Recenzia na stránku vyroba-predmetu.cz

06.10.2018 12:04

Výroba knižočiek pre portál www.vyroba-predmetu.cz. Narazil som na web stránku, ktorá sľubuje bežným ľuďom možnosť zarábať manuálnou prácou z domu. Ide o portál www.vyroba-predmetu.cz.Táto stránka nielenže ponúka potenciálnym záujemcom rýchly a ľahký zárobok, ale šikovnejším dokonca umožňuje vytvoriť si neobmedzený pravidelný príjem. A to všetko iba nenáročným zhotovovaním predmetov podľa ich návodu. Je to ale skutočne tak? Je táto spoločnosť seriózna, alebo ide o ďalší podvod na ľudí? Rozhodol som sa pozrieť na túto stránku podrobnejšie a napísať, čo si o tom myslím.

 

Čo je to vyroba-predmetu.cz – o čo ide?

Ako už bolo povedané, portál ponúka možnosť zarobiť si peniaze z pohodlia domova nenáročnou montážou (skladaním) upomienkových, reklamných a ozdobných predmetov (konkrétne ide o výrobu menších predmetov vo forme knižočiek). Za jeden zhotovený výrobok údajne zarobíte 43 Kč (1,90 EUR). 

Majiteľ na stránke uvádza aj to, že nevyžadujú žiadnu distribúciu ani predaj výrobkov. Dokonca nie je potrebný ani žiadny limit na prácu. Firma uvádza, že koľko toho vyrobíte, toľko peňazí dostanete.

 

Fungovať to má úplne jednoducho, v prípade záujmu o túto manuálnu prácu vyplníte a odošlete objednávkový formulár. Oni vám obratom pošlú potrebné pomôcky a materiál na výrobu, manuál, ako skladať komponenty, a zmluvu o dodávaní materiálu a odkúpení vašich zhotovených výrobkov. Ak si ale myslíte, že to bude zadarmo, mýlite sa. Za spomínaný balíček s pomôckami a postupmi zaplatíte 1 450 Kč. Pre záujemcov zo Slovenska je to 64 eur.

 

Pár dôvodov, prečo by ste si mali spoluprácu s touto stránkou poriadne premyslieť

Poviem to na rovinu. Osobné skúsenosti so stránkou vyroba-predmetu.cz nemám. Jednak mi suma 1 450 Kč pripadá dosť vysoká, druhá vec je, že týmto manuálnym prácam, kde sa platí vstupný poplatok, neverím. Ak sa pýtate, prečo, prečítajte si aj tento článok manuálne práce na doma. Dozviete sa tam, ako tento skvelý biznis (pre majiteľa stránky) vlastne funguje.

 

Ale späť k portálu vyroba-predmetu.cz. Aj pri tejto stránke mi pripadá divných niekoľko vecí.

 

1. Platiť by mali oni vám, a nie naopak

Ako dôvod vstupnej investície 1 450 Kč uvádza spoločnosť tvrdenie, že materiál a pomôcky na výrobu posielajú zatiaľ neznámym ľuďom, preto si peniaze musia pýtať vopred. Podľa nich väčšina záujemcov pracovať v skutočnosti ani nechce, naopak, chcú sa obohatiť o dodaný materiál a pomôcky.

 

Vidíte, akí sú opatrní? Nedôverujú vám, a preto vám zadarmo nič nepošlú. Rovnako opatrní by ste mali byť aj vy a neposielať peniaze neznámym ľuďom, resp. firme, bez nejakej zmluvy. Najskôr nech vám pošlú zmluvu, až potom objednané pomôcky.

 

Žiadna podobná ponuka práce, ktorá začína krokom „vyplňte a pošlite objednávku“, nemôže byť seriózna. Ak od vás niekto pýta poplatok za to, aby ste pre neho mohli pracovať, zbystrite pozornosť!

 

2. Žiadne osobné údaje na ich stránke

Ak chcete zistiť, o akú firmu ide, musíte „zablúdiť“ až do obchodných podmienok. Na ich stránke totiž okrem kontaktného formulára nenájdete žiadne ďalšie informácie.

V obchodných podmienkach sa uvádza, že prevádzkovateľom stránky vyroba-predmetu.cz je spoločnosť TINOTREX s. r.o. Na internete si potom môžete vyhľadať ďalšie informácie.

Táto spoločnosť vznikla v roku 2015 a jej konateľkou je osoba Jana Háteová. Predpokladám, že je to tá istá Jana Háteová, ktorá vlastní aj firmu SELVINTECH s.r.o., ktorá je prevádzkovateľom ďalších stránok na manuálnu výrobu (ručnú prácu) dekoratívnych predmetov a vianočných či veľkonočných ozdôb. Ide o stránky www.dekorativni-ozdoby.cz a tiež www.selvintech.cz.

 

O spoločnosti Selvintech s.r.o. a spomínaných stránkach dekoratívni-ozdoby.czselvintech.cz sa na internete dočítate veľa vecí, no nie príliš pozitívnych.

 

3. Čo firma robí s odkúpenými výtvormi?

Predpokladám, že žiadna firma nebude zadávať ľuďom prácu a rozdávať peniaze len tak. Niečo teda s tými komponentmi, ktoré pre nich vytvoríte, musia robiť. Nejako ich speňažiť. Každému podnikateľovi predsa ide o zisk. Preto by ma veľmi zaujímalo, čo vlastne spoločnosť Tinotrex s.r.o. s odkúpenými výrobkami robí. Predáva ich? Ak áno, kde? Odpoveď na túto otázku by nám vo významnej miere napovedala, či ide o podvod, alebo nie.

Na internete som sa ale dočítal, že v minulosti mali vlastný e-shop, na ktorom mali vaše kreácie predávať. Problém bol v tom, že sa odtiaľ nedalo nič objednať. Toto sa, samozrejme, týkalo firmy Selvintech s.r.o. a stránky dekoratívni ozdoby. Mnohí ľudia vtedy poukazovali na to, že ich e-shop je len kamufláž a v skutočnosti nič nepredávajú, len balamutia ľudí, aby z nich vytiahli peniaze za balíčky. Je to tak aj teraz?

 

 

4. Na ich stránke sú len pozitívne reakcie

Doteraz som sa naučil, že ak sú na nejakej stránke iba pozitívne reakcie, tak sa treba mať na pozore. Pri portáli výroba predmetov to platí dvojnásobne. Pýtate sa, prečo? Pridal som na ich stránku negatívnu recenziu a administrátor mi ju, samozrejme, nezverejnil.

 

Keď si však trochu zagooglíte, nájdete hlavne negatívne recenzie. Tak napríklad reálna skúsenosť užívateľa s nickom bohu.holo na diskusnom fóre emimino.cz: len podotýkam, že vtedy sa platilo iba 1 280 Kč.

 

Já jsem naletěla a dnes mi za 1280,– Kč přišla obálka, ve které je lepidlo, ulamovací nůž a několik obyčejných papírů A4, na kterých jsou ofocené miniaturní stránečky z bible. Ani při největší snaze bych to nedala do kupy, každá stránka má jinou velikost…
Jsou to parchanti, jsem naštvaná, ale patří mi to.

 

Alebo táto zaujímavá skúsenosť na stránke poradte.cz.

 

Firma TINOTREX je jeden velký podvod. Kolega se takhle napálil, poslal již zmíněnou částku 1280,-Kč a přišel mu materiál v řádu korunových hodnot a když poslal hotové výrobky - ouha - hned byly shledány vážné závady a samozřejmě, že výdělek nulový.A když chtěl reklamovat zásilku, která nebyla doručena, jakási paní Hermanová z této "firmy" mu napsala, ať jí pošle podací lístek, že se musí zavolat na určitá čísla, že už mají s reklamacema zkušenosti. No to bylo už docela zarážející, protože reklamaci uplatňuje vždy odesílatel, ne příjemce. A za další , je zajímavé, že okamžitě druhý den byla zásilka zázrakem doručena - po 14 dnech. Lidi neposílejte nikam žádné rádoby registrační poplatky- je to jeden velký podvod a ta banda zlodějská jen profituje na tom, že si člověk chce přilepšit k tak mizernému platu, co v téhle republice bereme.

 

Taktiež o stránke dekoratívni-ozdoby.cz a spoločnosti Selvintech s.r.o. nájdete na emimino.cz zaujímavú diskusiu. Ľudia, ktorí pre nich pracovali, tam píšu, že keď svoje upomienkové a ozdobné komponenty (výroba anjeličkov s drôtom a rôzne ozdoby z korálikov), ktoré vytvorili, poslali spoločnosti na odkúpenie, tá ich ohodnotila ako chybné a poslala späť na opravu. A takto to urobili niekoľkokrát, kým to nadšených záujemcov o manuálnu prácu neomrzelo. Výplatu samozrejme nevideli, peniaze za vstupný balíček späť nedostali.

 

5. Podobných stránok je veľa

Na internete nájdete veľa podobných stránok na ručné práce v podobe lepenia obálok, skladania pier a podobných vecí. Mnohé takéto portály vám na rovinu napíšu, že si od nich za poplatok kupujete podklady pre vlastné podnikanie. To znamená, že svoje zhotovené predmety si budete musieť nielen poskladať, ale aj sami predať. Spoločnosť Tinotrex s. r.o. sa ale „tvári“, že ponúka normálne zamestnanie (nechce distribúciu a predaj). V skutočnosti ale ide o zákazkovú výrobu a nie prácu na zmluvu. Na vykonávanie takejto činnosti by ste mali vlastniť živnostenské oprávnenie.

 

Pár slov na záver

Pýtate sa, o čo teda vlastne ide? Sú spoločnosť Tinotrex s. r.o. a stránka vyroba-predmetu.cz  podvod? Z morálneho hľadiska asi áno, z právneho, na základe vyššie uvedených informácií, pravdepodobne nie. Spoločnosť vo svojich obchodných podmienkach uvádza, že vyrobené predmety od vás odkúpi iba vtedy, ak budú dobré. Chybné od vás neodkúpia. Presnejšie sa tam píše toto:

 

Po schválení kvality výrobků a podepsání smlouvy již veškerý potřebný materiál v celém průběhu výroby dodáváme. O výsledku kontroly rozhoduje výhradně odběratel. Propláceny jsou řádně zhotovené výrobky, které nám jsou doručeny a projdou kontrolou. Výrobky, které neprojdou kontrolou nemohou být proplaceny.

 

Z vyššie uvedeného si môžete všetko ostatné domyslieť. Pokojne sa môže stať (skúsenosti z diskusií tomu nasvedčujú), že vám vaše vytvorené komponenty neuznajú (hoci budú dokonca kvalitnejšie ako originál) a pošlú späť na opravu. Takto to môžu robiť až dovtedy, kým vás to neprestane baviť. A výplatu nedostanete.

 

Pozor, netvrdím, že nevyplácajú. Na internete sú aj pozitívne reakcie a sem-tam určite niekoho vyplatia. Možno tak 10 ľudí zo 100, aby boli aj nejaké pozitívne recenzie. Zvyšným 90 budú posielať ich ručne vytvorené kreácie späť ako chybné a nevyplatia ich.

 

Vyzerá to ako veľmi dobre premyslený podnikateľský plán. Čo poviete? Spoločnosť vlastne nijako nepodvádza a plní všetko, čo uvádza na stránke. Vaše dekorácie skutočne odkúpi, ale len za predpokladu, že budú zhotovené vo vysokej kvalite. O tej rozhoduje samotná firma. Čo na tom, že niektorí pracovníci uvádzajú, že kvalita ich vytvorených výrobkov je lepšia ako originál uvedený v brožúrkach, ktoré dostali vo vstupnom balíčku. Firma jednoducho povedala, že sú chybné, a vráti vám ich späť. A nájdu si akúkoľvek zámienku, aby vás nemuseli vyplatiť.

Či ide o zámer a táto manuálna výroba komponentov je len trápne divadielko, aby od vás zhrabli peniaze za vstupnú investíciu a následne si mohli vymýšľať dôvody, ako vás nevyplatiť, alebo ide skutočne o firmu, ktorá chce predávať na svojom e-shope (ak nejaký vôbec má) len vysokokvalitné produkty, posúďte sami. Myslím si, že môj názor poznáte.

 

Ak hľadáte skutočnú a hlavne serióznu prácu z domova bez akýchkoľvek poplatkov a nutnosti vlastniť živnosť, pozrite sa na túto kategóriu.
 
 
 
Ak si chcete privyrobiť pár korún (kľudne aj pár stoviek) navyše, mrknite na sekciu dotazníky za peniaze a ďalšie odmeny. Nájdete tam spoločnosti, ktoré sa venujú prieskumu trhu a verejnej mienky a za váš názor sú ochotné zaplatiť. Môžete si byť istí, že dostanete vždy zaplatené. Všetky v článku spomínané spoločnosti sú seriózne.

Ak hľadáte skutočnú a hlavne serióznu prácu z domu bez akýchkoľvek poplatkov a nutnosti vlastniť živnosť, pozrite sa na túto kategóriu.

 

Ak si chcete privyrobiť pár eur (pokojne aj pár desiatok) navyše, mrknite na sekciu dotazníky za peniaze a ďalšie odmeny. Nájdete tam spoločnosti, ktoré sa venujú prieskumu trhu a verejnej mienky a za váš názor sú ochotné zaplatiť. Môžete si byť istí, že dostanete vždy zaplatené. Všetky v článku spomínané spoločnosti sú seriózne.

 

Rozhodne si prečítajte aj diskusné fórum, je pravdepodobné, že tam nájdete ďalšie zaujímavé informácie k téme.

Prišli ste už niekedy do kontaktu so spomínanou spoločnosťou? Ak áno, potešíte ma, ak do diskusie napíšete svoje vlastné skúsenosti.

 

Našli ste v tomto článku zaujímavé informácie, ktoré považujete za prospešné? Potom sa o ne podeľte so svojimi známymi a možno tak niekomu pomôžete. Stačí, ak článok budete zdieľať alebo mu dáte like. Určite odporúčam lajknúť moje facebookové skupiny, v ktorých neustále zverejňujem novinky týkajúce sa práce z domu a podnikania na internete. V prvej skupine sa zameriavam všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), druhá facebooková skupina patrí ponukám práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Recenzia na stránku vyroba-predmetu.cz

Dátum: 22.10.2021

Vložil: Zoltán

Titulok: Obavy

Ahojte ľudkovia, ja som asi tiež naletel, poslali mi materiál nad ktorým som len kývol hlavou a došlo mi že tu niečo nesedí. Potom som si tu samozrejme prečítal kopu negatívnych hodnotení a dospel som k názoru že asi nemá ani význam venovať čas výrobe tohto nezmyslu. Dúfam, že ich karma (polícia) dobehne a budú znášať dôsledky za svoje činy. Pekný deň a ďakujem za to, že ste ma uistili v tom že sú to šmejdi.

Dátum: 18.07.2021

Vložil: Anna

Titulok: Ide o jednoznačný podvod, sú to hajzly.

Keď si niekto hľadá prácu na privyrobenie, tak peniazmi neje zasýpaný, ale potrebuje ich. Zaplatila som 78,00 Eur a firma Eritech, s.r.o mi poslala balíček - nožíček asi za 0,50 eur, lepidlo za 1,00 euro, natlačené papiere za 2 rura. Začala som pracovať, nie je to vôbec ľahké, lebo je to veľmi miniatúrne, jedna zatvorená knižočka má 1,4 x 2cm, všetko si musíte presne vyrezať, aby to sedelo. Dostanete k tomu návod a trápite sa. Najviac ma na tom štve, že som tomu venovala svoj čas a mohla som ho využiť ináč. Poslala som im všetko tak ako bolo v návode napísane, knižočky som rozdelila do balíčkov po 20 ks a zľahla zem, nič, píšem, kde sa len dá a žiadna odozva, nič, no je to hnus, keď taký človek existuje a toto dokáže a ešte aj dobré spí. Ohlásila som to na políciu ČR.

Dátum: 12.03.2019

Vložil: Zlatica

Titulok: Neserióznosť

Ja mám skúsenosť s firmou Selvintech, ktorej poslala 80 eur. Keď som si následne prečítala o nich recenzie, ani som výrobky nezačala vyrábať. Toľko negatívnych ohlasov. Vyzerá to na podvod.
Teraz som našla nový inzerát od firmy Ersintech. Prečítala som si recenzie na ich stránke, samé pozitíva. Povedala som si, je to seriózne. Poslala som im na účet 64 eur, ale keď som si zistila cez internet informácie o stránke Ersintech a uvidela tam meno konateľky ako pri Selvintech, ihneď som platbu stornovala. Teraz podľa Vašich komentárov vidím, že ide o podvod. Teraz viem, že vždy si treba dopredu o firme zistiť informá A tie pozitívne ohlasy na ich stránke si píšu asi samicie a až potom sa rozhodnúť. A tie pozitívne ohlasy na ich stránke si asi píšu sami.

Dátum: 12.03.2019

Vložil: Zlatica

Titulok: Re:Neserióznosť

Opravujem záver môjho príspevku-
Teraz viem, že vždy si treba dopredu o firme zistiť informácie a až potom sa rozhodnúť.
A tie pozitívne ohlasy na ich stránke si píšu asi sami.

Dátum: 28.03.2019

Vložil: Admin

Titulok: Re:Re:Neserióznosť

Veru tak, vždy si treba zisťovať informácie dopredu. :-). A hlavne používať sedliacky rozum!

Dátum: 22.06.2021

Vložil: Eva

Titulok: Re:Neserióznosť

Mali by ju zavrieť podbodníčku!!!

Dátum: 08.10.2018

Vložil: Nepoviem

Titulok: Zlodeji

Ide o jednoznacny podvod! Na zaciatku sa zdali byt doveryhodni, ale nakoniec som u nich prisiel o svoje peniaze. Material, ktory mi poslali – nozik, lepidlo a par stran A4 + brozurka zdaleka nemali hodnotu 64 eur. Mozno tak 10 eur, ani to nie. Takze vstupny balicek je brutalne predrazeny, to je prva vec.
Druha vec, za pracu mi samozrejme nezaplatili, lebo im podla nich prisla moja praca nekvalitna (samozrejme, aby ma nemuseli vyplatit). Co je vsak zarazajuce neposlali mi dalsi material, hoci zaslali inspekcny list s upozornenim na chyby. Ked som im pisal, aby mi teda poslali novy balicek, ze tie chyby uz neurobim, tak mi napisali, ze sa musim zaregistrovat znova a zaplatit poplatok – 64 eur. Podvodnici....

Pridať nový príspevok