Národná banka varuje pred Questra Holdings - novinky

08.08.2017 22:51

Tento krátky článok je veľmi aktuálny, pričom opisuje udalosti z júla 2017. Ako napovedá samotný názov, ide o spoločnosť Questra World, ktorú mnohým z vás netreba predstavovať. Questra alebo Questra World, niekedy nazývaná aj Questra Holdings, je podvodná Ponziho schéma, ktorá spúšťa regulačné poplašné zvončeky po celej Európe. Najnovšie zistenie dokonca pochádza zo Slovenska, kde pred touto spoločnosťou ľudí varuje aj Národná banka Slovenska.

 

Dňa 24. júla 2017 Národná banka Slovenska verejne oznámila, že Questra World a Atlantic Global Asset Management ponúkajú investičné produkty bez splnenia právnych záväzkov Slovenskej republiky a nemajú licenciu na prevádzku.

Nie je žiadnou novinkou, že Questra World je Ponziho schémou, ktorá bola uvedená do obehu koncom minulého roka. Napriek tomu, že spoločnosť sídli v Španielsku, prostredníctvom Atlantic Global Asset Management je prepojená s ruskými podvodníkmi a africkými bankovými subjektmi.

 

Národná banka Slovenska tvrdí, že ani spoločnosť Questra Holdings, ani Atlantic Global Asset Management nie sú oprávnené na podnikanie v Slovenskej republike. Národná banka Slovenska zároveň neeviduje spomínanú spoločnosť ako poskytovateľa investičných služieb na základe ani jedného európskeho povolenia.

 

Podnikanie spoločnosti Atlantic Global Asset Management nepodlieha dohľadu Národnej banky Slovenska a finančné prostriedky investované do Atlantic Global Asset Management nie sú kryté Investičným garančným fondom podľa zákona o cenných papieroch a investičných službách. Regulátor v podstate uvádza to, že len čo sa spoločnosť zrúti, investori na Slovensku nebudú chránení zákonmi o ochrane miestnych investícií.

 

Vyšetrovatelia takisto uvádzajú krajiny, v ktorých je záujem o Questra World web najväčší. Sú to tieto krajiny: Nemecko (13 %), Rusko (11 %), Kazachstan (6 %), Taliansko (6 %) a Španielsko (6 %).

Táto podvodná spoločnosť je už rozoberaná vo viacerých štátoch, keďže od novembra 2016 krajiny ako Rakúsko, Belgicko, Poľsko, Taliansko a mnohé ďalšie začali vyšetrovanie alebo vydali varovanie proti spoločnosti.

 

Questra je na tom podobne aj u našich západných susedov. Česká národná banka taktiež varuje pred pochybnými praktikami spoločnosti. 

Viac informácii v článku https://www.cnb.cz/cs/spotrebitel/ochrana_spotrebitele/.

 

Zdroj čerpania: https://behindmlm.com/companies/questra-world/questra-world-warning-issued-by-national-bank-of-slovakia/.

 

Že ste nenašli informácie, ktoré ste hľadali? V tom prípade si prečítajte diskusné fórum, možno ich nájdete práve tam.

Máte už nejaké skúsenosti so spomínanou spoločnosťou? Ak áno, budem rád, ak napíšete do diskusie a podelíte sa o ne so všetkými.

Questra je na tom podobne aj u našich západných susedov. Česká národná banka taktiež varuje pred pochybnými praktikami spoločnosti. 

Viac informácii v článku https://www.cnb.cz/cs/spotrebitel/ochrana_spotrebitele/.

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: Národná banka Slovenska varuje pred Questra Holdings

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok