Hlavná líderka biznisu OneCoin, Ruja Ignatova, bola údajne zatknutá

07.11.2017 13:04

Logo spoločnosti Onecoin, ktorej hlavná líderka bola zatknutá. Zaujímavé novinky prinášajú v týchto dňoch bulharské médiá, ktoré tvrdia, že riaditeľka podvodnej Ponziho schémy/pyramídovej hry Onecoin Ruja Ignatova bola (konečne) zatknutá.. Podľa NBOX bola zatknutá úradmi pri pokuse o vstup do Nemecka. Bola zadržaná na mníchovskom letisku po vyšetrovaní, ktoré začala nemenovaná nemecká banka. Anonymný zdroj spoločnosti NBOX tvrdí, že vyšetrovanie bolo výsledkom údajnej „finančnej manipulácie", za ktorú banka uložila pokutu vo výške viac ako 300 miliónov EUR.

 

V krátkosti pre tých, ktorí nevedia, čo je OneCoin. Ide o pyramídový podvod s kryptomenou. O tomto pochybnom biznise sa na internete toho popísalo už viac ako dosť. Táto pyramída sa rozbehla vo veľkom aj na Slovensku.

 

V polovici roka 2016 oznámil nemecký vrchný regulátor financií, že spoločnosť OneCoin vyšetrujú. V tej dobe táto podvodná firma prala špinavé peniaze prostredníctvom nemeckých bánk, ktoré skončili okamžite, len čo vyšli najavo správy o vyšetrovaní.

Deutsche Bank pokračovala v práci pre OneCoin ešte dva mesiace po tom, čo BaFin oznámil vyšetrovanie. Účet OneCoinu u Deutsche Bank bol finálne uzavretý okolo 19. augusta 2016. Do apríla nasledujúceho roka orgány v Nemecku zmrazili čiastky, uchované na rôznych účtoch spoločnosti OneCoin, v odhadovanej výške 29 miliónov EUR.

 

V Nemecku okradol Onecoin ľudí o viac ako 400 miliónov

BaFin dokonca označil túto spoločnosť za „jednu z najnebezpečnejších pyramídových hier za posledné roky“. Len v Nemecku sa zatiaľ preukázalo viac ako 25 000 obetí tejto spoločnosti, ktoré boli okradnuté o viac než 400 miliónov eur. Počet obetí neustále stúpa. Túto informáciu som priniesol v apríli tohto roku. Článok si môžete prečítať tu:

https://www.pracanadoma-skusenosti.eu/news/nemecki-investori-vo-firme-onecoin-hlasia-straty-v-hodnote-viac-nez-400-milionov-eur/

 

Ruja Ignatova bola už v minulosti odsúdená za podvody

V máji 2017 úrad pre verejnú žalobu v Bielefelde potvrdil pokračujúce vyšetrovanie podvodov v oblasti IMS a OneCoin. Nemecké úrady tvrdia, že toto nie je Ignatovej prvé porušenie zákona v Nemecku. Pred niekoľkými rokmi boli Ignatova a jej otec odsúdení za 24 podvodov, ktoré vyplynuli z bankrotu Waltenhofen Steelworks v roku 2012.

 

Ruja Ignatova dostala za vyššie uvedené podvody podmienečný trest odňatia slobody na jeden rok a dva mesiace.

 

NBOX tiež tvrdí, že otec Ignatovej je v Bulharsku nejakú dobu pod dohľadom, ale v článku neuvádza žiadne konkrétne zdroje.

Či Ignatova zostáva vo väzbe, alebo ju prepustili, zatiaľ nie je známe. Posledné informácie tvrdia, že odchádza z pobrežia Bulharska na jachte v hodnote 15 miliónov dolárov. Ignatova údajne usporiadala party na jachte, na úkor investorov spoločnosti OneCoin. Jej zatknutie by určite vysvetľovalo mlčanie spoločnosti v posledných týždňoch.

 

Náznaky, že ide o podvod, boli už v roku 2015

To, že je OneCoin podvod, bolo známe už oveľa skôr. V roku 2015 vydala Maďarská centrálna banka oficiálne prehlásenie, v ktorom varuje ľudí pred „investíciou" do tejto spoločnosti. Takisto fínska polícia vyšetrovala OneCoin pre podozrenie z pyramídovej hry, vo Švédsku bol tento projekt oficiálne označený za nelegálnu finančnú hru. Indická polícia dokonca vydala na Ruju Ignatovu medzinárodný zatykač

Táto správa z Nemecka ma teda potešila. Bol by som nesmierne rád, keby sa ľady konečne pohli a úrady začali posielať podvodníkov tam, kam patria – za mreže.

 

Pár slov na záver

Aj v súčasnosti vznikajú podobné podvody, ako je OneCoin. Kryptomenám sa jednoducho darí, hlavne Bitcoin je čoraz známejší a populárnejší, a práve to sa snažia využiť rôzni šmejdi a podvodníci. Z tohto dôvodu som nedávno vytvoril užitočný informačný článok, v ktorom vysvetľujem rozdiely medzi pyramídovými kryptomenami, ako je OneCoin, a legálnymi kryptomenami, ako je napríklad Bitcoin. Verím, že článok bude pre vás prospešný a dokáže vás aj niečo naučiť. Môžete si ho prečítať tu:

https://www.pracanadoma-skusenosti.eu/tazenie-kryptomien/pyramidove-kryptomeny/.

 

Ďalšie zaujímavé správy o OneCoine môžete nájsť v článku:

 https://www.pracanadoma-skusenosti.eu/news/onecoin-blizi-sa-koniec/ .

 

Novinka: V Číne bolo zatknutých 119 propagátorov Onecoinu. Viac informácii v tomto článku.

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Hlavná líderka biznisu OneCoin, Ruja Ignatova, bola údajne zatknutá

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok