Streamerka dostala rekordný finančný dar 143 000 Kč

29.01.2024 12:41

Streamerka dostala dar. Túžite sa vždy podeliť o svoje názory? Ponúknuť ľuďom odlišný pohľad na veci okolo vás, ukázať im inú realitu a dopriať nevšednú zábavu? Ak máte dar výrečnosti a dokážete si poradiť s netradičnými výzvami, možno vám na začiatok stačí len webkamera, internetová prípojka a notebook. Zarábať si môžete rôznymi spôsobmi, online svet ponúka aj streamovanie. Záleží len na tom, akú tému máte radi. Je možné ju prebrať s komunitou, ktorú si postupne vytvoríte.

 

Bude to chcieť trpezlivosť, pretože začiatky nemusia byť ľahké. Inšpiráciou sa vám môže stať príbeh jednej českej streamerky, ktorá od jedného followera získala naozaj rozprávkové peniaze.

 

Theresa Blueberry bola príjemne prekvapená

Theresa Borůvková, známejšia skôr ako Theresa Blueberry, dostala pri jednom zo svojich živých vstupov dar v hodnote päťtisíc libier, čo je približne 143 tisíc českých korún. Samozrejme, že taká suma nie je vôbec obvyklá a v streamingovom prostredí ide o úplnú raritu. Streamerka tiež na nejaký čas doslova onemela – inak veľmi výrečné dievča jednoducho chvíľu vôbec nevedelo, ako má na danú vec reagovať.

Táto čiastka predstavuje český rekord, začiatok roku 2024 bol pre ňu príjemným prekvapením. Na sociálnych sieťach ju sledujú desiatky tisíc ľudí a je isté, že Theresa bude ešte veľmi dlho populárna. Ide tiež o jej priateľský prístup k followerom, keďže chce každý ich problém rozobrať do hĺbky a podporiť ich po duševnej stránke, pretože každý deň nebýva ružový.

 

Aká je kariéra mladej českej streamerky?

Stotisíc sledujúcich na Instagrame, podobné číslo na YouTube. A ďalších osemdesiattisíc sledujúcich na Twitch.tv, čo je platforma, ktorá je populárna hlavne medzi mladými ľuďmi. Kariéra Theresy Blueberry je veľmi zaujímavá, rovnako ako ostatní streameri má na svojich projekciách banner s nápisom „donate“. Súčasne nabáda svojich fanúšikov, aby kvôli nej neposielali nejaké veľké čiastky, a preto päťtisíc librami bola veľmi prekvapená.

Čo sa objavuje v jej videách na YouTube? Sú to napríklad veľmi obľúbené anonymné priznania, ktoré majú desiatky tisíc pozretí. A niekedy ide o skutočne pikantné záležitosti, ktoré pritiahnu pozornosť verejnosti. Ľudia sa totiž Therese zverujú s mnohými rôznymi vecami, ktorými sa trápia a chcú ich prebrať.

 

Ako dlho už je aktívna?

Kariéra Theresy sa začala pred ôsmimi rokmi, keď začala zverejňovať prvé videá na YouTube. Vtedy išlo napríklad o motivačné rady (keď stratíte sami seba) alebo o zážitky z dovolenky a opis života v Londýne, kde študovala grafický dizajn. Vtedy išlo ale len o niekoľko položiek, najväčšie obdobie slávy má Theresa v poslednom roku, keď začala zverejňovať sekciu „Anonymné priznanie“. To s poradovým číslom 15 malo dokonca vyše štvrť milióna pozretí.

 

Streamerom sa môže stať ktokoľvek

Je to privyrobenie, na ktoré nemusíte študovať žiadnu odbornú školu. Aj tak sa totiž dá v krátkosti popísať streaming, vďaka ktorému sa dá stať aj slávnym. Samozrejme, chce to značnú dávku šťastia, pretože skutočne preraziť tak, aby sa o vás písalo, je pomerne zložitou úlohou.

Máte dobré nápady? Fandíte športu alebo sa vyznáte v móde? Chcete rozoberať aktuálne spoločenské dianie a vytvárať podhubie na podnetnú diskusiu? Cieľom je, aby sa diváci vracali, takže čím zaujímavejšie máte scenáre, tým lepšie. Donate program, ktorý funguje na rôznych streamovacích platformách, ako je Twitch alebo Mixer, podporí štart mnohých slávnych kariér. Je to jednoduché, ak sa zapáčite svojim divákom, môžu vám poslať finančný dar.

 

Finančné dary majú rôznu podobu

Väčšina streamerov dostane dary skôr symbolické, zhruba také sumy, ktoré by stačili na bežné posedenie v kaviarni alebo na poludňajšie menu v blízkej reštaurácii. Z drobných súm sa potom môžu stať väčšie, ak nazbierate dostatok fanúšikov a budete im pripravovať pravidelný a aj atraktívny program. Rozprávajte sa o živote, skúste zabrúsiť do rôznych tém a vedzte, že väčšina divákov bude medzi násťročnými alebo všeobecne medzi mladými ročníkmi. Musíte tak zabaviť teenagerov alebo ľudí vo veku medzi 20 a 30, ktorí budú tvoriť majoritu v publiku. A čím vlastne? To je už otázkou skôr pre vás. Čo by ste mali vedieť?

  • Občas vám niekto napíše otázku, ktorú nečakáte. Ľudia totiž majú rôzne otázky.

  • Odolnosť voči stresu. Ak o necelú polminútu začínate vysielať, tak by sa vám v žiadnom prípade nemalo rosiť čelo!

  • Výrečnosť. Pokiaľ nemáte tento dar, budete to mať spočiatku ťažké. A možno to skôr vzdáte. 

 

Je to hlavne vec talentu

Máte komediálny talent? Potom je na začiatok postarané o scenáre, ktorými budete baviť svojich nových sledovateľov. Existuje mnoho možných privyrobení na internete, môžete sa stať copywriterom, ale tiež vyplňovať rôzne dotazníky, prepisovať do textu zvukové nahrávky, predávať fotografie alebo grafiku, drobné výrobky, ktoré ako darček urobia radosť. Možností je tisíc – a práve v tom je kúzlo online sveta.

 

Ak premýšľate nad kariérou streamera/streamerky a hľadáte viac informácií, začať môžete tu.

 

Ak sa vám tento článok páči (prípadne celý môj web), zdieľajte ho so svojimi priateľmi, určite to ocenia. Pokojne sa pridajte aj do mojich facebookových skupín a budete neustále informovaný o nových príležitostiach. Prvá skupina je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v druhej facebookovej skupine zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Streamerka dostala rekordný finančný dar 143 000 Kč

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok