Najatraktívnejšie (netradičné) profesie na prácu z domu

29.11.2021 11:10

Netradičné a zároveň finančne atraktívne povolania na prácu z domu. Povolania sú jednoducho rôzne, ale živiť sa nejako musíme. Niekto sedí v kancelárii, iný predáva v supermarkete, taký už je život. Platí však, že aj pri práci z domu môžete zažiť veľa zaujímavého a nemusíte sa nikdy nudiť. Poďme si ukázať najatraktívnejšie a zároveň netradičné profesie na home office, ktoré sa ponúkajú. Pravdaže, nebudú určené úplne pre každého, ale pokiaľ neobľubujete stereotyp, mohli by ste sa nad podobnými scenármi aspoň trochu zamyslieť. Možno nájdete aj novú životnú vášeň, ďalší impulz, ktorý vám prinesie radosť a v neposlednom rade aj dobrý zárobok, čo sa tiež počíta!

 

1. Digitálna maľba

Ste na jednej lodi so spisovateľmi a autormi krátkych príbehov, pomáhate im oživiť ich prácu, doplniť o ďalší dôležitý artikel, aby bola zaujímavejšia. Jednoducho povedané, obrázky predávajú! Musíte rozumieť 3D a farbám, poznať, ako sa dajú vzájomne zladiť a predovšetkým je dôležité, aby ste brilantne ovládali prácu s Photoshopom.

 

2. Videokorešpondent

Každá spoločnosť, ktorá chce na trhu uspieť, pracuje so sociálnymi sieťami. A vy k tomu môžete dopomôcť, stačí šikovný mobilný telefón s dobrou kamerou a dostatkom nápadov v rukáve. Schopnosť propagácie výrobkov od A do Z, originalita, nadšenie.

Schopnosť písať krátke charakteristiky a všeobecne slovná ekvilibristika sú určite vítané.

 

3. Finančný a bankový prekladateľ

Banková prekladateľka.

Tu vyjde najavo jazykový talent! Jednoducho musíte byť schopní prekladať aj medzi dvoma cudzími jazykmi, a to najmä právne dokumenty alebo zložitejšie bankové materiály.

Nejde o jednoduché texty, ale môžu byť zaujímavo finančne ohodnotené. Takže, ak viete viacero jazykov, stáli by ste sami v ceste osobnému šťastiu, keby ste do takýchto projektov nešli, však? Len pozor, každé slovo musí byť presne na svojom mieste!

 

4. Character artist

Čo sa skrýva pod týmito dvoma anglickými slovíčkami? Jednoducho, budete umelcom, a to rozhodne nie hocijakým! A mali by ste byť aj psychológom – ovládať aspoň základy.

Grafické programy, animácie postavy, ale aj povedomie o ľudskej anatómii. Budete sa hrať a skúšať nové veci. Herný priemysel si totiž žiada nových kandidátov na pozíciu character artist, teda umelca, ktorý navrhne, nakreslí a uvedie do života postavu v nejakom hernom diele. A je to práca pre starostlivých, ktorí radi skúmajú každý detail. Viete, vývoj počítačovej hry trvá skôr roky, nie zopár dní! Vytvoriť jednu postavu trvá aj mesiac, ale popritom musíte zbierať aj skúsenosti, učiť sa, lebo odborníkom sa nestanete ihneď.

 

5. IT evanjelista

Znie vám toto slovné spojenie trochu zvláštne? Ale to rozhodne nemusí! Vlastne dá sa povedať, že budete misionár! Ale tu nešírite medzi našich spoluobčanov vieru, ale propagujete po sieti určitú technológiu alebo produkt. Všetkými silami, ktoré máte.

Zorganizujete seminár (pokojne aj v online forme), napíšete článok, naplníte blog a zoznámite širokú verejnosť s novinkou, ktorú pripravujete. Odborníci na marketing si takto môžu zarobiť skutočne veľmi zaujímavé peniaze. A s trochou nápaditosti máte vybraný home office na ďalšie mesiace aj vy!

 

6. Degustátor whisky

Degustátor, sommelier alebo ochutnávač alkoholu.

Nielen whisky, ale aj vín a ďalších alkoholických nápojov. Zamestnanie, v ktorom budete len popíjať a hodnotiť, sa dá prevádzkovať s trochou snahy a šťastia aj z domu.

Degustátor, presne tak sa nazýva profesia, ktorá je pre niekoho vyslovene snom. Ak nepijete nadmieru a nemáte ťažkosti s alkoholom, viete, kde sú vaše mantinely a radi si vychutnávate život po malých dúškoch, prečo to neskúsiť? Už len nájsť nejaký inzerát na takúto ponuku práce.

 

7. Strážca ostrova

Ďalšia netradičná profesia na prácu z domu, avšak kvôli ktorej sa budete musieť tak trochu presťahovať. Ak máte už dosť ľudí žijúcich v každodennom zhone, pri ktorom každý niekam inam mieri a nemá ani sekundu času, nemusíte sa desiť obrovského spoločenstva, ale môžete začať znovu a tam, kde vládne príroda. Môžete strážiť ostrov, na ktorom budete prakticky sami. Dostanete sa naň vrtuľníkom, smiete zobrať so sebou batožinu do troch metrákov – prvá dodávka z pevniny môže totiž prísť najskôr o pár týždňov.

Žiť na majáku spoločne s priateľom alebo s niekým, kto je vám veľmi blízky, zaznamenávať premeny počasia a jednoducho sledovať, čo sa práve deje. Home office, ktorú si zamilujú romantické duše, však?

 

8. Pozlacovač

Urobte si priestor na dielňu napríklad vedľa garáže a môžete sa do toho onedlho pustiť, toto je profesia home office pre záujemcov, ktorí sa neboja nejakej tej fyzickej práce. Výučný list ramára-pozlacovača sa hodí. Ručné dorábanie obrazových líšt a rámov, pričom zlato vám vôbec nemusí prísť do ruky. Jednoducho povedané, budete robiť veci krajšími! Mať z toho profit, ale aj dobrý pocit, že zlepšujete svet, to je skrátka výborné!

 

9. Poistný matematik

Aká je asi pravdepodobnosť, že sa práve poistené auto dostane do nejakých dopravných komplikácií? Poistný matematik sa hrá s číslami a robí neustále nové a nové štatistiky. Zohľadní vodičov ročník narodenia, ale aj miesto, kde žije a minulosť za volantom. Podľa rizikového koeficientu potom vypočíta poistnú sadzbu. Na prvý pohľad je to jednoduché, ale sú za tým desiatky grafov a tabuliek. Chcete ich robiť vy? S trochou snahy môžete aj z domu, lebo dnešné firmy milujú home office a poisťovne rozhodne nie sú mimo tohto trendu!

 

10. Etický hacker

Etický hacker, ktorý sa snaží odhaliť chyby.

Je to také, ako keby ste sa z temnej strany sily dostali späť k svetlu. Etický hacker sa snaží, aby mali firmy čo najmenšie medzery v zabezpečovacích systémoch. Únik dát z databázy je nočná mora nemocníc, škôl, ale aj veľkých firiem, ktoré majú čo utajovať. Pritom jednoducho platí, že prevenciou sa dá predísť mnohým problémom.

Etický hacker môže pracovať z domu a snažiť sa odhaliť, ako a kde by ešte dali bezpečnostné procesy zefektívniť a zlepšiť.

 

11. Ochutnávač psích granúl

Ak máte doma štvornohého priateľa, určite vám veľmi záleží na tom, ako sa stravuje. Možno mu kupujete aj nejaké špeciálne krmivo s vysokým podielom mäsa, ovocia a nepočíta s obilninami, ktoré majú nízku výživovú hodnotu. Každá firma má obvykle svojho dvorného ochutnávača, niekoho, kto sa bude zaoberať jedlom pre psov – ochutná, vo finále pokojne aj vypľuje, ale predtým senzoricky zhodnotí, či je strava požívateľná. Kvalita, zloženie aj chuť, totiž musí byť kombináciou, ktorú psy neodmietnu. Podobne sa testujú aj konzervy, pokiaľ vám neprekáža kúsok výdatného kuracieho! Pravdaže, táto práca nie je pre každého, ale dá sa robiť s trochou snahy a podľa dohody aj ako home office.

 

12. Instagramový influencer

 Instagramový influencer je je pomerne moderná profesia.  

Rozvíjajte diskusiu, dajte ľuďom tipy, naučte ich čítať knihy. A zlepšujte svet okolo seba. Ďalšou pomerne modernou profesiou, ktorú je možné vykonávať z domu len za počítačom, je instagramový influencer.

Príspevky sú len na vás, sledujete reakcie a prispôsobujete obsah. Naučíte ľudí kriticky myslieť, keďže všetko je len na báze dobrovoľnosti – ak nemáte náladu, nemusíte nič pridať – a môže to tak byť aj niekoľko dní po sebe.

 

13. Oprava atramentových pier

Aj keď moderná doba praje ceruzkám a prepisovačkám – ešte lepšie rôznym online uchovávateľom informácií, ako sú tablety, smartfóny a notebooky – stále ešte existujú ľudia, ktorí aspoň občas píšu tradičnými atramentovými perami. Pokiaľ máte prehľad o tom, ako fungujú, a dokážete ich po poškodení opraviť, pripraviť náplň alebo urobiť aspoň bežný servis, len do toho! Atramentové perá si zaslúžia kvalitnú starostlivosť!

 

14. Demograf

Baví vás analýza dát, radi pracujete s číslami a tvoríte tabuľky a grafy? Možno vás zaujme odbor nazývaný demografia, vďaka ktorému pomôžete vytvárať plány pre miestne samosprávy, obce alebo hoci malé mestá. Pripravte svoju domovinu na rozvoj, bude vám na to stačiť len podrobná komunikácia s úradmi a internetové pripojenie do bytu – samozrejme, že práca demografa sa dá vykonávať z domu.

 

Pár slov na záver

V tomto článku ste si mohli prečítať o niekoľkých netradičných, ale dobre finančne ohodnotených profesiách, ktoré možno vykonávať z pohodlia svojho domova. Ktoré povolanie sa vám páči najviac? Napíšte do diskusie, ak už máte s niektorou z vyššie zmienených profesií nejaké skúsenosti.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Seriózna práca z domu – v článku nájdete TOP 20 bežných profesií, ktoré môžete vykonávať z domova.

 

Ak sa vám tento článok páči (prípadne celý môj web), zdieľajte ho so svojimi priateľmi, určite to ocenia. Pokojne sa pridajte aj do mojich facebookových skupín a budete neustále informovaný o nových príležitostiach. Prvá skupina je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v druhej facebookovej skupine zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Najatraktívnejšie (netradičné) profesie na prácu z domu

Neboli nájdené žiadne príspevky.