Vďaka Brexitu údajne bohatne veľa ľudí. Realita alebo ďalší podvod?

11.11.2016 15:55

Pozor, internetom sa šíri ďalší podvod, ktorý sľubuje Slovákom rýchle a ľahké zbohatnutie. Vďaka Brexitu vraj na Slovensku bohatne veľa ľudí. Európska komisia údajne ako odpoveď na odchod Británie z EÚ zaslala Spojenému Kráľovstvu výzvu k spätnému vyplateniu všetkých zárobkov, ktoré krajina získala od hráčov z EÚ. V tomto článku si môžete prečítať, o čo vlastne ide.

 

O niečom podobnom som napísal článok nedávno. Rozdiel bol v tom, že podvodník nenavádzal na hazardné hry, ale na bezhlavé obchodovanie na burze, pričom sľuboval rýchle a ľahké zbohatnutie. Ten článok si môžete prečítať tu - https://www.pracanadoma-skusenosti.eu/news/dalsia-klamliva-stranka-o-lahkom-a-bezpracnom-zarobku-na-internete/.

 

Ďalšia pochybná reklama na Facebooku

Dnes ráno som si zapol Facebook a medzi jednotlivými príspevkami od mojich priateľov na mňa vyskočila reklama od užívateľky „Beauty women 364“. Nadpis článku: Nečakaná chyba vo finančnom systéme umožňuje Slovákom zbohatnúť! Pod tým bolo napísané, že už viac ako 12 421 Slovákov legálne využilo túto chybu - viď obrázok nižšie.

 

Reklama na pochybnú stránku, ktorá sa zobrazuje na Facebooku.

 

Zdravý sedliacky rozum mi hovorí, že to je nezmysel. Trochu ma však nahlodala URL adresa webu - presov.korzar.sme.sk. Znie to seriózne, ako keby to bol článok od nejakého populárneho slovenského denníka.

 

Žiadny seriózny denník, ale web, ktorý by aj amatér zbúchal za hodinu

Po kliknutí na reklamu ma presmerovalo na web https://www.dailynewsvital.com. Už po prečítaní prvých riadkov som zistil, že opäť ide o pochybnú stránku, ktorá navádza naivných ľudí na hazardné hry.

 

Podobný článok, konkrétne o online rulete, si môžete prečítať v ako fungujú hazardné hry.

 

Na takýchto stránkach si vždy všímam niekoľko vecí. Prvou sú komentáre užívateľov. Tie sú podozrivo veľmi pozitívne. Všetko vraj funguje perfektne. Druhá vec je štruktúra webu. Autor tejto pochybnej stránky sa nám snaží vnútiť predstavu, že ide o seriózny zahraničný portál. Pravdou však je, že takýto web by aj amatér v tvorbe webových stránok dokázal vytvoriť za jednu hodinu. Nech na stránke kliknete kamkoľvek, vždy vás to presmeruje na jednu a tú istú URL adresu, konkrétne www.promo2.c-rewards.com/rea/pop/en/zc/1//. Veď kliknite na kategóriu politika, veda, prípadne skúste kliknúť na meno nejakej osoby, ktorá komentuje v diskusii.

 

Ilustračný obrázok stránky, ktorá navádza na registráciu do hazardných hier.

 

Vyššie uvedená stránka navádza k registrácii do online kasína Zodiac, pričom ponúka na začiatok hry 80 spinov zadarmo. K tomu, aby ste ich dostali, musíte zadať svoje meno, priezvisko a emailovú adresu. Keď vyplníte údaje a kliknete na „CLAIM NOW“, do vášho počítača sa stiahne software od kasína Zodiac. Tu som zároveň skončil. Nehodlám si do svojho počítača nič inštalovať.

 

 

O čo vlastne ide?

Vrátim sa späť k článku. Zatiaľ čo v prvej vete sa nám autor snaží nahovoriť, že britské kasína snáď z ničoho nič začnú vracať svoje doterajšie zisky, druhá veta hovorí už niečo iné. Konkrétne toto:

 

Každý Slovák sa môže zúčastniť a získať tak šancu vyhrať nejaké peniaze späť - aj v prípade, že nikdy predtým v kasíne nehral!

 

Z tejto vety dedukujem, že britské kasína vlastne nič nerozdávajú. Oni len ponúkajú možnosť zúčastniť sa ich hry a získať šancu vyhrať. To je niečo podobné, ako keď vám stávková spoločnosť ponúka možnosť staviť si na nejaký zápas a vyhrať peniaze. Problém je v tom, že si budete musieť staviť za vlastné peniaze. I keď na spomínanej pochybnej stránke sa píše, že po zaregistrovaní sa do kasína Zodiac dostanete 80 spinov zadarmo. Podľa mňa ide len o marketingový ťah spoločnosti. Predpokladám, že po nainštalovaní softwaru do vášho počítača dostanete zadarmo tých 80 spinov, použijete ich a ak vás tá hra chytí, následne si ďalšie spiny zakúpite za reálne peniaze – vaše peniaze. No a na to sa oni spoliehajú. Takže žiadne rozdávanie peňazí od britských kasín sa nekoná, práve naopak, peniaze budete rozdávať vy, za predpokladu, že sa necháte nachytať.

 

Článok nekritizuje Zodiac kasíno. Kto si chce zahrať, nech sa páči. Ak si je vedomý, čo všetko hazard zahŕňa, tak prečo nie. Kritizujem zavádzajúcu webovú stránku ich affiliate partnera https://www.dailynewsvital.com, ktorý navádza ľudí na rýchle a zaručené zbohatnutie.

 

Že ste nenašli informácie, ktoré ste hľadali? V tom prípade si prečítajte diskusné fórum, možno ich nájdete práve tam. Ak máte nejaké otázky, postrehy či pripomienky, neváhajte napísať do diskusie. Taktiež sa nebojte podeliť o svoje skúsenosti.

 

Páči sa vám môj web? Ak áno, odporučte ho svojim priateľom, určite vám budú vďační. Taktiež sa môžete pridať do dvoch facebookových skupín, v ktorých vás budem neustále informovať o nových príležitostiach. Jedna je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v tej druhej zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Vďaka Brexitu údajne bohatne veľa ľudí. Realita alebo ďalší podvod?

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok