Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

08.12.2017 15:18

Na obrázku je Hyperloop, ktorý umožňuje prepraviť ľudí bezpečnejšie a šetrnejšie k prírode. Dopravný systém, vďaka ktorému bude umožnená preprava ľudí a tovaru po koľajniciach, ktoré budú umiestnené nad našimi hlavami. Bezpečie, šetrnosť k prírode, minimálne náklady na prevádzku takejto trate, presne to si dnes sľubuje od projektu Skyway jeho autor. Ten sľubuje pre investorov dlhodobý pasívny príjem, na ktorom budú zarábať aj ďalšie generácie. Je to ale skutočne tak? Rysuje sa nám tu revolučný biznis, alebo ide opäť len o ďalší podvod na ľudí?

 

Čo je to SkyWay a kto za tým stojí

SkyWay má byť nadúrovňový dopravný systém, ktorý bude na pohyb využívať patentovanú strunovú technológiu. Má ísť o revolúciu, ktorá zmení celkový systém dopravy. Dopravnými prostriedkami SkyWay majú byť samostatné kapsule alebo celé súpravy kapsúl zavesených na koľajniciach, ktoré budú visieť vo vzduchu. Vývojári si od nich sľubujú vysokú rýchlosť a bezpečnosť, nízke náklady na prevádzku a šetrnosť k životnému prostrediu.

 

Železničný inžinier a ruský vedec Anatoly Junitský so svojim prototypom. Nápad na SkyWay vznikol v Bielorusku už pred mnohými rokmi a za projektom má stáť ruský vedec Anatoly Yunitskiy (Junitský), ktorý na ňom pracoval údajne až 39 rokov! Anatoly Yunitskiy je zároveň prezidentom spoločnosti SkyWay Group of Companies.

Anatoly Yunitskiy je pôvodným vzdelaním železničný inžinier, podľa oficiálneho zápisu autor viac ako stovky rôznych patentov a osemnástich kníh, rovnako ako ďalších 200 vedeckých štúdií a publikácií. S jeho osobou sa spája celý rad rôznych ocenení, a to platí celosvetovo - nie je teda oceňovaný len v Bielorusku či v ďalších bývalých zväzových republikách ZSSR.

 

Ako to má fungovať - možnosti, ako zarobiť na SkyWay

Podstata investičného projektu SkyWay spočíva v nakupovaní akcií Euroasian Rail SkyWay Systems, American Rail SkyWay Systems, African Rail SkyWay Systems a tiež Australian & Oceanic Rail SkyWay Systems prostredníctvom investičného fondu SkyWay Capital a ďalších podobných spoločností (tie sú partnermi spoločnosti SkyWay Group of Companies). Riaditeľom investičnej spoločnosti SkyWay Capital je Jevgenij Kudriašov. 

Hodnota spomínaných akcií by po uvedení na burzu mala podľa vyjadrení majiteľov tohto online „biznisu“ výrazne vzrásť, a to odhadom do 2 až 5 rokov. Hovorí sa, že rozdiel môže byť až v horizonte niekoľko tisíc percent, akcie zakúpené vo vhodnom čase údajne môžu zvýšiť svoju hodnotu dokonca až päťstokrát.

 

Peniaze, ktoré spoločnosť SkyWay získa od svojich partnerov/investorov, má použiť na dokončenie projektu – výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku. Ten je potrebné vybudovať, aby spoločnosť získala certifikáciu a mohla tak začať s výstavbou projektu. Spomínaný EkoTechnoPark má slúžiť aj na testovanie budúcich technológií.

 

Zarobiť peniaze je možné nielen investovaním, resp. nakupovaním akcií spoločností, ale aj tým, že tento internetový „biznis“ úspešne odporučíte ďalším ľuďom. Ide o viacúrovňový provízny systém, vďaka ktorému vám spoločnosť vyplatí až 20 % z investícií členov, ktorých do systému privediete.

 

Investovať, či neinvestovať?

Projekt vyzerá zaujímavo a niečo podobné by v budúcnosti určite mohlo fungovať (som v tejto oblasti laik, takže sa môžem mýliť). Majiteľ spoločnosti Anatoly Yunitskiy je skutočná osoba, čo pri väčšine internetových biznisov nebýva samozrejmosťou. Naša planéta určite potrebuje podobný druh dopravy. Je tiež pravda, že SkyWay sa prezentuje na rôznych svetových výstavách a veľtrhoch. Problém však vidím v investičnej príležitosti, konkrétne v partnerskej spoločnosti SkyWay Capital. Tu je pár dôvodov, prečo vo mne SkyWay Capital vzbudzuje nedôveru a prečo do tohto projektu rozhodne neodporúčam investovať.

 

1.) Na začiatku bola vízia - a tá tu stále ešte je, budúcnosť potenciálne neistá

Skyway v súčasnej dobe nefiguruje na žiadnej verejnej burze, teda jednoducho platí, že kupujete len fiktívne (ak chcete - virtuálne) akcie. Presnejšie povedané, dostanete zdrap papiera s názvom certifikát, v ktorom firma potvrdzuje, že vám rezervuje nejaké akcie (také „akcie“ vám môžem vyrobiť aj ja).

 

Podľa oficiálnych videí, ktoré SkyWay prezentuje, ak investujete 4 000 dolárov (za túto investovanú sumu dostanete milión „akcií“), zarobíte milión USD, pretože keď spoločnosť vstúpi na burzu, jednu akciu budete môcť predať za 1 USD (milión akcií = milión USD).

 

Ak SkyWay niekedy vstúpi na burzu, o čom ja pochybujem, hodnota jednej akcie určite nebude 1 USD. Cenu na burze určuje dopyt a ponuka. Pokojne sa môže stať, že ak vstúpia na burzu a ľudia budú chcieť svoje akcie predať a zarobiť, nikto o ne nebude mať záujem. V tom momente sa ukáže ich skutočná hodnota.

 

 

Čo je však zaujímavé a čo ľudí zrejme láka, je, že SkyWay garantuje odkúpenie vašich certifikátov za 1 USD. Takže ak vstúpia na burzu a ukáže sa, že skutočná hodnota ich akcií je veľká nula, SkyWay sľubuje, že ich od vás odkúpi.
To sú krásne sľuby, no nereálne. Jednak na burzu nikdy nevstúpia, a aj keby, určite svoje sľuby nesplnia, v opačnom prípade by skrachovali. Stačí jednoduchá matematika. Registruje sa 100 000 ľudí a každý z nich investuje 4 000 USD. SkyWay zarobí 400 miliónov USD. 50 % z tejto sumy sa rozdelí do pyramídy, medzi partnerov (aby mali motiváciu lákať do tohto projektu ďalších ľudí), nejaké peniaze SkyWay určite minie na výstavbu testovacieho EkoTechnoParku v Bielorusku atď. Ak však spoločnosť vstúpi na burzu, bude musieť odkúpiť od 100 000 ľudí presne 100 miliárd akcií. A keďže garantujú odkúpenie jednej akcie za 1 USD, tak si to spočítajte. Odkiaľ SkyWay získa 100 miliárd USD? To sa možno dozvieme nižšie, v bode 2.

 

Mimochodom, ešte v roku 2016 sa písalo, že SkyWay vstúpi na burzu v roku 2017. Je pomaly koniec roka, a zatiaľ sa nič nedeje. Údajne to odložili na rok 2018. Rovnaká pesnička, ako u X podobných spoločností, ktoré predávali bezcenné papieriky sľubujúc, že keď vstúpia na burzu, odkúpia ich od vás za oveľa vyššiu sumu.

 

Pôsobia na vás všetky tie vyhlásenia od SkyWay dôveryhodne, alebo si myslíte, rovnako ako ja, že ide len o navijak na ľudí, ktorí sa ľahko nachytajú na vidinu obrovských ziskov?

 

2.) Kde sa berie zisk už teraz, keď sa nič nepostavilo? Z čoho vyplácajú peniaze?

SkyWay tvrdí, že podpísal kontrakty za miliardy dolárov (z týchto peňazí majú vyplácať svojich partnerov) s niekoľkými vládami po celom svete (napr. podpísané zmluvy s austrálskou a indickou vládou v hodnote 922 mil. USD). Je však zaujímavé, že žiadna vláda o tomto tvrdení nič nevie. 

Ani samotná spoločnosť, ani ľudia, ktorí do tohto biznisu investovali, doteraz nepredložili žiadne dôkazy o vyššie uvedenom tvrdení. Žiadny územný plán, stavebné povolenie, vládne dokumenty, proste čokoľvek, čo by potvrdzovalo, že SkyWay má podpísané zmluvy za miliardy dolárov. Čokoľvek, čo by dokazovalo skutočné príjmy SkyWay, poprípade aspoň záujem o ich revolučný dopravný systém. Prečo spoločnosť nepredloží nejaké podpísané zmluvy aspoň svojim partnerom/investorom? Zavreli by ústa všetkým pochybovačom a taktiež aj čoraz nervóznejším spoločníkom. Bol by to jasný dôkaz serióznosti tohto „revolučného projektu“.

 

Skyway dopravný system budúcnosti - avšak, zatiaľ len vo forme množstva prezentačných videí a simulácií.

 

Jediným ľahko viditeľným zdrojom príjmov spoločnosti sú peniaze od investorov, ktorí si za ne kupujú bezcenné certifikáty. A je viac než pravdepodobné, že práve tieto peniaze firma používa aj na vyplácanie odmien (môžem sa mýliť). Ak je to pravda, tak nejde o nič viac, než prerozdeľovanie peňazí prostredníctvom pyramídovej hry/Ponziho schémy.

 

Pri každom systéme vždy sledujte, odkiaľ berú peniaze na výplaty. Ak sú z vkladov, registračných poplatkov, investícií nových členov, ide o pyramídovú hru/Ponziho schému.

 

3.)  Nemajú povolenie na poskytovanie investičných služieb

Ak má ísť o kupovanie akcií spoločnosti, je to investovanie. Aby mohla spoločnosť podnikať v tejto oblasti, potrebuje mať na to licenciu od Slovenskej národnej banky. Čo myslíte, má SkyWay povolenie na poskytovanie investičných služieb?

 

Na webe Českej národnej banky sa dokonca objavuje oznámenie, že investície do cenných papierov Euroasian Rail SkyWay Systems Holding nie sú v súlade so zákonmi. Viac informácií:

https://www.cnb.cz/cs/spotrebitel/ochrana_spotrebitele/upozorneni/upozorneni_euroasian_rail_skyway.html

 

Podobná správa prišla aj z Estónska, Talianska, Belgicka a Lotyšska. Dá sa teda predpokladať, že spoločnosť SkyWay nemá na predaj akcií licenciu od žiadnej krajiny EU.

 

4.) Nie príliš čistá minulosť zakladateľa SkyWay

Pán Yunitskiy je usvedčený z predchádzajúcich finančných podvodov menšieho rozsahu. Na diskusiách som našiel niekoľko odkazov, v ktorých tohto pána usvedčujú z klamstiev a podvodov. 

 

5.) Môže vôbec dopravný systém, ktorý ponúka SkyWay, fungovať?

Nie som odborník, aby som hodnotil technickú stránku tohto projektu. To prenechám niekomu inému. Ono je to asi aj tak jedno, pretože SkyWay je podľa mňa finančný projekt, v ktorom technická stránka plní úlohu návnady. Niečo v zmysle:  aha, pozrite sa, máme revolučný produkt (dopravný systém), do ktorého keď investujete, do 2-5 rokov z vás budú milionári.

 

V každom prípade, v rôznych internetových diskusiách sa viacerí znalí ľudia zhodujú na tom, že technológia koľajníc SkyWay nie je realistická a návrhy realizácie nie sú úplne domyslené.

 

V nižšie uvedenom článku si môžete prečítať, v čom bol hlavný nedostatok strunových technológií pána Junitského už v roku 2002 -  https://www.membrana.ru/particle/2486

V článku sa píše o tom, že správy prezentujúce STU možno rozdeliť na tie o testovacej prevádzke, na tie o účasti na výstavách a na tie o prednáškach a návštevách významných hostí. Teda už pred 15 rokmi pán Junitský postavil testovací polygón, prijímal delegácie z celého sveta, prezentoval sa pred Putinom, Žirinovskim a jazdil po výstavách. Aká teda bola hlavná výhrada v roku 2002? Že nepostavil ani jeden kilometer trate. A aký je dnešný stav? Polygón, výstavy, politici a 0 km tratí.

 

Mohlo by vás zaujímať:

7 spôsobov, ako rozoznať serióznu investíciu od finančného podvodu - v článku si môžete prečítať základné rozdiely medzi serióznymi investíciami a pyramídovými podvodmi.

 

Pár slov na záver

Musím uznať, že SkyWay je po technickej stránke tak detailne premyslený, aspoň pre laikov, že vzbudzuje dôveru. Pán Yunitskiy existuje, čo u podobných projektov nebýva zvykom. Určite má za sebou nejaké patenty a vynálezy, ale jeho problém spočíva v tom, že 30 rokov ťahá z investorov peniaze, ale nikto tú jeho revolučnú technológiu nechce kúpiť. Teda aspoň doposiaľ neboli predložené žiadne dôkazy o opaku.

 

Podľa môjho názoru ide len o ďalší sofistikovaný podvod (žiaľ, zatiaľ to tak vypadá), ktorý stojí a padá na vstupných investíciách partnerov a ich následnom prerozdeľovaní do pyramídy. Vyššie uvedené fakty tomu nasvedčujú. Celý projekt je len o balamutení a sľubovaní krajších zajtrajškov. Investujte do spoločnosti, zakúpte si „akcie“ a jedného dňa, ak vstúpia na burzu, na tom možno zarobíte.

 

Musím ale uznať, že zo všetkých sofistikovaných projektov ako sú Kairos, OneCoin, Recyclix, Banners Broker, Zeekrewards, Dexcar atď., je SkyWay podľa mňa ten najsofistikovanejší

 

Nenašli ste v článku to, čo ste hľadali? Potom si skúste pozrieť aj diskusné fórum. Možno tam nájdete pár zaujímavých informácií k tejto téme. 

Ak už máte so Skyway nejaké vlastné skúsenosti, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie. 

 

Zdroj: čiastočne čerpané z facebookovej skupiny Rozborka MLM projektu

 

Našli ste v tomto článku zaujímavé informácie, ktoré považujete za prospešné? Potom sa o ne podeľte so svojimi známymi a možno tak niekomu pomôžete. Stačí, ak článok budete zdieľať alebo mu dáte like. Určite odporúčam lajknúť moje facebookové skupiny, v ktorých neustále zverejňujem novinky týkajúce sa práce z domu a podnikania na internete. V prvej skupine sa zameriavam všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), druhá facebooková skupina patrí ponukám práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

Odporúčam prečítať si tieto tri články:

Základná charakteristika Ponziho schémy – v článku sa dozviete, čo majú spoločné všetky vyššie spomínané internetové podvody. Mal by vám dopomôcť pochopiť, ako funguje každá Ponziho schéma, resp. ako začne, ako prebieha a ako skončí.

 

Čo sú to pyramídové hry a ako fungujú článok o pyramídových hrách + praktické príklady.

 

Pár rád, ako sa nedať nachytať internetovým šmejdom – v tomto článku si môžete prečítať pár mojich postrehov a rád, na čo si dať pozor, aby ste v budúcnosti nenaleteli na nejaký podvod.

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Skyway – dopravný systém budúcnosti alebo ďalšia pyramída?

Dátum: 20.12.2023

Vložil: Juliaawsw

Titulok: Novosti

Novost

Dátum: 19.12.2023

Vložil: Tomáš

Titulok: Kontrola slibů daných do konce roku 2023

Zatím nebyl ohlášen ani jeden komerční projekt ze slibovaných 10 (do konce roku 2023).
https://www.facebook.com/groups/769013959849593/posts/5813205405430398

"Komernční" trasu odnikud nikam pro ToiToi budku v Gorce na vlastním pozemku Junitského nepovažuji za komerční projekt.

https://rsw-systems.com/news/product-versatility?lang=en



Viac tu: https://www.pracanadoma-skusenosti.eu/news/skyway-dopravny-system-buducnosti-alebo-dalsia-pyramida/

Dátum: 06.02.2024

Vložil: Igor

Titulok: Re:Kontrola slibů daných do konce roku 2023

Dobrý deň, pre tých ktorý ešte aj roku 2024 majú nervy spochybňovať skyway mám odkazy

https://apps.apple.com/us/app/swc-sky-world-community/id6446584643

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.skyway.capital

https://appgallery.huawei.com#/app/C106585075

https://support.apple.com/ru-ru/guide/security/sec35dd877d0/web

Dátum: 06.02.2024

Vložil: Igor

Titulok: Re:Re:Kontrola slibů daných do konce roku 2023

Apple má veľmi prísnu kontrolu pre aplikácie.
Podvodné aplikácie sa tam nedostanú.
Tie čo sa tam dostanú sú zmazané do týždňa a nie že sú dostupné niekoľko rokov.
Podobne Google a Huawei.

Dátum: 06.02.2024

Vložil: Igor

Titulok: Re:Re:Re:Kontrola slibů daných do konce roku 2023

pravda o potvrdených komerčných projektoch

https://youtu.be/1-yk9rel9vc

Dátum: 09.02.2024

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Kontrola slibů daných do konce roku 2023

Tak tomu půlhodinovému videu se ještě podíváme na zoubek, co tam vlastně tvrdí. Zatím jsem jen velmi rychle projel začátek, a byl to samý bullshit "máme projekty v indii, čeká se tam stavba 250 - 250 nových dopravních tras (nikde není řečeno, KDO je bude stavět), jejich delegace navštívila naši kancelář... nic konkrétního. Nic není podepsané, nic se nestaví.

Dátum: 02.03.2024

Vložil: Igor

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola slibů daných do konce roku 2023

Uniklo Vám jadro videa. Divák so záujmom o investíciu pozrie video na vlastné oči a urobí suverénny názor, môže pozrieť aj novšie videá oficiálneho kanála. Nepotrebuje iné konšpiračné názory. Kto je lenivý a v pohodlnosti uverí vo chybný sumár internetového anonyma bude neskôr ľutovať. anonym mu ušlé zisky nevráti.

Dátum: 05.03.2024

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Kontrola slibů daných do konce roku 2023

"Divák so záujmom o investíciu pozrie video na vlastné oči a urobí suverénny názor"

Víš co se říká? Samochvála smrdí.
Kdo si chce udělat vlastní názor, musí hledat informace o firmě (hlavně!) z jiných zdrojů. A historie firmy je jeden velký SLIB. Na technologii pracuje od konce 70. let, v roce 2008 měli web, kde (tehdy ještě pod jménem STU, ale pořád je to naše známé SkyWay inženýra Junitského) slibovali "Futuristické řešení dopravy - připravené k nasazení již dnes!"... Problém? Jejich řešení nikdy nikde dosud nebylo komerčně nasazeno.

https://web.archive.org/web/20080929054917/https://www.alternatetransport.com/

Už tehdy také slibovali transport rychlostí 500 km/h, kterou dosud nikde nepředvedli. A chlubili se, že za sebou mají 30 let historie a více než 500 člověko-let výzkumu a vývoje. A ono ani po dalších 15 letech pořád nic!

A co tenhle slib z roku 2017 - kalkulačka zhodnocení investice do SW během 3 let - zisk $3000 za vklad $100? Tedy do roku 2020? Dnes je to víc než dvakrát tak dlouho... a pořád nic!

https://web.archive.org/web/20080929054917/https://www.alternatetransport.com/

Kdo z vás takové zhodnocení má, když dosud nikde není v provozu komerční projekt, který by mohl vůbec nějak vydělávat?
Odpovím si sám... jedině ten, kdo přivedl dost dalších obětí, si mohl vydělat na provizích (které samozřejmě jdou z podstaty - z vkladu těch pozdějších investorů).

"anonym mu ušlé zisky nevráti"
Kdo poslechne a nebude investovat do SkyWay, tak teoreticky (čistě teoreticky, prakticky nikoli!) může zmeškat příležitost a přijít o budoucí zisky. Ale zůstane mu v rukou částka, kterou by chtěl věnovat do SW (a může ji využít k jiné, chytřejší a méně rizikové investici).

Kdo ale investuje se SW - tak na 99,999% přijde jak o (slibovaný) zisk, tak tu investovanou částku. Se stejným úspěchem může ty peníze hodit do záchodu.




Dátum: 09.02.2024

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Kontrola slibů daných do konce roku 2023

Takže máte aplikaci na propagaci SW (přesněji: Sky Way Community), navíc s pohledem na osobní účet se stavem investice, odměn a provizí (čísla na obrazovce) v různých appstorech.

Super. A proto to nemůže být podvod. TVL - jako fakt?

Apple a spol. řeší, jestli aplikace neporušuje jejich pravidla a obecné zákony a "obvyklou mravnost". Pokud jde o obsah aplikace, tak zda nevybízí třeba k násilí a nenávisti, sebepoškozování nebo nenabízí porno.

Pokud jde o technickou a obchodní stránku aplikace, tak přiklad: zakázané je, když se třeba aplikace pokouší nějakým podloudným způsobem používat mikrofon a tajně odposlouchávat uživatele. Nebo získávat data z jiných aplikací.
Dále zda aplikace neobchází jejich systém při nakupování v aplikaci (pokud se v aplikaci nedají nakoupit "podíly" SW, tak je to z pohledu appstoru OK).

Na nějakou důvěryhodnost vydavatele aplikace se nehraje - to by museli vyřadit všechny začínající vývojáře). Scamy jsou z appstorů vyřazovány až poté, co je zjevné, že jde o podvod. Spousta různých pyramidových podvodů měla a má v appstorech svůj "back office".

Dátum: 17.12.2023

Vložil: Juliaaeaa

Titulok: Novosti

Novost

Dátum: 06.12.2023

Vložil: Renatidfv

Titulok: Novosti

ch.e.repa.novren.at23.5.079@gmail.com

Dátum: 24.11.2023

Vložil: Viktoricud

Titulok: Cinema

Cinema

Dátum: 19.11.2023

Vložil: Margaretthd

Titulok: Novosti

Novost

Dátum: 13.11.2023

Vložil: Eldarchw

Titulok: News

coin

Dátum: 11.11.2023

Vložil: Eldarmvf

Titulok: News

coin

Dátum: 09.11.2023

Vložil: Vikiglt

Titulok: Journalist

urenrjrjkvnm

Dátum: 06.11.2023

Vložil: Davidjaj

Titulok: Coin

coin

Dátum: 02.11.2023

Vložil: Irinxju

Titulok: Journalist

urenrjrjkvnm

Dátum: 30.10.2023

Vložil: Svetlsou

Titulok: Novyny

Novyny

Dátum: 30.10.2023

Vložil: Sergdua

Titulok: Novosti

Novost

Dátum: 20.10.2023

Vložil: Igoraiz

Titulok: Ukraine

Ukraine

Dátum: 08.10.2023

Vložil: Tomáš

Titulok: Co nového u SW?

Nic moc za poslední dva roky.
Možná nám víc poví Nick. Haló, Nicku, jsi tam???

Já nezaznamenal nic kromě zprovoznění krátké pokusné trati pro jednu lehkou Toi Toi kadibudku pro 2 - 4 stojící osoby (v Ekoparku).

Zatím nebyl ohlášen ani jeden komerční projekt ze slibovaných 10 (do konce roku 2023).
https://rsw-systems.com/news/product-versatility?lang=en

"Komernční" trasu odnikud nikam pro ToiToi budku v Gorce na vlastním pozemku Junitského nepovažuji za komerční projekt.

Nějak mi též uniklo, že by byl zahájen provoz na dalších tratích 2 a 4 v Sarjah (mělo k tomu dojít na podzim a na konci loňského roku). Zatím poslední zpráva je z letošního července, že dorazil uBus a probíhají dokončovací práce, Zveřejněno bylo jedno video, kde uBus jede krokem tam a nazpátek na prvních cca 15 metrech trati. Podle stavebních strojů okolo trať není ještě dokončená.

Dátum: 02.09.2023

Vložil: Tomáš

Titulok: Další prošvihnutý termín

V létě roku 2021 SW oznamovalo, že do srpna 2023 uskuteční první komerční projekt ve Spojených arabských emirátech.

https://www.thenationalnews.com/uae/transport/first-glimpse-of-sharjah-s-high-speed-electric-sky-pod-1.1235838#:~:text=%E2%80%9CThe%20first%20commercial%20project%20will%20be%20available%20in%20the%20UAE%20by%20September%202023

Nic se nestalo. Ani náznakem.
SW je firma "nesplněný slib".


Jediný "komerční" projekt je ten zmiňovaný o příspěvek níže. A k jeho "komerčnosti" lze mít vážné výhrady.

Dátum: 04.08.2023

Vložil: Tomáš

Titulok: První komerční projekt?

SW ohlásilo první "komerční projekt".
https://swc.capital/news/new?id=1760

Super! Má to nějaký háček?
Má. Ten projekt je deklarován jako komerční jen "na papíře". Je realizován v prostoru zkušebního areálu Eko-techno-parku. Je to krátká trať odnikud nikam, nad jezírkem a okolo tří halových staveb v části zvané Ekopark Akvarel. Na této trati se pohybuje "přelomová" ukázka technologie mezi dopravními kabinkami... kadibudka pro pár stojících osob. Vzhledem k technickému provedení kabinky a jednoduchosti krátké trati (jediný kotevní pilíř) je to relativně levná "potrava pro psy".

Za zmínku stojí ten pilíř - na něm se trať láme do zatáčky. Poprvé uvidíme průjezd kabinky zatáčkou na trati!

Dátum: 05.06.2023

Vložil: Tomáš

Titulok: Kontrola zpoždění

Tak, jak to vypadá s těmi dvěma tratěmi v Sarjah, které podle vyjádření Junitského z léta 2022 měly být hotové na podzim 2022? A před koncem roku 2022 na jedné z nich měl být zahájen zkušební provoz?

https://skyway.capital/news/new?id=1715

Takže zatím se mluví jen o jedné trati (polotuhé, s větším rozestupem sloupů). Probíhají dokončovací práce a stavba něčeho, co má být asi nájezd na trať a servisní zázemí. A není řečeno, kdy to bude hotové. Možná na konci léta? Na podzim? Práce, které měly trvat tři měsíce se protáhnou o rok déle? Hmmm...

A zapamatujte si: na této trati je slíben provoz unibusů pro 25 lidí a rychlost 150 km/h.

Dátum: 20.05.2023

Vložil: Tomáš

Titulok: Kohvratov stále ve vazbě

Hlava jedné z investičních větví podvodu SkyWay, Andrej Chovratov (Andrey Khovratov) je stále v Rusku držen ve vazbě (už je to rok).
Ano, ten pán se formálně distancoval od SkyWay (a SkyWay od něj) a v poslední době vystupoval pod značkou Evorich a před tím NEEW. To ale nic nemění na tom, že Evorich je jen odbočka z jízdy, která začala se SkyWay Invest Group (Khovratov zde byl výkonný ředitel a zakladatel).

https://rsw-systems.com/news/new-economic-worldview

Dátum: 26.05.2023

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Kohvratov stále ve vazbě

A teraz? čo chcel Tomáš Kohout povedať?

Dátum: 28.05.2023

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Kohvratov stále ve vazbě

Je dobré vědět, jak se "daří" bývalému řediteli jedné ze dvou investičních větví projektu. Vypovídá to něco i o důvěryhodnosti a kvalitě samotného investičního projektu.

Je to těžké pochopit? Že je něco jako reputace?

Dátum: 09.01.2023

Vložil: Tomáš

Titulok: Další slib SW ke kontrole

Předchozí kontrola slibů a termínů výstavby zkušebních tratí SW v Sarjah nedopadla dobře. A už tu máme další sliby (tomu se říká "poponesení branky"):

https://www.facebook.com/groups/769013959849593/posts/5813205405430398

"Spuštění prvních adresních projektů a jejich počet na 10 do konce roku 2023"

Takže na konci roku 2023 se podívám, kolik z deseti slibovaných projektů se rozjelo.

A protože výstavba veřejné dopravní infrastruktury není nic, co by se dalo utajit, nespokojím se s informacemi od SW, že "další projekt je nasmlouván, začaly přípravné práce, ale více informací k tomu sdělovat nebudeme, protože jsme vázání mlčenlivostí".

Dátum: 02.01.2023

Vložil: Tomáš

Titulok: Zimní kontrola zahájení provozu na trati 4

Takže miláčkové ze SW... jak se vám plní sliby?
Mrkněte na video
https://youtu.be/IUiRLOvCkqo?t=675
kde váš guru Junitský oznamuje, že výstavba 2.5 km dlouhých tratí 2 a 4 bude dokončena na podzim. A na trati 4 začne provoz na konci roku (2022).

Nic z toho se nestihne. Máme nový rok, a podle dosud publikovaných materiálů z trati 2 stojí jen sloupy a možná pokročily práce na koncových stanicích.

Na trati 4 stále probíhá instalace "struny" (od července/srpna 2022). Trať 4 získala těsně před koncem roku certifikaci ohledně pilířů. K slíbenému provozu na konci (minulého) roku tedy zatím zdaleka nedošlo.

Ale buďme pozitivní - něco se děje. ;-)

Odhaduji, že letos uvidíme na trati 4 pendlovat kabinku pro 12 - 16 lidí (unibus - ten samý, co jezdil v Gorce) rychlostí do 50 km/h (při nájezdech na sloupy méně). Tedy nic závratně nového. A to bude na dlouho vše. Realizace vlhkého snu 50 000 cestujících za hodinu a rychlosti 200 km/h se rozhodně letos nedočkáme.

Čau Nicku, zdravím do Blbákova!

Dátum: 05.12.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Další vtip SW pro hlupáky

Ze článku publikovaného na webech SW, např. zde:
https://skyway.capital/news/new?id=1549

"Muzeum dopravy v Moskvě v rámci projektu „Kolem Moskva-City“ představil prognózu rozvoje dopravní sítě města."

(žádný odkaz na zmíněné materiály a projekt nebo důkaz spojitosti tohoto projektu se SW)

"Ilustrace vygenerované počítačovým programem ukazují, jak se hlavní město Ruska v budoucnu změní, pokud budou do jeho infrastruktury zavedeny nové dopravní technologie."

A k tomu je připojena jedna počítačem generovaná fotka staršího data, kterou SW použilo pro svou prezentaci "šejkům".
:-DDD
Typicky dubajské mrakodrapy a arabskému vkusu odpovídajíc zdobné detaily a manýry na sloupech.

A k tomu jedna reálná fotka z "lunaparku" v Maryině Gorce.

Fotka z článku o "budoucnosti dopravy v Moskvě":
https://new.skyway.capital/uploads/HtmlContent/1670233154_kuzs8u42EPkE7Or553qdldKiOAk4uhwj.jpg

Stock fotografie použitá jako podklad:
https://pl.depositphotos.com/9687557/stock-photo-dubai-marina-skyline-at-night.html

Použití té samé "fotky" v roce 2019:
https://www.facebook.com/futureskyrail/posts/pfbid0dF8wZXz4V7sZpKUPKZ6AAXGazkFhnHekymnyGkwwdHs1CuoVhjTrXUt9aDTs3nb1l

Že by ve SW už nepracoval ten šikovný grafik, co je dřív zásobil všemi těmi pěknými CGI obrázky a filmečky? Že SW recykluje starší materiály?

Dátum: 10.12.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Další vtip SW pro hlupáky

Malé upřesnění... jde o výstavu futuristických KRESEB A PLAKÁTŮ na téma "Okolo města Moskvy". Část kreseb vygenerovala umělá inteligence. S reálnými projekty to nemá nic společného... nebo pokud ano, tak jen náhodou.

Asi jako když jsem jako dítko prvního stupně základní školy na téma "budoucnost našeho sídliště" kreslil, jak u nás na periferii bude přestupní stanice metra. Po čtyřiceti letech se to zčásti splnilo - metro tam už je, i když ne přestupní uzel. Čirá náhoda.

Dátum: 19.11.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: uSky Transport zahajuje certifikaci čtvrté testovací trati

Zajímavý článek...
https://skyway.capital/news/new?id=1532

Prý, že: "TÜV SW Standardization Certifications začíná dvoustupňovou certifikaci čtvrté testovací trati uSky Transport & Infrastructure Technology dlouhé 2.4 kilometrů.
....
Na základě certifikátu o shodě získala společnost uSky Transport povolení od místních orgánů k uvedení do zkušebního provozu."

Jen pro upřesnění:
čtvrtá trat 2.4 km je ve skutečnosti první a jedna ze dvou 2.4 km dlouhých tratí, co mají být postaveny. A je je to druhá trať z hlediska postupu prací (první 400 m dlouhá je v předváděcím provozu).

Certifikaci obdržely sloupy (jako že jsou postaveny dobře a nespadnou).

Na obrázku delegace přítomné na staveništi a také jakémusi slavnostnímu podpisu podpisu (vystavení certifikace?) je vidět, že není dokončena instalace "struny", tedy že se stav příliš nezměnil od začátku července, kdy se s pokládkou patrně začalo.

Dátum: 11.11.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Podzimní kontrola dokončení prací

Tak si uděláme slibovanou podzimní kontrolu stavu prací v Sarjah.

Ve videu https://youtu.be/IUiRLOvCkqo?t=675
se uvádí, že dvě 2.5 km dlouhé tratě budou konstrukčně dokončeny na podzim 2022.

Troufám si tvrdit, že podzim už máme, a dokončení prací oznámeno nebylo. Podle obrázků - stavba postupuje "svým tempem", pracuje se na koncové stanici a pokládce lan pružné tratě. Pokládka pevné (těžké tratě) ještě není zahájena a je hotová hrubá stavba jedné koncové stanice.

Takže termíny se zase posunuly.

Za zaznamenání stojí věta se slibem: "V budoucnu bude mít komplex kapacitu toku cestujících až 50 000 cestujících za hodinu a až 100 milionů tun nákladu ročně" (týká se zkušebních tratí v Sarjah) - uvedeno na konci oznámení https://skyway.capital/news/new?id=1522

50 000 osob za hodinu - to je přes 800 za minutu. To je 14 za vteřinu. 14 osob je srovnatelné s kapacitou zatím jediného většího Unibusu pro přepravu osob. Bude ze stanice vypravován jeden Unibus každou vteřinu?

Jsem napjatý!

Jo... a čau Nicku, pozdravuj v Blbákově!

Dátum: 02.10.2022

Vložil: BadSantahvm

Titulok: hi all users

hello there. What can i do for you hehe thanks

Dátum: 26.09.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Pro pobavení

Občas je dobré se ohlédnout a zkontrolovat stav věcí - co se udělalo a neudělalo.

SkyWay v prosinci 2019 odhalilo v Sarjah pomník - "Zero kilometr of Transnet network".

https://rsw-systems.com/news/zero-kilometer-of-TransNet?r=102356

SW tím oslavilo, že v tom okamžiku neměla postaven ani kilometr této dopravní sítě - vize dopravní budoucnosti SkyWay.

Normální člověk by to pochopil jako oslavu otevření nějaké stavby - "toto je oslava zahájení stavby, tj. základní kámen a nultý kilometr naší dopravní sítě" (nikoli pomník nuly kilometrů).

Pomník je ale věrný svému jménu - "památník nuly kilometrů sítě Transnet".
Síť Transnet má i dnes (téměř tři roky od postavení památníku) stále nula kilometrů. A pochybuji, že jich někdy bude mít víc. ;-)

Dátum: 19.08.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: SW se distancuje od investičního způsobu financování

Zajímavý dokument zmíněný v https://skyway.capital/news/new?id=1441

https://unitsky.com/storage/files/12/Positioning_marketing_naming.pdf

Zejména doporučuji k pozornosti kapitolu (na konci dokumentu):
"Moving away from association with investment activity"

V souvislosti s rebrandingem (kolikátým už?) lze sdělení interpretovat a chápat různě. Uvidíme, jaký dopad to bude mít na drobné investory - zda nově pojmenovaná společnost dodrží sliby svých předchůdců.

Dátum: 19.09.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:SW se distancuje od investičního způsobu financování

S tím distancováním se od investičního financování to nebude tak horké... ;-)

"Začíná superfinále SWC CHAMPIONS CHALLENGE!"
To je hon za novými investory a navýšením investic stávajících investorů.

"Nabídka JOIN 24 Plus se prodlouží do 30. září"
Opět pobídka k přivádění dalších lidí a nákupu podílů se slevou (i když zde se o investici nemluví, jen se zmiňují "platby".

Ovce se musí dojit.

Dátum: 31.07.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Nové termíny dokončení tratí v Sarjah

Zajímavé video s Junitským a jeho komentáři k projektu:
https://youtu.be/IUiRLOvCkqo?t=675
(video je publikováno 22.7.2022, mohlo být ale natočeno dříve)


Trať 2 (nízké husté podpory s tvarem otočeného U, pevná konstrukce):
- Postaveny všechny sloupy, jedna kotevní podpěra.
- Druhá kotva má vyhloubeny základy a začíná se šalovat.
- Není vidět pokládka estakády (o které se už objevily zmínky).

Dokončení prací prý na podzim 2022.

Trať 4 (pružná konstrukce, vysoké a řídké sloupy tvaru H)
- Postaveny sloupy
- Probíhají práce na kotvení a inženýrských sítích na koncích trati
- s pokládkou estakády se ještě nezačalo


Dokončení prý též na podzim 2022, zprovoznění do konce roku.

Tak na podzim a na prosinec udělám kontrolu stavu věcí. ;-)

Pokolikáté už takhle chci zkontrolovat termín dokončení těchto tratí? Minimálně to bude potřetí - předchozí dva pokusy vždy jen konstatovaly další odklad termínu)

Zdá se, že jako první se z dokončovaných tratí předvede (možná) ta pružná trať č. 4.

Tipuji: na ní bude jezdit stávající čtyřmístná kabinka a nestandardně malý nákladní kontejner. Vzhledem k prověšení trati bude maximální rychlost 50 km/h (s kolísáním rychlosti na přejezdu sloupů). Slibovanou rychlost 150 km/h a přepravní kapacitu 80 osob v jedné kabince neuvidíme. Tu vysokou rychlost slíbí SW předvést na trati 2., ale termín jejího provozu zatím nebyl oznámen.

Komedie pokračuje.


Dátum: 31.07.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Nové termíny dokončení tratí v Sarjah

Vzpomínáme...

"Futuristic Transport Solution - Ready Today!" (2008) - ještě jako STU:
https://web.archive.org/web/20080607110943/https://www.alternatetransport.com

Dátum: 01.08.2022

Vložil: sydney

Titulok: Re:Nové termíny dokončení tratí v Sarjah

MyNick už ani neodpoveda, je sam sklamaný z toho podvodu

Dátum: 01.08.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Nové termíny dokončení tratí v Sarjah

Jestli je zklamaný se netroufám odhadovat... na provizích se mohl napakovat slušně. A pravděpodobnost, že tady ten projekt nehájí pro provize, ale dělá to "z čistého srdce" a projektu plně důvěřuje... ta není moc velká. MyNick je spíš šmejd typu Radky Samkové, Pavla Zítka, Valoviče, Příkazského a jiných "Ponzi networkerů", než úplný idiot. Už jen to, jak si hlídá anonymitu svědčí o tom, že ví, že z toho jednou nevyjde dobře.

No, pro případ, že by sem MyNick přišel a zase drze nazval idioty ty, co projekt kritizují a nevěří mu...:

Příspěvek, na který 24.4.2020 sem dal sám MyNick
gulfnews.com/uae/transport/sharjah-driverless-cargo-pod-to-be-ready-in-six-months-1.69180689


Podle odkazovaného článku z ledna 2020 měla být do šesti měsíců (tedy někdy na konci léta 2020) hotová nová 2.5 km dlouhá testovací trať pro nákladní a vysokorychlostní (150 lm/h) a vysokokapacitní dopravu (80 pasažérů najednou). No a teď je to samé slíbeno na konec roku 2022.

Tehdy jsem slíbil, že pokud to tak bude, tak se omluvím za své pochybnosti. Omlouvat jsem se nemusel. Neměl by se spíš omluvit MyNick?

Teď už žádnou omluvu nenavrhuji. Jen čekám, že (pokud) SW stavbu dokončí (ať už ve slíbeném termínu, nebo později),tak na ní stejně nepředvede ani 150 km/h, ani 80 lidí v jedné kabině nebo "vláčku" a ani naplněný standardní dopravní kontejner.

Dátum: 09.08.2022

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Nové termíny dokončení tratí v Sarjah

Nie je :)

Dátum: 17.07.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Co nového?

Dlouho se tu nic neděje... co nového v Sarjah a u SkyWay?
Kromě toho, že se nestihlo prezentovat s hromadnou a rychlou dopravou na výstavě EXPO, jak se slibovalo?

Pozitivní zpráva: začalo se s pokládkou traťové struktury na sloupy, který v Sarjah stojí již rok... a poté, co byly (snad?) dokončeny několik měsíců stavěné kotevní pilíře (jednoduchý železobetonový blok, co by mohl být postaven za pár dní).

Na cirkus do Sarjah se chodí dívat různé náhodné obchodní delegace. Naposledy to byla delegace z Ghany, firmy Eve-Asa Company Limited.
https://www.facebook.com/groups/769013959849593/posts/5336402969777313/
https://skyway.capital/news/new?id=1403

Jde o firmu, která v Ghaně zřejmě (podle Google recenzí) provozuje skladové depo, zaměřené na (alkoholické?) nápoje.
https://www.google.com/search?q=Eve-Asa+Company+Limited&sourceid=chrome&ie=UTF-8#lrd=0xfdf834b3b47ce1f:0xbf6116ae1b1e968d,1,,,

Bohužel, firma nemá vlastní webové stránky, tak se toho o ní moc zjistit nedá. Má ale facebookové stránky (prázdné) se 2 (slovy: dvěma) sledujícími.
https://www.facebook.com/profile.php?id=109993174089564

Většina informací nalezených o této firmě Googlem jsou jen výpisy z automatizovaných katalogů, vyhledávačů a integrátorů informací a (waze, yandex, místní mapy atd.).

Fajn, že se o SW zajímá firma, co podniká v logistice... ale je to ten správný potenciální partner (provozovatel nějakého málo významného místního skladiště z rovníkové Afriky)?

Dátum: 21.05.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Zatčení Khovratova

Trochu podrobnější video o zatčení Khovratova + info o "fungování" jeho imperia... (pro ty, co umí alepsoň trochu rusky):
https://smotrim.ru/video/2409706

A tady je Evorich a SkyWay spolu na jedné černé listině se jmény podvodů a podvodníků:
https://vklader.com/blacklist-31-07-2021/

Tak co Nicku? V tunelu všechno erömü?

Dátum: 21.06.2022

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Zatčení Khovratova

Tvoju uznanú a vyhľadávanú whistlebowerovu činnosť Tomäš Kohout, by si mohol venovať vyhľadaniu účinnosti prášku na väčšnie tvojho vtáka, bolo by to účinnejšie. Pre teba. Iného to nezaujíma.

Keď niekto chce, môže tu vyhľadať diskusiu o vzťahu Cchorvatova a SW, bolo to dávno, a ešte stále je nad rámec tvojich intelektuálnych možnosti.

Napriek tomu som pozrel tvoje video z mája 2022 o zadržaní Chorvatova. Mohol by si mi upresniť kolko krát sa v tom spomína SWC, Junickij, strunová doprava, alebo hocičo čo súvisí s témou pod čím diskutujes primitívne už roky?





Dátum: 23.06.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Zatčení Khovratova

NIcko, ztrácíš úroveň (pokud jsi ji kdy měl).

Pokud tě nechává klidným, že je za vícečetné podvody zatčen Khovratov (ne Khorvatov), který stál v čele Skyway Investment Group... a že se o něm ví, že podvody se "živil" před i po svém angažmá ve SWIG...
... pak gratuluji k totálnímu vymytí mozku a slepotě.

Dátum: 23.06.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Zatčení Khovratova

P.S. Na vytvoření téhle duchaplné reakce jsi potřeboval měsíc času?

A k uvedení do provozu nové 2,5 km testovací trasy v Sharjah (ve výstavbě od roku 2019) a sjednaným "adresným projektům" a jejich termínům nic nepovíš?

Dátum: 03.04.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Ředitel SkyWay Insvestment Group (SWIG) za mřížemi

Pozitivní zpráva pro ty, co si stále myslí, že SkyWay je dobrá investiční příležitost...:

Znáte tohoto pána?
https://impianclub.com/wp-content/uploads/2019/10/Andrey-Khovratov.jpg

Je to Andrej Khovratov - bývalý CEO (výkonný ředitel) skupiny SkyWay Invvest Group (SWIG) - jedné z odnoží finančního podvodu SkyWay, přes kterou se lákala finanční "podpora" drobných investorů. Po nepodařeném nájezdu SkyWay do oblasti kryptoměn se osamostatnil (někdy přelomu roku 2019/20) a nadále si jel svůj vlastní kryptoměnový podvod NEEW-TNG, později přejmenovaný na EVORICH. Podvod na základech MLM sítě, kterou získal ve SWIG.

A nyní tento Andej Khovratov šel za mříže - je nejméně do května ve vyšetřovací vazbě, obviněn je ze tří finančních podvodů zvláště velkého rozsahu.

https://www.kommersant.ru/doc/5283959

https://behindmlm.com/mlm/regulation/evorichs-andrey-khovratov-arrested-for-fraud-in-russia/#more-74513

Ale klid, pokud sem ještě někdy přijde MyNicka, tak nám vysvětlí, že "akcie" z doby SWIG jsou bezpečně převedené pod jinou skořápkovou firmu z impéria Junitského a se SkyWay (nebo uSky nebo UST?) Khovratov nemá už dááávno nic společného. Takže se vlastně nic neděje. ;-)

Dátum: 07.04.2022

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Ředitel SkyWay Insvestment Group (SWIG) za mřížemi

"akcie" z doby SWIG jsou bezpečně převedené pod jinou skořápkovou firmu z impéria Junitského a se SkyWay (nebo uSky nebo UST?) Khovratov nemá už dááávno nic společného. Takže se vlastně nic neděje. ;-)

Presne tak.

Dátum: 08.04.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Ředitel SkyWay Insvestment Group (SWIG) za mřížemi

Jasně, klídek a pohoda. Není nad to dělat byznys s lidmi, co jdou za své podnikání sedět. Obzvlášť, když jde o "malé" investory, co jednoznačně tahají za kratší konec provazu.

K tomu "pozdržení" výstavby trati (důležité pro získání věrohodnosti a tím i dalších zakázek a promeškání zásadní příležitosti k sebepropagaci) nic neřekneš? To je taky podle tebe "normální"?

Dátum: 08.04.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Ředitel SkyWay Insvestment Group (SWIG) za mřížemi

MyNicku, kdo je tady idiot?

Měl bys začít chodit kanálama.

Dátum: 08.04.2022

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Ředitel SkyWay Insvestment Group (SWIG) za mřížemi

Ty si idiot. Keď si už tak zvedavý.

Dátum: 09.04.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Ředitel SkyWay Insvestment Group (SWIG) za mřížemi

Ach jo. Takže stále se bráníš vidět, že jedeš na mrtvém koni? A že byl mrtvý, už když jsi na něj nasedal?

Co kdybys místo kopání okolo sebe řekl, jak je to s tím promeškáním výstavy EXPO 2020? A kdy bude hotová ta 2.5 km trať? A kdo zadal SW nějaké zakázky, když zatím má SW jen hezké modely, makety a pokusné tratě - které neukazují nic z toho, co uvádí SW jako klíčové vlastnosti a výhody svého "řešení"? Tím divadýlkem, co hrají už přes 20 let... přesvědčí možná pár naivních amatérských investorů a MyNicka... aby do toho dali peníze... ale těžko to v tomhle stavu přesvědčí nějakého skutečného zadavatele projektu.

Dátum: 21.04.2022

Vložil: :-(

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Ředitel SkyWay Insvestment Group (SWIG) za mřížemi

PEACE

Dátum: 04.05.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Re:Ředitel SkyWay Insvestment Group (SWIG) za mřížemi

PEACE není ta správná strategie a postoj vůči podvodníkům, šmejdům a užitečným idiotům.

Dátum: 19.06.2022

Vložil: rastislav

Titulok: Re:Re:Re:Re:Ředitel SkyWay Insvestment Group (SWIG) za mřížemi

na tomasa sa nemoze reagovat a ani ho kritizovat on ked pochopi ze diskutuje sam ho to prestane bavit a odide

Dátum: 29.06.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Ředitel SkyWay Insvestment Group (SWIG) za mřížemi

Ne, to je moje "guilty pleasure" sledovat tento podvod a dokumentovat a demaskovat jeho jednotlivé fáze.

Skončím tu, až i ti největší hlupáci a nejdrzejší propagátoři pochopí, že jedou na mrtvém koni... a skončí s vírou a propagací SkyWay.

Dátum: 22.04.2022

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Ředitel SkyWay Insvestment Group (SWIG) za mřížemi

je pravda, že skyway začne vyrabať bojove vagony ?tie by išli na odbyt

Dátum: 13.05.2022

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Ředitel SkyWay Insvestment Group (SWIG) za mřížemi

Je. Len nevedia získať povolenie od ukrajinských úradov na vybudovanie strunovych trati, po ktorých by ich vedeli napapnúť s novými bojovými vagonmi. Si úplne primitívny debil, nič nového.

Dátum: 29.05.2022

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Re:Ředitel SkyWay Insvestment Group (SWIG) za mřížemi

Ty si debil, konečne už niečo konkretne ukaž,veď za tie roky len same reči a žiadna trať SW nie je v prevadzke

Dátum: 25.05.2022

Vložil: sydey

Titulok: Re:Re:Ředitel SkyWay Insvestment Group (SWIG) za mřížemi

no práve, nič sa nedeje a ani sa diať nebude.Aspoň mate vyhovorku na vojnu na Ukraine

Dátum: 21.06.2022

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Ředitel SkyWay Insvestment Group (SWIG) za mřížemi

Vynechal si “n” z tvojho mena a zrodil sa další odvážny diskutujúci s vlastným názorom a s vlastným menom jednej téme. Pamätáš kolko si ich mal? Ja už nie.

A Nič sa nedeje.

U teba určite.

Dátum: 06.07.2022

Vložil: Dedko

Titulok: Re:Re:Re:Re:Ředitel SkyWay Insvestment Group (SWIG) za mřížemi

ty sa pamataš kolko penazi si dostal vyplatene z dividend alebo predaja akcii ? Ja ano,astale sa nič s tvojou debilitou nedeje

Dátum: 26.03.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: SkyWay odpískalo účast na EXPO 2022

Ještě není konec měsíce, ve kterém skončí světová výstava EXPO 2020. Zbývá pár dní.
Ale podle stále stejného stavu rozestavěné 2.5 km dlouhé trati (údajně schopné nést unibusy s 80 lidmi a umožňující dosáhnout rychlosti 150 km/h) si troufám říct, že se SkyWay nestihne s touto tratí na (půl roku trvající) výstavě prezentovat ani jeden den.

Skvělá marketingová taktika! Hezky počkat, až ostatní konkurence sbalí své stánky a pak se prezentovat jako jediní a přitáhnout tak veškerou pozornost na sebe... Oh, wait, ono se po skončení výstavy už nebude prakticky komu předvádět, na ukončenou výstavu přeci neproudí žádní návštěvníci... oh shit! Kde soudruzi z Běloruska udělali chybu?

Proč si to myslím, že se to nestihne? Stačí se podívat na fotky z návštěvy vietnamské delegace "podnikatelů z oblasti nemovitostí, stavebnictví, cestovního ruchu a zdravé výživy (sic!)" (čti: byli to nějací pochybní MLM marketéři, nabízející své potravinové doplňky, realitní služby a cestování v době COVIDové... a možná mezi nimi byl i jeden stavař). Tohle se o té návštěvě píše a jsou zde i zajímavé fotky...:

https://skyway.capital/news/new?id=1291

Nejzajímavější je fotka, kde se delegace odvážně postavila před testovací trať č. 2:
https://new.skyway.capital/uploads/HtmlContent/1648110148_1Wejq9TTdfHiSbCJ9l3MArraJFLFV3l5.jpg

Co se na té trati asi tak testuje? Když není dostavěná?

To je ta trať, kterou SW původně slibovalo (v lednu 2020) dokončit a předvést v půlce roku 2020
https://www.dubailad.com/the-skys-the-limit-as-sharjah-test-new-driverless-sky-pods/

O tom se tu podvodník MyNick vyjádřil, že se termín může o "pár" měsíců posunout (protože COVID).

Další zmínka o této trati padla v souvislosti s přípravami na EXPO 2020 - jako že nejvýše do dvou měsíců po zahájení výstavy to už bude v provozu.

https://gulfnews.com/uae/transport/sharjah-aims-to-become-the-first-city-to-roll-out-high-speed-skypod-transport-1.79762010

No a zase nic.
Zase to dopadlo jako obvykle se SW. Něco se slíbí... a pak se to nesplní vůbec, nebo to jde do ztracena, nebo se místo toho vytýčí nový cíl, nebo se splní něco, co má k proklamovanému cíli daleko.

Dostane SW (letos nebo v příštím roce) nějakou pěknou komerční zakázku? Když nedovede splnit to, co slíbilo předvést... ani s téměř dvouletým zpožděním?

Čau MyNicku, ty všemi skvěle informovaný a prozřetelný "investore"!

Určitě nám i vysvětlíš, kam zmizely bubnové cívky s kvalitními ocelovými strunami, co byly na staveništi před téměř dvěma lety.

Dátum: 01.04.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:SkyWay odpískalo účast na EXPO 2022

Potvzeno, SW nestihlo dostavět svou několik let slibovanou 2.5 km dlouhou zkušební "super trať" během výstavy EXPO 2020 (tj. do konce března 2022).

Gratulky!

MyNick: kdo je tady idiot?

Dátum: 03.04.2022

Vložil: Peter

Titulok: Re:SkyWay odpískalo účast na EXPO 2022

škoda, že to už nepostavili trať Praha Moskva,mohli evakuovať bezbečne ludi z Ukrainy, keďže Skyway je nezničitelný, fungovalo by to,

Dátum: 03.04.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:SkyWay odpískalo účast na EXPO 2022

Něco mi říká, že trať Praha-Moskva (ani žádná jiná od SkyWay) nebude.

Dátum: 12.03.2022

Vložil: loveawake.ru

Titulok: Are you 18? Come in and don't be shy!

Welcome to the world of adult Dating loveawake.ru

Dátum: 25.02.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Poslední měsíc do konce EXPO 2020

Průběžná kontrola...

Do konce půl roku trvající výstavy EXPO 2020 v UAE zbývá poslední měsíc a malý kousek. Stihne SkyWay aka UST předvést své nové tratě veřejnosti na této výstavě, jak dlouho slibovala? Podle obrázku na https://skyway.capital/news/new?id=1268 to na to nevypadá... stále stojí jen sloupy bez "kolejnice". Žádná změna proti stavu před cca rokem.

Co na to MyNick? Bude výmluvně mlčet?

Ale jinak vše OK, do areálu SkyWay v Sarjah přicházejí stále nové delegace, naposledy se různorodá delegace vyfotila před stojícím Uniflešem (tím, co by mohl jezdit až 500 km/h - kdyby toho byl schopen) a svezla se na 400 m dlouhé trati v tropickém Unicaru.
V této delegaci byl např. jako vzácný host Anatoli Zhiltsov (https://www.instagram.com/anatolyzhiltsov), provozovatel řetězce restaurací a kadeřnictví a dalších podniků v potravinovém průmyslu (sic!).
Dále Samuel Benedict Ogbonnaya - africký podporovatel a provozovatel všelijakých sračkoidních crytpo-něco startupů... a jiní.

Zkouší SkyWay, jak velkou prdel si ze svých investorů může dělat, aniž by se vzbouřili?

Dátum: 27.02.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Poslední měsíc do konce EXPO 2020

SkyWay psychicky připravuje své fanoušky, že nejenže nestihne uvést do provozu 2,5 km trať v Sarjah do konce výstavy EXPO 2020, ale že stavbu nedokončí ani později během roku 2022 (protože pandemie):

"The information that by 2022 the company will have completed the construction of the 2.4-kilometer string track has not previously been announced on the company's official resources or in the media. We can neither confirm nor deny this information.

Informace o tom, že do roku 2022 společnost dokončí výstavbu strunové trati o délce 2,4 kilometru dříve nebyly zveřejněny na oficiálních zdrojích společnosti nebo v médiích. Tyto informace nemůžeme potvrdit ani vyvrátit."

https://skyway.capital/news/new?id=1269

Je pravda, že "oficiálně" termín dokončení této trati na webech SW oznámen nebyl (alespoň já o tom nevím). Ale byly zde zveřejněny odkazy na články třetích stran, které o tomto termínu mluvily... a kde asi tyto třetí strany takové informace získaly? Z prezentací SW...!
Jak jsem psal dříve - SW oznámí, že něco o něm napsali novináři a je to velký úspěch... a pak se k těm slibům prezentovaným novináři postaví zády - dobrá taktika, jak ze čtenářů dělat blbce a vodit je za nos...

Teď by mne zajímalo, jak to dopadne s tím komerčním projektem, co má být realizovaný od září 2023. Projekt, o kterém mluvil Oleg Zářecký (Zaretskij) jako výkonný ředitel projektu uSky Transport v Sarjah:

https://bit.ly/3Hv2mj8

Oh wait, to si zase vymysleli ti zlí novináři z internetového zpravodajského serveru The National.

Dátum: 06.03.2022

Vložil: Peter

Titulok: Re:Poslední měsíc do konce EXPO 2020

odkedy sa Bielorusko pridalo k Rusku proti Ukraine, akcie SkyWy vyleteli prudko hore ,

Dátum: 06.03.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Poslední měsíc do konce EXPO 2020

To bezpochyby! ;-)

Jo, a Junitskij a jeho boys dostali do rukou další skvělou výmluvu, proč zase nic ze slíbených cílů nebude.

Dátum: 06.03.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Poslední měsíc do konce EXPO 2020

...a o jakých akciích že se to bavíme? :D

Dátum: 11.03.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Poslední měsíc do konce EXPO 2020

Další čerstvý obrázek ze staveniště v Sharjah:

https://new.skyway.capital/uploads/HtmlContent/1646906473_RWQvGXEgdBnNIjCZXvXhiOoVxzQ19U9D.jpg

použitý v článku s novinkou - o návštěvě skupiny studentů z Tuniska ve zkušebním centru strunových technologií v Sharjah:

https://skyway.capital/news/new?id=1279

Nevypadá to, že bychom se v příštích 20 dnech zbývajících do konce světové výstavy EXPO dočkali dokončení a předvedení nových tratí pro vyšší kapacitu a rychlost přpravy. ;-) Na staveništi není dokonce ani žádný ruch. Stav stavby (postavené sloupy) se od minulého roku nezměnil.

Skvělý tah na branku, jen tak dál, SkyWay!
:-DDD

Je tu ještě někdo, kdo tomuhle projektu věří?

Dátum: 04.02.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Světová výstava v UAE bude brzy končit...

EXPO v Dubaji končí za necelé dva měsíce.

Ze strany SkyWay stále žádná zpráva o tom, zda se firmě podaří prezentovat se na této výstavě s novou 2.5 km tratí s rychlostí (až 150 km/h) a kapacitou dopravy.

Zato se dozvídáme, do jakých exotických zemí SkyWay rozšířil svou organizaci (nábor nových obětí), že se mu podařilo do svého předváděcího centra pozvat nějaké delegace (bez oznámení výsledku nějaké konkrétní spolupráce) a že na testovacím polygonu v Bělorusku úspěšně otestoval kabinky SkyWay ve "sprše" (a opravdu do nich nezatéká) a dělá inovativní výzkum v oblasti vodivosti kovů. To je myslím skvělá zpráva pro akcionáře.

A mimochodem - bude mít MyNick koule sem ještě přijít a přiznat, že tady tři roky blafal nesmysly a podporoval nesplnitelné sliby, protože je tak hloupý a slepý (to v lepším případě)... nebo proto že je takový šmejd, co potřebuje aby projekt této pyramidové hry měl "dobré jméno" a jemu se na tom lépe vydělávalo?

Dátum: 06.02.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Světová výstava v UAE bude brzy končit...

Upřesnění a oprava:
MyNick sem píše ty svoje nesmysly od konce roku 2017, takže už víc než 4 roky. Doporučuji si přečíst jeho první příspěvky z konce diskuse a pak se zamyslet nad tím, co se z nich splnilo. Docela smutná zábava.

Dátum: 18.01.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Novinky z Sarjah

Tak co nového SRTI parku od SkyWay?

Jen to, že se pár pohlavárů s ručníky přes hlavy přišlo podívat na stav a postup projektu.

https://skyway.capital/news/new?id=1236

Oproti minulé kontrole před dvěma lety, kdy si 400 metrovou trať jen prohlédli a sedli do stojící kabinky, tak tentokrát se na trati i svezli (rychlostí 30 km/h). A podívali se na hezkou videoprezentaci modelu "rakety" (uniljot) schopné údajně jezdit rychlostí až 500 km/h (schopné tak jezdit v počítačem simulované videoprezentaci... v reálu nebylo nikdy a nikde předvedeno).

Za dva roky a něco... a po dalších 600 optimistických oznámeních a novinkách na webu SkyWay... to je docela "pokrok"!

Takhle to vypadalo před více než dvěma roky:
https://skyway.capital/news/new?id=629
https://www.facebook.com/groups/769013959849593/posts/4530008090416809/

Ale kde je ta 2.5 km dlouhá trať nabízející dopravu až 80 lidí rychlostí 150 km/h, co měla být hotová v říjnu/listopadu 2021 na výstavu EXPO 2020? Něco mi říká, že na tuto skvělou příležitost k prezentaci SkyWay rezignovalo. Že se ničeho nedočkáme ani do konce března 2022, kdy výstava končí. ;-)

Ahoj MyNicku! Kde jsi, nešťastníku?

Dátum: 03.01.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Další kontrola slibů SW...

Jak pokračuje stavba dalších dvou delších trati v Sarjah? Prý se už začalo se stavbou kotevní opory pro jednu z tratí. Tímhle tempem SkyWay možná stihne další světovou výstavu, až bude zase v Emirátech!

(Poslední slib byl, že trať bude v provozu mezi říjnem a listopadem)

Dátum: 03.01.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Další kontrola slibů SW...

mezi říjnem a listopadem... loňského roku.
(Aby nedošlo k omylu).

Dátum: 08.01.2022

Vložil: sydney

Titulok: Re:Další kontrola slibů SW...

podla mojho odhadu ma Junitsky cca 70 rokov ? je v jeho zaujme, aby sa dožil prevadzkovania SW a rozdelovania /obrovskych/ ziskov.počitam, že do roku 2045 prepoja celu Europu, tym sa odstavi železnična doprava. Lenškoda, že to nevedia ti, ktori modernizuju železnice,niekto by im mal povedať, že je to zbytočné, že ich SWprevalcuje

Dátum: 13.01.2022

Vložil: Tomas

Titulok: Re:Re:Další kontrola slibů SW...

No... Že to propukne až v roce 2045? Tak to nemusím litovat,v že jsem si pořídil legitimaci na jízdy klasickou železnicí!

Ne,ale fakt by mne zajímalo, jak postupují práce na dalších tratích a kdy uvidím něco reálně použitelného jako hromadná doprava (kabina něco "vláček" kabin pro alespoň 80 lidí a rychlost alespoň 150 km, jak se slibovalo).
MyNick by to mohl vědět... škoda, že už tu dlouho nic zábavného nenapsal.

Dátum: 13.01.2022

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Další kontrola slibů SW...

možno išiel na brigadu, pomocť a urychliť vystavbu. Možno, keby to uobili ako akciu-Z / tak sa budovalo za komunistov, klamali sami seba,ajľudi, ale budovalo sa rychlejšie ako SW /tak už sme sa mohli voziť

Dátum: 14.01.2022

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Re:Re:Další kontrola slibů SW...

https://www.google.com/imgres X2

Dátum: 15.01.2022

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:Další kontrola slibů SW...

Co to má být za odkaz?
Dejme tomu, že místo imgres má být images. Tedy služba od Google na hledání obrázků. Proč bych s ní měl hledat nějaké X2? Jakou ti má souvislost se Skyway?

Dátum: 02.12.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Kontrola úkolů pro EXPO - za listopad

Tak... je postavena alespoň jedna z tratí 2.5 km v Sarjah, na které se v rámci světové výstavy EXPO bude SW (uSky) chlubit novou technologií rychlé a velkokapacitní dopravy? SW ji slibovalo na říjen, nejpozději listopad... ale pardon, to slibovali nějací novináři, kteří určitě špatně citovali myšlenky vedení SW.

Čas výstavy běží, utíká...! Už dva měsíce!



https://bit.ly/2RYBaWg (odkaz na gulfnews.com)

Dátum: 05.11.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Postup prací na 2.5 km tratích

Video natočené 28.10.2021:
https://youtu.be/-D5oFak1tRU?t=67

Vidí někdo, jaký je postup prací na delších tratích (2.5 km), které se měly prezentovat na výstavě EXPO 2020 (která začala po ročním odkladu před měsícem)?

Já tedy nevidím žádnou změnu proti stavu z ledna 2021. Postavily se sloupy a tím to usnulo. Stihne tímto tempem SW něco předvést do konce výstavy EXPO na jaře 2022? Stihne to do (konce) listopadu 2021, jak se objevilo v předchozích oznámeních? Jsem napnutý!

Dátum: 07.11.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Postup prací na 2.5 km tratích

cela Europa sa ide prepajať novymi traťami rychlovlakov, ale nikto ani len nenavrhol,že by to šlo aj so SW,možno nas SkyWay pekvapi a postavia trate cez europu tajne,

Dátum: 05.11.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Kdo financuje projekt Unitského v Sarjah?

SkyWay se pochlubilo několika publikacemi v různých médiích...
https://skyway.capital/news/new?id=1170
jde o přiznané tiskové zprávy (Zawya) a nepřiznané tiskové zprávy víceméně citující a tlumočící vzkazy Unitského, potažmo SkyWay (Construction Week, The National, Sarjah 24).

Pozoruhodné je, že SW se odkazuje i na jeden skutečně zajímavý a přínosný článek od Associated Pressu (AP). Novináři z AP jen nezopakovali, co jim velký Anatolij pověděl v domku pro hosty, ale něco si o projektu zjistili a trochu se nad tím zamysleli a podrobili to kritickému myšlení:
https://bit.ly/31yHCrB

Ten článek se SW v podstatě vysmívá.

~The small, four-seat pod glides above the sands of a test track in Sharjah in the United Arab Emirates, a futuristic transit solution promoted by a Belarusian firm that hopes to secure contracts here in the near future.~

~Malá čtyřsedadlová kabinka pluje na testovací trati nad pouštním pískem v Sarjah v UAE. Futuristické dopravní řešení, prosazované běloruskou firmou, která doufá, že zde v blízké budoucnosti získá zakázky.~
Tedy mně to zní tak trochu výsměšně.

Ale pojďme dál. AP poukazuje zrušené zakázky v Indii, Indonésii, na varování před investicí do SW vydaná v Evropě i jinde, včetně varování výslovně zmiňujících podvod, pyramidové schéma a ztrátu investice.

Novináři AP se ptali velkého Anatolie na financování jeho projektu. A to je asi nejzajímavější část, i když investory do SkyWay asi moc nepotěší:

~Speaking to The Associated Press, creator Anatoli Unitsky brushed aside questions about the project’s financing. He also insisted SkyWay didn’t fund the project, calling them instead “my fans” as he wore the investment firm’s logo in a pin on his lapel.

“It’s a transparent business here,” Unitsky said.

Responding later to questions on uSky’s behalf, a Dubai-based public relations firm insisted “no one associated with uSky ... has any legal or financial relations with SkyWay Capital or SkyWay Group.” However, they acknowledged uSky had been known as SkyWay until “inappropriate persons and companies ... misused and compromised the SkyWay brand without our consent.”

The uSky project, whose luxury cabin bears the SkyWay logo inside...~

~V rozhovoru AP tvůrce Anatoli Unitsky odmítl (sic!) otázky týkající se financování projektu. Trval také na tom, že společnost SkyWay projekt nefinancovala, a místo toho o ní mluvil jako o "mém fanoušu", příčemž logo investiční společnosti SW měl v odznáčku na klopě obleku.

"Je to transparentní byznys," řekl Unitsky.

V pozdější odpovědi na otázky ohledně společnosti uSky (tak se jmenuje ta "dceřinka", co staví tratě v Sarjah) trvala dubajská firma pro styk s veřejností na tom, že "nikdo spojený se společností uSky ... nemá žádné právní ani finanční vztahy se společností SkyWay Capital nebo SkyWay Group". Připustila však, že společnost uSky byla známá jako SkyWay, dokud "bezskrupulózní individua a společnosti ... nezneužily a nekompromitovaly značku SkyWay bez našeho souhlasu".

Tak teď tu máme projekt uSky s luxusní kabinkou, která má uvnitř logo SkyWay...~

WTF???
Takže firma, co se staví a (čistě teoreticky) chce získat zakázky v UAE... nemá žádný právní a finanční vztah k firmám, do kterých drobní investoři vložili své peníze? Hleďme, hleďme!

A co se to ve SkyWay a spol. děje? Jaké bezskrupulózní osoby a společnosti značku SkyWay zkompromitovaly a zneužily? To se mluví o SkyWay Invest Group -> TNG-NEEW -> Evorich? Ale tohle svinstvo se ze SkyWay oddělilo už v roce 2019... kdy se v Sarjah teprve začínalo.

~A brief presentation offered to journalists instead appeared geared toward deep-pocketed investors. It discussed projects ranging from $230 million to $580 million. And that seems to be what uSky is aiming for.~

No a lidé z AP z tiskové konference, pořádané pro novináře v návštěvnickém centru SW v Sarjah, celkem bystře odhadli, co je hlavním záměrem uSky/SW: získat investici dalších 230 - 580 miliónů dolarů na další "testovací" projekt - 20 km dlouhou trať, na které se odzkouší aerodynamický uFlesh (raketa) v rychlostech okolo 500 km/h. S tím, že zatím nikde nepřevedli rychlost vyšší než 50 km/h.

Dátum: 26.10.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Recyklace informací

Dnes jsme měl deja vu.

Na facebooku SkyWay jsem našel nový příspěvek o tom, jak jejich areál v Sharjah navštívili nějací důležití pánové s ručníky přes hlavu. Fotky mi byly povědomé... a posléze jsem zjistil, že se mluví o schůzce, která proběhla 26. října... 2019!

Super. V Dubaji běží EXPO 2020, na kterém mělo SW předvést své nové delší trati pro vyšší kapacitu a rychlost dopravy.... ale ty zatím ještě nejsou hotové a tak nějak se o nich zatím nemluví. Takže SW utekl už jeden měsíc té nejlepší události, jak se prezentovat široké i odborné veřejnosti. Přestože se na tuto událost SW připravuje v podstatě od roku října 2018 (nákup pozemků) a navíc dostalo kvůli COVIDu jeden rok na stavbu navíc (EXPO 2020 mělo běžet už vloni).

Místo toho se opráší informace a fotky o dva roky staré schůzce. No nic. SkyWay je přeci taková trochu jiná firma.

Dátum: 26.10.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Recyklace informací

https://www.facebook.com/groups/769013959849593/posts/4530008090416809/

Dátum: 02.10.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: EXPO 2020 a SkyWay

V Dubaji začala světová výstava EXPO.
SkyWay se tam chtělo prezentovat... ale zatím jsem nenašel zmínku o tom, že by mělo dokončenu alespoň jednu delší (2.5 km dlouhou) testovací trasu v Sarjah, na které by předvedlo přepravu většího množství osob než 4 (mluvilo se o 80) a vyšší rychlost než 30 km/h (mluvilo se o 150 km/h).
No nic, EXPO potrvá do jara, třeba to SW ještě do konce akce stihne. A pak se ty adresné projekty jen posypou!

Dátum: 12.09.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: SkyWay Investment Group (SWIG) -> TNG-NEEW -> Evorich

z druhého konce světa: něco o SWIG - NEEW - Evorich a Khovratovovi ...

https://www.odt.co.nz/lifestyle/magazine/russian-scheme-luring-kiwi-investors

Dátum: 06.09.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Varování

Španělský finanční regulátor CNMV varuje před investicí do SkyWay - protože je to investiční podvod, provozovaný mimo regulační dohled (zmíněno SkyWay Capital, Sky World Community, Global Transport Investment, ERSHH III ).
Podle názoru úřadu nepomáhá ani to, že "buhmuh, to není investice, to nejsou akcie, to je crowdfunding, bro!"

https://www.cnmv.es/Portal/ResultadoBusqueda.aspx?tipo=1&nombre=skyway&fbclid=IwAR2ndk-LyqurqulEBuYZjD65UuDB4TbhHtI4oQHmpXjklI70AMklY_qy9S0


CNMV ISSUES WARNING TO THE PUBLIC ON
UNREGISTERED FIRM

Pursuant to the second paragraph of Article 17 of the Securities Markets Law (recast text approved by Royal Legislative Decree 4/2015, of 23 October), the Comisión Nacional del Mercado de Valores (National Securities Market Commission) warns that:

https://skyway.capital
SKY WORLD COMMUNITY
GLOBAL TRANSPORT INVESTMENTS INC.
ERSSH III

are not authorised to perform the activity reserved for crowdfunding platforms detailed in Article 46.1 of Law 5/2015, of 27 April, on the promotion of business financing.
For any enquiries, please contact the Comisión Nacional del Mercado de Valores enquiry line on 900 535 015 or visit CNMV’s website (www.cnmv.es).
16 August 2021

Dátum: 07.09.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Varování

Hrizol som si do jazyka, a radšej nenapíšem čo si o tebe v skutočnosti myslím. Preto som slušný.

Takze svetoznámy whitsleblower Tomáš Kohout nemôže prestať, on hľadá praUdu.

Prečítal som tvoj príspevok, aj odkaz som otvoril.

Na tomto fóre si 25.03.2019 si napísal toto:
“Jestli někdo potřebujete vidět od nějaké autority napsáno černé na bílém, že Skyway je podvod formou pyramidové hry, pak si může třeba přečíst varování od belgického regulátora staré již půl druha roku. K tomu by však potřeboval umět anglicky, co pro většinu investorů do Skyway může být docela problém:”

Takze nakoľko som investor SW, neveril som vlastnej angličtine a dal som to radšej do Google translate podstatu tvojej správy a vyšlo mi toto:

“nie sú oprávnení vykonávať činnosť vyhradenú pre platformy kolektívneho financovania uvedené v článku 46.1 zákona 5/2015 z 27. apríla o podpore financovania podnikania”

Tvoja angličtina je na akej úrovni že z toho vyšlo toto? :

“Španělský finanční regulátor CNMV varuje před investicí do SkyWay - protože je to investiční podvod, provozovaný mimo regulační dohled ......
Podle názoru úřadu nepomáhá ani to, že "buhmuh, to není investice, to nejsou akcie, to je crowdfunding, bro!"

Takže!

Kto niekedy tvrdil že činnosť SWC je v súlade so španielskym zákonom uvedene článku 46.1 zákona 5/2015 z 27? Kto kde tvrdil že keď niekto chce investovať v súlade so španielskym zákonom uvedene článku 46.1 zákona 5/2015 z 27 ma investovať cez SW? A kto kedy zakázal aby niekto vo svete investoval tam čo nie je v súlade so španielskym zákonom uvedene článku 46.1 zákona 5/2015 z 27?

Toto je čo za angličtinu whistlebloweru??? Jaj, že k tomu už pridal svoj názor aj tvoj vzor, další svetoznámy “nepresný” whistleblower Oz z behindmlm? Ten Oz, ktorý toľko vie o činnosti SW v SHARJAH že:

“Last I heard there was something about a moon train. There’s also a sand paddock in Dubai used to film Skyway marketing videos from time to time”

Daj si to Google translate blbečku predtým, ako mu nabudúce jeho anglickej angličtiny slepo. uveríš.

Pripadne skús používať vlastný názor na veci.

Vlastne váhu tvojho názoru sme už videli.

Tak radšej chod na pivo.

Dátum: 08.09.2021

Vložil: MyNick

Titulok: Re:Re:Varování

V pive sú Češi dobrý. Výborný.

Dátum: 10.09.2021

Vložil: sydney

Titulok: Re:Re:Re:Varování

sú dobrí, Výborní- množne čislo

Dátum: 09.09.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Varování

Investiční expert MyNick... a má problém s pochopením SMYSLU sdělení?

Nestačí ti, že DALŠÍ FINANČNÍ REGULÁTOR VYDAL VAROVÁNÍ PŘED INVESTICÍ DO SKYWAY (a je vcelku jedno, jak ho formuloval a jak ho já přeložil/interpretuji). Smysl je pořád stejný!

SkyWay je to, čemu se říká "unregistered security" (akcie, investice veřejně nabízená mimo investiční dohled - to je ilegální činnost v celém civilizovaném finančním světě, jinými slovy investiční podvod). Pokud vím, SkyWay se neregistrovala jako investice NIKDE NA SVĚTĚ (tedy nejen ve Španělsku). Tj. SW se velmi snaží podvádět a podletět regulační rámec všude na světě, kde nabírá své "investory" (oběti podvodu).

A chtěl jsem na tomto varování ukázat, že je jedno, zda tomu investičnímu nástroji říkáte akcie, podíl, crowdfunding. Někteří blbínci argumentují tím, že pro crowdfunding investování povolení netřeba - tady v tom varování je crowdfunding výslovně zmíněn. Takže tak.

A protože jistě čteš fb skupinu Rozborka MLM projektů (odkud máš mé fb jméno), pak jistě znáš mých 13 doporučení, jak poznat podvod (a za kterými si stojím). Jedno z nich je:

"Varování státních orgánů a vyšetřování
Pokud nějaký státní orgán (dozorový orgán bankovního trhu, organizace na ochranu spotřebitelů, policie) vydá varování, tak ruce pryč. Nenechte se zmýlit, že varování je takové "nemastné neslané" a jen "doporučuje zvážit spolupráci s firmou XY". Ony totiž státní orgány nemohou přímo postupovat proti firmám, které u nás oficiálně "nepodnikají" a mají sídlo v zahraničí. Ale už jen to, že někdo si dal tu práci a vydal nějaké varování svědčí o mnohém. Ono těch varování za rok je jen pár, a při tom u nás podnikají desítky, stovky tisíc firem... proč zrovna u téhle XY se někdo ozval?
Pokud se varování dokonce objeví ve více zemích, je jasné, že tu je velký problém."

Varují regulační orgány finančního trhu před SW? Check.
Varují ve více zemích? Check.
Varují dlouhodobě? Check.

Dátum: 09.09.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Re:Varování

https://www.facebook.com/groups/149349331935624/posts/530802167123670/

Dátum: 09.09.2021

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:Re:Varování

"Last I heard there was something about a moon train. There’s also a sand paddock in Dubai used to film Skyway marketing videos from time to time”

Oz celkem vtipné a v hutné zkratce vystihl to, o čem SW je a jak "funguje", a o čem se tu už tak dlouho bavíme.

Máš s tím nějaký problém?
Já s tím naprosto souhlasím.

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Pridať nový príspevok