Recenzia na Klikpay.eu - pár faktov, prečo ide o podvod

23.02.2020 08:46

Klikačka Klikpay.eu sľubuje až 200-eurový zárobok.  Ďalším online portálom, ktorý sľubuje modré z neba a hlavne jednoduché zarábanie peňazí na internete, je klikpay.eu. Táto klikačka nielenže sľubuje za prečítanie jednej emailovej správy až 30 centov, ale ponúka aj ďalšie zaujímavé benefity a zárobok až 200 eur. Na úvod sa priznám, že skúsenosti s týmto portálom nemám, nie som v ich systéme registrovaný, no viem vám potvrdiť na 100 %, že ide o podvod. A v tejto recenzii vám to aj dokážem.

 

Čo je to Klikpay.eu

Ide o slovenský portál, takzvanú klikačku, resp. sprostredkovateľa reklamy, ktorý ponúka bežným ľuďom z Česka a Slovenska možnosť privyrobiť si na internete, a to čítaním reklamných emailov a klikaním na reklamy.

Princíp tohto systému je veľmi jednoduchý. Vy ako záujemca o zárobok sa zaregistrujete na stránke klikpay.eu a vložíte do systému emailovú adresu. Následne vám na váš email bude klikací portál Klikpay posielať reklamné emaily, za ktoré dostanete odmenu.

 

Pár faktov, prečo považujem Klikpay za podvod

Nebudem chodiť okolo horúcej kaše. Tieto klikacie systémy existujú už nejaký ten rok. Na svojom webovom portáli som klikačkám venoval už niekoľko článkov, takže nemá zmysel písať stále dokola to isté.

Prejdem teda rovno k veci a napíšem vám niekoľko faktov, prečo zo systému Klikpay nedostanete ani cent.

 

Úvodná stránka klikacieho portálu Klikpay.

 

1. Majiteľ firmy je nejasný

Prvým varovným signálom, že nejde o férový projekt, je absencia akýchkoľvek kontaktných údajov. Na stránke nájdete iba kontaktný formulár, nič viac. Žiadny názov firmy, žiadna adresa, žiadny telefón. Chýbajú dokonca aj obchodné podmienky.

Pri registrácii zverejňujete svoju emailovú adresu a osobné údaje de facto úplne neznámej osobe. A len boh vie, čo táto osoba zamýšľa s nimi urobiť.

 

2. Zárobok až 200 eur? Nezmysel...

Na ich stránke veľa informácií nenájdete, sú tam len klasické drísty o tom, ako rýchlo a jednoducho si vďaka nim môžete zarobiť. Dokonca tam nie je ani FAQ – najčastejšie otázky a odpovede, kde by sme sa dozvedeli čosi navyše, napríklad, aké je výplatné minimum.

 


 

 

Túto informáciu som dostal až od fanúšikov mojej webovej stránky. Za posledný mesiac mi napísalo snáď 10 ľudí, že dosiahlo na Klikpay výplatné minimum 200 eur a požiadalo o vyplatenie peňazí na svoj bankový účet. Jeden pán sa ma dokonca pýtal, kedy mu budú vyplatené peniaze, vraj čaká už 2 mesiace.

Bohužiaľ, peniaze nikto nedostane, pretože ide o podvod. Nikto vám nedá 200 eur za klikanie na reklamy a čítanie emailov!

 

Pohybujem sa v reklamnom biznise už nejaký ten rok, pracujem pre PR agentúru ako predajca reklamy a viem, že cena za takúto formu reklamy sa pohybuje od 0,001 € až po 0,01 €. Inzerujúca firma je ochotná zaplatiť maximálne 0,1 €, ale to už sa bavíme o reklame z oblasti hazardu – ruleta, tipovanie, Hyipy a podobne.

Cena 0,30 €, ktorú ponúka portál Klikpay registrovaným klikačom, je nereálna, niekoľkonásobne prestrelená. Za takúto formu reklamy žiadny inzerent, inzerujúca firma nezaplatí 0,30 € len za prečítanie jedného emailu. To je jednoducho fakt!

 

Podobný systém, ktorý sľuboval vysoké sumy za klikanie a až 200-eurový limit na vyplatenie peňazí, fungoval aj v roku 2012/2013. Išlo o klikačku Mailguru. Nakoniec sa zistilo, že portál prevádzkoval 16 alebo 17-ročný fagan. Samozrejme, išlo o podvod a nikoho nevyplatil.

 

3. Systém nemôže dlhodobo fungovať, majiteľ nemá z čoho vyplácať

Ako som uviedol vyššie, reálna odmena, ktorú dostane portál Klikpay.eu od inzerujúcej firmy, je 0,001 až 0,01 € za jeden reklamný email, časť z tejto sumy si ponechá Klikpay. Veď predsa musia aj oni niečo zarobiť a časť dať svojim klikacím partnerom, ktorí sa zaregistrovali do Klikpay, aby niečo zarobili. Takže klikač môže reálne dostať 0,0005 až 0,005 €. Lenže portál Klikpay sľubuje svojim partnerom za prečítanie jedného emailu až 0,30 €. To nám nejako nevychádza, však?

 

Na lepšie pochopenie ešte jeden príklad:

Klikpay uvádza na svojej stránke, že v ich systéme je zaregistrovaných vyše 40 000 klikačov. To je slušné číslo, ktoré môže prilákať nejakú inzerujúcu firmu. Veľa ich nebude, ale nejaká sa môže nájsť. Inzerujúca firma osloví portál Klikpay.eu s tým, že má záujem rozoslať jeho partnerom reklamný email.

 

Klikpay v číslach - koľko ľudí je registrovaných a podobne.

 

Za oslovenie 40 000 emailov zaplatí inzerujúca firma povedzme 100 eur. Časť z tejto sumy, povedzme 40 eur, si ponechá klikací portál Klikpay a zvyšných 60 eur rozdelí svojim partnerom, ktorí si prečítali reklamný email a klikli na reklamu.

Ak zo 40 000 ľudí klikne na reklamu aspoň 20 000 ľudí, mal by portál Klikpay dať každému presne 60 : 20 000 = 0,003 €. To je reálna suma, ktorú by mal portál rozdeliť svojim partnerom. Oni však každému pripíšu na účet 0,30 eur, čo je stonásobne viac.

 

Už rozumiete, prečo výplatné minimum musí byť až 200 eur? A že jediný, kto na tom zarobí, je portál Klikpay.eu?

 

Zarobia na reklame 100 eur, ale svojim 20 000 partnerom pripíšu dokopy 20 000 x 0,3 € = 6 000 eur.

 

Ako vidíte, z dlhodobého hľadiska tento projekt nemôže fungovať a ani nebude! Akonáhle sa tých 20 000 ľudí dostane k výplatnému minimu 200 eur, Klikpay bude musieť vyplatiť dokopy všetkým členom 4 milióny eur. Chce mi naozaj niekto tvrdiť, že ich zarobí takýmto spôsobom?

 

Rozhodne odporúčam prečítať si aj tento článok, jeden z najčítanejších na mojej stránke, kde píšem o klikačkách svoje doterajšie skúsenosti a rozoberám tieto systémy dopodrobna. Nájdete tam ďalšie fakty a tiež, ako klikačky fungujú z pohľadu majiteľa takéhoto biznisu, z pohľadu inzerujúcej firmy a tiež z pohľadu klikača, ktorý si chce zarobiť. Garantujem vám, že po prečítaní spomenutého článku už viac na takéto podvody nenaletíte.

 

Pár slov na záver

Nechcem nikomu brať ilúzie, ale tieto systémy, akým je Klikpay.eu, už dávno nefungujú (a ktovie, či vôbec niekedy aj fungovali). Teda vlastne fungujú, ale výlučne len majiteľom. Sem-tam sa im nejaká firma ozve s tým, že má záujem inzerovať. Takáto forma reklamy však nie je pre nich efektívna, takže za ňu veľa nezaplatia.

A klikači? Tí nič nezarobia. Veď usúďte sami, kto by vám poslal 200 eur len tak za ničnerobenie?

 

Ak hľadáte seriózny spôsob privyrobenia si, skúste vypĺňať platené prieskumy a dotazníky. V porovnaní s webom Klikpay.eu a podobnými klikacími systémami, prieskumné agentúry odmeny aj reálne vyplácajú, a to len za to, že vyjadríte svoj názor.

Po prieskumoch online bol, je a vždy aj bude dopyt, čo sa rozhodne nedá povedať o systémoch, akým je Klikpay.

 

Rozhodne si prečítajte aj diskusné fórum, je pravdepodobné, že tam nájdete ďalšie zaujímavé informácie k téme.

Máte so stránkou Klikpay.eu nejaké skúsenosti? Ak áno, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie. 

 

Páči sa vám môj web? Ak áno, odporučte ho svojim priateľom, určite vám budú vďační. Taktiež sa môžete pridať do dvoch facebookových skupín, v ktorých vás budem neustále informovať o nových príležitostiach. Jedna je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v tej druhej zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Recenzia na Klikpay.eu - pár faktov, prečo ide o podvod

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok