Recenzia na portál Domelia.sk – čo všetko ponúka?

23.02.2022 10:54

Recenzia na portál Domelia. Ak hľadáte brigádu alebo naopak, radi by ste našli skúsené ruky do vašej domácnosti na jednorazovú výpomoc, existujú rôzne portály, vďaka ktorým si prídete na svoje. Jedným z nich je napríklad portál domelia.sk, ktorý ponúka široké možnosti nielen pre skúsených remeselníkov, ale aj pre záujemcov o zárobok. Záleží na tom, čo viete a aké služby môžete ponúknuť vo svojom inzeráte. Dá sa povedať, že máte úplne voľné pole. Šance sú otvorené, osloviť potenciálnych klientov môžete pomerne ľahko.

 

Chcete začať? Nie je nič jednoduchšie, než sa zaregistrovať a potom už len hľadať zaujímavé ponuky. 

 

Na začiatku máte dve možnosti

Úvodná stránka portálu.

Potrebujem pomôcť. Chcem si privyrobiť. Je to úplne jasné, môžete ísť dvoma cestami, buď prácu hľadáte, alebo naopak, ponúkate. Stráženie detí, pomoc osamelým seniorom, upratovanie domácnosti pre veľmi zaneprázdnených majiteľov, to je len pár nápadov, ktorými sa dá inšpirovať. Potrebujete opatrovateľku alebo doučovanie detí? Šikovného remeselníka, ktorý na počkanie opraví niečo v kúpeľni, s čím si neviete dať rady? Samozrejme, tu sa ponúkajú pestré možnosti pre každého.

Cítite sa ako profesionál? A viete podporiť tento pocit kvalitne odvedenou prácou? Potom môžete na portáli Domelia získať odznak profíka, s ktorým sa ďalšie zákazky naozaj len a len pohrnú, budete potom milo prekvapení. Staviť na kvalitu, na osvedčeného pracovníka, vedieť, do čoho idete – to je totiž pre mnoho firiem i jednotlivcov absolútne zásadná téma. Pomoc na záhrade alebo v kuchyni, záleží na dopyte a špecializácii pracovníkov. 

 

Web v niekoľkých jazykových mutáciách

Nielen v češtine, ale aj po anglicky alebo po nemecky si môžete zobraziť portál Domelia. Medzi jazykovými mutáciami jednoducho prepnete v spodnej časti obrazovky, žiadne zložité nastavovanie vás v úvodnom menu rozhodne nečaká.

Registrácia je jednoduchá, doslova na niekoľko kliknutí. Spočiatku stačí len e-mail plus zvolené heslo a potom aj informácie, ako sa chcete registrovať – či ako pomocník, domácnosť, ktorá hľadá pomocníka, či ako firma, ktorá hľadá nových zamestnancov alebo ponúka aj pomoc v domácnosti. Je to veľmi jednoduché.

 

 Aké výhody ponúka portál?  

 

Domelia pôsobí na slovenskom trhu od roku 2009. V roku 2018 vstúpila aj na maďarský trh. Ďalšia reč čísel záujemcov určite presvedčí. Aktuálne je k dispozícii vyše osem stovák profilov a za čas, počas ktorého je web aktívny, sa tu registrovalo už do osemdesiat tisíc domácich pomocníkov, ale aj takmer dvadsaťpäťtisíc domácností a firiem.

Stráženie zvierat i detí, starostlivosť o záhradu, ale aj množstvo ďalších iných vecí vrátane remesiel a doučovania rôznorodých školských predmetov. Záleží na tom, čo viete a v čom ste dobrí. Môže to byť prakticky akákoľvek činnosť, s ktorou niekto potrebuje pomôcť. Upratovanie domácnosti je časovo náročné, a preto nie každý sa k tomu odhodlá – ale nájsť pomocnú ruku, ktorá je pripravená vyhovieť, je jednoducho báječné.

 

Pre nováčikov je pripravený aj podrobný blog

Chcete rady na začiatok? Samozrejme, Domelia má pre vás pripravený zaujímavý blog, kde nájdete užitočné informácie a tipy. Kto začína, potrebuje mať prehľad. Možno budete pracovať na dohodu alebo si zriadite živnosť, ktorá sa stane vašou vedľajšou činnosťou. Čo je to nemocenské poistenie? Ako využiť služby tzv. hodinového manžela, aby ste boli spokojní? Desiatky podnetných článkov, ktoré prinášajú informácie, ktoré sa vám naozaj budú hodiť.

Vyberať môžete medzi bezplatným a plateným členstvom, pričom, samozrejme, sú tu isté rozdiely. Nikto vám ale nebude brániť využívať účet, ktorý je úplne zadarmo. Príplatok znamená služby navyše, zjednodušene povedané je to ďalšia forma prémiového účtu, aký poznáme aj z iných portálov naprieč vodami tuzemského internetu. Aj v bezplatnej forme členstva je možné reagovať na inzertné ponuky, ale aj zverejniť svoju vlastnú prezentáciu.

 

Jednoduché a stručné podmienky pre každého

Avizovaný odznak profíka sa, samozrejme, ponúka aj tým, ktorí za členstvo neplatia. Keď požiadate o hodnotenie a ten, pre koho ste pracovali, bol spokojný, určite to bude ďalšia výborná vizitka do budúcnosti. A zasielanie notifikácií o ponukách, ktoré vás potenciálne môžu zaujímať? Iste, stačí vyplniť profil a nastaviť všetky služby. Môžete využiť ponuku, ktorá je úplne zadarmo, a tak si nezáväzne skúsiť, kto sa ozve. Alebo sa ozvať sami, prečo sedieť ako šedá myška v kúte?

 

Čo všetko prináša prémiové členstvo?

Domélia ponúka bezplatné členstvo a prémiové členstvo.

 

Pre pomocníkov, firmy aj domácnosti je k dispozícii forma plateného členstva, ktorá prináša nezanedbateľné výhody. Prémiový účet, ktorého predplatné stojí 2,91 € mesačne pre pomocníkov, ktorí využijú ročnú frekvenciu platby, ponúkne v podstate lepšie viditeľný profil. Budete oproti konkurencii zvýraznení, a teda bude pravdepodobnejšie, že sa dočkáte odozvy od záujemcov o také služby, aké poskytujete práve vy. A ako iste napovedá intuícia každého z nás, koho je na internete naozaj dobre vidieť, ten má pred ďalšími konkurentmi veľký náskok. Domácnostiam sa pri platenom členstve ponúka možnosť neobmedzeného kontaktovania s pracovníkmi.

Uvádzajte do profilu presné a aktuálne informácie, samozrejmosťou je pravdivosť zadaných údajov. Je to dôležité kvôli vyhľadávaniu vhodných ponúk. Vaša prezentácia sa ukáže len tým firmám alebo domácnostiam, ktoré môžu mať o vaše služby záujem. Preto sa naozaj oplatí, keď si dáte záležať aj na detailoch. S dobrým hodnotením potom váš profil získa reputáciu, budujte si trpezlivo svoju povesť na roky dopredu.

 

Základné vyhľadávanie je jednoduché

Ako začať?

 

Akú prácu hľadáte? Vo vyhľadávaní ľahko nájdete oblasť, v ktorej vynikáte, a teda na čo by ste radi upozornili aj iných.

Spočiatku máte niekoľko možností. Ktoré sú to? Samozrejme, musíte tiež spresniť svoju lokalitu, pretože dochádzanie sto kilometrov za prácou asi nebude pre vás to pravé orechové. Poďme si predstaviť všetky sekcie.

  • Stráženie detí. Pre zaneprázdnených rodičov, ktorí svojim potomkom chcú dopriať dobrú opatrovateľku.

  • Pomoc v domácnosti. Doslova od A do Z, kuchyňa a kúpeľňa, upratovanie alebo príprava hostiny.

  • Doučovanie. Angličtina, dejepis, matematika, čokoľvek, čo viete a z čoho ste mali jednotku.

  • Starostlivosť o seniorov alebo ZŤP. Rozumiete si so staršími ľuďmi a chcete im pomôcť, len do toho!

  • Domáci majster. Viete zavesiť obrázok a viete, ako funguje domácnosť? Prihláste sa práve sem.

  • Zdravie a krása. Kto je šikovný práve v tejto oblasti, má prácu do budúcnosti zaistenú.

 

Pár slov na záver

Nečakajte, kým vás niekto osloví. Môžete byť sami aktívni a napísať záujemcom o určité služby, že vaša ponuka je plne k dispozícii a stačí sa iba ozvať. Kto sa neosmelí, môže byť až druhý v poradí, taká je skrátka dnešná doba, ktorá praje tým pripraveným a akčným.

Stráženie detí, či už pravidelne, alebo nárazovo, môže vyniesť aj 8 € za hodinu – podobne ako pravidelná pomoc v domácnosti. V ponúkaných odmenách si, samozrejme, môžete nastaviť filtre vo vyhľadávaní, záleží len na tom, za akú odmenu ste ochotní pracovať. V dopytoch nechýba ani ohodnotenie cca 4 €/hod. Doučovanie angličtiny alebo špeciálnych predmetov môže byť aj drahšie, nezriedka sa objaví inzercia ponúkajúca aj 12 € za hodinu práce.

Nevýhodou môže byť relatívne malý okruh ponúk, aktuálne ich nie sú stovky – skôr desiatky, ale pokiaľ vám niektorá z nich vyhovuje už na prvý pohľad, prečo sa na ňu neozvať? Môže to byť dobrý doplnok k ďalším webom, pretože ako sa hovorí, kto hľadá vo viacerých vodách, chytí väčší počet rýb.

 

Ak ste v tejto recenzii nenašli to, čo ste hľadali, skúste si prečítať aj diskusné fórum, tam možno nájdete zaujímavé informácie k téme.

Máte nejaké skúsenosti so stránkou Domelia.sk? Ak áno, čo hovoríte na tento spôsob zárobku na internete? Budem rád, keď sa zapojíte do diskusie. Každý názor si vážim, môže byť inšpiráciou alebo motiváciou pre ostatných čitateľov.

 

Ak sa vám tento článok páči (prípadne celý môj web), zdieľajte ho so svojimi priateľmi, určite to ocenia. Pokojne sa pridajte aj do mojich facebookových skupín a budete neustále informovaný o nových príležitostiach. Prvá skupina je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v druhej facebookovej skupine zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Recenzia na portál Domelia.sk – čo všetko ponúka?

Neboli nájdené žiadne príspevky.