

Tak to je jednoznačný dôkaz o tom že nevedel spievať! Preto tam je je!

Dátum: 02.03.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

Preto tam nie je! :)

Dátum: 02.03.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

Zkus něco lepšího.

Samozřejmě že v Gorce se na žádné trati nebude jezdit rychle. Jasným důvodem je malá délka zkušebních tratí. To žádného inženýra nenapadlo, že na trati o délce 1 km nepůjde zkoušet ani rychlost 150?... jasně, je to tak krátké kvůli situaci, která při budování Gorky vznikla, a to ne vinou SW... ;-)

V Gorce je několik tratí... pro jednoduchost se omezím na tři typy, podle terminologie z prospektu z roku 2018:

Pružná (lehká) trať
stojí v Gorce i Sarjah (400 m), Prověšená struna přes sloupy v rozestupu v řádech stovek metrů. Je zjevné, že při každém nájezdu na kotevní sloup se trať zakřiví natolik, že gondola musí téměř zastavit, aby překonala "hup", který na trati vznikne. A zjevně není stavěná na velké zatížení. Jezdí po ní unibusové sračky pro více osob (10 - 12 stojících), ale zatím jen bez lidí. :D Už tři roky (!) se "zkouší" bez lidí v Gorce, v Sarjah se menší varianta (4 - 6 sedících osob) zkouší bez lidí zatím jen přes rok.
https://imgur.com/a/2rbGvES
Tohle nikdy rychlostmi nad 50 km jezdit nebude. Slepá cesta, konstrukční selhání.

Polotuhá lehká trať
Stojí v Gorce. Struna (nebo spíš nosník) na sloupech s rozestupem 40 m. Nosník by měl být díky častému kotvení téměř rovný a nájezdy na sloupy plynulé, ale v praxi to vypadá takto:
https://imgur.com/a/IzwSCaQ
Po této trati se během minulých dvou ECO festů reálně vozili lidé (rychlostí do 50 km/h). Když jsem psal, že trať je certifikovaná, tak jsem přeháněl. ;-)
Certifikaci od jakési pochybné instituce niiget99.ru obdržela kabinka, co po ní jezdí, ale ne trať samotná (podle informací zveřejněných SW).
V tomto provedení je provoz na této trati nebezpečný i v nízkých rychlostech (hrozí selhání materiálu ). Pokud se dostatečně zahustí sloupy a zpevní nosník, možná se podaří i rychlost přes 50 km/h. ;-).
Konstrukční selhání.

Tuhá, těžká trať
příhradová konstrukce s dvojitou strunou (či spíš dvěma kolejnicemi - tohle už nemá se strunou nic moc společného) kotvená na sloupech s rozestupem 40 - 50 m. To už vypadá skoro jako konvenční železnice postavená na železném nadjezdu. ;-)
Stojí v Gorce a 2.5 km slouhá trať se staví (patrně) v Sarjah (soudě podle U sloupů a plánu výstavby). Spotřeba oceli na tuto trať je vyšší, než na stavbu konvenční železnice (a vyhnání trati do výšky na "most" z příhradových nosníků ve většině případů nedává smysl). Tím se ztrácí údajná podstatná výhoda konstrukcí Junitského oproti známým a užívaným konstrukcím.
V Gorce se po této trati "proháněl" aerodynamický Unicar (tzv. raketa) závratnou rychlostí 20 - 30 km/h. Bez lidí. Nějaký důvod, proč nejezdil rychleji? Vždyť na to jistě má! ;-)
Sám jsem zvědavý, co se předvede na té delší trati v Sarjah (pokud to dostaví). Dost pochybuji, že to budou soupravy pro 80 pasažérů v rychlosti 150 km/h nebo více.

P.S.
Tvůj příklad s Karlem Gottem je dost debilní (co od tebe ale čekat, že).
Nikdo nepředpokládá, že Gott bude zpívat na koncertě Tiny Turner. A nikdo z toho nebude vyvozovat, že neumí zpívat (snad jen to, že se nemůže měřit s Tinou Turner).

Ale je normální očekávat, že Junitský by mohl na svých vlastních testovacích polygonech předvést to, co už tak dlouho slibuje.

To je jako jít na koncert Karla Gotta a čekat, že tam Karel Gott skutečně zapívá. Kdyby nezazpíval, nebo se tam ani neobjevil... co by to bylo...? Podvod na posluchače?

Junitský už 4 roky ukazuje omezený nízkonákladový lunapark, ve kterém nepředvedl (a tím pádem ani necertifikoval) své cíle. Jak prosté.

A po léta se Junitský chlubí zakázkami a "adresnými" projekty, které se nakonec nekonají (jak by se mohly konat, když zatím nikde nepředvedl, že je schopen splnit jejich zadání).

Jménem tisícovek chudáků, co mu uvěřili, bych se rád mýlil. A byl bych rád, aby se to zlomilo a on konečně něco užitečného a použitelného předvedl. Ale dosavadní směřování technického řešení mne zatím silně přesvědčuje o tom, že se tak nikdy nestane.

Dátum: 03.03.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

Bože, ty máš ale bordel v hlave. Pekná vizitka po piatich rokoch hĺbkovej analyzy.

PS
Príklad Gotta som dal len preto, lebo presne toto robíš.
Pustíš koncert Tina Turner, a si prekvapený že tam nie je Karel Gott. Dáš sem fotku, kde na najstaršiu ľahkú trasu Unibiku na nejakej akcii navesyli Unicar, a píšeš o nijakej prezentacii rýchlosti 500 km/h.

Tak poprvé. Unibike, Unibus, Unicar sú na mestskú a predmestsku dopravu, sú konštruované na rýchlosť DO 150 km/h. Tak mi povedz načo by potrebovali vyššiu rýchlosť na prekonanie krátkych trás? Keď SW prezentuje že jeho mestská doprava je rýchla bezpečná a efektívna to neznamená že jeho riešenia budú konštruované na 500 km/h rýchlosť. Keď je rýchlosť mestskej dopravy nad 50 km/h, tak to je rýchla doprava v meste. Rýchla a bezpečná je aj preto, lebo je mimo cestnej dopravy, zápch a chodcov. Efektívna je preto, lebo aj výstavba aj prevádzkovanie je lacnejšia ako doprava s podobnými parametrami, napr metro.

Po druhé. Na vysokorýchlostnú regionálnu dopravu je konštruovaná VÝLUČNE
“aerodynamický Unicar (tzv. raketa)” a bude jazdiť VÝLUČNE na tuhej pevnej trase! Dôvodom tejto rýchlosti sú skryte nie v jeho brutálnom výkone ale v aerodynamike.

Po tretie. Ani v Bielorusku ani v Emirátoch zatiaľ neboli postavené trate na prezentáciu rýchlosti. Ani do 150 km/h a vôbec nie do 500 km/h. Nikto nič take netvrdil! Najvyššiu rýchlosť dosiahli 103 km/h, čo pre normálneho človeka úplne jasné že na kilometrovej trate sa nedá dosiahnuť vyššia rýchlosť, a nie je tam miesto postaviť dlhšiu. Na prezentáciu rýchlosti 500 km/h potrebuju aspoň 25 km dlhu trasu, z toho 10 na zrýchlenie a 10 na to aby sa zastavil. To len BUDE postavené. Nakoľko je momentálne vyšší dopyt od potenciálnych investorov na výstavbu trasy na kontajnerové dopravu, preto to uprednostňujú pred rýchlosťou, stavaju trasi na vyššiu nosnosť ako potrebuje vyskoroychlostny modul.
V MG a v SHARJAH sa skúšajú a prezentujú úplne iné veci, nie rýchlosť. Napríklad že piliere sú od seba vzdialene 400 metrov, toto zaujíma investorov, lebo jednoznačne je lacnejšia výstavba. Klasické koľajnice by sa zlomili z vlastnej váhy, nie že tým prejde niečo. Alebo sa prezentuje zostup nad 20%, to je dôležité, lebo to železnice nedokážu. Alebo že sú tiché. To sa tam prezentuje, nie rýchlosť. A sú to skúšobné trasy.

Po piate. “Spotřeba oceli na tuto trať je vyšší, než na stavbu konvenční železnice (a vyhnání trati do výšky na "most" z příhradových nosníků ve většině případů nedává smysl).”
Neskutočné :( Nedáva smysel??? A čo napríklad ekológia??? Bezpečnosť ??? “Spotreba ocele je vyššia”, OMG. Čo zas porovnávaš české železnice postavené v Monarchii s vysokorychlostnymi železnicami? Videl si už moderne vysokorýchlostné čínske železníce ktoré jazdia s rýchlosťou nad 300 km/h? Musia byt pri tejto rýchlosti oddelené od ľudí, zvierat a dopravy, preto sú vo výške. Jasne že potrebuju menej ocele, lenže sú postavené na brutálnu betónovú konštrukciu! Výstavba takej trate je 100 mil USD/km, u SW o 80-90% menej. O com ty píšeš?

Po piate. “příhradová konstrukce s dvojitou strunou (či spíš dvěma kolejnicemi - tohle už nemá se strunou nic moc společného)” To, že za 5 rokov sa ti nepodarilo pochopiť že každä kolajnica pri KAZDOM typu z vonka vyzeráju ako koľajnice, predpäté struny sú VNÚTRI koľajníc, to je viac ako smutné.

Dátum: 03.03.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kvalitní (horská) dráha SkyWay

Bordel v hlavě máš ty.

Jdu na koncert Tiny Turner - nečekám Gotta.
Jdu na koncert Gotta - čekám Gotta. To snad chápěš.

Junitskyj slibuje více než deset let vysokokapacitní přepravu ve vysoké rychlosti, zahájené projekty - čekám že něco z toho předvede. Zatím nepředvedl. Proč asi? Chápeš v čem je háček?

MyNick: "na najstaršiu ľahkú trasu Unibiku na nejakej akcii navesyli Unicar, a píšeš o nijakej prezentacii rýchlosti 500 km/h"
To nebyla "nějaká akce". To byl EkoFest. 2x (2018, 2019). Dokazovalo se tím, že "v našem Unibusu jsme schopni svézt cca 12 lidí". Fajn, to se povedlo. A je vidět, co to dělá s lehkou tratí (na které se i podle oficiální prezentace s malými Unibusy počítá):
https://youtu.be/yR2ExyCrO4g?t=96
Já bych se toho bál. Primární problém není to, že na tak krátké trati slibovanou rychlost předvést prostě nemohli. Problém je to, že trať cvičí tak, že ani na několikanásobně delší trati nebude bezpečné jezdit vyššími rychlostmi. Nemluvě o tom, že konstrukce při takovém namáhání nebude mít slibovanou výdrž a nebude bezpečná.

1) Představ si, že je mi jasné, že rychlost přepravy bude vycházet z konkrétních podmínek nasazení. Že třeba ve městě s hustou sítí zastávek bude nižší.
Ale vadí mi, že se tu v oficiálních prezentacích operuje s rychlostmi nejméně 150 km/h - to je rychlost, kterou SW deklaruje u VŠECH typů osobních vozidel, u některých typů vozidel a tratí i 500 km/h). A po mnoho let se nic z toho nikde nepředvedlo. To samé se týká přepravní kapacity.
Objednal by sis jako zadavatel dopravní řešení od zhotovitele, který mluví řadu let o čemsi, co není schopen v reálu předvést? Já tedy ne.
"Futuristic Transport Solution - Ready Today!" (2008) - ještě jako STU:
https://web.archive.org/web/20080607110943/https://www.alternatetransport.com/

2) Ve velmi vysokých rychlostech hraje aerodynamika podstatnou roli - to nikde nepopírám. "Raketa" z hlediska designu nejspíš s aerodynamikou problémy mít nebude. Jen mne udivuje, že se i na "tuhé" trati zatím pohybovala jen bez lidí a rychlostmi ještě nižšími, než ostatní vehikly na zvlněných a pružících tratích. Je legrační pozorovat takovéhle "žihadlo", jak se jen tak plouží. Proč to?

3) "Ani v Bielorusku ani v Emirátoch zatiaľ neboli postavené trate na prezentáciu rýchlosti. Ani do 150 km/h a vôbec nie do 500 km/h."
Ano, to je zřejmé. A je to chyba, když ta rychlost je jeden z parametrů, kterým SW ve svých prezentacích operuje. Je to opravitelná chyba. SW ji může opravit - pokud bude chtít. Proč se zatím tak nestalo?

"V MG a v SHARJAH sa skúšajú a prezentujú úplne iné veci, nie rýchlosť." Ano? Najednou je rychlost nepodstatná? Proč se o ní tedy píše jako o významné výhodě v těch článcích, na které sem dáváš odkazy?

"Nakoľko je momentálne vyšší dopyt od potenciálnych investorov na výstavbu trasy na kontajnerové dopravu, preto to uprednostňujú pred rýchlosťou, stavaju trasi na vyššiu nosnosť"
Ano, to vypadá jako klasické poponesení cílové branky. Nelze ověřit, zda tam nějaká taková změna poptávky je. Ale zároveň to vypadá na výmluvu - že se mění strategický cíl, aby se nemuselo plnit to, co se původně slíbilo.

"Alebo sa prezentuje zostup nad 20%, to je dôležité..."
Ano, zvládne to i stoupání, při kterém se kabina téměř zastaví. ;-)

"Alebo že sú tiché." - Opravdu velmi podstatná vlastnost. Elektromobily při nízkých rychlostech jsou tiché. Všechny, nejen ty od SW.

4) (po piate poprvé)
"Čo zas porovnávaš české železnice postavené v Monarchii s vysokorychlostnymi železnicami?" (spotřeba oceli na stavbu).
Vysokorychlostní železnice, po které se krokem plouží "raketa"... ;-)
Víš stejně jako já, že jedině tuhá trať má jakýs takýs potenciál poskytovat přepravu v rychlostech okolo 150 km/h (víc těžko). Ostatní typy tratí jsou jen hezké demo, použitelné tak nanejvýš v lunaparku jako jiný typ lanovky.. No a u té tuhé trati padá argument, že je výrazně jednodušší na stavbu, zabírá to méně místa a spotřebovává méně materiálu a zdrojů na stavbu (ekologie). A bezpečnost? Jak se bude taková trať udržovat (vše de odehrává ve výšce: natírání konstrukce proti korozi, kontrola defektů, řešení případných poruch a havárií ve výšce...).

5) (po piate podruhé)
každä kolajnica pri KAZDOM typu z vonka vyzeráju ako koľajnice, predpäté struny sú VNÚTRI koľajníc."
Já vím, že struny jsou (mají být) uvnitř kolejnic.
Já chápu, jak to Junitcký předvádí.
Ale jsem přesvědčen, že je to v reálu takto:
Pružná trať je ocelové lano (dvojice lan), každé "kapotované" do obdélníkového profilu. Oba profily jsou navzájem propojené do "žebříčku". Pochybuji, že v tom je nějaké plnivo (beton). Nosné je tady ocelové lano, obdélníková "kapotáž" lana je tam kvůli opoře pohonných kol. Plnivo by celou konstrukci jen zatěžovalo, beton nemá pružnost ani pevnost, která by umožnila/zabránila průhybům, které při provozu jsou zřejmé. Navíc by se beton do tenkého profilu (navíc částečně zaplněného lanem) těžko vléval (viskozita).

Podobně pro polotuhou trať - viz výše. Liší se jen frekvencí kotvení.

Tuhá trať - tuhost konstrukce zajišťují příhradové nosníky. Ocelové lano v nich nejspíš vůbec nebude - není důvod. Jeho protahování by u svařované konstrukce dost dobře nešlo (vidíš při stavbě zde nějaká nosná ocelová lana?):
https://i.imgur.com/m3JQquu.jpg
Dovedeš si představit, jak by se svazek ocelových lan se svorkami (!) do takové konstrukce zatahoval? Říká ti něco slovo tření? A jak se do tak dlouhé vodorovné konstrukce bude lít beton? Viskozita?

Je smutné, že celkem chytrý chlapec jako ty tady systematicky lže, vykládá bludy a demagogie. To je důkaz, jaký jsi šmejd, protože to děláš záměrně, účelově a s vdomím těch lží a zavádění.

Kdybys dokázal na férovku přiznat, že:
SW má pěkné deklarované cíle, ale zatím je v šíleném skluzu v plnění svých slibů, že předvedené technické provedení pokulhává za sliby, že některé aspekty technického řešení vzbuzují pochybnosti o funkčnosti a kvalitě, že pochybnosti vzbuzuje i řada lidí do projektu zapojených, že pochybnosti vzbuzují i praktiky, kterými SW bojuje o pozornost a důvěru, a že návratnost investice je zde velmi nejistá... mohli bychom se bavit na úrovni.

Otázka za deset bodů: Proč do SW neinvestují velcí investoři?

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Pridať nový príspevok