Sľubujú nenáročnú prácu a ľahké zárobky prepisovaním 4-číselných kódov

23.10.2017 23:59

Sedím pri počítači, ako každý deň, a hľadám na internete nejaké zaujímavé a hlavne seriózne ponuky na prácu z domu, ktoré by som zverejnil na svojom webe. V poslednej dobe som si ale všimol mierny nárast záhadných inzerátov, v ktorých ich majitelia sľubujú jednoduchú prácu, a čo je asi najlákavejšie, lukratívne zárobky. A to všetko iba opisovaním nejakých čísel. Tie inzeráty som našiel prevažne na portáloch bazos.skbrigada.sk a vyzerajú nejako nasledovne: 

 

„Je to veľmi jednoduchá práca. Budete len prepisovať 4-číselné kódy. Za každý jeden prepísaný kód máte 0,1USD. Dá sa na tom veľmi rýchlo zarobiť, za jednu hodinu aj 100USD, ktoré si môžete potom zaslať na svoj bankový účet. Stačí ísť na túto stránku: https://xeredrpjgu.trade/3235617329474/ Nie je potrebné ma kontaktovať, ale ak máte nejaké otázky, posnažím sa Vám na nich odpovedať. Začať "pracovať" je možné hneď teraz. Ste závislý/á sám/sama na sebe, čiže mňa k výkonu svojej "práce" nepotrebujete.“

 

Alebo:

 

„Ak hľadáte jednoduchú časovo nenáročnú prácu tak toto je pre Vás! Ide len o opisovanie čísel, za jedno dostanete 0,1$. Za hodinku som si ja zarobila okolo 150$ čo je 120€. Tu je link na registráciu: https://faredrky.trade/7113856108351/“

 

Zarobiť si za hodinu až 120 eur? To nie je zlé. Stačí opisovať čísla 10 hodín a zarobíte to, čo za dva mesiace vo fabrike. Ak budete prepisovať kódy každý deň, za mesiac si zarobíte neuveriteľných 36 000 eur. Politici v parlamente by určite bledli od závisti.

 

Napriek tomu, že zárobky, ktoré propagujú v inzerátoch, vyzerajú nereálne, rozhodol som sa na tento online biznis pozrieť detailnejšie a zistiť, o čo vlastne ide. Veď čo ak predsa? Mohol by som potom tento biznis zverejniť na svojom webe, čím by som určite zvýšil jeho popularitu.

 

Poďme si stránku preklepnúť trochu viac

Keď sa prekliknete na link uvedený v niektorom z inzerátov, dostanete sa na webovú stránku www.wusmoney.club. Pozor, nie je to len o tejto stránke, sú aj ďalšie - BerMoney.club, CusMoney.club, DabMoney.club atď. Nižšie nájdete ďalších cca 50 podvodných stránok.

Na úvodnej stránke WusMoney.club píše, že ľudia, ktorí sa zaregistrujú do ich systému, budú zarábať peniaze sledovaním komerčných reklám. Ak budete pre nich „pracovať“ v priemere 3-5 hodín denne, môžete dostať výplatu až 300 $ a viac. Taktiež tam píšu, že všetky zarobené finančné prostriedky posielajú do hodiny na bankový účet alebo kreditnú kartu.

Na stránke sa nachádza aj akási tabuľka, v ktorej je zobrazených top 50 najlepšie vyplatených ľudí za deň 17. 10. 2017.

 

Pred registráciou do WusMoney, ale aj do akéhokoľvek iného internetového biznisu, si do vyhľadávača vždy zadám kľúčové slovo WusMoney.club scam, čo v preklade znamená podvod. Malo by mi vyhodiť niekoľko recenzií. Ak sa tak nestane, skúsim to s kľúčovými slovami WusMoney experiences (skúsenosti), prípadne discussion (diskusia).


 

 

Ďalšia vec, ktorú pri overovaní internetových projektov často používam, je stránka scamadviser.com. Do vyhľadávacieho poľa zadám názov projektu a čakám na výsledky.

https://www.scamadviser.com/check-website/wusmoney.club

 

Na vyššie uvedenom linku sa dajú zistiť zaujímavé veci. WusMoney.club má u scamadviser dôveru len nejakých 48 %. Vlastník webovej stránky a tiež krajina jeho pôvodu sú utajené. Web beží na americkom serveri. Doména bola zaregistrovaná údajne 17. 10., čo je dátum písania tohto článku. Je ale zvláštne, že na webe WusMoney nájdeme príspevky dokonca zo 07. 04. 2017.

 

Rýchlo na registráciu

Ani vyššie uvedené zistenia ma neodrádzajú od registrácie do tohto „revolučného“ biznisu. Vypíšem teda meno, email, heslo a som v systéme. Na úvod sa trochu porozhliadnem a vidím inzerentov, medzi ktorými sú napríklad svetoznáme firmy Nike či Adidas. Ako prvý mi však do očí udrie panel s modrým nápisom „START WATCHING PAYED ADS“, čo v preklade znamená ,,začnite pozerať platené reklamy“. Kliknem na spomínané tlačidlo a zobrazia sa mi reklamy aj s panelom, kde budem musieť vpisovať 4-číselný kód. Ten slúži pravdepodobne na kontrolu. 

 

Reklamy aj s panelom, kde treba vypisovať tie 4-miestné kódy - čísla.

 

Poďme si teda zarobiť

Za jeden opísaný kód dostávam 10 centov. Takto som si behom 10 minút vyklikal 20 USD. To je už slušná suma na otestovanie funkčnosti tohto biznisu. Skúšam si ich teda vybrať. Výhodou je, že ponúkajú možnosť výberu aj prostredníctvom internetovej peňaženky Paypal. 

Po vypísaní mena a Paypal emailovej adresy vyskočí tabuľka s upozornením, že novo registrovaní užívatelia si môžu vybrať výplatu od 150 USD. Vraj je to nutné, aby zistili, či to s ich spoluprácou myslím vážne. Nuž, nedá sa nič robiť, musím klikať až do hodnoty 150 USD. Nevadí, behom hodiny by som to mal zvládnuť.

 

Pri pokuse o vyplatenie mi vypísalo error, novo registrovaní musia nazbierať 150 USD.

 

Druhý pokus o výber peňazí

Tak mám konečne odklikané a pokúšam sa opäť vybrať svoje peniaze, tentoraz sumu 152 USD. Po zadaní Paypal emailovej adresy a mena mi opäť vyskočí tabuľka, viď obrázok nižšie.

 

Druhý pokus o výber peňazí, tentoraz sa pokúšam vybrať 152 USD. Márne, musím priviesť 40 refferálov.

 

Tentoraz mám podmienku odporúčať to ďalším ľuďom. Jednoducho musím priviesť do ich systému 40 refferálov. Inak mi moje ťažko nazbierané peniaze nevyplatia. Tu, samozrejme, končím, nemienim tento podvod odporúčať ďalším ľuďom.

 

O čo vlastne ide?

Možno sa pýtate, aký zmysel má robiť takéto podvodné webové stránky, z čoho vlastne zarábajú? Nuž, z toho, že sledujete „reklamu“ na ich stránke a vypisujete tie 4-miestne kódy, asi ťažko. To je len taký chytáčik. Oni zarábajú z vašich peňazí. Trochu vyššie som písal, že aby mi mohli vyplatiť tých 152 USD, musím priviesť do ich systému 40 ľudí. Pre tých, ktorí to nechcú odporúčať ďalším ľuďom, je aj druhá možnosť, a to taká, že si tých ľudí nakúpia v systéme. Dobre čítate. Nemusíte zháňať reálnych ľudí, môžete si ich nakúpiť, samozrejme, za reálne peniaze, na stránke WusMoney.club, viď obrázok nižšie. Balíček refferálov stojí 9 až 14 USD.

 

Tabuľka, kde si môžete zakúpiť refferalov. Stoja od 9 až do 14 USD.

 

Musíte teda buď prilákať 40 ľudí, alebo zaplatiť za balíček 9 až 14 USD a následne vám údajne vyplatia naklikaných 150 USD. Samozrejme, nech urobíte tak či onak, nič od nich nedostanete. Akurát vás vysmejú, akí ste hlúpi.

 

Žiaľ, obávam sa, že sa nájdu aj takí ľudia, ktorí to zaplatia. Tá suma 9 až 14 USD nie je až taká vysoká a niektorí to určite budú chcieť risknúť. Veď zaplatia 14 USD a získajú možno 150 USD.

 

Ďalšie podobné stránky

Všetky nižšie uvedené weby na odklikávanie štvormiestnych kódov majú rovnaký dizajn, rovnaké texty, a taktiež rovnakého majiteľa (utajeného). A to som ešte zabudol spomenúť, že ide o nezabezpečené stránky. Ak tam zadáte nejaké vlastne údaje (heslo, číslo kreditnej karty, Paypal), môže ich ktokoľvek ukradnúť.

 

AweMoney.club, BavMoney.club, BerMoney.club, CusMoney.club, DabMoney.club, DasMoney.club, DimMoney.club, FigMoney.club, GusMoney.club, LesMoney.club, LotMoney.club, MocMoney.club, NapMoney.club, NupMoney.club, PehMoney.club, RupMoney.club, SobMoney.club, WokMoney.club, WusMoney.club, WuzMoney.club, ZorMoney.club, ZotMoney.club,

 

Pár slov na záver

Mne bolo, samozrejme, už od prvého momentu jasné, že je to podvod. Nikto nerozdáva peniaze zadarmo a už vôbec nie 150 USD za hodinové sledovanie reklám a vypisovanie nejakých kódov. Chcel som však zistiť, ako funguje ich systém a či sa podvodníci náhodou nezlepšili a nevymysleli nejaký nový spôsob okrádania. Som však sklamaný, podobných internetových systémov, kde sa kupujú refferáli, je neúrekom. Najčastejšie to vídam u klikačiek.

 

Ak hľadáte reálnu prácu, ktorá by sa dala vykonávať doma, prípadne brigádu na pár hodín denne, mrknite na túto kategóriu. Nájdete tam množstvo ponúk na prácu z domu od reálnych firiem. Bez poplatkov!

 

Ak hľadáte len nejaký drobný zárobok bez nutnosti podpisovať zmluvu alebo dohodu o vykonaní práce, pozrite si kategóriu vypĺňanie platených online ankiet a dotazníkov.

 

 P.S.: Nemusíte mi ďakovať, že som vám ušetril takmer 2 hodiny zbytočného klikania ;-).

 

Že ste nenašli informácie, ktoré ste hľadali? V tom prípade si prečítajte diskusné fórum, možno ich nájdete práve tam. Ak máte nejaké otázky, postrehy či pripomienky, neváhajte napísať do diskusie. Taktiež sa nebojte podeliť o svoje skúsenosti.

 

Páči sa vám môj web? Ak áno, odporučte ho svojim priateľom, určite vám budú vďační. Taktiež sa môžete pridať do dvoch facebookových skupín, v ktorých vás budem neustále informovať o nových príležitostiach. Jedna je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v tej druhej zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Sľubujú nenáročnú prácu a ľahké zárobky prepisovaním 4-číselných kódov

Dátum: 05.03.2018

Vložil: Admin

Titulok: A ďalšie...

Runmoney.xyz
RunMoney.site
IncoMoney.xyz
IncoMoney.site
GainMoney.site
EarnMoney.fun
BeMoney.xyz
StMoney.xyz
RestMoney.site
MeMoney.site
MyMoney.fun
MeMoney.xyz
Setmoney.site
MakMoney.site
AbcMoney.site
AdvMoney.xyz
LiveMoney.site
SpgMoney.site
ViewMoney.site
TegMoney.site
Getmoney.fun
Zjredrzo.win
Wemoney.club
WitMoney.club
VipMoney.site
VinMoney.club
WenMoney.club
Canmoney.site
WetMoney.club
MayMoney.site
MayMoney.club
CanMoney.club
TrueMoney.site
SkillMoney.club
SureMoney.site
FindMoney.site
SureMoney.club
OverMoney.site
TakeMoney.site
FindMoney.club
WellMoney.club
OverMoney.club

Dátum: 05.03.2018

Vložil: Admin

Titulok: Ďalšie scam stránky

Zoznam ďalších podvodných stránok.

HudMoney.club
CodMoney.club,
FebMoney.club,
GarMoney.club
HatMoney.club,
HeyMoney.club,
JobMoney.club
KurMoney.club,
MakMoney.club,
MasMoney.club
MevMoney.club,
NusMoney.club,
PaxMoney.club
PryMoney.club,
SerMoney.club,
SobMoney.club
TazMoney.club,
TonMoney.club,
MasMoney.club
VadMoney.club,
VamMoney.club,
VegMoney.club
WevMoney.club,
WhoMoney.club,
ZekMoney.club
AxMoney.club,
YvMoney.win,
Apmoney.win,
VxMoney.club

Pridať nový príspevok