Recenzia na Rentier.cz – prečo investovať, výhody a nevýhody

22.03.2023 07:59

Čo je Rentier, aké sú výhody a nevýhody investície do nehnuteľností? Inflácia je v súčasnosti skutočne horúcou témou. Voľné finančné prostriedky sa musia investovať, čo vám potvrdí každý ekonóm, pretože inak úplne zbytočne strácajú svoju hodnotu. Ak je inflačná hladina v nižších percentách, nič zásadné sa nedeje a pre ekonomiku je takýto proces skôr motorom. Inflácia, ktorá sa prejaví v dvojciferných hodnotách, sa však stáva vážnym problémom, ktorý tu s nami môže byť aj dlhší čas. A aká investícia bude mať zaujímavý výnos? Taký, ktorý sa dokáže inflácii priblížiť a v nasledujúcich rokoch ju trebárs aj poraziť? Poďme si predstaviť investičnú platformu s názvom Rentier

 

Ako zabrániť znehodnoteniu peňazí?

Ľudia skúšajú rôzne spôsoby, niekto investuje do akcií, iný kupuje malé garsónky, ktoré potom prenajíma. Konzervatívni investori majú sporiace účty, termínované vklady alebo ďalšie podobné alternatívy. Znehodnotenie úspor sa dotkne najviac toho, kto má peniaze doma v krabici, pretože inflácia na jeseň 2022 atakovala takmer dvadsaťpercentnú hranicu. To prakticky znamená, že tisíc eur, ktoré sú celý rok v peňaženke, bude mať na konci roka hodnotu zhruba 800 eur. Pokiaľ aktívne pracujete s voľnými prostriedkami, potom ste na ceste k úspechu. Predovšetkým platí, že nie je kam sa ponáhľať. Každý podobný proces sa musí riadne premyslieť, je dôležité zvážiť klady a prípadné zápory. Aké výhody a nevýhody ponúka investovanie s platformou Rentier.cz?

 

 Úvodná stránka portálu. Rentier ponúka fixný ročný výnos 6 až 10%.  

 

Vkladať môžete aj menšie čiastky

Nikde nie je napísané, že investícia do nehnuteľností musí byť miliónová. Vďaka Rentier.cz môžete začať s investíciami už od pár desiatok eur. Vkladáte voľné prostriedky do bytových komplexov a nehnuteľností, ktoré patria do kategórií prémiových? Lukratívna adresa potom pritiahne solventných nájomníkov, čo znamená stabilný výnos pre zapojených investorov (vás). Ide o jednoduchú formu investície, do ktorej sa môže pustiť takmer každý, kto má voľné finančné prostriedky.

Znalosti zo sveta nehnuteľností nie sú nutné, podmienkou nie je ani ponúkanie svojho vlastného bytu na prenájom. Postup je jednoduchý a zvládne ho ľahko aj začiatočník v rámci investovania online.

 

Ako funguje investičný portál Rentier.cz.

 

Založenie profilu a overenie totožnosti

Aby ste mohli investovať s Rentierom, je nutné si  založiť investičný účet . Podmienkou je tiež overenie totožnosti, na čo postačí preukaz totožnosti. Investorskú zmluvu je možné podpísať online cez zaslaný SMS kód, takže odpadá osobný kontakt na pobočkách a zložité papierovanie. Ide teda len o niekoľko jednoduchých krokov, ktoré každý zvládne vyriešiť z pohodlia domu. Systém tzv. investičného crowfundingu je na západ od našich hraníc veľmi populárny, ale v slovenskom prostredí sa ešte len dostáva do kurzu.

 

Vyberiete si nehnuteľnosť podľa svojich predstáv

A do akej nehnuteľnosti chcete investovať? Samozrejme, nie je to univerzálne, každý má inú predstavu. Preto je pripravená veľmi široká ponuka, ktorú si ľahko prezriete aj z mobilu. Ide o pestré možnosti a každý záujemca si vyberie, do ktorých položiek by chcel vložiť svoje peniaze.

Aké je zloženie jednotiek v rámci nehnuteľností? A aký by bol fixný výnos, koľko ešte môžete investovať? To všetko uvidíte v profile každej budovy. Všetko prebieha bez starostí v prípade hľadania nájomníkov alebo pri potrebe prípadných opráv. Prevádzkovateľ Rentier má vlastnú stavebnú firmu, čo v praxi znamená, že môže zrekonštruovať vybrané nehnuteľnosti za rozumnú cenu. A o to väčší výnos potom ponúkne aj všetkým investorom, ktorí sa zapoja.

 

Renta sa vypláca raz mesačne

V pravidelnom termíne sa pripíšu výnosy, deje sa to vždy raz mesačne. Vložené financie sú takto neustále pod kontrolou a na ich zhodnotenie nie je nutné čakať dlhšie časové obdobie. Aj to je výhoda, ktorá sa spája s moderným crowfundingom.

Nazbierané peniaze je možné si vybrať na bankový účet, a to kedykoľvek. Dajú sa však aj ďalej investovať, to už záleží na pláne, ktorý má každý investor na ďalšie mesiace a roky.

 

Ročný výnos by sa mal pohybovať medzi 6 a 10 percentami, vždy však záleží na konkrétnej zostave nehnuteľností v portfóliu. To už je slušné zhodnotenie voľných peňazí, z ktorých by neľútostná inflácia inak len ukrajovala.

 

Investícia už od pár desiatok eur vyššie je dostupná úplne pre každého, nie je nutné obstarávať investičné byty a hľadať nájomníkov spoločne s realitkou. Sú aj iné cesty, ako rozmnožiť voľné prostriedky a pritom nemať pred sebou podobné starosti.

 

Pomocou je tu investičná kalkulačka

Spočítajte si váš výnos s investičnou kalkulačkou.

Koľko chcete investovať na začiatku? A na akú mesačnú investíciu sa cítite? Môžete najprv vložiť len pár desiatok eur, ponúka sa aj výrazne vyššia čiastka. Pravidelná mesačná investícia môže byť pokojne aj niekoľko stoviek eur mesačne. Keď nastavíte tieto dve položky do investičnej kalkulačky, zostáva ešte doplniť plánovanú dĺžku investície v rámci rokov a ročný výnos. Orientačný výpočet je potom otázkou len okamžiku, všetko si môžete do detailu prezrieť.

Nastaviť si môžete ročný výnos v rozmedzí 4 až 8 %. Napríklad ak vložíte 100 000 eur jednorazovo a budete každý mesiac prispievať ďalšou tisíckou pri desaťročnom investičnom horizonte a zhodnotením 6 % p. a., potom celkový výnos z tejto akcie bude zhruba 126 tisíc eur. A čo dodať, na zemi ich teda naozaj nenájdete, ide o atraktívnu cifru! Aká je celková reč čísel? V správe rentier.cz sú nehnuteľnosti s hodnotou zhruba 304 miliónov korún. Cieľom je miliarda.

Kalkulačku si môžete nastaviť tu.

 

Čo patrí medzi najväčšie výhody?

Rentier.cz je program, ktorý sa úplne zaobíde bez osobných schôdzok, tie nie sú nutné, všetko sa totiž odohráva v online priestore. Jednoducho len investujete do nehnuteľností v regióne Vysočiny, a to už od pár eur.  Ani nemusíte byť z Jihlavy, Třebíča alebo Žďáru nad Sázavou, podobnú podmienku Rentier rozhodne nemá.

Zárobok už od prvého dňa investície, podrobná fotodokumentácia, z ktorej budete mať jasnú predstavu o tom, kam vlastne vkladáte peniaze. Aj to sú plusy spojené s programom Rentiera. Účet bude overený najneskôr do dvoch dní.

A čo ak budete chcieť danú investíciu ukončiť? Potom zaplatíte jediný poplatok, ktorý nájdete v programe. Je to jedno percento z celej vloženej sumy. Investíciu možno teda bez problémov predať niekomu ďalšiemu a neprerobiť na tom žiadne veľké peniaze.

Ďalšou výhodou je, že nehnuteľnosti sú poistené, výnosy si môžete nechať vyplatiť obratom na bankové konto v ČR a výnos budete mať napríklad aj vtedy, keď sú dané nehnuteľnosti momentálne bez nájomníkov. A to už znie veľmi zaujímavo!

 

Na všetky otázky je k dispozícii live chat, v ktorom sa dozviete všetky podrobnosti, ktoré vás zaujímajú.

 

Nevýhody Rentiera sú tu tiež

Investičných príležitostí nie je toľko, koľko by si možno začiatočník predstavoval. Je to aj preto, že sa Rentier.cz obmedzuje iba na oblasť Vysočina (Česko).

Druhým mínusom, ktorý by mohol niektorým začínajúcim investorom prekážať, je mobilná aplikácia – tá totiž u Rentiera chýba, aspoň zatiaľ. Čo však nie je dnes, môže za nejaký čas byť realitou, stačí si iba počkať.

 

A kto za Rentierom vlastne stojí?

Prevádzkovateľom webu je Havel Capital, s. r. o., nehnuteľnosti má v majetku Havel Real Estate, s. r. o. Prvopočiatky firiem, ktoré sídlia v Jihlave na Masarykovom námestí, by sme našli už v roku 2016. A kto stojí za týmito dvoma subjektmi? Je to Dan Havel, tridsaťpäťročný podnikateľ z Jihlavy, ktorý prerazil na trhu s platobnou bránou ThePay. Tá má za sebou už dekádu na trhu a je známa v celej ČR, používajú ju aj veľké firmy. Dan Havel začal s nákupom prvých investičných nehnuteľností v roku 2016 a popritom sa mu v hlave zrodil nápad, ktorý sa zavŕšil práve vytvorením portálu Rentier.cz.

 

Pár slov na záver

Niekto dáva prednosť sporiacim účtom, iný touto formou investuje do realít. V oboch prípadoch ide o tzv. konzervatívny investorský plán, kde je investičné riziko prakticky na nule. Nie je to to isté, čo akcie, komodity alebo drahé kovy.

Pokiaľ vás investičná spoločnosť do nehnuteľností Rentier.cz zaujala a chcete sa dozvedieť viac, prekliknite sa na túto stránku.

 

Máte nejaké skúsenosti s portálom Rentier.cz? Ak áno, aký máte názor na tento spôsob investovania do nehnuteľností? Budem rád, keď sa zapojíte do diskusie. Každý názor si vážim, môže to byť inšpirácia alebo motivácia pre ostatných čitateľov.

 

Páči sa vám môj web? Ak áno, odporučte ho svojim priateľom, určite vám budú vďační. Taktiež sa môžete pridať do dvoch facebookových skupín, v ktorých vás budem neustále informovať o nových príležitostiach. Jedna je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v tej druhej zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky".