Online Salary Solution - skvelý biznis, alebo len ďalší podvod?

22.07.2013 12:21

V poslednej dobe sa na internete rozmáha ďalšia spoločnosť, ktorá sľubuje zarábanie z domu a plat až 500 eur denne (to je dokonca viac ako ponúkajú tí, ktorí vynašli spôsob, ako obrať online ruletu o peniaze, a rozhodli sa oň s vami podeliť). Na reklamu tejto spoločnosti (ak sa to dá nazvať spoločnosťou) narážam takmer všade... Na facebooku, twitteri, dokonca aj na webovej stránke o počasí.

Reklamný banner na Online Salary Solution sľubuje 500 eur denne.

Pochopiteľne, keď vidím tú lákavú ponuku, tak na to kliknem - ako aj 99 % ľudí, ktorí na túto reklamu natrafia. Niežeby som tomu veril, už dávno nie som taký naivný, no som veľmi zvedavý človek a asi by som nezaspal, ak by som sa na to nepozrel bližšie. Po kliknutí na spomínaný banner som sa dostal na takúto pútavú stránku - spoločnosť Online Carrier Journal 2013, ktorá ponúka „programy pre prácu z domu vo svete“. 

Firma Online Carrier Journal 2013 ponúka prácu z domu.

Údajne boli aj v televízii - asi áno, veď tam majú aj ikony svetových mediálnych spoločností CNN, BBC, USA TODAY a iné. Tak som sa rozhodol si túto stránku poprezerať a urobiť si takú malú analýzu.

 

  • Prvá vec, ktorú si overím vždy predtým ako si, nedajbože, niečo objednám, sú referencie a hlavne ohlasy ľudí. Pár komentárov nájdeme aj na ich, mediálnymi spoločnosťami overenej, stránke. Samé pozitíva - žeby to skutočne fungovalo? Skúšam prispieť komentárom, a, žiaľ, nedá sa, tak sa rozhodnem radšej preskúmať príspevky na nejakých diskusiách, fórach. Zadám do googlu čarovné slovíčka a vidím, že rovnakú prácu z domu ponúkajú vo viacerých štátoch - v Turecku, Bulharsku, Estónsku, Maďarsku, Rumunsku… a našiel som aj našich bratov Čechov.

  • Poďme sa teda pozrieť na Českú republiku, aké tu majú ľudia skúsenosti s touto prácou na doma. Do očí mi hneď udrie šek Katky Vaňkovej z Plzne – mimochodom, rovnako ako Slovenka Jana Nováková, je to tiež obyčajná matka, tiež prišla o prácu a tiež začala pracovať online.

 

   Šek Jany Novákovej na údajných 5000 eur. Šek Katky Vaňkovej z Plzne na údajných 5000 eur.

 

Zvláštne je, že šek Katky Vaňkovej (vpravo) je vystavený na rovnakú sumu ako šek Jany Novákovej (vľavo) zo Slovenska, teda 5200 USD, tiež ho zarobila za 4 týždne a tiež je to matka po prepustení z práce… Zhoduje sa aj dátum výplaty a čísla zakrúžkované na obrázku. Vlastne, rovnaké je všetko okrem mena a priezviska... Náhoda?

 

Ak si necháte otvorené obe webové stránky, slovenskú aj českú, a porovnáte príspevky a referencie na konci stránky, tak zistíte, že tie komentáre sú rovnaké, len preložené do daného štátneho jazyka a sú zmenené mená ich autorov. Napríklad úplne prvý príspevok zo slovenskej stránky od Petra A.:

 

Už to ani nemohlo byť lepšie načasované, moja žena a ja sa veľmi snažíme a toto by mohol viesť k výsledku

 

No a keď sa pozrieme na českú stránku, vidíme tam príspevok od Andreja J.:

 

Načasování nemohlo být lepší, já i moje žena jsme živořili a toto by mohla být naše odpověď.

 

Ako vidíte, nedali si poriadne záležať ani s tými referenciami. Všetkých 15 komentárov ako z českej stránky, tak zo slovenskej stránky, je úplne rovnako formulovaných, len to preložili do príslušného jazyka, zmenili mená a poprehadzovali pár slov vo vetách.

 

  • Ďalšia podozrivá vec, ktorá mi potvrdila, že ide o podvod, bola, keď som skúsil kliknúť na ostatné položky - financie, technika, ekonómia, médiá, počasie, investovanie, vždy sa dostanete na jednu a tú istú stránku. Jednoducho, nech kliknete kamkoľvek, vždy vás to presmeruje na Online Salary Solution. Napadla mi jedna veta: všetky cesty vedú do Ríma :D, no v tomto prípade vedú všetky cesty (kliky) na stránku Online Salary Solution.

Vypísanie objednávky.

Na stránke vidíme odporúčanie - všetko, čo potrebujeme, aby sme mohli robiť túto prácu, a opäť nejaké ikony mediálnych spoločností akože to je overené. Keďže sa nedá kliknúť nikde inde, musím vypísať objednávku. Po vypísaní vymyslenej adresy, telefónneho čísla a narýchlo vytvorenej emailovej adresy sa dostanem do konečnej fázy. Predtým, ako potvrdím svoju objednávku, si môžem prečítať ešte nejaké referencie spokojných ľudí. Keď sa však pokúsim objednať si tento tovar cez slovenskú, českú alebo napríklad bulharskú či tureckú stránku, zistím, že fotky ľudí sú presne tie isté, popis je presne ten istý, len mená sú pozmenené. Napríklad na Slovensku (vľavo) to sú Michal a Jana, ktorí si kúpili Porsche, a v Čechách (vpravo) to sú Mike a Jenny - zrejme ich dvojičky, pretože vyzerajú rovnako ako Michal a Jana a aj oni si kúpili Porsche :D.

  Jana a Michal si kúpili porsche. Mike a Jersey si kúpili porsche.

Vážne si myslíte, že ak by aj niekto našiel spôsob, ako zarábať 5 000 eur mesačne prostredníctvom práce z domu, tak by sa o to s vami, a dokonca s celým svetom, chcel podeliť? No v jednej veci mám jasno, a to, že osoba, ktorá tieto podvody vymýšľa, určite zarába z pohodlia svojho domova - a zrejme viac ako 5 000 eur mesačne. Ak s touto spoločnosťou máte nejaké skúsenosti, poprípade ste si zakúpili ich produkty, podeľte sa o váš názor v diskusii.

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom si skúste pozrieť aj diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií k tejto téme. 

 

Našli ste v tomto článku zaujímavé informácie, ktoré považujete za prospešné? Potom sa o ne podeľte so svojimi známymi a možno tak niekomu pomôžete. Stačí, ak článok budete zdieľať alebo mu dáte like. Určite odporúčam lajknúť moje facebookové skupiny, v ktorých neustále zverejňujem novinky týkajúce sa práce z domu a podnikania na internete. V prvej skupine sa zameriavam všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), druhá facebooková skupina patrí ponukám práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Online Salary Solution - skvelý biznis alebo len ďalší podvod

Dátum: 21.01.2016

Vložil: Pepa

Titulok: I v Chorvatsku je to stejné

Dnes jsem narazil na nabídku absolutně se shodující s výše napsaným i popsaným. Stránky jsem četl v chorvatštině. https://www.onlinecareertrend.com/news4o3/hrZAn19C/ Nejdu do toho.

Pridať nový príspevok