Recenzia na Crowd1.com - prečo neodporúčam registráciu?

29.06.2020 10:36

Crowd1.com - ponúka táto stránka skutočný zárobok alebo ide o podvod? Dostal som pozvánku na zapojenie sa do údajne skvele zarábajúceho projektu, ktorý sa šíri rýchlejšie než koronavírus. Funguje len niekoľko mesiacov a má vraj už cez 5 miliónov užívateľov. Ide o projekt s názvom Impact Crowd Technology (skrátene Crowd1). Majiteľ portálu rovnako ako účastníci, ktorí sú v tom zapojení, ponúkajú možnosť vytvoriť si pasívny príjem ľahko a bezprácne, a tak sa zabezpečiť v týchto ťažkých časoch. Je to ale skutočne tak? Je reálne si niečo na stránke crowd1.com zarobiť?

 

V tejto recenzii sa pozrieme na portál trochu detailnejšie a zistíme, či ide o legitímny a férový projekt, alebo je to len ďalší podvod vytvorený nato, aby z nás vylákali peniaze.

 

Čo je Crowd1

Crowd1 je network marketingová spoločnosť, ktorá spolupracuje s odvetvím zábavného priemyslu a odvetvím online hier, a to prostredníctvom platforiem AffilGo a Miggster.

Crowd1 umožňuje registrovaným členom/partnerom nakupovať akcie v týchto odvetviach.

Firma tiež o sebe tvrdí, že pôsobí v oblasti poradenstva a predaja softwaru iných firiem do rozvojových zemí.

 

Cieľom spoločnosti je vybudovať komunitu na rozvoj odvetvia online zábavy, resp. herného priemyslu (hazardné hry a podobne).

 

Úvodná stránka Crowd1 spoločnosti.

 

Sídlo spoločnosti sa má nachádzať v Madride v Španielsku, kde obchoduje firma ako Impact Crowd Technology S. L.

Majiteľom projektu Crowd1 má byť Jonas Werner, človek s 20-ročnou praxou v marketingu a obchode.

Ďalšími vysoko postavenými členmi tohto projektu sú Johan Stael Von Holstein, Johan Westerdahl a Fredrik Stael Von Holstein.

 

Ako to funguje?

Aby ste sa mohli zúčastniť na tomto projekte, musíte si zakúpiť jeden z „investičných“ balíčkov.

K dispozícii sú 4 druhy balíčkov: najlacnejší biely je za 99 eur, čierny balíček je za 299 eur, zlatý balíček (Gold) za 799 eur a posledný, najdrahší titánový balíček (Titan) za 2 499 eur.

 

 

 

Za svoju investíciu od Crowd1 dostanete:

  • vzdelávací balíček o obchodovaní s nehnuteľnosťami, konkrétne od stránky www.mygrithub.com (zrejme ich partneri),

  • akcie spoločnosti Crowd1,

  • možnosť zarábať – čím vyšší balíček si zakúpite, tým väčšie zárobky spoločnosť sľubuje,

  • podiel zo zisku firmy – vyplácajú každý 3. mesiac.

 

Na obrázku nižšie si môžete pozrieť prehľad odmien za každý balíček.

 

Investičné balíčky od spoločnosti Crowd.

 

Za svoju investíciu získate okrem vyššie uvedených vecí taktiež možnosť zhodnotiť svoju investíciu (prostredníctvom tzv. Streamline Bonus Levels), a to sumou 2,5 eur za týždeň, pričom ak do projektu budete privádzať ďalších ľudí, môže byť tá suma niekoľkonásobne vyššia.

 

To nie je všetko! Za svoju investíciu získavate aj prístup k nižšie uvedeným platformám, na ktorých môžete tiež zarábať peniaze. No... v online kasíne skôr stratíte peniaze, než zarobíte...

  • AffilGo – je platforma, ktorá spolupracuje so spoločnosťami zameriavajúcimi sa na gambling. Sú to stávkové kancelárie, lotérie, online kasína a podobne.

  • Miggster je platforma, ktorá sa zameriava na online hry do mobilov a tabletov.

 

Platformy Affilgo a Miggster na ktorých môžete zarobiť.

 

Prečo neodporúčam registráciu do tohto projektu?

 

1. Nedostatok informácií o fungovaní projektu

Prvá vec, ktorá ma zarazila pri študovaní tohto online biznisu, je nedostatok informácií. Na oficiálnej stránke nenájdete absolútne nič dôležité, len klasické táraniny. Všetky dôležité informácie nájdete vo svojej backoffice, až keď sa zaregistrujete. Lenže, a teraz sa podržte, aby ste sa k tým informáciám dostali, musíte si najskôr zakúpiť balíček.

 

Najskôr sa musíte zaregistrovať a kúpiť si balíček a až potom sa dostanete k dôležitým informáciám! To vyzerá tak, ako keby spoločnosť chcela niečo pred nami zatajiť.

 

Teraz bude možno niekto argumentovať, že na internete a Facebooku nájdem veľa rôznych videí a článkov o tom, ako tento biznis funguje. To je pravda, no na väčšine z nich sa dozviete buď protichodné informácie, alebo vám zataja niečo dôležité. Predsa len sú títo ľudia motivovaní vyšším zárobkom, ak do systému privedú ďalších ľudí. A preto sa väčšina z nich na internete chváli falošnými výplatami, prípadne zavádzajúcimi informáciami.

Ľahko sa teda môže stať, že sa po registrácii a zakúpení balíčka dozviete vo svojej virtuálnej kancelárií niečo také, čo by vás odradilo od registrácie.

 

Férová a transparentná spoločnosť vám rada predstaví všetky dôležité údaje, aby ste sa na základe nich rozhodli, či investujete, alebo nie. Crowd1 rozhodne nevyzerá ako transparentná firma.

 

2. Legitímna spoločnosť MLM alebo pyramídová hra?

Projekt Crowd1 ponúka registrovaným partnerom, ktorí si zakúpia jeden z balíčkov, možnosť zarábať dvoma spôsobmi (MLM vetva a investičná vetva). Teraz si rozoberieme ten prvý a zrejme aj najlákavejší – odporúčanie systému ďalším ľuďom.

Princíp je veľmi jednoduchý, ak privediete do Crowd1 ďalších ľudí, spoločnosť vás odmení vyššími bonusmi a, samozrejme, peniazmi.

 

Binárný systém prerozdeľovania peňazí.

 

Nato, aby sme zistili, či je Crowd1 férová MLM spoločnosť, alebo pyramídová schéma, musíme pochopiť základný rozdiel medzi týmito dvoma systémami. Ten spočíva v generovaní zisku spoločnosti. Z čoho Crowd1 zarába? Z predaja produktov alebo z náboru nových členov? Má daná spoločnosť kvalitný produkt s pridanou hodnotou alebo ide o nekvalitný „šmejd“, o nepodarok, ktorý slúži ako kamufláž na zakrytie pyramídovej schémy?

 

Kým napríklad svetoznáme firmy MLM, ako Amway, Herbalife či Mary Kay predávajú skutočné produkty aj koncovým zákazníkom (to znamená ľuďom, ktorí nie sú členmi danej MLM firmy), pri firme Crowd1 dochádza k predaju ich produktov len v rámci uzavretého systému: neexistuje žiadny koncový zákazník, respektíve existuje a je ním samotný člen spoločnosti.

 

Pokiaľ spoločnosť predáva svoje produkty (to sú tie vzdelávacie kurzy o obchodovaní s nehnuteľnosťami) len svojim členom a zisk teda generuje firma len v rámci uzavretej pyramídy, ide podľa môjho názoru o pyramídovú schému, nie férovú spoločnosť MLM.

 

Pri Crowd1 neexistuje predaj produktov širokej verejnosti, a teda iným zákazníkom, než sú členovia systému! Na základe tohto faktu môžeme skonštatovať, že firma zarába peniaze náborom nových členov! A peniaze získané z náboru nových členov rozdeľuje medzi svojich skôr registrovaných členov.

 

Ďalším znakom, že s veľkou pravdepodobnosťou ide o pyramídovú hru, je fakt, že čím ste v systéme Crowd1 vyššie, tým viac zarobíte. Pritom pri legitímnej spoločnosti MLM je jedno, v akej časti pyramídy sa nachádzate. Je jedno, či ste na jej vrchole, alebo na spodku. Ak predáte koncovým zákazníkom viac produktov, mali by ste zarobiť viac peňazí, ako členovia, ktorí sú v pyramídovej schéme hoci aj nad vami. V Crowd1 sa nič také nedeje.

 

Ďalšia vec, ktorú nedokážem pochopiť, je ich voľba produktu týkajúceho sa vzdelávacieho kurzu o obchodovaní s nehnuteľnosťami. Ako to súvisí s hlavným zameraním spoločnosti? Crowd1 predsa spolupracuje s odvetvím zábavného priemyslu (hazardné hry, kasína...) a s odvetvím online hier. Ako s touto témou súvisia nehnuteľnosti? Je tam ten vzdelávací kurz dosadený len ako kamufláž, aby nikto nemohol obviniť majiteľa Crowd1 z pyramídového podvodu?

 

3. Nielen pyramídová schéma, ale aj Ponziho schéma?

Okrem prvej možnosti spomínanej vyššie ponúka Crowd1 ďalší spôsob, ako si zarobiť, a to zhodnotením investície (investičná vetva). Tento spôsob propagujú členovia projektu, ako možnosť vytvoriť si pasívny príjem, a je vhodný pre „samotárov“, teda ľudí, ktorí nechcú pod seba nikoho registrovať.

 

Po registrácii a zakúpení balíčka získavate, okrem vecí, ktoré som spomínal v úvodnej časti tohto článku, aj akcie spoločnosti. Ich počet závisí od druhu balíčka:

  • Biely balíček – investujete 99 eur a získate akcie vlastníkov práv vo výške 100 eur;

  • Čierny balíček – investujete 299 eur a získate akcie v hodnote 300 eur;

  • Zlatý balíček – investujete 799 eur a získate akcie v hodnote 1 000 eur;

  • Titánový balíček – investujete 2 499 eur a získate akcie vo výške 3 500 eur.

 

Následne vám bude spoločnosť Crowd1 pripisovať na váš účet na základe takzvaného „Streamline Bonus Levels“ každý týždeň sumu 2,50 eur. Samozrejme, ak budete privádzať do tohto projektu ďalších ľudí, bude ta suma niekoľkonásobne vyššia.

Len napríklad, užívateľ, ktorý si zakúpi biely balíček za 99 eur a nebude tento projekt odporúčať svojim priateľom, bude dostávať od firmy každý týždeň 2,50 eur.

Užívateľ, ktorý si zakúpi čierny balíček za 299 eur a privedie do systému 3 ľudí má dostávať každý týždeň 10 eur...

 

Ako funguje vyplácanie peňazí prostredníctvom takzvaného streamline bonus levels.

 

Podotýkam, že nejde o jednorazový bonus, ale o pravidelný pasívny príjem, ktorý pripisuje firma členom systému každý týždeň. Preto sa natíska otázka, odkiaľ chce brať Crowd1 na takéto štedré odmeny peniaze?

 

Príklad na posúdenie: do systému Crowd1 sa zaregistruje 1 milión ľudí, a tí si zakúpia ten najlacnejší balíček za 99 eur. Nikto ďalší do systému nepribudne. Firma zarobí 99 000 000 eur, ale každý týždeň musí vyplatiť svojim členom na základe „Streamonline Bonus levels“ 2 500 000 eur (2,5 eur * 1 000 000 členov). Z akých zdrojov vypláca tieto peniaze? Z propagácie platforiem Affilgo a Miggster?

Crowd1 nepochybne zarobí niečo aj vďaka týmto platformám, no určite to nebude taká suma, aby pokryla každý týždeň čiastku 2 500 000 €! Odkiaľ vyplatí zvyšok? Z investícii nových registrovaných členov, ktorí si zakúpia balíček? Čo ak sa do systému prestanú registrovať noví členovia?

 

K tým platformám – práve vďaka ním má spoločnosť generovať externý príjem

Crowd1 je, predpokladám, affiliate partner spoločností, ktoré sa združujú na týchto platformách. Keď si niečo členovia Crowd1 na daných platformách zakúpia, dostane firma odmenu/províziu. Napríklad keď ako registrovaný člen využijete platformu Affilgo, to znamená, že sa zaregistrujete v niektorej stávkovej spoločnosti či v online kasíne a zahráte si (samozrejme, za svoje peniaze), Crowd1 dostane za vašu aktivitu peniaze.

V tomto prípade je to v poriadku, platforma Affilgo je dostupná aj pre externú verejnosť, to znamená, že si na nej môžu zahrať aj užívatelia, ktorí nie sú členmi Crowd1 biznisu. Otázne však je, či spomínané platformy dokážu vygenerovať taký zisk, aby pokryli každý týždeň milióny eur, ktoré má Crowd1vyplatiť svojim členom.

Nižšie uvedený obrázok tomu skôr nenasvedčuje. Nato, že platforma Affilgo má byť najrýchlejšie rastúcou affiliate sieťou na svete, má pomerne nízku návštevnosť.

 Porovnanie affiliate sietí - Affilgo, Miggster a Clickbank.  

 

Modrá krivka patrí affiliate sieti Clickbank, červená Miggsteru a oranžová platforme Affilgo. Údaje sú získané z Google Trend za posledných 12 mesiacov.

 

Podľa môjho názoru tento externý príjem je len kvapka v mori a drvivá väčšina peňazí, ktoré boli a budú použité na vyplácanie členov Crowd1, pochádzajú z náboru nových členov do systému, resp. z nákupu/predaja balíčkov. Čím sa dostávame k podstate Ponziho schémy.

 

4. Varovania regulátorov po celom svete

Poslednom čase pribúdajú varovania pred týmto projektom od finančných regulátorov po celom svete. Namíbia, Nový Zéland, Filipíny, Maurícius, Paraguaj, Gabon, Vietnam, Juhoafrická republika a ďalšie.

Nižšie si môžete pozrieť odkaz od štátnej banky Bank of Namibia z februára tohto roku. V odkaze sa píše, aby členovia a propagátori Crowd1 okamžite ukončili svoju činnosť, inak budú proti nim podniknuté ďalšie kroky. V správe sa tiež píše, že Crowd1 neposkytuje žiadny produkt alebo službu zodpovedajúcej hodnoty a že jediný príjem užívateľov zapojených v Crowd1 pochádza z predávania členstva ďalším ľuďom. Je zrejmé, že tento koncept nie je udržateľný a bude mať za následok, že ľudia, hlavne na konci pyramídy, stratia svoje peniaze.

Viac informácií na tomto odkaze: https://www.bon.com.na/

 

Ďalšie zaujímavé udalosti a varovania dostupné z internetu:

V novembri 2019 nórsky orgán pre hry a nadácie Lotteri- og stiftelsestilsynet prehlásil, že Crowd1 pracuje s pyramídovou štruktúrou na generovanie výnosov.

V januári 2020 bolo v Burundi, v najväčšom meste Bujumbura zatknutých viac ako 300 ľudí, ktorí propagovali Crowd1 a lákali do systému nových ľudí. Z nich bolo 17 umiestnených do väzby.

V Paraguaji 6. februára 2020 vydala Comisión Nacional de Valores (CNV) varovanie proti podvodom s cennými papiermi proti Crowd1. CNV identifikuje Crowd1 ako neregistrovanú ponuku cenných papierov. Propagátori Crowd1 v Paraguaji čelia až trojročnému uväzneniu alebo pokute.

 

Varovanie od finančnej inštitúcie FMA.

 

5. Nemôže to byť podvod, pretože za tým stoja reálne osoby

Na internete často narážam na argument propagátorov Crowd1, že to nemôže byť pyramídová schéma, lebo za tým stoja reálne osoby s dlhoročnými skúsenosťami v podnikaní, marketingu, IT technológiách a podobne...

Je pravda, že vo väčšine podobných internetových projektov ide o schránkové firmy so sídlom niekde v daňovom raji, pričom majiteľ je vždy ťažko nájditeľný alebo falošný. To však neplatí pri projekte Crowd1, kde je známy ako majiteľ, tak aj sídlo spoločnosti. Preto propagátori tvrdia, že nemôže ísť o pyramídovú schému/Ponzi.

 

Na internete sa však dočítame o zakladateľovi projektu, ktorým je Jonas Werner, vcelku zaujímavé informácie. V roku 2010 bol tento švédsky podnikateľ ústrednou postavou projektu Synkronice-Springlo, ktorý sľuboval účastníkom finančnú slobodu. Najskôr bolo, samozrejme, potrebné investovať 500 $. Po nejakom čase, zrejme keď účastníkom prestali vyplácať, označili tento projekt jeho vlastní členovia za pyramídový podvod.

Po krachu Synkronice-Springlo začal pracovať Jonas Werner pre ďalšiu podobnú spoločnosť Opn-Sitetalk, ktorá bola neskôr taktiež označená za pyramídový podvod a v roku 2016 sa tento projekt stal súčasťou Onecoinu.

Onecoin vám snáď nemusím predstavovať. Ak sa zaujímate o online podnikanie a zarábanie na internete, určite tento projekt dobre poznáte. Onecoin je považovaný verejnosťou za jeden z najväčších podvodov poslednej dekády.

Bola to firma, ktorá sľubovala svojim členom bohatstvo vďaka ich kryptomene. Spomínam si, ako niektorí členovia Onecoinu vyhlasovali, že ich kryptomena je vylepšenou verziou Bitcoinu. Samozrejme, aby členovia zarobili, museli si najskôr zakúpiť drahý balíček a najímať do systému ďalších členov. A práve na nábore ľudí do systému to bolo cele postavené, pretože ta ich kryptomena nemala žiadnu reálnu hodnotu.

 

6. Projekt propagujú známi podvodníci

Ďalší náznak, že v prípade Crowd1 ide o podozrivý projekt, je to, že ho propagujú/podporujú známe „firmy“. Tieto osoby z prostredia SK/CZ radšej nebudem menovať, no väčšina z nich sa v minulosti dokázateľne zúčastnila na viacerých podvodoch, ktoré, samozrejme, už boli odhalené. Spomínal som Onecoin, doplním ešte Banners Broker, Zeekrewards, Recyklix a mnoho ďalších. 

Hlavnou profesiou týchto ľudí je skákať z podvodu do podvodu a lákať do nich naivných a neznalých ľudí.

 

Pár slov na záver

Crowd1 je podľa mňa – na základe vyššie uvedených tvrdení – sofistikovaná hybridná hra, ktorá má prvky ako pyramídovej schémy, tak aj Ponziho schémy.

Áno, zarobiť sa na tom dá, Crowd1 skutočne ponúka možnosť zarobiť si (spočiatku vypláca každá pyramídová schéma/Ponziho schéma), ale je to na úkor ďalších ľudí, ktorí investujú svoje peniaze a neskôr o ne prídu.

Čo vám títo „obchodníci s teplou vodou“ nepovedia, je to, že na tom zarobí možno 5 % registrovaných členov, 20 % nezarobí nič, ale ani nič nestratí, zvyšných 75 %, to sú tí na spodku pyramídy, to zaplatia. Matematika nepustí. Ako som už uviedol vyššie, neexistuje žiadny viditeľný dôkaz o externom príjme spoločnosti. Ten jediný viditeľný je za nákup balíčkov, ale v rámci ich uzavretého systému. A tieto peniaze sa pravdepodobne prerozdeľujú v pyramídovej štruktúre.

 

Týmto článkom rozhodne nemám v úmysle niekoho odhovárať od spolupráce s Crowd1. Máte vlastnú hlavu, sami zvážte informácie nadobudnuté v tomto článku.

Registráciu však neodporúčam, lebo podľa viacerých zdrojov (skúsenosti užívateľov, ktorí sú v tom zapojení) má spoločnosť problémy s vyplácaním peňazí, a to už od marca 2020.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Odporúčam prečítať si aj článok 7 spôsobov, ako rozoznať pyramídový podvod od legálnej a serióznej investičnej firmy.

 

Odporúčam prečítať si aj diskusné fórum, možno tam nájdete ďalšie zaujímavé informácie k téme.
 
Ak už máte s portálom Crowd1 nejaké vlastné skúsenosti, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie.

Ak už máte s portálom Crowd1 nejaké vlastné skúsenosti, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie.

 

Páči sa vám môj web? Ak áno, odporučte ho svojim priateľom, určite vám budú vďační. Taktiež sa môžete pridať do dvoch facebookových skupín, v ktorých vás budem neustále informovať o nových príležitostiach. Jedna je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v tej druhej zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Recenzia na Crowd1.com - prečo neodporúčam registráciu?

Dátum: 15.09.2020

Vložil: Lily

Titulok: zavádajúci článok bez overenia spoločnosti-fantasmagorie

https://www.businessforhome.org/recommended-distributors/
https://www.businessforhome.org/company-revenue-growth-ranks/

Dátum: 05.10.2020

Vložil: Admin

Titulok: Re:zavádajúci článok bez overenia spoločnosti-fantasmagorie

Businessforhome? Vážne?Tí propagovali na svojej stránke už množstvo podvodov...

Dátum: 25.08.2020

Vložil: Kairos

Titulok: CROWD1 = PODVOD!!!

...nebol to Cairos, ale Kairos a urcite nemal uveritelnejsie pozadie ako Crowd1! - Kairos bol od prveho momentu absolutnym technologickym nezmyslom - ich sluzba mala spocivat v tom, ze velkym korporaciam mali ponukat sifrovane datove uloziska - ich subory mali byt rozdelene na viacero casti a ulozene na viacerych sukromnych PC beznych ludi, co je v dnesnej dobe absurdne a vyslovene az smiesne! Samozreje realne neponukali vobec nic, nemali ziadnych klientov a aplikacia, ktora mala tieto data ukladat do PC nerobila vobec nic...

No nic to nemeni na tom ze Crowd1 je tiez podvod zaobaleny do psedoproduktov a pseudosluzieb bez realnej pridanej hodnoty...

Cely projekt zastresuju dvaja pani: Johan Staël von Holstein a Jonas Werner - obaja za poslednych 10 rokov nefigurovali v ziadnom serioznom projekte, ba prave naopak! - dali sa na drahu podvodnych projektov!!!

Dátum: 11.08.2020

Vložil: Dali

Titulok: Ad Crowd1

Pred chvíľkou som bol požiadaný o priateľstvo (FB) od človeka, ktorý nadšene propaguje systém Crowd1. Už na prvý pohľad mi to pripomenulo Cairos Technology. Systém, ktorý s podobným nadšením propagoval môj známy a mal uveriteľnejšie pozadie, nakoľko predával služby kryptovanej dátovej komunikácie (neviem či aj naozaj). Známy mal šťastie, niečo zarobil, mnohí však peniaze stratili. Cairos padol po cca dvoch rokoch. Predpokladám, že Crowd1 bude mať veľmi podobnú, ak nie ešte rýchlejšiu trajektóriu :)

Dátum: 25.08.2020

Vložil: Kairos

Titulok: Re:Ad Crowd1

...nebol to Cairos, ale Kairos a urcite nemal uveritelnejsie pozadie ako Crowd1! - Kairos bol od prveho momentu absolutnym technologickym nezmyslom - ich sluzba mala spocivat v tom, ze velkym korporaciam mali ponukat sifrovane datove uloziska - ich subory mali byt rozdelene na viacero casti a ulozene na viacerych sukromnych PC beznych ludi, co je v dnesnej dobe absurdne a vyslovene az smiesne! Samozreje realne neponukali vobec nic, nemali ziadnych klientov a aplikacia, ktora mala tieto data ukladat do PC nerobila vobec nic...

No nic to nemeni na tom ze Crowd1 je tiez podvod zaobaleny do psedoproduktov a pseudosluzieb bez realnej pridanej hodnoty...

Cely projekt zastresuju dvaja pani: Johan Staël von Holstein a Jonas Werner - obaja za poslednych 10 rokov nefigurovali v ziadnom serioznom projekte, ba prave naopak! - dali sa na drahu podvodnych projektov!!!

Viac tu: https://www.pracanadoma-skusenosti.eu/news/recenzia-na-crowd1-com-preco-neodporucam-registraciu/

Pridať nový príspevok