Recenzia na Gramfree.world – prečo neodporúčam registráciu?

05.06.2020 09:54

Ilustračný obrázok, na ktorom je nápis Gramfree a recenzia. Práca snov? Na Facebooku som narazil na inzerát, v ktorom jedna nemenovaná osoba uverejnila ponuku na lukratívny zárobok. Jednoduchá práca z domu, zarobte si až 1 000 $ sledovaním videí. Takýmito slovami sa začína každý inzerát na projekt GramFree.world, resp. GramFree.net. Zarobiť si 1 000 $ za sledovanie videí? Znie to ako nezmysel. Napriek tomu som sa rozhodol do GramFree zaregistrovať a vyskúšať, či ide o legitímny projekt, alebo je to len ďalší podvod. Zaujíma vás, ako to dopadlo?

 

Čo je GramFree

GramFree.world je projekt, ktorý môžeme zaradiť medzi takzvané PTW (Paid To Watch) systémy, čo v preklade znamená „dostať zaplatené za pozretie/zobrazenie videí“.

Tieto systémy veľmi pripomínajú takzvané klikačky/PTC (Paid To Click) programy, ktoré sú podľa mňa stratou času. Majitelia takých systémov sľubujú užívateľom odmeny za klikanie na reklamy. Prečo sú klikačky podvod, si môžete prečítaťtomto článku.

Projekt GramFree je veľmi podobný systémom PTC, ale s tým rozdielom, že registrovaní užívatelia zarábajú sledovaním videí (či je to skutočne tak, sa dočítate nižšie).

 

Gramfree.world úvodná stránka.

 

Pár informácií o stránke – ako to funguje?

Aby som otestoval systém a zistil ako funguje a či je vôbec možné niečo si zarobiť, zaregistroval som sa. Je to zadarmo.

Podstata projektu GramFree.world, resp. Gramfree.net spočíva v zbieraní takzvaných gramov, čo je kryptomena založená na blockchainovej platforme TON, vyvinutej spoločnosťou Telegram. Charakteristickým rysom gramu má byť vysoká rýchlosť transakcií.

 

Gramy môžete na stránke GramFree.world získavať niekoľkými spôsobmi. 

  • Prvý spôsob, ktorý som už spomínal, je sledovanie videí. Za každé zobrazenie videa dostávate 0,1 gramu, čo predstavuje pri aktuálnom kurze 1 gram = 2,01 $ zárobok  0,2 $. Prečo som zvýraznil slovíčko , sa dozviete v ďalšej časti článku.

  • Ďalšou možnosťou, ako získať gramy, je zobrazovanie kontraktov v priečinku Smart – Contracts. Za túto činnosť dostávate každý deň 0,5 gramov.

  • Treťou možnosťou je lotéria, kde môžete vyhrávať pravidelne niekoľko gramov.

  • Poslednou možnosťou, ako získať nejaké gramy, je odporúčanie projektu GramFree ďalším ľuďom. Za každého človeka, ktorého privediete do systému, vás GramFree odmení 5 gramami, čo je 10 $. To je slušná čiastka.

 

 

A čo s nazbieranými kryptomenami? Výplatné minimum je 500 gramov, takže keď dosiahnete túto hodnotu, môžete si gramy zameniť buď za Bitcoiny, alebo za peniaze, ktoré vám pošlú na účet PayPal. Ďalšou možnosťou je hotovosť na VISA či MasterCard.

 

Pár dôvodov, prečo v GramFree pravdepodobne nič nezarobíte

Toľko k číslam a oficiálnym informáciám, teraz si poďme vysvetliť, prečo na tejto stránke pravdepodobne nezarobíte ani cent a prečo si myslím, že ide o podvod.

 

1. Žiadne údaje o firme

Má ísť o revolučný projekt firmy, ktorá vytvorila kryptomenu rýchlejšiu a bezpečnejšiu než Bitcoin či Ethereum. No je veľmi zvláštne, že na oficiálnej stránke nenájdeme o danej firme žiadne údaje. Absolútne nič. Dokonca ani len kontaktný formulár.

Nachádzajú sa tam iba podmienky používania, no ani tam nenájdeme žiadne údaje o firme.

Taktiež webové stránky GramFree.world a Gramfree.net sú zaregistrované anonymne. Nikto nie je uvedený ako vlastník a neexistuje žiadny verejný riadiaci tím.

 

2. Aký je príjem spoločnosti? Odkiaľ sa berú peniaze na výplaty?

Najdôležitejšia otázka, ktorú by si mal každý užívateľ položiť ešte pred tým, než sa zaregistruje, je, aký je finančný tok systému? Z akých zdrojov chce firma vyplácať registrovaných užívateľov/partnerov?

Predsa nikto nechce zbierať gramy až do hodnoty 500, aby potom zistil, že mu vlastne nič nevyplatia, lebo nie je z čoho. Z akých zdrojov teda prúdia do systému peniaze?

 

GramFree podľa môjho zistenia nič nevyrába, nepredáva žiadny produkt ani službu, nikde neinvestuje, jednoducho netvorí žiadny zisk.

 

Jediný spôsob, ako GramFree zarába peniaze, sú investície od samotných užívateľov systému. Vyššie som spomínal, že gramy môžete získať 4 spôsobmi – lotériou, sledovaním videí, schvaľovaním kontraktov a odporúčaním projektu svojim priateľom. Je tu však ešte jeden spôsob, ako môžete získať gramy, a to tak, že si ich na stránke nakúpite. Samozrejme, za svoje reálne peniaze.

 

Za 4 vyššie uvedené činnosti spoločnosť nezarába žiadne peniaze. Sú to len prostriedky, aby vás udržali na stránke aktívnych a postupne vás tlačili k nákupu ich kryptomeny.

 

Gramy môžete nakúpiť v hodnote minimálne 1 000 $. Za uvedenú čiastku dostanete podľa súčasného kurzu (1 gram = 2,01 $.) 499 gramov. Hodnota gramu sa neustále mení, pričom majiteľ projektu tvrdí, že zajtra môže byť kurz pokojne 1 gram = 4 $. Pri predaji spomínaných 499 gramov + ďalšie, čo získate sledovaním videí, by ste na tom slušne zarobili.

 

Gramy si môžete na stránke zakúpiť za minimálne 1000$.

 

To je síce pravda, pretože Gram je reálna kryptomena, akou je napríklad Bitcoin. Dá sa s ňou obchodovať alebo nakupovať v e-shopoch, ale nie v rámci systému GramFree.

V rámci systému GramFree môžete Gramy len nakúpiť za reálne doláre a neskôr ich vymeniť späť buď na doláre, alebo na Bitcoiny.

Lenže čo ak ich v budúcnosti späť na doláre nezmeníte? Predsa len ide o úplne neznámu spoločnosť, ktorej majitelia sú skrytí. Skrytý je aj vlastník domény.

 

Čo ak sa stane, že dnes investujete a zakúpite si Gramy a zajtra sa po majiteľoch GramFree zľahne zem? Je skutočne táto platforma dôveryhodná? Stojí ten risk za to?

 

3. Nereálne vysoká odmena za zhliadnutie videa

Stránka GramFree ponúka registrovaným užívateľom za prezretie jedného videa 0,1 gramu, čo predstavuje pri kurze 1 gram = 2,01 $ odmenu až 0,2 $. Apropo, prečo je pri všetkých videách rovnaká odmena za pozretie, teda 0,1 gramu?

Podľa môjho názoru je to dosť vysoká odmena. Žiadna normálna inzerujúca spoločnosť nedá 0,2 $ za jedno zobrazenie svojho videa/reklamy. Zvlášť nie v takýchto systémoch, kde reklama vlastne nikoho nezaujíma. Každý sa do GramFree registruje iba preto, aby zarobil peniaze.

 

Je to ešte horšie... Stránka GramFree.world nielenže ponúka nereálne vysokú odmenu za pozretie videa, ona dokonca žiadnych inzerentov ani nemá.

Tie videá, ktoré sledujete každý deň a za ktoré dostanete 0,1 gramu, sú videá ďalších registrovaných užívateľov, ktorí, a teraz sa podržte, točia kladné recenzie na projekt GramFree...

 

Na obrázku je vidno niekoľko videí. Všetko sú to však kladné recenzie od užívateľov systému.

 

Všetky tie videá, čo sa tam nachádzajú, zobrazujú pozitívne recenzie o tom, aký je GramFree úžasný projekt. A za to dostanú tvorcovia videí od portálu ďalších 5 gramov.

Aj vy môžete natočiť kladnú recenziu na projekt GramFree a dať to na YouTube – tiež dostanete 5 gramov...

 

4. Výplatné minimum je až 500 gramov

Ešte nikdy som sa nestretol s tým, žeby nejaký online projekt mal výplatné minimum až od 1005 $ (500 gramov, pri súčasnej hodnote 1 gram = 2,01 $ je 1005 $). To je pomerne vysoká čiastka a kým ju dosiahnete, prejde niekoľko mesiacov.

Veď si to sami spočítajte, za pozretie videa ponúka stránka GramFree.world 0,1 gramu a za mesiac vám pribudne len niekoľko videí. Navyše ako som už spomínal vyššie, všetko sú to len kladné recenzie na GramFree, žiadne reálne reklamy, z ktorých by mala spoločnosť príjem.

Sú, samozrejme, aj ďalšie spôsoby, ako získať gramy, napríklad cez kontrakty, lotériu a odporúčanie stránky ďalším ľuďom. Pokiaľ však projekt GramFree nebudete propagovať aktívne a neprivediete doň stovky ďalších ľudí, dosiahnete výplatné minimum 500 gramov za 3 – 6 mesiacov.

 

Moja otázka však znie, prečo je výplata nastavená až tak vysoko? Ak GramFree skutočne tvorí nejaký zisk a všetko, čo som napísal vyššie, sú nezmysly, prečo nie je výplatné minimum nastavené napríklad na 10 gramov (t. j. pri aktuálnom kurze 20 $). Ak spoločnosť nemá čo skrývať, jednoducho nemôže mať problém nastaviť systém tak, že registrovaný užívateľ vykoná svoju prácu (prezrie pár videí, schváli kontrakty) a dostane za to odmenu, ktorú si rovno môže vybrať na účet PayPal.

 

Nebude nastavené výplatné minimum tak vysoko preto, aby udržali peniaze investorov, ktorí si zakúpili gramy za vlastné peniaze, v systéme čo najdlhšie? To je mimochodom jeden zo znakov pyramídovej schémy...

 

Zarobí na GramFree niekto?

Nepochybne na tom zarobí majiteľ projektu, inak by takýto portál nezakladal. V systéme je registrovaných takmer 5 miliónov užívateľov z celého sveta a určite niekoľko z nich investuje svoje peniaze a nakúpi gramy.

Navyše každý poskytol o sebe nejaké osobné údaje, emailovú adresu a tieto veci sa dajú predať tretím stranám za celkom slušné peniaze.

Ďalšou možnosťou je rovno predať webovú stránku aj s kontaktmi. Pár tisíc dolárov by z toho mohlo kvapnúť.

Možno na tom niečo zarobí aj niekoľko ľudí na vrchole pomyselnej pyramídy, ktorí do systému privedú tisícky ďalších užívateľov. Kto však na tom nezarobí, je ten zvyšok, t. j. cca 98 % registrovaných ľudí. To sú predovšetkým tí, ktorí nebudú odporúčať projekt nikomu a neinvestujú vlastné peniaze. Budú len sledovať videá a po troch mesiacoch zistia, že im nikto nič nevyplatí.

 

Pár slov na záver

O čom je vlastne GramFree? Ako som uviedol v druhom bode tohto článku, projekt netvorí žiadnu hodnotu. Majiteľ portálu nič nepredáva, nič nevyrába a ani neinvestuje, a preto netvorí žiadny reálny zisk.

Jediným zdrojom príjmu spoločnosti sú investície registrovaných užívateľov, ktorí za vlastné peniaze nakúpia gramy. A z týchto peňazí neskôr vypláca spoločnosť tých, ktorí požiadajú o výplatu. Ide teda jednoznačne o pyramídovú schému.

 

Rozhodne vám neodporúčam registráciu, ušetríte si veľa času a nervov a možno aj vlastné peniaze. Tieto systémy vždy fungujú ako hra. Tvária sa, že vám ponúkajú možnosť niečo si zarobiť, no v skutočnosti chcú ony zarobiť na vás. Ako? Tak, že investujete vlastné peniaze a nakúpite ich kryptomeny... Poznám to, v minulosti som naletel na taký podvod a investoval som vlastné peniaze. Tiež to bolo zadarmo... Tiež som tam plnil jednoduché úlohy a tiež bola možnosť investovať a zakúpiť si coiny, vďaka ktorým som mohol zarábať rýchlejšie ako iní... Bol to podvod.

 

Odporúčam prečítať si aj diskusné fórum, možno tam nájdete ďalšie zaujímavé informácie k téme. 

Ak už máte s portálom GramFree nejaké vlastné skúsenosti, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie. Každý názor si cením.

 

Páči sa vám môj web? Ak áno, odporučte ho svojim priateľom, určite vám budú vďační. Taktiež sa môžete pridať do dvoch facebookových skupín, v ktorých vás budem neustále informovať o nových príležitostiach. Jedna je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v tej druhej zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Recenzia na Gramfree.world – prečo ide o podvod?

Dátum: 15.01.2023

Vložil: 6ares666

Titulok: Gramfree

Takže ja som na gramfree registrovaný už vyše roka a pol roka čakám kym mi vyplatia slubovanych 500 gramov na paypal a stále nič, po prečítaní tohto článku už na to seriem a ruším účasť na tejto podvodnej stránke, vrelo ju neodporúčam

Dátum: 17.11.2022

Vložil: Aynthafe

Titulok: Are you 18? Come in and don't be shy!

Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru

Dátum: 11.02.2022

Vložil: Jakub

Titulok: gramfree

gramfree mám odskúšané, som tam už 15 mesiacov, nazbieral som 400 gramov, avšak nedalo mi to a od augusta som to začal zapisovať, vždy mi to vystrelí na 420 gramov a potom v intervale 7-10 dni to spadne na cca 400 gramov. opakujem sa to už 6 mesiacov. Takže áno, neoporúčam ani ja tomu venovať čas.

Dátum: 01.02.2022

Vložil: Jamesroatt

Titulok: Funny animals video 2022

}

Dátum: 01.02.2022

Vložil: loveawake.ru

Titulok: Are you 18? Come in and don't be shy!

Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru

Dátum: 12.01.2022

Vložil: RubenGauch

Titulok: игра космическая стратегия на пк

<a href=www.youtube.com/watch?v=MrG7MHBFxJw&t=2s>Интернет Игры Стратегии</a>

Pridať nový príspevok