Recenzia na JobAngels – zarábajte tým, že pomáhate druhým

19.01.2020 11:09

Staňte sa anjelom v JobAngels.com a pomáhajte druhým nájsť si prácu. Pomôžte nájsť ľuďom prácu a získajte za to nielen poďakovanie, ale aj zaujímavú finančnú odmenu. Presne o tom je portál JobAngels.com, ktorý funguje ako sprostredkovateľ pracovných príležitostí. A môžete prispieť aj vy svojou troškou do mlyna. Tento portál ponúka skutočne zaujímavú príležitosť, ako si prilepšiť napríklad aj popri práci. Pritom v žiadnom prípade nemusí ísť iba o drobné. Práve naopak, za úspešné odporučenie jedného kandidáta môžete pokojne zarobiť aj stovky eur. Pýtate sa, čo všetko preto musíte urobiť?

 

Stať sa anjelom ešte nikdy nebolo jednoduchšie

Máte vo svojom sociálnom okruhu veľa ľudí, ktorí študovali konkrétny odbor? Iste potom každú chvíľu niekto z nich hľadá pracovné uplatnenie, čo nemusí byť vždy jednoduché – vhodné zamestnanie nepríde samo od seba, ale človek po ňom musí trochu viac popátrať. Kto hľadá, ten nájde, ako hovorí aj latinské príslovie, kto bude čakať na vhodnú príležitosť niekde v kútiku a potichu, nemusí sa vôbec dočkať vytúženého úspechu.

Iní zase potrebujú trošku postrčiť, pretože sami hľadať nevedia alebo si myslia, že to nemá žiadny efekt. Práve im je potom určený váš odkaz – a verte, že takých ľudí môže byť aj medzi vašimi priateľmi veľa – pokojne aj desiatky alebo stovky.

 

Pár informácií o portáli JobAngels

JobAngels funguje od roku 2014, k dispozícii je nielen v slovenčine, ale aj v češtine, nemčine alebo v angličtine.

S JobAngels spolupracuje viacero firiem, medzi nimi napríklad Raiffeisenbank, Student Agency, Tatra banka, DrMax, NN Životná poisťovňa, a. s. a, samozrejme, aj mnohé ďalšie, a to nielen v českých a slovenských vodách. Takže môžete odporučiť svojmu kamarátovi zaujímavú príležitosť aj zo zahraničia – a potom je to už len vecou úspešného pracovného pohovoru...

 

Úvodná stránka pracovného portálu JobAngels.

 

Koľko si vlastne môžete zarobiť?

Iste vás bude zaujímať hlavne to, koľko si môžete s portálom JobAngels.com zarobiť. Minimálna hodnota anjelskej odmeny je päťdesiat eur, avšak je tu možnosť aj trinásťnásobnej odmeny, teda ide o celých 650 eur (tú máte napríklad za úspešne dohodeného Net Developera).

System Engineer pre firmu v Bratislave môže znamenať anjelskú odmenu až 775 eur. Skvelá suma, však? Stačí, keď niekomu odporučíte danú pracovnú ponuku, dotknutú osobu to zaujme, pošle svoj životopis a následne úspešne absolvuje pracovný pohovor. Pokiaľ ho firma prijme, máte zarobené. Peniaze dostanete potom prevodom na bankový účet.

 

Najvyššie odmeny môžete získať za programátorov, vývojárov a developerov. Odmena za jedného takého kandidáta sa pokojne môže pohybovať aj okolo 1 000 eur.

 

Pracovné ponuky, ktoré môžete inzerovať.

 

Momentálne je na JobAngels k dispozícii vyše 360 pracovných ponúk, takže máte z čoho vyberať. 

Keďže okrem slovenčiny je stránka aj v ďalších 3 jazykoch – angličtina, čeština, nemčina – nachádzajú sa tam ponuky aj od zahraničných firiem. A tie sú, samozrejme, ohodnotené finančne lepšie. Pokojne teda môžete propagovať inzeráty aj od nemeckých firiem a hľadať nemeckých uchádzačov. Zarobíte si tak ešte viac.

 

 

Nič nie je zadarmo...

Nebojte sa, nemusíte platiť žiadne vstupné ani mesačné poplatky. Aby ste však zarábali vyššie uvedené sumy, musíte vyvinúť určité úsilie. Čo treba ešte mať na pamäti?

 

  • Čakať – ako sa hovorí, trpezlivosť ruže prináša. Nesmiete čakať, že zbohatnete už prvý deň, pretože vždy ide o beh na dlhšiu trať. Vytipujte si ľudí, ktorých oslovíte, zistite si, koho by mohla ponuka zaujímať a nezáväzne potom pošlite odkaz.

  • Nenechajte sa odradiť. Možno dotyční majú zlú skúsenosť s firmou ponúkajúcou prácu v minulosti, tak si budú chcieť vyliať zlosť v komentároch, lebo ponuku budú pokladať za podvod. Nehádajte sa, komentár pokojne zmažte alebo nechajte bez reakcie. Nič zásadné sa predsa nedeje.

  • Facebook určite nie je alfou a omegou úspechu, zdieľajte aj na ďalších sociálnych sieťach, ako je napríklad Instagram alebo Twitter, prípadne tiež profesionálna pracovná sieť LinkedIn.

 

Skúste si urobiť menší zoznam kontaktov. Poznáte niekoho, kto hľadá prácu? Oslovte ho a možno si pripravte aj nejakú zaujímavú ponuku cez JobAngels. Je v podstate pravdepodobné, že tento portál ešte nepozná a bude za podobnú príležitosť vďačný. A vám potom z úspešného pohovoru a prijatia do firmy budú plynúť zaujímavé prémie, minimálne v ráde desiatok eur (možno až stoviek, ak pôjde o veľmi lukratívnu pozíciu).

 

Začiatok je jednoduchý, poskytnete len niekoľko osobných údajov

Krstné meno, priezvisko, email a heslo – to všetko, aby ste si mohli vytvoriť profil a začať odporúčať prácu niekomu ďalšiemu. Žiadna zložitá administratíva vás tu nečaká.

 

Po registrácii, ktorá vám zaberie len pár minút, sa môžete ľahko prihlásiť prostredníctvom emailu a hesla. Registrovať sa môžete aj cez Facebook, je to ešte rýchlejšie. Začať môžete tu.

 

Získajte virtuálne odmeny, súťažte s ostatnými a testujte si svoje zručnosti

JobAngels.com ponúka okrem možnosti zarobiť si reálne peniaze aj rôzne súťaže s virtuálnymi odmenami. Za každé zdieľanie inzerátu uchádzača – ktorý reaguje na inzerát zaslaním životopisu firme či prijatého uchádzača – získavate určitý počet bodov.

Vďaka bodom môžete sledovať, ako ste na tom v porovnaní s ostatnými anjelmi. V tabuľke TOP 10 uvidíte, koľko bodov získali najaktívnejší anjeli za posledný mesiac, pozri – obrázok nižšie.

 

Administratívne rozhranie portálu - prijatí uchádzači, zamietnutí, celkový zárobok.

 

V administrácii JobAngels potom ľahko zistíte, aj koľko uchádzačov reagovalo na váš inzerát zaslaním životopisu firme, koľko z nich bolo prijatých, koľko zamietnutých a koľko ste celkovo zarobili. 

Na obrázku vyššie môžete vidieť moje štatistiky za odporučenie jedného inzerátu – bola to ponuka na prácu z domu pre účtovníčky. Získal som až siedmych záujemcov, z toho firma, bohužiaľ, neprijala ani jedného (našli možno lepšieho kandidáta od iného anjela). Môj reálny zárobok je teda zatiaľ nula. Zdieľal som však len jednu ponuku a ňou som získal až 7 ľudí, ktorí poslali firme svoj životopis. To je slušné...

 

Aby ste sa nemuseli manuálne preklikávať cez vyše 360 inzerátov, nájdete v administrácii šikovné nástroje na vyhľadávanie vhodných pracovných ponúk na propagáciu. Filtrovať môžete podľa pracovných oblastí, jazykových znalostí, mzdy uchádzača, finančnej odmeny pre vás, aktuálnosti inzerátov, názvu firmy, typu pracovného pomeru (plný úväzok, živnosť, čiastočný úväzok, brigáda) a podobne.

 

Pár tipov, ako a kde propagovať inzeráty od JobAngels

Asi prvá vec, ktorá napadne snáď každému, je propagácia pracovných ponúk na Facebooku či iných sociálnych sieťach – napr. Twitter, LinkedIn alebo aj na českej sociálnej sieti, ktorá ponúka možnosť privyrobiť si nejaké peniaze navyše. Hovorím o projekte RexVox.

Na spomínaných sociálnych sieťach existuje veľké množstvo rôznych skupín zameraných na dopyt a ponuku práce, v ktorých môžete propagovať vaše inzeráty.

Ako na to? V prvom rade by ste si z administrácie JobAngels mali zvoliť tie inzeráty, na aké sa pokúsite nájsť vhodných kandidátov. Či už si zvolíte také, ktoré ponúkajú najvyššiu finančnú odmenu, alebo dáte prednosť iným parametrom, je len a len na vás.

 

Nebuďte sebeckí, nezdieľajte iba tie pracovné ponuky, ktoré ponúkajú vysokú anjelskú odmenu pre vás, ale nízky plat pre uchádzača. Na takéto ponuky získate záujemcov o zamestnanie len veľmi ťažko.

 

Ja to robím tak, že si vytipujem pár dobre ohodnotených inzerátov podľa miesta výkonu práce. Zameriam sa napríklad na mestá Žilina, Bratislava a Malacky. Následne sa pripojím do viacerých facebookových skupín ponúkajúcich prácu a brigádu v spomínaných mestách. Stačí zadať na Facebooku do vyhľadávacieho poľa kľúčové slová, napríklad „práca Bratislava“ alebo „brigáda Žilina“ a Facebook vám automaticky vyhodí rôzne skupiny. Len napríklad:

 

 

Pár zaujímavých FB skupín na propagáciu svojich inzerátov nájdete aj v administrácii JobAngels v sekcii „TIPY“ – pozri obrázok nižšie. Sú tam napríklad skupiny "Hľadám prácu", "Pomôžme si nájsť dobrú prácu", "Práca, brigáda Slovensko" alebo "Inzercia práca". 

 

Pár facebookových skupín, na ktorých môžete inzerovať. Nájdete ich v sekcii - tipy.

 

Niektoré majú desaťtisíce fanúšikov, iné len pár stoviek. 

 

Do ktorých skupín sa pripojíte, je opäť iba na vás. Určite by som nevynechával ani tie menšie. Majú síce málo členov, ale na druhej strane aj málo inzerujúcich ľudí. Z tohto dôvodu by inzerát v takejto skupine mohol vyniknúť oveľa viac ako v nejakej dvadsaťtisícovej skupine.

 

Ďalším krokom bude zverejnenie inzerátu/inzerátov v skupinách, do ktorých ste sa pripojili. Pozor, nespamujte! Ak ste sa pripojili do skupiny „Žilina – Práca/Brigáda“, logicky tam nebudete propagovať pracovné ponuky z Bratislavy.

V JobAngels si vyhľadajte najzaujímavejšie ponuky pre Žilinu a jednoducho ich tam zverejnite. Pripojte aj nejaký zaujímavý text. Nech vás ani len nenapadne dať do statusu na FB iba odkaz na inzerát. Jednak opäť tým spamujete, no a taktiež takýto príspevok nikoho nezaujme. Preto vždy okrem odkazu pridajte aj nejaký popis, napr. o akú pracovnú pozíciu ide, aká je náplň práce a, samozrejme, plat a ďalšie benefity. To zaujíma ľudí najviac.

Masa textu nudí, preto môžete doň pridať aj nejaké smajlíky. Tie majú za úlohu upútať pozornosť, aby si člen skupiny, ktorý hľadá prácu, ten váš príspevok všimol a prečítal.

 

Ďalšou alternatívou je propagácia inzerátov zameraných na nejakú profesiu. Tentoraz si nevytipujete mestá, ale rôzne povolania. Napríklad zistíte, že na JobAngels sa vyskytujú inzeráty hlavne pre predavačky, kuchárky alebo trebárs programátorov. Potom jednoducho zadáte na FB kľúčové slová „práca pre programátora“ alebo „brigáda programátor“ a pripojíte sa do niekoľkých skupín, v ktorých budete uverejňovať pracovné ponuky pre programátorov.

Dá sa, samozrejme, aj kombinovať. Napríklad sa môžete zapojiť do FB skupiny „programátori v Žiline“ (ak taká skupina vôbec existuje).

 

Pripojiť sa môžete pokojne aj do FB skupín ponúkajúcich prácu z domu alebo zárobok na internete. Aj takých skupín je na FB veľa a niektoré majú dokonca vyše 5 000 členov. Podľa mojich skúsenosti je to však skôr strata času, pretože tam prácu nikto nehľadá, ale skôr ponúka – rôzne MLM, predaj kozmetiky, klikačky a podobné hlúposti.

 

Možností je skutočne veľa, takto by som mohol pokračovať donekonečna.

 

Obdobným spôsobom môžete propagovať inzeráty aj na rôznych diskusných fórach. Tam sú ale tie podmienky na kvalitu príspevku oveľa prísnejšie.

 

Rozhodne vám odporúčam prečítať si aj tento článok. Nájdete tam ďalšie rady a tipy, ako a kde propagovať kampane tak, aby ste nespamovali. Je to komplexný článok vhodný aj pre rôznych MLM predajcov kozmetiky či ľudí, ktorí ponúkajú nejaký zárobok na internete.

 

Pár slov na záver

Časť ziskov JobAngels investuje aj do svojich spolupracovníkov – stačí sa stať anjelom a môžete mať už pomerne zakrátko zaujímavý zárobok. A ako bonus budete mať dobrý pocit, že ste možno pomohli niekomu, aby si našiel vysnívanú prácu.

 

Tento zárobok odporúčam hlavne pracovitým a zodpovedným ľuďom, ktorým nechýba trpezlivosť. Práve tá je pri tejto práci rozhodujúca. Neočakávajte, že zverejníte za mesiac pár inzerátov a budete zarábať stovky eur.

 

Výška vášho zárobku závisí len a len od vás. Čím viac inzerátov zverejníte, tým je vyššia pravdepodobnosť, že niekto pošle spoločnosti svoj životopis. A čím viac kandidátov získate, tým je väčšia pravdepodobnosť, že niekoho príjmu a vy zarobíte. Bohužiaľ, musíte rátať aj s tým, že nezarobíte nič, a to aj napriek tomu, že ste obetovali tejto práci mesačne aj niekoľko desiatok hodín. Ak však budete trpezliví, úspech sa určite dostaví.

 

Komunita anjelov má aktuálne viac ako dvetisíc ľudí, nepridáte sa k nim tiež?

Firma sídliaca v Bratislave pôsobí na českom a slovenskom trhu už niekoľko rokov a má bohaté skúsenosti. Bola by teda určite škoda to aspoň neskúsiť, však? Ak sa chcete stať anjelom, začnite tu.

 

Ak vás táto príležitosť na zárobok nezaujala, mrknite na článok Pár tipov, ako si prilepšiť k výplate. Nájdete tam niekoľko zaujímavých firiem, ktoré ponúkajú možnosť privyrobiť si.

 

Nenašli ste v recenzii to, čo ste hľadali? Potom sa skúste pozrieť aj na diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií na túto tému.

Máte už nejaké skúsenosti s portálom JobAngels.com? Budem rád, keď sa zapojíte do diskusie a napíšete vlastné skúsenosti.

 

Našli ste v tomto článku zaujímavé informácie, ktoré považujete za prospešné? Potom sa o ne podeľte so svojimi známymi a možno tak niekomu pomôžete. Stačí, ak článok budete zdieľať alebo mu dáte like. Určite odporúčam lajknúť moje facebookové skupiny, v ktorých neustále zverejňujem novinky týkajúce sa práce z domu a podnikania na internete. V prvej skupine sa zameriavam všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), druhá facebooková skupina patrí ponukám práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Recenzia na JobAngels – zarábajte tým, že pomáhate druhým

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok