Pageanket.com – reálny zárobok alebo ďalší nezmysel?

15.10.2020 11:39

Pageanket láka na ľahký a bezprácny zárobok, je to však podvod.  Facebookom sa šíri ďalší nezmyselný projekt, ktorý láka naivných ľudí na ľahko zarobené peniaze. Reč je o stránke www.pageanket.com. Majiteľ webu ponúka záujemcom možnosť zarábať peniaze na internete prostredníctvom čítania správ, pričom za jednu prečítanú správu údajne zarobíte až 163 Kč (cca 7 eur). Ak vás zaujíma, o čo ide, potom čítajte ďalej. V tejto recenzii vám vysvetlím, prečo ide o podvod, z ktorého nevyťažíte ani cent.

 

Čo je Pageanket.com

Stránka pravdepodobne funguje na princípe PTC (Paid To Click), čo znamená dostať zaplatené za klikanie na reklamy a za čítanie reklamných emailov. Na Slovensku takýmto systémom hovoríme aj klikačky.

Majitelia takejto klikačky lákajú záujemcov na ľahký a bezprácny príjem. Záujemcov často presviedčajú argumentom, že reklamné emaily čítajú každý deň zadarmo, tak prečo by nemohli za to dostať zaplatené?

Tieto systémy možno fungovali niekedy pred 10 – 20 rokmi, no dnes je to už len strata času. Ak vás zaujíma prečo, určite si prečítajte recenziu na klikačky, v ktorej podrobne vysvetľujem fungovanie týchto systémov.

 

Pár dôvodov, prečo na stránke Pageanket.com nezarobíte ani cent

 

Amatérska stránka bez firemných údajov

Na stránke pageanket.com nenájdete žiadne firemné údaje, obchodné podmienky ani ochranu osobných údajov. Pri registrácii zverejňujete svoje osobné údaje de facto neznámej osobe/osobám.

Na stránke sa nachádza len informácia, že ide o agentúru, ktorá sa zaoberá prezentovaním aktuálnych správ z predných svetových médií.

 

Ďalším negatívom je skutočnosť, že web vyzerá veľmi amatérsky, a to nie som žiadny špecialista na grafiku a dizajn. Podobnú stránku dokáže vytvoriť temer ktokoľvek behom polhodiny.

 

Úvodná stránka webu Pageanket.com.

 

Zjavne tiež ide o rýchly preklad webu z anglického jazyka do češtiny, na webe som našiel pár nepreložených anglických výrazov.

 

Nereálne vysoké odmeny a výplatné minimum

Ako som už spomínal, na stránke sa nachádza informácia, že za projektom stojí agentúra, ktorá sa venuje prezentácii aktuálnych správ zo svetových médií. Ich klientmi sú údajne vlastníci spravodajských webov, ktorí chcú prostredníctvom stránky pageanket.com zvýšiť svoju popularitu a návštevnosť.

 

 

Ja pracujem v reklamnej agentúre už niekoľko rokov a skutočne by ma zaujímalo, ktorá inzerujúca firma/spravodajský web by bola ochotná zaplatiť 163 Kč za jedného návštevníka. Zvlášť keď na internete existujú formy reklamy, kde za uvedenú sumu 163 Kč by bol spravodajský web schopný získať minimálne 100 relevantných návštevníkov.

K tomu ešte treba prirátať aj províziu pre pageanket.com, predsa to nebudú robiť zadarmo, pretože tých 163 Kč má byť odmena pre klikača.

 

Bežné klikačky, tie serióznejšie, ponúkajú užívateľom za prečítanie emailu/správy 0,05 až 1 Kč, portál pageanket.com ponúka za jednu prečítanú správu až 163 Kč. Sami si urobte názor…

 

Ešte smiešnejšia je odmena za odporúčanie projektu svojim priateľom. Ak budete zdieľať svoj odkaz na sociálnych sieťach a niekto sa cez ten odkaz zaregistruje na pageanket.commajiteľ vás odmení sumou 2097 Kč (cca 85 eur) + 15 % z jeho každodenných zárobkov. A tak niektorí naivní užívatelia bezhlavo propagujú tento podvod na Facebooku. Myslia si, že im skutočne niekto vyplatí 20 970 Kč za to, že privedú 10 ľudí do systému.

 

O čo vlastne ide?

Zjavne o zber osobných informácií a hlavne emailových adries. Preto sú nastavené také nereálne vysoké odmeny, hlavne za privedenie ďalších ľudí do systému. Čím viac sa ich zaregistruje, tým lepšie pre portál.

Týchto podvodníkov zaujíma predovšetkým vaša emailová adresa. Na ňu vám potom v budúcnosti môžu posielať spam alebo nevyžiadanú reklamu a vy sa ich potom ťažko zbavíte. V horšom prípade, ak budú mať v databáze väčšie množstvo emailov, povedzme 100 000, môžu to predať tretej strane a zarobiť na tom celkom slušný balík peňazí.

Vy však nedostanete ani cent.

 

Je tu ešte jedna hrozba. Ak ste sa už zaregistrovali, môžu na vašu emailovú adresu posielať nielen reklamný spam, ale aj falošné správy, v ktorých sa títo podvodníci budú vydávať za support PayPalu alebo Payzy (to sú internetové peňaženky, cez ktoré majú vyplácať zárobky). Následne vám môžu poslať správu, že na vašom účte PayPal/Payza nastal problém a mali by ste si zmeniť prihlasovacie údaje. Akonáhle tak urobíte, potom cez falošne podstrčenú stránku vám takýto podvodníci ukradnú vaše heslo a login, prihlásia sa na váš skutočný účet PayPal alebo Payza a ukradnú vám peniaze.

 

Pár slov na záver

Stránku pageanket.com odporúčam ignorovať. Ak mi neveríte, spýtajte sa sami seba, prečo by vám niekto mal záujem vyplatiť sumu pohybujúcu sa až od 23 077 Kč? Také je totižto výplatné minimum. Prečo vás nevyplatia hneď, teda akonáhle vykonáte nejakú činnosť?

 

Odporúčam prečítať si aj diskusné fórum, možno tam nájdete ďalšie zaujímavé informácie k téme.

Ak už máte s portálom nejaké vlastné skúsenosti, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie.

 

Páči sa vám môj web? Ak áno, odporučte ho svojim priateľom, určite vám budú vďační. Taktiež sa môžete pridať do dvoch facebookových skupín, v ktorých vás budem neustále informovať o nových príležitostiach. Jedna je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v tej druhej zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Odporúčam prečítať si aj diskusné fórum, možno tam nájdete ďalšie zaujímavé informácie k téme.
Ak už máte s portálom nejaké vlastné skúsenosti, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie.

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Pageanket.com – reálny zárobok, alebo ďalší nezmysel?

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok