Cashprofit sľubuje vysoké zárobky ničnerobením. Ide o podvod?

09.09.2018 10:42

Cashprofit.sk je klikací portál,  ktorý sľubuje štedré odmeny za čítanie emailov. Zarábajte už oddnes tým, čo ste po celý život robili zadarmo, tak znie motto portálu Cashprofit.sk. Ten funguje už od roku 2016 a svojim užívateľom údajne vypláca štedré odmeny, dá sa povedať, za ničnerobenie. Ale je to skutočne tak, alebo ide o podvod? V tejto recenzii sa pozrieme na tento online biznis trochu bližšie. Povieme si, čo to ten Cashprofit vlastne je, ako funguje a či sa so spomínaným portálom skutočne dajú zarobiť nejaké peniaze. V článku sa taktiež dočítate o mojich skúsenostiach s podobnými systémami.

 

Čo je to Cashprofit a ako funguje

Cashprofit.sk je reklamný systém, tzv. klikačka, ktorého majiteľ sľubuje bežným ľuďom možnosť prilepšiť si nejakými peniazmi navyše klikaním na platené reklamy. A nielen to. Majiteľ stránky dokonca uvádza, že si vďaka jeho systému môžete vybudovať slušný pasívny príjem na celý svoj život, a to všetko len za pár klikov denne.

Stačí, keď sa do systému zaregistrujete (je to zadarmo), vyplníte pár osobných údajov a je to. Potom vám na vami zadanú emailovú adresu budú chodiť reklamy, resp. reklamné správy. Keď si ich prečítate, dostanete za to zaplatené. Majiteľ klikacieho portálu Cashprofit sľubuje odmenu až 30 centov za prečítanie jednej takejto reklamy. Okrem toho ponúka aj ďalšie benefity, napríklad bonus 10 eur už len za registráciu a možnosť zarábať až 10 % zo zisku svojich refferálov, teda ľudí (napríklad rodinu či priateľov), ktorých privediete do systému.

 

Pár faktov, prečo je Cashprofit podvod

Nebudem chodiť okolo horúcej kaše. Tieto klikačky, klikacie portály (ne)fungujú už nejaký ten piatok. Na svojom webe som tejto téme venoval už 3 články, takže nemá zmysel opakovať sa.

 

Poďme si teda napísať pár dôvodov, prečo vám registráciu do tohto systému neodporúčam a taktiež prečo nič nezarobíte, iba z vás urobia hlupákov.

 

1. Majiteľ firmy je nejasný

Na stránke Cashprofit.sk je uvedená akási schránková firma, ktorá sa nachádza v Hong Kongu.

 

Adresa:

SHEPHERD HK Limited

903 Dannies Hse. 20 Luard Rd

Wan Chai

Hong Kong

 

2. Systém nemôže fungovať

V reklame sa už nejaký ten rok pohybujem a tieto klikacie systémy veľmi dobre poznám. Viem aj to, že reálna odmena za takúto „prácu” môže byť maximálne 0,01 eura. To som ešte optimista. V skutočnosti je tá suma ešte nižšia. Majiteľ vám ale ponúka až 0,30 eura.

 

Tri roky dozadu som o týchto klikačkách napísal úspešný článok. Môžete si ho prečítať tu. V článku podrobne vysvetľujem, prečo je takáto reklama pre inzerujúce firmy neúčinná. A ak sa aj nejaká firma nájde, zaplatí za ňu len pár eur.

 

Príkladom je český klikací portál Ermail.cz.Ten na svojej stránke uviedol ceny pre inzertné firmy (to sú firmy, ktorých reklamu otvárate vo svojich emailoch, za čo dostávate zaplatené).

 

Takýto cenník mal Ermail:

  • Oslovenie 100 000 emailových adries: 14 000,- Kč (cca 600 eur)

  • Oslovenie 200 000 emailových adries: 23 000,- Kč (cca 1000 eur)

  • Oslovenie 300 000 emailových adries: 32 000,- Kč (cca 1500 eur)

 

Dobre vidíte - ak klikací portál Ermail poslal reklamu 100 000 ľuďom, ktorí boli zaregistrovaní v systéme, dostal od inzerujúcej firmy len 600 eur. Polovičku z toho si pravdepodobne nechali a zvyšok, čiže 300 eur, rozdelili medzi 100 000 ľudí. Takže skutočná cena za zhliadnutie reklamy mohla byť 0,003 eura…

 

 

Aký cenník má stránka Cashprofit.sk, netuším, mohol by som im napísať ako inzerent a zistiť ceny, no predpokladám, že sú ešte nižšie ako mal Ermail. Prečo? Lebo v roku 2010 tieto podvodné systémy ešte ako-tak fungovali, dnes už rozhodne nie.

 

Ak k tomu ešte prirátame aj bonus 10 eur za registráciu a 10% zisky, ktoré budete dostávať za svojich refferálov, je klikačka Cashprofit.sk v hlbokom mínuse. Tento systém jednoducho seriózne nemôže fungovať.

 

3. Výplatné minimum až 199 eur

Na ich stránke sa veľa zaujímavých vecí nedočítate, len klasické mazanie medu okolo úst, ako rýchlo a ľahko budete zarábať na internete. Keď však nazriete do obchodných podmienok, spoznáte realitu.

 

Tak napríklad:

Článok II. – Práva a povinnosti zmluvných strán

 

Bod 2.3: „Za každú vykonanú službu je človek odmenený sumou od 0.01 € do 0.30 €.“

 

Skôr si myslím, že sa odmena za čítanie e-mailov bude pohybovať okolo tej sumy 0,01 eur a nižšie.

 

Článok III. – Platobné podmienky

 

Bod 3.2: „Poskytovateľ sa zaväzuje vyplatiť užívateľovi sumu až vtedy, keď výška kreditu dosiahne minimálne 199,00 €.”

 

Musíte teda klikať a klikať a klikať, až kým sa nepreklikáte k sume 199 eur. Sami si to spočítajte. Reálna suma, ktorú vám pripíšu, je 0,01 € a nižšie. Za akú dlhú dobu sa vám podarí získať 199 eur? Rok, dva, päť? Nikdy… Pýtate sa, prečo nikdy? Lebo nemajú z čoho vyplácať.

 

Podobný systém, ktorý sľuboval vysoké sumy za klikanie a až 200-eurový limit pre výber peňazí, fungoval aj v roku 2012/2013. Išlo o klikačku Mailguru. Nakoniec sa zistilo, že portál prevádzkoval 16 alebo 17-ročný fagan. Samozrejme, išlo o podvod a nikoho nevyplatil.

 

Článok IX. – Záverečné ustanovenia

 

Bod 9.1:  „Predávajúci si vyhradzuje právo meniť a dopĺňať tieto Všeobecné obchodné podmienky aj bez predchádzajúceho upozornenia užívateľa.“

 

Môžu si kedykoľvek zmeniť výplatné minimum na 300, 500 alebo aj 1 000 eur bez toho, aby vás o tom informovali. Vy s tým nič nespravíte.

 

Ako fungujú všetky tieto systémy?

V Cashprofite zaregistrovaný nie som, a na to, aby som zistil, že z tohto systému nevytiahnete ani cent, ani nemusím byť. Moje skúsenosti hovoria jasnou rečou. Z mojich doterajších 15 klikačiek, ktoré som v minulosti skúšal, som nevytiahol nič.

 

Všetky tieto systémy fungovali rovnakým spôsobom. Pri registrácii ponúkali 10-eurovú odmenu, aby tak ľahšie nalákali ľudí. Predsa len, ľudia radi dostávajú niečo zadarmo.

Spočiatku posielali za čítanie reklám, resp. e-mailov, vysoké sumy, aby vás ubezpečili, že je všetko v poriadku a zarobíte veľa peňazí. Ak by vám posielali reálne sumy už od začiatku, po prvom dni by ste sa na to vykašľali. Takto vás navnadia.

Klikáte týždne, mesiace, a potom sa pri určitej hodnote začne odmena znižovať. Z  pôvodných 0,10 eura vám začnú chodiť e-maily za 0,01 eura. A vy klikáte ďalšie mesiace. Keď sa konečne po pár rokoch dostanete k vytúženej hranici - k výplatnému minimu 199 € - e-maily vám buď prestanú chodiť úplne, alebo znížia sumu na 0,001 eura. Treťou možnosťou je zvýšenie výplatného minima zo 199 eur na, povedzme, 500 eur. Prevádzkovateľ stránky ma veľa možností, ako s vami vybabrať. V obchodných podmienkach uvádza, že si môže robiť, čo sa mu zachce, a ani vás o tom nemusí informovať.

 

Keď sa o týchto klikačkách začne šíriť negatívna kritika, majiteľ zhrabne peniaze a stránku zruší. Potom si založí podobnú stránku, samozrejme, s iným názvom a takto to pôjde stále dookola a dookola, až kým ľudia nedostanú rozum.

 

Pár slov na záver

Nechcem vám brať ilúzie, ale klikanie na reklamy už dávno nefunguje a nie som si istý, či vôbec niekedy fungovalo. Skôr si myslím, že nie. Možno tak pre majiteľa takého systému. Tomu sa sem-tam ozve nejaká firma, ktorá bude mať záujem inzerovať. Avšak bežní klikači, teda vy, ktorí sa registrujete do podobných systémov, nezarobíte nič. Nikdy! Veď uvažujte, kto by vám posielal 200 eur len tak za ničnerobenie?

 

Ak hľadáte reálnu možnosť privyrobiť si nejaké peniaze navyše, z mojich vlastných skúseností môžem odporučiť napríklad vypĺňanie dotazníkov a platených prieskumov. V porovnaní s webom Cashprofit.sk a podobnými klikacími systémamiprieskumné agentúry odmeny aj reálne vyplácajú na váš bankový účet, a to už od niekoľkých eur. Po online prieskumoch bol, je a vždy aj bude dopyt, čo sa nedá povedať o takých systémoch, ako je Cashprofit.

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom si skúste pozrieť aj diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií k tejto téme. 

Prišli ste už niekedy do kontaktu s Cashprofitom? Ak áno, potešíte ma, ak do diskusie napíšete svoje vlastné skúsenosti.

 

Našli ste v tomto článku zaujímavé informácie, ktoré považujete za prospešné? Potom sa o ne podeľte so svojimi známymi a možno tak niekomu pomôžete. Stačí, ak článok budete zdieľať alebo mu dáte like. Určite odporúčam lajknúť moje facebookové skupiny, v ktorých neustále zverejňujem novinky týkajúce sa práce z domu a podnikania na internete. V prvej skupine sa zameriavam všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), druhá facebooková skupina patrí ponukám práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Našli ste v tomto článku zaujímavé informácie, ktoré považujete za prospešné? Potom sa o ne podeľte so svojimi známymi a možno tak niekomu pomôžete. Stačí, ak článok budete zdieľať alebo mu dáte like. Určite odporúčam lajknúť moje facebookové skupiny, v ktorých neustále zverejňujem novinky týkajúce sa práce z domu a podnikania na internete. V prvej skupine sa zameriavam všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), druhá facebooková skupina patrí ponukám práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať

Diskusná téma: Cashprofit sľubuje vysoké zárobky ničnerobením. Ide o podvod?

Dátum: 17.12.2018

Vložil: Ivana Bahenská

Titulok: Moja skúsenosť

Zdravím. Ja som sa do projektu zapojila asi pred pol rokom, a podobne ako Admin som sa obávala, či nejde o ďalší z množstva projektov ktorý nič nevypláca. Dnes môžem čestne prehlásiť, že to tak nie je. Na účet mi dnes prišla prvá výplata a moja cesta za finančnou slobodou sa tak môže začať. Projekt som odporučila asi dvadsiatke svojich známych a toto číslo určite ešte porastie, keďže väčšinu peňazí zarábam vďaka nim.

Dátum: 28.03.2019

Vložil: Admin

Titulok: Re:Moja skúsenosť

Nikto vám neuverí, že vám poslali 200 eur za klikanie.

Dátum: 11.09.2018

Vložil: Dodo

Titulok: IQ

Aďminko, konečne si sa priznal aký si debil keď s tebou vyjebalo 15 klikačkových podvodou vrátane 16 ročného fagana. S tvojou históriou ako ťa pojebali aj iné podvody si rovný s kurvami. A ty ideš radiť ľuďom s prácou na internete? Hahahaha no dobre vám tak aj na nás šikovnejších musí niekto pracovať.

Dátum: 18.09.2018

Vložil: Admin

Titulok: Re:IQ

V Mailguru som registrovaný nebol, takže ma ten 16 fagan neoklamal. Bolo mi jasné, že ide o podvod. Rovnako ako pri Cashprofite.

Myslíš, že som si rovný s kurvami, ako si ty? Ale kdeže. Ja do tých podvodoch nikoho nelákam, len skúšam, aby som mohol napísať recenziu... V tom je ten rozdiel medzi mnou a tebou.

Kým som pochopil ako fungujú klikačky, tak som pár krát naletel. Taktiež som naletel na pyramídy, lebo som nevedel, ako fungujú. Nehanbím sa za to.

Ďalšie podobne primitívne príspevky ti budem mazať, To len aby si potom nefňukal.

Pridať nový príspevok