Recenzia na fumbi.sk - výhody a nevýhody investície

26.12.2021 10:08

 

Investujte do kryptomien s portálom Fumbi.sk. Start-up s dobrou povesťou, takých rozhodne nie je nikdy dosť. Ak ste už niekedy uvažovali o investíciách do kryptomien a obávali sa toho, že na vlastnú päsť by ste zrejme nič nezvládli, ponúka sa pomocná ruka práve od Fumbi. Táto novinka v sebe skrýva pestrý svet, v ktorom sa nováčikovia neorientujú práve ľahko. S dobrým sprievodcom by mohli ísť prvé krôčiky lepšie, samozrejme, záleží aj na osobnom rozhodnutí každého jednotlivca.

 

Investície do kryptomien 

Ide o novinku, pretože šperky, akcie, dostihové kone a starožitnosti alebo cenné kovy majú tradíciu oveľa dlhšiu. Prečo ale nejsť ruka v ruke s dobou, keď sa ponúkajú doposiaľ netušené možnosti? Klasik radí jasne, portfólio treba rozložiť, peniaze investovať do rôznych vecí a radšej neuzatvárať stávky – všetko len na jednu jedinú kartu. To by bolo rozhodne nerozumné. 

Bitcoin poznajú všetci, ale kryptomien je dnes oveľa viac. Je to podobné, ako keby ste povedali futbal a Barcelona alebo Chelsea. Klubov však existuje viac, líg tiež, pozeráme sa však často len na tie, o ktorých sa hovorí najčastejšie. Ešte sa v tom pestrom svete nevyznáte? Nemáte dostatok času na to, aby ste prenikli naplno do kryptomenovej problematiky a pritom by ste radi investovali? Nič to! Pomaly sa poobzerajte a zverte sa do rúk profesionálov.

 

Úvodná stránka Fumbi.sk.

 

Nikde nie je napísané, že musíte vložiť veľké čiastky. Investícia do kryptomien je možná aj v stovkách eur, existujú veľkí hráči, ale aj drobní investori, ako je to napokon všade inde. Môžete zhodnotiť napríklad len menšiu časť svojich úspor. Boj proti inflácii je rôzny, investície tiež. Niekto vkladá peniaze do nehnuteľností, iný zase do zlata, no popritom platí, že moderný scenár obsahuje aj kryptomeny. Teda inak povedané, meny, čo sú digitálne a decentralizované. V zásade to znamená, že ich nemôžu ovplyvňovať napríklad národné banky a ich úrokové sadzby. Zjednodušene povedané, sú slobodné do tej miery, ako si sami určia ich majitelia.

 

Investujte s Fumbi.sk

Poďme si predstaviť Fumbi.sk – web, ktorý sprostredkováva investície do kryptomien a je k dispozícii nielen v českej, ale aj v slovenskej verzii. Vlastne sa dá povedať, že začal práve na Slovensku, Fumbi Network má totiž svoju základňu v Bratislave – Nové Mesto na adrese Mlynské nivy 5

 

Ako to funguje?

 

Najskôr sa pozrime na Google hodnotenie. Tam je napísaných viac ako päťdesiat recenzií, často obsiahlejších a skôr k veci než len obyčajné číselné hodnotenie. 3,8 z 5 možných? Na jednej strane to znie dobre, ale nespokojných ohlasov tu nie je práve málo. Je otázkou, či snáď títo nespokojní klienti nemali na začiatku veľmi veľké očakávania. Zadívajte sa na ne podrobnejšie, premýšľajte o nich a, samozrejme, prečítajte si aj tie kladné. Rozhodnutie je len na vás...

Ako hovorí aj jeden z hlavných mužov Fumbi Juraj Forgács, klienti by nemali investovať iba do jedného obchodu. Pokiaľ sa zaujímajú aspoň okrajovo o kryptomeny, možno sa im hodí na začiatok pomoc, keďže táto problematika je pre nováčikov doslova plná otáznikov. Ide hlavne o bezpečnosť, pretože skúsiť obchodovať na vlastnú päsť sa môže, bohužiaľ, dosť vypomstiť. Navyše okrem Bitcoinu je na svete už niekoľko tisíc ďalších kryptomien. Aké produkty Fumbi ponúka?

Registrovať sa môžete tu.

 

Štvorica rôznych produktov k dispozícii

AKé produkty ponúka Fumbi.sk?

Na Fumbi sa bude páčiť nielen začiatočníkom, ale aj pokročilým. Fumbi Index Portfolio je jednoduchá cesta, s ktorou môže odštartovať medzi kryptomenami vlastne ktokoľvek. Ste konzervatívny vo svojich investíciách? Iste, potom je Index Portfolio dobrá voľba, nájdete na ňom vybrané kryptomeny, ktoré sú bezpečne uschované (Ledger Vault, čo je bezpečný mechanizmus).

Chcete si čo najviac vyberať podľa svojho uváženia? Iste, Fumbi Vlastná Voľba je produktom pre všetkých, ktorí sa už v tomto odvetví orientujú na pokročilejšej úrovni. Zvolíte si kryptomenu a potom sa už len budete spoliehať na trh a vlastné šťastie. Samozrejme, je jasné, že nie vždy bude jasno a slnko, ale o tom sú už investície, niet dôvodu sa vzdávať.

 

Ponúkajú sa ešte ďalšie dva varianty:

Fumbi Bitcoin a zlato, to je voľba určená pre milovníkov blyšťavého kovu. V súčasnosti sa však ponúka len na Slovensku a prechádza beta testovaním, teda aspoň zatiaľ nejde o plnohodnotný produkt. Bitcoin a zlato si spolu rozumejú, hoci sú rozdielne – zlato je totiž konzervatívna investícia, Bitcoin je rýchlo rastúca záležitosť. Ako oheň a voda, pritom v živote potrebujeme oba živly, všakže?

Fumbi Biznis, to je produkt, v ktorom sa môže zhodnotiť firemný majetok. Okrem účtu pre jednotlivcov, respektíve fyzické osoby, potom existuje aj tzv. Fumbi biznis účet. Jednoducho si vaša firma vyberie z ponuky kryptomien a potom už necháte všetko na Fumbi. Ďalšou alternatívou je aj Fumbi úschova, kde ide hlavne o bezpečnosť vašich kryptomien – nedostanú sa pod kontrolu hackerov, ktorí môžu majiteľa pripraviť o všetko. Zabezpečenie kľúčov, pridelenie osobného poradcu, kvalitné poistenie a dedikovaná adresa, ktorá tu bude len pre vás. Pokiaľ svet kryptomien poznáte už o trochu viac, dobre viete, že toto je dobrá zostava bezpečnostných prvkov, odolná bariéra proti zlodejom.

 

Podľa čoho si vyberať obchodníka?

Mali by ste mať istotu, že viete, čo robíte, či už si vyberiete Fumbi, alebo inú spoločnosť. Dôležitá je nezávislá kontrola audítora, ktorý potvrdí, že je všetko v poriadku a pripravené. 

 

Rovnako ako v mnohých ďalších investíciách, tak ani tu nie je výnos zaručený a stopercentne istý – nejde o sporiaci účet či termínovaný vklad. Preto je nevyhnutné vedieť, že okrem atraktívnych výnosov je tu aj riziko istej straty.

 

Kto je skutočne telom i dušou hráč, ten vlastne veľmi dobre chápe, o čom je reč! A po tretie, dôležité je, aby ste poznali sídlo spoločnosti. Ak je niekde v Karibiku alebo všeobecne na druhom konci sveta, môže vo vás ešte vôbec budiť nejakú dôveru? Správne, kto sa schováva, ten je v podozrení, čo platí úplne bezo zvyšku aj vo svete rôznorodých investícií.

 

Kolektívne investovanie? Ale vôbec nie!

Platí, že ste priamo majiteľom kryptomien, žiadne kolektívne investovanie vás s Fumbi nečaká, nechodí sa teda všelijakými cestičkami, ale vždy viete, na čom presne ste. Začať investovať môžete hneď po registrácii, podmienkou je teda okrem vkladu vlastne už len pár kliknutí myšou a vyplnenie príslušných online dokumentov. Nič dlhé a nič na celý večer, dalo by sa povedať. Vaše portfólio nie je rozdelené medzi viac ľudí, len vy ako investor ste jeho jediným vlastníkom. Kedykoľvek si ho môžete nechať vyplatiť späť na účet, záleží na okolnostiach. Kryptomeny si môžete previesť aj do svojej „peňaženky“. 

 

A aké meny sú vlastne v hre?

Aj okrem Bitcoinu (teda BTC), ktorý je široko-ďaleko najslávnejšou kryptomenou a patrí mu na trhu jasný primát, je ponuka veľmi pestrá. Platí však, že Bitcoin má nadpolovičný podiel v investíciách. Skrátka, je to pomyselný svätý grál, všetci ho chcú a rozhodne niet sa čo diviť. Značnú časť, takmer tretinu všetkých portfólií, tvorí Ethereum (ETH). Takmer štyri z piatich investovaných prostriedkov sú vložené práve do týchto dvoch kryptomien. To však neznamená, že sú investori ochudobnení o ďalšie slávne varianty.

 

Kryptomeny podľa vlastného výberu

Stellar (XLM), Litecion (LTC), ktorý je tiež jednou z preslávených kryptomien, ale aj napríklad Cardano (ADA) a Chainlink (LINK). Chcete ďalšie? Samozrejme, výber je veľmi rozsiahly. Investičná platforma Fumbi ponúka ešte Filecoin (FIL), Avalanche (AVAX) a Polygon (MATIC). Samozrejme, sú k dispozícii aj ďalšie, skôr okrajovo a pre zaujímavosť. Môžete im dať príležitosť alebo dať väčšinu na Bitcoin, to, pochopiteľne, je už len a len na vás.

Teraz je kryptomien celkom 26, ale Fumbi plánuje ďalšie rozšírenie, cieľom je potom aspoň päťdesiatka možností v ponuke. Partnerom pre Fumbi sú Financier.com, SGS alebo Ledger, čo sú známe mená. V médiách už Fumbi spomínal napríklad Forbes, Reflex, E15 a tiež najpopulárnejšie spravodajské servery. Kalkulačka veľa napovie, aj keď ide iba o základnú informáciu, teda nie o niečo, čo by bolo stopercentne isté. 

 

Poplatky za výber peňazí, vklad a investície

Samotné vedenie účtu je úplne bez poplatkov, to isté platí o registrácii. Avšak Fumbi si účtuje poplatky, pokiaľ ide o vklad, výber či uskutočnenú investíciu. Prípadné zrušenie účtu kedykoľvek v budúcnosti je bezplatné. 

Poplatky sú relatívne vysoké, pretože majitelia Fumbi majú systém nastavený tak, aby zarobil bez ohľadu na situáciu. Úschovný poplatok za uloženie kryptomien je medzi 0,9 až 1,99 %, výmena medzi fiat menou (napr. euro) a kryptomenou je 1,49 %.

 

A čo podiel zo zisku? Ten po dvoch rokoch účasti na programe neplatíte, v iných prípadoch môže byť až celých 7,9 % zo zisku, ktorý ste dosiahli. A ak namiesto zisku dosiahnete stratu? Nie, potom poplatok nehradíte, samozrejme…

 

Fumbi vám aktuálne ponúka za registráciu vstupný bonus 4 eura a zľavu 7% na poplatky. Promo kód je: pracezdomova. Registrovať sa môžete tu.

 

Plusy:

  • Jednoduchá investícia bez ďalšieho čakania a overovania. 

  • Viac ako dvadsať kryptomien k dispozícii, toto číslo v budúcnosti veľmi pravdepodobne porastie.

  • Prehľadný web, registrácia doslova za pár minút. Dobrý úvod do sveta kryptomien, čo myslíte?

 

Mínusy:

  • Portfólio je v drvivej väčšine z dvoch kryptomien, teda Bitcoin a Ethereum nemajú alternatívu.

  • Veľmi, ale skutočne veľmi vysoké poplatky. Na iných portáloch sa dočkáte prívetivejších cifier.

  • Takzvaný čiastkový výber je možný až od desaťtisíc eur. A nie je to trochu vysoká suma? Len pre veľkých hráčov. Pokiaľ máte na účte nižšiu sumu, je možné ju vybrať tiež, ale len v celej výške. Min. 1 400 Kč alebo 50 eur.

  • Vyberáte len v eurách a len cez banku. 

 

Výhody Fumbi portálu.

 

Pokiaľ ide o dane, potom áno, príjem z kryptomien je zdaniteľnou položkou. V profile si preto vždy zistite, či naozaj je povinnosť daň zaplatiť, prípadne konzultujte situáciu s daňovým poradcom. Profil ponúkne všetky potrebné informácie na účely daňového priznania, teda rozhodne niet sa čoho obávať.

 

Pár slov na záver

Portfólio Fumbi obsahuje 26 kryptomien, počet registrácií už prekročil osemdesiattisícovú hranicu a v priemere investícia klienta dosahuje približne 1500 eur. Investujú teda naozaj malí hráči, ale aj veľké ryby. Pretože minimálna investícia sa rovná 1 400 Kč (resp. 50 eur), takže bez preháňania sa touto cestou dostane ku kryptomenám vlastne úplne každý. Pripravené sú produkty ako pre nováčikov, tak aj pre tých, ktorí sú už trochu pokročilejší.

Registrácia je otázkou pár minút, stačí email, heslo a overenie totožnosti, pokiaľ vaša investícia bude vyššia ako 10-tisíc eur. Vklad je umožnený cez banku (prevod z účtu, platobná karta) či napríklad cez PayPal. A čo výber? Čiastkový výber je umožnený až od hranice 10-tisíc eur. Fumbi nepodporuje vklad alebo výber v kryptomene, musíte si výber uskutočniť v mene, tzv. fiat. 

 

Fumbi vám aktuálne ponúka za registráciu vstupný bonus 4 eura a zľavu 7% na poplatky. Promo kód je: pracezdomova. Registrovať sa môžete tu.

 

Máte už s portálom Fumbi nejaké skúsenosti? Prípadne ste už investovali do kryptomien? Ak áno, podeľte sa o svoje skúsenosti a napíšte do diskusie.

 

Našli ste v tejto recenzii zaujímavé informácie, ktoré považujete za prospešné? Potom sa o ne podeľte so svojimi známymi a možno tak niekomu pomôžete. Stačí, ak článok budete zdieľať alebo mu dáte like. Určite odporúčam lajknúť moje facebookové skupiny, v ktorých neustále zverejňujem novinky týkajúce sa práce z domu a podnikania na internete. V prvej skupine sa zameriavam všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), druhá facebooková skupina patrí ponukám práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Recenzia na fumbi.sk - výhody a nevýhody investície

Neboli nájdené žiadne príspevky.