Recenzia na ZUmail.sk – skutočne sa dá zarobiť?

14.03.2020 14:55

Dá sa skutočne niečo zarobiť s klikačkou Zumail.sk? Chodí vám na email reklama? My vám za ňu zaplatíme. Robte to, čo doteraz, ale za peniaze. Tak takýmito sloganmi láka portál www.zumail.sk bežných ľudí na ľahký a bezprácny zárobok. Stačí málo, zaregistrovať sa v systéme, poskytnúť svoju emailovú adresu a môžete zarábať. Stránka ZUmail pritom nešetrí na odmenách. Za jednu prečítanú emailovú reklamu sľubuje až 0,2 eur. Ak aj vy „ujíždíte na ZUuumajlu“ (to je motto spoločnosti), potom čítajte ďalej. V tejto recenzii vám vysvetlím, ako tento systém funguje a či vám nejaké peniaze aj skutočne vyplatia.

 

V minulosti, niekedy v roku 2013, keď som sa začal zaujímať o možnosti zarábania na internete, zaregistroval som sa do cca 15 klikacích portálov, no a jedným z nich bol aj ZUmail.sk. Za spomínaných 6 – 7 rokov som z týchto systémov nevytiahol ani jeden cent. Viacerí mi píšu, že to môže byť spôsobené tým, že som tento „zárobok“ nikomu neodporúčal, len som otváral emaily, klikal na reklamy a čakal, že si o rok, možno o dva vyberiem zo systému všetky naklikané peniaze. Bohužiaľ, rýchlo som si uvedomil, že ide o podvod.

 

Prečo som sa vôbec zaregistroval do ZUmail.sk?

Do klikačky ZUmail som však vkladal nádeje, že by sa predsa mohlo niečo zmeniť. Hovorí sa, že až 9 z 10 klikacích portálov je podvod. Keď som sa teda zaregistroval do pätnástich, mal by som niečo zarobiť.

Na klikačke ZUmail.sk ma zaujal celkom vysoký počet registrovaných užívateľov. V čase mojej registrácie to bolo okolo 1 milióna českých klikačov a 400-tisíc slovenských klikačov. Dnes, v čase písania tohto článku, je to ešte viac. To je skutočne lákavé číslo pre inzerujúce firmy.

 

 

 

Ďalšími dôvodmi, prečo som sa zaregistroval, boli: registračný bonus v hodnote 5,6 eur, možnosť zarobiť za jeden prečítaný email až 0,2 eur a pomerne rýchla výplata, peniaze posielajú údajne do 3 dní.

 

Pýtate sa, ako som dopadol, zarobil som niečo?

Zo začiatku, pár mesiacov po registrácií, fungovalo všetko tak, ako malo. Na email som dostával pomerne veľa dobre ohodnotených reklám. Niektoré boli dokonca aj za 0,2 eur, vo väčšine prípadov to bola nižšia čiastka.

Suma na mojom účte teda utešene narastala, až som sa dostal k výplatnej hranici 40 eur. A ďalej to už prebiehalo podobne ako pri ostatných klikacích systémoch. Počet emailov zrazu klesol o 95 % a ak som aj nejaké dostal, boli ohodnotené sumou 0,01 eur a podobne.

 

Keď som napísal na support portálu ZUmail.sk, aby mi vysvetlili, v čom je problém, resp. prečo dostávam menej emailov, navyše k tomu ešte aj horšie ohodnotených, odpísali mi, že počet rozoslaných emailov určuje inzerujúca firma (tá, čo zadáva reklamu do klikacieho systému ZUmail) a odmena za prečítanie emailu sa odvíja od druhu kampane. Ak vám pošlú reklamný email na stávkovú spoločnosť, je odmena vyššia, ako keď dostanete na email reklamu od zľavomatu.

 

Úvodná stránka klikacieho systému ZUmail.

 

V prvom prípade súhlasím, počet reklamných emailov zadáva inzerujúca firma. Tá povie portálu ZUmail, rozošlite 100 000 reklamných emailov vašim klikačom a dáme vám za to 200 eur (to som optimista, v skutočnosti je to nižšia suma). Lenže ak je v systéme ZUmail vyše 2 milióny ľudí a treba poslať reklamu len 100 000 užívateľom, čo si myslíte, komu systém pošle tú reklamu? Osobe, ktorá má na svojom účte takmer 40 eur, a teda je tesne pred výplatným minimom, alebo niekomu novo-registrovanému, keď ešte nehrozí, že ten bude vyberať peniaze zo systému? ZUmail sa na svojej stránke sám chváli tým, že má dômyselný systém so stratégiou prideľovania reklamných emailov. Toto bude zrejme jedna zo stratégií ZUmailu, spomaliť, prípadne zabrániť výberu peňazí, inak by systém skrachoval.

Veď si predstavte, ZUmail dostane od inzerujúcej firmy 200 eur za rozoslanie 100 000 reklamných emailov. Časť peňazí si ponechá, povedzme 100 eur, a zvyšných 100 eur virtuálne rozdelí medzi svojich klikacích partnerov. A teraz si predstavte, že zo 100 000 ľudí si otvorí email a prečíta reklamu aspoň 50 000 z nich a systém ZUmailu každému pridelí sľubovaných 0,20 eur.

Portál zarobí na tejto jednej kampani 200 eur, ale svojim klikačom/partnerom rozdelí presne 10 000 eur (50 000*0,2 eur). To nám nejako nevychádza, však? Čo myslíte, čo sa stane, ak sa k výplatnému minimu dostane niekoľko tisíc ľudí? Odkiaľ naberú toľko peňazí, aby vyplatili všetkých? A to nerátam do toho odmenu za registráciu – 2 milióny registrovaných užívateľov, pričom každému ZUmail pripísal registračný bonus 5,6 eur + bonusy za privedenie nových ľudí do systému.

 

Z dlhodobého hľadiska tento systém nevydrží, leda žeby to fungovalo tak, ako som písal. Majiteľ portálu nastaví systém rozosielania emailov tak, aby spomínaných 100 000 reklamných emailov systém rozoslal tým ľuďom, ktorí majú na svojom účte naklikanú nižšiu sumu (nehrozí teda výber peňazí). A tí s vyššou sumou, tesne pred výplatou, majú smolu. Postupne im bude chodiť čoraz menej a menej emailov, až sa ich zasielanie jedného dňa úplne zastaví. Pre programátora je nastavenie niečoho podobného úplnou hračkou.

 

Zvýšenie členstva vám nepomôže

Alternatívou, ako sa dostať k svojim naklikaným peniazom, môže byť zvýšenie členstva, respektíve levelu. ZUmail.sk píše na svojej stránke, že len čo sa užívateľ dostane tesne pred hranicu výplatného minima 40 eur, môže prejsť na takzvaný „level 2.

Na vyššom leveli sľubujú vyššie odmeny za prečítanie reklamného emailu. Ak tak ale urobíte, budete musieť klikať ďalší rok, možno dva, pretože pri leveli 2 je hranica vyplácania až 80 eur.

 

Všeobecné informácie.

 

Keďže mi počet prichádzajúcich emailov (aj odmena za ne) výrazne klesol, rozhodol som sa len zo zvedavosti prejsť na ten level 2. Čo myslíte, čo sa stalo? Zrazu mi ako šibnutím čarovného prútika začali prichádzať nové a nové emaily, ktoré boli často ohodnotené sumou 0,05 – 0,2 eur. Čiže ako za starých čias.

V tom momente som, samozrejme, prestal klikať, pretože predpokladám, že keď sa dostanem k výplatnej hranici 80 eur, opäť sa zníži počet reklamných emailov a ja budem musieť prejsť na level 3 a takto dookola... Zo systému ale nevytiahnem žiadne peniaze, pretože je to obyčajný podvod na ľudí.

 

Viac informácií o klikačkách, ako tento biznis funguje z pohľadu majiteľa portálu, z pohľadu klikačov a inzerujúcich firiem, nájdete v tomto článku.

 

Pár slov na záver

Zarobí teda na tom niekto? Nepochybne áno. Zarobí na tom hlavne majiteľ takéhoto portálu, ktorému sa sem-tam ozve nejaká firma a zaplatí za rozoslanie emailov pár stoviek eur.

Možno na tom zarobí aj pár klikačov – ak sú v systéme 2 milióny ľudí, tak možno 500 až 1 000 z nich niečo skutočne zarobí. Budú to však predovšetkým tí, ktorí do systému ZUmail privedú stovky až tisíce ďalších klikačov. Zvyšok má smolu.

 

Ako som už uviedol, ZUmail.sk pripisuje svojim klikacím partnerom nadhodnotené odmeny, lebo žiadna firma nezaplatí 0,2 eur za odkliknutie jedného emailu. Skutočná hodnota sa môže pohybovať okolo 0,005 až 0,01 eur. A už len tým, že každému novo-registrovanému členovi pripíšu na účet registračný bonus 5,6 eur, dlžia svojim partnerom potenciálne milióny eur. Z dlhodobého hľadiska tento systém nemôže fungovať a ani nebude...

 

Ak sa zaujímate o reálne možnosti zarábania na nete, potom sa prekliknite tu. V článku nájdete niekoľko serióznych spoločností, ktoré ponúkajú reálne zárobky, nie centíky, ktoré vám aj tak nevyplatia.

 

Ak hľadáte skôr nejakú prácu od serióznych firiem, či už na zmluvu, živnosť či formou brigády, ktorú by ste mohli vykonávať z pohodlia domova, odporúčam navštíviť kategóriu – reálne ponuky na prácu z domu.

 

Odporúčam prečítať si aj diskusné fórum, možno tam nájdete ďalšie zaujímavé informácie k téme. 

Ak už máte so ZUmailom nejaké vlastné skúsenosti, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie. Každý názor si cením.

 

Páči sa vám môj web? Ak áno, odporučte ho svojim priateľom, určite vám budú vďační. Taktiež sa môžete pridať do dvoch facebookových skupín, v ktorých vás budem neustále informovať o nových príležitostiach. Jedna je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v tej druhej zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Recenzia na ZUmail.sk – skutočne sa dá zarobiť?

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok