BeReal Estate - podvod, alebo ide skutočne o prenájom nehnuteľnosti?

10.09.2017 13:10

Je prenajímanie nehnuteľností spoločnosťou Bereal skutočná, alebo ide o scam. Každý z nás už určite počul o takzvaných zázračných online firmách, ktoré sľubujú zárobky ničnerobením. Investujte, kúpte podiely či akcie, alebo zaplaťte členský poplatok a peniaze sa vám začnú len tak sypať. V niektorých výnimočných prípadoch to takto skutočne môže byť, ale funguje to takto ideálne aj pri investičnom biznise BeReal Estate?

Recenziu na túto firmu som sa rozhodol napísať z toho dôvodu, že aj keď bola zaregistrovaná nedávno, august 2016, v poslednej dobe sa začína tešiť veľkej popularite.

 

Čo nájdete v tomto článku?

Informácie, ktoré vám táto recenzia prinesie, zahŕňajú popis firmy a produktov, ktoré ponúka, priblížim vám aj spôsob, akým funguje ich systém. Na záver napíšem na Bereal svoj názor a pár dôvodov, prečo by ste mali dať od investovania do tohto projektu ruky preč.

 

Čo je BeReal Estate a kto za tým stojí?

Ide o relatívne nový/mladý projekt, ktorý bol oficiálne spustený v marci 2017. Dovtedy bežal len formou prelaunchu (predštartovacia fáza). Samotný názov projektu – BeReal Estate - napovedá, že ide o investičný projekt, ktorý sa zaoberá prenájmom nehnuteľností v lukratívnych a žiadaných destináciách. Firma ponúka spoluúčasť na prenájme, čiže záujemcovia môžu do tohto projektu investovať, za čo im firma sľubuje ročný výnos 30 až 45 %.

 

Ako to už pri podobných internetových projektoch obvykle býva, ani na oficiálnej stránke BeReal Estate nenájdeme veľa informácií o vlastníkovi, prevádzkovateľovi stránky. Po dlhšom pátraní by ste sa napokon dopracovali k trom adresám, na ktorých firma údajne sídli, a to v Bulharsku, Holandsku a Spojenom kráľovstve. Anglická adresa je však vlastnená spoločnosťou London Presence, ktorá sa špecializuje na predaj virtuálnych adries. Po dlhšom pátraní sa aj holandská a bulharská adresa javia ako virtuálne. Ako som na to prišiel? Zistíte to tak, že keď si zadáte do Google vyhľadávača dotyčnú adresu, vyhodí vám x ďalších firiem, ktoré majú na danej adrese sídliť. Na základe vyššie uvedeného sa dá predpokladať, že firma nemá žiadne fyzické sídlo, čo tomuto investičnému projektu k serióznosti rozhodne neprispieva.

 

Kompenzačný plán pre BeReal Estate, ako to vlastne funguje?

Ako už bolo spomínané vyššie, Bereal poskytuje svojim partnerom/investorom špeciálny spôsob zárobku vo forme investícií do nehnuteľností. Kompenzačný plán teda spočíva vo forme ročnej ROI - Return on Investment, čiže ziskovosti investícií. Aby ste však k takémuto zárobku prišli, musíte najskôr investovať (predtým, než to urobíte, však dočítajte tento článok do konca). Partneri sú požiadaní vybrať si ľubovoľný investičný balíček  a zaplatiť požadovanú sumu. Minimálna možná investícia je 500 €, pričom ceny balíčkov stúpajú až do závratných 28 000 €. Niekde sa spomína, že je dokonca možné investovať až neskutočných 84 000 €!

 

Spoločnosť tieto vaše investované peniaze používa údajne na dlhodobý prenájom apartmánov za veľkoobchodné ceny a následne tieto apartmány prenajíma zákazníkom krátkodobo za maloobchodné ceny.

 

Príklad pre lepšie pochopenie: Bereal si prenajme nejaký apartmán na 2 roky a následne tento apartmán bude prenajímať zákazníkom krátkodobo za oveľa vyššie ceny. Takýmto spôsobom má spoločnosť generovať zisky, z ktorých vám potom prináleží výnos 30 až 45 %.  

 

Registrovaní partneri si môžu vybrať z rôznych úrovní nehnuteľností, do ktorých chcú investovať.

  • Izba: investícia 500 eur - zisk ROI 650 eur,

  • Štúdio: investícia 1 500 eur - zisk ROI 1 950 eur,

  • Jedna spálňa: investícia 3 000 eur - zisk ROI 3 900 eur,

  • Dve spálne: investícia 7 000 eur - zisk ROI 9100 eur,

  • Ateliér: investícia 14 000 eur - zisk ROI 18 200 eur,

  • Vila: investícia 28 000 eur - zisk ROI 36 400 eur,

 

Ako má údajne fungovať investičná spoločnosť Bereal Estate.

 

Takisto je vhodné spomenúť, že ROI je členom zasielaná týždenne. Avšak nesmiem zabudnúť podotknúť, že investori sú povinní každých 365 dní svoju čiastku, ktorú na začiatku vložili, reinvestovať, teda vložiť opäť, pretože doba platnosti balíčkov je 1 rok.

 

(Len tak pomimo: reinvestícia je jednou z najlepších metód, ako udržať peniaze v systéme, a tým udržať Ponziho schému v prevádzke čo najdlhšie).

 

Koľko stojí členstvo v Bereal 

Ako môžete vydedukovať z predošlých riadkov, minimum pre členstvo v BeReal Estate je 500 €, čo znamená najnižšiu investíciu do najmenšej nehnuteľnosti. Najviac môžete investovať 84 000 €, avšak pri tejto investícii nie je známe, aký bude váš zárobok.

Takisto je možné zaregistrovať sa zadarmo, avšak v tomto prípade si môžete zarobiť iba odporúčaním, resp. ťahaním, nových investorov/partnerov do tohto projektu.

 

Aké zhodnotenie a provízie za odporúčanie ponúka BeReal Estate?

Základné ročné zhodnotenie je 30 %  (ak do systému nikoho neprivediete). Partneri, ktorí Bereal odporučia aspoň 2 ľuďom a tí si taktiež zakúpia nejaký balíček, dostanú 35 % výnos. Ak aj oni privedú do systému po 2 partneroch, výška výnosu stúpne na 45 %.

 

Pár dôvodov, prečo tomuto online biznisu neverím

Či už čítate tento článok s jasným cieľom, alebo iba zo zvedavosti, čo to BeReal Estate vlastne je, najviac vás asi zaujíma, či ide o seriózny biznis, alebo obyčajný podvod. Na túto otázku v tomto článku 100 % odpoveď nedostanete, no v nasledujúcich riadkoch by som mohol popísať aspoň pár indícií, ktoré by vám mohli dopomôcť pri rozhodovaní (za predpokladu, že sa rozhodujete, či do tohto projektu investovať, alebo dať ruky preč).

 

1. Nejasný majiteľ a vlastník domény

Ako už bolo spomínané vyššie, v kapitole „Čo je BeReal Estate a kto za tým stojí“, na oficiálnej stránke veľa informácií o spoločnosti nenájdeme. Sú tam uvedené 3 adresy, ktoré sa po dlhšom pátraní javia ako virtuálne. Nie je teda jasné, či má firma vôbec nejaké fyzické sídlo.

Rovnako sa zapotíte aj pri snahe zistiť majiteľa webovej stránky BeReal Estate. Pri podrobnejšom pátraní z toho vzíde, že stránku má v prevádzke spoločnosť BeReal.Holding LTD.

 

Vedenie firmy majú na starosti údajne Noel Farrugia a Jelena Sladojevic. Iné zdroje uvádzajú taktiež niekoľko Slovincov (Klemen Nicoletti, Luka Lah, Alan Amadej Eferl).

 

Ďalšou zaujímavosťou je tiež to, že podľa rebríčka Alexa najväčšiu aktivitu stránka hlási v krajinách Nemecko (37 %), India (17 %) a SLOVENSKO (11 %)! Je teda možné (nemusí to tak byť), že administrátori spoločnosti Bereal riadia firmu z jednej z týchto 3 oblastí.

 

2. Za projektom stoja zrejme osoby, ktoré v minulosti už robili podvody

Väčšina osôb spomínaných v bode 1 bola v minulosti spojená s ďalším pochybným projektom Coinspace. Malo ísť o investície do novovznikajúcej kryptomeny S-coin, pričom majitelia projektu garantovali investorom 50 % výnosy.

 

Takisto na Slovensku a v Česku propagujú Bereal ľudia, ktorí boli v minulosti zapojení do viacerých podvodov, spomeniem opäť Coinspace, ďalej Kairos Technologies a Recyclix. Na všetky tri spomínané projekty som napísal samostatné recenzie, takže ak by vás to zaujímalo, zadajte na mojom webe do vyhľadávača kľúčové slovo a vyhodí vám požadovaný článok.

 

 

3. Nemajú licenciu na poskytovanie investičných služieb

Na to, aby mohla spoločnosť BeReal Estate poskytovať investičné služby na Slovensku, potrebujú mať od SNB (Slovenská národná banka) licenciu na prevádzkovanie takejto činnosti. Overiť si to môžete sami na stránke https://subjekty.nbs.sk/. Ja som tam spoločnosť BeReal nenašiel.

 

4. Návratnosť investícií BeReal Estate je až príliš dobrá na to, aby bola pravdivá

Podľa BeReal Estate je spoločnosť schopná:

 

„získať skvelé zisky na dlhodobom prenájme nehnuteľností, až 1 000 $/mesiac na základe  vloženia, ktoré prenajímame. A prenájom toho istého majetku krátkodobo za mesiac 2 000 $, aby ste dostali skvelé výnosy.“ 

 

Neexistuje však žiadny dôkaz o tom, že táto aktivita skutočne prebieha. Ako už bolo spomínané vyššie, spoločnosť nemá povolenie, resp. licenciu, na poskytovanie investičných služieb na Slovensku (obdobne to bude, predpokladám, aj v Česku a ďalších krajinách, v ktorých BeReal Estate pôsobí). Z toho usudzujem, že BeReal nie je pod žiadnou kontrolou, a teda nie je možné dokázať ani vyvrátiť, že by skutočne zhodnocovali peniaze investorov prenajímaním nehnuteľností.

 

Jediným zdrojom príjmov firmy BeReal, ktorý je ľahko viditeľný, je podiel pridružených investícií od registrovaných členov. A je viac ako pravdepodobné, že práve tieto finančné prostriedky sú potom použité na splatenie návratnosti investícií ROI, ktoré sa ponúkajú ľuďom. A ako výsledok toho si môžete ľahko skonštruovať nelegálnu finančnú hru - Ponziho schému.

 

5. Načo spoločnosť potrebuje spoluúčastníkov/investorov, keď dokáže generovať ročne 30 až 45 %?

To platí aj pre ostatné internetové projekty ako Kairos Technologies, Recyclix, Coinspace a podobne. Ak niekto dokáže garantovať ročne 30 až 45 % zisk, načo k tomu, preboha, potrebuje peniaze od iných ľudí? Veď si môže zájsť do banky, požičať si nejakú sumu peňazí a následne ich zhodnotiť. Celý výnos ostane iba firme.

 

Môj názor

Na základe vyššie uvedených pochybností a mojich 4-ročných skúseností s podobnými projektmi sa domnievam, že k žiadnemu zhodnocovaniu nehnuteľností nedochádza, firma v skutočnosti zarába na predaji balíčkov a tieto peniaze následne prerozdeľuje do pyramídy.

Všetky spoločnosti, ktoré ponúkali nadštandardné výnosy, sa neskôr ukázali ako podvodné Ponziho schémy. Keď nastal pokles náboru a investičných aktivít, boli nútení zatvoriť svoje dvere a ukončiť všetky „obchodné operácie“. V tom okamihu administrátor/i zmizol/zmizli s väčšinou finančných prostriedkov, ktoré boli investované, z povrchu zemského, zatiaľ čo všetci ostatní skončili s obrovskými stratami. No, všetci nie. Niektorí, hlavne tí na vrchole, ktorí prišli medzi prvými, si určite niečo odniesli. Spočiatku každá takáto firma reálne vyplatí niektorých členov, aby pôsobila reálne a legálne.

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

7 znakov, ako rozoznať seriózne investičné spoločnosti od pyramídových podvodov - v článku si môžete prečítať základné rozdiely medzi transparentnými investičnými spoločnosťami a finančnými podvodmi.

 

Pár slov na záver

Tak si to poďme zhrnúť. Ide o mladú a neznámu firmu s nejasným majiteľom a pravdepodobne virtuálnou adresou. Za BeReal Estate stoja ľudia, ktorí v minulosti už nejaké podvody robili. Nie sú držiteľmi žiadnych investičných licencií a predpokladám, že nad nimi nikto nemá žiadny dohľad. Môžeme sa teda len domnievať, či skutočne dochádza k zhodnocovaniu peňazí investorov prenajímaním nehnuteľností. Uznajte sami, že BeReal pôsobí skôr nedôveryhodne a nie ako seriózna investičná spoločnosť.

 

Teraz otázka, ste ochotní zveriť svoje peniaze ľuďom, o ktorých nič neviete, len preto, že vám sľubujú rozprávkové zisky ničnerobením? Nechám na vás. Dúfam, že vám táto moja recenzia poslúžila a získali ste dôležité informácie, ktoré sa o tejto firme dajú v slovenčine len veľmi ťažko zohnať.  

 

Čiastočne som čerpal z anglickej stránky https://behindmlm/mlm-reviews/bereal-estate-review-reselling-property-130-annual-roi/.

 

Odporúčam prečítať si aj diskusné fórum, možno tam nájdete ďalšie zaujímavé informácie k téme. 

Ak už máte s Bereal Estate nejaké vlastné skúsenosti, podeľte sa o ne a napíšte do diskusie. Každý názor si cením.

 

Páči sa vám môj web? Ak áno, odporučte ho svojim priateľom, určite vám budú vďační. Taktiež sa môžete pridať do dvoch facebookových skupín, v ktorých vás budem neustále informovať o nových príležitostiach. Jedna je zameraná všeobecne na zárobok na internete (toto je odkaz), v tej druhej zverejňujem ponuky práce z domu (odkaz nájdete tu). Kliknite na ,,páči sa mi to" a v upozorneniach nastavte ,,dostávať všetky príspevky". 

 

 

Odporúčam prečítať si tieto tri články:

Fungovanie Ponziho schémy – článok o internetových scamoch, čo majú všetky tieto online podvody, ako sú Recyclix, Coinspace, Digital generation, Kairos technologies, Zeekrewards, Banners Broker, spoločné. Po prečítaní článku by ste mali pochopiť, ako funguje každá Ponziho schéma.

 

Čo sú to pyramídové hry a ako fungujú – článok o pyramídových hrách + praktické príklady.

 

Pár rád, ako sa nedať nachytať internetovým šmejdom – v tomto článku si môžete prečítať pár mojich postrehov a rád, na čo si dať pozor, aby ste v budúcnosti nenaleteli na nejaký podvod.

 

Author Juraj.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Diskusná téma: BeReal Estate - podvod, alebo ide skutočne o prenájom nehnuteľnosti?

Dátum: 10.02.2019

Vložil: JartyGulak

Titulok: Bereal - zpráva

Mne písal kamarát v ČR:

Bereal skoncil. Padl BTC a nemeli z ceho vyplacet. Vypnuli stranky. Nebyl to podvod, ale majitele to posrali. A Divvee asi funguje dal. Otazka jak v CR.

Dátum: 28.03.2019

Vložil: Admin

Titulok: Re:Bereal - zpráva

Isteže :D. A aneboli v tom hackeri? Často, keď títo podvodníci zdrhnú s peniazmi a zrušia podvod sa vyhovárajú na hackerov... Toto je novinka.

Dátum: 02.05.2018

Vložil: D...

Titulok: Investicia

ako dobre ,že som nenaletel naivnej sprostej susedke,ktora ma do tohto projektu odporučala aby som investoval,že ona tomu veri a že bude to vynášať ...až tak drbnuty som nebol aby som len tak niekomu poslal nasporene peniaze a očakaval 40perc.vynosu.ako vidím po roku som spravil dobre ,že som jej neuveril odteraz už neverím nikomu ohľadne vynosu penazí z nejakej Ponziho schemy !!!

Dátum: 02.04.2018

Vložil: Zuzana

Titulok: důchodkynš

Je to dost smutné psát jak jsem se na stará kolena nechala napálit . Lídři kolem kroužili jako supi a povedlo se.Se starou ženskou to jde snadněji..Lež a podvody a co nejvíce si nahrabat,.takový je dnešní svět.

Dátum: 08.03.2018

Vložil: Frantík

Titulok: člen berealu

Také jsem se nechal nahecovat a hodně
investoval.,dnes je mně jasné.že peníze jsou fuč.

Dátum: 15.03.2018

Vložil: Tomáš

Titulok: Re:člen berealu

Taky jsem v tom jel. Nejvíce mě naštvali, když mi v únoru přestali vyplácet provize. Je to základní slušnost, že když jim zabezpečím peníze, tak se se mnou podělí o zisk. Blivajz tihle lidi z BeReal.

Dátum: 14.03.2019

Vložil: Tomáš (2)

Titulok: Re:Re:člen berealu

Jakej zisk?!?
Jediné peníze, co měl Be.Real byly vklady investorů. Ve slušném světě se tomu neříká zisk, ale provozní kapitál (z cizích zdrojů).

A zapamatujte si: Ponzi schemata a finanční pyramidy nevznikají od toho, aby se s někým "dělily o zisk". Vznikají proto, aby se jejich zakladatelé napakovali vklady tupounů. A jako nutné výdaje na "marketing" pošlou zpět prvním tupounům pár drobných (z jejich vkladů).

Dátum: 24.01.2018

Vložil: Peťo

Titulok: Bankári nechcú aby ste toto čítali

Ahoj, volám sa Peťo.

Donedávna som mal peniaze uložené v banke. Čudoval som sa: ako to, že si neviem nič zarobiť? Dozvedel som sa, že je za tým inflácia a že tá mi zoberie celý úrok a ešte aj niečo navyše. V skutočnosti som preto o peniaze prichádzal.

Počul som o bohatých ľuďoch, ktorí okrem vlastného bývania si vedia kúpiť aj ďalší byt, ten prenajímať a takto bez práce zarábať. Páčila sa mi tá predstava. Kde ale zobrať šesťcifernú sumu potrebnú na kúpu bytu? Uvedomil som si, že vďaka inflácii nemám šancu sa k takej sume dostať za celý život. Povzdychol som si.

A potom sa u nás objavila firma BeReal Estate. Ako blesk z jasného neba. Investoval som do nej 500 eur. Toľko som dokázal našetriť. Za odmenu mi firma sľúbila zhodnotiť moje peniaze o 30 až 45 percent. Firma lacno dlhodobo prenajíma nehnuteľnosti a potom ich draho prenajme na pár dní. Tak zarobí 200 percent ročne a spravodlivo sa so mnou podelí o zisk. Vďaka štruktúre vo firme som získal aj veľa nových priateľov. Niektorí z nich z pasívneho príjmu žijú. Niektorí ho majú na prilepšenie k platu, tak, ako zatiaľ aj ja. Firma sa o nás vzorovo stará a výplaty chodia načas.

Banky ale postupne zisťujú, že im kvôli firme BeReal Estate ubúdajú klienti. Znižujú sa im obrovské zisky. Rozhodnú sa konať. Preto vznikajú stránky ako táto. Väčšinu názorov tu píšu bankári. Nemajú vo firme účet. A klamú, aby si ľudia nevybrali peniaze z banky.

Ja sa im dnes iba smejem. Veľa iných ľudí ale má peniaze stále v banke. Treba im pomôcť. Mali by si peniaze preniesť do BeReal Estate. Potom zažijú aj oni finančnú slobodu.

Pomôž aj ty šíriť finančnú slobodu. Prepošli túto správu všetkým priateľom a známym.

Peťo

Dátum: 25.01.2018

Vložil: zubataVAGINA

Titulok: Re:Bankári nechcú aby ste toto čítali

...zbytocne si sa rozpisal, stacilo napisat: "bankam sa to nepaci..." + "pravidelne vyplacaju takze to nie je podvod" :))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ...najcastejsie dva argumenty vsetkych financnych podvodov!!!!!!!!!!!!!!!

..............takze rozpravocku si nam uz skopiroval, ale aby si sa vyjadril k tomu co je v clanku alebo ku komentarom ktore opisuju fakty a nie fantasmagoricke rozpravocky ako pises ty...si sa nezmohol na jeden jedine logicky protiargument!


...takze si to zhrnme:

1. bezne ucty ci vklady v bankach su do 100 000 EUR garantovane statom, cize aj keby banka skrachuje a mas na ucte 99 999 EUR tak neprides ani o jedno jedine euro.........

2. spolocnost Bereal.Holding LTD je anglicka schrankova firma + dalsie dve virtualne adresy v Holandsku a Bulharsku

2. zakladne imanie spolocnosti = 1 euro

3. jedinym konatelom spolocnosti je Jelena Sladojevic - biely kon z bosny a hercegoviny - ked daju firmu do likvidacie tak tuto zenu pravdepodobne ani nikdy vysetrovatelia nenajdu :D

4. v pozadi firmy sa objavuju podvodnici ktori stali v pozadi podvodu coinspace

5. firmu propaguju ti isti ludia ako podvod Kairos (hlavne zmrd a klamar Adam Janecko!!!)

6. spolocnost Bereal.Holding LTD ziadnym sposobom negarantuje ani len prvotnu investiciu od investora - to znamena, ze keby dnes poslem tejto schrankovej firme 1000 EUR a ona zajtra skrachuje, tak neuvidim ani cent a nikdy tieto peniaze nedostanem spet narozdiel od vkladov v bankach ktore mi garantuje stat do vysky 100 000 EUR!!!

............................a ty tu ides radit ludom ako zazit financnu slobodu??????????? ty si bud uplne retardovany alebo dalsi odrbavac bez chrbtkovej kosti!!!!!!!!!!!!

...................vsetky tieto podvody su ako cez kopirak.........vsetky su stale o tom istom......schrankova firma, biely kon, smiesne zakladne imanie, podnikaju bez licencii, robia fotky, seminare a propagacne videa, platia si PR clanky po celom internete............ale akonahle sa zacnu ludia zaujimat o fakty a nie pridrbane rozpravocky tak nastane zlom a uhybne manevre.................ziadny z odrbavacov alebo obhajcov tychto odrbov vam nikdy nedokaze tieto fakty logicky protiargumentovat...........vzdy je to o tom istom..........banky su zle....vyplacaju funguje to......ludia sa zamyslite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

............schrankova firma so zakladnym imanim 1 euro a konatel o ktorom sa neda zistit absolutne nic vam ide menit zivot a poskytnut financnu slobodu?????????????????? :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

...a este k tebe ty pajác: "Preto vznikajú stránky ako táto." - stranka ako tato je tu uz niekolko rokov a je tu preto aby z casti upozornovala na podvody a na ludi ako si ty!!!!!!!!! ...vsetky clanky na tomto webe sa vzdy do bodky splnili...kazda jedna spolocnost skoncila ako podvod.....................

...............firmicku mam nastudovanu odpredu - odzadu..............ale za celu existenciu jej nelegalneho podnikania mi este nikto nebol schopny podat jeden jediny nepriestrelny dokaz toho, ze sa nejedna o podvod :D :D :D

Dátum: 08.02.2018

Vložil: IvkoPivko

Titulok: Re:Re:Bankári nechcú aby ste toto čítali

No zubatavagina, pekne si to zhrnul ,pravdivo a vecne .ten debilek len obkecava a obkecava ,rozpravky a vymyslene predstavy . NIC NIE JE ZALOZENE A PODLOZENE FAKTAMI!!!!!!!! Asi bude jeden z nich snazi sa prezentovat spolocnost v krasnom obraze. On bude daky iluminat :DD Ale teraz vazne. Keby boli vazne take uroky ze minimalne, minimalne 30-50% rocne. Spolocnost by nemusela vyplacat drahych ziskovych ako ze pozor investorov :D a zobrala by si uvery pri dnesnych 10% by platili radsej ten a pre spolocnost by zostal vatsi zisk. "BEREAL ESTATE ou jeee madrfakrssss " Ako hovorieva moj otec TAZKO JE LAHKO ZIT.

Dátum: 26.01.2018

Vložil: Admin

Titulok: Re:Bankári nechcú aby ste toto čítali

Premýšľam nad tým, či nebude lepšie takéto komentáre mazať.

Dátum: 27.01.2018

Vložil: jarosro

Titulok: Re:Re:Bankári nechcú aby ste toto čítali

Bohato stačí mu tam napísať,že je to príspevok naivnej ovečky,ktorá sa len snaží nalákať ľudí do krachujúceho podvodu.

Dátum: 01.02.2018

Vložil: Skeptik

Titulok: Re:Bankári nechcú aby ste toto čítali

Peťko, Dodko: na tejto stránke je anketa, ktorej sa zúčastnilo 15 ľudí. 14 si myslí, že je to podvod a 1 nevie, uvidí. Nikto si nemyslí, že je to seriózny biznis.
Moja otázka na vás: čo ste vy dvaja za retardovaných *******, že napíšete sloh plný bludov, dáte si tú námahu ... a nedokážete sa ani len vyjadriť v blbej ankete???

Dátum: 05.03.2018

Vložil: OZ

Titulok: Re:Bankári nechcú aby ste toto čítali

Netrep blbosti prestali vyplácať peniaze ešte minuly rok lebo cryptomeny spadli. Bol to podvod že to išlo na nájmy. Investovali peniaze na burzách a teraz už nik ani cent neuvid

Dátum: 01.01.2019

Vložil: Petko Maris alias BeReal Matrac

Titulok: Re:Bankári nechcú aby ste toto čítali

Daj este nejaky dalsi, mozno o kairose, coinspace, crypton.digital atd...

Dátum: 15.01.2018

Vložil: Admin

Titulok: Realita

Pre všetkých, ktorí uvažujú nad investovaním do tohto ... projektu, prikladám komentár od osoby, ktorá do Bereal Estate investovala. Toto mi prišlo na Facebook:

Dobry den mal by som jednu otazku ak mozem poprosit
chcem sa opytat co hovorite na projekt Bereal. estate lebo pred casom ste spravne odhadli kairos a chcem vediet co hovorite na bereal. Mam v nom totiz svoje peniaze uz dlhsiu dobu neposlali vyplatu a aj ked hovoria ze sa vsetko vrati do normalu tak velmi ruzovo to nevidim.

Dátum: 18.01.2018

Vložil: zubataVAGINA

Titulok: Re:Realita

...nie som sice admin, ale......................

"Mam v nom totiz svoje peniaze uz dlhsiu dobu neposlali vyplatu a aj ked hovoria, ze sa vsetko vrati do normalu tak velmi ruzovo to nevidim." - vsetko sa vrati do normalu? tym asi myslia, ze sa frekvencia prilevu novych investorov vrati do pociatocneho stavu, co sa uz pravdepodobne nestane, kedze clankov a diskusii ako je tato je coraz viac..........uz aj ti menej financne gramotni pochopili, ze sa jedna o podvod..............

Dátum: 14.12.2017

Vložil: Dodo

Titulok: Zalez do pece

Ty tu nepíš somariny. Tušíš hovno o tom ako to funguje a už tu vikrikuješ že je to podvod. Taký zápecníci ako ty nikdy v živote nič nedokážu okrem toho že šéf s nimi bude vitierať podlahu 6 dní v týždni. A tak ti treba. Ja som človek z byznysu a viem že na nehnuteľnostiach sa ryžujú neuveriteľné prachy. Však to aj normálny ľudia vidia koľko každý mesiac dávajú za nájom. Firma Bereal dáva možnosť obyčajním luďom z ulice si niečo trhnúť z tohto byznysu. Je len na každom jednom človekovi či chce niečo urobiť zo svojim životom a mať sa lepšie, alebo ďalej pracovať na tom aby sa jeho šéf mal lepšie. A teba je do toho velké hovno. Ja som si už dávnejšie zvolil prvú možnosť lebo mám gule a nikdy som nelutoval. Do firmy som vložil 56000 euro. Prajem pekný mrazivý deň.

Dátum: 19.12.2017

Vložil: Emil

Titulok: Re:Zalez do pece.

Dobry večer. Preskumal som si internetovu stranku Be Real Estate od A po Z a nasiel som len par ubohych apartmanov v Budapesti a v Turecku ktore tato firma prenajima
prostrednictvom jednej velmi znamej nemenovanej platformy. Z mojho pohladu prenajom nehnutelnosti ako hlavnym predmetom tejto spolocnosti je len zakryvacim manevrom zisku ziskany od investorov.

Dátum: 20.12.2017

Vložil: Admin

Titulok: Re:Zalez do pece

Tých 56 000 eur ma mrzí, to ste si mohli radšej kúpiť nejaký jednoizbový byt a prenajímať ho.

Dátum: 22.12.2017

Vložil: jarosro

Titulok: Re:Zalez do pece

Za všetko hovorí propagátor,známa firma "Adam Janečko",ktorý má za sebou verbovanie do už dnes skrachovaného Kairosu a Recyclix,shitcoin coinspace.

Dátum: 18.03.2018

Vložil: Adam z berealu

Titulok: Re:Re:Zalez do pece

Caute, takze pise vam priamo Adam Janecko, nakolko mi kamos poslal tento clanok ze sa tu spomina moje meno a ze som hlavny promoter berealu (zistili ste asi tak ze som robil informacny web o bereale).

Tak vam teraz napisem ako to bolo, aby ste sa poucili na mojich chybach, vyhli ste sa podobnym veciam v buducnosti a zistili ako to naozaj bolo. Ja uz v tomto nemam co stratit tak to napisem narovinu.

Som asi jediny, kto robil bereal (z 10 000 ludi) a kto to ide komentovat, takze vopred si vyprosim hejty, mohol som to vypnut a robit sa ze o nicom neviem ako ostatni. No ja sa k tomu staviam cestne a chcem to uviest na pravu mieru.

Zacnem minulostou a spominanymi projektami kairos a recyclix (ktore su len 2 z tisicok podobnych projektov ktore boli su aj budu).

Mal som 18 rokov a na internete som narazil na kairos, ktory ponukal peniaze za to ze mu prenajmete svoj PC. Prislo mi to ako dobry napad a ako stredoskolak som sa do toho pustil. Po roku prestali vyplacat. Mal som tam 7 ludi, z toho 6 sa registrovali hned na zaciatku, takze len jeden clovek prisiel asi o 100€, no to sme si vyriesili. Nic velke sa nestalo, takze to riesit nebudeme.

Pol roka na to ma kamos z futbalu oslovil s projektom recyclix, farma kde recyklovali odpad, vy ste odpad nakupili, oni ho zrecyklovali, predali a podelili ste sa o zisk. Bol som realne v tej recyklacnej fabrike, bolo to realne, pustil som sa do toho. Velmi sa mi to zapacilo. Odporucil som to 6 kamaratom a asi 3 cuzdi ludia sa pridali na zaklade mojho webu kde som o tom pisal ako zaujimavy sposob ako ja zarabam. Po roku tiez prestali vyplacat, no nastastie vacsine sa tiez vklad stihol vratit, pretoze sa registrovali na zaciatku, neboli tam tiez ziadne velke skody, skor sme to brali ako loteriu a ako mladi chlapci sme skusali spekulativne moznosti investovania. Povedal som si ze uz na tieto projekty kaslem.

Rok na to mi ponukli uplne ini ludia bereal. Odmietol som, lebo som s podobnymi biznismi nemal dobre skusenosti. No pridali sa tam vsetci kamarati bezomna, zacali o tom vsade hovorit, ukazovat svoje apartmany, kupovali si nove auta… tak som si povedal ok, do tretice to vyde. Pridam sa aj ja. Nemozem sa len pozerat ked kazdy marketer tam zaraba a ja pozeram ci si kupim chlieb za 1€ alebo 1,2€.

Kedze som mal prazdny web topinvesticia.sk, ktory mi ostal po recyclixe, prislo mi ako vhodny sposob napisat tam recenziu na bereal, nakolko ten projekt vyzeral velmi dobre a v tej dobe by som nevahal si nanho aj pozicat. Vsetko bolo max. transparentne, osobne som aj apartmany berealu navstivil.

Urobil som web, par ludi ho naslo a za pol roka som mal pod sebou 14 ludi. Ano iba 14, nebol som ziaden hlavny promoter, ktory to vo velkom propagoval, ako o mne pisete. Boli tu lidri, ktori pod sebou mali 5000 ludi, takze ked o niekom chce niekto pisat ako o podvodnikovi a hlavnom promoterovi, ci majitelovi, nech si zisti kto organizoval prednasky, eventy a kto rozbehol celu europu. Ja so svojimi 14 ludmi som to teda urcite nebol a taketo tvrdenia si vyprosim. Boli tu ludia ktori registrovali 14 ludi denne. Jedine co som urobil je podporny web ktory vyuzivali vsetci (tym som sa asi preslavil). No weby som robil aj budem robit, na tom nie je nic zle.

Podme dalej. Bereal bol fajn, no nechcel som to viac robit, rozbiehal som eshop s kavou + velkoobchod, do toho som dal vsetky prachy a cas. Web som chcel zmazat a bereal brat uz len ako pasivny prijem, no dostal som ponuku, ze ini lidri ho chcu. Tak asi v lete 2017 web prebrali ini ludia ktori bereal robili aj nadalej, ja som sa venoval svojim veciam.

Zial, bereal prestal vyplacat a kto je najhorsi ? No Adam, ktory robil web s navstevnostou 4 ludi denne a napisal o tom kladnu recenziu a mal pod sebou 14 ludi. Aj to uz mu pol roka web nepatril. Aj keby som ten web nemal a neexistoval som, bereal by tu bol, akurat by v nom bolo o 14 ludi menej, co je oproti celkovemu poctu asi 10000 ludi nic. Takze nadavat mozte namna kolko chcete, tisicky ludi okradla parta ktora sa spomina v clanku a ktori to cele vymysleli a oklamali mna aj vas.

Nechcem teraz pisat ze som nevinny, no kazdy kto ide niekde investovat si musi prejst riziko. Aj na tom svojom webe som na zaver napisal ze treba ratat s rizikom. Ked pojdete do stavkovej kancelarie si na niekoho stavit, no on prehraje, tiez nezacnete neznasat kamarara ktory vam dal tip na ten zapas a nepojdete podpalit majitela stavkovej kancelarie. Kazdy ma svoj rozum a kto v bereale prisiel o peniaze, moze za to sam. Zial aj ja som tam prisiel o peniaze, tiez som bol hlupy, dodnes mi firma dlzi peniaze. No nevinim svojho sponzora ktory mi to ukazal a registroval ma, ale jedine sam seba. A to by si mal kazdy uvedomit. Aj ked samozrejme najjednoduchsie je obvinit kamosa ktory vam to ukazal alebo niekoho kto o tom pisal na nete.

Ja som s podobnymi projektami skoncil a uz o nicom takom nechcem ani pocut, ak vam mam poradit, dajte si na podobne veci pozor. A ak ste webovy vyvojar ako ja, dajte si pozor pre aku firmu robite web a o akej firme pisete recenzie nakolko budete za najvacsieho podvodnika, pricom hlavni podvodnici su majitelia, ktori mi dodnes dlzia peniaze !

Cakam teraz komenty kde mi budete nadavat do podvodnikov a pod,, no svoj nazor a pohlad zo zakulisia som uz napisal, prisiel som tam o dost penazi, takze na to reagovat nebudem a dufam ze som aspon par ludom pomohol objasnit celu situaciu.

Zivot ide dalej… bohatsi mozno nie sme, ale mudrejsi urcite

Dátum: 20.03.2018

Vložil: KairosRecyclixBereal

Titulok: Re:Re:Re:Zalez do pece

Ahoj Adam,

akceptujem..............................nadavat ti nejdem.............len nechapem tejto vete "Vsetko bolo max. transparentne, osobne som aj apartmany berealu navstivil." ...............schrankova firma so zakladnym imanim 1 euro, ktora ponuka investicne balicky v tisickach euro a nema na to licenciu v ziadnom state EU + je registrovana na bieleho kona - toto su verejne dostupne fakticke informacie.....................co je na tomto transparentne? ...........to si si nikdy nevsimol tu podobnost s Kairosom???????

PS: potvrdzujes teda ze Klemen Nicoletti, Luka Lah, Alan Amadej Eferl su podvodnici??? ..........mozno ze viac ako tvoje ospravedlnenie by pomohlo keby si dal tip na ich dalsie podvodne projekty...............s Jelenou Sladojevic si sa stretol?

Dátum: 04.01.2018

Vložil: zubataVAGINA

Titulok: Re:Zalez do pece

"Firma Bereal dáva možnosť obyčajním luďom z ulice si niečo trhnúť z tohto byznysu." :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D .............no tak ty si sa vyfarbil dement :D :D :D :D ak niekto generuje zisk 30 - 40 % tak by nikdy v zivote nerobil nabory pre obycajnych ludi z ulice....................ty si vlastne potvrdil, ze sa jedna o podvod, pretoze toto je pointa kazdej ponziho schemy..............a k clanku si nedal jeden jediny logicky protiargument.......... :D :D :D :D no proste dement......... :D ......prepac........"človek z byznysu" :DDDDDDDDDDD

Dátum: 01.01.2019

Vložil: Dodko bereal slapka

Titulok: Re:Zalez do pece

kde si ty somrak videl 56000eur? Aky si ty byznysmen? Uz sa preber z toho sna, chop sa nejakej serioznej prace a zacni napredovat! Mohol by si zacat ako cistic topanok niekde v podchode...

Dátum: 12.09.2017

Vložil: zubataVAGINA

Titulok: PODVOD ako cez kopirak...

zdravim, mozem potvrdit takmer vsetko co sa v tomto clanku pise.........dodam iba par postrehov...ako prva tu bola spolocnost BEREAL.ESTATE LTD, kde ako konatelia figurovali Noel Farrugia (jeden z hlavnych propagatorov podvodu Coinspace) a biely kon Jelena Sladojevic.........spolocnost bola ale na vlastnu ziadost v likvidacii a uz je po nej.........nasledne vznikla nova spolocnost s nazvom Bereal.Holding LTD v ktorej uz Noel nefiguruje, ale ako konatel tu vystupuje uz iba nas biely konik Jelena :) Noel asi pochopil, ze figurovat v dalsom podvode ako konatel nie je moc dobry napad...........dalej by som dodal, ze zakladne imanie novej spolocnosti je 1 euro...to je skutocne "seriozne".........sumar: schrankova firma so zakladnym imanim 1 euro zalozena na bieleho kona menom Jelena Sladojevic (o tejto osobe nie je mozne zistit absolutne nic) ponuka investicie do prenajmu nehnutelnosti na ktore nema licenciu v ziadnom state tohto sveta......................ak si retardovany? smelo do toho! ak mas co i len stipku zdraveho rozumu, tak ruky prec..............dalsi podvod ako cez kopirak a ludia, ktori dokonale poznaju system napr. ako Adam Janecko to dokazu vyuzit svojimi propagacnymi, motivacnymi a manipulacnymi schopnostami namocia do struktury ludi vedome s tym, ze vedia, ze mnoho z nich o vsetko pride.............no ked bude po vsetkom "ja som o tom nevedel, spolocnost skrachovala, to sa stava, nie je to moj problem" a vhupne do dalsej podvodnej schemy kde bude robit to iste.................a Vam vsetkym, ktori pridete o peniaze nepomoze absolutne nikto!!!!!!!!!!!! tak sa ludia uz spamatajte...........dovtedy tu budu tieto podvody dokedy tam hlupaci budu posielat paniaze!!!!!!!!

Dátum: 23.11.2017

Vložil: PPTX

Titulok: Re:PODVOD ako cez kopirak...

Adam Janečko hlavne vystupuje pod rôznymi menami

Napriklad na stranke topinvesticia.sk momentalne figuruje meno Michal Frank michal.frank93@gmail.com

Predtym tam bol on Adam Janecko adam.janecko@gmail.com
ako dokaz screenshot stranky na https://web.archive.org/web/20170316200827/https://topinvesticia.sk/
tiez aj v navode na registraciu v pdf je jeho meno https://topinvesticia.sk/wp-content/uploads/2017/03/BEREAL-REGISTRACIA.pdf

Dátum: 22.12.2017

Vložil: jarosro

Titulok: Re:Re:PODVOD ako cez kopirak...

Jeho meno je už príliš známe a mnohý majú naňho pekné spomienky.

Dátum: 23.12.2017

Vložil: zial

Titulok: Re:Re:Re:PODVOD ako cez kopirak...

a nie je jediny

Dátum: 03.01.2018

Vložil: zubataVAGINA

Titulok: Re:Re:Re:Re:PODVOD ako cez kopirak...

...sak adam Janecko raz na tu hubu pekne padne, to mi ver!!!!!!!! :)

Dátum: 06.01.2018

Vložil: jarosro

Titulok: Re:Re:Re:Re:Re:PODVOD ako cez kopirak...

Čo viem,tak tento "agent s teplou vodou" je už v štvrtom podvode,ak ich nie je viac.Potiaľ chodí džbán po vodu,pokiaľ sa nerozbije.

Pridať nový príspevok