Recenzia na Pzd group a ďalšie stránky ponúkajúce prácu z domu

30.07.2016 22:55

V poslednej dobe mi od vás na e-mail prichádzajú správy, v ktorých sa pýtate, či nemám nejaké skúsenosti so stránkami www.pzd.sk (u našich západných susedov www.pzdgroup.cz či www.hccgroup.cz), respektíve, pýtate sa, akú prácu z domu ponúkajú a či sa to dá pokladať za seriózny zárobok, alebo podvod. Na spomínaných weboch sa toho človek veľa nedozvie. Z tohto dôvodu som sa pre všetkých budúcich záujemcov rozhodol napísať o vyššie uvedených stránkach krátku recenziu. Upozorňujem čitateľov, že v tomto článku nenájdete odpoveď na to, či sú stránky seriózne, alebo podvodné, nájdete tu len odpoveď na to, o akú prácu z domu ide.

 

Kto je majiteľom stránok?

Ak sa chcete dostať na niektorú zo spomínaných stránok, musíte zadať identifikačný kód svojho poradcu. To je osoba, na ktorej inzerát ste pravdepodobne narazili buď na inzertnom portáli, alebo na Facebooku. Ja som pri surfovaní na internete natrafil na inzerát s odkazom www.pzd.sk/jasne/. Ak chcete zistiť, kto za stránkou stojí, stačí kliknúť dole na „Informácie o poskytovateľovi, ochrana osobných údajov“ a tam nájdete osobné údaje svojho poradcu.

 

Aby ste sa dostali na stránku pzd.sk, musíte zadať identifikačný kód nejakého poradcu.

Každá stránka môže mať iného majiteľa, napríklad za webom www.pzd.sk/pavlik/ stojí zase iný poradca. To len pre informáciu. Predmetom tohto článku ale nie je zisťovať, kto za týmto projektom stojí, ale akú prácu z domu ponúkajú.

 

Pár informácií o stránkach

Na spomínaných weboch sa veľa informácií, o akú pracovnú pozíciu ide, nedozvieme. Áno, je tam napísané, že hľadajú niekoľko spolupracovníkov na prácu s klientmi, obsluhu a propagáciu internetových stránok, poradenstvo, marketing, výber a zaškoľovanie nových spolupracovníkov, no nič konkrétne sa človek nedozvie. Taktiež tam nie je uvedená žiadna náplň práce.

 

Na stránkach ďalej nájdeme všeobecné kecy, ktoré často vídať aj na inzertných portáloch, ktoré sa venujú práci na doma. Vraj si môžeme privyrobiť 600 až 1000 eur a to dokonca bez toho, aby to ohrozilo naše súčasné zamestnanie/podnikanie. Ok, začínam tušiť, o akú prácu na doma pravdepodobne pôjde.

 

Fotka stránky pzd group.

 

V kategórii „Ponúkame/Požadujeme“ si môžeme prečítať o tom, že aby sme mohli vykonávať túto prácu, nepotrebujeme prax a nezáleží ani na našom vzdelaní a dokonca ani na našich znalostiach. Môže to teda robiť ktokoľvek - kuchár, stavebný technik, študent či dôchodca.

 

Výberový proces

Ak sa chce človek konečne dozvedieť, o akú prácu ide, musí vyplniť dotazník a zúčastniť sa výberového procesu. Keďže všetky už niekoľkokrát spomínané weby, teda pzd.sk, pzdgroup.cz a hccgroup.cz, sú identické, aspoň čo sa týka obsahu, iná je len url adresa, predpokladám, že pôjde o ten istý projekt. Stačí teda, ak vyplním dotazník len na jednej z nich. V rýchlosti som tam nahádzal vymyslené údaje a odoslal. Uvidíme, čo odpíšu. Ak sa nemýlim a ide o nejakú MLM spoločnosť, tak by mali vziať každého...

 

Čo mi odpovedali?

Volal mi jeden pán, na jeho meno si nespomeniem, a začal mi rozprávať omáčky o tom, ako budem slušne zarábať a že je to práca, ktorá sa dá robiť aj popri zamestnaní. Veď to isté, čo sa dá nájsť aj na ich webe. Teda opäť žiadne informácie, o akú pracovnú pozíciu ide a čo bude náplňou mojej práce. Samé tajnosti. Vraj sa to dozviem na osobnom stretnutí v Bratislave. Ja mu na to hovorím, komu by sa chcelo cestovať „naslepo“ cez takmer celé Slovensko, čo ak to bude nejaká hlúposť. Povedzte mi na rovinu, čo budem robiť, aká bude náplň práce, a ak to bude pre mňa zaujímavé, tak pricestujem. Nakoniec sa mi od dotyčného pána podarilo vypáčiť informácie, ktoré som potreboval.

 

 

O akú prácu z domu teda ide?

Môj šiesty zmysel ma opäť nesklamal. Tušil som, že pôjde o multi level marketingovú (MLM) firmu. Pán z telefonátu mi spomínal konkrétne spoločnosť Herbalife.

 

Vlastne som mohol na to - že ide o spoločnosť Herbalife - prísť aj bez vypĺňania dotazníka. Keď si otvoríte ktorúkoľvek stránku, napríklad www.pzd.sk/domajob/, a dole kliknete na „informácie o poskytovateľovi, ochrana osobných údajov“ nájdete tam nielen informácie o distribútorovi (váš poradca, za predpokladu, že sa rozhodnete robiť tento biznis), ale aj „partnerské weby“. Keď kliknete na ten odkaz, otvorí vám stránku chudnutie.sk. Z internetových diskusií sa mi podarilo zistiť, že ide o podporný web na predaj produktov spoločnosti Herbalife (nejaké produkty na chudnutie), ktorý vytvorili samotní distribútori.

 

Môj názor na MLM a Herbalife

V žiadnom prípade netvrdím, že ide o podvod. Práve naopak, MLM považujem za seriózny a legálny spôsob podnikania, ktorý funguje už viac ako 50 rokov, ale, podľa môjho názoru, nie je vhodný pre každého. Aby ste mohli robiť tento biznis, musíte si vytvoriť živnosť a podnikať tak pod vlastným menom a na vlastné náklady (nákup produktov od MLM spoločnosti, v tomto prípade od Herbalife).

 

O MLM mám na svojej stránke vlastnú kapitolu, ktorá pozostáva z niekoľkých článkov, takže viac to tu nebudem rozoberať. Ak vás táto téma zaujíma, prečítajte si článok podstata a história sieťového marketingu.

 

Čo sa týka firmy Herbalife a jej produktov, nemám s nimi osobné skúsenosti, takže nebudem hodnotiť. Avšak myslím si, že začať podnikať v tejto spoločnosti je dosť riskantné. Pýtate sa prečo? Táto spoločnosť pôsobí na Slovensku už niekoľko rokov, konkrétne od roku 2000, a za tú dobu spoznalo túto firmu už množstvo ľudí. Väčšina z nich, keď od svojho známeho počuje slovo Herbalife - mimochodom, ja tiež - tak mávne rukou a radšej sa poberie preč. Takže nájsť v dnešnej dobe nových distribútorov (samozrejme, bez vymývania mozgov, sľubovania ľahkého a bezprácneho zárobku, lákania na miliónové autá a domy a podobne) je určite hotová veda. No a nájsť nejakých spokojných a pravidelných zákazníkov je pravdepodobne ešte ťažšie, pretože produkty Herbalife sú, podľa môjho názoru, pre slovenský trh až príliš drahé. Kto už bude kupovať produkty za niekoľko desiatok eur, keď drvivá väčšina ľudí žije na hranici chudoby a dostáva takmer minimálnu mzdu. Ak teda ľuďom nie je sľubovaný zárobok, málokto si tie produkty zakúpi.

 

Ja by som sa radšej zaregistroval do niečoho nového, čo by sa práve rozbiehalo (s kvalitnými a cenovo dostupnými produktmi aj pre chudobných a strednú vrstvu) a kde by som mohol byť na vrchole pyramídy (teda len v prípade, že by ma produkt až tak nezaujímal a išiel by som tvrdo len za peniazmi). Týmto, samozrejme, nechcem nikoho odhovárať od spolupráce s Herbalife, len som napísal svoj názor.

 

Pár slov na záver

Článok nekritizuje spoločnosť ani ich stránky pzd.sk, pzdgroup.cz či hccgroup.cz, aj keď trochu mi prekážajú tie tajnosti a že podnikanie s MLM zastierajú pod ponukou práce. Taktiež mi prekáža balamutenie ľudí, čo sa týka sľubovania platu 600–1000 eur/mesačne. Ako som už spomínal, nejde o prácu ako takú, ale o podnikanie na živnostenský list. Takže fixný plat, ako pri klasickej práci, neočakávajte. Zarobíte len toľko, koľko produktov predáte. Môžete pokojne robiť od svitu do mrku, a ak nepredáte nič, nič nezarobíte.

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom si skúste pozrieť aj diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií k tejto téme. 

Aký je váš názor na spomínané stránky? Napíšte do diskusie, čo si myslíte o MLM biznise, prípadne o spoločnosti Herbalife.

 

Ak môžete, podporte môj projekt lajknutím či zdieľaním na sociálnych sieťach. Je to to najmenej, čo môžete pre mňa a pre rast tohto webu urobiť. Takisto budem rád, ak sa pripojíte do mojich facebookových komunít. Prvá komunita je zameraná na tému zárobok na internete (tu je odkaz), v druhej skupine zverejňujem seriózne príležitosti na prácu z domu (odkaz nájdete tu).Označte ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky".

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Recenzia na Pzd group a ďalšie stránky.

Dátum: 07.12.2016

Vložil: Táňa

Titulok: Práca na doma

Ďakujem za Vašu recenziu. Ušetrila mi čas a nervy. Plne s Vami súhlasím.

Dátum: 03.01.2017

Vložil: Admin

Titulok: Re:Práca na doma

Nemáte zač :-)

Pridať nový príspevok